teisipäev, september 14, 2021

Pullerits: Kuidas Indrek Kelk päästis teile pühapäevase Tartu rattamaratoni?

Möödunud pühapäeval toimunud Tartu teaterattamaratonil ei olnud korraldajatel veel maaomaniku Aivar Kullamaa luba, et osalejad saaksid startida Tehvandilt mööda tavapärast trassi. Tartu rattamaratoni põhipäevaks, 19. septembriks, on Klubi Tartu Maraton saavutanud Kullamaaga kokkuleppe ning ratturid saavad sõita täies pikkuses originaalrajal, mis kulgeb üle Kullamaale kuuluvate Rongamäe ja Antsumäe kinnistute.

„Oleme Kullamaale väga tänulikud, et suutsime ühiselt erimeelsused lahendada ja Eesti suurima rattapeo osalejad ei pea kohalike vägikaikavedamiste pärast kannatama,“ ütleb Klubi Tartu Maraton pressiteates rattamaratoni peakorraldaja Indrek Kelk.

Rattamaratoni rajast jääb seetõttu välja ka potentsiaalselt ohtlik asfaldilõik. “Teaterattamaratonil oli stardis 26 tiimi, seega väga suurt rahvamassi asfaltteele suunama ei pidanud. Põhipäeval on lugu hoopis teine – 89 ja 40 km rajale stardib Tehvandilt praeguse seisuga pea 3500 ratturit,“ lausub Kelk.

Kelgu sõnul toimuvad pärast rattamaratoni läbirääkimised, et saavutada Kullamaaga maakasutuskokkulepe ka edaspidiseks. „See annaks pikemaks ajaks kindluse, et saame Tartu maratoni ja rattamaratoni rada täies pikkuses kasutada,“ lisab ta pressiteates.

Parimaid radu Tartu rattamaratoniks oskuste ja kiiruse lihvimiseks saate vaadata siin.

Fotod 1 ja 2: Ülesvõtted 2020. aasta Tartu rattamaratoni stardist. Fotode autor: Ardo Säks / Klubi Tartu Maraton

18 Kommentaarid:

At 18:46, Anonymous Anonüümne said...

Palju põletavam küsimus on hoopis see, et mis maaomanik vastutasuks sai. Vald keeras ju tpollele maaomanikule "käru", maaomanik sai oma soovid rahuldatud, et loa andis?

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

to 18:46
Pealkirja järgi võiski oodata, et seletatakse telgitaguseid kuidas Kelk koos sõpradega TRM päästis, aga tutkit, tsiteerib ainult ametlikku pressiteadet. Las Priit uurib selle asja välja. Vahelduseks näitsikute nutulaulude kuulamisele võiks ju vahepeal väheke uuriva ajakirjandusega ka tegeleda.

 
At 19:18, Anonymous Anonüümne said...

Otepää-nimelisse kobarprobleemidesse pole eriti tervislik sekkuda, seetõttu tegi PP õigesti ja delegeeris jama kajastamise alla edasi. Mafioossed käitumismustrid - ühe mured surutakse kolmandatele peale, et omi hädasid lahendada. Tore, et herr Kelk säärastega mõistab kõnelda.

 
At 22:11, Blogger Priit Pullerits said...

Huvitavad arengus spordis.
Leivo Sepp teatab, et...
Viini maratoni võitjale öeldi tund peale lõpetamist, et tema tulemus tühistati tossude tõttu.
Ta kandis Adidas Adizero Prime X, mille tallapaksus on 50mm. Max lubatud paksus on 40mm.

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

No on ohmu ikka. See ju sussi ülevaadetes kirjas, et igal pool sellega peale ei saa. Praegu ei saa seda ka osta. Eks konkurendid protestisid. Seega aus värk. Treenimiseks ja kohalikel linnajooksudel on see tegija suss. Mõni välejalg võiks miski ülevaate üles panna, et Adi X vs Nike Alfa. Kumb subjektiivse tunnetusega üle trumpab ja põlvesäästlikum on. Kas ongi nii, et jooksmisel on tunne nagu kõnniks mööda lennujaama iseliikuval kõnnilindil? See peaks isegi blogiperemehele sobima.

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Vedrud talla all, see on nagu mootor raami sees.

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Neile võiks oma klass olla, kes võimsama tallaga joosta suudab.

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

No seda vedru annab ju teha piesoelektriliseks, mis akuga tõukepurtsu ka annaks, et oleks tunne nagu jookseks kogu aeg mäest alla, ainuke vaev on jalg ette nihutada.

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Priit võiks nüüd oma 1.55,9 üle joosta, selline 1.48,1 oleks ilus millega pensionile minna.

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

1.47,5 oleks veel ilusam

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Küll talle see võit tagasi antakse pärast protesti. Miks 50mm tallaga jooksjat diskrimineeritakse? Mõõtühikud on sotsiaalne konstruktsioon ja rassistliku ühiskonna jäänuk on asju vaadata süsteemse ja institutsionaalse rassismi loodud mõõdupuude järgi. 50mm võib ka olla 40mm. Ja kust me üldse teame, et maratoni võitja on mees? Võib-olla defineerib ta end homoseksuaalse naisena. Maraton ise on rassistlik nähe, mustad inimesed jooksevad ees ja valged ajavad neid taga.

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

Viinis on nii internatsionaalne seltskond, et selline multikulti protest jätab neid täiesti külmaks. Viin on koht kus peesitas Lenin ja maja kus ta lebotas on kenasti märgistatud ja kaitse all. Olgu muu EL kuidas on aga Viinis osatakse multikultlased pikalt saata koos tuumajamadega muideks. Need tüübid ehitasid valmis täisfunktsioneeriva tuumajaama vaid 40 km Viinist aga rahva mõistuse hääle tõttu ei antud sellele kasutusluba ja kogu investeering lasti korstnasse. Eks ka Hitleri vaimsus tekkis Austria rahva üldisest vaimsusest ja nulltolerantsist multikultile. Need juured on sügavamal kui lihtsalt üks ilusa jutuga kunstnikuhing välja kanda suutis.

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

12:44 hästi paned. Suusablogi vaksitud kommudele on selline magus kuulda.

 
At 14:21, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 12:35, lausa lust on lugeda nii hästi moodsa aja vaimust kantud kümnesse lajatavat kommentaari, mitte nagu 12:44 - puhas tagurlus ja kui otse öelda, siis lausa fašism.

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Millal Priit viimati jooksid, et julged jooksu teemadel sõna võtta? Otse öeldes, ei ole austerlastel fašismiga miskit pistmist kuid nad tolereerivad slaavlasi ja loomulikult ka juute enda keskel. Somaalid ei kipu seal lebotama, selleks neile võimalust ei anta. Austerlased austavad norme ja peavad neist saksa täpsusega ka kinni. Kui ikka 40 märgi alt 45-ga läbi sõidad, siis on trahv ka tehtud. Kusjuures kurioosumina on Viinis Rahvusvaheline Aatomienergia Agentuuri peakontor alates 1957 aastast. Sellest aga ei olnud abi. Kui 1972 alustati tuumajaama ehitust seal siis 1978 sai rahvas nii targaks, et referendumil blokeeris selle käiku võtmise.

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

Austriast tasub heaga eemale hoida, meie spordimehi ei tohi sinna välja anda! Kaks korda said ilmasõdades pähe, seevastu Šveits on tõeline neutraliteedi ja rahva otsedemokraatia kants. Ilmasõdades jäi vallutamata. Selle eelduseks oli vaja õigel ajal mehe eest väljas olla ja Švaabi sõjas Habsburgidele tappa anda. Kui rahvusvahelisel üldsusel on meie atleetide vastu midagi kobiseda, siis arutame asja just Šveitsis, sinna on meie ülikooli parimate poegadega rada juba kenasti sisse tallatud ja seal osatakse õigust mõista.

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

14:21 Isegi veel hullem - fašismi ülistamine

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Meile õnneks Viini hitleri vaimsust ei tule. Pullerits käis New Yorhis õigeid loitsusid õppimas.

 

Postita kommentaar

<< Esileht