laupäev, september 11, 2021

Pullerits: Vaadake, kuidas ma avastasin Tartu rattamaratoniks ideaalse treeninguraja!

Kui te olete Tartu rattamaratoni rajakaarti uurinud, siis küllap olete märganud, et Otepää maaomanik Aivar Kullamaa, kelle tegevuse kohta laekunud info edastasin kolleeg Andrus Karnaule, kes tema seatud tegevuspiirangutest talle kuuluval maal eelmisel laupäeval Postimehes loo kirjutas, saavutaski oma tahtmise. Ei toimu seekord teate- ega pärismaratonil mingit sõitu üle heinamaa vana lasketiiru ja sealse tiigi juurde, ei toimu üles pressimist lühikesest järsust liivasest-libedast nõlvast ega laskumist pehmel musta mullaga nõlval, mis paljudel jala värisema võtnud. 

Nüüd tuleb kohe pärast starti parkla juurest pööre paremale asfalteeritud maanteele, seal mäest üles ja kiire laskumisega alla. Kohalik allikas, kes mind Otepää maavaidlusarengutega kursis hoiab, hoiatas, et too laskumine saab olema närvekõditav, sest kiirus läheb suureks, laskumise all tuleb hoog maha pidurdada ning siis teha parempööre kruusateele – mis kohal tänavune võistlusrada liitub traditsioonilisega. Ta pani südamele, et seal tekib kindlasti pudelikael, tagumised sõidavad eesmistele selga ning manitses ettevaatusele, et ei tuleks suuremaid kukkumisi.

Hea uudis on aga see, et avastasin Tartu lähistel huvitava raja (fotodel), kus saab ilusti ja edukalt Tartu rattamaratoniks treenida, ilma et peaks kodunt kuigi kaugele sõitma. Tartu kaugemast otsast on sellele rajale napilt 20 km. Olge lahked ja tehke tutvust: võtsin raja paremad kohad teie jaoks n-ö linti. On kurve, on kauneid laiu metsateid, on singleid, on põlluäärseid ja metsaaluseid, on kiireid laskumisi ja pikki tõuse samuti. Väga lahe rada – soovitan!

Aga veel kord: ärge ostke põrsast kotis, vaid takseerige asi siin esmalt oma silmaga üle. Meeleoluka ja pasliku muusikatausta lisasin samuti, et emotsioone üles kütta.

Samal ajal Otepääl lähevad maavaidlused järjest tulisemaks. Kas või seepärast, et sinna on kaasatud juba ka mitmed nimekad mehed, kuuldavasti Heiti Hääl, Raul Kirjanen, Hannes Tamjärv, kui nimetada vaid mõnesid. Väidetavalt on meestel plaan seal tülikad tegelased eest ära välja osta ja siis panna Ansomäelt Väikse Munamäe otsa gondel sõitma. Saame näha.
*

Postimehe Nädalasse tegin intervjuu ettevõtja ja investor Priit Vaikmaaga, kes teenib üle 70 protsendi oma käibest... Ameerikas, juhtides samal ajal firmat Eestist ja hoides palgal töötajaid Venemaal. Vot kakoi biznisplan!

Foto 1-5: Kambja Kopsumäe terviserajad. Fotode autor: Priit Pullerits

24 Kommentaarid:

At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Kas tervis korras ja ratas läheb sügisel TRM joonele või?

 
At 02:40, Anonymous Anonüümne said...

Seda kiirest laskumist parempöördega on ka varem TRM-il kasutatud, pole ta midagi nii hull.
Nii kiiret ja kõva TRM rada ei mäletagi kui täna oli. Polnud pori poegagi, varem pehmed metsaalused olid nagu raudtee.

 
At 17:50, Anonymous Anonüümne said...

Eesti on ikka ilus paik võrreldes ameerikaga https://www.youtube.com/watch?v=7UxZUq-CSsQ

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

17:50:
I walked the avenue, 'til my legs felt like stone
I heard the voices of friends vanished and gone
At night I could hear the blood in my veins
Just as black and whispering as the rain
On the streets of Philadelphia

 
At 16:41, Blogger Priit Pullerits said...

Huvitaval kombel oleme jõudnud Eestimaa loodusest Ameerikasse Philadelphiasse - vt 17:50 viidatud masendavat videot versus minu sissekande imekaunis video!

Oh, America, the land of the free and the home of the brave...

See riik on omadega pekkis. Ja mida rohkem multikultit jms-t, seda rohkem see pekki läheb. Go, America, go!

Oot, sõbrad, kas ma tõesti unustasin mainida, et Philadelphia on demokraatide kants: City Councilis demokraate 14 ja vabariiklasi 2. Alates 1951. aastast on selle juhid olnud eranditult demokraadid. Miks ma olen küll nii kindel, et need faktid räägivad kõik ja enamgi veel! Sest nii need asjad käivadki.

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

Tasakaalustatud ibfona on viisakas mainida, et neile tüüpidele on peavari hooldeasutuses tagatud aga nende sisemine tung ajab neid sinna kus on melu. Ei loe, et kas linnaviletsuses on süüdi parasjagu demod või vapsid.

 
At 18:59, Anonymous Anonüümne said...

No meil on ka melu siin aegajalt, aga selliseks zombi apokalüpsiliseks filmiks pole veel asjadel minna lastud. Eks see loeb ikka süsteemist. Hea oleks näha neid tänavaid videos pildis enne demode ainu võimu, saab juba põhjapanevaid järeldusi teha.

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

Johhaidi the death of civilization vahet pole kas demod või vapsid

 
At 20:07, Blogger Priit Pullerits said...

Kuidas ei ole vahet?! Muidugi on vahe! Ja suur. Miks muidu on üldse demokraadid ja vabariiklased linnavalitsuses, kui vahet ei oleks. Võiks olla lihtsalt, et Jones ja Smith ja Bailey, aga ei, on erakondlik silt ka küljes. Kunagi kirjutasin loo, kuidas Detroidi vedasid põhja demokraadid ja neegrid. Seal oli veel see juhtum, et minu allikate sõnul USA saatkond tahtis mu käsitluse vastu protestida, aga kui oli teemaga tutvunud ja end kurssi viinud, siis loobusid, sest faktide vastu ju ei saa.

Lugu ise ka:
https://arvamus.postimees.ee/1309074/priit-pullerits-komm-linn-laks-lohki

 
At 20:51, Anonymous Anonüümne said...

Ses mõttes et enam seda suurt linna jalule ei tõsta. Ka vabariiklased mitte. Hukk oli tingitud itte demokraatidest vaid autotööstuse ehk töökohtade kadumisest, usakad ise asusid väiksemaid autosid ja robotitsehhis tegema mis enam ei vajanud sadu töölisi. Selle nimi on tehnoloogia uuendused

 
At 20:59, Anonymous Anonüümne said...

Majandusökonoomika on alumine kiht, see määrab, administratiiv poliitiline preesens võib ka vigu teha, ikka suusatavad edasi. Jebuntumateri amerika voskress.

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Ära sega poliitikat ja majandust, Priit. Su näidisartikkel oli koostatud väga heade erapoolikluse tavade järgi. Tavaline brain wash. Ameerikas on kõik suurlinnad kaput. Lokkab loominguline eelarvestamine ja käe pensionireservidesse toppimine. Pole vahet, kas juhivad vapsid või demod ja pole ka meie mure, las klaarivad ise.

Objektiivsema pildi majandusteemal leiab ikkagi erialasest lehest - https://www.forbes.com/sites/mayrarodriguezvalladares/2019/01/29/americas-largest-cities-are-practically-broke/

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

Kas selleks, et kodulinn Tartu oleks nii ilus edasi, tuleks nüüd kohalikel valimistel hääletada Refi nimekirjas oleva tubli võhmamehe ja spordiürituste korraldaja või hoopis Eesti200 nimekirjas debüteeriva kõva võhmamehe ja professori poolt?

 
At 23:25, Anonymous Priit Pullerits said...

Eesti 200 on kõige hullem valik, kõige ohtlikum erakond, Eesti rahvusriigi vastane Eesti sildi kattevarjus.

 
At 23:36, Anonymous Anonüümne said...

Hästi, PP, sõelume siis E200 välja. Kuda oleks Isamaa võhmamehega, eelmine kord büroo seadis linnapeakandidaadiks üles mehe, kes läks päälinna kesikute abilinnapeaks - taolise prohmaka tõttu oleks pidanud siinse pundi laiali ajama. See on nüüd küll kallutus. Seekord on õige kandidaat linnapea kohale; kuigi kui võrrelda Lukase aega Ansipi omaga, siis võrrelda midagi tegelikult pole. Kas sõelume edasi?

 
At 03:56, Anonymous Anonüümne said...

Kui võhmamehi valiku aluseks mitte panna, siis läheb hoopis paremaks. EKRE Tartu nimekirjast väljavõte:
Indrek Hirv,
Jaan Willem Sibul,
Indrek Kalda,
Tajo Kadajas.
Kui sa otsid siiraid eesti mehi, siis neist on raske mööda minna.

Tajo Kadajase esituses "Ära tule": https://www.youtube.com/watch?v=A6Y1lTzNNBE

 
At 07:31, Anonymous Anonüümne said...

Mina annan hääle Sibula Jaan Willemile. Tahaks anda Jäägri Merlele, aga see Isamaa on nagu on, nje rõõba, nje mjasa.

Eesti ajakirjanduses pole mitte üht kuradi sõna rohepöördele hoogu andnud lobist. Rääkisin ühe ajakirjanikuga, kes ütles, et nõme lugu küll, aga tema EC esindusega ei taha suhteid rikkuda! Bensiini ja diisli vastasest lobist siin: https://www.edie.net/news/11/Business-giants-press-EU-to-ban-petrol-and-diesel-car-sales-by-2035/.

10.09.21 Herem: kaitseväe ülesanne ei ole tegelda põllumajanduse, kultuuri ega muuga https://www.err.ee/1608335003/herem-kaitsevae-ulesanne-ei-ole-tegelda-pollumajanduse-kultuuri-ega-muuga

14.09.21 EPList saame teada, et kaitseväe ülesanne on panustada kliimaeesmärkide täitmisesse. https://epl.delfi.ee/artikkel/94575823/tanu-kaitsevae-kliimaplaanile-saavad-linnakud-taastuvelektri-saastva-valgustuse-ja-hubriidautod

Euroopa liigub suurel persekursil, USAs on vähemalt 49% normaalset rahvast, kellel enamusel relvad, et kui asi väga käest läheb, siis saab võidelda, aga siin...Mõtlen juba tükk aega kolimisele mõnda stabiilsesse idamaa riiki, palju muud absurdi, aga mitte tähestikurahvast ja rohemultikulti jama, kus somaalia a*v, kes 2015 aastast illegaalina mööda Euroopat rännanuna jõuab lõpuks Itaaliasse ja pussitab nelja naist ja üht last. https://www.reuters.com/article/us-italy-crime-stabbings-idUSKBN2G80C1

 
At 09:19, Anonymous Anonüümne said...

Lp 7:31, Päevaleht ei ole tõsiseltvõetav leht. See on ideoloogilis-propagandistlik väljaanne. Selle lehe osade ajakirjanike stiili iseloomustab see, nagu rääkis üks tuntud arst, et ajakirjanik tuleb sinu juurde küsimustega, mille eesmärk on kätte saada ainult see, mida ajakirjanik lähtudes oma eelarvamusest tahab kätte saada ja mis toetab tema/toimetuse seisukohta, mistõttu ta ignoreerib kõike, mis sellega ei haaku, ega arenda neid aspekte, mis on tegelikult olulised ja kõnekad.

 
At 09:28, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh Reutersi pussitamisloo lingi eest! Saatsin meie välisoimetusele edasi.

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

See somaallasest sell tekitab muidugi küsimust, et kas ühe tüübi pärast, kes ei suuda majanduspõgenikuna EL-i integreeruda, peab kõikidele teistele ahvidele näitama punast tuld. Ilmselt küll. Seda on ju ka tehtud. Kindel on aga see, et ta ei ole sõjapõgenik. Tuletame meelde, et ka Eesti Vabariigi algusaegadel olid eestlased viisaluku taga ja ei pääsenud vabalt Euroopasse tööle ega rändama. Vaja oli küllakutseid ja viisasid ning alandada ennast kasvõi soomlaste saatkonna ukse taga pikkades järjekordades nagu Vene aja lõpus. EL-i jaoks on illegaalid endiselt mustad orjad, nagu mehhiklased üle suure lombi. Ilma paberiteta ei saa nad palju nõuda ja peavad ajama läbi piskuga ning saavad rakendust põllumajanduslikes farmides väheinimlikes tingimustes. Ärksamad muidugi sellega ei lepi ja nendega ongi probleem kui nad paha peale komistavad sest paremad valikud neil lihtsalt puuduvad.

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits Postimehe toimetuse käest küsige mis käkk see on? Keegi vend tunneb ameerikamaalastega lausa sugulust ja valusat ühtekuuluvus tunnet? Aastal 2021?
https://arvamus.postimees.ee/7336429/andi-hektor-terrorirunnak-kui-innovatsioonivedur/

 
At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

Eheh, tüüp kohtus 2 päeva enne kaksiktornide jama selgeltnägijatega, kel silmad vesised tornide kokkukukkumise pärast. Lucifer, raip, see mees peaks praegu koos oma vesistajatega Quantanamos taevast uurima, nad teadsid selgelt mis toimub aga olid 2 päeva lihtsalt vait! Isegi kui see nii ei olnud ja tegu on lihtsalt faktiveaga, siis pange lihtsalt tähele kuidas tüüp hõiskab teemadel, millest jagab vähem kui oma leivanumbril - tuumajaama ehitamisel Eestisse.

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul on ka sugulased New Yorgis. Mis nüüd saab?

 
At 16:05, Anonymous MargusM said...

Head uudised TRM läbijatele, kiire paremkurv jääb ära! Üles ja alla pressimine jääb sisse, panna on vaja kuid maastikul.

 

Postita kommentaar

<< Esileht