laupäev, oktoober 23, 2021

Pullerits: Kas endised mehed peaks saama võistelda samas võistlusklassis koos naistega?

Tokyo olümpial osales teadaolevalt kolm naist, kes pole päris samasugused naised, nagu enamik teisi, alustan ma oma pikemat lugu tänase Postimehe lisas AK. Rebecca Quinn, kes kasutab enda kohta ainult nime Quinn, tuli Kanada jalgpallinaiskonna koosseisus olümpiavõitjaks ning ameeriklane Alana Smith jäi naiste rulasõidus 20. kohale, viimaseks. Nemad identifitseerivad end mittebinaarsena, st väljaspool sookategooriaid mees ja naine. Vähemalt on nad alati võistelnud naiste klassis.

Naiste tõstmises osales kaalukategoorias üle 87 kilo Uus-Meremaalt pärit 43-aastane Laurel Hubbard (fotol ülal ja all paremal). Ta ei saanud tulemust kirja, sest sai rebimises nulli. Küll aga pälvis ta palju tähelepanu sellega, et aastani 2012 võistles ta meeste arvestuses.

Kuidas sai endine mees võistelda olümpial naiste arvestuses?

Lihtsalt. Nagu seletas mulle meditsiiniteaduste doktor Margus Annuk (fotol ülal vasakul), Euroopa tõstespordi föderatsiooni meditsinikomisjoni liige, peab selleks olema ROKi eeskirjade järgi täidetud vaid üks tingimus: sportlase testosterooni tase peab 12 kuu jooksul enne võistlust olema vähemalt 10 nanomooli liitri vere kohta. 

Annuk tegi sel teemal eelmisel kuul ettekande Euroopa tõstespordi föderatsiooni meditsiinikomisjonis. Komisjon väidab samuti, et sisuliselt ei ole ROKi seatud kriteerium meditsiiniline lähenemine, vaid on poliitiline otsus. Poliitiline sellepärast, et ei põhineta teaduslikule informatsioonile. Siin tekib Annuki sõnul järgmine suur küsimus: kas testosterooni allasurumise nõue on piisav, et tagada võrdsus ja need eelised ära võtta, mis on sportlasel olnud aastakümneid mehena?

Minu põhjalik usutlus Annukiga (fotol vasakul) sellele küsimusele keskendubki. See on esimene süvitsi minev ja korralikult argumenteeritud ning teadusliku materjaliga toestatud selleteemaline lugu Eesti ajakirjanduses. Nüüd jääb vaid oodata sootemaatikast süttivate aktivistide kriiskavat häält, miks selline teemapüstitus on lubamatu ja taunitav, rääkimata viha õhutamisest ja diskrimineerimisest – ja kõik need muud sellised sõnad, millega hüsteeriat õhutatakse.

Aga ilmselt läheb mu laupäevastest kirjutistest närvi veel kaks gruppi.

Esiteks need, kes usuvad igasugu isehakanud ravitsejaid ja tervendajaid ehk libaarste ja šarlatane. Uurisin tuntud ja lugupeetud arstidelt, mille poolest nood šarlatanid erinevad tegelikest arstidest – kuigi nii mõnedki noist usuvad, et on arstidest targemad – ja mis moodi nad inimesi oma võrku püüavad.

Teiseks igasugused vaktsiinivastased ja koroonaeitajad, kes räägivad organismi karastamisest kui kõigi haiguste vastu sobivast tõhusast meetodist. Tegin loo Tartu sõjakooli, üheksa aastat väldanud piirivalveohvitseri ja viie talisuplustalve kogemusega mehest (fotol vasakul), kes ka uskus, et koroonaviirushaigus talle külge ei hakka. Aga hakkas. Ja kõvasti hakkas. Nii et mees nägi juba, kuidas teda teispoolsusse ära kutsutakse.

Head sisukat lugemist laupäevaks ja pühapäevaks!

Foto 1: Endine mees, nüüdne naine Laurel Hubbard Uus-Meremaalt ei suutnud Tokyo olümpia tõstevõistlusel rebimises ühelgi katsel kolmest tulemust kirja saada. Foto autor: Xinhua via ZUMA Press / Scanpix
Fotod 2 ja 4: Eesti Tõstespordiliidu president meditsiiniteaduste doktor Margus Annuk: «Põhiprobleem on selles, et ei ole suuri klassikalisi uuringuid, mis oleks tehtud eliitsportlaste peal, kus oleks võrreldud transsoolisi ja tavalisi tippsportlasi matemaatiliselt hästi disainitud kontrollgrupis.» Fotode autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 3: Endine mees, nüüdne naine Laurel Hubbard Uus-Meremaalt tunneb Tokyo olümpia tõstevõistlusel meelehärmi järjekordse katse ebaõnnestumise järel. Foto autor: Xinhua via ZUMA Press / Scanpix
Foto 5: Endine mees, nüüdne naine Laurel Hubbard Uus-Meremaalt ei saanud Tokyo olümpia tõstevõistlusel tulemust kirja. Kõik kolm katset rebimises ebaõnnestusid. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 6: Septembri lõpus ja oktoobri alguses koroonaviirushaigust ja kahepoolset kopsupõletikku põdenud Rait Kapp nädal pärast haiglast koju pääsemist kodulinnas Võrus Katariina alleel. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

78 Kommentaarid:

At 09:19, Anonymous Anonüümne said...

Emotsioonidel mäng. Mees nägi gripis suvalist hirmu unenägu ja sellest teha järeldus et lähme kõik vaktsineerima.

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Ravitsejatel ja šarlatanidel on oma nišš. Ei häiri neid kas olümpial saavad endised mehed võistelda või mitte. See mittebinaarsete pressing olümpiale on uue ühiskonna arhitektide projekt.

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

OM võistlus peaks olema ainult üldkategoorias ilma soolise erisuseta. Naised ja transid võistelgu parakatel. Väga lihtne. Loomulikult võivad nad ka osaleda üldkategoorias kui normi täidavad ja peale saavad. Väike silmailu kulub ikka ära. Alternatiiv on liita paraolümpia põhiolümpiaga. Milleks paranormaalseid eraldada. Kui on 100 m jooks siis hakkabki üritus naiste ja parakatega ja lõpeb üldkategooriaga.

 
At 10:27, Anonymous Anonüümne said...

Esimesele kommenteerijale. Rumalat pead ei paranda miski. Kui lugu lugesid, siis mingit järeldust ei loo peakangelane pole läbielatust teinud. Vaktsineerima pole ta endiselt läinud, kuigi soovitati. Samuti polnud mehel ravikindlustust, järelikult ei maksa ka makse. Siis kui abi vaja, leidis küll tee haiglasse üles. Klassikaline parasiit, kes elab teiste kulul ja "mõtleb oma peaga".

Pulleritsule kiitus, lugu oli hea. Graafikute lisamise eest ekstra kiitus.

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin viidatut.
Priit, Tartus asuvas Kaitseväe Akadeemias (endine Kaitseväe Ühendatud Õppeasutus) koosseisus olevas Sõjakoolis ei ole kunagi piirivalvureid õpetatud. Viimaste väljaõppeks oli ja on Sisekaitseakadeemia.
Kas panid ise puuse või ajas intervjueeritav pada?

Siit edasi pole ime, kui asi läheb käest - mis asi on müstiline "sõjakooli karastus" ja mida puutub siia see, et mingi solvunud mees lahkus Piirivalvest, sest ei liikunud piisavalt kiiresti üles? Äkki selle pärast ei liikunudki, et oli "vaba hing", kes ei tahtnud midagi reegitlitepärast teha? Tõestus - korraliku ameti puudumine, Haigekassa puudumine, siiani ema poputada ...

 
At 11:41, Anonymous Anonüümne said...

Palun blogiperemehelt vabandust, et tema lehte hetkeks omakasupüüdlikult kaaperdan, kuid teist võimalust ei leidnud.

Rein Valdmaa, palun võta ühendust mart.mikkelsaar@gmail.com - 1981.a. metsamajanduse eriala 1.kursus.

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

Piirivalve muutmisel kadus auastmetega seotud mott. Kadus sõjaväelase staatus. Kasvas pinsiiga. Seega peteti inimesi kes lootsid lihtsa jalutamise ja jutustamisega leiba teenides varakult priileivale saada. Loomulikult hakkad oma peaga mõtlema, et kui riik pettis korra siis asi mingi vaksiga petta ei ole. Selliseid on antivakseritel lihtne tinistada.

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Hea, et taolised piirivalvurid on ametist priiks saanud, ei suuda distsipliiniga kohaneda, ei suuda arstide, kes mehe teisest ilmast tagasi toonud, nõuannetest aru saada. Kasulik artikkel, aitäh PP-le.

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Kõlab hästi - tiraazi meditsiin. Meditsiin muutub sõjaaegseks. Inimesed peavad enda eest ise hoolitsema ja kui ei suuda, siis ahju. Kas keegi oskab prognoosida, et kaua ekstreemmeditsiini olukord toimub, kas aastaga saab trall läbi või läheb mitu aastat? Palju kasvab selle ajaga invaliidide hulk kes priileivale jäävad ja paljud teise ilma kobivad? Ega siin hullem ei tohiks olla kui Indias.

 
At 17:34, Blogger Priit Pullerits said...

Mõned inimesed, sh sm Kägu, on hakanud tiražeerima väidet, et koos Sirje Rüütel Boudinot' ja Alar Aabiga Youtube'is koroonaviiruse ja vaktsiinide teemal esinenud Kaari Saarma on molekulaarbioloog. Kas ikka on?

Sain täna kõne, kus mulle tehti väga lihtsalt, faktide põhjal puust ja punaseks, et Kaari Saarma võib küll olla õppinud kaks kümnendit tagasi molekulaarbioloogiat, kuid teda molekulaarbioloogiks nimetada on ilmne ülepakkumine, sest ta pole ligi kümnendi sellel alal üldse tegutsenud ning teiseks peaks teadlasel olema ka publikatsioone, aga tema ainus teaduspublikatsioon pärineb ligi kahe kümnendi tagusest ajast (2003) ning see on ebaoluline, puudutades taimefüsioloogiat, täpsemalt rediseid:

https://cris.vtt.fi/en/publications/heat-shock-protein-synthesis-is-induced-by-diethyl-phthalate-but-

Näete siis, kui kerge on kedagi teadlaseks ülendada - lase väide lendu ja see elab oma elu.

 
At 18:22, Anonymous Anonüümne said...

Kas ma saan midagi valesti aru-"sportlase testosterooni tase peab 12 kuu jooksul enne võistlust olema vähemalt 10 nanomooli liitri vere kohta." kas ei peaks olema maksimaalselt, mitte vähemalt? meestel ju rohkem? täpselt vastupidine asi ju- kes siin jälle jama ajab?

 
At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

See oli üks vähestest aladest, kus olin Hiina neiu poolt. Stiilinäide, kuidas Li Wenwen poolmeestele lutti teeb:
https://content.api.news/v3/images/bin/dbf0ebe63e7a9be8a68d35c9728fffbf

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on kunn ja me oleme talle tänulikud kõige eest. Kõige kõige kõige

 
At 23:52, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on tegelik kunn

 
At 08:09, Anonymous Anonüümne said...

See et Kaari Saarma ei ole teadlane on ju ammu teada. Seda ta ei ole ka ise väitnud olevat. Milles probleem? Jah ta on lõpetnud Helsingi ülikooli molekulaarbioloogia erialal. Kas seda ei tohi mainida?? Aga jõudu tindisolkijast kirjatsurale. Nii nagu Teil on kombeks inimesi sildistada.

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

Õige. Pullerits on kadastiku kannupoiss. Kägu on kunn.

 
At 10:27, Blogger Priit Pullerits said...

08:09, Kaari Saarma on see, keda vaktsiinivastased on kogu aeg esitanud kui molekulaarbiologia teadlast, kellele nad on saanud toetuda ja keda alati esile tõugata, kui on vaja oma sõgedaid seisukohti kellegagi toestada.

 
At 11:13, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav oleks teada Priidu arvamust Ekre tegevusest vaktsineerimise kohta. Kas ikka veel pooldab või siis ekre on kaotanud oma tähtsaima pooldaja, mis siis tõenäoliselt tähendaks ekre algava huku algust.

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Loe rahva internetti Priit. Peamiselt viidatakse siiski ameerika ja israeli meditsiini prohvessoritele

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Kui ei ole nõus vaktsiini tegema, siis makstakse sotsiaalmaks tagasi ja kui tahab haiglasse siis las maksab ise. Küllap vaktsiinivastased oleksid ise ka selle asjaga rahul raha neil ju rohkem kuna haiglasse nad kunagi ei satu, kuna neil on tugev immuunsussüsteem ja nad hoolitsevad oma tervise eest

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on palju tööd teinud. Isegi kui ta ei ole enam kunn peab talle au andma.

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Kui Pullerits pole enam kunn peaks ta moka maas hoidma.

 
At 21:06, Blogger Priit Pullerits said...

Keegi ei tule mulle siin ütlema, mida ma tegema pean. Selge?!!

Teie olete siin kõik vaid minu armust. Võiks veidigi lugupidamist ja viisakust üles näidata. Aga kui ei näita - ju siis vaatab teile ja ka kõigile teistele teie sõnavõtust silma see, mis ja kes te tegelikult olete. Kõigile näha! Vähemasti iseendast võiks ikka ju hoolida...

 
At 22:48, Anonymous KOROONASKEPTIK said...

Miks on see nii ideaalne sõna, mille eest kahtlemata mõni tähelepanuväärtusetusemudija (PR, eksole, do you speak it?) kõva preemia sai? Sest see ei tähenda mitte midagi ja samas tähendab kõike ja seega saab selle sildiga tabada absoluutselt kõikide pihta! Lenin oleks uhke. Stalin annaks medali.
Räägime siis lähemalt, millega on tegu. Sa oled KOROONASKEPTIK, kui sinu kohta käib üks järgnevatest väidetest, kuid loomulikult nimekiri pole lõplik, sest, tavarish, näita mulle inimest, ja me leiame talle paragrahvi.
töötasid aasta koroona osakonnas ja oled suurepärase tervise juures, kuid keeldud vastu võtmast eksperimentaalset preparaati-sunnisüsti - pole probleemi, oled KOROONASKEPTIK ja me vallandame su
töötasid aastakümneid truult politseis või kaitseväes ja keeldusid nüüd vastu võtmast eksperimentaalset preparaati-sunnisüsti, pole probleemi me vallandame ka sinu, sest oled KOROONASKEPTIK
lugesid teaduslikku kirjandust, mis ei ühtinud valitsuse ja äravoolumeedia sõnumiga, pole probleemi, viga on sinus, oled lihtsalt KOROONASKEPTIK
oled arst või meditsiinitöötaja, kes on oma silmaga näinud vaktsiinist tulnud kannatusi ja ka ohvreid, pole probleemi, hoia oma lõuad, sest sinu jutt ei aita kriisi lahendada, eksole, oled KOROONASKEPTIK
kaotasid hea tervise juures oleva lähedase inimese, kes hukkus paar päeva peale preparaadi manustamist, pole probleemi, me Terviseametist helistame ja palume viisakalt sul suu kinni pidada, sest ega te ometi ju pole KOROONASKEPTIK, see sama, kes on üks ja ainus ning peamine põhjus, miks meil on inimesed haiglas
leidsid mingi muu vahendi, millega koroonat ravida, kuid ära seda sõna "ravima" kasuta, sest paneme su vangi, aga küllap oled sinagi KOROONASKEPTIK, sest sunnisüst-eksperimentaalpreparaat on ja peab olema ainuke abi ja lahendus, meid ei huvita sinu arusaamad tervislikust eluviisist, liikumisest, toitumisest, vitamiinidest, alternatiivmeditsiinist ja isegi ammu mitte 50 aastat turul olnud ohutuspilt teada ravimitest, näiteks ivermektiin, hüdroksüklorokviin ja paljud teised, ära mitte piiksugi nende kohta ja me ei kasuta neid, said aru, kas oled KOROONASKEPTIK või?
tunned muret inimõiguste räige piiramise üle ja soovid meelt avaldada, sinagi oled räige KOROONASKEPTIK, kuigi oled vaktsineeritud, siis meid ikka ei huvita, isegi kui oled haiguse läbi põdenud, ikkagi meid ei huvita, õigused on ära võtmiseks, me põhjendame neid suure suremusega, me ütleme, et oled KOROONASKEPTIK ja kuulud lamemaalastest veel hullemasse põhjakihti, hoia oma suu kinni, sest iga sinu piiks sinu suust võimendab kriisi ja külvab surmasid
leidsid infot, kuidas mõnes riigis saadakse abi kloordioksiidist, leidsid teaduslikult kontrollitud uuringud, mis on teiste teadlaste poolt üle kontrollitud (peer reviewed study, science, do you fucking speak it?!), siis hoia ikkagi oma mokk maas, sest sa oled KOROONASKEPTIK ja meid ei huvita
kas sa ei taha maski kanda sest isegi Eesti enda akrediteeritud labor ütleb, et mask ei tööta ja on ohtlik, kuid meid ei huvita, kanna raibe maski ja ole vait, me teeme trahvi ja sa oled KOROONASKEPTIK ja sinu isekas käitumine mõrvab kellegi vanaema
sul on oma ettevõte, mis on nüüd laostunud ja sa pead lunima riigilt toetust, et töötajaid hoida lootuses, et äkki äkki läheb ise midagi paremaks, aga isegi teist on meil pohhuij, sa oled KOROONASKEPTIK, sest ei ohverda oma ettevõtet ja virised siin, kui kõigil teistel on veel hullem
proovid oma ettevõtet päästa ja kohtled oma kliente teaduspõhiselt, see on ei pressi maski ega nõua kasutuid tõendeid ja passi, oled räige KOROONASKEPTIK, me teeme alguses viisaka hoiatuse, mainekujundaja nii soovitas, algul peksame hellalt, aga siis vääname räige trahvi, nii, et sul on pere näljas ja ettevõte põhjas, alustame 1000€, sest see on ju köömes, ettevõtjatel, eriti väikestel on taskud pappi täis ja võite pritsida peale, aga raibe kui veel proovid, siis vääname veel hullemini,

 
At 22:48, Anonymous KOROONASKEPTIK said...

KOROONASKEPTIK olemine tuleb ettevõtjate seast välja juurida kõige kiiremas korras
leidsid, et on tulemas seaduseelnõu, kus võetakse ära inimese viimasedki juurikad, kuid kõht tühi võid vähemalt aasta aega oma kodu kütta, sest küttepuud jäetakse alles, milline õnnistus, kritiseerisid, küllap oled KOROONASKEPTIK, sest sa ei saa aru, et valitsusel on vaja riik ja rahvas päästa, mis sellest, et miljoneid eurosid saab valitsus laenust loopida ravimitsunftile, kes testide ja süstidega umbrikastub, kuid laenust strateegilisi riigireserve toidu, joogi ja masinate näol ju täita ei saa, raibe ära sega progressi ja riigi päästmist, KOROONASKEPTIK selline
jõudsid lugemisega nii kaugele, siis viimase punktini, sa oled ikka eriti ohtlik ja räige KOROONASKEPTIK, kirjuta kommentaaridesse veel, mille eest seda silti täna külge pannakse
Ära nüüd värise, kopeeri kogu tekst, kirjuta oma nimi alla ja jaga!
Meil on aeg ebainimesed ära tunda, kes seda hullust inimkonnale peale suruvad! Kui see samm on tehtud, siis otsustame, mis me nendega peale hakkame.

 
At 00:02, Anonymous Emil said...

Nn koroonaskeptikule!
Palun pöörduge juba homme Paldiski mnt 52. Kui ei ela Tallinnas, andke palun kohe teada. Iga päev on tähtis! Katsume aidata.

 
At 09:00, Anonymous sotside sabarakk said...

Kõik, kes laupäeval sellel lollide kokkutulekul käisid või seda toetasid, nt somes laikides, tegid oma margi täiega täis.
Idikad ei saa aru, et rahva enamus on juba täiega pööranud jõuliselt nende vastu, sest need on need inimesed, kelle mõtteviisi ja tegude pärast ei saa teised inimesed enam ravi või peavad kartma, et ei saa ravi - aga tervis on kõige kallim vara ja kui mõned idikad seda ohustama hakkavad, sis saabki sügav viha ja põlgus nende vastu olla ainus normaalne reaktsioon.
Nii et veel kord: palju õnne, lamemaalased, koroonaskeptikud ja antivakserid! Kisage palju tahate, teie loll jutt paljastab ainult teie enda lollust. Pinnast oma napakatele ideedele otsige omasuguste seast, mitte siit.

Palun, blogipidaja, kustutage siit lamemaalaste, koroonaskeptikute ja antivakserite idiootsed sõnavõtud. Kõrini on! Tahaks normaalselt elada, mitte lollide keskel.

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Samas mõne uhuu deklaratsioon siin on hea näidismaterjal hoiatuseks. Aga, jah, tegu on infosõjaga ja sõjas on omad reeglid.

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Kui on infosõda, siis infotage vastu võimutruud lambad. Aga teie info on autoriteediusk, ja tahe antivakserid jõuga minema pühkida ja vangi panna.

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Ära tõmble, eelmine lamemaalane!

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas on võimutruudusega seotud järgmine olukord, mida kajastab teine meediamaja: "On olnud ka seda, et vanainimene sureb koroonasse, aga lapselaps ütleb, et seda haigust pole olemas. Süda läheb katki ja suu jääb lahti sellise jutu peale,” ütles [perearst] Alanurm.

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

Antivaksistide suurteks autoriteetideks on Lähtru mõisapere, kes on ise seejuures vaktsineeritud.

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Millest peavool reeturlikult vaikib, see on põhjus, miks paljud antivaksid vaktsiinivastu pöördes on -

The pan-India analysis has revealed that people with blood group 'O' are less susceptible to COVID-19 and people with the blood groups 'B' and 'AB' are more vulnerable to the virus.

The blood group 'O' has been associated with a low positivity rate, as per the experts of CSIR, whereas 'AB' ranked highest in seropositivity, followed by the 'B' blood group.

This survey was conducted by a team of 140 doctors who assessed samples from nearly 10,427 adults from all over the country, who became subjects of this research voluntarily.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Keegi perearst Alanurm esitab absoluutselt emotsioonil põhineva arvamuse, veel, ta ei ole viroloog.

-----------
Epidemioloogia alustõdedesse on raiutud teadmine, et vaktsiinid toimivad eelkõige stabiilsete viiruste/haiguste vastu, nagu seda on näiteks lastehalvatus ja rõuged. Hüpetega arenevat viirust, nagu näiteks Covid-19, kipuvad vaktsiinid hoopis võimendama, mida iseloomustab antikehadest tingitud viiruse võimendumiseks (Antibody Dependent Enhancement; ADE) nimetatud fenomen. ADE tähendab, et vaktsiinid ei aita kiiresti arenevate haiguse vastu, vaid avaldavad pigem viirusele evolutsioonilist survet uute tüvede ja suurema hulga kõrvaltoimete tekitamiseks.

https://www.healthline.com/health-news/leaky-vaccines-can-produce-stronger-versions-of-viruses-072715

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Perearst kõneleb oma nimistust, diagnoose pannakse nii nagu med.asutuses ikka.

Healthline'i kriitika:
headlines that exaggerate the substance of the article;[16]
inadequate journalistic and scientific skepticism when reporting "news";[17]
failure to balance quotes from vested interests with quotes from interviews of independent sources;[17]
reported medical "news" that had not yet validated by publication in a peer-reviewed journal;[18]
implied clinical applicability for developments not yet so scientifically validated;[18]
failure to balance reports of claimed theoretical benefits of a new treatment, with a corresponding report of the associated cost or required frequency of treatment;[17]
failure to cite sources;[18]
failure to link to source of studies cited in the article;[18]

https://en.wikipedia.org/wiki/Healthline

Räägi lähemalt, kuidas sa taoliste artiklite otsa satud.

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

ERR kannab üle naiste jalgpalli MMi alagruppide loosimist. Ilmselt ka siis sama võistlust tulevikus. Masendav, millele raha raisatakse. Naiste jalgpalli atraktiivsus ei ole nullis, vaid kõvas miinuses.

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

See profispordi vägisi promomine pealetükkival viisil on kuidagi arusaamatu. Vastukaaluks võiks uudiste osa lõpus olla näiteks keevitamise promo. Palju saavad palka, millised tõukassid ja koerad keevitajatle kodus on ja kuida neil vaksimine edeneb. No igatahes oleks sellest rohkem tolku kui läilast naistevuti uudisest. Kena tasakaalustatud kompoti saaks kokku.

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Vaba inimene kardab orjust rohkem kui surma, ori seevastu on valmis ükskõik milliseks alanduseks, et vaid oma eksistentsi säilistada, olgu see kui tahes autu ja ebaväärikas.

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

16:00-le: see püstitab huvitava küsimuse küll (vähemalt mulle, vaktsineeritud võhikule) - kuidas mõjutab vaktsiini olemasolu viiruse enda evolutsiooni, viiruse muutumist? Seda võiks Priit Meritsalt küsida, kui võimalus avaneb. Või on sellest kusagil Eesti meedias juttu olnud?

 
At 17:43, Anonymous Anonüümne said...

Tuleks organiseerida Vabaduse platsil kõnekoosolek, kus hr Pullerits selgitaks rahvale meedia olemust, väljaannete toimimispõhimõtteid, allikakriitilisuse kontseptsiooni. Avatud sporditarvete müügikioskid, müügil kvaliteetajakirjandus nagu suti alla käinud Vanity Fair jt., laulab Tõnis Mägi oma Tallinna olümpiaregatile pühendatud "Olimpiada-80". Mõelda, palju Käo-suguseid siit blogist on innustust ja tarkust saanud, taolisi mehi oli siin ka Harkust ja mujalt üle vabariigi, aga mõni asi vajab järeleaitamist... Nii 5000 tuleks kokku, ma oletan. See oleks suur ühtsuse ja tarkuse festival.
https://www.youtube.com/watch?v=WXtDPlPTPTA

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Loodetavasti ekre juhid ja jüngrid, ja kõik teised vaktsineerimisvastased saavad enda peal koroonat võimalikult varsti kogeda ja kõigile tõestada et see on tavaline külmetushaigus.

 
At 20:10, Anonymous MargusM said...

Eelmisele, EKRE juhid on vaktsineeritud kuid nende jüngrid vist mitte (seda nad vähemalt propageerivad), seega saavad haiguskogemused tõenäoliselt olema erinevad.. siiski, mõeldes med.süsteemile,loodan et inimesed püsivad terved.

 
At 21:12, Anonymous Anonüümne said...

Ausaltöeldes olin pettunud ja on kahju kuidagi südames, et hr Mägi oli selle seltskonna ees hiljuti laulmas just sellise märgilise ja legendaarse lauluga nagu Koit. Oleks võinud Olipiadad lauda oleks mul tuju hoopis heaks teinud.

 
At 22:40, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Mõistetamatu, miks läheb see vabaduse väljakul toimunu koroona vastastele sedavõrd korda? Teie arvate, et kogu maailm peab tarbima ravimeid ja elama pidevalt haiguste hirmus? See, et te süstemaatiliselt soovite naturaalsetele inimestele haigusi, tuleb teile endale tagasi. Te olete suurepäraselt demonstreerinud oma hoolimist ja ligimese armastust pideva endast erinevate inimeste mõnitamise ja sõimamisega, haiguste perioodil pidutsemiste ja reisimistega. Te sõimate ja süüdistate tervisest pakatavaid inimesi, et nemad levitavad teile haigusi,aga ise kõnnite köhides ja nuusates ringi ja vehite igalpool süüdimatult oma koroonapassidega. Te kekutate , et olete hirmsasti ühiskonda panustanud ,kuna olete lasknud endasse mingisugust eksperimentaalset paska süstida. Kui teid vaadelda kui laborirotti, siis olete te tõesti ehk inimkonnale teene teinud. Algselt lubatud kaitset nendel vakstiinidel pole ja tänasel päeval käib targutamine vaid selle üle, kes põeb kauem ja kes haigestub kergemini, kas vaktsineeritud või vaktsineerimata. Isegi ametlik statistika näitab aja kulgedes üha enam seda, kui vähe hoolib see covid sellest kas inimene on vaksitud või mitte. Seega kõik teie siiani tehtud pingutused vakstineerimise ja valitsuse piirangute punktuaalse täitmise osas on olnud sama mõtetud nagu päev läbi rannas prssega laineid tagasi lüüa. Higi on valatud kõvasti, aga tulemust ei mingisugust. Kui nendest vaktsiinidest oleks mingisugunegi kasu, siis miks maailma enimvaksineeritud riikites on jätkuvalt koroonapandeemia ja kõrged nakatumisnäitajad? Miks on meie meditsiini süsteem veel rohkem üle koormatud, kui siis kui meil veel ühetegi vaktsineeritut ei olnud? Soovitan vahelduseks siiski hakata oma peaga mõtlema ja mitte süüdistada oma hädades pidevalt teisi. Jätkuvalt kinnitan, et haigestumine ei ole kohustus vaid see on teie valik. Teie tervis on teie peas. Mina ja minu mõttekaaslased püsivad jätkuvalt terved. Me ei vaksineeri, me ei desinfitseeri ja me ei kanna inimväärikust alandavaid makse. Pandeemia lõppeb siis, kui me kõik ühiselt lõpetame selle toitmise. Me räägi sellest enam , me orja enam maski ja vaktsiini tootjaid ja me lõpetame selle totaka maski karnevali. On elementaarne, et sügisel, kui päikest vähem on inimese immuunsus nõrgem ja haigused on kergemad tulema. Seega on mõistlik ennast mitte üle kurnata, katsuda mitte olla paanikas ja stressis. Kui tunneme ennast nõrgana, haavatavana ja tõbisena on targem koju jääda, puhata ja ennast terveks mõelda. Tõeline hoolimine ongi eelkõige enesest hoolimine, sest kui meiega on kõik hästi ja korras, saame me hoolida ka teistest ning sallida ja aksepteerida testsuguse mõtteviisiga inimesi.

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Alates 25.10 ei päde enam negatiivne alkotest, trahvist päästab vaid tõend, et olete ampulli paigaldanud.
Kõik kained inimesed on potentsiaalsed joodikud, kes ohustavad liikluses teiste inimeste elu!!
Kusjuures ampulli paigaldanud isikud võivad roolis olla ka purjus peaga, sest neid puhuma ei panda.

 
At 00:42, Anonymous Anonüümne said...

Johhaidii, Kägu jaurab jälle oma peaga mõtlemisest, edastades seejuures otsest valet. Alustuseks on kogu aeg räägitud, et vaktsineerimine ei paku mingit 100% kaitset, vaid suuremat võimalust vähem nakatuda ja kergemalt läbi põdeda kui vaktsineerimata inimene. Pikemat aega on Eestis juba numbrid, kus vaktsineerimata, keda on umbes 1/3 kogu rahvast, moodustavad 2/3 covidiga haigla patsientidest. Oma peaga mõtlejatele käib muidugi isegi põhikooli tasemel matemaatika üle mõistuse kui nad neid näitajaid nähes ikka kisavad, et vaktsineerimisest pole mingit kasu. Samuti on täiesti loll väide, et vaktsineerimises edukad riigid on pandeemiaga samas olukorras. Ei te miks siis Lätis, kus vaktsineeritute tase on veelgi madalam kui meil, on olukord nii hull, et kehtestatakse komandanditund ja meilgi on siin haiglad kokku kukkumise äärel, Venemaal kuulutab Putin välja nädalase tööpausi, aga põhjamaades, kus vaktsineeritute tase küündib 90% juurde, piiranguid järjest leevendatakse? Rääkides muidu tervetest ja tugevatest inimestest (nagu Kägu siin kogu aeg vastu rinda taob) siis hiljuti avaldatud andmete järgi on alla 60 aastaste hulgas vaktsineerimata tegelaste osakaal haiglapatsientide seas veel tublisti suurem kui vanemas vanusegrupis.

 
At 08:54, Blogger R said...

Hea kokkuvõte Raul Rebaselt (käolastele võib sellest tekstist arusaamine käia küll üle mõistuse):
https://www.err.ee/1608381206/raul-rebane-ususoda-eesti-moodi

 
At 09:25, Anonymous Anonüümne said...

Rebane süstematiseerib aga uut tõde jutus on napilt. On vaja tuua välja raskelt haigestujate haridustase. Arvatavalt on neist pooled kõrgharitud. See näitab Eesti kõrghariduse kvaliteeti. Miks siiani vaikitakse arstide poolt detailse statistika väljatoomisel? Eks põhjus on ebameeldivates järeldustes mis numbrites peidus.

 
At 09:38, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu, me nägime kõik laupäeval neid teie mõttekaaslasi, kes samamoodi vaktsineerida ei taha ja arvavad, et nende keha keegi puutuda ei tohi. Laupäevast alates on teie seltskond end enamiku Eesti inimeste silmis täiega diskrediteerinud ning usun, et mitte keegi normaalsetest inimestest ei tunne teie seltskonnale kaasa ega arva, et neid kuidagi üldse mõistma peaks. See, mis teiesugune mittevaktsineerijate seltskond teeb, on teiste suhtes mitte ainult pahatahtlik, vaid kuritegelik. Eks te olete ise ka sellest aru saanud, sest miks muidu on teie sõnavõtt täis meeleheitlikku, surmaeelses agoonias, kuid ikkagi oma libatõdedele kindlaks jäävale inimesele omast sõnakasutust ja väljenduslaadi.

Lp 00:42 teeb teie mõttemaailmale korralikku kriitikat - aitäh talle selle eest!

Teistele, kes hoolivad tõesti teistest:
https://www.facebook.com/groups/298436218534354/?ref=share

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

Kägu räägib asja nagu alati. Pullerits sa ikka tead Vabaduse miitingu üleskutse sisu? Nemad seal võitlesid ka sinu õiguste ja vabaduste eest.

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei loe kunagi ravimi infolehte, sest usaldan tänapäeva meditsiini, altruistlikke ravimifirmasid, kes on viinud Indias läbi iga uue ravimi põhjalikud kliinilised uuringud, usaldan teadlast, arsti, apteekrit, ajakirjanikku või ministrit, kes ravimi on mulle määranud - seega pole õnneks lamemaalane ja oleme R. Rebasega "samas paadis".

 
At 12:01, Blogger Priit Pullerits said...

Tean, tean, 10.21, et nad võitlesid oma arust mingi vabaduse eest. Tänan, aga pole vaja! Minu ja teiste vabadust ohustavad just need, kes ei vaktsineeri, kes ei tee kõike muudki, mis aitaks viirust kontrolli all hoida, nt käivad mööda miitinguid - nemad piiravad nakatudes ja viirust levitades minu vabadust end vabalt tunda ja vabalt tegutseda, sest asutusi ja kohti hakatakse sulgema, ning ohustavad minu vabadust ja õigust saada arstiabi, mida enamasti ei tea, millal äkki vaja võib tulla.

Mis vabaduse eest nad seal seisid, seda nägime nende loosungeilt, nagu arstid on saast jms.

See oli väga äraspidine võitlus vabaduse eest. See meenutab väga ühte kuulsat Ameerika ütlemist Vietnami sõja ajast oma tegevuse õigustamiseks: "It Was Necessary to Destroy the Village in Order to Save It."

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Raino on saanud ruumi arutlemiseks vaksimise teemal. Vastus on ju meile ammu teada, see on vaeste probleem. Vaesed on need, kes jäävad ilma igapäevasest ravist. Rikastele on ammu juba olemas eraldi teenus mis ei sõltu vaeste meditsiinist, nimelt vabatahtlik tervisekindlustus. Valida on odava 30 EURi kuu ja kallima 60 EURi kuu täislahenduse vahel. Sealjuures pole veel vahet kas vaksid või mitte, võib-olla tuleb see erisus hinnas mängu tulevikus. Ehk siis paned Kägu ja ostad omale eraarstiabi kindlustusteenuse ning sul on täielik vabadus mitte vaksida ilma, et peaksid kartma arstiabist ilmajäämisest haiglate ülekoormuse tõttu. Teisisõnu on antivakserid vesi erakindlustuse veskitele. See on vastus, et kellele tegelikult kriis on kasulik.

 
At 18:49, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, igaks juhuks jagan Tuul Sepa juttu. Sisukas, selge, konkreetne: https://tervis.postimees.ee/7369068/teadlane-vaktsiinid-viirust-valja-ei-sureta-kuid-hoiavad-ara-raske-haigestumise

Ja see väärib ka siin viitamist, kui keegi igapäevaselt Postimeest ei loe (mina nt ei loe):
https://www.postimees.ee/7368966/eilne-meeleavaldus-sundis-ekre-poliitiku-erakonnast-lahkuma/

Ütleks, et kahepeale võtavad need 2 arutlust seniste koroonaheitluste tuuma väga hästi kokku.

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

Jääb üle 12:17ga printsiibis nõustuda. Sõber käis eelmine nädal suures riigihaiglas. Vajab hädasti oppi, mida koroonapatsientide tõttu ei tehta, aga arst pakkus võimaluse maksta opp ise kinni, siis tule või homme. Ma pole vaktsineerimisvastane ega ekrelane, väljakul protestimist ei toeta, aga kurat, see ajab vihaseks. Plaaniline ravi on piiratud, sest personali ei jagu, aga kui maksad, siis on personal olemas. Vesi kägude ja muude uhhuutajate veskile.

 
At 21:36, Anonymous Anonüümne said...

Kuulake vahelduseks mõistuse häält ka https://www.facebook.com/svea.av/videos/1232144593964969

 
At 21:40, Anonymous Anonüümne said...

21:09
Mingil määral on tasuliste (loe: eraldi kinni makstavate) opp'ide eelistamine paratamatu - koroonaravi nõuab ju kõvasti lisaraha. Haigekassal ega ka riigil sellises koguses lisaraha (reserve), nagu viimased 1,5 aastat vaja on läinud, kindlasti planeeritud ei olnud. Käolaste mõtteviisiga (pole vaja ravida) oleks surnute arv kordades suurem.

 
At 21:55, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake seda meest siin videos https://odysee.com/@vaxivideod:3/Dr_Ryan_Cole_Lahkamise_tulemused:4?fbclid=IwAR0cWQV7hzfCcDxapjoNXWVwBKFyT7791WNgsbiG8nISM6pNZbZ7Vd0JzF0
Energiline, eneskindel, tervisest pakatav mees. Tasub kuulata. Võrdluseks võtke see ülekaaluline ja haiglase jumega Merits või Lutsar ( viimane ei näe enam üldse inimese moodi väljagi) vaadake nende pilku ja keha keelt. Tegelikult tahavad nad teile karjuda, inimesed,ärge tehke seda, aga nad ei saa, nad on liiga seotud, liiga sügavale kaevunud. Vaadaka Pulleritsu! Eluaeg on ta autoriteetidele pugenud, meditsiinis hinnanud vaid kiireid lahendusi. Pole mehel olnud järjekindlust, kannatust ja eneseusku. Sisemisest tarkusest parem, ei räägigi, sest inimese puhul, kes vihkab oma peaga mõtlemist pole sellel mõtet. Vaadake kuhu mees on jõudnud! Pidevalt on ta kuskilt katki, sagedased külmetus haigused, mees ei saa enam joosta, korralikult suusatada ja vigastab ennast isegi ujudes! Prostituudi töös on ka vist rohkem iseseisvust ja väärikust, kui praegusel ajahetkel peavoolumeedia ajakirjanikul.

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

TO 21:40 käolaste mõtteviisiga poleks haiglaid sisuliselt vajagi. Pealegi on "unustatud", rahvale selgitamast ühte pisikest statistika kallutamise võtet , mis hetkel meditsiinis toimub. Kuna eesmärk, vaid see, et need krdi süstid saaks tehtud ükskõik mis hinnaga, siis on meil hetkel olukord ,et kui tunnete ennast pisut haiglasena ja kutsute kiirabi, et selgitada, ega teil äkki covitit ei ole, siis häda teile kui olete vaksimata, teid viiakse väe ja võimuga haiglasse, samas, kui olete vaksitud ning kui teie seisund ei ole just päris hull jäetakse teid koju. Selline on tegelik reaalsus. Ükski vahend, olgu see ükskõik kui tahes alatu, ei ole liiast, selleks, et inimeste tahe ja vaim murda ja neisse need kokteilid sisse suruda

 
At 22:08, Anonymous Anonüümne said...

Vaksimata inimesel on hetkel üldse targem tavamedistsiinist hoiduda. Arvestades, seda nõiajahti, mis toimub, siis uskuge, ära tinistatud meedikuid on hetkel rohkem ja Hipokratese vanne on praegusel ajal lihtsalt sõnakõlks.

 
At 23:37, Anonymous Kant said...

Tänases Postimehes oli väga hea artikkel vabaduse (sellele rõhuvad vaktsineerimisvastased) teemal vaktsineerimise kontekstis. Need, kes mõistuse jagamise ajal kehakultuuriga tegelemas ei olnud, saavad sellest tekstist kindlasti aru (see pidi olema torge käo parteile).
Kui paberlehte ei ole käepärast, siis lisan lingi: https://arvamus.postimees.ee/7369973/johann-christian-poder-vaariti-moistetud-vabadus

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Christian Põder on tuntud kloun. Kuskil väljamaal uuskommunistliku hariduse saanud spetsialieerunud religiooni vastast ateismi propagandat tegema. Eetik ei oska isegi loogiliselt väidelda. Mees on varemgi kinni püütud lapselikelt lausetelt - seda peab tegema sest see on hea ja õige.

 
At 13:24, Anonymous Kadjaste külavanema abi said...

Viimasel ajal räägime palju keeldudest ja vabadusest, kuid erinevad ühendused pole teinud ettepanekuid, kuidas ja mida muutma peaks. Diskussioon ja vastasseis võiks kalduda rohkem sisulistesse küsimustesse. Viimastel päevadel kipub point kaduma.
Kas pole mitte kogu selle saaga põhjus asjaolus, et süüdlast otsitakse valest kohast. Vint on ammu ülekeeratud, kuid seda ei märgata ja muudkui krutitakse juurde.
Viirust ei saa seljatada rohkete testide ja vaktsiinide, meeletu desinfitseerimisega, riigi sulgemisega ja meediakampaaniatega. See on väga ebaefektiivne viis tulemuse saavutamiseks, kuid sinna lähevad täna miljardid.
Arvan, et keskenduda tuleks ikkagi riskirühmadele ja õigele ravile, mis täna on olematu. 99% inimeste jaoks on viirus ohutu gripp.
Riskirühm ei ole automaatselt üle 60-aastane isik, vaid inimene, kellel on kehv tervis ja kaasuvaid kroonilised haigused. On selge, et nende vaktsineerimine võib olukorda veelgi halvendada. Tulebki alati otsustada iga isiku põhiselt. See on arsti otsustada, mitte peaministri.
Seega tuleks mõista, et ükski viirus ei tapa vaid tapab inimeste kehv tervis ja eluviisid ning nende juba olemasolevad kaasuvad kroonilised haigused.
Raviviisidest me ei räägi üldse, see on varjatud, kuid kuluaaridest kostub, et tegelikult seda pole. Ametlikul meditsiinil ravim puudub, ning jäärapäiselt keeldutakse odavatest ja lihtsatest ravimitest, mida mitmetes riikides juba edukalt kasutatakse.
Samuti tuleks aru saada, et "sümptomiteta viirusekandja" pole tegelikult viirusekandja, pole haige, vaid probleem on vales testis. Viirused ümbritsevad meid kogu aeg ning haigeks jääb nõrga immuunsüsteemiga, väsinud indiviid ja siis on tal ka sümptomid ning tark inimene jääb kohe koju. Aga eestlane on üldiselt tark.

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin viimast postitus ja pean küsima - miks ei ole Kadjaste külavanemal eestlasest abi?
Küsimus tuleneb viimasest lausest.

 
At 18:31, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Väga hea ja arukas kirjutis lugupeetud külavanema abi. Paraku siin blogis on hetkel populaarne vaid hüsteeritsemine ja koroonapaanika. Ei olegi kunagi nii palju vihkamist ja lahmivaid kommentaare lugenud, kui siin ja peavoolumeedias. Kas need inimesed, kes seda elajalikku ja vihast nõretavat poliitikat levitavad, ongi sellised või on see vaktsineerimisest ,ei oska kommenteerida. Varasemalt üsna viiskad ja väärikad tuntud inimesed, käituvad, hetkel nagu Stalini ja Hitleri vennad õed. Inimesed, kes on lasknud endasse süstida tundmatut kahtlase väärtusega löga, ongi selle tegevuse võtnud tarkuse mõõdupuuks. Räägi, mis sa räägid ja tee mis sa teed, aga kui kokteilid süstimata ,siis oled sa vaktsiinizombide meelest lausloll.

 
At 20:18, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, hr Orban on vaktsineeritud, hr Trump on vaktsineeritud, hr Pullerits on tõenäoliselt vaktsineeritud. Milleks lolli juttu edasi ajada ja vastu põtkida - tee endale ja oma perele teene, tule üle vaxxitute poolele üle, saad ilusad jõulud.
Ungari välisminister ütleb nii:
"Ida-Euroopa vaktsineerimisnäitajad jäävad läänele kõvasti alla. Mis on sellise usaldamatuse põhjus ja kuidas seda leevendada?

Meie, ungarlased oleme alati olnud veendunud, et pandeemiat saab lahendada ainult vaktsineerimisega. Oleme algusest peale pidanud vaktsineerimist vahendiks, millega saab inimelusid päästa. Kahjuks on tegelasi ja organisatsioone, kes teevad kaitsepookimisest ideoloogilise ja poliitilise teema. See on väga ohtlik hoiak, mis paneb inimelud ohtu. Selline olukord oli ka Ungaris, kus osa poliitilisi jõude seisis vastu osa Ungari ekspertide heakskiidetud vaktsiinide (st Hiina ja Vene vaktsiinide – toim) kasutamisele. Nüüd on aeg juba näidanud, et mida suurem on vaktsineeritus, seda väiksemad on ohud. Seetõttu kutsume üles kõiki Kesk-Euroopa inimesi, kes juba vaktsineeritud ei ole, seda tegema.

Aasta algusega võrreldes on olukord muutunud ja vaktsiine jätkub piisavalt. Meil Ungaris on näiteks varutud juba ligi kümme miljonit doosi. Aja saab kõige rohkem kahe-kolme päevaga, vaktsineerimine on tasuta, ei nõua palju aega ja päästab sinu elu. Ma ei tea, mis argumente siin veel vaja oleks."
https://epl.delfi.ee/artikkel/94979319/intervjuu-ungari-valisminister-vaktsiinide-politiseerimine-paneb-inimelud-ohtu

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Kägu paneb väga mõistliku posti. See et Trump ja Orban ja teised tähtsad vipid on vaktsineeritud ei tähenda et tavainimeste massid vaktsineerima peaks SUNDUSLIKULT. Teeme ikka bossidel ja väikestel inimestel vahet. Laeva kaptenil ja pigistel aerutajatel. Kägu on muide kunn ja teda peab kõnetama härra tiitliga. Sitakotid.

 
At 20:50, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

To 20:18 Maailmas toimuvad hetkel väga veidrad asjad. Kõige häälekamalt propageerivad vaktsiine inimesed, kes nendest tegelikult kõige vähem teavad. Teadlased ja meedikud, samas ei ole nende koha pealt ühel nõul. Võib muidugi tunduda, et neid propageerijad on kordades rohkem. Ilmselt see nii ongi, sest nende poolel on meedia, poliitikud ja peamine meeletu raha. Olgu ma mõistan, et teid ei huvita see, et vakstiinide kaitse võime on vähem kui 3 kuud, teid ei huvita, kuidas hakkab see regulaarne süstimine mõjutama teie tervist mõne aastapärast, te ei muretse isegi oma mehelike võimete vähenemise pärast jne. Te olete ilmselt niikuinii juba meditsiinisüsteemi ori ja tarbite regulaarselt ohtralt kõik võimalikke ravimeid. Ühtesid sellepärast, et teil on mingid tervise probleemid ja teisi selleks, et leevendada esimeste ravimite poolt esilekutsutud sümptomeid, kolmandaid jälle selleks, et leevendada teiste poolt esile kutsutud kõrvalmõjusid jne. Vaadake, mina tunnen ennast ilma nende ravimiteta krdi hästi, ma pole juba aastaid haige olnud. Mul on oma reziim, oma toitumispõhimõtted jne. Öelge mille krdi pärast ma peaks hakkma vägivaldsel viisil ( seda see süstimine ju on) toppima endasse aineid, mida ma absoluutselt ei vaja? Miks ma pean hakkama suskima oma hästi toimivat organismi? Mida see õigupoolest teile annab, kui ma need kokteilid sisse süstiksin? Siis te ei tunneks ennast enam sellise ohmu ja põhimõtetu limukana? Teil on siis kergem olla, kui teate, et maailmas on vähem inimesi, kellel on julgust ja tarkust elada oma elufilosoofia järgi? Te muretsete asjata. Lambaid on ju piisavalt palju ja mõni määgib hetkel nii valjusti, et jääb mulje, et ta arvab vist et on suisa oinas. Võrrelge ennast parem nendega ja määgige aga edasi. Lihakombinaate pole olemas, see on vandenõuteoooria....määää!

 
At 21:32, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, öelge ausalt, kas te kardate süsti? "Öelge mille krdi pärast ma peaks hakkma vägivaldsel viisil ( seda see süstimine ju on)/.../"

Kas te tahate öelda, et hr Orban ja hr Trump on ohmud ja limukad?

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, ela oma filosoofia järgi, see ei sega kedagi. Aga ole vait ja lase teistel ka elada, ära kaaguta kogu aeg oma filosoofiat igale poole.
Kas sa kahtled selles ja sellepärast aina korrutad seda? Puudub sisemine rahulolu? Mingi põhjus peab ju olema.

Samas on ka võimalus, et sa oled lihtsalt troll. Vaktsiini said juba jaanuaris, ka tõhustusdoos on ammu tehtud?

Kui sa oleksid mees, siis sa saaksid aru, et siin lõimedes arutatakse seda, kas mehed tohivad hakata naisteks või ei, kas jalgpall on veits gei või ei jne., mitte seda, et kas isand (või emand?) kägu arvamus on oluline või ei.

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Miks te arvate, et Orban ja Trump on saanud seda sama kokteili, mida teiegi? Miks te arvate, et nad üldse kokteili on saanud?

 
At 22:16, Anonymous Aiboliit said...

TO 22:03 Mõni käib vist iseendale ka närvidele? proovige suhkrutükile tilgutad palderjani tilkasid. Soovitan 3 korda päevas. PS võtke minu soovitust tõsiselt, muidu peate peatselt maohaavasid hakkama ravima

 
At 22:22, Anonymous Jüri said...

Kägu juttu lugedes meenuvad kunagised tekstid: "Haiguste ravi. Kontrollitud. 1. Üksindus – magamistuba vaikuse, pimeduse, raadioga 2. Selts – elukoht kellegi juures 3. Priisöökla. Nendes tingimustes teatud biol. ajal avastab inimene “tee” tervisele. Au ja rikkus sellele kes avaldab selle tõe ajalehtedes".
Vanemad tartlased peaksid mäletama. See tervise "tee" kuulutamine on hämmastavalt sarnane. Kas pole?

 
At 23:25, Anonymous Anonüümne said...

Legendaarsed seinakriiped riigikogulase esituses:
https://www.youtube.com/watch?v=Wn7CWVdsbFY

 
At 00:14, Anonymous Anonüümne said...

Eks vaktsiinivastastel on suht homo tunne nüüd. Teevad oma paraade ja nõuavad oma vähemusele samu õiguseid nagu normaalsetel inimestel. Või mõistad sa kägu neid nüüd paremini ja lähed isegi paraadile neid toetama? Vabadus ikka ju.

 
At 08:09, Anonymous Anonüümne said...

Oh seda mälu, Allahi abiga oleme unustanud kuidas see maskida ja vaktsiinide asi meil käis. Kohe kohe pidid tulema aga ei tulnd ega tulnd. Läksid hoopis suurematele ja rahakamatele. Nüüd kus igaühel on tuttav, sõber või sugulane kellel vaktsiinist kõrvalmõjud või on hoopis haigestunud, on kisa lahti. Ja needsamad vanemad vennad kilkavad nüüd kui hästi neil kõik on.
Kalevi viimane mäng - ei maske, ei distantsi. Koolides nakatumine katastroofiline - kas sulgeme - oh ei.
Põhiline on süüdlased välja selgitada, küll siis Allah aitab kõige ülejäänuga et ise miskit tegema ei peaks mis REITINGULE mõjuks.

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Peremees, kas lugejatele Endomondo kokkuvõtteid ka tulemas on? Kangesti tahaks mõtteid sportimise lainele viia. Sellist head motti oleks uute numbrite abil vaja saada. Äkki aitad?!

 
At 22:37, Anonymous Anonüümne said...

Pole paha või mis? https://www.facebook.com/kersti.sirvidas/videos/573080700507681

 

Postita kommentaar

<< Esileht