neljapäev, detsember 23, 2021

Pullerits: Eluline küsimus kõigile: mis võtta lähiajal suurde plaani?

Sel nädalalõpul on aasta parimaid aegu atra seada. Kindlasti on väga motiveeriv, kui saad USA sprindimeistrivõistluste omaaegse kolmanda mehe Vahur Teppaniga tunnise rahuliku suusasõidu teha ning kuulda teavet, milles eest professionaalsed spordiajakirjanikud oleks valmis oma elust ohverdama nii mõnegi kuu; ja kui paljud meist sel ajal mööda kihutavad, saada teada, et ai kui valesti nad teevad – panevad nii varakult üle; ja saada kinnitust, et Teppan ei sõida sageli isegi nii kiiresti, nagu me sõitsime – keskmise kiirusega veidi üle 13 km/h; ja et tal on õigus, kinnitab see, et ta oleks eelmisel talvel saanud kindlasti koos Peeter Kümmeliga Eesti meistrivõistlustel paarissprindis medali – kui ta oleks vaid starti lastud; aga ei lastud – vaat nii tehakse meil meestele metsast ära.

Aga nüüd on Teppan Eesti Suusaliidu juhatuses ning asjad enam vanaviisi edasi ei lähe.

Kahtlemata oli motiveeriv vestelda üle tüki aja ka endise kauase peaministri Andrus Ansipiga, kelle jutus ei pea kunagi pettuma – kui midagi ikka öelda on, siis see saab ka välja öeldud. Erinevalt Teppani poliitiliselt sensitiivsest teabest on Ansipi jutt siin kõigile lugemiseks – eks ole, paneb ju mõtlema, kuhu viib see, kui pumba juurde pääsevad need, kes seal olema ei peaks.

Aga kokkuvõttes on see kõik teiste asi ja teiste elu. Atra tuleb ikka oma elus seada. Talv saab läbi kiiremini, kui see alata jõudis – pööripäev on ju selja taga –, ning kui homsest kaugemale ei mõtle, võib kevadel avastada end lõhkise küna eest: kuhu edasi?

Kes on kevadel valmis järjekordseks dessandiks maailma maastikuratturite mekasse Moabi Utah’s (fotol ülal paremal ja all vasakul)? Kaks aastat saab juba Eestis ratast logistatud, vaja on ette võtta midagi mastaapsemat.

Motivatsiooniks panin kokku väikese promovideo. Sellelt on näha, kui suur on areng ja kindluse kasv kas või pelgalt kuue päevaga. Video võtab paari minutiga kokku minu üle-eelmise Moabi-ekspeditsiooni kuus esimest päeva 2016. aasta kevadel. Jälgige, kuidas arenevad oskused: päris alguses on ju pilt üpris värelev, kajastamaks seda, mis toimus hinges ja südames, ent päevade möödudes, nagu näete, sigines kindlus ja stabiilsus. (Et tõelistel spetsialistidel oleks filmi eriti hea jälgida, panin seletavad ja juhendavad viited ka juurde!)

Siiski on see alles esimene osa plaanitavast triloogiast, nii et ärge selle põhjal veel lõplikke järeldusi langetage. Kuid mingi maitse saate ilmselt suhu küll. Aega on seejärel seedida, mida ürgsele kutsele vastata.

Foto 1: Tartu Tähtvere spordipargi Pulleritsu-nimeline ovaal teispäeva õhtul. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Kolmapäeva ilus keskpäev Tartus Tähtvere linnaosas. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Abiellumine tänavu sügisel Moabi lähistel. Foto autor: Swell and Stone / SWNS / Scanpix
Foto 4: Moabi lähistel kuluvad ära suured maasturid, et ka näitsikud sealsel raskel maastikul löögile pääseks. Pildil Gabrielle "Gabby" Petito, kes nüüdseks on surnud. Ta tapeti. Foto autor: AFP / Moab City Police Department / Scanpix

44 Kommentaarid:

At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Moab on poisikeste vabaõhu mängumaa. Kes tahab suureks kasvada ja isegi targaks saada suunab sammud Jeruusalemmimaa poole. Seal Jordaani jõe idakalda kivisel maakamaral elasid ja pidasid plaani targad mehed kes oskasid elu plaani pidada ja pikemaid perspektiive paika sättida, teadsid millal konks vette visata et kala näkkaks ja soovitasid seda teistelegi järgi proovida.

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Mis sest suurest maasturist kasu on, kui ikka ära tapetakse. Oleks pidanud tanki või vähemalt soomukiga sõitma.

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Ma arvan et las Pullerits läheb. Vahet pole kus ta Eesti suureks teeb moabis austraalis või ameerikas või Rio deJaneiros

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

või Prüsselis koos Ansipiga.

 
At 19:23, Anonymous MargusM said...

Priit, sul võiks olla häbi Petito pildi ja sellise pildipealkirja kasutamise pärast.. teades konteksti, kas see on üldse eetiline materjalikasutus?

 
At 20:41, Anonymous Anonüümne said...

Soovitan Pulleritsul Jordaani kõrbe maastikele mitte minna. Temasugused kahvanäod nabitakse kinni ja riputatakse raisa kaarnatele nokkimiseks ristipuu peale üles nagu Jeesuse nahk klopitakse kuivaks ja õhukeseks. Kes meile siis lugusid kirjutab?

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Padre küsimus on nii põhjapanev, et kahtluse uss juba närib , et hr. Ansip tinistas ära ja mees vaeb poliitiku ameti plusse ja miinuseid tõsiselt.

 
At 21:48, Anonymous Anonüümne said...

Padre peab tõestama et ta ei hõõru diili Ansipiga. See oleks hirmus pauk ja blogi jääks tühjaks

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Tahtsin lihtsalt öelda, et soolajärve lugu viimases Go's oli küll piinlikult nüri. Peaaegu sama nüri, kui penskarite seiklused Jordaanias. Aga eks ka ses äris on madalseis. Üks väheseid kordi, kus oleks võinud ostmata jätta ajakirja.

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Nojah, aga nüüd teame, et kui sul pole kiiret käru sii polegi soolajärvele lihtinimesel asja. Mis sest soolaväljast ikka niisama vahid. Tõsi, seda teadsime ka enne seda lugu aga noh topelt ei kärise.

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

Kui Pullerits sureb ristil nagu Jeesus Kristus Jordaania kõrbes siis Ansipist jääb järgi märg plekk. Isegi niipalju mitte. See on universumi seadus.

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Häid jõule hr Pulleritsule, hr Ansipile ja kogukonnale!

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

Olge mõnsad!!!

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

Kelle raha eest me sööme lõug rasva tilkumas?

 
At 23:30, Anonymous Anonüümne said...

Rahva raha eest. Pole meist keegi oma käega raha trükkinud ega rahanumbreid hoiuste vastu emiteerinud kontole. Üksikud on näinud, kuidas see kõik sünnib. Kuidas aga see aga lõua rasvaseks teeb, see on tõeline jõuluime. Aamen.

 
At 10:15, Blogger Priit Pullerits said...

Need, kes suuri klassikalisi filme teavad, tunnevad postitatud video 4. päeval Chicken Corneri vastaskaldal kindlasti ära koha, kus filmiti seda, kus Thelma ja Louise autoga kanjoni servalt alla sõidavad. Filmis esitletakse seda sõiduna Suurde kanjonisse, kuid tegelikult võeti see üles Moabi lähistel. Selleks ehitati sinna hoovõtuks isegi asfalttee, mis pärast filmivõtete lõppu üles võeti, et algne looduslik olukord taastada. Nagu näete, ei valitud toda autolennu kohta juhuslikult: sealt sai tõesti ilusa sõidu.

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Kas nüüd hakkame kõik koos feministidele pugema? Siis võib küll võhmameeste püha ürituse lõppenuks lugeda.

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Ei tunne me mingit tšiken kornerit. Eesti rahvas on kristlikust kultuuriruumist, meie tõde ja õigus on Jordaania jõe kiviklibuselt kaldalt mitte juudi kiirtoidu restorani nurgast. Häid jõulu võhmameestele ja tõstke rohkem taldrikule kuhja.

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei usu, et Rebane õnge läheb ja kuus Priiduga naistefilmi võttekohta uudistama tahab minna. Asjata reklaam.

Kas Jordani jõe käärude lähedalt särtsu siia ei saaks importida meile, et seda hinda alla trampida? Sinna peaks ekspeditsiooni tegema ja avastama peidetud võimalusi.

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Millal asume tõe otsimise okkalisele teele? Tõele lähemad jäljed jooksevad jordani ja tigrise jõe kuivanud kaldamudas kus veeti lahti kuningas Arxeduse paat ja Sannikovi maa mätta kihtide vahel kadunud tsivilisatsiooni luunõelad ja savipotid. Ameerika on võlts ja ersats.

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Niile jõe orus on alles kuningas Lembitu jalajäljed kui ta Nuubia šahhi käest eestlastele abi ja nõu küsimas käis. See kõik on suur ajalugu ja tarkuste varasalv mida jeebikute maalt ei leia.

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Jutt käib sellest suhteliselt keskpärasest filmist: https://www.imdb.com/title/tt0103074/?ref_=nv_sr_srsg_0

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mis eesmärgil sa ühtainust ringi nühid, kui Suurele Mõõduvõtule ei lähe? Kas mõttetuks ei muur?

Kui tahad suvel kõvasti ratast panna, peaks ka praegu rattaga müttama!

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas kuningas Pulleritsu jalajäljed Moabimaa punases kivis igaveseks ajaks säilitatud tuhandeks aastaks tallele pandud sellest kirjutas Salt Lake City Viimsepäeva Pühakute häälekandjas 2018 suvel. Lugege sitakotid
https://www.churchofjesuschrist.org/

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Ära soga, Pulleritsust on Salt Lake City Jordani jõekäärus kirjas palju rohkem ja põhjalikumalt kui su viites aga seda mis seal kirjas tavalistele sitakottidele linkidega ei avaldata. Üldiselt on see kant seal kehva paik info talletamiseks, sest see paik on üks esmastest sihtmärkidest suurema madina korral. 1000 aastasest jälgede säilimisest ei tasu isegi unistada.

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Las kuningas Pullerits teeb jälgi kõigis maailma maades sellest tõuseb ainult kasu ja edu eesti rahvale meile kõigile

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Moabi uut, võimalik, et kõige tähtsamat ekspeditsiooni tuleb just vaadata eesti rahva kasu, edu ja ka vastupanu vaatevinklist. Kui meie rahuarmastav idanaaber, ja tublid idavirulased, saavutavad Nato vägede väljatõmbamise Tapalt, Ämarist ja muudest baasidest ning kehtestatakse traditsioonilisi väärtusi edendav ja kaitsev suveräänne demokraatia, siis on meil vaja teotahtelisi faktidele toetuvaid mehi, kes meid Ameerika Hääle abil teavitavad maailma asjadest, poliitikast, aga hoiavad kursis ka Hollywoodis toimuvaga.
Hr Ahto Lobjakas tegi ennastohverdavat tööd nõukogude ajal, nüüd koitva neutraliteedi ajastul võib teatepulk üle minna hr Priit Pulleritsule.

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et hr Pullerits on suurema ja laiema haardega kui niruke ameerika hääl hollivuudi aktsendiga. Globaalse jõujoonte muutumisega koidab meile ajalooline aken lükata sisse Suureesti paradigma koos kontinentaalse võimuvektoriga kümme tuhat kilomeetrit itta ja läände laiudes üle rahvaste ja merede.

 
At 09:34, Blogger Priit Pullerits said...

Jõuluvana tõi uue Moabi radade raamatu, seal on kohe tiitellehe järel Disclaimer:

Travel in Utah's backcountry is, by its very nature, potentially dangerous and could result in property damage, injury, or even death. ...ja veel viis lauset selles laadis, et ise vastutad, kui kuskile lähed, ja ära pärast teisi süüdistama tule.

Edasi tuleb Sissejuhatuses:

Don't let Moab's beauty fool you. It can be a dangerous place for the foolish and ill-prepared.

Videos tundub kõik lihtne ja kerge. Aga video petab. Pealegi, karmimates kohtades ei olnud mul aega video tegemisega mässata, seal tuli fookus hoida terveks ja ellu jäämisel.

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Kes on mees kes leiab kontinentaalsete kunnide härrade Lukacho ja Putiniga kergesti ühise keele? Ei pea vist palju arvama. Mees kes varemgi pikamaa raketti puškade kange käes hoidnud ja stratosfääri tohutuid kihte rebestavat tuld juhtinud. Ohjad on kindlates kätes.

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul on alati kontinentaalne haare.

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on pehme muganduja. Kägul on kontinentaalne haare. Isegi Soonets on kontinentaalne vend võrreldes Priiduga.

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Kägu võib olla kontinentaalne ja Soonets ka, aga Pullerits on kontinentideülene. Pole veel näinud ainsatki tõendit Kägu ja Soonetsi tegemiste kohta väljaspool Eestit.

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Õige jah Pullerits on kontinentaalne kontinent. Saurus. Ta käis Arizonas ja Buffalos ja vist isegi Briti kolumbias

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

KEegi teab, et kas vaktsiinidel miski efekt ka suusatamisele või rattasõidule on, kas tulemused on seehooaeg rahval paremad kui mullu? Millekski peab ju see vaktsiin hea olema kui ta mikrotüvede vastu ei kipu üle kuukese aitama.

https://nyadagbladet.se/inrikes/efter-forskningsfusket-nu-kraver-svenska-lakare-vaccinstopp/ Pfizeri vaktsiiniuuringute pettus on põhjustanud Rootsi arstide ja teadlaste seas pahameeletormi ning 16 neist nõuavad avalikult Covid-19 vastu vaktsineerimise peatamist, sest sellega kaasnevad väga suured ohud inimeste tervisele. "Maad on võtnud olulised kahtlused, et Pfizeri vaktsiiniuuringud viidi vähemalt osaliselt läbi teaduslikult vastuvõetamatul moel ja mille tulemusi ei saa pidada usaldusväärseks. Kui sellele lisada märkimimisväärne arv seostatud kõrvalnähte, millest paljud on väga tõsised, siis teeb see meid – arste, teadlasi ja immunulooge – väga murelikuks," jätkatakse pöördumises.

 
At 16:19, Blogger Priit Pullerits said...

...Hakkab jälle pihta!...
16 arsti nõuavad vaktsineerimise peatamist?!? Oi-oi, küll on neid palju - 16!! Ja kui palju Rootsis kokku arste on? Rootsis on isegi kümnetes kordades rohkem Eesti arste, kui on sellele jamale allakirjutanud Rootsi arste!
Teiseks, kas keegi teile allikakriitikat ka on õpetanud. Teie tsiteeritud väljaanne on 2012 loodud veebiväljaanne, mida iseloomustab teadusskeptiline ja antiglobalistlik hoiak. Sellega on kõik öeldud.

Omalt poolt lisan vaid nii palju, et igasugused katsed seda jama, millele 15:29 eelnevalt viitab, edasi arendada viivad selleteemalise ja muu sedasorti joga kustutamisele.

 
At 08:50, Anonymous Anonüümne said...

Isiklikult arvan et kontinentaalse haardega mees P Pullerits võib iga kell joga ära kustutada.

 
At 09:08, Anonymous Anonüümne said...

Olgem täpsed: transkontinentaalse haardega.

 
At 09:18, Anonymous Anonüümne said...

9:08 õige

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

Transkontinentaalse klassiga mees peab olema tark ja suuremeelne mitte kustutama jobukakkude juttu vaid neile mõistuse pähe kallama.

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

Päris jogaks seda pidada siiski ei tasuks. Mingi tõetera võib seal siiski sees olla, sest Rootsis on vaktsiin number üks ikkagi AstraZeneca, mis on vähemalt osaliselt Rootsi firma.

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Transkontinentaalse haardega mehi on Eestis vähe. Kõvad mehed igal juhul. Tahaks kohe patsi lüüa.

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Mm, tahaks joga asemel kuulda vennaraasu kommentaari. Praegu selgus, et AZ on palganud 16 lolli oma huvides allakirjutama. Imelik värk seal Rootsi riigis kui kohalik firma näeb kasumist und siis pannakse PR rügement tööle.

 
At 12:08, Blogger Unknown said...

Trebate li platiti svoje račune ili trebate investicijski zajam? Mi u RONALDGEORGE INVESTMENT dajemo zajmove u rasponu od stambenih kredita, auto zajmova za automobile, bankovnog jamstva i SBLC-a pojedincima i tvrtkama diljem svijeta Hipotekarni zajmovi Poslovni zajmovi Međunarodni zajmovi Osobni zajmovi.
dajemo kredite uz kamatu od 2%. Zajam je otvoren za sve bez obzira na nacionalnost. Možete me kontaktirati putem moje e-mail adrese za taj specijal
zajam koji će vam pomoći da počnete financijski i pomoći vam da se izvučete iz financijske nevolje.
Naše minimalno financiranje: 1 milijun USD, a naše maksimalno financiranje je: 5 milijardi USD.
Također plaćamo 1% provizije brokerima koji uvode projekt
vlasnici za financije ili druge prilike.
Puno ime: ................
Nacionalnost: ...................
Iznos: .....................
Broj telefona: ........
Trajanje kredita: .........
SPOL: ......................
kontaktirajte nas putem e-pošte...ronaldgeorgeinvestment@gmail.com
ili WhatsApp putem....+447537131108
S poštovanjem,
Ronald George.

 

Postita kommentaar

<< Esileht