laupäev, veebruar 19, 2022

Pullerits: Kas Kelly Sildaru jutud rõõmust ja rahulolust tunduvad teile usutavad?

Lõppeva olümpia suurim müsteerium Eesti spordihuvilistele on see, kuidas saab Kelly Sildaru väljendada suurt rõõmu ja rahulolu üheainsa pronksmedali üle, kuigi on teada, et aastast 2014 polnud ta kaotanud ühtegi pargisõiduvõistlust, kus ta on finaalis kaasa löönud, ja viimasest 13 rennisõiduvõistlusest mitte ühelgi polnud ta esikolmikust välja jäänud. Nüüd, Pekingis, tulid vastavalt kolmas ja neljas koht. Pole ju nagu põhjust rõõmustamiseks?

Ma küll ei kujuta ette, et kui oleksin võitnud kaheksa aastat järjest kõik 800 meetri jooksud, kus olen kaasa teinud, ja kui oleksin tulnud 1500 meetri jooksus alati esikolmikusse, siis elu kõige suuremal ja tähtsamal võistlusel oleksin rõõmus selle üle, kui saan 800 meetris pronksi, ega võta pettumusena seda, kui saan 1500 meetris koha, mille kohta iga eestlane teab, et see on jama.

Näen sellele ebaloogikale ehk rõõmule pronksmedali üle nelja võimalikku seletust.

Esiteks, Sildaru teadis sisimas, et oma trikipagasi poolest ei ole ta enam esikohavõimeline, mistõttu tundis rõõmu, et hea, et niigi läks. Sel juhul teadis järelikult Sildaru seda, mida ajakirjanike ega publiku hulgas keegi ei teadnud.

Teiseks, Sildarul olid pinged peal ja kui inimene vabaneb pingete alt, on ta rahul ka sellega, et täiega läbi ei kõrbenud. Seega antud juhul oleks väljendatud rõõm tegelikult kergendustunde väljendus.

Kolmandaks, kas on võimalik, et Sildaru teeskleb, sundides end vägisi rõõmsana näitama, sest sedasi äkki loodab, et hakkab ise ka uskuma, et ongi rõõmus? Sel juhul oleks see enesepettus.

Ja neljandaks, Sildaru jutt rõõmust ja rahulolust on tüüpiline näide nüüdisaja noortest, kellele on saanud omaseks, lausa kohustuslikuks totaalne positiivsus, olgu tegelikkus milline tahes. Nimetaksin seda vägivaldseks positiivsuseks või siis normatiivpositiivsuseks. Sellist hoiakut on ju pealekasvavas põlvkonnas aastaid kultiveeritud, et olgu mis on, tuleb rahul ja õnnelik olla, isegi siis, kui hinges tegelikult ei ole. Ent sedasi unustatakse ära, et inimesele on omane tunda kõiki tundeid, sh viha, kurbust, pettumust, meelepaha. Nende väljendamine on täiesti normaalne. Ja hoopis vastupidi: vägisi rõõmsa näo tegemine on nii võlts, ebasiiras, eksitav, ebanormaalne.

Loodan, et mõne aja pärast, kui olümpiamuljed lahtunud, saame ka päriselt teada, mida Sildaru tegelikult tunneb ja mõtleb. Praegu pole aeg selle küsimiseks temalt ilmselgesti veel küps. Mina, nagu eespool jooksualadega paralleeli tõin, tema olukorras küll rõõmus ei oleks.

Foto 1: Kelly Sildaru ootamas Pekingi olümpial oma punktisummat pärast rennisõidu viimast sõitu. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Kelly Sildaru Pekingi olümpial rennisõidu finaalis. Foto autor: Chine Nouvelle / Sipa / Scanpix
Foto 3: Kelly Sildaru Pekingi olümpial rennisõidu finaalis. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix

48 Kommentaarid:

At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult aladel kus on õigus ka vikatimehel sõna sekka öelda peaksimegi nii mõtlema hea et niigi läks.Sellel alal on siiski väike konkurents sellepärast et kõik ei soovi et vikatimees pidevalt kuklasse hingab.Muid põhjusi pole.

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Miks tänapäeval nii palju inimesi sureb? Just läks Karl Vaino. Taas üks süsti ohver...

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Tony Hawk võistles veel 53 aastaselt: In July 2021, Hawk briefly ended his competitive retirement to participate in the Vert Best Trick event at that year's X Games, finishing in fourth place out of nine competitors.[

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

to 17:17. Jah, järjekordsest 98 aastasest sai süsti ohver. Ilma selleta oleks tal veel pool elu ees olnud.

 
At 18:28, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Ma ei mõista miks ei või inimene olla rõõmus ja positiivne, isegi olukordades kus see on raske. Elurõõmsad ja positiivsed inimesed reeglina oluliselt parema tervisega ja elavad kauem täisväärtuslikku elu. Mulle tundub, et sport ei ole viimasel ajal Sildaru jaoks enam prioriteet number 1 ja kui aus olla, siis on ka tema areng seisma jäänud. Tulla ja nii öelda "vana rasva" pealt siiski medal võtta, polegi äkki nii paha ? Kuld oli muidugi käe ulatuses, aga ta pole ainus sportlane nendel mängudel, kes ei suutnud endast anda päris maksimumi. Oleks on sama hea kui poleks, pealegi võitis ta vähemasti medali, samas enamus koondisest hüppas lihtsalt lati alt läbi. See loba, mida sportlane kohustuslikus korras ajakirjanikele ajab on tihti üsna kaugel tegelikest mõtetest ja tunnetest. Tark inimene räägib ajakirjanikule seda, mida viimane kuulda tahab. Pullerits ei hakka iial paljudest asjadest aru saama, sest usaldab liialt ajakirjandust ja aksepteerib vaid tuntud inimeste arvamust. Kui need talle näkku valetavad, siis ei saa ta sellest lihtsalt aru. See pandeemia nime kandev terve mõistuse kriis paljastab suurepäraselt inimese olemuse ja manipuleeritatavuse. Seda et ühikond on hetkel täiesti haige näitab see, kuidas inimesed rõõmustavad haigeks jäämise üle, sest see annab neile õiguse osaleda täisväärtulikult ühikondlikus elus . Inimene, kes peab normaalseks ja aksepteeritavaks seda, et elementaarsete inimõiguste saamiseks peab jääma haigeks või laskma ennast süstida, on tegelikult sama ebanormaalsed kui need, kes meelega haigeks tahavad jääda ja iga väiksema nohuga ennast testima jooksevad, lootes, et äkki naeratab seekord õnn. Kõike mida sellised kitsa silmaringiga inimesed hoomata ei suuda, nimetavad nad igaks juhuks lolluseks, sest see on parim viis oma juhmuse ja pealiskaudsuse varjamiseks.

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

Sisuliselt süüdistab Pullerits Sildaru selles, et viimane ei ole nagu Pullerits. Ei mõtle nagu Pullerits, ei ole nii hapu nagu Pullerits, ei vehi pärast kaklust rusikatega nagu Pullerits, ei kekuta nagu Pullerits ja ei ole selline tuulelipp ja oma sõnade sööja nagu Pullerits.

 
At 19:50, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ei ole loll ja saab valest alati aru aga ta mängib lõdvalt kaasa kui lehe huvid seda nõuavad. Raha on peamine. Kapitalism. Sotsialismis on oluline positsioon. Seetõttu Tulebki laveerida kapitalistide ja kommunistide vahel. Me ei tea millal hiinlased meid oma rüppe õitsvasse kommunismi haaravad. Oleme raskes positsioonis ja Priidul hingab selline inf iga päev kuklasse. Kui varem oli vaja pugeda venelastele, siis nüüd on selge, et hiinlaste käes on tulevikus jämedam ots.

 
At 20:00, Anonymous Anonüümne said...

Pisut eelmise teema jätkuks. Miks sa Priit seda venelast nii väga vikhad ja kardad? Vene ajal oli sul õigus ja isegi kohustus parteid ja valitsust kiita, nüüd on see sul samamoodi! Vene ajal pidid sõitma Ziguliga, nüüd saad Dodgega eputada, mis on pisike tagasiminek. Samas vene ajal ei pidanud sa selleks, et tööl ja teatris käia ennast 2 korda aastas süstima, sa ei pidanud avalikus ruumis suukorvi kandma. Reisida sai siis vähem ja enamasti ainult Liidu piires. Aga vaata asja helgemast küljest ,homosid võisid sa siis igal sammu tümitada , niipalju kui kulus. Mustale mehele võisid karistust kartmata neeger öelda ja vägistajatest ja laamendajatest sissetungijaid ei pidanud sa hellalt pagulaseks kutsuma ning ülal pidama, mis kaalub kõik selle kapistalistliku rämpsu, millega oled ennast ära osta lasknud ülesse. Pealegi juhmid ja ahned inimesed olid siis valitsuses ja on ka praegu. Peksa anti lihtrahvale siis ja antakse nüüd ka, kuigi siis vist ei ässsitatud pensionäridele vähemasti koeri kallale. Kes oskas valitsejate kintsu siis kaapida, elas hästi ja nii on ka nüüd. Lipu värv ei muuda tavainimese jaoks midagi ja kogu iseseisvus haihtus oma rahast loobumisega.

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Johhaidii kus blogi kogukond paneb tarkusi. Eelmisel aastal veel lugesin youtuubi, encyclopedia britannicat ja jewish american annual chronicle väljaandeid aga siin hoiab palju rohkem elu ja trendidega kursis. Ilusas eesti keelus veel kah aitäh mehed ja aitäh Kägu mehed.

 
At 20:53, Anonymous Anonüümne said...

20:49 täna esimesena Padret tema raha eest see objektiivse informatsiooni tohutu vool siin jookseb 4000 Kb sekundis.

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

Priidul õigus, teemasid tuleb korrata . Isegi kui tundub et kõik on aru saanud, võib korra oma arvamuse üle korrata.
Sildarust kahju ja ka rahul, et oma pronksi kätte siiski sai. Ma usun et 85% eestlastest arvab ,et tema potensiaal oleks pidanud olema palju rohkemaks võimeline.
Mis emotsionaalselt ja tehniliselt ala valitseja seiskasid? Olid need labaseks moondunud rahatülid isaga või uue tiimi saamatus motiveerida.
Nu andke andeks ei olnud seal Erki Noole, Kiku, Marcel Uibo, Lehiste, sõudjate tuhhi tegemistel ja sõnavõttudel taga.

Huu


 
At 21:31, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Lugesin 20.00 valusaid ja etteheitvaid sõnu. Mõtisklesin, et mis asi see eestlus siis õigupoolest on? Kas see on tõesti vaid lipp vardas? On see valitsus ,mis kõneleb siinse rahvaga küll sama keelt, aga täidab võõraid käske ja korraldusi.
Eks igaüks defineerib selle omamoodi, aga minujaoks on siiski olulised vaid see lapike maad ja seda paika tõeliselt hoidev ja armastav töökas, jonnakas ja isepäine eesti inimene,just selline, keda munadeta mehed ja võõra võimu kummardajad antivakseriteks sõimavad.

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetud Huu, Kelli Sildaru on kena noor naine ja olümpia mängude medalist,kes olete teie?

 
At 21:59, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

(to 21:34)Huu on elus petund, torisev ja hapu olemisega vanamees, kelle elu üks suurimaid saavutusi on siin faktivigaste kommentaaride kirjutamine.
Kelly Sildaru on üks , ainus ja kordumatu. Kui ta oleks nagu Kristina Šmigun-Vähi, oleks ta suusataja, kui ta oleks nagu Erki Nool oleks ta kergejõustiklane. Paraku on ta vigursuusataja. See olümpia-ala on totaalselt erinev klassikalistest aladest,sellepärast on ka selle ala tipud teistsuguse suhtumise ja olemisega. Muideks sportlaste nimesid ,keda eeskujuks ja võrdluseks tuua ,oleks viisakas mitte moonutada. "R" ja "I" asuvad klaviatuuril teineteisest piisavalt kaugel ning ma pole kunagi kuulnud ühestki suurvõistluste medalistist nimega Lehiste

 
At 08:29, Blogger Priit Pullerits said...

Suur-suur päev: Soome võitis Venemaad jäähoki finaalis! See oli Putinile ja Venemaale nende mängude tähtsaim kuld - ja nad jäid sellest ilma. Aitäh, Soome!!!

 
At 09:35, Anonymous Anonüümne said...

Suusahuntlus tuleks au sisse tõsta
https://elu24.postimees.ee/7458165/68-aastane-maratonihunt-oeldakse-et-vaata-passi-aga-sellega-on-koik-korras/

 
At 09:42, Blogger Priit Pullerits said...

Kalle Kiiraneniga sai viimastel aastatel kogu aeg Estoloppetitel käidud, tema autoga, maksin ikka oma osa. Igasugu juttu aja jooksul räägitud.

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Varro ütles, et tema Suurele Mõõduvõtule ei lähe. Polevat sobilikku tuju. Nüüd võiks Kägu meile lihtsameelsetele selgitada, mis on Mõõduvõtule minekuks sobilik tuju?

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Kui Pika Hermanni tornis lehvib vale lipp, siis ega tuju ju pole.

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Soome on jäähoki olümpiavõitja. Tõsiselt tubli ja märkimist vääriv tegu. Ja finaal oli põnev ning finaali vääriline.
Ja lisask Venemaale õnnestus soomlannadel ka teine "armas vaenlane" Rootsi 30 km suusatamise finišisirgel alistada. Ehk siis lisaks Putinile sai ka Rootsi kunn põlvili surutud.
Hyvä, Leijonat!
Blogiomanikule (lugedes eelnevaid postitusi) on ühtlasi ka võimalus kergelt nina peale visata fakti, et ligi pool Soome kuldse jäähokikoondise mängijatest esindavad igapäevaselt KHL liigas Venemaa klubisid ;-)

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Suusatamine ja hoki on selline rahva sport. Iga loru võib suusatada ja kepiga šaibat taga ajada. Meie vaatame mida eliit toimetab.

Anett Kontaveit, the queen of the indoor circuit over the last fall and winter, is the favorite to win the WTA 1000 Qatar Open in Doha this week.

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Odds as of Feb. 18 at BetMGM.

It’s definitely an indication people feel the 26-year-old Estonian is a legitimate title contender every tournament she plays going forward.

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Läheb mölluks. See Araabia kullast kull tuleks koju tuua igal juhul.
https://www.sportskeeda.com/tennis/qatar-open-2022-women-s-singles-draw-analysis-preview-prediction

 
At 11:33, Blogger juhakk said...

Ilmselgelt on Kelly ise teadlik sellest kuidas muu maailm on temast trikkide keerukuse osas mööda läinud ja kui vähe ta ise trenni on teinud. Sellest ka rahulolu "kõigest" ühe pronksi üle.

Muide, see "8 aastat järjest pargisõidus kaotuseta" kõlab uhkelt küll, aga vaataks natuke fassaadi taha. Vahemikus sügis 2018 kuni sügis 2021 ei osalenud Sildaru mitte ühegi tipptasemel pargisõidu võistluse finaalis (X-games, MM või MK-etapp). Enne olümpiat osales ta paaril MK-etapil kus ei olnud kõiki tippe kohal. Ehk et see võitmatu staatus oli spordiajakirjanike ja -fännide suur enesepettus tegelikult. Kelly ise teadis ilmselt väga hästi mis on tegelik asjade seis.

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikku asjade seisu teavad vaid Kägu meeste tagatoas

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Selles Kägu ohtlikkus seisnebki.

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Info monopol on liikunud Kägu pihku. Maailma salateenistuste tagatubades öeldakse sellisel puhul - väga ärevakstegevalt ärev olukord.

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Kodusel maratonil siis parim eestlane 47. ja paremuselt kolmas eestlane kaotab juba neljale naisele. Eks see peegeldab meie suusatamise üldist hetkeolukorda.

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits peab oma tagatoa meestele andma käsu monopol tagasi kiskuda. Ei saa olla nii et monopol on suvalistes kätes. Mingite maakate hõllata. See saab olema gigantide lahing.

 
At 15:11, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Soomlaste hoki kuld oli tubli saavutus, aga eks venelasedki peavad rahul olema, sest nad said finaali vaid tänu läbi suure õnne ja rootslaste käevärina. Soome võitis küll napi eduseisuga, aga tundus väljakul palju enesekindlam ja domineerivam, seega tugevam võitis. Kelly Sildaru teenis minu silmis pluss punkte veel sellega , et oli vist ainuke meie sportlane, kes võttis vaevaks nii ava kui lõputseremoonial osaleda. Olen ise suurvõistlustel osalenud ja tean, et see lõputu passimine seal ei ole kerge ja on üsna energiat kulutav. Teleülekannetest selgus veel tõsiasi, et Kelly Sildaru võib olla maailma üks tuntumaid sportlasi, arvestades kogu Hiina riigi suurt huvi selle ala vastu Ma usun, et ka Putin ei ole kindlasti löödud, sest vaid Venemaa sportlasele osutati erakordset austust ja vaid nende riigi sportlasele anti kõrgeim auhind suurte austusavalduste saatel üle peaväljakul ja lõputseremoonial. Mis saab olla veel erakordsem ja auväärsem sellest, kui sinu austuseks tõstetakse vardasse olümpia lipp ja kaunite Tsaikovski helide saatel õnnitleb sind legentaarne Jelena Välbe isiklikult. Ma arvan et , selline austus saab elus osaks vaid väga vähestele sportlastele. Kui nüüd Pullerits selle peale härdusest pisarakese poetas, siis ei näita see tema nõrkust vaid vastupidiselt on see märk tema tugevusest ja hingesuurusest.

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, kas oled suurvõistlustel ka lippu kandnud? Kui jah, siis millist?

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Sinimustvalget ja seda veel riigis kus kehtis EV põhiseadus ja valitsus ei käsitlenud ligi 38% elanikonnast kõntsana. Olid ilusad ajad...

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

Õigu Kägu. Toob rahu maa peale ja lepitab suured gigandid Pulleritsu Putini Välbe ja Kelgu.

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

Kägu ütles välja selle, mis juba ammu paljudel mõttes on. Võistlemine olümpia lipu all, ei ole mingi karistus, see on au. Üks rahvas on valitud esindama olümpialikke ideid ja väärtusi. Kui venelasi oleks tõsliselt karistada tahetud, oleks neil lubatud võistelda mingi musta või potisinise sümboolselt häbimärgistatud lipu all.

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on vallutanud kogu infovälja, Moskvast Berliini ja Königsberki peapiiskop vaatab kelle järgmiseks Liivimaa, Novgorodimaa ja Montšegooria ülemhalduriks panna.

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Kokku võtteks. Need kes panevad sumpsi võistlevad vikerkaare lipu all ja need kes panevad dopsi võistlevad olümpia lipu all. Ülejäänud peavad lepima rahvus värvides lipuga. Õnneks saab seda viimast pidevalt vahetada.

 
At 16:39, Anonymous sotside sabarakk said...

Kägu on täpselt nagu Varro Vooglaid: avaldab hillitsetud tunnustust Venemaale. Sel ajal kui kogu rahuarmastav maailm ütleb tana, et hokifinaali järel ja ajal oleme kõik soomlased ja mitte keegi ei ole Venemaa poolt ega tunne heameelt Venemaa sportlaste tunnustamise üle. Aga Kägu tunneb. Hämmastav, et selline tüüp on siin endale leidnud nii palju lakeisid ja klakööre. Aga eks Vooglaiul ole ka pimesi järgijaid ja takkakiitjaid. Nii et paar parajaid. Igatahes russofiilid mõlemad.

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

Võibolla see rahuarmastav maailm polegi nii rahuarmastav ja asjad nii mustvalged nagu Pullerits tahaks
https://www.youtube.com/watch?v=JrMiSQAGOS4

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Lõputseremoonial osalemisega on vist küll nii, et kui sportlasel võistlused juba päevi varem läbi, siis reeglina ei jäädagi sinna lõpuni passima ainult tseremoonia pärast. Saati siis tänase kasarmukorraga olümpial.

 
At 17:44, Anonymous Anonüümne said...

Samas on see lõputseremoonia oluline osa olümpiast, millel osalemine näitab kindlasti rohkem patritismi, kui siin blogis Vooglaiu poriga pildumine. Kasarmu kord tundub Pulleritsule sobivat, hakake kõik harjuma et, peagi ei piisa privileegide saamiseks enam sitasüstimisest ja suukorvi kandmisest

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, mis te jaurate rääkige parem, kuidas blogipidajal maraton sujus. See krdi championship leht ei tööta üldse rsk.

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.delfi.ee/artikkel/95942207/hispaanias-lahvatanud-koroonapassi-voltsimise-skandaali-on-kistud-ka-austraalia-tipptennisist
Päris huvitav kas lahvataks suur skandaal, kui selguks, et suur osa olümpial medaleid võitnud sportlased ei olenudki tegelikult endale neid aineid sisse süstinud? Kas medalid läheksid ümber jagamisele? Kas Pullerits üldse on tegelikult endale need ained sisse süstida lasknud või vana rebasena lihtsalt mängib kaasa? Miks mõned peale vaktsineerimist raskelt haigestuvad ja põduraks jäävad, samas kui teised on rõõmsad roosad ja rahulolevad?

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Hiinlane on lahke ja suuremeelne, ta lubas oma olümpiale nii antivaxxereid, lamemaalasi kui ka riikliku dopingusüsteemi nina- ja spordimehi. Kui atleedil tuli koroonatest kahe triibuga, siis pani see korravalvureid tegutsema - sportlane toimetati kinnipidamisasutusse. Kõigile oli tagatud võrdsed võimalused ja kohtlemine. Norrakad, kes muidu on talialadel võrdsematest võrdsed, ka nemad pandi luku taha, kui test tuli positiivne. Nii et siin pole midagi võltsida ja ROK võib süümepiinadeta öelda, olid parimad olümpiamängud.

 
At 20:04, Anonymous Anonüümne said...

Super

 
At 20:18, Anonymous Anonüümne said...

Hiina on tore ja demokraatlik riik!

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

Kõige paremad ja erapooletumad kokkuvõtted kõigi aegade paremast lumeolümpiast koos Eesti medaliga tegid Pullerits ja Kägu. Kas kogukond aitäh ütles?

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

Ütlen aitäh. Olid tõesti head kokkuvõtted.

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Võimalik, et ta ongi pronksiga rahul, kuna tunneb, et konkurendid olid tugevamad. Ka rennisõidu esikolmiku hüpped olid selgelt teisest klassist, ei keereldud ainult püstloodis vaid sooritati saltosid ja mitu tükki järjest. Kerkiti hoopis kõrgemale renni servast, kuni 4 meetrit. Kas oleksime olnud rahul kuldadega, mis on võidetud hõredas konkurentsis, trikkidega mille sooritamist ta alustas juba 2014 aastal. Vaevalt küll. Tahame ikkagi, et eesti sportlane võidaks medali kõige tihedamas rahvusvahelises konkurentsis. Kokkuvõtteks, sel ajal kui meie imetlesime oma vägevat Kellyt, läksid konkurendid eest ära.

 

Postita kommentaar

<< Esileht