neljapäev, veebruar 17, 2022

Pullerits: Mõtlemapanevat teavet neile, kes Venemaa suusatajatele pöialt hoiavad

Pärast mu viimast sissekannet (vt allpool!) siinses blogis said mitmed pahaseks, et suhtun Venemaa suusatajatesse sellepärast tõrjuvalt, et nad on agressiivse, sõjaka, tüli noriva, teisi ähvardava ja Euroopa julgeolekut ohustava Venemaa esindajad. Ma kirjutasin, et nad on n-ö vaikimisi president Vladimir Putini toetajad ja käsilased.

Tunnistan, et eksisin. Ja vabandan. (Siin on neid, kes on mulle ette heitnud, miks ma ei vabanda; palun, siin mu vabandus on.)

Eksisin selles, et pidasin neid vaikimisi Putini toetajateks. Rängalt eksisin. Tegemist on kõige otsesemas ja selgemas mõttes Putini meestega.

Palun, siin on selle kohta tõendid (kui te vene keelest aru saate):

Александр Большунов является военнослужащим войск национальной гвардии Российской Федерации, имеет воинское звание «капитан».

Денис Спицов является военнослужащим войск национальной гвардии Российской Федерации. В феврале 2022 года присвоено воинское звание «капитан».

Näis, kes nüüd vabandab!

Foto 1: Venemaa kaardiväe liikmed Deniss Spitsov (vasakul) ja Aleksandr Bolšunov Pekingi olümpial suusavahetusega sõidu autasustamisel. Foto autor: TASS/Scanpix
Foto 2: Aleksandr Bolšunov (paremal) ja Deniss Spitsov Pekingi olümpial 4x10 km teatesõidus. Foto autor: Chine Nouvelle / Sipa / Scanpix

65 Kommentaarid:

At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Pastakast imetud konflikt. On siis on. Mis see muudab, vahelduseks võiks küsida, et kas keegi teab kedagi kes täna öösel 3.30 olümpiat vaatab? Kui teate, siis küsige, et mis neil viga on?

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Saksamaa tõmbas ka oma sportlased relvajõudude alla, oli vist hea rahastada skeem ja laagrites sitsida. Naised ka kõik. Saksa naised on muide tagasi. Mitu aastat olid täitsa kadunud olematusse, isegi indiv võistlejaid polnud väljas. Nüüd panid kolaki teate kinni. Saksa naised ilusaid raske leida võiks nende asemel Njuša pildi panna. Või Njuša ema kui tsensuur liiga kibeks on.

 
At 17:02, Anonymous Anonüümne said...

PPlt hea litakas NLi spordisüsteemi ja Venemaa-ihalejatele. Nutku nurgas oma Njuusa pildiga.

 
At 17:07, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, põmmpead, vahet teete demokraatlike ja autoritaarsete-agressiivsete riikide sõjaväel?

Demokraatlike riikide, sh Eesti kaitsevägi on selleks, et riiki kaitsta.

Venemaa sõjavägi on selleks, et tungida Gruusiasse, Ukrainasse, ähvardada teisi. Spitsov ja Bolšunov on selle sõjaväe liikmed, kapteni auastmes. Kapteni auastet niisama juba ei anta, selleks pead sa olema ikka väga süsteemitruu.

Nii et visake prügikasti oma loll paralleel, et demokraatlikes riikides on ka paljud sportlased sõjaväe arvel. Tehke algatuseks kas või Vene sõjaväe ja Eesti kaitseväe vahel vahet, kui suurema pildi nägemine üle jõu käib!

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Priit, Sa oled piisavalt vana, et teada, et mitte ainult Venemaal on tippsport ja sportlased armee ja siseministeeriumi tiiva all, st. nimetatud asutused maksavad neile palka. Seega sportlased on tihti ka tegevväelased koos auastmete ja sinna juurde kuuluvaga. Oma riigi relvajõudude palgal on olnud ka Saksamaa ja Itaalia tippsportlased, s.h. laskesuusatajad. Eesti üks edukamaid laskesuusatajaid Eveli Saue oli sportlaskarjääri ajal Eesti Kaitseväe allohvitser, Magdalena Neuner oli kogu karjääri vältel Saksamaa Tolliteenistuse palgal.
Ja isegi kui Bolšunov ja Spitsov on kaadrisõjaväelased (ja justkui Putini mehed kuigi see on väga meelevaldne ja labane järeldus), siis milleks ja mille alusel põlata täna naiste üksiksõidus olümpiavõitjaks tõusnud 17 aastast Štšerbakovat? Või Pekingist 2 medalit teeninud Kristina Reztsovat? Lihtsalt selle pärast, et nad on Venemaal sündinud ja esindavad seda riiki? Põhimõttelage ja hale, lp. Jaan Tõnissoni ajakirjanduspreemia laureaat, Aasta ajakirjanik 2021 Priit Pullerits!
Priit -- uuriva ajakirjanikuna pole sulle ilmselt teadmata, et maailma naiste laskesuusatamise legend Darja Domratševa, tänaseni Valgevene ja Venemaa kodanik, aastast 2016 teise legendi, norraka Ole Einar Björndaleni abikaasa oli veel 2014.a. Valgevene KGB palgal ja sai sportlike tulemuste eest ka Valgevene kangelase aunimetuse Lukašenko käest. Tambime ta mutta ja põlgame teda tema passi ja mineviku pärast? Miskipärast ei norrakad ega hiinlased nii ei arva vaid palkasid ta treeneriks. Ja sellesama Domratševa Valgevene kodanikust treeneri Fiodar Svoboda, kes muuseas viis Valgevene naiskonna 4 aastat tagasi olümpiakullale, palkas Eesti Laskesuusaliit Eesti koondise treeneriks. Tambime mutta, põlgame ja ignoreerime nii Fiodarit kui kõiki Eesti laskesuusatajaid -- Valgevene, see on ju diktaator Luka, kes teadupoolest on Putini käpik...

Selles eelmise artikli kommentaaris jätsid Sa vastamata peamise küsimuse:
Kas Jaan Talts väärib ka põlgust, et võistles punalipu all Mexicos 1968 sügisel, napilt paar kuud peale seda kui N Liit Brežnevi doktriini alusel Praha kevade verre oli uputanud? Kas Jaak Uudmäe, Viljar Loor, Ivar Stukolkin jt. väärivad põlgust, et hoolimata N Liidu Afganistani avantüürist võitsid nad samal ajal medaleid punalipu all Moskva olümpial? Priit, kas sa ei julge või ei oska vastata? Hale Sinust mõlemal juhul.

Noorematele teadmiseks, et tollase N Liidu tippklubid AKSK ja Dünamo olid vastavalt armee keskspordiklubi ja Siseministeeriumi (miilits, KGB) spordiklub, kus kõik tipud omasid miskeid ohvitseripaguneid, rohkemate medalitega pärjatud olid ka vanemohvitseride (major, alampolkovnik jne) auastmes.

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Lipso, Enden mängisid AKSK s. Viljar Loor kus? Kah vist aksk.

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

16:53 Njuša ema on väga seks. Ei saa panna.

 
At 17:26, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, 17:08, ma just seletasin minut varem, mis vahe on Eesti kaitseväel ja Vene sõjaväel! Kas sellest on tõesti nii raske aru saada???

Ja veel: küsimusi esitan siin mina, mitte keegi teine.

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

17:08, milles küsimus, su nimetatud sportlased olid tublid Nõukogude Liidu sportlased, tõid oma kodumaale au ja kuulsust. Nood lõputud ASKid olid samuti väärt spordipaigad soldatitele ja demblitele. Kodumaa kaitseks alati valmis kaader.

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 19:07, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei luba siin anonüümsetel solvata ja ülbitseda. See on minu blogi ja kui tahate end välja elada, tehke enda oma. Esitage oma küsimusi seal, palju tahate. Ärge siin rohkem sõna võtke. Olge terve!

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit, aga su vastus sellele 17:08 küsimusele pakub paljudele huvi.
Julgesid teema tõstatada, julge ka teemas püsida. Solvanguid ja ülbitsemist kindlasti heaks ei kiida.

 
At 20:03, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, sest Talts ja teised on omad.
Aga arvan, isegi usun, et välismaal peeti neid ühtemoodi venkudeks, kelle vastu oli spordis enamik normaalsete riikide inimesi. Venelastele, sh eestlastele venelaste ridades, ei hoidnud keegi kuskil pöialt.
Meil endalgi, mäletate ju, olid paljud inimesed, kui isegi mitte enamik, spordis NSV Liidu vastu.
Ja olid vastu isegi siis, kui NSVL meeskonnas mängis eestlane. Mäletate Savvini võrkpalliturniiri Tallinnas 1980ndate lõpus? Kalevi hallis mängisid NSVL ja USA. Kui USA meeskond saali tuli, hakkas publik skandeerima U-S-A! U-S-A! Seda hoolimata sellest, et NSVL koondises mängis eestlane Jaanus Lillepuu.
NSVL koondise peatreener oli sunnitud sugugi mitte põhikoosseisu mehe Lillepuu platsile saatma, et veidigi vaigistada pöörast poolehoidu USA-le, kuid isegi see ei aidanud.
Siin on minu vastus sellele küsimusele.
Ja üleüldse, miks peab teile minu vastus korda minema? Arvake ise, mida tahate. Mina arvan, mida mina tahan, ja kui tahan, siis väljendan seda siin. Te ei pruugi nõustuda, aga lubamatu on laskuda matslikult ülbitsemise ja isikliku solvamiseni.

 
At 20:51, Anonymous Anonüümne said...

Õige, ärge ülbitsege

 
At 21:18, Anonymous Anonüümne said...

Sellest on möödas vaid mõni aasta kui Pullerits oma blogis kekutas, kuidas ta Otepääl Kriukoviga koos tõusu võttis ja üldse kui toredad mehed need vene suusatajad tegelikult on. Kui raevukalt ründas ta neid kes julgesid vihjata venelaste võimalikule seotusele keelatud ainetega. Õige ärme ülbitseme, aga ärge oleme tuulelipud.

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Nii mõnigi mees peaks minema Varro Vooglaiu juurde koolitusele, kuidas olla väärikas ja kuidas kasvatada endale munad

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb meelde jah. Mitu pilti oli vene nais suusatajatest. Nimesid ei mäleta aga väga apetiitsed B pooled. Siis oli pikalt juttu et kas sellise saab suusatrenni tehes või peab ise ka ilus olema. Oi need olid ärevad päevad.

 
At 23:09, Anonymous Anonüümne said...

Sõbralikul inimesel ongi raske. Kogu aeg pead leidma seisukoha mis kõnetab sõpru rohkem. Raha vajab teenimist. Millal Lennuk Moabi lendab, kas pole juba aeg?

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

Ja kus see "väärikas" varro vooglaid ise koolitustel käib? Ja munad on tal üsna suure tõenäosusega Lubjankas hoiul.

 
At 23:32, Anonymous Anonüümne said...

to 21:23
Sel Varrol on jah nii vägevad munad, et on valmis "teatud tingimustel" sinimustvalgest ja Eesti riigist loobuma. Tõeline konservatiiv ja traditsioonide kaitsja.

 
At 00:01, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Varrole pole ju midagi ette heita. Mina oleks ka nõus pika hermani tornis nägema kas või ajakirjaniku härra vanu aluspükse, kui selline muudatus lõpetaks inimeste kiusamise ja tagaks stabiilse elu jätkumise. Aga kahjuks lähevad ajakirjanikuhärrale endalegi rohkem korda võõra rahva sõjad ja kannatused kui oma rahva piinad.

 
At 02:06, Blogger Priit Pullerits said...

Oma rahva piinad?!? Kägu, päris lolliks olete läinud või? Paras paar Vooglaiuga!

 
At 07:47, Anonymous Anonüümne said...

Raske uskuda, et Kelly tulevikus oma endise taseme taastab, rääkimata sellest, et ta saab paremaks kui 4-5 aastat tagasi. 2019 tegi rennisõidu MMil 3 kordse pöörde viimasel hüppel, täna polnud selleks variantigi. Minu arvamus on see, et tegelikult ta pole üldse trenni teinud viimasel kahel aastal. Parimal juhul sama palju kui Priit Pullerits.

Ta intervjuud on ka kohutavad. Mul on nii tore ja andsin endast parima ja olen õnnelik, null kriitikat.

Spordimehena ärkasin ikka üles ja vaatasin, aga 0 emotsiooni. Miskipärast arvan, et ma pole ainus, kes nii mõtleb. Kui Kelly suhtumises muutuseid ei tee, siis on tema sportlaskarjäär läbi ka. Ta isa tegi niii suure töö ära ja selline põhi tal all, et kuku pikali. Vana rasva pealt lihtsalt saab veel nii kõrgeid kohti. Kui tal nuppu oleks, siis teeks ta natukenegi trenni rohkem, kui Priit ja saaks ühe olümpiatsükli vähemalt veel teha. Ta oleks järgmisel OMil ju ka vaid 23-24 ja raha oi kui palju.

Viimast korda ärkasin selliste intekate ja sellise soorituse peale. Suvise Kateina Lehise ja teiste vehklejatega ei anna võrreldagi.

 
At 08:10, Anonymous Anonüümne said...

Paraku tundub, et tüdruku võib maha kanda. Loodame, et Henry ei tee sama viga ning järgmisel olümpial saab talle kaasa elada. Au ja kiitus Tõnisele selles osas mis puudutab treenimist.

 
At 08:15, Blogger Priit Pullerits said...

Väga nõus, 07:47, tunnen sama. Väljaütlemistest jääb mulje, et tal pole õiget võitlusvaimu. Et oi, ma olen pronksiga nii rahul, sellest piisab (!), rohkemat ei oskaks tahtagi - no mis jutt see on?! Sellise suhtumise pealt ei saagi midagi tulla.

Ma ei näe, et siin võiks tulla meelemuutus, mis võiks kaasa tuua ka edasimineku tasemes. Kuni meelemuutust ei tule, jätkub tammumine endisel tasemel, mis on pigem tagasiminek, sest kunkurendid lähevad ju edasi.

Meelemuutuse vähesele usutavusele viitab ka see, et kogu aeg käib üks jutt nautimisest. Mis kuradi nautimine - panna on vaja! Nautida võid Rakke rattamaratoni, kui alustad seda pühapäeval tagant otsast. Krt, ma olen isegi Rakke maratonil pingutanud nii, et vähe ei ole, ja tänu sellele saanud lõpus kohti parandada või hoidnud ära taganttulijate rünnakud. Kui ma ka seal naudiks, kaotaksin lõpus kohti lademete viisi.

Seda, et asi pole päris õige, näitas juba see, et paar nädalat enne olümpiat käis Sildaru LAs beachi peal poosetamas. Nõus, et vaimu peab puhanuna hoidma, aga kas selleks on õige aeg paar nädalat enne olümpiat, kui tuleks hoida kas või lumetunnetust ja sõidutunnetust?

Praegu on asi nii, et midagi on väga paigast ära, aga ajakirjandus seda teemat ei puuduta, sest Sildaru tõi siiski ühe medali ja ta on kogu aeg olnud kätel kantud ning keegi ei taha ega julge teravaid küsimusi avalikult püsti panna, kuigi kõik saavad aru, et sellises seisus tähendas Pekingi olümpia Sildaru kui vigursuusataja luigelaulu.

Selline võikski olla pealkiri: Pekingi olümpia - kas imelaps Sildaru luigelaul?

 
At 08:25, Anonymous Anonüümne said...

Maru kahju, et teine pronks tulemata jäi. Eestlus sai kohutava löögi. Me oleme tavalised kottpüksid, mitte väljavalitud. Keegi raip jättis dolja tasumata.

 
At 08:31, Anonymous Anonüümne said...

Sellise provotseeriva pealkirja võiks panna küll. Äkki motiveerib teda. Ja kui sellepärast "nutma" hakkab ja lõpetab karjääri, las siis lõpetab, sellisel kujul nautimist ja virelemist pole kellelegi vaja. Las Kelly naudib mäel suusatamist. Mina naudin teleri vahendusel võistlemist ja võitlemist, aga Kelly seda enam ei paku.

Mind häirib ka see, et Kelly isa on täiesti pildilt välja, tegelikult on tema selle medali taga, see on suurel määral ta isa töö. 10x enne vaatan 4 aasta pärast kuidas Henri võitleb TOP 10 kohtade peale, kui Kelly naudib. Kristjan Ilvese karantiinist pääsemine, see hüpe ja võitluslik suusasõit, see pakkus mulle mitu korda suuremat emotsiooni, kui Kelly võistlemised.

 
At 08:53, Anonymous Anonüümne said...

Keegi võiks küsida Kelly tuleviku eesmärkide kohta. Kas plaanib karjääri jätkata, kas võistleb ka järgmisel olümpial jne. Väga ootan neid küsimusi. Kas plaanib saltod selgeks saada? Kas plaanib taastada oma endise taseme? Mida teha/muuta treeningutest, et Gu kätte saaks? Kas Gud on võimalik nautides üldse püüda? Ja kui ei ole, siis mis mõtet on karjääri jätkata, sest võistlemine tekitab ju pingeid ja pole nii tore nautida. Ajakirjandus peab need küsimused ära küsima, siis oleks nii kaasaelajatel kui ka sponsoritel lihtsam otsuseid teha.

 
At 09:15, Anonymous Anonüümne said...

Ah et Venemaa tungis Gruusiasse??? President Shaakashvili nõunik teadis ehk asju paremini.
https://epl.delfi.ee/artikkel/51138430/mart-laar-gruusial-ei-jaanud-teisi-valikuid

 
At 09:25, Anonymous Anonüümne said...

Nii hullu juttu, et keegi naudib siin Eesti teise +n kümpi kohti on sellest blogist naeruväärne lugeda. Kelli on Parim olümpiasportimine isegi nautimisega. Pani paika need võitlemist mängivad artistid, kes meil talivõistlustele läksid. Medal on medal. Medalil on suurem väärtus kui puhtsüdamlikult viimase koha peale heitlejal. Siin ei ole küsimustki. Need alad, kes ei näidanud esikümne perspektiivi tuleb puhkama saata. Riigi rahad tuleb panustada sinna kust see ka vastu särab. Olgu selleks kasvõi kottpüksid. Ükski ala ei ole teisest parem kui selle eest samasugust medalit jagatakse. Rumalad on need kes ronivad konkurentsitihedamaisse alasse kui puuduvad võiduks vajalikud eeldused. Ei saa oma eriala valida selle järgi mida üks ajakirjaniku hing otsustab kajastada ja mida mitte. Ajakirjanikud ei ole maailmanaba, nad on lömitavad käsulaua täitjad, kes oma peaga mõtlevad loo kujunduse üle. Millest ja kuidas leheveergudel rääkida otsustavad aga toimetajad, nii nagu neid rikutud on kuldsete käeraudade, hrutšovkade ja muude mõjutusvahenditega.

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

Nautimine on spordis epideemia. Peale kullavõitu tee või tina.

08:53, väga head küsimused! Loodetavasti Padre küsib ära.

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

Mehed me peaks olümpia pettumuse unustama. Anjuta jõuab varsti maailma tippu siis me ei jõua ära kirjutada kui kõvad MEIE oleme. We are great and great and very great.
https://www.tennisworldusa.org/tennis/news/WTA_Tennis/109372/estonias-anett-kontaveit-is-destined-for-even-greater-things-this-year/

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kui 80-te algul vene mäesuusatajad korraks tugevad olid, kasutati sama trikki, käidi enne võistlusi sooja mere ääres. Olid sellevõrra värskemad. Hilisemast ajast tulevad meelde ka Vonni ja Mancuso tegemised. Mine vaata korraks renni servast alla, saad ala spetsiifikast rohkem aru.

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

DECISION
The Ad Hoc Division of the Court of Arbitration for Sport renders the following
decision:
1. The Ad Hoc Division of the Court of Arbitration for Sport has jurisdiction to
determine the Applications filed by the International Olympic Committee (IOC),
World Anti-Doping Agency (WADA) and International Skating Union (ISU).
2. The Applications filed by the International Olympic Committee (IOC), World
Anti-Doping Agency (WADA) and International Skating Union (ISU) are
dismissed.
Operative part: Beijing, 14 February 2022
Award with grounds: Beijing, 17 February 2022
THE AD HOC DIVISION OF THE COURT OF ARBITRATION FOR SPORT
Fabio Iudica
President of the Panel
Jeffrey G. Benz
Arbitrator
Vesna Bergant Rakočeviċ
Arbitrato

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Selline võikski olla pealkiri: Pekingi olümpia - kas imelaps Sildaru luigelaul? -- jääme ootama seda artiklit Postimehes, mitte blogis.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Priit võiks seal põhjendada, kuidas tema 3XX-s koht rahvaspordivõistlustel on ikka parem kui Kelly olümpiapronks.

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Oleme ausad, mitte 3XX vaid tõsine XXX koht. Räägime nagu on, mitte ei ilusta blogipidaja saavutusi.

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Kägu manšaft on sõiduvees.

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Doping või ei, aga peale vabakava sai Vamijeva treenerilt sõimata, et miks ta alla andis. Ustav sõimas Sildaru ka läbi :) ? Olen täiesti kindel, et lapsstaar Valijeva treenib kordades rohkem kui Kelly ja on ka mentaalselt kordi tugevam. Kas treenerid on jobud ja sokutavad talle aineid, see juba omaette teema. Marten Liivi 7. koht oluliselt positiivsem emotsioon, kui Sildaru 4.koht. ja Liiv kohe kanal2 intekas ütles, et järgmise OMini treenib Hollandis. Miks Kaljuveer Kellylt midagi ei küsinud või siis Säärits?

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

12:57 ärge nüüd võrreldamatut võrrelge. Venemaa lapsstaaride treenigutest ja elust on palju infot olemas. Võib öelda et sellega on täiskasvanud naiste sport ära tapetud. Googelda jutuubis kõik kipsis jalad kõhnad kondid dieedid režiimid on filmis sees. Tutberidze lapsed uisutavad 16 eluaastani, edasi on kukkumised ja erru minek.

Vigursuustamaise "sport" on red bulli ja lumelaudade müügi promo, see kah vana asi. Ja vist ka suusablogist läbi käinud.

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Marteni teemal on muidugi see hea, et tegemist on veel tõusva tähega ja just sellised on rahamagnetiks. Kelly puhul jääb küsimus, et kas ta on nõus veel oma luid purustama ja riskima õppida tegema uusi trikke. Selge, et konkurentide jaoks on risk ja luude purustamine ainuke võimalus, kuidas püünele pääseda. Noori ja võidu jänuseid pedofiile on ilm täis, kes noorte ajudel elavad kuni saavad oma tahtmise.

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Meenub PP kommentaar Kontaveiti kaotusele pärast aastalõpu võiduseeriat:
http://suusk.blogspot.com/2022/01/pullerits-kas-stradivariusega-on.html#c1214771072517423395

"Kontaveit siin ja Kontaveit seal, Eesti ei mõista tema suurust ja kõik need muud jutud - suur sportlane ei kaota nii palju endast tagapool olevale nii selge vahega. Jätkub Eesti tennise traditsioon: ega teisest-kolmandast, parimal juhul neljandast ringist kaugemale jõuta.

Tundub, et kas Tursunov on end ammendanud ja aeg on treeneri vahetuseks või on lihtsalt eelmise aasta lõpu maagi taandumas (ükski maagia ei kesta lõputule) ja asjad vajumas oma loomulikku sängi."

Need paikapanevad kommentaarid üksikute võistluste põhjal on ikka üsna libe tee ja tagantjärele tunduvad isegi naljakad. Praegu justkui jätkub sama rada Sildaru puhul: 20aastase sportlase karjäär on loojumas pärast ühte (vist) nõrgemat sooritust? Priit, väga hea ajakirjanikuna ehk ikka vestlete enne luigelaulust rääkimist Sildaru endaga. :)

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

13:18 tabab pointi - Tutberidzet on hakatud pidama maailma juhtivaks eksperdiks iluuisutamise meistrite loomisel. Tema meetodid pole salajased. Eteri tüdrukud räägivad avameelselt, et ei saa võistluste ajal vett juua. Nad annavad endast parima, et puberteeti edasi lükata, süües ainult pulbrilisi toitaineid või võttes Luproni, puberteediea blokaatorit, mis teadaolevalt kutsub esile menopausi. Neid kaalutakse iga päev avalikult ning karistatakse verbaalselt ja kehaliselt. Ja nad võistlevad vigastatuna, tarbides “haisvaid soolasid”, kandes põlveklambreid ja vajudes pärast programme valust kokku.

Igal aastal ilmub lavale uus, noorem Eteri tüdruk, samal ajal kui teised lähevad pensionile 17-, 16- või isegi 14-aastaselt. Uisufännid nimetavad seda "Eteri aegumiskuupäevaks". Sotšis oli Lipnitskaja 15-aastane, Zagitova Pyeongchangis ja Kamila Valieva praegu Pekingis.

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

13:28 jah täpselt nii on. Mitu videot saadaval kõige selle värgiga. Jaanus Kriisk kiitis et Tutberidze koolist peaks meie Eestis ka eeskuju võtma. Hakkame võitma lõpuks.

 
At 14:21, Anonymous MargusM said...

Ma jälle täitsa naudin Priidu blogi, ärplemised et kus on Kägu ja tema tühistamisüritused ei läinud läbi! Nagu näeme siis Kägu tegi trenni ja on tagasi parem kui varem! Kui pikalt Kägu juba juhib on keeruline kokku arvestada.. igaljuhul Priit on ennast nurka värvinud, punanurka. See omade kaitsmine printsiibil et "nad on omad" on moraalikompassi tippnäide. Piinlik!

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

13:27 -- Priit on ühes asjas järjepidev -- nimelt järjepidevusetuses ja puusalt tulistamises.
Unustades seejuures tihti ka selle, mida ise alles mõnda aega tagasi rääkis või kirjutas.

Selle postituse esialgse teemaga sobib väga hästi see vana sissekanne:
http://suusk.blogspot.com/2015/01/pullerits-kuidas-ma-testisin-nikita.html
2015 aastal oli Krimm Putinil vallutatud, Ukraina sõda käis juba aastakese aga kui Priidul enesel tekkis võimalus pildile saada, siis teda "Putini mehed" ([Ники́та Вале́рьевич Крю́ков] Окончил педагогический факультете МГГУ им. М.М. Шолохова, Московский университет МВД России, старший лейтенант полиции) küll ei seganud.

 
At 16:37, Blogger Priit Pullerits said...

...aga nagu Ansip on öelnud: olukord on muutunud.

Omalt poolt lisan: muutustega tuleb kaasa käia!

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Vaat nüüd ei teagi kas olla Pulleritsu või Kägu mantsaftis. Mõlemas tahaks olla nii mõnus.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Priit: Omalt poolt lisan: muutustega tuleb kaasa käia! -- kust tuul, sealt meel...
Vanasti nimetati selliseid tuulelippudeks, tänapäeval tuntakse seda ka realpolitik nime all (sõna tähenduse võib igaüks ise guugeldada).

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

17:06, sa jätka oma põhimõttekindlal Vene imetlemisel edasi. Pikem samm.

 
At 18:18, Anonymous MargusM said...

Eksite 17.26, küsimus pole selles kas imetleda Venet või oma ..näppu.
Seni kui selgrootu isendi väärtussüsteem käib selle järgi kas "on omad" või mitte pole ta parem Lavrovist. Vbl seda on liiga palju nõutud, et mõista, teisel poolel võib täpselt sama našismi stampi kasutades olla samapalju õigus käituda nagu nad seda teevad.. moraalsest kompassist ei saa muidugi kummalgi poolel rääkida. Nõutukstegevalt piinlik olukord.

 
At 18:52, Blogger Priit Pullerits said...

MargusM, ausõna, mind ei huvita teie siseheitlused, ja usun, et teisi ka mitte.

 
At 20:41, Anonymous Anonüümne said...

Ma juba rõõmustasin, et Priidu asemele on tekkinud uus kõva sõnaga maratoni promoja Varro. Palju mulli. Palju, palju. Aga stardiprotokollis on Varro nimi siiski puudu nagu Priidu omagi. Usu veel poliitikuid. Kuna poliitikud ei vabanda oma valede eest, siis äkki vähemalt Priit vabandab, et miks suusablogi rahvas ei saa suurimal ühishingamisel kuulda Priidu kopsukähinat?

 
At 08:49, Anonymous Anonüümne said...

"Väga nõus, 07:47, tunnen sama. Väljaütlemistest jääb mulje, et tal pole õiget võitlusvaimu. Et oi, ma olen pronksiga nii rahul, sellest piisab (!), rohkemat ei oskaks tahtagi - no mis jutt see on?! Sellise suhtumise pealt ei saagi midagi tulla."

ka mina sekundeerin sellele. Meeldis ka Kiku sõnavõtt. Mida kuradit! Mind kasvatati ikka võitlema mitte küll on tore juttu ajama. Sa neiu oled Olümpial.
Aga ega sealt vist enam miskit võtta ka polnud. Oma kunagisel alistamatul trumpalal pronks saada oli ka maksimum.

Kägu on juba mitu aastat lambajuttu ajanud, mida pole mõtet lugeda. Nüüd tahab Pulleritsu aluspesu pika hermani torni tõmmata, et eesti rahva kannatused lõppeksid. Tõeline vabadusvõitleja!

Jääb vaid loota et soome suudab hoki finaalis venemaad võita. Tegelikkuses võiks Rok selle pundi ka koju saata.

Huu

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Tere tagasi tulemast, Huu! Väga toetan teie seisukohta renegaad Kägu asjus. Hea, et keegi sellele lambajutule vastu paneb. Tõesti, tolle tüübi kõrvade vahel vilistab mõne teema kohal ikka kõle tuul.

 
At 10:31, Blogger Priit Pullerits said...

Vahur Teppan, mis Sanja-Sanja!?? Kui Bolšunov võitjana lõpukurvi läks... Kurat, Venemaa sportlaste, eriti kapteni ja teiste sõjaväeliste auastmetega sportlaste suhtes ei tohi näidata mingit poolehoidu! Tehke silmad lahti, mida Venemaa teeb, kuidas provotseerib konflikti Ukrainaga - eile ikka uudiseid kuulasite?...

Kuulge, Eesti telekommentaatorid, ütlen teile järgmist:

Tahaks telereportaažides tajuda jõulisemat suhtumist Venemaa sportlastesse! Et tegemist on sõda õhutava, rahu ohustava ja agressiivse riigi esindajatega, kelle iga altminek ja ebaõnnetumine pakub kaasaelajaile rahulolu. Nagu see, kuidas Venemaa meeste laskesuusatamise teatesõidus efektselt kullast ja isegi hõbedast ilma jäi. Ei taha kuulda nendesse samaväärset suhtumist, nagu teiste riikide esindajatesse.
Lühidalt: palun mitte mingit kiitvat, pooldavat, tunnustavat, ergutavat, vaimustuvat kaasaelamist Venemaa sportlaste esinemisele!
Ükskõik kui toredad võivad nad kellelegi tunduda, siis ei ole meil vähimatki alust arvata, et nad ei toeta Putinit ja tema tegevust (küll nad toetavad, kui nt Bolšunov ja Spitsov on auastmelt kaptenid) - kuni ei ole tõendeid selle kohta, et nad Putini ja oma kodumaa tegevust taunivad, ei pea meie neile ka kuidagi kaasa elama. Õigemini: me ei tohi seda teha!
Kui teeme, on tegemist, vaenlase esindajaile takkakiitmisega.

 
At 10:50, Anonymous Anonüümne said...

Kägu räägib normaalset juttu. Tõsised spordimehed on alati tema poolel. Mina loodan et Venemaa võidab ja kadekopsik soome kaotab. Soomlased on alati vend venelase poolel mitte eestlase. Sa ei tunne elu Huu. Aja oma rattajuttu aga jäta poliitika rahule huhuškin.

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

Padre ajab õiget asja.

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Padre on Eesti eest väljas.

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

Vabandust, Priit, olen teist alati lugu pidanud, aga see, mida kirjutate, on ikka üle võlli jutt. Kui oleksite Nliidu koondises olümpiastaadionile jõudnud, kas oleksite tahtnud, et publik teid välja vilistab?

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

N-Liit ei ole tänase päeva Putini režiim!

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

hr. Priit Pullerits, võtke nüüd lonks külma vett ja jätke järele. Või minge tehke Tähtvere spordipargis mõned kiiremad ringid kui muidu ei saa. Säilitage vähenegi tõsiseltvõetavus ajakirjaniku ja õppejõuna.
Me saame aru, et see on Teie oma blogi ja teete mis tahate aga see teema hakkab juba naeruväärseks muutuma. Ja ridade vahelt hakkab läbi paistma ka Teie kibestumise tõeline põhjus -- Postimees ei saatnud Teid Pekingisse koha peale olümpiat kajastama. Vastasel juhul oleks Teil olnud võimalus sportlastega usutlusi ja pilte teha ning vaevalt Te siis oleksite Venemaa sportlasi Ukrainasse sissetungis süüdistanud. Seda tõendab ka siin varasemalt jutuks olnud sissekanne, kus Te lausa ise Venemaa koondise treeningule sisse üritasite saada.

Või veel spekulatsioone -- Anett Kontaveit andis Teie intervjuusoovile korvi, Anetil ka treener venelane. Eile pakkusite te kõlavalt välja, et teete Kelly Sildarust pikema loo küsimusega, kas Peking oli imelapse luigelaul. Tänases Postimehes oli Kellyst pikem lugu kuid autoriks ei olnud mitte Priit Pullerits. Eks viinamarjad ole hapud ja nüüd kõlbab Teil ka juba oma senist sõpra ja nõuandjat Vahur Teppanit avalikult noomida...

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

12:19, Puhka jalga ja leina esimest sekretäri Vainot.

 
At 15:41, Blogger Priit Pullerits said...

Päris palju lolli juttu olete siia kribanud, 12:19.

Isegi kui Postimees oleks mulle pakkunud, kas ma ei taha Pekingi olümpiat Pekingisse kajastama minna, oleksin öelnud ei. Käsi südamel - vannun oma ema nimel! See on läbitud etapp. Olen käinud Salt Lake City ja Torino olümpial. SLC OMil oli paeluv see, et sai käia Utah's - just see motiveeris. Torinos käimine tasus ära seepärast, et sai näha kolme Eesti olümpiavõitu - olid ju meie suusatamise kõrgajad ja seal oli selge, et on loota väga kirkaid medaleid. Aga olümpia on ajakirjanikule väga karm ja kurnav kogemus. Peking on riigis, mis on mulle vastukarva, seal kehtivad ogaralt karmid reeglid (mis rikkusid Ilvese olümpia), ja lisaks, nagu näha, ei olnud ka sealt midagi meil väga oodata - kolmas koht pole ikka see, mida me ju lootsime (selle kohta vt värske uus sissekanne!).

Jään kindlalt selle juurde, et iga normaalne eesti inimene peab olema Venemaa sportlaste edu vastane, sest teame, kuidas Venemaa kasutab sporti oma poliitilise vankri, ei, kahuri ees; teame, et paljud Venemaa sportlased on sealsete relvajõudude ohvitserid ehk meie otsesed vaenlased; ja ainult pime ei näe, kui jõhker ja agressiivne on Venemaa, mistõttu on võimatu kaine mõistusega aru saada neist, kes vähegi on Vene sportlaste poolt.

Kontaveit ei andnud mulle korvi. Tema esindaja tahtis enne intervjuud teemasid. Need ma ka saatsin. Vastu sain äraehmunud kirja, et jeerum, need on väga tõsised ja liiga süvitsi minevad küsimused. Seetõttu eelistas tema tiim anda intervjuu neile, kellelt tulid ohutumad ja kergemad küsimused, mis ei tungi asja sisusse kuigi sügavale. Nagu näha, ei ole ajakirjaniku põhjalikkus teinekord talle kasulik...

Kahju, et ma pean oma hinnalist aega raiskama teiesuguste plärale vastamiseks. Kergem oleks te loll jutt siit elimineerida, aga siis tõstaksite seakisa taevani.

See jääb sel teemal siin viimaseks sõnaks, olgu öeldud.

 
At 17:50, Anonymous Anonüümne said...

Õige jah sitakotid olgu see teile viimane hoiatus!

 

Postita kommentaar

<< Esileht