teisipäev, september 13, 2022

Pullerits: Kuidas saada rattavõistlusel lahti krampidest?

Terve elu on Alar Nigul – teda ju kõik rattasõitjad teavad, eks ju! – võidelnud suure pingutuse korral krampidega. Kolm aastat tagasi L'Étape du Touril, kus kuumus kiskus viimasel pikal, 7–8-protsendisel tõusul 40 kraadi ligi, lõid spasmid reielihastesse nii valusad, et tekitasid suisa paanikat. Talle meenus, et siis tuleb teha senisest teistsuguseid liigutusi. Ta ajas vändates põlvi rohkem laiali, vahetas sadulas asendeid – ja avastas, et sellest on kasu. «Tekkis lootus, et krambid ei olegi maailmalõpp, et saan neid juhtida,» meenutab Nigul.

Ent tänavuse L'Étape du Touri eel oli taas hirmuks põhjust. Sest ees ootas kolm kõige raskemat, HC ehk Hors Catégorie tõusu.

Aga nii palju oli ta oma keha tundma õppinud, et teadis: kui hoiab pulssi 150 peal, siis ta higistama ei hakka; higistamine tähendab talle peatset krampide teket. Sedasi ta siis kahest esimesest rängast tõusust üles väntaski, jälgides südamelöögisagedust.

Viimase, Alpe d’Huezi tõusu eel tegi ta pausi, et süüa. Aga söök kurgust alla ei läinud. Seepärast pidi ta lõputõusul kolm korda kinni pidama, et üritada süüa ja juua. Sõidu ajal ei riskinud ta janu ja nälga kustutada, sest siis jääks hingetõmbed vahele. «See tundus ohtlik, et tõmban midagi kurku või suren ära,» ütleb ta.

Krambid andsid endast küll pisut märku, aga sõitu kordagi segama ei hakanud.

Siit järeldas Nigul: tark ei torma, vaid jälgib pulssi, kui ta teab, et õige südamelöögisagedus aitab probleeme ära hoida.

See on üks viiest kasulikust õppetunnist, millest Nigul rääkis mulle ajakirja Ma Olen Jalgrattur värskeima numbri loo jaoks minunimelises rubriigis «Pullerits tutvustab harrastajate õppetunde». Aga juttu on ajakirjas muustki:

*Rattahullud kogunevad septembris Haanjasse. Eriti hulle on ka. Üks neist räägib.
*Rattaharrastajad, kuidas on ronida Alpe d’Huezi otsa? Üheksa vastust.
*Rattamatk Tallinnast Vilniusse, nagu läks kunagi Balti kett. Aga mitte mööda asfaltteed.
*Ameeriklasest e-resident avastas rattaga Eestimaad.
*Mummulise kastirattaga 3200 kilomeetrit Tour de France’i järgimas.
*Siim Kiskonenil läheb kolmas amatööriaasta Prantsusmaal. Võidud tulevad. Ta räägib, mis plaanid on tal edasi.
*Adrenaliin – seda sõna kordavad kõik downhill’i mehed Kütiorus. Juttu kaheksaga neist.
*Andrejs Apsītis - Läti olümpiaratturi tähelepanuväärsed sõidud.
*Rattakohtunike lugude sarjas räägib seekord Lia Rannamets.
*Tartu rattamaratonil tulevad samuti lainestardid.
*Tõukside revolutsioonist – ehk teevad tõukerattad selle, mis jalgratastel seni pole õnnestunud.

*

Ja siin mu avalik ja jõuline seisukoht Eesti kahe endise jalgpallikoondislase tegevuse kohta Venemaal.

Fotod 1-3: Alar Nigul tänavusel L'Étape du Touril. Fotod Alar Niguli erakogust
Foto 4: Ajakirja Ma Olen Jalgrattur värskeima, 34. numbri esikaas.Kaanepildi edastas ajakirja peatoimetaja Vahur Kalmre

81 Kommentaarid:

At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

Nõrgad krambitavad.

 
At 17:20, Anonymous Anonüümne said...

Kui krambi vätimiseks pulssi jälgitakse siis pole võistlema asja. Rohkem nagu ülekoormus või nii.

 
At 17:50, Anonymous Anonüümne said...

Krambid tekivad mineraalainete, eriti magneesiumisoolade puudusest organismis. Hakaku korralikult toituma ja krambid kaovad nagu võluväel

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

Azerbaidžaan ründas Armeeniat! Kelle pool asuvad võtlema meie poliitikud ja meedia. Kumba lippu tuleb hakata varrukal kandma ja kas blogist visatakse välja Armeenia või hoopis Azerbaidžaani pooldajad. Kui hakkame taas pooli valima, kas äkki peaksime vaatama kummas riigis on kõrgem vaksineerituse protsent ja kujundama oma valikud selle järgi. Minu naabrimees on suur Azerbaidžaanis kasvatava sibula fänn, tema kujundas oma hoiakud selle järgi. Mina jälle fännan Armeenia raadio nalju. Oleme naabriga sõjajalal, kahjuks.

 
At 18:03, Anonymous Anonüümne said...

Nimes "AZERBAIDŽAAN" ON 2 "Z" i. ei tule kõne allagi, et ma seda riiki toetan. Isegi oma auto numbri vahetasin välja, sest seal oli "Z" sees

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Aserite sõda armeenlastega pole kõne väärt. Kägu ju loetles pika ja põhjaliku sõdade nimekirja, mis teda külmaks jätab - kõik jätavad. Huvitav, et ta tühisuse nimekirju koostab. Milleks? Samas aga tõid teised jüngrid välja miks Ukraina ründamine, mis on ju suva, on põhjendatud. Ei ole kindel, aga üks ükskõiksete tugevamaid argumente on, et Ukraina on korrumpeerunud.

 
At 18:38, Anonymous Eino, vaksineeritud ( 4x) spordimees said...

Tühja sellest Käost . Ootame parem ära millise sisukoha võtab antud küsimuses hr Pullerits. Pole mõtet umbropsu hoiakut kujundama hakata. Tuleb kohe võtta sisse õige hoiak.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Eino, teil on nutti. Toits Pärnumaalt nentis hiljuti, et harva langevad tal seisukohad ühte PP-ga. See tähendab ju blogi lugejale, et Toits, olgugi tubli ja tore mees, eksib ikka väga palju ja väga rängalt.

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

Toits peab olema tore mees jah. Muidu poleks ta hooaeg või äkki isegi kaks tagasi välja teeninud "AASTA SITAKOTT" aunimetust. Muidu ühinen 17:50 seisukohaga, et krambid tekivad teatud mineraalide puudusest organismis.

 
At 21:12, Anonymous Anonüümne said...

Sitakoti auhind Toitsile on laim, palun esitage tõendid.

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

Kas Azerbaidžaan ähvardab Eesti iseseisvust? Mitte eriti. Armeeniaga sama seis. Las nad lahendavad oma piiriküsimusi ise. venemaa aga ihub hammast meie väikse sitase banaanivabariigi peale ja see puudutab meid väga. Niisiis kui venel on probleem kellegi teisega, antud juhul siis Ukrainaga, siis meie vaenlase vaenlane on meie sõber. Vaatamata sellele, et vana impotent helme loodab diili teha suure ja targa puutiniga. (Ajaloost on meil teada Eesti Talurahva Liidu juhi Konstantin Pätsi teod ja lõplik saatus ning kuidas see Eestit mõjutas.)

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu teile see kotitäis sitta saata?
Tõenditega ümberkäimine ja säilitamine on tavaliselt spetsialistide rida, olge siis hoolikas!

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Tulikuumi päid jahutagu ABBA melanhoolne The Day Before You Came.
https://www.youtube.com/watch?v=1HnOFwqpLRQ
PP, keda siis Agnetha teile meenutab?

 
At 23:30, Anonymous Anonüümne said...

Abba oli hea, kainestav. Seda kuulates muutus mõte minna hologrammi showle Londonisse lihtsalt jälgiks mõttetuseks. No tõesti, keda selline lugu enam kotib?

 
At 23:48, Anonymous Anonüümne said...

23:30, teile soovitan Tõnis Mäe värsket plaati "Романс". Ikkagi Vene tsivilisatsioon ja suur kultuur.

 
At 08:46, Anonymous Anonüümne said...

Mina ootan ära mis Kägu, kompromissitu eesti mees ja vabadusvõitleja, ütleb.

 
At 08:53, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 22:53, see on oma kütkestavas monotoonsuses hea lugu ABBA loomingu lõpusirgelt.

Aga praegusesse aega sobib paremini ABBA suurepärase refrääniga laul sõduritest:

https://www.youtube.com/watch?v=CNK_o7sbm_w

Vaatasin tõsielufilmi Marju Länikust ning see tekitas valusaid mõtteid naisartistide saatusest, jagan neid ka kogu rahvaga:

https://kultuur.postimees.ee/7604952/arvustus-kahe-maailma-terav-kontrast-laniku-filmis-kriibib-hinge

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

18:18 Eesti toetab Ukrainat sellepärast, et meil on ühine vaenlane. See mis kaklused käivad meie vaenlasest tagapool riikides, ei peaks huvitama meid ja see kasulik, aeg tuleks tegeleda meie probleemidega. Millal me hakkame elektri börsi spekulante lintsima. Vot see on meie kaklus. Või teha pehmemas vormis ja lihtsalt seal mõnele hamba peale anda ja kui vastu hakkab alles, siis persest veri välja lüüa.

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

Nägin kuidas Mägi oma vene plaati esitles ja ei tekkinud mingit värelust seda kuulata. Adba sõdurite pala valik on aga õudne möödapanek. Olles nädal aega kuulnud kahurite kanonaadi nö õppustel ja mõistusega aru saades, et kuigi see harjutus on meie vastu, ei ole see ohtlik sest tegu on propaganda alaliigiga kus orelid teevad pauku, on adba lugu tagalaroti elukauge pinin, mis ei motiveeri minema vaenlase kahureid vaigistama ega anna ettekujutust sellest, et mis toimub. Austusest Manitski vastu ma rohkem nende põhjala sotslaululindudest ei räägiks. Räägime Marjust.

Marju film rääkis meile loo, et igaüks peab oma leiva pinsini ise lauale saama. See oli see lugu. Ei saa adba kombel kuulsuse tipul jalgu seinale visata. Oma igapäevast leiba tuleb välja teenida ja seetõttu andestame Marjule tema tehtud valikud ja pika lavaelu, mis ei võimalda sealt varakult sirge seljaga lahkuda, nagu andestame Priidule, et ta valusat teemat torgib lastest keda pole ja nagu teised andestavad meile veteransportlastele, kes ikka ei oska autasustamispoodiumilt lahkuda ja laseme ikka uusi ja uusi mm medaleid endale kaela panna. Aamen!

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

Rattasõidus ei ole krampide teke ainult mineraalide puuduses t. Krambid selles alas tekkivad liiga pikk distants enda võimete jaoks. Sundasendist tekkinud pasmid, pidurdunud verevool jalgadesse, halb sadul jne jne. Tõeliselt sobiva ratta leidmine enda jaoks on jackpot. Selle ideaalse rattaga saab välistada alles kõik need probleemid ja süüdistada väheseid mineraale.

 
At 11:30, Blogger Alar said...

tore on lugeda neid soovitusi ja osaliselt ka süüdistusi ja parastusi krampide osas. Igaks juhuks tuletan meelde, et äkki olete tähele pannud, et ka Taaramäe on aeg-ajalt krampidega väga hädas, eriti mägistel kauakestvatel etappidel. Kas see kõlab liiga ärritavalt, kui ma küsin vastu, et kas te kujutate ette, et ühes profitiimis Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux'ga, mis sõidab maailma tipptasemel, ei ole kedagi, kes soovitaks Reinule nn "õiget toitumist" või magneesiumi ja soolatableti kuure või asendi korrigeerimist jne. Ma tahan lihtsalt seda öelda, et kõik ettepanekud on teretulnud ja siinkirjutaja on väga pika spordikarjääri jooksul siin kõlanud ettepanekuid väga põhjalikult uurinud ja korrektiive teiunud, aga krampide kohalaolek oli on ja jääb. Veelkord suured tänud ettepanekute eest.

 
At 11:54, Blogger Andres P said...

Krampe pole - ei pingutatut piisavalt, Krambid on - võitles oma hetke treenituse, kehalise seisundi ja võimete piiriüleselt. Mõnikord võib olla mingi muu piiraja, mis ei lase krampide tekkimiseks piisavat koormust saavutada.

 
At 11:58, Anonymous alfaisaste marssal said...

Hästi pandud, Alar! Saite nüüd, oma peaga mõtlejad, kägutajad ja s*takotid!

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Mulle meenub, et tundmatus kohas vettehüppajaid hoiatatakse just krampide tekke eest külmas vees. Lihtsalt kaob kontroll jala või jalgade üle ja ongi kõik. Toimub looduslik valik. Rattasõit on krampidega siinkohal päris armulik. Ei ole ujujal probleemi liigse pulsi ega higiga. Pole küsimus mineraalide tasakaalus. Lihtsalt keha lõpetab käsklustele allumise sest peremees läks üle piiri, jättis kalipso peale tõmbamata ja oligi kõik. See selgitab krambi olemust. Keha ei ole valmis. Kas see on treenitav? Jah, teatud piirides ja korrigeeritav abivahendite abil. Juhul kui avastad krampe võisteldes, siis on ettevalmistuses kuskil mingi puudus. Loomulikult kui lased tempo alla, siis võidule asja ei ole. See ei ole lahendus. Võitmiseks on vaja leida õige tee.

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Ärge laske tempot alla. Kägust ja Padrest saaks kõva tiim.

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Padre saab krambid kui Kägu tempot lisab. Makneesiumit vähe sääremarjas.

 
At 14:15, Blogger Priit Pullerits said...

Seda olete näinud, kuidas Gruusia naised bussis venelased läbi sõimasid ja nad maha tõstsid? Vägev!

https://t.me/Ukraine_365News/36470?fbclid=IwAR2DDv0Oweo6k-TuNMVfE1uFeJTwxyyPda2o622lXe6ifGEGqZ3uYFUAKwg

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

14:43 aga kas soovitad korontsi lihtsalt läbi põdeda? Vaktsineerituna pean tõdema, et vaktsiin on ajutine leevendus aga põdemine on paras ameerika mägi mille lõpp ei ole selge nagu Viru valge vaid pigem selline hägune kodune puskar mis on täis kahtlase toimega puupiiritust.

 
At 15:53, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäb sellest vaktsiinifoobiast, 14:43, see on siin kõiki ära tüüdanud. Ärge laske end vaktsineerida, kui ei taha, aga ärge tulge seda siin teistele peale ajama, nagu vaktsineerijad EI aja siin peale vaktsiinifoobikutele, et tulge vaktsineerima. Mis pagana asi teiesugustel pidevalt püksis kibeleb kogu aeg, et peate oma tüütut lugu leelotama? Kustutasin selle ära, sesyt olen hoiatanud korduvalt, et teen seda; minge ajage oma juttu mujal.

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Tehke mehed süstid ära ja ärge Pulleritsuga tüli norige Putin ainult ootab et virulaste malev isekeskis nagelema läheb siis on kaitse rabe ja motivatsioon olematu. Sajab läbi

 
At 16:58, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Veebikolumnist Priit Pullerits ütles ...
Aitäb sellest vaktsiinifoobiast, 14:43, see on siin kõiki ära tüüdanud. Ärge laske end vaktsineerida, kui ei taha, aga ärge tulge seda siin teistele peale ajama, nagu vaktsineerijad EI aja siin peale vaktsiinifoobikutele, et tulge vaktsineerima. Mis pagana asi teiesugustel pidevalt püksis kibeleb kogu aeg, et peate oma tüütut lugu leelotama? Kustutasin selle ära, sesyt olen hoiatanud korduvalt, et teen seda; minge ajage oma juttu mujal.

15:53
Ma ei tea muidugi mis teksti võ lingi lugupeetud ajakirjanik taas ära kustutas, aga lausa karjuv vale ajab mind taas sõna võtma. On räige vale, et süstisõbrad ei sunni neid ,kes ei soovi endasse aineid süstida. Sunnivad ja kuidas veel sunnivad. Tõsimeeli Pullerits tehke interviuu mõne inimesega, kes on pidanud hullud ajad üle elama ja suutnud säilitada oma töökoha ja ka tervise ( tervise juures pean silmas seda, et ta ei ole lasknud ennast pokemoniks muuta). See võib olla väga hariv ja silmaringi laiendav.
15:04 Miks inimesed arvavad, et üldse peab koguaeg midagi põdema. Teil pole mitte mingit vajadust ega kohustust kõiki neid krdi haigusi läbi põdeda. Olen paar aastat siin ilmas vähem elanud kui Pullerits, aga olen ära õppinud 2 asja. Tervis ja kehakaal on inimese enda teha. Mina olen olnud mingil eluperioodil üsna põdura tervisega ja olen kaalunud tublisti üle 100 kilo. Hetkel on riided, mida kandsin keskkoolis mulle täitsa parajad ja mu vöö ümbermõõt pole olnud 30 aastat nii väike kui praegu. Haige pole olnud juba üle 10 aasta ja energiast ka puudust pole.

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Kaal on teil küll alla tulnud, ara aru juurde pole tulnud.
Kas teie vaktsineerimata proua, kes töötab võimalik hoolekandeasutuses. Palju sealt asutusest patsiente teise ilma läks uhuude ja kuritegeliku hooletuse tõttu?

 
At 18:21, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu, kas teate, mis on teiesuguste viga ja puudus? Teie, antivakserid ja vaktsiinifoobikud, ei näe oma ninast kaugemale. Teie argumendid, pange tähele, on kõik mina olen ja mina arvan ja minuga on nii ja mina tahan nii. Teiesugustest kirjutas umbes aasta tagasi väga tabavalt kolleeg Tiina Jõgeda Eesti Ekspressis, kus tõi välja, et teiesugused antivakserid ja vaktsiinifoobikud on enesekesksed (mina-mina-mina) ja sageli lisaks nartsissistlikud (enda pidamine suurepäraseks ja eeskuju väärivaks inimeseks, vt teie viimane kommentaar selle veenvaks tõenduseks). Kuid teie individuaalsete näidete põhjal on alusetu ja põhjendamatu ja teaduslikust vaatevinklist lausa vildakas üldistada kõigi peale. Kui tahate rääkida suurtest protsessidest ja üldistusjõuga näidetest, tuleb ikka opereerida suuremate andmemahtudega, kui mina-mina-mina. Nt, kui vaatate Eesti fakte, sadu tuhandeid vaktsineerituid ja kümneid tuhandeid koroonat põdenuid jne, siis te näete, et tõenäosus surra koroona järel oli kevadistel andmetel - lõin need kokku ja kontrollisin teaduses ja statistikas pädevate inimestega üle - tervelt 1560 korda suurem, kui oli tõenäosus surra vaktsineerimise tagajärjel.

Aga aitab! Kõik edasised kommentaarid siin koroona ja vaktsiinide teemal lähevad kustutamisele. See on spordiblogi ja Alar, kes väärib tõepoolest eeskujuks võtmist, võitleb krampidega ja teema on see.

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Krampide teema on huvitav. Osaliselt - võimalik, et lausa suures osas - on siin mõjutajaks ka geneetiline pool. Isikliku näite varal rääkides, siis senini pole kordagi krampe olnud. Lihtsalt ei tule. Pingutanud olen nii, et finišis kukud vaat, et pikali. Toitumine on juhuslik, magneesiumit eraldi pole kunagi tarbinud. Vanus ligineb poolele sajandile ja aastased treeningmahud täiskohaga sportlase tundideni. Rattakilomeetrid kaugelt üle 10 000+ kilomeetri. Lisaks muu. 100 km sõidu kohta joon trennis tavalist vett umbes liitri (ilmselgelt peaks rohkem). Spordijooki trennis ei viitsi kunagi kaasa teha. Krampe ei ole tulnud. Miks see nii on, sellest pole aimugi.

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

Kust krdi kohast küll sellised lollpead tulevad nagu see 17:27

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

ВЦИОМ: 146% россиян поддерживают переименование 2022-го в Z0ZZ год.

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Vist jah geneetiline. Jooksin ja sääremarjad panid öösiti krampi nii valusalt et väga valus oli. Kas mõnel kõval mehel veel selline häda vaevas?
Friidrek

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

Ei, marjaga probleeme ei teki. Öösel on pigem nii, et tugeva trenni järgi, ärkad kell 3 sest jalg on krampis. No mis sa teed? Masseerid siis. Mõjub.

 
At 20:18, Anonymous Anonüümne said...

To 20:07. Tegelikult nimetakse seda krampi erektsiooniks. Selle vastu aitab hästi , kui lasete õhtuti enne uinumist naisel oma "jalga" tunnikese masseerida.

 
At 20:28, Anonymous Anonüümne said...

Kadestan Teie geene, ausalt!

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Noh, krambimehed ja sääremarja mudijad, kas Epp Mäe teeb vastase selja prügiseks ja murrab pjedestaalile.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Epp sobiks hästi öösiti krampis jalga mudima. Tal on tugevad käed!

 
At 21:36, Anonymous Anonüümne said...

https://arileht.delfi.ee/artikkel/120067206/kallas-voib-olla-tuleks-suured-energiamahukad-ettevotted-ajutiselt-sulgeda?fbclid=IwAR0enZrnxrk9sWhg-39LqjqXNfcDHKJL-DHmJsSmD-WLDo_S9gvXmLfjg5I
Arvamusi teisest reaalsusest, paremini hoitud Eesti puhast kulda. Peaminister on jälle rääkinud, muudkui loe ja imesta ... 😉 Ühed energiamahukamad ärid on näiteks haiglad, just saying.
Lugemist praegusest igapäevasest reaalsest elust, energiatest ja haiglatest kirjutab pikemalt Kuressaare Haigla juht Märt Kõlli: "Kuressaare Haigla augusti elektrienergia tulemused olid oodatult rekordilised. Tarbisime 107 MWh elektrienergiat ja maksime selle eest (koos kõikide tasudega) 55 947 €.
Võrdluseks: aasta tagasi täpselt samade tarbimisnumbrite juures tasusisme energiamonopolile 17 000 €, mis teeb kulude kasvuks 328%. Ehk siis tasume enam üle kolme korra – vahe aastatagusega on 38 000 €.
Mida oleks Kuressaare haigla saanud teha 38 000 € eest kuus? Ravida ambulatoorselt 584 patsienti või statsionaarselt 20 patseinti, tasuda tööjõukulud ca 7 arstile või 16-le õendustöötajale, osta ultraheliaparaat või diiselgeneraator, teha ilusaks 50 m2 keskkonda ja palju muud.
Küsitakse, kuidas haiglad hakkama saavad. Vastuseks on see, et nagu kodumajapidamised ja muud ettevõtted. Ehk siis investeeringud tuleb edasi lükata, mittevajalikud ostud lõpetada, töötajate töötingimuste parandamine ja palgatõusud külmutada, partnerite arved maksta viivitusega, lunida toetusi, võtta laenu (kui keegi siis veel midagi annab) ja kõige mustema stsenaariumi puhul - minna pankrotti.

 
At 21:37, Anonymous Anonüümne said...

Epp mudiski teise erekteerunud säärt ja lükkas ringist selle pervo välja. Pronksine lüke! Palju õnne!!

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

Kas Sellega on nüüd naiste osas aasta sportlane selgunud? Või antakse aasta sportlase aunimetus siiski Anettile, kes on see aasta küll kõigil turniiridel sisuliselt esimeses-teises ringis kaotanud, aga mingil veidral kombel püsid WTA edetabelis ikka esikolmikus. Tehke järgi sitakotid!

 
At 22:32, Anonymous Anonüümne said...

WTA-taoliste organisatsioonide sportlasi ei tohi mitte mingil juhul kuhugi püünele hinnata. Esiteks, ATP ja WTA soosivad endiselt venelaste ja valgevenelaste osalemist turniiridel ja priskete auhinnarahade teenimist. Teiseks, nende edetabelid on eriti jaburad ja tegelikku pingerida eiravad. Moraalsed värdjad korraldagu pidulikke auhinnagalasid Kremlis. Aga kui jälle küsida virilalt, milles Kontaveit ja Kanepi süüdi on? Selles, et nad on selle süsteemi osad.
Mu edetabelis on endiselt esimene Alusalu, teiseks tõusis just Mäe. Tublid tüdrukud!

 
At 07:05, Anonymous Anonüümne said...

Mis loogika? Kuidas on mängijad katusorganisatsiooni osad? Tennises on ka ukraina mängijad nad on süüdi wta atp rotti panemises?
Just kirjutas et eesti korvpallurid tahavad unistuste liigasse NBA sse saada. Nagu teada nba on blm ka kes homokommentari teeb peab avalikult vabandama. Unistuste liiga?

 
At 07:50, Anonymous Anonüümne said...

to Alar
Tee enne võistlust väike magneesiumikuur (täna alustades peaaegu veel saad pühapäevaks valmis, igas toidupoes on suur valik igasugu Mg preparaate) ja siis vaata kas enam tead mis on krambid. Kui sa tegeled vastupidavusaladega siis sa oled nii ehk teisiti kroonilises mineraalainete vaeguses, eriti veel kui ka kehaehitus on selline "sale toiduraiskaja" mis viitab et keha ei saa hästi kõiki toitaineid kätte.

Meie tipprattureid ei maksaks küll eeskujuks tuua -see on ju üldteada kui kehvade tervistega mõlemad on.

 
At 08:10, Anonymous Anonüümne said...

Kopeerige Pulleritsu treeningplaanid ja pole teil mingeid schrampe krampe ega muid hädasid.

 
At 08:34, Anonymous Anonüümne said...

to 8.10
Just- muret teeb vaid seedimine, kops, süda, magu ja põrn.

 
At 09:06, Anonymous Anonüümne said...

Me tahame et meie korvpallurid ja jalgpallurid hästi mängiks siis euroopa räägib. Milleks üldse minna euroopakatele aitaks eesti meistriv küll. Kus kirjutatakse naiste maadlusest? Kus põhja kahevõistlusest? Wrc rallist kirjutab vaid eesti ja soome meedia.
Anett Kontaveidi nimi on PEALKIRJADES sees globaalses meedias Guardian, Washingtonpost, BBC Reuters Indiantimes Melbourne SanFrantsiskoChronicle, ESPN, veebiväljaannetes tennis.com jne

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi suudab leida Tartu rattamaratoni osalejate nimekirja? Palun linki!

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

https://tartumaraton.ee/et/osalejad?sf=n&sd=ASC&lang_id=1&action=&version=20220915_090107&year=2022&competition_id=1642&distance_id=133&name=&team=&gender_id=&country_id=country_id

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi mõistab, et kuhu on jäänud blogipidaja nimetähed trm osalejate nimekirjas, jälle mingi vimm ukrainlaste toetuseks või?

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei usu, et PP peab võimalikuks osaleda üritusel, kuhu saavad end regada Zimbabwe (mis on teada-tuntud shithole country, ja mis toetas ÜROs Venemaad Krimmi annekteerimisel) kodanikud, nagu
1431 WINTER David 1984 ZIM M 89 km

Aga võib-olla on hr Winter allkirjastanud hr Kelgu nõutud deklaratsiooni, milles ta kinnitab, et pole osalenud genotsiidiaktides, pole korruptant ja ei toeta Zimbabwe ametlikku välispoliitikat, sh sooje suhteid Putini Venemaaga?

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Uus täht on sündinud.Minge kinno ajusi tuulutama :) https://www.youtube.com/watch?v=ViLjAoObZ1s&ab_channel=IGVPresents

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

Ma arvan et hr Pullerits võtab selle asja terava vaatluse alla ja fikseerib reeturid kes vene valgevene ja tsimbabe sportlastega ühes karavanis tuules liiguvad ja Eesti reedavad. Nii me seda asja ei jäta.

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

16:28 ära aja pläma.

 
At 17:15, Anonymous Anonüümne said...

Venemaa ja Valgevene sportlaste osalemise vastu protesteerivad Eesti sambomaadlejad loobusid EM-ist.
https://sport.delfi.ee/artikkel/120067828/venemaa-ja-valgevene-sportlaste-osalemise-vastu-protesteerivad-eesti-sambomaadlejad-loobusid-em-ist

Võtan mütsi maha.

 
At 17:31, Anonymous Anonüümne said...

Vorm oli sambokatel sitt. Siin pole õigustust alistujate ülistamiseks. Oleks klobinud ukrainlaste eest neid usse nii, et need poleks poodiumist undki näinud, poleks mingit probleemi olnud. Aga nüüd mingu kaevandagu saamata medalite asemel edaspidi põlevkivi!

 
At 18:50, Anonymous Anonüümne said...

Miks Eestis üldse samboga tegeldakse? Tegu ju venemaal leiutatud alaga, mida praktiseerivad vaid väheste eranditega ainult venelased.

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

16:50 ei ajagi .Ma pole talentide avastamisel kunagi mööda pannud.Pakun ,et kui vanglas natuke ringi vaadata leiab sealt ka talente kellega tõhus allmaailm luua.Aga kurjus enam ei müü sellel sajandil ja ei tasu aega vangidele raisata.Daisy Edgar Jones i nimi aga hakkab paljudel tahad või ei taha läbi käima teadvusest.

 
At 19:00, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

17:31 ajab õiget juttu. Sellised protestid ei koti kedagi. Mütsi võtaks maha siis, kui mehed oleks läinud ja vandid korralikult läbi tuuseldanud ning medalitega tagasi tulnud. Eestlased ajavad oma krdi hukkamõistu ja protesti juttu. Ajakirjaniku härra poeb või nahast välja, et saaks, aga mõnda kasvõi põlvepikkust vene poisikest sõimata. Neid protestijaid jääb aga muidkui vähemaks, nii kuidas euroopa majandus järjest sureb ja kokku kukub. Ainult ullikesed usuvad seda loba , et venemaal on kitsas käes. Vaadake parem ringi. siin samas maarjamaal lõpetavad ettevõtted tegevuse, sest energia hinnad on jaburad. Süstitud pokemonid oma sõgedas vihas seda ei mõista, aga küll lahtub nendegi protestivaim, kui tuba külm ja kõht tühi. Kuigi krt teab võibolla need "pokemonid" ei vajagi enam tavalist toitu. Tõmbad aga taas järjekordse süsti sisse ja tiksud edasi ning ajad suu vahutades taas seda loba , mille keegi sulle pähe programmeerib.

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

Mitte lihtsalt "keegi" progeb, vaid hr Gates ise.

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

Meie maratonimeeste klounaad saab vist uue MM normiga läbi, mis on 2:09:40. EM, kus meeskonnana püüti tulemust teha, on tiitlivõistlustest nõrgim, et ränkingu alusel kvalifitseerumist mõlgutada. Aafrika mehed on loogiliselt meist paremad. Võib-olla tehakse eurooplastele (maailmajagudele) kvoot või händikäp, et peale saada? Võistlejate arvu paisutamise poliitika hakkab läbi saama, olgu selleks või maraton.

 
At 23:22, Anonymous Anonüümne said...

To 19:53 Nüüd on siis selge kust need Pulleritsu jutupunktid tulevad! Hr Bill Gatesilt isiklikult. Väga uhke värk! Oskab keegi öelda ka see Gates ka miskit pidi spordimees on? Pulleritsult saaks ta 800 meetris lutti muidugi, aga äkki suudab mees jalgrattaga tõusudel hirmsaid watte reitest välja pigistada?

 
At 09:45, Anonymous Anonüümne said...

BG mängib loomulikult tennist ja tennise kloone nagu pickleball, mille loomise juures 1965a. oli osa ka Billi isal. Pickleball kogus väga kiirelt populaarsust NB! koroona ajal - mõelge ise oma peaga selle üle.

https://en.wikipedia.org/wiki/Pickleball
https://www.forbes.com/sites/carlieporterfield/2022/07/26/heres-why-pickleball-the-fastest-growing-sport-in-america-is-bill-gates-favorite-game/

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

Käed eemale Billis - ta on igal ala tegija. Omamata mingitki meditsiinilist kraadi on ta ometi üks suurimaid experte maailmas süstimise alal, millest siin blogis ei räägita.

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Kägu ise on progetud oma "süstitud pokemonide" jura ajama. Ja Käo progejad on sama "täpselt" teada. Kus on vastav uuring,et süstimine või vastava vaktsiinoga süstimine muudab kuidagi inimese käitumist? Paluks viidet ühele korralikult uuringule koos kontrollgruppide ja statistiliste analüüsidega.

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Mis sa arvad et Billy sulesepad sulle teevad selle "statistiliste analüüsidega" uuringu? Naiivik

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Süstitud pokemonid mandraseerisid meedias mittesüstimata inimesi represseerima. Austraalias ja Kanadas pandi vangi kah. Üks kõvem pokemon arvas postimehes et peab vabariigis kehtestama sõjaseisukorra pandeemia aiste vahele saamiseks.

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

Seda sooviks küll teada, mis softi peal Kägu käib. Lihtne sitanikerdis ei saa see olla.

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Küsime otse. Kas Priit tegi inteka süvariigi esindajaga viroloog Meritsaga?

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Mina olen nõus härra Pulleritsa lugema tundide kaupa

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

12:47 Kägu on ausate spordimeeste kunn ja kapten. Rahvuslik sinimustvalge malev joondub tema järgi.

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Õigel spordimehel mahub korraga pähe ainult üks mõte. Enamasti on mõte trenni radadel, kui trenn tehtud siis söögi või magamise juures. Kodanik Käol viimased kaks aastat neid mõtteid enam peas vist pole. Tundub, et kogu tema pea on täidetud koroonaga. Kahju. Paistis kõva trennimees olevat. Nüüd pole enam midagi teha. Siin ei aita isegi enam ümberprogrameerimine. Kohemaid tuleks teha täielik alglaadimine ja mälupuhastav pikk ning kurnav treeninglaager kõrgel mägedes ilma väliste segavate ärritajateta. Seal saaks mees õigele trennilainele tagasi. Kui see jääb nüüd tegemata siis mõne aja pärast on mehel ees Seewaldi V osakonda sõit.
Seal saab seisundi kiiresti stabiliseerida, et edaspidi oleks võimalus ühiskonnas võrdväärselt teiste spordimeestega koos funktsioneerida.

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Kägu võib vabalt jalad seinale visata. Trennitöö on tehtud. Mees on spirituaalne liider, kolonnide juht ja teenäitaja. Tema ütleb tervist mehed, rivistatud vägi vastab kõue kõmisedes - just nii komamdör! Taevas sähvivad armageddoni tuled.

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Padre pani litaka vaktsiini foobidele loodame et tuleb kolakas puutjasõpradele neid on palju, kaua võib nahh,

 
At 16:04, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.postimees.ee/7607070/laskesuusamaailm-on-venemaa-suunas-jatkuvalt-seljaga

Minu lugupidamine!

PS. Paistab, Padre on toimetuse poistele suunised kätte andnud, millist infot tuleb ka vahendada. Kiitus Padrele ja sporditoimetusele!

 
At 17:37, Anonymous Rita, vanemõde, 5. osk, 43 a staaži said...

Ei maksa Seewaldit demoniseerida, pole see mingi treeningute lõpp-peatus. Siin on palju tublisid treenimise ilmameistreid läbi käinud. Mõnele on nõnda meeldinud, et suisa mitu korda on tagasi tuldud. Süste teeme vähe, sest me mõistame, et süst on vägivaldne patsienti sisenemine. Igatahes meie malbelt öeldud suts ja valmis on ka kõige rahutumad kunded sulama pannud, nende pilku tekib unistuse magusus. Häda korral ärge häbenege!

 

Postita kommentaar

<< Esileht