reede, september 02, 2022

Pullerits: Kuidas sügiseseks maastikusõiduhooajaks kiirust koguda?

Kunagi õpetas mulle Harry Lemberg, kes on tuntud paljude Eesti parimate jooksjate treenerina, et ei saa kogu aeg mahtu teha, sest see tuimestab lihaseid ning organism harjubki aeglase rahuliku tööga. See tuimastamine on paraku see, mida teeb maastikusõit - võid ju tõusudel pressida küll, nii et hing paelaga kaelas, aga kiiruslikke võimeid see ei paranda.

Kiirust, mille arendamist pidas Lemberg vaat et igas trennis ühel või teisel viisil oluliseks, tuleb rattasadulas treenida hoopis teistmoodi ja teistes kohtades, kui näiteks metsa vahel. Siin videos on minu näide kiirustreeningust Haanja kõrgustiku rulluval maastikul mõned päevad tagasi, kui ilmad olid veel imelised. On, mida meenutada!

Foto 1: Priit Pulleritsu maastikuratas Haanja kõrgustiku lõunaservas. Kes tunneb, mis koht see on? Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Kes tunneb, mis tee see Haanja kõrgustikul on? Foto autor: Priit Pullerits

38 Kommentaarid:

At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Postituse teemast mööda, aga tundub, et võiks PP blogis jagada. Aro Velmet rahvuskonservatismist, suhtumisest Venemaasse ja vene vähemusse Eestis sõja tuules: https://www.sirp.ee/s1-artiklid/arvamus/kaitsedemokraatia-ohvrid/

"Kõigi nende näidete puhul koheldakse tervet inimrühma kui julgeolekuohtu, hoolimata sellest, millised on nende tegelikud vaated, plaanid või teod. Korduvalt on toodud grupipõhise diskrimineerimise põhjuseks ressursi­puudus – „meil pole vahendeid kõigi inimeste meelsuse kontrollimiseks“. Lugeja võib nüüd mõelda, kui õnnelik ta oleks, kui ta visataks kartserisse kainenema, lihtsalt seepärast, et ta on mees (ja sestap tõenäolisemalt roolijoodik), sest põhjalikumaks kontrollimiseks vahendeid pole. Kollektiivne karistamine võiks jääda ülemöödunud sajandisse."

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Aga ukrainlasi tohib kollektiivselt tappa, vägistada ja piinata lihtsalt selle pärast, et nad on ukrainlased?

 
At 21:40, Anonymous Anonüümne said...

To 19.55. Väga piiratud ja kitsarinnaline väide. Isegi kui see nii oleks, kas ukrainlastel hakkab sellest parem, kui keegi täiesti süütu veel kannatab? Selleks, et aru saada, mis Ukrainas tegelikult toimub, miks toimub, kelle heakskiidul ja õhutusel,see kõik toimub,ei piisa keskmisest mõistusest ja tüüpilisele Postimehe lugejale käib selle mõistmine üle jõu.

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

Tüüpilise ajupestud venelase jutt: " Me ju ei tea, mis TEGELIKULT Ukrainas toimub, miks toimub jne..." Ühte me teame kindlalt- seal toimub sõda. Ja seda vene inimeste heakskiidul.

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Karmilt puusse. Kui sellist teeks meie läti "kohukond", siis palun väga, grupiviisiliselt ei saa hinnata. Aga seda teeb venelased, nad suurrahvas ja väikeste naabrite rõhumise pika ajalooga nad on. Seega nende grupiviisiline represseerimine on täiesti põhjendatud. Sest nad on ohtlik jõud grupina ja nö impeeriumi taraanina.

Näiteks lätlased võiks veidi ülbitseda, aga kuna oleme enamvähem võrdse suurusega väikerahvad siis pole sellest hullu. Hakake jah venelasi kaitsma ja pilpa peal kandma, nad tänavad teid selle eest idikad.

 
At 22:07, Anonymous Anonüümne said...

Velmet on tüüpiline lääne humanist šovinist.

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Aro Velmet, idi naxui!

 
At 01:02, Anonymous Anonüümne said...

22:33 - mehe jutt! Igasugused Stalnuhhinid ja Velmetid saavad oma ideoloogilise laengu punavõimu loodud obelisikidest ja monumentidest. Kuniks eestlased soendavad oma rinnal jõuimpeeriumi mälestust, saavad sellest tuhinat velmenahhuinid. Lammutad aga betooni, kaovad ka libekeeled.

 
At 22:49, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Huvitav kas need tänased kõvamehed ja Venemaa suunal trääsa raputajad on mõelnud, et kõvatamine tuleb meie oma rahva heaolu arvelt. Elektri ja gaasi, bensiini hinnad on laes ja tõusevad veelgi. Sinisilmselt usutakse, et Venemaa hävitatakse või vähemalt surutakse põlvili ja tehakse kahjutuks. Kui see plaan aga läbi kukub ja Venemaad mitte ainult ei hävitata, vaid Moskva väljub Ukrainast võitjana, ühes kinnitust leidnud arusaamisega, et oma huvide elluviimiseks saab põhimõtteliselt takistamatult teha nii mõndagi, siis on vägagi tõenäoline, et ühel hetkel hakatakse ka pingeid üles kruttinud ja konflikti eskaleerida püüdnud Eestiga arveid õiendama. Selleks vajalikke hoobasid on Venemaa käes palju. Ja kui meie nn liitlased sellises olukorras meie selja tagant vaikselt ära kaovad, tahtmata maailma suurima tuumariigiga ühe väikeriigi pärast sõjalisse konflikti astuda, siis ongi Eestil lips läbi. Panused on väga suured ja kahjuks tundub, et viimase stsenaariumi teostumine on oluliselt tõenäolisem kui esimese

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

22:49 aga oled kunagi mõelnud, et sõpra tuntakse hädas? Elame näeme kes on sõber ja kes lööb kammi sisse. Siis saab klaariks. Selline vene salaagendi mängimine läänes kaugele ei vii. Tuleb teha selge otsus, et kes on meie peremees.

 
At 23:57, Anonymous Anonüümne said...

Valitsusel tuleks teha selge otsus,et oma rahva heaolu ja püsima jäämine on meile olulisemad, kui kauge ja võõras rahva kannatused. Läänes puudub selge üksmeel ja otsustavus Venemaa suhtes. Suurriigid näitavad, et ärihuvid on olulisemad kui aated. Aatemehed ärgu mölisegu siin kõigi nimel ,vaid võtku püss selga ja mingu ja aidaku neid oma vast leitud sõpru reaalsel viisil.

 
At 07:22, Anonymous Anonüümne said...

Ah et tank, ütlete. Haa. Haa. Haaaaa. Alles siis kui tõbrastest kommunistide püstitatud Lasnamäe, Mustamäe ja muud eesti betoonkuudid on buldoosriga kokku kanalisse lükatud ja inimväärsed elamised püstitatud, on Eesti lõpuks vaba. Aga see juhtub ehk 200 aasta pärast. Kui siiski.

 
At 08:02, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav suhtumine, kui mõni muu riik satub Vene agressiooni alla, siis Eesti olgu "neutraalne" ja agressori suhtes lömitav - pole meie sõda. Kuid kui Venemaa alustab agressiooni Eesti vastu, siis astugu kogu maailma demokraatlik ja mittedemokraatlik pere Eesti kaitseks välja, sest siis on see kõigu mure ja hool ja sõda. Vene agressorile sobib naaberriikide ettevõtmine ükshaaval, ja seda toetavat mõjutustegevust peab ta välisagentide ja kollaborantidega juba mõni aeg. Vaadake, kes Prahas tänavatel Vene vastaseid sanktsioone lõpetama kutsuvad - vasakpoolsed ja parempopulistid. Vaadake, kes Itaalias vedelat juttu ajab - Putini sõber Salvini ja kompanii. Peagi marsivad kalli elektri vastu ja odava Vene gaasi eest Tallinna tänavatel Stalnuhhin ja Kägu käsikäes.

 
At 08:33, Anonymous Anonüümne said...

Las Pullerits ütleb tema teab ja oskab.

 
At 08:38, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, eelmised, see on oluline meeles pidada, et vaktsiinipelgurid ehk vaksofoobid sammuvad siin käsikäes nendega, kes arvavad, et agressorriigiga ja putiniga (sic!) tuleb hästi läbi saada. Ilmekaks näiteks selle perverse mõttemalli kandjatena on Kägu ja Varro Vooglaid. Kujutate, ette, VV seadis meile venemaaga (sic!) läbisaamise eeskujuks Ungari! No kas veel idiootsemaks annab minna?!

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

Vaktsiinist keeldumine ja venemaa armastus või vihkamine ei ole omavahel seotud. Vähem demagoogia õngitsemist.

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

On küll, see sama kamp oma kõlakodades, kes ajasid levitasid antivaxi möla, on ümber orienteerunud Venemaa mõistmisele. Nii, nagu juhtoinad suunavad, ja Kägu kukub nendega ühes taktis

 
At 09:56, Blogger Priit Pullerits said...

Nii on, 09:52, seda on praeguseks märganud kõik, kes silmad avatuna maailma vaatavad. Vaksofoobide ja venemaa mõistjate vahel on suur ühisosa.

 
At 10:55, Anonymous Toits Pärnumaalt said...

Kägu krt, arvasin sinust päris hästi kuni selle eileõhtuse sissekandeni. Et kiidame aga takka, et gaas ja nafta edasi tilguksid ning sibul isegi ei mõtleks Eesti kottimisele?

Tihti siin enam sõna ei võta ja reeglina Pulleritsuga eriarvamusel olnud, aga siinkohal räägib ajakirjanikuhärra küll õigust.

 
At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

Kui ida on otsustanud, et tuleb teeb Baltikumis karamba, siis ta seda teeb niikuinii isegi kui hakkad takka kiitma. Viimane aeg on punamonumendid ära koristada, enne kui Ukrainas vaherahu tehakse ja idas haavu lakutakse. Kui karamba siia jõuab, siis koristavad nad kõik Vabadussõja monumendid ilma jututa ära kui natsismi sümbolid nagu nad tegid seda 77 aastat tagasi. Siin ei ole valikut. Need kes tahtlikult molutavad selle teeme ära kampaaniaga on reaalselt ida kollaboristid ja valmistavad reeturlikult omale pehmet maandumist tõenäoliselt Kaug-Ida kaevandustes. Ei tasu isegi loota, et senine nomenklatuur mingilgi määral pukki või siin rantjeena pinsile jääb. Kõikide asemele on olemas asemikud. Pinsi lootjatele rantjeedele aga ootab ees kiire värske õhu nautimine kõrgemate korruste akende idaagentide abil. Kes tahab ennast ikkagi rahvusliku joone hoidjana jäädvustada, peab austama Vabadussõjas kättevõidetut ning eemaldama rõhujate monumendid.

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

14:21, kõva sõna, aitäh! Veel. Nonde punapuuslike kogumine nn teemaparkidesse on asjatu. Kas see teeb Stalnuhhini-sugustel hinge hellemaks, mis on vene väljendi järgi täis sülitatud? Ei tee. Ammugi huvitab punajunnide kogumiskoht eestlasi. Aga Vene okupandil on kohe hea lihtne võtta tollest pargist, kui on siin jälle jala maha pannud. Mida noist näotuist sammastest ikka koguda, kohe kivipurustajasse ja Rail Baltic'u aluspinnasesse. Veel parem, Tartu-Tallinn maantee laienduseks.

 
At 19:03, Anonymous Anonüümne said...

Tühja sellest Vladimir Kägust, kaugel on asjalood eelmise kirjaüki neegriga?

 
At 20:10, Blogger Priit Pullerits said...

Neeger sai, nii et tolmas!

Nõus 14:21 ja 15:12ga.

Täna tuli uudis, et venemaa nõuab gaasitarnete taastamise eest sanktsioonide kaotamist. Ju siis on venemaal valus. Väga hea! Nüüd ei jää Euroopal muud üle, kui teha doubling down ehk suurendada panuseid, st kehtestada järjekordne, kaheksas sanktsioonide pakett, nagu vaba maailma parim kõneisik Volodõmõr Esimene seda on nõudnud.

 
At 20:42, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kirjutan lihtsalt oma TEGELIKEST seisukohtadest, juhuks kui see peaks kedagi huvitama, ehki tundub, et sisse võetud hoiakud ja arvamused sobituvad siinse miljööga hästi.
Kuidagi on inimkond jõudnud taas selleni, et üksteist ei kuulamata ja üritamatagi mõista, lihtsalt lahmitakse. Kui keegi on sinuga mõningates asjades eriarvamusel, siis automaatselt eeldatakse kõige halvemat ja kleebitakse sulle suva järgi üht-teist külge. Ei viitsi vaielda ja tõestada, ütlen lihtsalt, et pole elus mingil paraadil käinud, mingeid monumente tähtsaks või mitte tähtsaks pidanud. Ka ei tea ma, mida Putin ütleb või mõtleb. Minu jaoks on see Putin tegelikult midagi umbmäärast., sest juba ammu ei juhi riike inimesed, keda me arvame riigi juhid olema. Nii nagu on käpiknukk ja suuvooder meie riigi pea ja üks seniilne vanamees mängib riigijuhti teiselpool lompi, on väga sega ne värk nende Putinite ja tema teisikutega. Jumal teab mitmes Putin see seal Venemaal praegu on. Üks rääkis kunagi soravat ja selget saksakeelt ja oli üldse kiire ja terava taibuga, järgmine aga veel lollakam kui see praegune suure lombi tagune riigipea.
Mina küsisin vaid, et kas kõigil nn kõvatajatel on ka olemas ka plaan B ja plaan C juhuks, kui Venemaa sõja võidab? Te võitlete väidetavalt demokraatia ja vabaduse eest, samas peate te normaalseks, et kõigil inimestel peab olema üks ja ainuõige seisukoht, te peate normaalseks, et teie keha kuulub riigile, et iga lihtsa toimingu jaoks peate tea kellegi suure ja tähtsa käest luba manguma ( lugege selle eest maksma) Ma ei mõista mille poolest erineb praegune süsteem ja riigikord nõukogude aegsest? Siis olid võimu juures ühed inimesed nüüd teised. Lihtsat kodaniku kotiti siis ja kotitakse praegu. See, et ma ei ülista praegust riigi korda ja valitsust , ei tähenda , et ma marsiks vene lipuga ringi ja ülistaks seda riiki ja korda. Ma lihtsalt olen ükskõikne. Priit tõi siin paralleeli vaktsineerituse ja suhtumise Ukrainas toimuva suhtes. Selles suhtes on Priidul tulimane õigus, et need inimesed on oma riigis ja selle asjaajamises ülimalt pettunud. Mina samuti, sest mingil hetkel meid sisuliselt visati prügikasti. Kõik need samad inimesed, kes käitusid minusugustega nagu viimase kõntsaga, hakkasid järsku rääkima ja hirmsast hoolimisest ja inimese armastusest, seda muidugi taas võõra rahva suhtes, sest millal on eestlane omadest hoolinud. ( Muideks ma jätkuvalt teatan, ei mina, ega ükski mu pere liige pole endasse neid aineid süstida lasknud ja me pole kogu selle aja jooksul kordagi medistsiini süsteemi koormanud) Ma nägin kuidas kotiti minu meditsiini töötajast abikaasat, kes töötas vahepael sisuliselt üksinda kogu osakonnas ( sest ta oli ainsana terve), teadmisega, et iga tööpäev võib jääda viimaseks. Kõige rohkem häiris neid variseridest pugejaid see, et nemad vaatamata oma süstitud vaktsiinidele haigestusid , kes kergemalt, kes raskemalt coviditesse ja grippidesse. See et kellegi on nii palju kangust ja isepäisust ja ta raisk siis veel haigeks ka ei jää, ärritab inimesi väga.Kahjuks tuli kogu see ette parastamine tuli kuhjaga neile endale tagasi. Nendest nõmedustest ja vohavast lollusest võiks rääkida palju, aga toon vaid ühe näite, mis tõestab ilmekalt millise mõtetusega inimesed kogu selle aja tegelesid. 9 mulle tuttavat inimest kasutasid oma kuulekuspassiga saadud eliitkodaniku staatust ja läksid väikebussiga euroopatuurile . Reisil jäid nad kõik raskelt haigusesse, mille vastu nad 3 korda süstitud olid. No comments.
.

 
At 20:43, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Küsimus ongi , et miks peaks mulle kaugel olevate ukrainlaste heaolu ja käekäik rohkem korda minema, kui iseenese ja ja oma pere heaolu või oma kaasmaalaste oma? Maailmas toimuvad koguaeg sõjad, kahjuks. Sellist kollektiivset meelsuse näitamist pole inimestelt varem nõutud. Ma ei poolda Putinit, ma ei toeta Putinit, aga mul on paljude ees üks eelis, ma ei karda Putinit. Pole midagi ,mida ta saaks minusugustelt ära võtta. Loomulikult on mul kahju lihtsatest Ukrainas elavatest inimestest, kes maailmas vohavale ahnusele ohvriks toodud, paraku pole minu võimuses neid aidata ja sellesse, et kuskil tuhantete kilomeetrite taga rusikatega vehkimine ja suurte sõnade tegemine neid aitaks ma ei usu

 
At 21:00, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu:
Mina küsisin vaid, et kas kõigil nn kõvatajatel on ka olemas ka plaan B ja plaan C juhuks, kui Venemaa sõja võidab?

Ma ei ole veel kohanud ühtegi sõjanduse vallas kogenud ja väljaõppinud inimest, kes arvaks, et Venemaa võiks selle sõja võita. Ma ei ole rahuldunud ainult selle arvamusega, vaid küsinud kriitiliste küsimustega ka põhjendust, ja need on olnud veenvalt argumenteeritud.

Kägu:
Küsimus ongi, et miks peaks mulle kaugel olevate ukrainlaste heaolu ja käekäik rohkem korda minema, kui iseenese ja oma pere heaolu või oma kaasmaalaste oma?

Aga sellepärast, et... vaadake oma siin viidatud küsimust plaani B ja C teemal. Teie, kes te kardate, et äkki Ukraina ei võida, peaks ju ometi taipama, et kui teie kartus ellu läheb, siis on teil ja teie pere heaolul ka lips läbi.
Ma ei saa aru neist mina-kesksetest egoistidest, kes koroona ajal leelotasid ainult oma õigustest ja nüüd ka räägivad, et Ukraina sõda on neile võõras mure.

Vaadake, Kägu, kui teiesuguseid on rohkem, kes peavad Ukraina sõda kaugeks ja võõraks mureks - vaat siis on küll põhjust karta, kas Ukraina ikka võidab. Sest te ei hooli, te ei nüe oma ninaesisest kaugemale.

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Priit, aga ütle ausalt,kuidas sina Ukrainat sõjas aidanud oled? Peale suurte sõnade muidugi?

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

2021 toimusid maailmas sõjad: Afghanistanis (vaatamata kõigele); Süürias(seal pole sõda vist kunagi lõppenud, aga rahvaarv muudkui tõuseb); Liibüas(vaatamata Gaddafi tapmisele); Jeemenis(kus tegelikult sõdivad Saudi-Araabia ja Iraan), Iraagis (vaatamata Husseini tapmisele); Lõuna-Sudaaanis (vaatamata mitmele rahuleppele on sealses kodusõjas hukkunud sadu tuhandeid inimesi, kuid kordagi pole kusagil näha olnud ei Sudaani, ega Lõuna-Sudaani lippe solidaarsusest lehvimas. Vist sellepärast, et 99,9% inimesi ei tunne seda lippu. Valitsusvägesid toetab seal mingil arusaamatul põhjusel Iisrael!? Nojah riigi toimimine sõltub ju tegelikult 98% naftast..., mille toomist kontrollivad valitsuse otsusel eraettevõtted... Iisraelist).

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

Noh ja siis hetkel veidi vähemate (tuhandete) ohvrite arvuga konfliktikesed: Etioopias(20. saj. lõpus toimunud eelmine sõda tõsi küll nõudis siiski kuuekohalise arvu ohvreid); Kongo DV-s (Eesti meediast on läbi käinud peamiselt uudised, et riigi 7 erinevat sõjaväge on maailma kõige vägistamismaiamad. Tegelikult aga leidub seal hulgaliselt muidki hüvesid, mille nimel madistada, näiteks nioobiumtantaal, mis on hädavajalik materjal valmistamaks mobiiltelefone, arvuteid ja playstationeid. Viimaste müügist saadud rahaga, mida on palju, toetatakse piirkonnas sõda seniks, kuni maavarasid jätkub. Kasu saavad, hmm, paljud. Sõjas hukkunuid 5,4 miljonit - solidaarsuslippudest on keegi kuulnud?); Liibanonis (lihtsalt riik Iisraelil sõja jalus); Egiptuses (kurat sellest aru saab kes ja miks).

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

Siis nn rahvusvaheline terrorism: Malis sõda (Eesti ja muu maailma osalusel. Meie poistel pole enestelgi vist aimu kelle ja mille nimel nad seal püssi täristasid); Somaalias/Keenias (usu/võimu ja nagu ikka maavarade sõda, millest eestikeelset materjali põhimõtteliselt leida ei olegi. Õnneks tuli COVID ja tappis Al shabaab`i ühe sissetulekuallikatest - piraatluse. Tõsi küll Eritrea valitsus täidab selle tühimiku kuidagi ära.); Pakistanis (ümberkaudsete riikide islamistide võimuiha).

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Usupõhised konfliktipiirkonnad: Kesk-Aafrika (ebaselge vägivallalaine väidetavalt vene erasõjafirma!? poolt); Nigeeria ja ümberkaudsed riigid (Boko Harum rühmitus tappis ainuüksi 2014 a. üle 6600 inimese. Rahastust saab väidetavalt koolilaste röövimise teel, kelle vabastamiseks valitsused on valmis maksma[lõputult?] suvalisi summasid. Kõlab nagu absurdselt hea äriplaan mitmes mõttes); Myanmar (Rohyngia moslemite genotsiid sarnaselt uiguuridele Hiinas).

Territoriaalvaidlused: Mägi-Karabahhis (ca 1300 hukkunut keskeltläbi aastas); Türgis (Türgi-Kurdi konflikt on huvitav seetõttu, et Türgi valitsus pidas 1999 oluliseks saavutuseks kurdide juhi Abdullah Ocalan`i kinnivõtmist Keenias, Iisraeli [jälle] ja USA luureteenistuse poolt😯. 2009 aga süüdistas USA rahandusministeerium kurdide uut juhti Karayylani narkokaubanduses. Millal Eesti lõpuks oma esindajad suvalistesse riikidesse õiglust nõudma saadab?); Iisrael/Palestiina ...

 
At 21:31, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

äheste hukkunutega territooriaalvaidlused: Pakistan-India (iidamast- aadamast); Hiina-Jaapan (Ida-hiina mere territoriaalvete vaidlus); Hiina-Filipiinid-Vietnam (Lõuna-hiina mere territoriaalvete vaidlus).

Kui siia lisada USA-Iraani; USA Põhja-Korea ja muud USA ja Iisraelipõhised tülikiskumised (näiteks Venezueela igavene ebastabiilsus [vaatamata ekspresident Chavez`i tapmisele]) ning Mehhiko kuritegevus (valimiskampaania kestel tapeti seal näiteks 89 poliitikut), siis on enam kui küll põhjust küsida: "Kus olid lipud, kus olid loosungid?" Kõik need konfliktikolded lõõmavad edasi ja enamuses neist on näha meie suure liitlase (loe:venna) karvast kätt kõrvuti hetkevaenlase relvatööstusärikatega.

Sõda ei lõpe iial kui süveneda Orwelli geniaalsesse teosesse "1984". Vaatame kas järgmiseks kusagil riigis sini-must-valge kah reväärile kinnitatakse solidaarsusest.

 
At 21:50, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Vabandust, et risustasin, aga lisasin siia mõned näited lähiajal maailmas toimunud sõdadest. Kui peaksin kõigi ja kõige pärast koguaeg muretsema ja kõigile kaasa tundama oleksin ammu surnud. Kahjuks ei ole mina nii osavõtlik , kaastundlik, abivalmis ja suuremeelne nagu Pullerits. Katsun ilma muretsemata oma väikese inimese väikeste asjadega hakkama saada. Arved maksta ,toesooja eest maksta, elektri eest maksta, riigile maksud maksta jne. Kui aega üle jääb üritan sportida ja hoolitseda oma keha ja tervise eest viisil millesse usun ja mis minu jaoks toimib. Kõik ikka selleks, et koormata vähem meditsiini süsteemi, jaksata rohkem tööd teha ja rohkem riigi toetuseks makse maksta. Loomulikult mulle meeldiks, kui riik kasutaks neid rahasid meie siinsete inimeste heaolu parandamiseks, aga no mida minusugune ka teab või jagab. Üritan olla tubli kodanik ja lepin sellega, et paljud meie omad eesti inimesed elavad vaesuses ja nälgivad. Eks ajakirjanikuhärra ja valitsejad teavad paremini ja näevad kaugemale. Mõistan, et kuulun vanamoeliste gruppi, kelle jaoks om olulisemad asjad ,mis toimuvad minuga ja minu ümber. Arvan jätkuvalt, et kui inimese enda põhivajadused on hästi rahuldatud siis on tal midagi ka teistele jagada. Usun, et ka minusugused vajalikud ja neil on õigus päikesepaistele. Keegi peab ju need rahad ja varandused teenima, et oleks mida kaugetele hädalistele jagada ja kui kõik hakkaksid ainult suuri ja lennukaid sõnu kirjutama, poleks neil peagi leiba ja nad ei jaksaks enam kirjutada. Ka sõdida ei saaks, kui poleks leivaküpsetajaid. Aamen

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, kui jätta sõjad kui võõras mure kõrvale, siis kas sul on etteheiteid Putini poliitikale - kõlbelise pere kaitsmine, oma rahva aitamine, riigi maine tõstmine, sõnavabaduse juhtimine, kristlus jne?

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

To 22:16. Te enam- vähem vastate ise oma küsimusele. Maailmas pole kunagi asjad nii must-valged nagu hr Pullerits meile vahel rõhutab. Enam-vähem igast inimesest annab teha kangelase või siis koletise. Tihti sõltub hinnang vaid positisoonist kus sa ise asud.

 
At 23:02, Anonymous Anonüümne said...

Veebikolumnist Priit Pullerits ütles ...
Kägu:
Mina küsisin vaid, et kas kõigil nn kõvatajatel on ka olemas ka plaan B ja plaan C juhuks, kui Venemaa sõja võidab?

Ma ei ole veel kohanud ühtegi sõjanduse vallas kogenud ja väljaõppinud inimest, kes arvaks, et Venemaa võiks selle sõja võita. Ma ei ole rahuldunud ainult selle arvamusega, vaid küsinud kriitiliste küsimustega ka põhjendust, ja need on olnud veenvalt argumenteeritud
*************************************************************************************
Lugupeetud veebikolumnist , peaks minema ja küsitlema sõjanduse vallas kogenud ja väljaõppinud inimesi ka teiselpool Peipuse järve. Saaks äkki ka ülimalt argumenteeritud ekspertarvamusi. Samas tõepoolest, kas selle sõja eesmärk üldse ongi võita või kaotada. Võibolla on eesmärk puhtalt majanduslik-poliitiline ja venemaa täidab kellegi tellimust ja hoiab lihtsalt madinat ülal. Neid huvipooli ,kes sellest konfliktist kõvasti võidavad on rohkem kui üks.

 
At 08:04, Anonymous Anonüümne said...

Olen tõeliselt hämmastunud et ka aastal 2022 keski lilleke arvab et sõjad miskite põhimõtete eest algatatakse. Papp, rohkem pappi ja veelrohkem pappi, ainult see ongi põhjus. Mille selgeks näiteks on ka ukraina, kus riik on erinevate isakeste poolt ära jagatud ja paljaks varastatud. Kõige jälgim asja juures ongi see et meie „patriootide“ kangelasliku tankiga „võitlemise“ ajal tapeti ja tapetakse seal iga tund ja iga päev inimesi. Lähen õue lippu lehvitama. Eesti lippu. See kindlasti aitab palaviku ja külmetuse vastu, mis mind selle krdi külmaga on tabanud.

 
At 00:04, Anonymous Anonüümne said...

ILLUMINATIGA LIITUVAD UUTELE LIIKMETELE ANNAVAD Soodustused!!!

🔺👁🔺

1. Rahaline preemia 666 000 USD
2. Uus Sleek Dream CAR väärtusega 30 000 USD
3. Unistuste maja, mis on ostetud teie enda valitud riigis
4. Üks kuu puhkus (täielikult tasustatud) teie unistuste turismisihtkohta.
5. Üheaastane golfiliikme pakett
6. V.I.P-ravi kõigis maailma lennujaamades
7. Täielik elustiili muutus
8. Juurdepääs Bohemian Grove'i
9. Kuumakse meie tulevastele liikmetele 66 600 dollarit
See on kõik meie eelised pärast algatamist, kui see on ok, kui vastame kolm korda hommikul
👉 liitumiseks valmis
👉 liitumiseks valmis
👉 Valmis liituma
🔺TERVE 👁LUCIFER🔺

Lisateavet leiate sellelt lingilt:
https://www.facebook.com/groups/1125630308185273/permalink/1125980188150285/

KONTAKT: GRAND MASTER GOD'S ♈ WhatsAppis +393509755514
E-post: oathinitiating@gmail.com

Hoiduge võltsagentidest!!!

 

Postita kommentaar

<< Esileht