teisipäev, september 06, 2022

Pullerits: Kust küll tulevad kasulikud idioodid ehk meie vaenlaste kaitsjad?

Ei saa praegu kirjutada spordist ja lahata rattakiiruse arendamist, vaid tuleb kirjutada millestki palju teravamast, millele juhiti tähelepanu eelmise sissekande kommentaariumis ja millele järgnes vilgas arutelu. Nimelt samal ajal, kui märkimisväärne osa Ukrainast on endiselt venemaa (sic!) poolt okupeeritud ning Ukraina alles valmistab ette (loodetavasti) suuremat pealetungi, ilmuvad juba välja vahepeal vait püsinud arovelmetid, kes leiavad, et taas tuleb hakata venelaste ja siinsete okupantide järeltulijate ning okupantide meelelaadi kandvate tegelaste päid paitama ja neid paremini mõistma.

Hämmastav, et enam kui pool aastat pärast venemaa (sic!) kallaletungi Ukrainale, mida venelased nii emamaal kui piiride taga (mäletate kevadisi vene lippudega ülbitsemisi Saksamaal!) kas häälekalt või siis mõnel puhul ka vaikides (viies kolonn!) toetavad, pärast tuhandete Ukraina laste, naiste ja meeste põhjendamatut ja valimatut tapmist leiavad mõned end inimõiguste viigilehe taha peitvad liberaalid, nagu Aro Velmet, et tuleb ära kuulata ka teine pool ehk arvestada rohkem venelastega. Selliseid vene vähemuse eest seisjaid, nagu tuleb välja Velmeti loost Sirbis, motiveerib uskumus, et nüüdisajal pole kohta kollektiivseks süüks ja et paljude pahade seas on kindlasti ka mõned head.

Mind huvitab, kas 35-aastane Velmet on ka päriselt kohanud venelasi, nendega rääkinud ja nende juttude põhjal nendest aru saanud. Siin, olgu rõhutatud, ei lähe arvesse need vene emigrandid, kellega ta võib-olla on kohtunud Californias õppejõuametit pidades, sest nood ei esinda mingil viisil tõeliste ja ehtsate venelaste mõttelaadi. (Kuigi usun, et kui Velmet nende pealiskihi alla kaevuks, siis paljastuksid sealt mitmed suurvene tüüpelemendid, nagu need on ilmsiks tulnud Postimehe AKs ilmunud Viktor Jerofejevi kahes kirjutises, kus ta räägib venemaalt põgenemisest.) Mind, veel kord, huvitab tema kokkupuude pesuehtsate venelastega – ja mida need on talle rääkinud.

Mul on olnud neid kokkupuuteid. Mõned aastad tagasi vestlesin ühe sellisega, ta oli pärit Moskva lähistelt, elukutselt insener. Korduvalt Eestis käinud, isegi isapoolsed juured ulatuvad otsapidi Eestisse. Ma polnud sellist putinistlikku jampsi veel kuulnud: kuidas lääs tahab venemaad vallutada ja üldse on kõiges süüdi lääs, mitte venemaa. (Nüüdseks on see putinist surnud.) Või moskvalanna, haritud, töötas raamatukogus. Kui küsisin, kelle poolt ta valib, siis tuli iseeneslik vastus: «Muidugi hääletame me oma putini (sic!) poolt.» (Nüüdseks on see putini valija surnud.)

Mida venelased endast kujutavad, seda sain näha omal ajal vene armees. Mina olin nende silmis parimal juhul nemets («Miks sa kirjutad saksa tähtedega?» kõlas sage küsimus), muidu aga fašist. Samuti nägin vene armees seda tohutut varastamist, mis on venemaal levinud siiamaani. Ja palju muud nõmedat nägin, mis ei ole muutunud, vaid ainult süvenenud, nagu rääkis mulle suve hakul vene sõjavange usutlenud ukrainlane Volodõmõr Zolkin. Lõppeks ärme unustame Stalnuhhinit, vene tanki taganutvaid narvakaid, Pihkva dessantväelastele drooni ostmiseks raha andnud ja selle eest süüdi mõistetud venelasi jpt - ei tohi unustada, et neid, kes on valmis võimaluse avanedes meile nuga selga lööma, on palju.

Mind huvitab, kas Velmet, kes nii varmalt tahab tormata venelasi mõistma, on näiteks lugenud Kristina Sabaliauskaite kaheköitelist dokumentaalromaani «Peetri keisrinna». Ilmselt mitte. Sest kui ta oleks, siis ta saaks aru, mida kujutavad endast venelased – neis raamatuis on see kogu halastamatus brutaalsuses välja toodud – ning et sellised on nad olnud sajandeid, on praegu ja et see ei muutu mitte kunagi, vähemalt mitte lähipõlvede jooksul.

Tagatipuks ei tohi me unustada, kui suur ja tugev on venemaal poolehoid putinile ja toetus sõjale Ukraina vastu. Me ei tohi unustada, et umbes 90 protsenti viimastel vene presidendi valimistel osalenud Eestis elavatest vene kodanikest valis putini poolt. Hakata nendega kahepoolseid sõbralikke ja üksteist mõistvaid suhteid arendama, nagu võib välja lugeda Velmeti loost Sirbist, on enda alandamine ning vaenlasele jõu ja hääle andmine. Agressori ja agressiooni pooldajatega läbi ei räägita.

Velmet heidab ette, et me ei tee vahet n-ö heade ja halbade venelaste vahel. Aga kuidas tema seda vahe tegemist ette kujutab? Mõned soovitused, palun? Kas ta tõesti arvab, et kuna me ei jaksa eraldada terasid sõkaldest, siis peame leppima aganaleivaga? 

Hüva, eks teeme siis vahet, mul pole midagi selle vastu. Ja see on lihtne. Näiteks võiks venelased, kes ei taha, et neid pandaks ühte patta putinistidega ja kes ei toeta venemaa kallaletungi Ukrainale, vabalt panna oma autole lehvima Ukraina riigilipu; nad võiks kanda Ukraina lipuvärvide ja kirjaga «Русский военный корабль, иди нахуй!» särki, nagu kannan mina (fotol paremal); nad võiks panna reväärile Ukraina lipuvärvidega lindikese; nad võiks tervituseks öelda «Slava Ukraini!» ja «Смерть русским оккупантам!». Variante oma tõelise meelsuse näitamiseks ja kollektiivsest süütundest pääsemiseks on nii palju. Kas olete näinud mõnda venelast neid võimalusi kasutamas?

See, mida eluvõõras Velmet soovitab, on jälle suunata meid sinna sängi, kus Eesti riigile vaenulikud  tegelased saavad meie maal tagasi oma sõnaõiguse, mida me oleme neilt põhjendatult just hakanud vähemaks võtma. Sellisena käitub Velmet kasuliku idioodina.

Me ei tohi unustada, et hunt, isegi kui ta hääletult ja rahulikult seisab, ulub alati ikka metsa poole.

Fotod 1-7: Varasügisesed vaated rattasõidult Tartu lähistel. Fotode autor. Priit Pullerits
Foto 8: Priit Pullerits Pinarello rattapoes Tartus. Foto autor. Art Soonets

57 Kommentaarid:

At 08:37, Anonymous Anonüümne said...

Tugev steitment. Kiidame heaks, kõik obeliskid MAHA!

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Justnimelt tuleb venelase puhul püüelda vaadata ta sisemust. Seest siiruviiruline pealt kullakarvaline. Nagu juhtus Vene teatri kunstilise juhi Filipp Lossiga. Vana kommunist ja teatriasjatundja Allik ei jõudnud meest ära kiita, Saaremäe arvas, et Loss on antiputinist. Aga niipea, kui Vene vastaste sanktsioonide pakett hakkab jõudma järjest enamate venelasteni, viimati venelaste välismaale reisimise piiranguteni, paljastub "hea" venelase pale, mis on ikka nüri putinisti, suurvene šovinisti ja Russkji Miri aktivist oma.
Ohtlik arovelmetlik naivism.

 
At 18:53, Anonymous Anonüümne said...

Nii põhjaliku litakaga võib vist teema ammendunuks tunnistada?

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

Kuni on püsti punamonumendid, mida idalömitajad päästa püüavad, pole see teema maas. Maas on teema siis kui kõik punamonumendid sh obeliskid on maas. See, et mõni asi ei kriipinud nõukaajal silma ei tähenda sõja toimumise ajal, et need ei kriibi silma täna. Need monumendid ja obeliskid sünnitavad avovelmetlikke kollaboriste.

 
At 21:42, Blogger Priit Pullerits said...

Ei tohi lasta Eesti vaenlastel pead tõsta, iga katse tuleb kohe maha suruda. Näiteks nii:

https://www.postimees.ee/7599946/koolijuhid-lasevad-stalnuhhini-unistuse-opetajatoost-pohja

 
At 22:32, Anonymous Anonüümne said...

Mul pole halli aimugi mida see Stalnuhhin ütles ja praeguse nõiajahi perioodil ,see tegelt ka vähe huvitab. Mees kellest ma enne mitte essugi ei arvanud, kogus hetkel minu silmis plusspunkte sellega, et näitas, et tal on põhimõtteid ja iseloomu. Poliitiku kohta, kes on üldiselt nagu müüdavad libud on see midagi ebatavalist. Kui mees midagi ütleb siis ta ei vabanda sellepärast, et soojast kohast kinni hoida. Helmed pasandasid ennast sellise selgrootusega täis. Vabandamine on nõrkadele

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu jaoks on vaenlased põhimõtteliselt kõik, kes ei ole Pulleritsud. See tähendab kõik , kellel on oma arvamus, iseseisev mõtlemis- ja analüüsivõime, julgus massidele sisse programeeritud pooltõdede vastu oponeerida ja vastuvoolu ujuda. Oma südames Pulleritsu sugused tuulelippudest paanikameistrid tegelikult kadestavad neid. Oma alavääsuskompleksi maandavad sellised "pulleritsud" läbi teisiti mõtlevate sirge selgrooga inimeste pideva halvustamise ja sildistamise.

 
At 23:53, Anonymous Anonüümne said...

22:32, ega Stalnuhhin midagi erilist öelnudki, noh midagi sellist, et Kaja Kallase valitsus on fašistlik. Varro Vooglaid ja Markus Järvi arvasid koroonapiirangute ajal, et KK juhtimisel valitseb Eestis apartheidi režiim. Stalnuhhin sai üllatuslikult Keskerakonnast kinga, aga vaevalt, et EKREst keegi taolise avalduse peale kedagi välja arvataks. Ja meil on ju sõnavabadus. Keskerakonnalt rumal otsus. Mida KE valijad peaks arvama, kui üks nende seisukoha selgelt välja öelnud esindaja selliselt tühistati?

 
At 05:50, Anonymous Anonüümne said...

Kas Eestis on vaja hoida valijaid, kes toetavad sõda? Kui need valijad ei saanud sellest siiani aru, siis Stalnuhini tühidtamine annab neile selgema sõnumi, et sõjapropaganda jutupunktide ja valijate esindamine pole siin ok. Loodetavasti jõuab see sõnum neile kohale. Garantiid muidugi ei ole.

 
At 13:34, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kuigi võltstolerantsus on levimas kõikjal üle planeedi Maa ja loomulikult üritab ka eesti selles vallas esimese 5 hulka saada.Ühiskonna paremaks muutmise nimel korjatakse käibelt varasemelt väga hinnatud ja populaarseid kirjandusteoseid , kõrvaldatakse ekpsoneerimiselt kunstitoeseid jne. Väidetakse, et need olevat , rasssistlikud, osadele inimgruppidele solvavad jne. Samas kui minnakse totruseni liiale ühe ühiskonna grupi kaitsmisega, kes tegelikult nagu ammu enam ei vaja mitte mingit kaitset, tehakse agarsusest tulenevast ogarusest liiga teisele ühsikonna grupile. Kusjuures kõik on pidevas muutumises. Üldiselt on nii, et igasuguste ekstremistide pillutud loosungite toel hävitatakse kõigepealt mingisugune grupp inimesi või ka loomi ära ja siis asutakse neid kaitsama. . Kuna inimene on loodud egoistlikuks ja agressiivseks ,siis annavad sellised kampaaniad võimaluse ühel inimgrupil karistamatult ja seaduslikult teist gruppi mõnitada ja sildistada. Nii tekivad “õigele poole” sellised ekstremistid, kes loosungeid ja pooltõdesid välja kisades, koondavad enda ümber rumalad ja emotsioonidesse kalduvad massid, kellele pakutakse suurepärast võimalust oma verejanu rahuldamiseks. Mis saab olla pööbli jaoks veel suuremaks naudinguks , kui ühiskonnas, kus nagu ei tohiks kedagi tema veendumuste, usu , naha värvi, tervisliku seisundi jne. pärast solvata ja alandada, seda ikkagi karistamatult, seadulikult ja heakskiidetult teha. Seni kuni ühe ühikonna grupi hüved tulevad teiste arvelt ei muutu maailmas mitte midagi õiglasemaks ja paremaks. Ainult pooled vahetuvad
Päris huvitav, kuidas on kõik need altruistlikud ja ühiskonna huvisid enese omadest kõrgemaks seadvad inimesed on saanud aastaid rahulikult magada, osta ja tarbida näiteks Hiina kaupa, teades sealset olukorda ja poliitikat. Uiguuride jätkuv genotsiid, lapstööjõu kasutamine, positiivne suhtumine Venemaasse ja tema poliitikasse jne.
Selles valguses arvan ma, et parem olla kasulik idioot, kui et täiesti kasutu.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Hr Kägu,te olete nagu päikesekiir tänases sombuse võitu päevas

 
At 13:48, Anonymous Kalle, Kohilast said...

Vaatan siin vahepeal kuidas Ukrainas noored sõjaväeealised mehed mängivad TT Cupil lauatennist. Samas käib nagu sõda ka ju? Mina küll ei suudaks Pärnus tuimalt pinksi mängida, kui Narvas või Sinimägedel lahingud käivad. Natuke nagu kokkuleppesõja moodi tundub see relvaärikate etendus olevat. Tea kauaks ladudes vana laskemoona veel on, saaks kah jälle Užgorodi reisi planeerima hakata.

 
At 14:16, Blogger Priit Pullerits said...

Kalle, venelaste moon on otsas, juba toovad nad seda... Põhja-Koreast!

Kägu, ma saan aru, et teie tiraadi mõte on viskuda Eesti-vaenlase Stalnuhhini kaitsele, samuti üldse venelaste kaitsele. Aga nemad ei vaja kaitset. Nad tulebki alla suruda. Sest vastasel juhul suruvad nemad meid. Te ju näete, mis nad Ukrainas teevad?! Või kuulute nende hulka, kes arvavad, et see sõda on kas 1) feik või 2) süüdi on Ukraina. Kui emba-kumba, siis on teil maailmatunnetus ikka täiesti pekkis - kui pehmelt öelda.

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Kuulasin ära mida imet, see Stalnuhhin siis ütles. Enamuse ütles välja asju, mis paljudel Eesti inimestel südamel. Mõisatan, et sellised inimesed on jalus uue maailma korra peale surujatel. Annakas jumal Eestile rohkem põhimõttekindlaid ja sirge selgrooga inimesi, siis äkki ei õnnestuks selgrootutel limukatel oma kurikavalate mängude ja demagoogiaga eestit maha müüa. PS Inimeses, kes visatakse sellisest räpasest ja korrupeerunud erakonnast välja ,ometigi peab midagi head olema!

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

14:22, Helme hinnangul on võimul olev valitsus ebaseaduslik, põhiseaduse vastane, illegitiimne.
Tarmo Tammiste, pikaajaline Narva linnapea, peab Stalnuhhini erakonnast väljaarvamist kaotuseks. Kelle poolt nüüd idavirulased hääletavad? On veel üks stalnuhhinlaste väärtustega hästi klappiv erakond.

https://www.postimees.ee/7600443/tarmo-tammiste-kui-ratas-tuleb-narva-opetama-siis-parem-argu-tulgu

 
At 16:33, Blogger Priit Pullerits said...

14:22 on putini kannupoiss, sabarakk ja käsilane. Ülistage siis juba putini ja Hitleri põhimõttekindlust ja selgroogu ka - üks on põhimõttekindel, et ukrainalased ja Ukraina tuleb hävitada, teine oli põhimõttekindel, et sama tuleb teha juutidega. Mõlemal on selgroogu oma põhimõttekindla plaani ellurakendamiseks. Kiitke takka!

Stalnuhhini-sugused tuleb riigist välja saada - ja see on leebeim variant, mida nendega teha.

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

PUlleritsu soovunelm on, et saadame, aga kõik, kes tema maailmavaadet ja põhimõtteid ( õigem oleks põhimõtetust) ei jaga, aga riigist välja ja toome mustad ja ukrainlased asemele

 
At 17:54, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, välja tuleb saata kõik Eesti riigi vastased, keda vähegi võimalik saata on. Miks soojendada madu oma rinnal? Kui kuumaks läheb, on need ju need, kes hakkavad tegema vaenlasega koostööd, edastama Eesti ja NATO vägede ja relvastuse paiknemise koordinaate, muutuvad kollaborantideks. Selliseid inimesi ei ole meie riiki absoluutselt vaja.
Riik peab pingelistel aegadel end jõuliselt ja kartmatult kehtestama.

 
At 18:07, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Hr Pullerits minu tiraadi mõte ei ole kaitsta Stalnuhhinit. Enne seda nn skandaali teadsin Stalnuhhinist vaid seda, et ta oli mees, kes ostis ise enda kirjutatud raamatuid. Minu tiraadi mõte on see, lõppeks see üks krdi sildistamine ja asjade juurde mõtlemine. Kes tahab sellest Ukrainas toimuvast mingi püha lehma teha, see tehku, aga krt ärgu nõudku, et mina nüüd enam muust ei mõtleks ja ei räägiks. Minu jaoks on nad põhimõtteliset ühesugused slaavalased mõlemad. Ma ei eita, et antud juhul on Venemaa agressor, kuid ma ei usu veeranditki seda pahna mida peavoolumeedi meile igapäev küpsetab. Kõike seda Ukraina ja ukrainlaste heroiseerimist ja kõigi venelaste halvustamist. Miks toimuvad ukrainas samal ajal spordivõistlused, kus osalevad noored mehed, kui seal on väidetavalt sõda. Miks tulevad noored inimesed Ukrainast siia ja mujale euroopasse head elu nautima, selle asemel , et oma riiki kaitsta. Miks visatakse Ukraina telekanalitel Eesti poolse abi üle nalja ja seda sugugi ei hinnata? Kuidas on nende liider Zelenski väga kiirelt saanud suht tavalisest inimesest saanud Ukraina üheks rikkamaks kodanikuks. Miks ei korralda Ukrainlased dessantrünnakuid Venemaa südamesse,et edastada venelastele selge sõnum, et ka nemad võivad tungida venelaste kodudesse ja teha sellest madinast kõigile venemaalsestele probleemi. Miks suhtuvad euroopa suurriigid ja ka USA tekkinud konflikti pigem leigelt ja üha enam soovitatakse Ukrainal osadest piirkondadest Venemaa kasuks loobuda? Seega vabandust, aga mulle ei lähe ukrainlased rohkem korda, kui näiteks uiguurid Hiinas. Olen jätkuvalt seda meelt, et inimene peaks eelkõige hoolima endast, oma lähedastest, oma kaasmaalastest ja edasi oma naaberriikidest. Eesti ja Ukraina vahel pole kunagi olnud mingeid erilisi sidemeid. Kui hädas oleks Läti Leedu või Soome oleks see natuke teine uba.
Häirib mind ,aga tõsiasi, et viimasel ajal on rünnaku all meie kodanike konstitutsioonilised õigused. Jätame praegu need kohustuslikus korras süstitavad ained kõrvale ja keskendume sõnavabadusele. Inimesel peab olema vabalt väljendada oma seisukohti ja mõtteid ilma, et sellele kohselt järgneksid avalik hukkamõist ja represioonid. Stalnuhhini puhul on tegemist demokraatlikult valitud rahvasaadikuga, kes esindab oma valijate mõtteid ja arvamusi. Ta pole poole sõnagi maininud, et kutsub inimesi venemaa poolt sõdima või Putinit toetama.

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

Vanasti olid Padre vs. Kägu duellid huvitavad, argumenteeritud. Sõda Ukrainas on aga tundub, et Kägul põhja alt ära löönud. Argumentide asemel tuleb uute uudiste/objektiivi/sputniku suleseppade loodud debiilseid lööklauseid nagu Vändrast saelaudu. Muid lehti üldse enam ei loe? No kasvõi Nelli Teatajat?

 
At 20:13, Anonymous Anonüümne said...

To 19:48 Pean kahjuks teile oponeerima. Vastupidi kui Pullerits pillub vaid klišeesid ja nämmutab peavoolu loosungeid ,siis Kägu kirjutised on originaalsed ja omanäolised. Antud hetkel ma isiklikult temaga päris nõus ei ole, aga hindan seda kirge ja emotsionaalsust millega ta esineb. Ühes olen ma teiega siiski nõus, et see blogi on kindlalt huvitavam ja loetavam koos käguga, kui ilma temata. Igasugu kaasakoogutajad ja padretajad mõjuval läägelt ja annavad aimu madalast intelligentsist ja vaesest vaimust.

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake palun kui viisakalt Kägu argumenteerib, samas kui Pullerist lahmib ja kasutab labasusi. Ühes on Kägul tulimane õigus. See nõiajaht ja igal pool Putini nägemine on muutunud juba naeruväärseks. Inimestel on omi mõtteid , mis alati ei ühti kõiges teie omadega, aga iga oponendi labaselt Putini käsilaseks tembeldamine on nõme ja annab märku madalast intelligentsist ja vaesest vaimust.

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Kuradi Kägu! Kui võrdled ukrainlasi uiguuridega, siis ei jõua sulle kohale, et pärast ukrainlasi on baltlased. See on põhjus, miks ukrainlased meile korda lähevad. Mida kauem on ukrainlased vabad, seda pikem on Eesti riigi eluiga lääneriikide rüpes. Lisaks Priidu kirjeldatud maole rinnal, tuleb aktiivselt mõelda, et kuidas neutraliseerida käo laadsed kasulikud idioodid.

 
At 20:33, Anonymous Anonüümne said...

Nagu üks idioot siin varem ütles, pigem olla kasulik idioot kui kasutu.

 
At 21:03, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

20:20 Ma hindan teie entusiasmi ja pühendumust, aga geograafia veab teid natuke alt, soovitan rahunemiseks kaarti vaadata, ja leida sealt mõned riigid, mis lahutavad Ukrainat Baltikumist. Venemaaga on meil ju niikuinii ühine piir. Üks Vene kinrdal ütles mõned aastad tagasi, et meid on lihtsam ära osta kui vallutada. Küsimus on ainult, et milleks seda teha? Meil pole ju mitte sttagi, ei mingeid maavarasid, ega tänapäeva sõjalises mõistes ka mingit strateegilist asukohta. Minu hinnangul on siin elavad venelased ( kui nendega normaalselt läbi saada) meile palju paremaks kaitse kilbiks kui mingisugused NATO d ja värgid, kes suure tõenäolsusega siit jalga lasevad ja meid issanda hooleks jätavad, kui paugutamiseks läheb. Eks neutraliseerige siis kõik mitte Pulleritsud ja looge uus Pulleritsu riik. Ma loetlesin eelmise postituse all terve hunniku sõdasid ja rahvaid kelle pärast muretseda ja magamata olla. Toonitan veelkord, et ma ei toeta Putinit ja tema sõda, samas ei kitku ma endal juukseid peast ka ukrainlaste pärast. Minu uni pole halvem teades toimuvatest sõdadest aafrikas või nende näljahädast. Nii nagu ei tule need kauged rahvad siia lahendama minu probleeme ei hakka mina ka lahendama nende omi. Mainisin muide, et mina ei pane pahaks, kui mõni mees siit , kas või oma viimased püksid jalast mõnele ukrainlasele kingib. Vastu teeneks palun ainult, et ärge sundige mind ukraina pärast südant valutama või Putinit kartma. Sellel viimasel pole minult sisuliselt midagi ära võtta. Olen juba piisavalt kaua elanud ja ei värise isegi oma elu natukese pärast.

 
At 21:12, Anonymous Anonüümne said...

Kägu te olete tõeliselt vastik tüüp. Ei karda te Covidit, ei karda te Putinit! Öelge palun kuidas teiesugusega üldse manipuleerida? Teiesugused ei sulandu ju üldse uude loodavasse maailma, kus inimene peab koguaeg midagi kartma, millegipärast muretsema, ennast iga natukese aja tagant süstima jne.

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Kägu ool the respekt, nii tõesti et väike eesti ei pea lahendama aafrika probleeme nagu need ei tule meile appi pakast ja peninukkide rünnakut lahendama, siis vene kindrali jutt ostmisest on jama. See mis meid vajalikuks teeb on geograafia. Me oleme Moskva ja Piiteri lähim ring, me pole isegi saar Rootsi ja Venemaa vahel. Voiböelda et täna ei enam maksa kuna on olemas lennukid ja raketid ei pea enam üle põldude marssima nagu Napoleon kes läks ja taganes läbi Vilna linna Moskva poole, aga Venemaa peab just balti riike süüdlaseks kes katavad strateegilise rannariba mis on neile ühteaegu väljapääs Läänemerele ja territooriumi kaitse osa. Asi selles et impeerium ei saa endale lubada sõjaliselt nõrku riike oma piiri lähedale sest kardab et need vallutab mõni suurriik ja siis on Moskva ja Piiter käeulatuses. Loomulikult sellist jama ei tule sest kes tahab tuumariiki ründama hakata.
Kohalikud venelased meile küll mingi kaitse ei ole. Nii nagu vene kardab soome lennusalka siis samamoodi meie Ämari hävitajaid. Veel üksi asi. Venel pole meiega kiiret, milleks tankiga üle Rakvere põllu logistada, meid võetakse seestpoolt, Tallinn on Revel kes tähele pole pannud. Ootame Padre ja Kägu mehi appi Talnat tagasi vallutama.

 
At 21:39, Anonymous Anonüümne said...

Padre mehed on moraalselt laostunud ja füüsiliselt alla käinud, nad ei pea isegi koosolekuid enam. Padre üksi hoiab valmisolekut soojas.

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

To 21:23. Eks ta natuke selline enda tähtsaks mõtlemine ole. Venelasel on Kaliningradi näol see rannariba kontrolli all ja tänapäeva sõjanduses ja strateegias ei ole enam see asukoht nii oluline. Igal suurriigil on alati naabruses mõni teine suurriik, seega raske on siin mingit loogikat leida. Te ikka teate, et Venemaal Ja USA l on ühine piir? Venelaste poolt pakutava kaitsekilbi pidavuses ma erinevalt kägust tõesti väga kindel ei ole, sest näiteks Ukrainas see kaitsekilp ei toimi. Tapetakse, rahvusest hoolimata. Miks ei peaks slaavalane salaavalast või venelane venelast laskma, kui meil laseks Pulleritsu sugused kõik vaktsiinist keeldujad ja Ukraina kriisi leigelt suhtujad silmagi pilgutamata maha. See ukrainlase mõiste on üldse üks udune värk. Üldiselt väga suur osa ukraina elanikest, kellel on passis ukrainlane ei oska sõnagi ukraina keelt. Kui Pullerits ja paljud andunud Ukraina patrioodid teaks, mis seal Ukrainas tegelikult toimub , siis oleks meil siis blogis vist nägelusi vähem. Pole seal jälgegi mingist erilisest patriotismist, noored mehed ei teha sugugi kodumaa eest sõdida ja surra. Neid sunnitakse samamoodi sõdima nagu vene poissegi. Valida ona ainult kas saada kuul omadelt või vaenlaselt. Aga noh ilus lugeda ja uskuda ikka milliseid sangareid on Ukraina täis ja millised mõrtsukalikud lollpead on venelased.

 
At 22:08, Anonymous Anonüümne said...

Kodanik 21:59 edastab Kremli jutupunkte ja tuleks sõja ja Putini toetamise eest vastutusele võtta. Loodan , et kõikvõimas Pullerits teab mida teha.

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Kella 20:20 kirjutajale. Mõisted intelligents ja intelligentsus on pisut erinevad asjad. Nende sõnade vales tähenduses kasutamine võib jätta mulje vaesest vaimust.
Intelligents ehk haritlaskond ja intelligentsus ehk vaimne võimekus. Sõna juur sama, kuid tähendusväljad erinevad.

Üldiselt pole meie haritlaskonnaga lahti midagi, küll on viimasel ajal paraku lollide kvaliteet väga madal. Kuigi õigem vist oleks tõdeda, et igamehe õigus kirjasõnaga vabalt ühismeedias ringipraalida on varem varjul püsinud rumaluse ilmarahvale imestamiseks pinnale tõstnud. Seetõttu jääbki mulje, et lollide kvaliteet on kõvasti langenud. Varem said sõna lollid, kel oli mingigi vaimne võimekus. Nüüd võib iga verisulis käopoegi juba päiksetõusu aal karjuma pista ja oma rumalused ettekanda.

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...

Labane on targutada mõne väikese näpuka või stiili vea pärast . Isegi väljaõppinud kirjatsura Pullerits teeb sageli küll suuremaid, küll väiksemaid prohmakaid

 
At 00:23, Anonymous Anonüümne said...

Kiitus hr.Pullerits! Väga hea, et toote väga konkreetseid selgitusi teisteni ja loodan, et teete seda veel. Kohtan ka ise tihti inimesi, kes kiidavad ajupestult sõda õigeks. Neid on üllatavalt palju!

 
At 07:35, Anonymous Anonüümne said...

Arvamus et venelastele piisab Kalinigradist? See jääb leedu ja valgevene seljataha. Siia liitub ka vaimne dimensioon. Vene peab endale alandavaks et peab hiilima Helsingi ja Tallinna vahelt merele, eriti kui viimase kaitseks on vaid plastist miinitraalerid.
Ameerika ja Venemaa ühine piir. Mis huvi on sõdida kuskil alaskal inimtühja tundra pärast? Totakad sakslased laulavad berliinis kontsertitel uhkusega vene keeles. Mõistad millise buusti see venkudele annab? Berlin naš, see on euroopa, see ei ole külm kamtšatka. Kui saksa on vene poolt, siis pole vastalised baltlased üldse probleem. Vene keiser käis Pariisis mida ta Anchorages veel tegema peaks? New York on pärast kesk city piire russkii gorod küsige Pulleritsu käest.

 
At 08:54, Anonymous Anonüümne said...

Millal Pullerits viimati NewYorkis käis?

 
At 09:23, Blogger Priit Pullerits said...

Vaat see on alles tase - väita, nagu teeb Kägu, 21:03, et venelased on meile palju paremaks kaitsekilbiks kui NATO. Loen ja ei jõua inimese piiratud arusaama maailmast ära imestada. Tegemist on tõenäoliselt nn oma peaga mõtleva rumala ja lihtsameelse inimesega. Kas sellisel inimesel üldse aju ja mõistus on olemas?
Asjatu on hakata siin vastu tooma näiteid (sest ega venemaa ja venelaste pooldaja neid nagunii usu), kuidas venemaa ei hooli isegi oma enda vene sõduritest, vaid saadab neid kahurilihana ikka ja jälle Ukraina vägedele peale, et nad siis maha notitaks, ja oma vangidest ta ka ei hooli - ammugi siis ei hooli venemaa Eesti venelastest, annab neile kaela samasuguse pommi- ja mürsurahe, nagu teeb seda Ukrainas.

Kägu, te olete lihtsalt loll ja olete omaks võtnud venemaa jutupunktid ja levitate neid siin. Ma ei lase teil seda jama siin rohkem levitada ja inimesi lollitada, ma kustutan edaspidi kõik teie selleteemalised sõnavõtud. Ma ei pea siin tagama teile tribüüni. Leidke endale muu koht, kus seda idiootset juttu ajada. Küll võite rääkida siin muust, kui te jutt on arukas, aga venemaa propagandat, ka kaudset, ma siin teil teha ei luba.

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Milleks Padrele NY, ega ta Neeme Raud ole. Miks ta aga Ameerikamaa kuumaastikul ei sõida, vaid sõelub rattal Eesti-Vene piiri pidi, see on küsimus. Ameerika nõuab teatavasti riiki sisenemisel vaktsineeritust, ikka veel. Ja mul on süvenemas kahtluseuss, et Padre on tegelt sama tsunfti mees kui Kägugi - vaktsiinivaba.

 
At 09:52, Blogger Priit Pullerits said...

Ei ole, 09:32, mina vaktsiini ei karda, olen mullusest suvest kolm korda vaktsineeritud.

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits me oleme kõik mõtlemisvõimelised inimesed, Kägu ei lollita kedagi. Ära kustuta Kägu see näitab et sa kardad. Ise oled käinud maailma pahede sünnipesas saatanlikus New Yorgis, julge mees.

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Vaktsiiniprepp on apartheid. Sellega jagatakse rahvas kaheks. Sul kas on luba pass või ei ole. See on teine teema kui suhe venemaailma, russkimiri asjadesse,

 
At 11:01, Blogger Priit Pullerits said...

See on loll klišee, et kui kustutad, siis kardad, 09:54. Keda mul karta siin? Ma lihtsalt ei luba lollil putinistlikul pläral ja propagandal siin levida.

Ja vaktsofoobide jutulõngad lõikan ka siit läbi edaspidi, 10:23, leidke selle jutu veeretamiseks muud kohad, internet on igasugu platvorme täis, kus on ruumi väljenduseks.

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Ehh naiivne Priit - 3 doosi on ajast ja arust - see juba suht antivaxeri mõttelaad. Täna on min 4 ja soovitav 5 doosi. Kui soovid testida oma 3 vaksi siis äkki saame kokku 15 minutiks kuskil ja vaatame, et mis juttu sa edasi räägid. Moraal - vaktsiin on nüüdseks nagu toidulisand mida tuleb regulaarselt tarbida vähemalt 2-3 korda aastas. Kes selle jutu vastane on on lihtsameelne putinistlikult ajupestud ullike.

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Kunagi demokraatia hiilgeaegadel oli Pulleritsu suusa platvorm vaba sõna areen ja libertismi vundament. Nüüd kavatseb ausaid spordimehi rep resseerida.

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu me selle libertismiga jõudsime? Elektrihinnad pole ammu enam laes vaid lausa pilves. Liberistid on end pilve kamminud. Ainuke ohjeldaja on idanaaber kes Maximiga kõik tasaseks niidab. Kas seda soovimegi?

 
At 16:32, Blogger Priit Pullerits said...

Nüüd, 14:05, on see antiputinismi, antirašismi, antirussismi ja antiidiootsuse platvorm.

 
At 19:19, Anonymous Anonüümne said...

Kägu meeskonnakaaslane Vladimir Soloviev on vahepeal veidi peksa saanud: https://twitter.com/NikaMelkozerova/status/1567762176340893700

 
At 20:43, Blogger Priit Pullerits said...

Hahahaa! Upal na lestnitse, ütles vene armees soldat, kui silm oli sinine või nägu lömmi löödud.

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

See va Stalnuhhin ilmselt vaatas, et üks seltskond mobiliseerib oma valijaid päevast päeva Eesti valitsuse ja riigi sõimamisega, meil olla ebaseaduslik, kommunistlik jne jne. Kallas on diktaator, võimu usurpeerija, inetu, mõisapreili (?!!). Meil valitsevat ju apartheid, okupatsioon jne. Hr Poolamets sai kunagi Vikerraadios keset päeva tükk aega seletada, kuidas N Liidus oli vabadust palju rohkem kui praegu Euroopas. Meedia olevat riigitruu (s.o truu Eesti riigile -- kas see pole iga EV kodaniku kohus? Või millisele teisele riigile truudust nõutakse?). Jne jne. Lihtsalt Stalnuhhin jättis sõja arvestamata, muus osas ei ületanud idiootsuse tase tema jutus seda seltskonda kuigivõrd. Kusjuures erinevalt mitmest selle seltskonna esindajast (Kingo!) Stalnuhhin oskab eesti keele õpetajana ilmselt vigadeta kirjutada.

 
At 07:49, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et Padre ei hakka imperaatorit taga nutma. Vana Liivimaa kombel Königsbergi peapiiskop ja rahvasaadikute nõukogud valitsevad.

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Vanasti oli dr. Pullerits mulle eeskuju ja rolli mudel. Viimasel ajal on meile selja pööranud. Miks?

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Tuulelipu paratamatus. Vanasti oli rohkem õnne kõhtu näha. Muide, vanasti tuli ka gaas idast, enam aga mitte nii väga. Tegelikult on lihtsalt kraanid kinni. See tekitab kummalise tuulevaikuse perioodi, kus enam ei saa aru kas kõht on selg või vastupidi.

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Padre on uuriv ajakirjanik (PMi uuriv toimetus), mis tähendab, et nii negatiivseid kui positiivseid leide võib välja uurida ühe ja sama objekti osas. Arvamustoimetus on seevastu ebaobjektiivne (sageli, sest erinevaid lähenemisi on keeruline tasakaalus hoida. Kõrvalepõikena, miks peaks PP antiputinistlikus blogis "teisele poolele" sõna andma? Ei peagi.). Ajakirjandusest on läinud poliitikasse (ehk siis erapooletust vahendamisest kindasse leeri) Enn Eesmaa, Marko Mihkelson, Heimar Lenk, Tiit Sinissaar, Marianne Mikko, Lauri Hussar jt, nagu kirjutatakse Sirbis.
https://www.sirp.ee/s1-artiklid/lopulugu/huvitavad-ajad-ajakirjanduses/
Samas Postimehe toimetustesse on poliitikast naasnud Herkel, Vahtre, Altosaar. Nii Padrel kui eelnimetatud härrastel on oma maailmavaade. Arvamuses saad vabalt selle järgi läbustada, uudistes ja uurivas toimetuses vähem.
Mõni seletab seda tuulelipuks olemisena.

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

15:00 see tähendab et Padre ajab õiget asja.

 
At 15:50, Anonymous Vahelehõige said...

Priidul pole oma maailma vaadet. Tema maailma vaade ühtib alati võimul oleva partei ja tunnustatud autoriteetide omaga

 
At 17:44, Anonymous Anonüümne said...

Priit on alati kolm sammu konkurentidest ees.

 
At 18:25, Anonymous Anonüümne said...

Kui sul on nii palju vaenlasi ja konkurente,siis muud moodi ei saagi.

 
At 00:04, Anonymous Anonüümne said...

Ära meieta, see, et sa oled venelaste käest kiiksu saanud, ei tähenda seda , et iga eestlane peaks neid kartma ja vihkama, ohollid pole ka mingi jumala õnnistus ja ukraina sõja põhjused ei pruugi üldse olla seotud venelastega…kasulikud idioodid on pigem sinusugused peavoolu narratiiviga kaasaklähvijad.. kus su klähvimine oli siis kui usa pommitas iraagi kiviaega, koos ca miljoni tsiviili laste ja naiste hukkumisega?

 

Postita kommentaar

<< Esileht