reede, september 16, 2022

Pullerits: Miks ma boikoteerin Tartu rattamaratoni?

Selle nädalalõpu suur küsimus on, et miks ma ei osale Tartu rattamaratonil. Vastus: kui Klubi Tartu Maraton lubab osalema Pihkva suusaklubi esindaja Dmitry Lebedinsky, olgu pealegi virtuaalsõidus, aga tema nimi on osalejate nimekirjas, ja olgu pealegi tema esindatava riigi nimi puudu, on juba kevadest peale teada, et ta esindab venemaad, pealegi linna, kust pärit dessantväelased on meile teada andmeil ühed peaosalised Ukraina kõige julmemates veretöödes, siis teatan, et mina sellisel võistlustel kaasa lüüa ei kavatse. See on minu protest selle vastu, et Eesti võistluste korraldaja ei ole pidanud kevadest peale vajalikuks Lebedinskyt osalejate hulgast kustutada – ja tema nimi on kirjas ka 1. oktoobri Tartu linnamaratonil –, kuigi juhtisin sellele tähelepanu juba juunis, mil saatsin Klubile Tartu Maraton selle kohta teavituse. Ja ma pean vajalikuks sellest siin selgelt ja avalikult teada anda. Seetõttu, kuna KTM ei ole juba suve algusest saadik venemaa esindajat Tartu rattamaratoni stardinimekirjast eemaldanud, ei ole ma pidanud võimalikuks ka oma nime kirja panna. Kuigi rattasõidu ettevalmistust olen teinud piisavalt, eelmisel nädalal näiteks üle 160 kilomeetri.

Mul on tõsine küsimus, kuidas saab üldse keegi osaleda Eesti spordiüritusel, mille korraldaja ei paista nägevat probleemi selles, et Lebedinsky kaasmaalased ja kaaslinlased tapavad Ukrainas inimesi, hävitavad seda riiki, Ukraina maad ja rahvast. Sellise korraldaja vastu saab olla ainult boikott. Ja seda ma teen. Ja kutsun teisi sellega liituma.

Mul ei saa ükski päev enne korralikult alata, kui olen hommikul lugenud läbi Igor Taro ja Rainer Saksa ülevaated Ukraina sõjas toimunust. Kui sama teete või teeksite, kui loete, mis moodi venemaa tuima järjekindluse ja totaalse hoolimatusega Ukrainat tulistab ja pommitab, siis kas teil ei teki tunnet, nagu mul, kui nägin ühel hommikul linnas Tartu Ülikooli peahoone vastas pargitud venemaa numbrimärgiga luksusautot, minu meelest oli see Bentley, ning mõtlesin: kui venemaa lihtsalt purustab Ukraina riigi ja rahva vara, siis miks ei võiks ükskõik kes meist võtta kivi, tellist, kurikat, mida iganes, ja peksta see ja teised venemaa esindajate varad lihtsalt puruks? Täpselt samamoodi, suvaliselt, valimatult, nagu teeb seda venemaa Ukrainas. Võib-olla siis jõuab sõnum kohale, et te, kuradi agressorid ja tema kaasmaalased, ei ole siia oodatud, ja kui te sellest aru ei saa, siis saate tunda seda, mida te tekitate Ukrainas.

Arutasin seda küsimust ka Eesti riigi esindajaga, kellel on oluline roll selles, mis siit venemaale üldse liigub ja mis mitte. Ta ütles, et me siiski ei peaks muutuma nende, venelaste sarnaseks.

Ütlesin vastu: ma ei arva, et see tähendaks muutumist nende sarnaseks, vaid nendega tuleb rääkida selles keeles, millest nad aru saavad ja mis neile kohale jõuab. 

Ta ei püüdnud sellele vastu vaielda.

Ja mõelda: kui mingid autod puruks peksta, on see ju tühiasi ja köki-möki. Kui ikka rääkida päris selles keeles, milles agressorid on harjunud rääkima, millest nad aru saavad ja mis neile kohale jõuab, siis tuleb rääkida nendega nii, et nad ise ka väga valusalt, kas või fataalselt pihta saavad. Katkine auto – see on isegi liiga kergelt pääsemine.

*

Laupäevases Postimehes mult lood, kuidas ajukasvajaga võidelnud eesti mees läbis USAs karmi väljaõppega rangerite kooli ning mis moodi saab s*tast saia ehk kuidas Eesti toodab oma gaasi.

Foto 1: Tänavuse Tartu rattamaratoni finišisirge. Foto autor: Rihard Orav, Klubi Tartu Maraton
Foto 2: Tartu rattamaratoni alguskilomeeter. Foto autor: Ardo Säks, Klubi Tartu Maraton
Foto 3: Eesti tolli kinnipeetud jaht Enso Sunseeker Manhattan 55 nimega Enso Kakumäe sadamas. Eesti toll keelas jahi liikumise venemaale. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 4: venemaa lipp Ukrainas vene agressoritest vabastatud Izjumis hävitatud vene tanki juures. Foto autor: Reuters/Scanpix

42 Kommentaarid:

At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

Ma kaldun arvama, et Priit on väga õige hoiakuga selgroogne ikka. Sõnade taga on teod, seda erinevalt teistest paljudest, kes ikka ja jälle pläkutavad halvustavalt siin tihti.
Ka mina boikotin KTM võistlusi, kuigi olin Kuubiksarjas aastaid indiv.esiotsas. Osalustasud on julmad ja venemaalased stardis...las I.K istub sisse oma sarja.

 
At 20:59, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Pisut ehk lapselik kirjutis. Mõned päevad tagasi pommitasid aserid Armeeniat, aga Pullerits , ei maini poole sõnagi, et ka nende agressorite autod tuleks puruks peksta. Maailmas on ikka eksisteerinud ebaõiglus ja eksisteerib edasi. Olen mõelnud mille järgi liigitavad sellised emotsioonidesse kalduvad inimesed sündmusi ja persoone headeks ja pahadeks. ja jõudnud järeldusele, et sellised “protesteerijad” ei mõtlegi, nad lihtsalt ujuvad peavooluga kaasa. Kui aga mõelda oma ninaotsast kaugemale, nagu sageli soovitab üks siin kõigile tuttav ajakirjanik, siis praegu on kõigil ettevõtetel ja ettevõtmistel rasked ajad. Kui me tahame, et meil oleks ka tulevikus kõrgel tasemel spordivõistlusi, siis just nimelt tuleks neid toetada. Pealegi üritus toimub niikuinii ja pigem on see protestijate kaotus, kui kellegi teise. Olen täiesti kindlel, et Putin, kes on väidetavalt maailmas toimuvates jamades üks peasüüdlasi, ei kuule sellest kunagi, et hr. Pullerits Eestist ei osalenud tema pärast spordivõistlusel. Isegi kui ta sellest kuuleb siis suhtub ta sellistesse nagu luuseritesse. Teistpidi, ei näe ma ka sellest kui ma kuskil ei võistle mingit kasu ukrainlastele. Olen nõus Pulleritsuga , et sellistel protestidel oleks mõtet, kui sellega tuleks kaasa suured massid, kui inimesed on alati olnud põhimõtetud ja egoistlikud olendid. Raske on neid süüdistada olukorras, kus kõik need sõjardile kehtestatud sanktsioonid töötavad pigem kehtestajate vastu. Lihtsatel inimestel on järjest raskem oma enese eluga toime tulla ja sellises olukorras kaovad aated ja ideaalid ruttu. Kuna asjad pole maailmas nii must valged ja sageli on piir hea ja halva vahel õhkõrn, siis vaataks asju pigem pisut praktilisemast küljest. On enam kui kindel, et need venelased, kes osalevad spordivõistlusel ei sõdi kindlasti sellel päeval Ukrainaga ja põhimõtteliselt, mida rohkem venelasi osaleb spordivõistlustel seda vähem on ukrainlastel sõjaväljal vastaseid. Tegelikult ma arvan, et inimesed, kes osalevad regulaarselt spordivõistlusetel saavad seal oma agressiivsuse maandatud ja ei kaldu üldse väga sõdima. Ega asjata öelda, et :”Oo Sport sa oled Rahu.” Võibolla ma ma idealiseerin asju pisut üle, aga inimesed võiks ometi ükskord ajaloost midagi õppida, et igasugune agressioon tekitab vastu agressiooni jne. Selline pimedas vihas vaenlaste otsimine toob tagasi veritasu ajad. Peksa puruks kellegi autod, ta tuleb tapab kättemaksuks su lapse, siis on jälle sinu kord kätte maksta jne. Parem teha või vähemalt üritada teha mõnedest vaenlastest oma sõbrad, kui et teha kõigist sõpradest oma vaenlased.

 
At 21:22, Anonymous Anonüümne said...

Tore! 2 eriarvamust sisaldavat kommentaari. Sai suvel kõvasti vändatud ja nüüd on võimalus maski ja vaktsiinivabalt võistelda. Igatahes haaran sellest kinni, kuniks seda on. Tõeliselt vabas ja domkraatlikus ühiskonnas ei peaks keegi mulle minu otsust pahaks panema või mis?

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Kägu paneb veel hullemat teksti kui Aro Velmet. Ja kui vaatamata aastatele venelaste kõrval elades aetakse agressoriga sõbrasuhet, käitutakse, nagu midagi poleks lahti, siis taolisele hääletult alistujale vene lontrus vaid irvitab näkku ja saab enesekindlust juurde uuteks kuritöödeks. Kriisid on head asjad - toovad eredalt välja selle, kes on kes.

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

21:24 Teil on mõneti õigus, aga mida siis teha? Lähete ja annate Putinile pasunasse. Ta kutsub väed tagasi ja vabastab Ukraina? Või piirdute te nagu Pullerits lihtsalt haukumisega, aga kui hammustamiseks läheb poete laua alla peitu?

 
At 21:35, Anonymous Anonüümne said...

Sõpru valitakse, aga naabritega tuleb leppida ja selles suhtes on Kägul õigus, et targem annab järgi. Selle Oru Pearu ja Vargamäe Andrese mentaliteediga ei jõua kuhugi

 
At 07:25, Anonymous Anonüümne said...

Uraa seltsimehed! Rahvas saalis tõuseb püsti, kõlavad hüüded “ Praavilno!”
Me ju teame, et kõigis meie hädades on süüdi konksninadega kodanikud ... srry...kodanikud kes enamus ajast kasutavad kolmetähelisi väljendeid. See kõik on ju olnud. Rassism igasuguses vormis on jälk. Punkt.

 
At 08:12, Anonymous Anonüümne said...

Rassitunnuste alusel valik ei käi, ikka rahvustunnuse järgi. Denatsifitseerimine. Kott pähe ja jõkke, ühishaudadest leitakse kinniseotud kätega, nöör kaelas, piinamisjälgedega inimesi. Mehed, naised, lapsed.

https://epl.delfi.ee/artikkel/120067268/laseme-su-lapse-maha-naita-ette-kus-ukraina-lipu-peitsid-kuidas-okupandid-harkivi-oblastis-roovisid-ja-tapsid

 
At 08:24, Blogger Priit Pullerits said...

Venelasi saab ainult põlata, vihata ja jälestada.

Mult täna kaks tummist lugu Postimehes:

https://www.postimees.ee/7607020/taust-ajukasvajaga-voidelnud-eestlane-labis-usas-karmi-valjaoppe

https://leht.postimees.ee/7607029/solmkusimus-kuidas-s-tast-saia-saab-ehk-kuidas-eesti-gaasi-toodab

 
At 10:14, Blogger Priit Pullerits said...

Kui loen täna hommikul seda, mida venelased on korda saatnud Izjumis, siis tõuseb minus viha, mis hüüab kõigile venelastele - jah, ka neile, kes pole võib-olla Putini ja sõja toetajad, aga kes oma vaikimise ja tegevusetusega on seda kõike võimaldanud -, et kuradi venelased, käige kõik perse! Et te kärvaks, raisad!

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Kõik kes venemaal elavad maksavad makse ja toetavad ka sõda. Ma ei tea ega tunne ühtegi venemaalast, kes oleks tulihingeline ukraina toetaja avalikult ja kindlasti mõni ka on...siis üldsus pooldab sõda ikkagi.
Ei ole neil kohta meie toredas ühiskonnas ja las kannavad bufaikasi edasi, ise ju tahavad oma vana aega tagasi. Värdjad ja äraandjad tuleks ka eestist kõik välja ajada, sest kes toetab sõda...no kuulge...käige kuupeale!

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

15:08, on tõesti elementaarne. Aga on ka taolisi limukaid, kes ütlevad, et targem on ise ka puhvaikat kanda ja olla sõbralikum, leplikum, mõistvam, sest naabrit ei saa ju valida.

 
At 16:00, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Teate mis minge õige sinna, kus pipar kasvab oma Putini sõja teemaliste süüdistustega . Veel hetk tagasi lasite te vaikides vallandada oma kolleege ja kaasmalasi ,vaid selle eest, et nad tervislikel usulistel või lihtsalt elufilosoofilistel põhjusetel ei olnud nõus endasse süstima neid maailma kõige mõtetumaid ja kasutumaid vaktsiine. Te vaatasite vaikides pealt, kuidas diskrimineeriti teie sõpru ,kaasmaalasi,naabreid ja kolleege. Oma vaikimisega toetasite te seda ebainimlikku ja demokraatliku ühikonda mitte kuidagi sobivat kuulekuspasside süsteemi. Oma nahk oli teile kõige ligem, kes kartis nagu loll haigusi, kes kartis jääda süsteemile jalgu ja oli vait, et mitte saada ühikondliku hukkamõistu osaliseks. Meie nn. demokraatlikus riigis kiusati taga ja mõnitati kõiki, kelle arvamus nendest süstitavatest ainetsest erines peavoolu omast. Nendele inimestel e ei antud enda kaitseks ja õigustamiseks isegi mitte sõna. Välditi igasuguseid diskusioone. Polnud vahet , olid sa teadlane, meditsiinitöötaja või poliitik, kõigist sõideti teerulliga üle. Lisaks manipuleeriti numbritega ja võltsiti statistikat. Mis on vahepeal juhtunud? Oleme jõudnud sinna, kus järjest enam puupäid on aru saanud, selliste vaktsiinide olematust kasutegurist. On saadud aru, et ega see Covid nii hull ja ohtlik haigus ei olegi. Ära on kadunud karantiinid. Teatud juhtudel on haigestunute karantiini lühendatud 10 lt päevalt viilele jne. Kiirabist saadetakse Covidi haigeid saadetakse haiglatest koju tavaliste taksodega !!! ( võin seda väidet tõestada) Vaktsiine põhimõtteliselt enam ei soovitata. ( hetkel on need vaid riski rühmadele ja sedagi vaid arsti soovituslikul ettekirjutusel)
Nüüd tulevad sellised argpüksist naha hoidjad taas süüdistama oma kaasmaalasi ja lihtsaid vene inimesi. Minge oma süüdistuste ja hukkamõistuga õige Moskvasse punasele väljakule kõnet pidama ja vaadake, mis teiega juhtub. Täpselt sama juhtuks ka kõigi Venemaa kodanikega, kes Venemaal elades, hakkaks Putini reziimi kritiseerima.

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

Oi krt nüüd pani Kägu sellise litaka! Tuline kahju muidugi, et Pullerits selle kustutab. Vaevalt tema suur ego seda üle elab.

 
At 16:20, Anonymous Rita, vanemõde, 5. osk said...

Oleme avatud äripäeviti 9-17. Hr Kägu, me ootame teid!
Suts ja valmis!

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Kägu Vene ja Eesti rahva sõpruse kõne võetaks Punasel väljakul vastu ülevoolavate kiiduavaldustega.

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

To 16:23 Te olete irooniline, aga läbi ajaloo on meil olnud palju kaitsjaid , vabastajaid ja sõpru, kes põhimõtteliselt ei erine üksteisest karvavõrdki. Kui oled väike ja nõrk ning üritad läbi pugemise üritad poolehoidu võita, siis jäädki selliseks tentsikuks. On ainult suured ja ilusad sõnad, et oleme kellelegi võrdväärne partner. Küsige Priidu käest, tema on endine vene raketiväelane. Teenis endale kõva pugemise ja agressiooni armee toetamisega uhked pagunid.

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Põhjus, miks Eesti on väike ja nõrk ning selleks ka jääb on eelkõige selles, et me ei toeta omasid. Ka praegu on võõra rahva kannatused väga suure osa jaoks olulisemad, kui meie oma inimeste hädad ja langev majandus. Suured ja võimsad rahvad elavad printsiibil family goes first.

 
At 17:20, Anonymous alfaisaste marssal said...

Kägul on tõeline psühhotrauma koroonaajast. Palun Seewldi inimesed, aidake teda! Ta on nii kinni jäänud oma kinnisideesse. Lisaks peab ta kasulikku, inimeste tervist ja elu päästvat süsti kahjulikumaks kui vene värdjate sõda ja inimeste tapmist. Uskumatu idioot!!!
Pullerits, palun tee sellele nõmedusele siin lõpp ükskord ja pane see idioot bänni alla!

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Täpselt vastupidi oli, nagu Padre on meenutanud. Kuna enamus kaadrist oli poolohmu, siis ükskõik, kui tagasihoidlikku ja nähtamatut teeselda, ikka paistsid ülemustele silma, olgugi et estoonets oli fashist. Aga näete, Kägu ei paistnud isegi tolles tühmis ja hallis massis silma - oli nagu tavatibla.

 
At 17:44, Anonymous Anonüümne said...

Tänastest uudistest: Uurijate sõnul olid mõnel surnukehal Ida-Ukrainas Izjumi linna lähedalt leitud haudadest käed selja taha seotud. Leiti ka laste surnukehi.

Jah, nii see on: venelased on värdjad.

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

Mina kardan tuumapommi. Ja see on minu suur mure. Tahan ise elada ja et mu lapsed saaksid elada. Ja et terve maailm saaks edasi elada. Ja et mingil kääbusel on see nupp, teeb mulle väga suurt muret.

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Ära muretse sõbrake tuuma bombi ei visata kodu lähedale vaid vaindlase tagalasse. Mis tähendab new york pühitakse maa pealt sellest vaid kahju et Pulleritsu sõbrad elavad seal ja kõrbevad kuumuse lõõsas nagu varbud grillis.

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Ma ka ei läinud täna sõitma.

TRM saadik aastast 2019

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

3 ja pool tuhat osalejat ei ühinenud Priidu aktsiooniga mitte maksta ja mitte osaleda. Millest see räägib? See räägib, et lolli juttu võib ka tark inimene ajada aga selle järgimisel puudub mõte. Kui inimene on just selleks ürituseks valmistunud, siis ta ei lase ennast kaaskodaniku lollist propagandast häirida. Miks peaks? Sama hästi võib ju protesteerida venelaste poolt sünkroniseeritud elektri vastu ja tõmmata juhe seinast välja ning tarbida ainult ise hõõrutud särtsu, selle asemel, et poris vänta anda. Sellisel protestil oleks jumet ja kuigi ma sellega ei ühineks, tõstaksin kaabut ( mida ma ka ei kanna).

 
At 18:01, Blogger Priit Pullerits said...

Oi kui mööda panete, 16:21!

Eestis elab 1 331 796 inimest. Nõus, kõik nad ei kvalifitseeru, et sõita rattaga vähemalt 20 km, nt koolieelikud, algklassilapsed ja enamik pensionäre.
Põlisrahvusest ehk eestlastest on vanusevahemikus 20-64 kokku 536 971 inimest. Hüva, võib-olla üle 60-aastased ei peaks osalema ega saakski osaleda, ent rattamaratonist võivad osa võtta ka alla 20-aastased, seega võib potentsiaalseks osalejate hulgaks lugeda ikkagi julgelt ligi 537 000 inimest (kui lisada ka välispäritolu Eesti inimesed, tuleks see arv umbes 170 000 võrra suurem (2022. aasta andmed statistikaametist)). Kokku seega umbes 700 000 (tegelikult isegi rohkem, aga ümardagem allapoole) täisealist ja aktiivses töö- (ja õpi)eas inimest.

Teeme nüüd siis tehte, arvestades neid kõiki, sest ka 16:21 ei eristanud eestlasi ja välispäritolu inimesi. Seega saame: 700 000 miinus 3500 võrdub 696 500 Eesti inimest.

Niisiis: nõus, minu üleskutset ei järginud 3500 inimest, kuid minu üleskutset järgis 696 500 inimest. See teeb minu üleskutse järgijate ja mittejärgijate vahekorraks täpselt 199:1.

See on masendav ülekaal.

Palun, 16:21, ärge enam oma poolikute ja manipulatiivsete, tegelikkust moonutavate ja avalikkust eksitavate primitiivtehetega siin enam vehelge.

 
At 18:23, Anonymous Anonüümne said...

Kes ütles, et tegemist on eestlaste võistlusega? Ei pole kunagi olnud, alati on siin esinenud rahvusvaheline kogukond. Ja rahvusvaheline kogukond on 8 miljardi suurune... rääkimata veel tsirkuse karudest ja muudest imetajatest, keda on treenitud rattaga sõitma. Nad kõik järgisid mitteosalemise poliitikat, millest neil polnud õrna aimugi ja enamik ei oska pealegi rattal tasakaalugi hoida. Neil osalejatel peab olema lihtsalt häbi, et nad on Ukrainas toimuva sõja promootorid kuigi neil pole sellest halli aimugi aga kuna ülikooli vanemõppejõud on neid sedasi tituleerinud, siis nii lihtsalt on. Karm värk seal Tartus.

 
At 18:37, Anonymous alfaisaste marssal said...

Ai, ai, Pullerits, nii valusalt siin ühele tüübile tagasi virutada, nii et mehest pole märga plekki ka järel, pole vist ilus. Kas võiks veidi leebemalt, nii ehmatavad mõned sõnavõtjad siin veel kapitaalselt ära ja lendavad nagu India pundi tagauksest välja.
Aga noh, ise tuli tüüp siin norima ja sai, mida vääris, nii et süüdistagu ennast. Alati tuleb ikka oma ninaotsast kaugemale ehk vastuargumentidele ka mõelda, aga too vennike arvas, et jääb nii, nagu tema ütles. Mõned ikka ei õpi siit aastate jooksul, et tasub hoolega valida, kelle vastu võitlusse minna.

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

199:1 skoor on kurioosum. Peavoolu sporditoimetused otsiksid pealkirjaks tükk aega sõnu. Kindlat võitu märkiv "Padre purustas vastase" jääb lahjaks. Võib-olla siis "Padre lömastas oponendi" või hoopis "Padre uhmerdas vastase pulbriks"? Tõesti, sobivaid sõnu on juhtunud sündmusele raske leida.

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Padr pani lõpliku litaka.

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

biogaasiga pole üldse lugu nii roosiline kui artiklis näidatakse ja saatan on detailides.Antud juhul digestaadis, mida tekib sellisel hulgal,mida pole majanduslikult otstarbekas vedada kaugematele põldudele. tagajärjeks on selle laotamine gaasijaama lähedastele põldudele, näiteks 2 korda aastas. Sellisel juhul võib olla üsna kindel, etkülallt suur osa seal sisalsuvatest toitainetest leostub mullast allpoole vesikeskkonda. tartus vähemalt on see probleem, Oisu kohta ei tea.

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

Seniks kuni oma nahk turule toodud pole, ei maksa tühi jutt krossigi!

Lugupeetud Priit Pullerits, Teie Tartu rattamaratoni boikoteerimise põhjused on mulle arusaadavad, mõistan ja toetan esitatud seisukohta. Kuid mis mind lisaks huvitab on see, kas jääte ainult sõnade tasemele või panete mängu oma naha või vähemalt raha.

Kas olete Tartu rattamaratoni registreerimistasu kokkuhoitud raha (miinimum 45 eurot) juba annetanud Ukraina toetuseks? Mis projekti või abiorganisatsiooni annetuseks välja valisite?

 
At 08:57, Blogger Priit Pullerits said...

Minu seekordne topeltpanus, et hoida ülal teemat, mis on Eestile eksistentsiaalselt oluline:

https://www.postimees.ee/7608052/vene-kodanike-valimisoigus-laheb-riigikogus-luubi-alla

https://www.postimees.ee/7608057/miks-eestis-valivad-vene-kodanikud-aga-latis-mitte

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

https://tartu.postimees.ee/7606557/meenutuste-sari-irja-lutsar-koroona-toi-esile-teada-valukohad-mida-koik-puudsid-ignoreerida

Karm tõde Irjalt koroona kohta.

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Eesti (aga ka Läti, Leedu ja Poola) piir läks Vene turistidele lukku, ka neile, kellel meeldis vahelduseks Eestis sportimas käia. Nüüd saavad ka venesõbralikud spordiürituste korraldajad venelastele öelda - kõik, riik teid enam sisse ei luba -, kui omal selleks julgust ja sirget selga pole.
Osasid Vene kodanikke piirangud ei puuduta. Neid, kellel lähedased siinpool. Näis, kas tollest Pihvka suusaklubi mehest ja teistest temataolistest saame lahti? Sportigu rõõmsalt oma riigi spordisarjades, nagu laskesuusatajad on nüüd sunnitud.

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

18:01 PP.
Õigem oleks vaadata nende hulka, kes planeerisid osaleda ja jätsid peale reedest postitust osalemata. Nt minu olete lugenud oma pooldajate hulka, aga mul polnudki plaanis rattamaratonil käia. Rattasõit on absoluutselt ebameeldiv. Palju parem on oma tervete põlvedega (jooksutehnika!) lipata 10km 35min lähedale kõrges eas.

Ehk siis - võrrelge reedese seisuga registreerunuid vs startinuid ja sealt saate nimeliselt oma mõttekaaslased teada. Pole küll 700 000, aga on vähemalt konkreetsed isikud.

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Seitseda tuhat kuni miljon on anonüümne mass. Tähtis on nimekad inimesed ja maailma meistrid. Kägu ei osalenud, Soonets ei osalenud, Laidvee ei osalenud, Piirimäe ei osalenud. Karl Propper Põltsamaalt ei osalenud. Thats it.

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Kägu ei läinud, sest vähe venelasi oli. Nii et Käo võib jälle nimekirjast maha võtta.

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ajab õiget asja.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on alati kolm sammu ajast eest. Kasulik on temaga sõber olla saab tuntavaid boonuseid ja rohkem asju teada mida teised ei tea.

 
At 23:37, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu postituse tõttu nüüd vaevalt keegi minemata jättis. Põhjuseks võib ikkagi vihmast ilma pidada.

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

ILLUMINATIGA LIITUVAD UUTELE LIIKMETELE ANNAVAD Soodustused!!!

🔺👁🔺

1. Rahaline preemia 666 000 USD
2. Uus Sleek Dream CAR väärtusega 30 000 USD
3. Unistuste maja, mis on ostetud teie enda valitud riigis
4. Üks kuu puhkus (täielikult tasustatud) teie unistuste turismisihtkohta.
5. Üheaastane golfiliikme pakett
6. V.I.P-ravi kõigis maailma lennujaamades
7. Täielik elustiili muutus
8. Juurdepääs Bohemian Grove'i
9. Kuumakse meie tulevastele liikmetele 66 600 dollarit
See on kõik meie eelised pärast algatamist, kui see on ok, kui vastame kolm korda hommikul
👉 liitumiseks valmis
👉 liitumiseks valmis
👉 Valmis liituma
🔺TERVE 👁LUCIFER🔺

Lisateavet leiate sellelt lingilt:
https://www.facebook.com/groups/1125630308185273/permalink/1125980188150285/

KONTAKT: GRAND MASTER GOD'S ♈ WhatsAppis +393509755514
E-post: oathinitiating@gmail.com

Hoiduge võltsagentidest!!!

 

Postita kommentaar

<< Esileht