esmaspäev, jaanuar 07, 2008

Pullerits: rekordilised mahud saavutatud!

Juhtusin vaatama aastataguseid treeningmärkmeid – ja üllatusin. Oli siis ikka üldse tegemist treenimisega?

Vaadake ise: E – 9 km jooksu; T – 0:20 jõudu ja 1:00 ujumist; K – puhkus; N – 9 km jooksu ja 0:45 jõudu; R – 1:47 imitatsiooni (15 km); L – puhkus; P – 1:54 imitatsiooni (16,5 km). Kokku treeningtunde ca 7:15.

Paneme selle kõrvale nüüd lõppenud nädala, kus kokku tuli treeningtunde 14, ja näeme, et mahud on suurenenud pea kaks korda. Ent ega see tähenda, et mul olnuks täna hommikul raskusi kell pool seitse tõusmisega, et jõuda kell 8 Tartu-Tallinna bussile, kus ma seda sissekannet parajasti toksin.

Siin on siiski üks tähtis nüanss. Lõppenud nädal oli selle talve üks kahest kõige mahukamast. Kui ma oma juhendaja Kalmer Trammi, Eesti naiste koondise treeneri koostatud hooajaeelset koormuste jaotust vaatan, siis edaspidi läheb treeningtundide arv oluliselt vähemaks, mis ilmselt tähendab, et intensiivsus hakkab tõusma. Kuid kindel selles ei saa olla, sest ega ma viienda neljanädalase tsükli plaane veel saanud ole. Esmalt on vaja sel nädalal lõpetada neljas tsükkel.

Rohkem kui pool lõppenud nädala koormusest tuli laupäeval ja pühapäeval. Nädala algul näis seis nii nutune – lund ei olnud piisavalt, et suusatada, kuid oli siiski sedavõrd palju, et segada rullidega sõitmist –, et kahtlesin, kas suudan plaane üldse realiseerida. Aga hea tahtmise korral saab kõike.

Laupäeval oli mu stammtreeningpaigas, Tähtvere spordipargis, niivõrd libe ja jäine, et rullitamine ei tulnud seal kõne allagi. Egas midagi, läksin Supilinna peamagistraalile, umbes 850 meetri pikkusele Herne tänavale, ja sõitsin seda 40 pikkust. Tuul puhus vinge-vinge, inimesed käisid, kapuuts silmini, mõned hoidsid käpikuga nina kinni – aga polnud hullu: kui üks ots tuli vastu tuult murda, et jõudu arendada, siis teine tuli ju pärituult, et õppida suurel kiirusel pikemalt libistama.

Kokku sai 2:33ga läbitud 34 km (nii aeglaselt seepärast, et mul pole uisu-, vaid klassikarullid). Pärast seda tegin 1:07 ujumistrenni ning kui 3,5 km jooksu ka veel lisaks arvata, tuli puhast treeninguaega täpselt 4:00.

Pühapäevaks palusin appi hea sõbra ja vana konkurendi Art Soonetsi, Scanpixi fotoarhiivi juhataja (just Scanpixilt, nagu olete ehk märganud, olen saanud täiesti legitiimselt enamiku selle blogi fotosid – tänu Soonetsi vastutulelikkusele), kes sõidutas mind oma Toyota Avensisega Otepääle kolme ja poole tunnisele kontrolltreeningule. Eesmärk, mille Kalmer Tramm oli püstitanud, oli läbida selle ajaga klassikastiili 50-55 km.

Otepää rajal, mida nädalavahetuse võistlusteks oli rajameister Tõnu Kinksi sõnul pikendatud 2,35 kilomeetrini, jagus algul rahvast lausa murdu. Teiste seas murdis mägedest üles peaminister Andrus Ansip, ja siin tuleb tõesti märkida, et väljend «ansipit tegema» – mis tähendab arulagedalt kõvasti treenimist –, tuleb tõepoolest käigust maha võtta. Ansip liikus väga rahulikult. Küsis, kui palju mul treenitud on, ja rääkis, et tal (kui õigesti mäletan) olla kilomeetreid 300 alla, mis minu arvates on seesuguse ameti pidajale aukartustäratav arv.

Võib oletada, et süüdi oli Tehvandi ringi pikenemine varasemaga võrreldes rohkem kui sada meetrit, klassikajälje absoluutne puudumine ning ohjeldamatu tuul, mistõttu 15 ringi läbimiseks kulus 2:17, samal ajal kui kolmapäeval sai palju kvaliteetsemates oludes läbitud 1:59ga 14 ringi (30,8 km). Suutlikkuses küll vahet ei tunnetanud. Kui kolmapäeval sõitsin Hobuseraua tõusu laugemat nukki vaid korra üles sammuta paaristõukega, siis eile tegin seda esimese tosina ringi jooksul vähemalt viis korda ning alati jõudsin tollest tõusu järsemast lõpuotsast ka üles joosta. Igatahes, tuleb tunnistada, et sammuta paaristõuge oli alumisel laugel nukil palju tõhusam kui uisusamm, mille viljelejad seal alati maha jäid. Ja ammugi, nagu ilmnes, ei saa uisusamm vastu, kui klassikas Hobuserauatõusu üles joosta. Küll aga, paraku, libisesid uisumehed järgnenud pikal laskumisel mulle kergelt järele ja möödagi. Ilmselt tänu pidamismäärde puudumisele ja tõenäoliselt ka enamiku meeste suuremale massile võrreldes minuga.

Tunnistan ausalt, et 13. ringil läks esimest korda pisut raskeks. Siis tundsin Hobuserauatõusu lõpus, et reielihased ei ole enam nii erksad nagu varem. Eks see väsimuse kogunemine peegeldu ka vaheaegades (tõsi, ka tuul läks pimeduse saabudes üha valjemaks). Esimesed viis ringi 44.30ga, kümme ringi 1:30.30ga, 15 ringi 2:17ga, 20 ringi 3:06ga. Iga viie ringi järel tegin joogipausi (naturaalne õunamahl on üle kõige, ei mingit Isostari ega muud keemiat) ja haukasin halvaad peale.

Lõpus lasin kolm ringi mõõdukamas tempos, sest parema suusasaapa kand oli juba viienda ringi järel hakanud tasapisi hõõruma ja mu kand muutus järjest valusamaks. Katsusin võimalikult palju kasutada paaristõuget, sest siis tegi saabas vähem piina. Nagu kingsepp, kellele saabast varem vaadata viisin, seletas, tikub kannaossa kogunema polstri volt, mis läheb rulli ja seega hakkabki n-ö pinnale käima. Ta õpetas ka, kuidas seda naaskliga laiali tõugata, kuid ega seda ju keset treeningut mitu korda teha saa.

Kui sõidetud sai 23 ringi ehk 54 km, milleks kulus 3:36, võtsin suusad alt. Tõmbasin päevale – mis algas juba hommikul 6,5 km soojendusjooksuga ca 5 min/km – ja nädalavahetusele ja ühele kõige raskemale nädalale joone alla. Eile tuli puhast treeningaega 4:10.

Näis, kas edaspidi läheb kergemaks. Mitte enam nii, et pühapäeval kulub koos kogu logistikaga treeningule 7-8 tundi ja treeningu maksumus lähem üle 200 krooni (suuskade ettevalmistus, transport). Võrdluseks laupäevase kodulähedase treeningu hind: null krooni.

Foto 1: Kurnatud suusatajad Tour de Ski lõpujoone taga. Foto autor: AP / Scanpix
Foto 2: Tšehh Lukaš Bauer,
Tour de Ski võitja. Foto autor: Reuters / Scanpix
Foto 3: Rootslanna Charlotte Kalla sõitmas Tour de Ski võidu suunas. Foto autor:
Reuters / Scanpix

34 Kommentaarid:

At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

Soovitan väga tõsiselt kaaluda ikka korralike klassikasaabaste ostmist! Ei ole mingit mõnu trennil kui pead üle poole ajast võitlema saapa poolt põhjustatud ebamugavustundega.

Halvaa on küll võrdlemisi energiarikas, kuid samas seedub niivõrd kaua, et see millal halvaast tulnud lisaenergia lõpuks ära tasuma hakkab on trenn ammugi läbi. Pigem tarbida sellise intensiivse trenni ajal siis juba spordigeele jms...

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

margusm võttis sõnad suust- Priit marss poodi uusi suusasaapaid ostma- kui blogi sissekannetest lähtuda hõõrub see saabas su kanda ju iga kord. Kaua võib.

 
At 13:37, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, mehed, nii läheb see harrastus ikka liiga kalliks. Varsti ütlete, et mingu ja ostku ma Isostari. Siis ütlete, et ostku müts, mille alt kõrvad välja ei paista. Jne jne. Nii võibki lõpmatuseni jääda asju apgreidima ja varustuse tootjaid nuumama.

Enne tuleb siiski saavutada maiste ja lihtsate vahenditega teatud tase, kui hakata parimat varustust taga ajama (pulsikellast rääkimata)...

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Priit, Sinu mütsi alt ei paista kõrvad välja.

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen seda varemgi tahtnud küsida- kas nende pikkade "suitsupauside" pidamine vastupidavustreeningu! sees on sinu omalooming või pärineb see Trammilt?

BTW,isostar ja naturaalne õunamahl on üsnagi ühes hinnaklassis(ja maratonil on joogiks spordijook,mitte õunamahl..)

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

Pikk ilmaprognoos kuni 21.01 näitab ainult 0 ja pluss kraade, edela-lõuna tuult ja ka loomulikult vihma. Täitsa närvi ajab juba musta maaga rassimine.

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

No kuule, mittehõõruvad suusasaapad- kas tõesti liigne eputamine??? Kui sa sellise filosoofiaga jätkad, siis ennustan, et TM Peebu ja Palu punkti vahel jääb PP mulle jalgu ja mitte sellepärast, et ma hirmheas vormis oleks ja 3.15 tempos läheksin või, et PP oleks totaalselt ületreeninud vaid sellel lihtsal põhjusel, et PP istub veritsevate kandadega lumehanges ja ootab laibakat. Ning selgelt ebasobiva varustuse kasutamine on murśternäide ebaprofesionaalsusest.
Muuseas mul on kodus paar musti veneaegseid suusasaapaid üle, sellised laiad, kipuvad natuke isegi klassikaraja serva hõõruma. Annan ära, villid garanteeritud ja mitte ainult kannal. Komplekti kuuluvad veel 2 paari pruune puusuuski, ühed miinuskraadi tõrvaga tõrvatud, teised sulailmatõrvaga. Bambuskepid kahjuks kulusid suvel lillede ülessidumiseks ära.

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

Siin oli muuhulgas juttu suusasaabastest - olin ka sunnitud uued NNN-tüüpi klassikasaapad ostma, vanadel Alpinadel (mis tegelikult mind vähemalt 6 aastat teeninud) avastasin et ninaalune raud lausa põiki katki. Proovisin erinevaid ja jäin Fischeri RC1 juurde - mugavad ja suht odavad 1400-1500 krooni, samas kui kirevamad võistlussaapad on ikka üle 2000. Eile käisin nendega juba sõitmas - pole viga.

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Päris huvitav oleks teada saada, kust pärineb väljend "Ansipit tegema"? Ega Sa, Priit, seda ise välja ei mõtelnud või oskad ehk siis allikat viidata?

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Priit, anna endale aru, et see on täielik jama, kui sa pead saapa pärast oma sõiduviisi muutama!
Eriti veel arvestades sinu väga tõsist trenniplaani.
Vastasel juhul lööb saabas sinu trenniplaani augu, mitte haigus või ületreenitus.
Iga jalats peab olema mugav, nii king kui ka suusasaabas.

Ma ei tea mitme soonega klambrit Priit kasutab aga Extreme Spordis olid mõned eelmise aasta mudelid päris hea hinnaga (ca 1000 kr.). Numbrivalik oli küll piiratud. Tasub läbi helistada ja küsida mida alles on.

 
At 17:52, Blogger Marrrk said...

Väljend "Ansipit tegema" kuulub Kerstin Marguse ütluste hulka. Ja Priidule õnneks, ülejäänudele ilmselt kahjuks, jäeti pool tähtvere rada lumega katmata. Et ikka PP. saaks oma klassika rullidega ja hõõrutvate saabastega uisku nühkida, ka talvel.

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Hankige endale lähivälismaalt(mitte Lätist-Leedust) COMPEED plaastrid. Ei hõõru ükski jalanõu ja vanad villidki saavad terveks.

 
At 00:29, Anonymous Anonüümne said...

Selge see,et iga sport on kallis.Isegi kui sa ei maksa aeroobikatunni pileti eest kulutad pidevalt raha varustusele.See saabaste peale kokkuhoid on ju lausa koonerdamine.Kui praegu uued saapad muretseda saab need vabalt maratoniks sisse sõita,muidu kui sa ostad spetsiaalselt maratoniks uued saapad jäädki ehk laibakat ootama nagu siin ähvardati.Aga muidu treeningu poole pealt tubli töö,loodame ainult et suudad kõik maratonil 100% realiseerida.

 
At 07:55, Anonymous Anonüümne said...

Pole olemas halbu saapaid, on vaid s.....d jalad. Mõnel on kohe jala ehitus (kuju) selline, et ka parim saabas hakkab peale ja teistele võid kas või naelakasti jala otsa panna ja käib ilma igasuguse viginata. Teine asi on ka sokk saapa sees, mis vahel pisut hooletumalt jalga tõmmatult teeb suurt pahandust. Ja nagu ikka - jalg peab "hingata "saama, mida muidugi iga parem saabas võimaluse piires ka annab. Nii et iga vankriratas tahab omamoodi määrimist ja iga soovitus ei pruugi kõigile sobida. Peamine on ikka ise tunda- mis sobib , mis mitte

 
At 09:03, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh nii suuresti muretsemast mu jalgade ja saabaste pärast. Teate, pole hullu, tuleb vaid vaadata, et see polsterduse volt enam ei koguneks sinna, kuhu ta on kogunenud - ja viimati enam vanasse kohta ei kogunenudki, vaid uude, ja kui uuest kohast ka selle minema "peksan", siis oleks vist okei. Nõus endise jooksutuusa Rein Valdmaaga, et parem osta Compeed plaastrid - olen selle firma toodangut kasutanud -, kui hakata jälle riskima mingi uue saapaga. Asi on tõesti selles, nagu üks viimaseid kirjutajaid vihjas, et probleem on ka jalgades: mul on vasak jalg tsipa suurem kui parem.

Aga ärge siin sellest saapateemast nii väga erutuge. Saapateema saab korda, see on kerge liigutus. Hoopis raskem on teha neid 14-tunniseid treeningnädalaid - selles on ikka tuum. Ärge põhiteemalt metsa keerake!

 
At 09:14, Anonymous Anonüümne said...

mis te nüüd segate vanameistrit mingi saapajutuga!!! ta ju teab kõike ise (Tramm teab muidugi ka). minuarust on siin antud kuhjakaupa soovitusi - pulsokas, uus ratas jne jne, priit teeb ju ikka nii nagu heaks arvab (või Tramm arvab). las laksab treenida, tibusid loetakse peale tartu maratoni, siis näeme kellel õigus. jõudu kõigile.
raul, tallinn, estonia.

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

jajah, kas oli ikka mõtet oma klassika-ambitsioonidega kulutada raha uisu-Atomicute peale. ütlesid küll, et odavalt said, aga peaeesmärki silmas pidades loll laristamine. :)

 
At 11:12, Blogger Priit Pullerits said...

Võite kiruda ja süüdistada mind, aga mitte Kalmer Trammi. Tema ei ole absoluutselt öelnud, et osta või ära osta uued saapad, pulsokas, suusad, kepid, määrded, määrdepukid, suusaboks, kindad, sokid, sooja ja külma ilma pikk ja lühike pesu jne jne - need on kõik minu otsused.

Ja kõik ei pea olema viimse peal ehk maksimaalne - ega siis sport mulle elus kõiksee A ja O ole. Sel hooajal küll, aga kas ka mõne aasta pärast - no vaevalt.

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Kalmer lähtub natuke süsteemsemalt oma treeningplaane sportlastele tehes, aeroobse ja anaeroobse pulsi läved ning treeninguintensiivused on tal ikka arvesse võetud ... kahtlen et Pullerits jääb keskmise tasemega segarezhiimi kui Hobuseraua tõusust ülesse jookseb nagu ta kirjeldab... aga teadmatus on lollide lohutus, tal ju pulsokat pole ja hea ka et muret selle pärast ei tunne... muidu ei saa äkki öösel enam magada

Pullerits, sa Viru maratonile ka lähed? seal oleks lahe vaadata kuidas superkompensatiooni eelne seis on ... saaks graafikuid joonistada kas ja kuidas pärast vorm tõuseb või ei tõuse :-P

 
At 15:18, Blogger Priit Pullerits said...

Ikka lähen Virule. Loodetavasti toimub. Lähen teistele Estoloppeti sõitudele ka.

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

PP mõni aeg tagasi...

"Valik langes lõpuks Asics Gel-Kayano XII peale, mille letihinnaks oli 2425 krooni, kuid Sporditähe tellimuselt saadud 30 protsendi hinnaalanduse abil kadus jõuluvana kukrust 1700 krooni, mis oli odavamate Asicsite hind.

Proovijooksu tehes sain esimest korda elus aru, mida üks jooksususs tegelikult pakub – kirjeldada on seda keeruline või suisa võimatu. Kellel spetsiaalselt jooksutossu pole, minge ja proovige kasvõi poes jalga ning tehke seal paar tiiru. Kus ma olen elanud ja miks ma seda varem ei teadnud, jääb arvatavasti igaveseks mõistatuseks. Tõenäoliselt on asi selles, et keegi pole kunagi jooksujalatsi vajalikkus piisavalt rõhutanud ja foorumites ning ajakirjades pole selliseid teemasid samuti märganud. Ehk info on peidus. Kahju."

Kõik ei pea tulema läbi vere, higi ja pisarate :D

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

heast jooksusussist sai aru, et on hea, heast uisusuusast sai aru, et on hea. aga pole ju kindel, et õige suusasaabas ka hea on? :D. äkki prooviks :D. ei tea, kas paremast rattast ikka on kasu? ja pulsimõõtja on ka saatanast. "Kuulge, mehed, nii läheb see harrastus ikka liiga kalliks" suurem osa mehi oma põhiharrasuse peale panebki palju raha. mis ei tähenda, et raha peaks kahte lehte pilduma spordivarustuse peale. see aeg, mis PP-l kulub trenni peale, on mõnele palju kallim, kui varustus. ise ligi 40 vana ja eluaeg sporti harrastanud, praegu mitu väikest last kodus ja et 3h nädalas saaks sporti teha, on kombineerimine kogu aeg. ja ei kasuta küll viimast ja tipp-tippvarustust, aga kõike mis teen, püüan "heade rootsi riistadega" teha. aeg liiga kallis, et kokku hoida mõnu pealt, mis sellest välja pigistada tuleb. ja võib kindlalt öelda, et parem tulemus jääb mehe taha kinni, mitte varustuse. tehnikaaladel (suusk "tehnika" suusatamises) on tehnikal ikkagi suur osa (Mae suuskadenühkimine klompidest 20km sõidus ja Baueri esimene km). oleks Baueri suusad jäänudki selliseks, poleks mehest miskit kasu olnud. ehk midagi juba tehes tuleks kasutada võimalikult head kättesaadavat varustust, et ainult enda taha asi jääks. rattamaratoni jaoks polekski PP-l vaja (ja keegi ei nõuagi) omale kallist ratast osta, kindlasti suudaks ta parema ratta leida-laenata-testida kelleltki, kui naistekas. keegi ei tahagi siin PP-st rattafänni teha, aga kui juba sõitma minna, siis püüda parimaid kättesaadavaid vahendeid kasutada. või ongi üks mõnu/eesmärk see, et kuna vorm on hea, saab parema varustusega võistlejatele ära pannes eriti hea tunde? siin mitu korda lugenud (täpseid kohti ei tea/viitsi otsida), et möödusin selle ja selle varustusega võistlejast. et on kompleks, omal raha ei jätku "varustuse tootjaid nuumata" (ise olen ka enamuse asju ostnud allahindluste ajal), aga oi kui hea on neist mööda minna.

 
At 20:19, Blogger Vana Kala said...

No mis te tümitate, Priit teeb ju meile tsirkust. Mõni mees paneb seamaski ja kostüümi Tartu Maratonil pähe ja selga teine paneb aga hõõruvad saapad jalga ning mõlemad hüüavad finishis, et läbi sõitsin, kui poole maa peal laibakas neid ära ei lohista :)

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Kaks nädalat lubab sula ja vihma, Viru maraton ei toimu kohe kindlat. Siin on üldse ime kui Tartu maraton veel toimub

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

nojah ma kardan ka et ei saa ikka sinna Virule, kuigi tahaks hirmsaste Pulleritsuga vormikõveraid võrrelda... aga ma juba ammu sellele ei looda, tuleb ikka ka välismaal käia kus lumi garanteeritud... kuigi jah riskid on sealgi, mõnikord võetakse suure tuule pärast näiteks rajal maha :-(

aga ühte ma ütlen, müts maha nii tema kui ka kõikide teiste eest kes suudavad Tähtveres sellel sprindiringil trenni teha ... minujaoks on alati olnud suusatamise võlu sellest, et müttad kusagil lumise metsa vahel ja ühte ringi ülearu palju ei kruti, soovitavalt ühe trenni jooksul mitte kordagi ei tee "teist ringi" ... kui see väiksel ringil tampimine psüühikale ei mõju, siis olete kõvad mehed ... see ei ole minu poolt enam selline iroonia nagu need viited superkompensatsioonile etc....

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

muide veel, krt ma muidu ei kirjuta siia, ja isegi ei viitsi seda blogi eriti lugeda, aga kord Vasalopetilt tagasi tulles tekkis meestega nii suusoojaks mõttevahetus, et peaks tegema ühe retrosuusamaratoni. Mingil talve kui lumi tuleb ja jääb, ilmselt mitte tänavu siis ... st puusuuskadega ja Tartust Käärikule. Pullerits võiks võtta selle asja ajamise oma peale, uurigu välja kust trass läks, starti vist Emajõe jääle ei saa muidu viia kui, ja muusosas võivad maaomanike aiad-tarad ka probleeme valmistada, aga võiks ju proovida. Ma usun et vähemalt sadakond meest-naist tuleks küll starti ... Isostari kasutamine sõidu ajal oleks keelatud ... :-P

 
At 09:44, Blogger Kidra said...

No selle viimase kommija ideega olen igati nõus. Tundub nii mõnusalt retro, et selle võiks isegi teostada. Aga Priidule jõudu tema valmistumiseks Tartu maratonile. Mina ei kritiseeri ega poolda - igaühe jaoks on oma tee. Ja see siin kajastab Priidu teed ja tema valikuid. Loen. Võtan teadmiseks. Ootan uusi sissekandeid. Eelkõige Priidu treeningutest muidugi. Enamuse muude Priidu seisukohtadega ma pole sageli nõus, aga tsiteerides Voltaire’i “ma ei jaga teie vaateid, aga olen valmis surema selle eest, et võiksite neid väljendada”.

Kidra

 
At 11:22, Blogger Priit Pullerits said...

Thanks, Kidra, aga see mees, kes tsiteerib Asicsi jooksutossude ostmist ja viitab, et see on minu tekst - no ei mäleta, et oleks selle kirjutanud. Kust see küll võetud on??

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

Šmutov: Vanad kaunad nurka, kuninglikud kotad jalga

4.jaan.2007

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Priit ! Sinu treeningmahud on hirmkõvad ,eeldades sellelt pinnaselt Eesti tasemel juba ka tavadistantsidel häid kohti . Ma ei kujuta ette kust võtad selle aja töö ja tavaelu kõrvalt??? Aga huviga ootan Estoloppeti maratone,kus tihti sõidan sinuga ühes kümnes ja usu treenin sinust ~poole vähem (võib.olla isegi rohkem kui poole). Minu arvamus ,et sinu mahud on liiga suured, mis omakorda pärsib arengut ja tulemuseks on lihtsalt organismi proovilepanek kas jõuab kannatada muu elu kõrvalt aina uusi koormusi,samas maratoni kohad sul ei parane sedavõrd ! Aga kevadel vaatame kirjutame !

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Arenemiseks peavadki olema mahud suured. Küsimus on selles, et millal need mahud realiseeruved tulemuses? See võib juhtuda aasta-paari jooksul, kuid kogemused näitavad kannatuse varumise vajadust - hüpe tulemustes saabub nelja-viie aasta treeningu seedimise järel.
Soovin Priidule jätkamiseks jõudu ka siis, kui sel hooajal soovitud tulemust veel ei saavuta.
Tulemuseni viib järjekindel treening, mis kõrvalvaatajale võib tunduda(ja tihti tundubki) tarbetu nühkimisega.
Edu.

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]how use coreldraw x4, [url=http://firgonbares.net/]freeware educational software[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] tutorial adobe photoshop cs3 free full adobe acrobat 9 downloads
purchase cheap software [url=http://firgonbares.net/]microsoft office 2007 enterprise activation code[/url] shop software reviews
[url=http://firgonbares.net/]proxis store manager software[/url] office 2007 enterprise blue edition
[url=http://firgonbares.net/]discounted computer software for[/url] medicine store software
buy dreamweaver cheap [url=http://firgonbares.net/]oem office software[/b]

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]ahead nero 9, [url=http://sunkomutors.net/]oem version of software[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] free adobe acrobat 9 buy photoshop tutorials
dj downloadable software [url=http://sunkomutors.net/]1 Mac Box Set[/url] discount on software for
[url=http://sunkomutors.net/]adobe creative suite 4 serial[/url] autocad mechanical
[url=http://sunkomutors.net/]can i buy adobe dreamweaver[/url] student software stores
ADDED Software [url=http://sunkomutors.net/]2007 academic software[/b]

 
At 08:04, Anonymous Anonüümne said...

[url=http://hopresovees.net/][img]http://vonmertoes.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]windows vista games, [url=http://hopresovees.net/]adobe software educational discount[/url]
[url=http://hopresovees.net/][/url] PACK-1 Adobe PACK autocad piping symbols
Pro Retail Price [url=http://bariossetos.net/]discount software photoshop[/url] discount software house
[url=http://vonmertoes.net/]academic software san[/url] quarkxpress passport 7 vista
[url=http://hopresovees.net/]video store software[/url] real world camera raw with adobe photoshop cs3
uml filemaker pro [url=http://hopresovees.net/]buy dreamweaver software[/b]

 

Postita kommentaar

<< Esileht