kolmapäev, august 17, 2011

Pullerits: Mis saab Võru rattarallist?


No ma tõesti ei tea. Trenni on ju nagu tehtud. Tahaks tulemusi näha. Kindlasti tahaks paljud samuti näha, milleks ma siis tegelikult suuteline olen. Aga ilm ei soosi laupäeval Võru rattarallil rattasõitu. Seetõttu jätsin end kolmapäeva õhtul, kui kirja sai panna veel 16 euro eest, registreerimata. Ilmaprognoos lubab jätkuvalt Lõuna-Eestis laupäeva keskpäeval laussadu. Ja rattasõit vihmas pole suurem asi. See pole üldse mingi meeldiv asi. Paar korda on ette tulnud - vastik. Kui muidugi juba üleni märg oled, ega siis ole enam suurt vahet. Aga vastik on ikkagi - ja kui seda vastikust on ligi kolm tundi... Miks enda elu nimme ebamugavaks teha? Samas: võistelda tahaks. Eelmine aasta jäi Võru rattarallist hea mulje. Grupp oli väike, seal sai kohati end tegijana tunda, kuigi oli ka hetki, kus hirmus raskeks läks. Ühel tõusul oleksin äärepealt maha jäänud, aga pigistasin viimase välja - ja sain grupil ikka sabast kinni. Kokkuvõttes sõbralik ja tore sõit. Miks peaks nüüd toda muljet vihmaga rikkuma? Fakt on see, et kui sajab - ja ta sajab, pagana päralt! -, siis on juba saja meetri järel rattakingad paksult vett täis. Ja teadjad mehed räägivad, et ega ka kingakatted (mida mul nagunii ei ole) selle vastu aita - vesi immitseb ikka sisse. Aga siis on minu seniste nappidele kogemustele tuginedes juhtunud see lugu, et varbad hakkavad külmetama. Ja kui varbad juba külmetavad, siis on haigus peagi platsis. Seda enam, et oled üle keha läbimärg. Ei, mehed, kui kaine mõistusega võtta, siis see asi ei lõpe heaga.

Aga äkki juhtub ime ja ei saja? Siis oleks ju narr eemale jääda, kahetseks terve nädalavahetuse. Ja mitte ainult mina, ilmselt paljud teised ka.

Okei, siin on diil: otsustan reede hilisõhtul ja laupäeva hommikul. Kuid enne end kirja ei pane. Aga siis, enne starti, nõutakse ju pea poole rohkem raha, kui nõuti kolmapäevani - 30 eurot. Nii palju enda võimaliku leotamise ja haigusega riskimise eest maksta oleks küll liiast. Diil on järgmine - rõhutan, et mõlemapoolse kasuga.

Nimelt, kindlasti on mõni, kes laupäeval pikal distantsil starti ei tule - olgu põhjus mis iganes -, aga on end juba kirja pannud, näiteks kas või hooaja alguses. Rumal on ju 16 eurot korstnasse kirjutada. Minu pakkumine: maksan teile 10 eurot sellest tagasi, kui annate oma registreeritud koha mulle. Kannan juba laupäeval pärast võistlust raha üle, see on siin must valgel lubatud. Et mis mina sellest kasu saan? Mina saan teie numbri, mida te "lunastama" ei tule, ja registreerin selle seitsme euro eest enda nimele. Kokku 17 euro eest küsitava 30 asemel, teie saate muidu kaotsi minevast 16st kümme tagasi. Nagu ütlesin, kõigil on kasud sees; kõik on happyd.

Kes on minu pakkumisega nõus, andke mulle lahkelt teada meilile priit.pullerits@postimees.ee või telefonil 5145319 (muidugi võib ka siiasamma kommentaariumi endast märku anda, kas oma telefoninumbri või meiliaadressiga, võtan siis ise ühendust). Konfidentsiaalsus garanteeritud!
******Saguaro National Park, Rincon Mountain District, Arizona. 2. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1-d: USA jalgratturid (ülalt alla) Tom Danielson, George Hincapie ja Danny Pate Utah' velotuuri kolmandal etapil Tooele's. Fotode autor: AFP/Scanpix

39 Kommentaarid:

At 00:19, Anonymous Anonüümne said...

Ega mis-iganes-põhjusel-mitteosalejad laup. hommikul kohapeal ees ei oota. Alternatiiv oleks olnud ikkagi 16 EUR pilet ära osta ja kui L tõesti peaks Võrus pussnuge alla sadama - mida ilmaprognoos ju kindlalt ei väida - proovida mõnele teisele lollile maha müüa.

 
At 00:50, Anonymous Anonüümne said...

Priit sarnaneb baari uksel kõhkleva joodikuga. Laupäeval oled stardis, selles pole kahtlust.

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Ai-ai-ai ...
Priit - rattasõit EI OLE mugavussport ja vihm peaks sellisel juhul asja ainult mõnusamaks tegema. Vaat rulluisutamisel oleks vesi kurjaks ...

Oma elu parimaks sõiduks pean kahe aasta tagust ülimudast Haanja100 ja seda just emotsioonide pärast.
Aga Priit, sina ju EI VÕISTLE TULEMUSE PÄRAST ...?

Mart

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Positiivne tulemus tähendab ka positiivseid emotsioone.
Aga eeloleva sõidu eesmärke võiks veidi täpsustada küll. Kas tegu on kontrollvõistlusega? Treeningtsüklit lõpetava hooaja (ainsa või peamise?) planeeritud vormikõrgpunkti realiseerimise kavaga? Või millegi muuga? Ja kas silme ees on ka konkreetseid parameetreid koha, keskmise kiiruse või distantsi läbimise aja suhtes? Ja kas plaanis on võistelda Artiga, Lehoga, veel kellegiga; või hoopis iseenda eelmise aasta tulemusega.

 
At 14:35, Blogger Madis said...

Praegune HIRLAM mudel näitab, et Võru kandis ei saja eriti kella 10-14 vahemikus. Liiga kaugel ees veel, et midagi konkreetselt saaks kinnitada.

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

13:34 nõus. Priit tee nagu ise eelmises artiklis kirjutasid, kuuluta välja mitmendat kohta lähed saavutama. Mitte ära tule pärast tagantjärgi targutama, et olid sel aastal rattarallil 100 kohta eeaspool, sest läksidki seda tegema.
Mis ilma puutub, siis pole halba ilma, on valesti valitud riietus ja suhkrust sa ka pole, et vihmakäes ära sulad. Võta ennast kokku mees!

 
At 21:20, Blogger Priit Pullerits said...

Lasin täna tempo alla, 30,7 km 57.20ga. Aga nagu näha, siis pakkumisi ei ole. Ja kui pakkumisi ei tule, et "mine, PP, minu asemel, ma ei saa", siis on asi selline, et mind stardis pole ja Võru rattarallil põnevust kohe kamaluga vähem... Ma ei ole kindel, et see üritusele eriti kasuks tuleb.

 
At 21:25, Blogger Madis said...

Priit, miks Sa korraldajatelt ei küsi stardiluba? Äkki saad lausa poolmuidu. Ilma osas on prognoosid juba palju lubavamad.

 
At 22:07, Blogger Priit Pullerits said...

Madis, ma vaatan EMHIt (http://www.emhi.ee/index.php?ide=19), see on küll lootusetu. Kust roosilisemat prognoosi näeb, ja kui usaldusväärne see on?
Tjah, muidugi võiks korraldajatega kaupa teha, Soonets koguni üks kohtunikest, aga see ei tundu kuidagi õige... Kui muidu ei saa, siis võtan Chr Pacifica ette ja püüan stardijoone eest ja grupi ees üksinda eest minema saada... täna tuli sõites selline mõte, sain juba 73 km/h kätte. Ei tea, kas jõuaks enne gruppi kohale? ja mis kostetaks? Kunagi ju sõitis Rainer Nõlvak Tartu rattarallil mingil selilirattal mingi kihlveo peale kõigi ees...

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...

"ERR-i spordiportaal alustab kulturismi rubriigiga". Need riietusruumis enne ja pärast trenni oma shake'e loksutavad jõusaali kujud mind isiklikult ei häiri, aga minu meelest ei vääri nad avalik-õiguslikus meedias promomist. Vähemalt spordi all mitte. Sest selliseid kehasid, nagu ERR hakkab nüüd iga nädal reklaamima, ei saa ilma keemiata.
Kas avalik-õiguslik ERR Sport on end lõplikult, nagu inglise k öeldakse sold himself out? Iga geeli- või toidulisandi ärimees võib ERR Spordi ukse jalaga lahti lüüa - reklaamige mind! Selline tunne tekib küll.
Pulleritsu blogi kiituseks peab ütlema, et siin tutvustatakse tervislikke, mõistlikke ja mehelikke spordialasid.

 
At 00:28, Blogger Madis said...

Eesti sademed:
http://www.emhi.ee/index.php?ide=19,394,416,1183

Ja siis pilved:
http://www.emhi.ee/index.php?ide=19,394,416,854

Ja siis paned 1+1 kokku ning segad kõik selle kokku asjaga nagu intuitsioon :-)

 
At 08:12, Anonymous Anonüümne said...

Jänes püksis mis muud. Priit on juba nii palju siin kokku kirjutanud et ei saa endale enam kehva tulemust lubada.

 
At 08:40, Anonymous Paul said...

Nagu näha siis ilm annab paranemise märke.
http://www.yr.no/place/Estonia/V%C3%B5rumaa/V%C3%B5ru/hour_by_hour.html
Mees kes kirjutab võitjate suurest tahtejõust, ise nühib pikki trenne Tähtvere Spordipargi väikesel ringil ( vot siin on tegu tõsise vaimujõuga)ja tembeldab buffi kasutajaid tossikesteks, kardab südasuvel väikest vihmasadu?? Tule siis pühapäeval Tallinna rattarallile. Kui räägid Veerannaga leiab ta sulle koha Veloklubi bussis ja saad ka ratturite köögipoolel viibida nii mõnegi tunni.

 
At 09:06, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, te tegelete soovmõtlemise ja endale sobilike ilmaprognooside loomisega. EMHI ütleb täna, reede hommikul, selgelt:

Pilves ilm. Sajab vihma, kohati võib olla äikest. Sadu on mitmel pool tugev. Õhtul saju intensiivsus väheneb. Puhub kirde- ja põhjatuul 3-10, puhanguti 12, rannikul 13-18 m/s, saartel hommikul puhanguti 20 m/s, õhtul nõrgeneb tasapisi. Sooja on 14..19°C.

Siin ei ole mitte ühtegi head märki, millele te viitate.

Paul, miks sa arvad ja usud, et norrakad teavad täpsemini Võrumaa ilma kui EMHI? Madise viidatud EMHI sademete prognoos näitab, et just Võru rattaralli ajal käib sealkandis üle homse päeva kõvem sajuhoog.

Ja lõppude lõpuks ei ole mulle ju keegi siiamaani stardikohta ka müünud! (Müünud, ma rõhutan, mitte kinkinud.) Mulle tundub hoopis, et vist ei tahetagi, et ma starti tuleksin. Vist peljatakse...

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

Aga, härra Priit Pullerits, kas te juhendistoskate aru saada? Saate ju otse korraldajatelt oma stardikoha osta? Milleks endale kunstlikult ja läbi vahendajate elu keerulisemaks teha. sirge seljaga ostate stardihommikul endale pääsme ja nii lihtne see ongi. kesksuvel vihma peljata? varbad saavad märjaks? jah, ilmselt saab ka pampers märjaks!

 
At 09:50, Anonymous Paul said...

Olen norrakat juba kaua jälginud ja näitab täpsemalt kui ükskõik milline eesti oma . Seda just 24 tunni prognoos.

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

Ei kohe kindlasti ei näita norrakate yr.no, EMHI Hirlam mudelitest täpsemalt.

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kui sa tahad koonerdada, siis nii ütlegi, ära häma mingist stardinumbri müügist kellegi kaudu. Täiesti ametlikult ja legaalselt saab registreerida ja startida.
Väga enesekeskne on arvata, et üritus sellest midagi võidab või kaotab kui pullerits sellel osaleb.
Pole märgatavat vahet kas seal osaleb üks rattur rohkem või vähem.
Kui ei taha, ära mine, põhjuse leiab alati. Halb mulje jääb enda edevuse ja koonerluse kuulutamisest.

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, sa oled ika uskumatu vend küll. 6 euri pärast sellist kino korraldada???

aink

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mul on kahju lugeda, et sa halvast ilmast nii suurt numbrit teed. Eelmise Tartu Maratoni eel võttis see lausa hüsteeria mõõtmed.

Mina oma lastele tahan küll õpetada, et halba ilma ei maksa karta. Aga loomulikult tuleb ennast ette valmistada (ka psühholoogiliselt, nagu sa eelmises kirjatükis tabavalt märkisid).

Hendrik N

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu artiklid tema blogis ja PM-is vähendavad üritustel osalejate arvu, märkis kord üks korraldaja.

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Hirm halva ilma ees võib vastava eelsoodumusega inimestel kujuneda reaalseks psühholoogiliseks (hälbe-)seisundiks. Ravina soovitatakse sügavat hingamist ja meditatsiooni. Priidu puhul on aga tegu veel massihüsteeriat genereeriva juhtumiga - hirmust nakatanu tegutseb nii, et nakatada ka võimalikult palju teisi - mida näitab ülalmainitud Tartu Maratoni näide. Psühholoogi abi oleks siin kohane - inimene, kes aitaks Priidul oma foobiast võitu saada.

Tallinna, 12:54 (päikesepaiste, rünkpilvi)

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

12:45

Väga õige ähelepanek. Nüüd jääb välja raalida, et kuidas paanikakülvamisest raha õnnestub välja väänata.

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

Priit on deklareerinud, et teeb seda blogi hobi pärast ja raha ei ole tema eesmärk. 8)

12:45

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

Kas hobi pärast keerab pahateadmatult korraldajatele kärna, et nad tema tööandja üllitistes ei unustaks reklaamiandamimaksu tasumast? Siin paistab olema seos.

 
At 14:48, Blogger Madis said...

Priit, HIRLAM on MUDEL, mitte prognoos. Tee palun nendel asjadel ikka vahet.

Esimesel ja siiani ainukesel sadamast sadamasse sõidul (Tallinn-Paldiski) ei kottinud kedagi vihmasadu. Pikale sõidule läksin maastikurattaga maanteerataste vastu (kiilasrehvidega) ja finisis oli praktiliselt vappekülm peal aga tuju see ei langetanud ning haigeks ei jäänud. Pealegi olid kõik võistlejad ülimalt sõbralikud ja rongiga tagasiteel Tallinnasse käis päris muhe tekst osalejate vahel. Koju jõudes olin veelgi õnnelikum, et selle ürituse kaasa tegin.

Loo moraali võid ise ära arvata.

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

http://www.gismeteo.ru/map/618/

сильный дождь

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

Tahes-tahtmata tuleb meelde üks laulusalm:

"Millest küll on tehtud väikesed tüdrukud? Suhkrust ja jahust ja maasikavahust-
vaat, millest tehtud on väikesed tüdrukud."

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

Pohh, kilekotid jalga ja sokkidest kõrgemalt kotid teibiga kinni, ja sõitma. Puhas ja kuiv tunne.

P

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb välja, et "suts-ja-valmis" trennide baasilt võistluse tegemine ei olegi nii suts ja valmis, kas siis ei oleks ehk mõtet oma trennitegemise põhimõtted kriitilise pilguga üle vaadata?

 
At 21:02, Blogger Priit Pullerits said...

Siin on mõnel mehel, nagu aink, matemaatikaga tõsised probleemid. Stardipäeval on stardimaks 30 eurot. Kuni kolmapäevani oli stardimaks 16 eurot. Vahe peaaegu kahekordne! Ei tea, mille eest?? Pakkusin diili, mille järgi maksnuksin 17 eurot, aga ikka on vahe peaaegu kahekordne. 13 eurot - see on ju peaaegu 200 krooni. No ma ei tea, palju õnne, kui siin on nii palju jõukal järjel mehi, kellele 200 krooni on tuulde visata. 200 krooni - see on värske uuringu järgi keskmise eesti inimese kuue päeva söögikulu! Ärge laiake siin oma rahaga!

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

Oled juba -14 euroga miinuses, sest 16 euroga ostmise aeg on möödas. Mängust välja astuda sa ju ei taha.

Muide, HIRLAM mudel lubab homseks Võrus sademeid 1-3 mm/h. Pole just palju.

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

assa, täna sajab ja kallab Võrus

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

I'm walking in the rain..
Vihmas jalutades võib ka happy olla. Mis siis sai, protokolli Pullerits igatahes ei jõudnud?

 
At 02:48, Anonymous Anonüümne said...

Raha lugemisest rääkides - eile joosti Helsinki maraton. Soomlased märgivad, et 20% eelregistreerunutest ei võtnud võistlusest osa. See teeb ligikaudu tuhat inimest. Kas tuhat sommi on oma raha peale vihased?

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits: "Mehed on nõrgaks muutunud ... Memmekaid on väga palju ilmunud raja peale"
http://www.youtube.com/watch?v=y_5AH5ZcgLg&feature=player_embedded#!

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Kardan, et kui Priit esmaspäeval oma looga "Kuidas ma 30 eurot säästsin" Kalle Muuli ette ilmub, et leia see heakskiitu. Muulit on Nõmmel näha tõsise näoga Tallinna maratoniks valmistumas.

 
At 11:10, Anonymous Anonüümne said...

Vastus pealkirjas püstitatud küsimusele: Võru rattaralli toimus! vaatamata hirmsatele prognoosidele ja lõuna-eestis tibutanud seenevihmale. Osalejad nautisid.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Kalle Muuli, kui Te seda loete, siis olge ka Tallinna maratonil tõsise näoga. Nii on Teid kõige lihtsam ära tunda. Vaadake selja taha ja vaadake kõrvale, aga kõige targem on siiski pilk maas hoida. Kopenhagen ennustab põuavälku.

 

Postita kommentaar

<< Esileht