teisipäev, juuli 19, 2011

Pullerits: Kas Eesti sport on moraalselt tupikus?

Noored kolleegid võtsid vaadelda, millega Eesti spordialaliitude juhid hakkama saavad. See oli laupäevaselt mõnus pretensioonitu kirjeldus, mis fassaadi taha piiluda ei üritanudki. Tegelikult andnuks juba kirjutise sappa lisatud Eesti suuremate spordialaliitude presidentide loetelu küllaldaselt ainest süvenenumaks uurimistööks, et milline ikkagi on nende inimeste taust ja pale, kes Eesti spordis niite tõmbavad.

Aga nagu öeldakse: noortel ajakirjanikel on nüüd esimene märk maas ja siit on hea edasi minna.

Tegelikult on Eesti sport paljudel puhkudel moraalselt puntras ja tupikus. Mina ei ole professionaalne spordiajakirjanik, aga isegi minusugusele asjaarmastajale ei saa jääda märkamata, et kahtlased ja küsitavad otsused on Eesti spordis argipäevased ning moraalsed ja eetilised tõekspidamised ei maksa sageli sentigi. Pahameelt selle üle ei saanud jätta väljendamata - see on siin.

Mida teie arvate, miks ausus ja sirgeselgsus ja muud üllad omadused, mis peaks spordis olema endastmõistetavad, Eesti spordis tihtipeale ei kehti?
******Saguaro kaktus, Saguaro National Park, Rincon Mountain District, Arizona. 2. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Eesti spordi juhtimine vajab samasugust kapitaalset puhastust, nagu Alberto Contadori ratas Tour de France'i teisel puhkepäeval. Foto autor: AP/Scanpix

49 Kommentaarid:

At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Kas te ärimees Priit Pullerits ise ka aru saate, et millisel seisukohal te parasjagu seisate. Üks päev materdate lahendamata dopingujuhtumi eest inimesi, kes ootavad teadmatuses tulemusi ning ootavad kannatamatult õigeksmõistvat otsust. Kaks päeva hiljem teatate, et dopingusaaga süüdistused on statistiliselt valesti kokkuklopsitud.

Mina tahan teada, et millisel seisukohal te täna, praegu olete? Igatahes Teie viimase arvamuse järgi on meil alaliitudes kõik nagu Norras, st korras ja kuigi ma tehniliselt tahaks teiega nõustuda ei saa ma seda mitte teha, kuna alaliitude juhi koht pole ju mingi tõsiselt võetav amet. See on nagu Ratase poolt initsieeritud auesimehe amet, mis on sidemeks juhatuse tegevjuhi ja sponsorrahakoti vahel. Oleme ausad - selline süsteem on mage. Sellises spordisüsteemis puudub võrdsus, vendlus ja vabadus. On vaid erihuvid, eesmärgid ja edevus. Kahjuks pole sellel kõigel dopinguga mingit seost. Dopingu avastamiseks peaksid ajakirjanikud oluliselt usinamalt tööd tegema.

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

Savisaar, vaatamata poliitilistele ja maailmavaatelistele erinevustele, väidetavatele seostele jms, nagu inglise keeles öeldakse, has class. Mida paljud teise ei oma. Näiteks Sõudmisliidu president Rein Kilgil, kes ju kah muidu tubli mees. Teha ettepanek Eesti Kunstiakadeemia krunt maha müüa ja akadeemia äärelinna kolida - esmaklassiline poliitik sellist avaldust kunagi ei oleks teinud. Selge klassivahe tuleb sisse ja siin pole midagi parata. Eesti inimressurss on piiratud.

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Rein Kilk ei ole poliitik, vaid ärimees. Ärimehe seisukohalt on selline avaldus täiesti arusaadav.

 
At 20:33, Anonymous Anonüümne said...

"Samas olevat Tultsi sõnul siiski tegemist vastastikku kasuliku koostööga. Ehk siis sümbioosiga. «Kilk on meie käest samuti kõvasti õpetust saanud. Seda ei saagi sõnastada, see on selline aura! Rõhutan, et Kilk ei aita üksnes sõudeliitu, vaid meie aitame ka Kilki! Nii meeskonnatöö, juhtimisstiili kui ka üldise töövaimu osas,» sõnas Tults."

Ma tooks selle lõigu esile. Noored ajakirjanikud on siin päris hea tööd teinud ja olemusliku täpselt edasi andnud. Mäletan, et nüüd juba vast aastaid tagasi lugesin kusagilt, et Jaanson ja tema treener olid Kilgile teinud super-harjutuskava, millega Kilk pidi olümpiamängudele minema.

 
At 21:12, Blogger Priit Pullerits said...

Suudavad küll Velo klubi mehed trenni teha, kui tahavad. Täna tegin esmalt 17. km järel ühe 4km pikkuse paarissprindi, hoidsime kiirust 46-48 km/h. Siis hakkas grupp ka tööle ja võttis meid kinni ning järgmised 5 km läks grupis ligi 50 km/h-ga. Umbes 35. km tõusul läksin jälle oma paarilisega ründesse ja tõmbasime 3-4 km. Tosin km enne lõppu haakisin ühte viiesesse rongi, mis läks 48-49 km/h. Kaks vahetust jõudsin ka ära vedada, teise raskustega, tunnistan, siis andsin järele - finiš ootas ka 3-4 km järel. Läksin lõppu kõige tagant esimesena ründama, sain 55 km/h kätte, siis istusin sadulasse ja hoidsin 50 km/h, aga sellest jäi ilmselgelt grupi vastu ikkagi väga väheks. Kuid tore trenn oli, sai kihutada. Aitäh, Velo klubi mehed, et liigutada viitsisite. Rohkem selliseid trenne, paluks!

 
At 21:32, Anonymous Anonüümne said...

See tuletab meelde toda sauna-MMi võistlejat, kes võttis nii ägedasti leili, et sai lõpuks surma.

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Kas kiirustreeningutega pole mitte see lugu, et esimesed 1-2 korda on krobelised, 3. ja 4. korral saab tunde kätte ja on lausa kaif, aga seal edasi iga järgmise korraga tekib üha suurem väsimus, asi ei laabu enam nii hästi ega paku ka enam lõbu - ja kui vägisi edasi pressida, siis võib päädida vigastusega? Kui põhja all ei ole.

 
At 21:42, Anonymous Anonüümne said...

"Kui piisavalt kaua jõekaldal istud, siis võid näha, kuidas sinu vaenlase laip sinust mööda ujub".
Hiinlastel on selline väga vana ütlemine.

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

ma ei saanud mitte muffigi aru, olen vist loll

 
At 23:26, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 00:42, Anonymous Anonüümne said...

Meil korteriühistus oli nii, et üks juhatuse liige jäi vahele valetamise ja võltsimisega. Võtsime teise maha - selleks polnud palju vaja, ainult seda, et piisavalt paljudele ühistuliikmetele oleks taoline käitumine vastuvõetamatu.
Ju siis sportlased, kes omale sellised juhid valisid ja neid tagasi ei kutsu, on teistmoodi vaadetega inimesed kui meie oma väikses korteriühistus.
Kui seda spordijuhtide teemat käsitleda kui teatava käitumismudeli aktsepteerimist, siis minu meelest on teatav seos dopinguteemaga isegi olemas: juhtpersoonid võivad küll rääkida, et "küll meie ikka peame tähtsaks ausat mängu", aga enda teod räägivad muud. Alaliidu juhi koht võib ehk olla vähe tõsiselt võetav amet, aga niipalju kui mina telekat vaatan, on mul jäänud mulje, et ta on alaliidu kõneisik, niiöelda "nägu". Nii et mis nägu tema on, seda nägu on ka alaliit.
Ja üldse, Savisaar küsis tegelikult Venemaalt raha hoopis Eesti iluuisutamise arendamiseks. irw...

 
At 08:43, Anonymous Anonüümne said...

Mind huvitaks pigem see, miks on kaks blogipostitust järjest lõpus illustreerimas kaktuse foto:

Saguaro kaktus, Saguaro National Park, Rincon Mountain District, Arizona. 2. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Mida sellest välja lugeda tuleks? Kas see on alateaduslik märk selle kohta, et blogi autor otsib konflikti? Või on liigintensiivne füüsiline pingutus hakanud mõjutama PP tähelepanu, s.t. väsimus hakkab võimust võtma?

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

Saguaro rahvuspark (ega me Estonia's ela).

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

In his own words, Priit:
"Proovin kokkuvõtte peale sõita ja teha samu liigutusi, mida teevad suured ässad. Hoida nii palju jõudu kokku, kui vähegi võimalik ja niiviisi sõita välja kõrge koht."

Taaramäe ei kipu jooksikuks minema, teeb seda mida peapunt ja üritab nii tasa ja targu kohtade võrra tõusta.
Kas see strateegia on Sinu arvates õige? Võiks ju korra ees ära käia. Sest mis vahet, kas tuleb 12. või 16. koht.

 
At 19:34, Anonymous Anonüümne said...

Tere, Priit, mul on sulle küsimus, mis on natuke teisest valdkonnast. Tahaksin teada Teie arvamust.

Rein Taaramäe teeb praegu Tour de France-il sõna otseses mõttes ''hullu'' sõitu. Tahaks teada, mis tulemuse peab ta saavutama, et ERR suvatseks minna koha peale, kas või mõnele etapile, et teha intervjuu. Kuigi Eesti suusatajad - Rehemaa jt.- sõidavad stabiilselt võistlejate rivi lõpus, siis on alati ETV toimetus kohal, et teha intervjuud. Tundub ,et kohale suvatseks minna keegi vaid siis, kui Taaramäe selle võistluse võidaks. Taaramäe sitket sõitu kinnitab kas või fakt, et Lance Armstrong ei suutnud oma kahte esimest tuuri isegi lõpetada. Jääb mulje, et Eesti spordiajakirjanike arvates on olemas olümpiamängud ja maailmameistrivõistlused... Isegi Norras, suures suusariigis, on jalgrattasõit au sees, eelmine aasta, mis oli olümpiaaasta, valiti Norra parimaks meessportlaseks ei keegi muu kui Thor Hushovd!

Ma ei ütle, et peaks ainult jalgrattasõidust rääkima, sugugi mitte, kuid asjad on praegu kuidagi nihkes. Õhtustes uudistes kuuleb sõidust vaid tuimi fakte, näiteks eile isegi ei mainitud, et Contador korraldas rünnaku jne., nii jääb inimesele, kes sõitu ei jälginud mulje, et seal muud ei toimu, kui üks tuim sadula nühkimine.

Loomulikult saab lugeja väärt info kätte võõrkeelsetest infokanalitest, kuid siiski… Isegi kui alguses ei olnud ajakirjanikel plaanis koha peale minna, siis kolm nädalat on pikk aeg, et teha asjades korrektuure.

 
At 19:59, Anonymous Anonüümne said...

Lp 19.34

Mine kohale ja tee reportaaz Vaderiga telele, raadiole ja internetti.Läheb kaubaks nagu soe sai. Pappi ei saa aga kuulsust tuleb kohinal.

 
At 20:38, Blogger Madis said...

Ivar Jurtšenko pole enam ametlikul ERR palgal, mida siis ikka tahta.
:-)

 
At 21:49, Anonymous Anonüümne said...

19:34, teil on tuline õigus! Loen iga päev Vaderi blogi, elan Euorospordi kommentaaridele kaasa. Mul on tekkinud tunne, et Eurospordi kommentaatorid teavad Taaramäest rohkem kui ETV toimetajad.

Ja Vader on oma blogiga tõesti tubli, oleks kuskil "ala populariseerija" särk, siis Taaramäe selga istuks see nagu valatult!

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

Ja mitud fakkjuud te Vaderilt peale TdF etappi olete blogis kokku lugenud:). Ülikõva ka blogimises!

 
At 00:17, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu fakkjuu on ju ainult ühes artiklis kasutatud stilistiline võte - erand, mis kinnitab reeglit - Pullerits paneb keelele ja stiilile suurt rõhku.
Mina olen Taaramäe blogikirjutamise suhtes pessimistlik. Täpseks mõtete väljendamiseks on hea, kultuurne ja labasusteta emakeel hädavajalik. Emeriitprofessor Ene-Margit Tiit - olen teda esinemas kuulnud - näiteks ei ole mitte ainult hea matemaatik, vaid räägib ka väga heas eesti keeles. Soovitaks Taaramäel palgata keegi, kes ta tekstid enne avaldamist ära toimetaks. Ise kirjutada soovides tuleks aga kasuks keelestuudium ülikoolis.

 
At 00:55, Anonymous Anonüümne said...

00:17, stilistileslt oleks võinud, jah, jääda pigem sõnavormi "debiilne" juurde. Fakkjuu on kui soov päti kombel sülitada, aga asjatundmatu sooritus lõppeb ikka lõual ja särgiesisel.

 
At 08:31, Blogger Priit Pullerits said...

19:34 - õige kriitika, ka mina ei ole ETV kajastusega TdF-ilt põrmugi rahul. See on hale!
Mis puudutab eelmise postituse hetkelist sõnakasutust, siis see oli pika kaalumise järel tehtud stilistiline raputus - ei saa ju kogu aeg ühes laadis kirjutada, lugejail muutub igavaks. Nüüd märkasid paljud stiilis teisi rõhke. Kahjuks on lühinägelikumad abitult kolme sõnasse kinni jäänud - sõnasse, mis olid eestikeelses kirjapildid ja mis eestikeelses kirjapildis ei tähenda absoluutselt mitte midagi.

 
At 09:04, Anonymous Anonüümne said...

2 aastat tagasi Taaramäe blogi lugedes läks lõpuks kops üle maksa ja soovitasin talle kui kiirele inimesele eesti keele spelleri netiversiooni. Saab vähemalt natukenegi ilusamaks pilti. Ja saigi.
Nüüd on asi juba tublisti parem. Aga tegemist on siiski ratturiga ja patt oleks kui suure kriitikatuleva tõttu ta selle pooleli võiks jätta.

 
At 09:17, Anonymous Anonüümne said...

Mille poolest on Postimehe kajastus Tourist ja Taaramäest parem kui ERRil? Copy-paste Reinu blogist ja artikkel valmis. Hale.

 
At 09:20, Anonymous Anonüümne said...

ooo, kas see on jokk, kui eestikeelse kirjapildiga kirjutada võõrkeelseid solvanguid, pole kellelgi midagi öelda? postimehe juristid kinnitavad? kui teile näiteks venekeelseid mahlaseid sõimusõnu kirjutada eesti kirjapildiga, pole millestki kinni hakata, sest need ei tähenda midagi. kõigil hea teada :)

 
At 09:23, Anonymous Anonüümne said...

Ma näen siin elus kibestunud ajakirjanike hüüdeid Vaderi keelekasutuse ja ERR-i lakoonilisuse suunas. Keda või mida te kritiseerite, kas tõesti iseenese laiskust ja saamatust, et teha Reinuga intervjuusid või oma võimetust kirjutada normaalne etapi resümee. Oleme ikka sigaausad. Mitte keegi ei kajasta Eestis TdF-i paremini kui Taaramäe. See on fakt. Ei tee, seda ükski päevaleht ega ERR. Minge nurka ja häbenege natuke ning pomisege seal oma fakjuusid!

Rein Taaramäe poolne reportaaz TdF-lt on ajaloos pretsedenditu. Mitte keegi ei suuda talle senini midagi vastu panna. Avatud mees, kes räägib piiranguteta. Kas pole just selline stiil iga lugeja unistus või oodatakse ikka veel parteiliselt ning leivaisade poolt kammitsetud stiiliga jutukesi? Ka teil Priit Pullerits on põhjust häbeneda selgrootult ERR-i kriitikute kooriga ühinemise eest, sest eriti magedat kajastust teeb TdF-st just Postimees, kus on ju aegaenne lehe trükki piisavalt analüütilisi mõtteid rittasättida ning täita hapukapsahooaja lehe külgi sisulise, inimesi huvitava põhjaliku ülevaatejutuga lõppenud päeva etapist ja Taaramäe võimalustest. Magedad leheneegrid, damn teid küll!

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

eelmisega nõus. kuiReinu poolt Kalvikut ja teisi PM "rattaspetse" jutule ei võeta, siis keegi ei keela vähemalt normaalset etapi kokkuvõtet kirjutada ning mõnelt kõvalt sõitjalt arvamust kõrvale küsida. kui trendid ja vanemtoim sellist vanamoodsat asja lehte ei luba panna, siis onlines võiks ometi olla üleval.

 
At 11:12, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, isehakanud nõuandjad ja kriitikud, kas te Taaramäe seda palvet ei mäleta, et võtku ajakirjanikud materjali tema blogist, sest ta ei jõua ega ka viitsi igale väljaandele pärast iga etappi sama juttu telefonis muudkui rääkida, tal on muud vajalikumat vaja teha. Muidugi oleks ka teisi variante, et paluks sõitu kommenteerida n-ö teleri ees mõnel Eesti tippsõitjal, aga see pole ikkagi päris see, sest ega ta teleris isegi näe seda, kui suure kaldenurgaga mäest üles/alla minnakse ja mis kellegi pulss lööb ja kust suunast tuulgi õieti puhub, nii et need kõrvaliste ekspertide kommentaarid oleks üks udu ajamine. Jah, võib ju tuurile kohale minna, siis saaks miskit eksklusiivsemat kindlasti, aga siin ei tohi seda ära unustada, et kõik on nõus Postimehe (ja teiste lehtede) veebist tasuta lugusid lugema, aga need ei teki sinna tasuta - need, eriti, kui rääkida ajakirjaniku lähetamisest Prantsusmaale -, maksaks ikka paarkümmend tuhat krooni. See on isegi Eesti suurimale lehele suur raha, väga suur raha. Paari loo eest saaks näiteks kahele-kolmele ajakirjanikule kuu palga maksta, ja nad paari-kolmekesi teeksid palju-palju tööd, palju rohkem kui neli-viis tuuri lugu, kus on küsitav, kui palju eksklusiivi ajakirjanikul ikka sealt melust välja õnnestuks pigistada. Saaks 5 minutit Taaramäelt, no saaks 10. Aga kui suur oleks lisaväärtus võrreldes sellega, mida Taaramäe blogis nagunii kirjutab?

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

Demagoogia parim näide - kui telekast tõusunurka ei näe, siis on võimatu etapi kokkuvõtet kirjutada.

Ja paar rida allpool - ajakirjaniku lähetamine Prantsusmaale maksaks ikka paarkümmend tuhat krooni, paari loo eest saaks näiteks kahele-kolmele ajakirjanikule kuu palga maksta. Et ca 1500 EUR eest saab maksta kahele-kolmele ajakirjanikule kuu palga? Sellisel juhul vastab PM spordiuudiste tase tõepoolest rahale, mis nende üllitajatele makstakse.

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Teie jutt hr Priit Pullerits meenutab viinapuu all istuva rebase möla hapudest viinamarjadest.

Õnneks loen siit välja, et blogipidaja nõustub oma leivaisa alluvate kehva tööga suve kuumima ürituse kajastamisel.

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

ERR pakub see-eest veebiküsitlust "Kas Rein Taaramäe lõpetab Touri parima noorratturina?". Vastanuid on juba 39. Küsitlusi saab teha veebimoootori koosseisus oleva vidinaga ja see ei maksa midagi. 8)

ERR spordiportaalis on muide kõigi alade uudised ja harvad artiklikesed nagu puder ja kapsad. Ajalehte ei tehta kunagi puder-kapsad põhimõttel. Rubriigid on need, mis lugejaid väljaandega seovad. Kahju.

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Wtf 13:50?

http://sport.err.ee/jalgrattasport
http://sport.err.ee/jalgrattasport/koik

Kas sellest on vähe?

ERR on eelkõige liikuv pilt ja kuuldav sõna. Online on peamiselt järelvaatamiseks.

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Tänu viite eest aga jään oma arvamuse juurde. Sest kireval avalehel minule Jalgrattaspordi link küll silma ei hakanud.

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

Võta heaks.

http://sport.err.ee/ ülamenüüs jooksevad nad kõik järjest:
Uudised
Alade kaupa
Videod
Galeriid
Jalgpall
Jalgrattasport !!!!!!
Kergejõustik
Korvpall »
Tennis
Vormel-1
ETV spordisaated

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

ERR uue spordiveebi suurim lollus on see, et kaotati varasem arhiiv. Otsingust tulevad ainult viimase paari kuu uudised. Pea seitsme aasta töö lasti potist alla. Nuuks. See tõstis Jaanus Pruuli kohe Priit Pulleritsu ja Andres Kalviku kõrvale eesti spordiajakirjanike TOP-3 sisse.

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Ei tasu nutta itimeeste tüüpiliste apsakate pärast. Abiks on google nt spor.err.ee filtriga nagu kõikide muude portaalide puhulgi.

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

to 14:56
Ei saanud aru... Kuidas ma saan Gogolist kätte näiteks kõik uudised Taaramäe kohta 2010 juulikuust, mis ERR spordis mullu üleval olid?

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Küsi Gogolilt nõnda: site:arhiiv.sport.err.ee taaramäe 2010 juuli

ja tuleb nigu lupsti

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Sa teed vist nalja. Sellise otsinguga pakutakse 95% pahna ja järjestatud on jumal teab kuidas. Otsingut ei tehta ju artiklipõhiselt vaid lehekülje sisu järgi.

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

No sa oled paras pedant ;) kui tahta täpsemalt otsida siis tuleb tõesti rohkem pingutada aga hea tahtmise korral pole see probleem. Tõsi, lihtne see nüüd just pole, kuid siiski võimalik. Pealegi sa ei kavatse ju kõiki artikleid läbilugeda, sind huvitab mingi konkreetne asi ja see teeb juba elu palju lihtsamaks kui tead mis konkreetselt huvitab. Kahjuks on itimeeste mõttemaailma tihti väga keeruline tabada.

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

http://arhiiv.sport.err.ee/index.php

ja pane sellel lehel sisse otsingusse sisse taaramäe ning voilaaaaa.... heureka!

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

Tänud 15:38! No krt kas raske on seda uuele lehele integreerida???

 
At 16:09, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, mehed, jutt läheb ikka väga kummaliseks teil, arutatesiin mingeid ERRi nurgataguseid probleeme. Pean vist postitust vahetama...

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

ise oled nurgatagune

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ammu on aeg juba miski postitus valmis kribada. Ja ära hakka jälle mingit imalat teemat üles soendama. Lahkame parem meie 7 rattapäkapiku teema siin sirgeks.

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
venelanna Jelena Lašmanova on Kadriorus täna püstitanud uue maailmarekordi neidude 10 km käimises. 2. ja 3. koht läksid ka Venemaale.

Näita, et oled mees, ja tee sellest üks lugu. Täiendavat materjali leiad ERRi veebis väljapandud uudisest.

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

00:42
"Meil korteriühistus oli nii, et üks juhatuse liige jäi vahele valetamise ja võltsimisega. Võtsime teise maha - ..."
miks küll teine maha võtta, kui üks jäi vahele?
Eesti keel on imeline keel.

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Soovitaks Priidul või noortel ajakirjanike hakatistel uurida, kui palju on keegi poliitikutest eri spordialadesse armunud olnud.
Savisaar on ju ennem uisutamist armastanud ka jalgpalli ja sumot ...

Kas poliitikute spordialade armastuse vahetus on korrelatsioonis nende poliitiliste vaadete vahetuse/lõtvusega?

 
At 04:44, Blogger chenlili said...

ugg sale
ralph lauren outlet
kate spade handbags
canada goose sale
nba jerseys
louis vuitton outlet
ray ban sunglasses outlet
true religion outlet
chicago bulls jerseys
michael kors outlet
michael kors handbags
ghd flat iron
coach outlet store online
moncler coat
nike roshe run
oakley sunglasses
ray ban sunglasses
asics outlet
ray ban sunglasses uk
uggs for women
pandora outlet
fitflops
oakley outlet
michael kors handbags
copy watches
clarisonic
michael kors outlet clearance
coach outlet canada
coach factory outlet
oakley outlet
toms outlet
ralph lauren
ugg outlet
celine outlet
true religion outlet online
new england patriots jerseys
hollister shirts
cleveland cavaliers jerseys
giuseppe zanotti
chenlili20160829

 

Postita kommentaar

<< Esileht