reede, jaanuar 27, 2012

Pullerits: Kas teate, mis üllatused ootavad Viru maratonil?

Tahate teada, mis teid homme Viru maratonil ees ootab?

Nagu näha, olen jälle mina siin ainus, kes reaalset reporteritööd teeb ja asja tõeliselt uurib, mitte niisama lambist tarka ei pane. Aga ma ei ole kitsi, jagan lahkelt kogu hangitud teavet teilegi, täiesti tasuta.

Uurisin Evi Tormilt, Viru maratoni peakorraldajalt, millised on rajaolud. Ta kinnitas, et rada on väga hea, rajameister oli kiitnud, et on saanud ilusasti tööd teha - sulailmadega sai põhi tugevaks pressitud -, ja ka rajalt tulnud olid talle eile märkinud, et rada on igati korralik.

Homme ootab teid üks ring (kui õigesti mäletan, siis ühel aastal vist sõideti kolm korda sama ringi?). Alguses, juba teisel kilomeetril, ootab sürpriis, sest rada läheb teisiti kui varem. Aga kuidas - las miski ikka jääda üllatuseks ka. Samalaadne uudne moment on 8 km enne lõppu, lisas Torm.

Kilomeetripostide numbrid igal kilomeetril lähevad suuremast väiksemaks ehk näitavad, kui palju jääb veel sõita. Toitlustuspunkte on neli (viies finišis), mitte kolm, nagu juhendis kirjas, sest korraldajad olid lugenud mullust tagasisidet ning seal oli kurdetud, et enne lõpuosa mägesid oleks turgutust vaja.

Eelmine aasta lükkasid korraldajad stardi mäletatavasti edasi, kuna väljas möllas tuisk ning suur hulk osalejaid jäi hiljaks. Torm, st Evi Torm avaldas arvamust, et tänavu stardiaega hilisemaks ei lükata, ehkki mõned on talle maininud, et kella 12 ajal oleks ehk soojem kui kella 11 ajal. Aga Torm vaatas täna kella kümne ajal ilmaennustust ja tuvastas järgmist: norrakate prognoos pakub laupäeval kella 11 ajal 14 miinuskraadi, kuid lubab, et terve maratoni aja paistab päike; venelaste prognoos on veelgi optimistlikum: külma vaid üheksa kraadi.

Täna hommikul oli Torm vaadanud kella seitsme ajal oma kodus termomeetrit ning see oli näidanud koguni -22 kraadi. Täna kella kümne ajal ütles ta mulle, et Mõedakul oli -16 kraadi ning peaaegu tuulevaikus. Ta soovitas mul osalejaile südamele panna, et inimesed paneks ennast ikkagi korralikult riidesse.

Osavõtjatele on stardiala läheduses riietumiseks üks telk, kuid Torm avaldas kahtlust, kas praeguste külmadega õnnestub seda ikka piisavalt soojaks kütta. Seetõttu lubas ta mul välja kuulutada, et kõik võivad minna riideid vahetama ka Mõedaku spordikompleksi hoonetesse, kuhu iganes nad siis mahuvad.

Olge homme Viru maratonil tublid ja ärge endale liiga tehke, ei külma ega pingutusega. Ja ärge siunake mõtteis neid, kes tulemata jätavad.
******Anza-Borrego Desert State Park, California. 5. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Mõedaku spordibaas, kus mullu märtsis toimus Eesti noorte suusatamise meistrivõistluste neljas etapp. Fotol Alar Ervin. Foto autor: Arvet Mägi, Virumaa Teataja / Scanpix
Foto 2: Pildike mulluselt Viru maratonilt. Foto autor: Arvet Mägi, Virumaa Teataja / Scanpix

65 Kommentaarid:

At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

kas viimasest lausest võib välja lugeda, et üks kuulus suusa- ja blogimees ei tule seekord. :(

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Ei või seda välja lugeda. Võib hoopis seda välja lugeda, et PP on aasta jooksul leebemaks muutunud ja enam enne maratoni külmapaanikat ei külva vaid jätab igaühele isikliku otsustusõiguse. Suuremeelne temast.

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Sporti lõunatunniks:

http://www.nrk.no/video/nm_pa_ski/E36960DCEC6CE6D7/

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

PP, sellest kõigest (muutunud rada jne) on avalikel netilehtedel lugeda küll.
Ei ole PP blogi ainuke koht, mida loetakse.

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas käib maratonileminejatele last minute info- ja nõuandepunktiks olemine kokku lugejate pidevate haneksvõtmistega ja tillitamistega, mida blogiautor harrastab?

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Ju siis Priit hakkas kartma teie pakkumisi tema lõpukohale ning et mitte pettumust valmistada otsustas hoopis rahulikult TMiks edasi treenida!

Jaksu Priit

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

12:28, 14:59
Kui Pullerits ei plaani osaleda, miks peaks ta siis korraldajale kõnesid võtma ja detailset infot siin edastama?
Ei saa järeldada muud, kui et Pullerits järjekordselt segab meelega vett, jättes oma osalemise lahtiseks.

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

No mehed, kas tõesti keegi ei võta Priitu peale Tartust?

Ma heameelega pakun ise küüti Priidule Tartust-Mõedakule ja tagasi, kuid minu puhul on ökoloogikine jalajälg selle otsa peale 20l/100km. Sellisest pakkumisest ei ole Priidul arvestades tema vastutustundlikku mõtlemist, küll mõistlik kinni võtta.

Niisiis, on siin kedagi kelle ökojalajälg on selleks tripiks on väiksem kui mul ja kes soovib, et suusasõidust siia blogisse ka miski asjalik kanne ilmub?

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Mingit uut infot Priidu sissekanne ei sisaldanud, kuigi pealkiri jättis sellise mulje. Puha pettus!

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

20l/100km tundub tõesti palju.
Aga miks Priit ei kaalu ühistranspordi pakkumisi. On ju tõestatud, et ühistranspordi ökoloogiline jalajälg on konkurentsitult väikseim. [Tõeliselt ökoloogilist mõtlemist näib leiduvat Tallinnas - kui tasuta ühistranspordi idee realiseerub. [Kriitikud - suu kinni! Iisraelis on juba ammu tasuta]]

 
At 16:15, Blogger sk8erboi said...

mis üllatused ootavad enne Viru maratoni: Jack ütleb, et ta ei kutsunud PP, sest too valetas. what about that? http://sport.err.ee/suusatamine/047ea89e-ac69-4242-b2bf-25d1c71df58d

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Oh-hoh-hoo! Jaak Mae ütleb ju sõnaselgelt välja, et ESL "karistas" ajakirjanik Pulleritsu viimase meedias avaldatud, ESL-le mittemeeldinud kirjutise eest. Ja seda tehti veel mingi harrastajate valikuprotseduuri taustal (Mae kirjeldab seda nii segaselt, et ei saa aru kuidas EMV osalenud harrastajate kvalifikatsioon sobitus poliitikute ja meediastaaride valiku proteduuriga - nt Jan Uuspõld ju ei osalenud 2011. a EMV-l).
Eesti positsioon ajakirjandusvabaduse maailmareitingus minu hinnangul langeb kohe mitu kohta.
P.S. Jääb veel üks võimalus - ERR Spordiportaal on Mae sõnu sassi ajanud ja vääralt esitanud.

 
At 16:49, Blogger asnl said...

16.10, eelmisel aastal Iisraelis küll tasuta ei olnud, ei Tel Avivis ega Jeruusalemmas, ega nende vahel.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

P.P.S.
Hea, kui meedia on serviilne ega esita liigseid küsimusi.
Ega jäta ühtki küsimust õhku. Ja kirjutab kõik lahti.
Helistab ja küsib otse tõe allikast.
Ega kasuta anonüümseid allikaid..
ERR Sport on päris hea meedia.

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

Ma söön oma ... ära kui 16.34 pole Priit

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

Mae ütles otse välja, mida siin blogis on ka varem tõdetud - Priit Pulleritsul on kalduvus valetamisele.

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Homse blogipostituse pealkiri siis: "Miks Viru maratonil läks nii halvasti?".

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Täitsa tore oli kohe lugeda, kuidas ESL juhatuse liige Mae ajakirjanikke valetamise eest kritiseerib. Muide, eilses Ringvaates oli kena lugu sellest, kuidas Mae õpetab last suusatama. Alles poole pealt sain aru, et see oli Lotte suuskade reklaam ;)

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

Ei usu, et Priit on valetanud ja vassinud. Pigem on siin tegemist Mae kerge ebakindlusega.

Kah Priit

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Maraton seostub tahes tahtmatult põikpäiste kreeklastega kes ei soovinud alistuda 25 sajandit tagasi pärslastele. Kahjuks täna ei soovi kreeklased alistuda sakslastele ja seetõttu pole momendil ka maraton Priidu jaoks IN. Nii labane kui see ka pole on Priidu mitteosalemise soovi taga mitte külm ilm vaid Viru maratoni nimi, sest see heroiseerib põikpäiseid kreeklasi. Nii lihtne see asi ongi - asi on nimes. Eestis on varemgi nimi kõige vägevamatel adrenaliini lakke kruvinud ja seetõttu on loobutud ka pühast üritusest. Kas pole intrigeeriv kui ajaloolised probleemid saavad alguse nimest ja egost?

Loomulikult ei sobi ühise ürituse nimel enne kreeklaste alistamist osaleda ühelgi üritusel, mis sisaldab sõna maraton. Siililegi selge! Teine asi oleks siis kui tegu oleks Viru suusasõiduga. Ometi jääb ka siis kummitama raja pikkus mis oma 42 km-ga jääb samuti meenutama kreeklaste isesesvus püüdu. Seega tuleb muuta ka raja pikkust. No aga see on juba kõikidele suusasõpradele liiga suur muutus. Kui nime puhul võime alla kugistada selle muutuse hiinlaste vanasõnaga, et pole tähtis mis värvi on kass - peaasi, et ta hiiri püüab, siis pikkuse muutmine keerab tuksi kõigi treeninute plaanid. Kui ikka pole teistsuguse pikkusega distantsi jaoks harjutanud, siis ei ole enam olud võistlejate jaoks õiglased.

Aumehena Priit loomulikult loobub sellisest üritusest osavõtmisest ja selle kajastamisest, et tagada truudus ajakirjaniku eetikale. Loomulikult ei saa Davosi majandusfoorumi ajal toetada revolutsioonilist vastupanu ideoloogiat promovat üritust oma osalemisega. Kui korraldajad soovivad Priitu näha stardis, siis tehku rada 1 km lühemaks ja muutku ära ürituse nimi. Nimi peab olema ilma viiteta Maratonile! Maratoni mõte ongi isesesivuse promos meis endis!

Nii Priit, siin on vastus eile tõstatud probleemile. Kui nüüd auto sulle ukse ette ajan, kas tuled maratonile või ei?

 
At 18:58, Blogger Priit Pullerits said...

16:58 - asuge nüüd oma seda ... sööma!

18:39 - väga huvitav käsitlus, kohe näha, et selle kallal on vaeva nähtud. Lõpuküsimusele: oleneb autost!

Aga meeldiv inimene Jaak Mae on avanud Pandoora laeka. Selle temaatikaga tegelen lähiajal edasi, seda siia kommentaariumi kiirkorras lahti ei kritselda. Aga mõned küsimused, millega ma varsti tema poole pöördun: kas ja kui palju on tema kasutanud keelatud aineid? Kui palju on tema kõrvalt näinud, et Alaver käib ainetega piiri peal? Kui palju on ta näinud seda ja teadlik sellest, et koondises on olnud keelatud aineid, ja kui palju on ta näinud, et tema kauasele toakaaslasele Veerpalule on neid süstitud? Talle endale? Kuidas ta suhtub ainete viimisesse vereringesse, mis on ju keelatud? Jne jne... Need on küsimused, mida hea meelega esitaks Jaak Maele - rõhutan, et iseenesest mulle ääretult sümpaatsele inimesele, pean temast lugu kui sportlasest ja inimesest ja mulle millegipärst tundub, et ta on ka tore isa ja abikaasa - kui endisele koondislase ja ESL juhatuse liikmele, ja mitte telefonis, vaid parema meelega räägiks neist asjust silmast silma, sest ta on lubanud alati ju vastata mulle.

Mis küsimusi veel tahate Maele esitada?

Mul on talle isegi ettepanek: Tartu maratoni eelsel nädalal on mul Kukus raadiosaade juhtida, enne TMi oleks huvitav rääkida temaga otse-eetris suusajuttu. Kas oleksite huvitatud?

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas tõesti pood enne kohtuotsust!? Keelatud ainete saaga pole ju veel lõppenud ning enne lõplikke tulemusi niimoodi puusalt tulistama minna on veidi lühinägelik.
Või siis kees ka Priidu pott lõpuks üle ja selle ajakirjanduslik-professionaalse välkküsimustiku taga on peidus hoopis proosalisem põhjus - lgp publitsist läks lihtsalt närvi. :)
Igal juhul tore lugemine.
Jõudu edaspidiseks!

A. Dendrost

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Mulle tundub, et Priit muudab oma osalemise tingimusi karmimaks. Tavaliselt tähendab selline vastus huvi puudumis, mis sisaldab sõna oleneb.
18:39

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

Ma loodan, et Jaak Mae sümpaatse spordimehena ei lasku valelike ajakirjanike tasemele. Las algaja raadiohääl Pullerits täidab Kuku raadio eetrit samasuguse ümmarguse jutuga nagu Teppaniga intervjuu oli.

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

Priit on paljusid taas haneks vedanud intriigi üleval hoidmisega, et Viru jääb söitmata, otsitagu pöhjust kasvöi kaugest antiikajast. Tegelikkuses oli ka päris huvitav teistmoodi käsitlus, sügava analüüsiga. Salaallikatest kuulsin, et CIA otsib Ida-Euroopa regiooni osakonda värsket verd, vöiks kandideerida tollele kohale....Aga alguse juurde. Teisiti ei saagi ju, kui ei anna mingit konti pureda, muidu vajub tasapisi talveunne blogi.... Kui Priidu leiab stardinimekirjast, siis kas saab 20 euri niisama tühjale väljale lasta...ei saa vist, kasvöi liinibussiga, aga mees on homme hommikul platsis kui 5 kopkat....edu ja önnelikku finisisse naasmist, mitte vaid Priidule , vaid köigile siinsetele kiibitsevatele osalevatele kommenteerijatele. Maamees

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Igatahes edu PP-le! Olen siit blogist ammutanud palju väärtuslikku infot ja minustki on saanud tänu sellele suusasõber.

Ükssuusk

 
At 21:37, Anonymous Anonüümne said...

Mae on avanud Pandoora laeka. Tõepoolest. Laegas sisaldab rohkem kui ühe luiskamise. Raamatus, ajalehes, blogis. Kleptomaania on haigus, luiskamine samuti. Haigete koht on haiglas.

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

Priidu sõber Teppan ju väitis, et koondises teatakse keelatud ainetest vähem kui kusagil mujal...

 
At 22:51, Anonymous Anonüümne said...

Pühapäeval 29.01 on kõigil võimalus osa võtta ökoloogiliselt minimaalse jalajäljega kestvusspordiüritusest.
http://seponkotisivut.dreamhosters.com/public_html/kotirataultra/yourstruly.php
Osavõtt on tasuta. Kindlasti võib huvi pakkuda neile, kes Viru Maratonile ei lähe.

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

2,5 tundi Priit Pulleritsuga! Mis võiks olla veel parem laupäeva täitmise viis?
Priit, ära valmista sadadele suusaharrastajatele pettumust ja tule starti!

 
At 00:32, Anonymous Anonüümne said...

See Mae intervjuu tuletab tahtmatult meelde aastat kusagil 1988, kus EKP Tallinna Linnakomitee sekretär püüdis ka rääkida, et kõik on ju hästi ja läheb veel paremaks.. Selline liin nagu ESL-i uus (sisuliselt vana) juhtkond ajab, ei ole jätkusuutlik. Asjad on selgeks rääkimata. Seni seda tehtud ei ole. Fassaadi on küll suudetud püsti hoida, kuid see ei ole jätkusuutlik. Lõpuks tuleb ikka keegi ja rebib maski maha. Valusam, aga mõistlikum liin oleks asjad selgeks rääkida. Seda oleks pidanud tegema kohe alguses. Öelda, et было дело, nagu venelased ütlevad. Ega keegi pooma poleks hakanud.
Lõpuks tüdineb ka rahvas ja ei taha enam vales elada. Praegu on piinlik vaikus. Ei ole keegi Mae intervjuule ERR Spordi portaalis kommentaare lisanud. See vaikus on kõnekas.

 
At 09:29, Anonymous Anonüümne said...

Kui neli naist ja 7 meest (u23-e arvestamata) Eesti MV stardis pole agoonia, siis mis on?

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mul on üks asjasse täiesti mittepuutuv küsimus... Mida ette võtta nende ratturitega, kes arvavad et on normaalne -20 kraadiga väljas sõitmas käia (mööda maanteid)? Pole olemas ju normaalset riietust sellise ilma jaoks ning lisaks enese piinamisele suudavad nad mind autojuhina hulluks ajada... Kaalusin võimalike variante ehmatamise, otsasõitmise, peksa andmise jm. taolise näol, aga ei leia sobivat. Mida teha tasuks?

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

->10:40

Võid proovida minna puhkusele või hullemal juhul ravile.

P

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Miks sina autojuhina arvad, et ainult sina võid maanteel sõita?(loe liiklusseadust kuskil pole kirjas temperatuuri, millest alates rattaga liigelda ei tohi)

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Kui lugeda Mae juttu, siis Priit valetas ja käitus alatult, mispeale teda ei kutsutud Otepääle sõitma. Priit ise ka ei avaldanud soovi, ei pöördunud vastava sooviga korraldajate poole. Arusaamatu on, miks Priit siin vingub nagu aiavahele jäänud siga. Abi oleks kui oma eksimust tunnistaks ja sellest õpiks. Võta ennast kokku mees!

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

Mitte kõik ei ela ainult ERRi inforuumis. Jack, võta pisut tagasihoidlikumalt.

 
At 14:56, Anonymous Robert K said...

Tegelikult on meie mehed ikka väga kõvad, kui teised sõitsid tipp-dopinguga mida rikaste riikide keemialaborid suutsid valmis nikerdada, siis meie mehed Jaak ja Andrus sõitsid kasvuhormooniga, millest, nagu paljud kommentaatorid meil jutustavad karvavõrdki kasu ei olnud. Aga näe, ikka võitsid meied päris soliidse marginaaliga. Miks tänaseni ei väärtustata Alaveri treeneritarkust?

 
At 15:32, Anonymous Robert K said...

Salt Like City 50km suusakunn oli tegelikult Odd-Björn Hjelmeset. Mees jäi seal 4.ks. Esimesed 3 - Mühlegg, Ivanov ja Veerpalu olid ju dopipoisid

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Priidult täiesti korralik esitlus Viru Maratonilt ja stabiilsus taaskord hea. Paljud nooremad peaksid ikka vähe häbenema kül ja neid ei ole mitte vähe, kes temavastu ei suuda kilomeetritki.
Edu ka järgnevateks etappideks, loomulikult kõigile! :)

 
At 17:47, Anonymous Anonüümne said...

Priidult hea esinemine, täpselt nagu Eesti suusakoondiselt, ikka samas augus.

 
At 18:10, Anonymous Anonüümne said...

Braavo, Priit---nii nagu ennustasin.hd.

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

See on ülitäpne võrdlus, PP ja Eesti koondis.

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

No on memmepoja see PP oma memmerätiga. Ehe Memm.

http://www.tarmohaud.ee/wp-content/gallery/sport/Estoloppet/20120128_Viru/_MG_5479.JPG

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Finisiprotokollis on 599 lõpetanut. Aasta tagasi oli 888. Millest selline osavõtjate arvu langus? Kas tavaline harrastaja näeb, et ei suuda augu-Fischeriga, 2-3 tipptreeneriga, personaalse määrdetiimi ja Ain-Alari pulbritega varustatud proffidega sammu pidada?

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

Sünged arengud lumealadel: nüüd saab ametlikult väita, et Priit on persona non grata ESL-le. Kas eelmise maratonieelne "üle laipade suusasõit" kampaania võib laiendada toda staatust ka teistesse suusaringkondadesse? Teisalt, mida etemat üks suure tunnustusvajadusega edev meediaspets ja muidu tubli suusahunt ihata oskaks!
P.S. Maega intervjuu osas, kas D-agentuur lekib jälle?

 
At 20:34, Anonymous Anonüümne said...

Väljavõtteid treeningupäevikust

Suusataja (klassika): "Üks mees sõitis uisku. Lõin ta kepiga surnuks."

Rulluisutaja: "Jalutaja rajal. Sõitsin ta pikali - ja uisuotsaga kuklasse! Kutu."

Koeraomanik: "Jooksja tuli. Lasin juba eemalt koerad lahti. Küll mees karjus metsas."

Jooksja: "Üks üritas suusatada. Jooksin tal nimme raja segamini."

Kepikõndija: "Jalgrattur terviserajal. Löin talle kohe kepi kodaraisse. Mees lendas oma 7-8 m."


P.S. Pühendan selle Daniil Harmsi stiilis jutukese Suvila tn kurjadele koeraomanikele, kelle agressiivsed koerad jalakäija ohtlikult autoteele sunnivad.

 
At 21:38, Blogger Madis said...

Kui tänane sõit oleks olnud eelmise aasta rajal, oleks Priidu tulemus olnud kehvem.

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

Madis on siin blogis kindlasti kõige targem mees. Tema intellektuaalselt tasemel olevaid kommentaare on alati suuur huvi lugeda.
Madis, mitmes muidu ise olid? Vastuseks sobib ka eelmise aasta parim koht.

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Tarmo Haudi foto on õpetlik. Suusaprofessor Kaarel Zilmerit ehk heldima ei pane (talle meeldivad nooremad mehed), aga suusaõpikusse passiks küll. Selgelt on näha, et Vahur Teppani, Kristjan Oolo, Kuntsi ja Trammi nõuanded on lõpuks head vilja kandnud. Mees sõidab vabalt, lõdvestunult, efektiivselt. Tagapool paistvate suusameestega - kelle kohta ei tahaks sõnagi paha öelda - võrreldes peab nentima, et Pullerits on sama maa läbimiseks kulutanud vähem energiat. Taga tulevatel meestel on samm liialt laiali, keha liialt ette kühmu suunatud. Kuigi füüsilise jõu poolest Priidust selgelt üle ja tahteomadustelt vähemalt samaväärsed, on neil tegu, et kergelt libiseva Pulleritsu kannul püsida.. Kui kerida mõned aastad tagasi, siis oli Priidu sõidupilt hulga-hulga konarlikum ja amatöörlikum. Seda oskan mina, kes ma maratonil ei käinud, öelda selle foto baasil.

 
At 22:19, Blogger Madis said...

Madis pole kindlasti kõige targem siinsetest :-)
Aga numbreid meeldib talle vahetevahel närida. Massiüritustel ei käi juba aastaid. Võib-olla vaid mõned huvitavamad. Haanja on südamelähedane. Üritustest naudin pigem rogaini tüüpi katsumusi.

 
At 22:34, Anonymous Anonüümne said...

Milline oli Viru maratoni suurim üllatus? Memmerätt Pulleritsu peas ja veel sooja ilmaga.

 
At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

Kui Eesti koondise mehed nii läbimõeldult võistlusteks valmistuksid ja tehnikale tähelepanu pööraksid kui Pullerits!

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

Igati asjakohane tulemus, tubli töö. Enam kui kindel vöib olla, et see köhklemine ja kahtlemine käib vaid mängu juurde, tegelikkuses aga....
Ootan juba suure pönevusega uut järjelugu: Kuidas ma olin parem kui varem?...Maamees

 
At 23:17, Anonymous Anonüümne said...

Kuulake Priitu ja vaadake Kaltsupea pilti. Miks jutt ja pilt kokku ei lähe?

http://www.youtube.com/watch?v=ozDI619Nmmc&feature=youtu.be

 
At 00:38, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ma ei tea kas 19:00 antud pilt petab aga tundub, et sul on käed liiga laiali. Katsu keha ligidamalt neid tuua.

 
At 01:35, Anonymous Anonüümne said...

Külmavares, isegi siseruumis intervjuud andes ei võta mütsi peast ära. Koduuksest ovaalile hüpates pole muidugi raske karastatut etendada. Tuleval nädalal läheb tõeliselt külmaks. Mis siis saab?

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei tea mis see on, aga memmerätt, titenutt ja "küllmaolentarkjakõvamees" on juba ammu PP sünonüümiks muutunud. Süda läheb pahaks.

Janno

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Ja varsti kuulete PP käest, et kõik teised on memmed, kui seda rätti kasutavad, aga tema on nagu ikka ka memmerätiga lihtsalt väga kõva mees. Milleks sellist jama suust välja ajada ja teisi halvustada?

 
At 01:24, Blogger Unknown said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 01:32, Blogger Unknown said...

This site truly has all the information and facts I needed concerning this subject and didn’t know who to ask
http://mchaabaty.com/pictures/
http://mchaabaty.com/luxurious/
http://mchaabaty.com/red-bricks/
https://decor-ksa.com/

 
At 04:45, Blogger Unknown said...

michael kors outlet online
yeezy boost
van cleef arpels
true religion outlet
nike air max
adidas ultra boost
harden shoes
michael kors outlet online
retro jordans
light up shoes

 
At 05:21, Blogger jeje said...

curry 2
roshe run
longchamp longchamps
nike air max 2018
nike air max
nike mercurial vapor
ultra boost 3.0
adidas store
michael kors outlet handbags
adidas gazelle

 
At 14:43, Blogger بروكر said...

I definitely love this site.
https://slashdot.org/~prokr2020
https://prokr2020.livejournal.com/
https://prokr2020.cms.webnode.com/
https://www.prokr.net/ksa/jeddah-water-leaks-detection-isolate-companies/

 

Postita kommentaar

<< Esileht