teisipäev, jaanuar 24, 2012

Pullerits: Kas ootamatu reserv on lõpuks leitud?

TÄIENDATUD LEITUD RESERVI ARVELT TEISIPÄEVAL KELL 16!
Oli üks pealtnäha tilluke, ent oluline detail, mille eelmisel nädalal koos Eesti kiireima jalaga suusasprinteri Kristjan Oologa tehtud vabatehnikatrenni lõpus avastasin, aga millest ma seni peaaegu kellelegi kõssanud ei ole.

Huvitav, mis see võiks olla?

Arvan, et selle nüansi taha ongi võib-olla jäänud mu esitused uisutehnikaga sõitudes.

Ei tea, mis see võiks olla?

Küsimus on tõukes.

Ikka ei tea, mis see võiks olla?

Olgu, siin on vihjed: Oolo on pikk 180 cm, mina 186-187 cm. Kas hakkate juba taipama?

Olin kogu aeg arvanud, et mu Swixi vabatehnikakepid on 165 cm pikad. Oolo mõõtis üle. Tuli välja, et olid hoopis 162,5.

Kes varastas mu keppide küljest kaks ja pool sentimeetrit?

Oolo võttis taskuarvuti, klõbistas sellel mõned numbrid, tegi mingi tehte ja teatas, et mulle paslikud kepid peaksid olema 167,5 cm pikad.

Vahur Teppan, kes on minust mõni üksik sentimeeter lühem, kui mälu ei peta, siis 185 cm, ütles, et tema sõidab 167,5 cm pikkuste keppidega.

Nüüd on siis selge, miks mul kipuvad vabatehnikas puusad taha jääma ehk istuv asend tekkima ja miks ma pole jalgu puusast sirgeks saanud ja miks kepitõuge ei kipu kõige õigemas suunas minema. Ja miks hoogu teinekord napib.

Tehnikanõksust sain tänu Oolo õppetunnile lõpuks aru. Kui nüüd kusagilt 167,5 cm pikkused kepid ka saaks, siis... siis peaks ilmnema ikka täiesti uus tase.

Siis peaks lõpuks vabatehnikas ka tempo korralikult üles saama. Oi, küll siis alles tekib vast minek!

Küsimus laiale ringile: kas kellelgi on müüa kasutatud 167,5 cm pikkusi kergeid suusakeppe? A&T Sport juba käivitas üleriigilised otsingud. Aga kui nemad ei leia, kes siis aitab?
***
Ja selle üleriigilise kepiotsingu võitjaks tuli A&T Sport, kes tegi pakkumise, millest oli võimatu keelduda. Sain ka teisi pakkumisi, näiteks 92-eurosed KV+ Šveitsit, aga A&T Spordi pakkumine oli palju-palju magusam.

Huvitav, kas nüüd saan siis lõpuks võimetele vastava hoo üles?
******Carrizo Badlands, Anza-Borrego Desert State Park, California. 5. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Priit Pullerits intervjueerimas Otepää MK-etapile saabunud pealtvaatajaid. Foto autor: Aldo Luud
Foto 2: Järvineni korkkäepidemega suusakepid. Foto autor: Ove Maidla, Postimees/Scanpix

67 Kommentaarid:

At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Siis aitavad pikemad kepid, millelt tuleb jupp vajaliku pikkuseni lasta maha lõigata. Usun, et pikemaid keppe on ikka saada ?

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

http://suusafoorum.err.ee/viewtopic.php?t=1808 - aga kasutatud kauba turg on eestis nii väike, et täpsele soovile vastavat leida on suht raske.

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sinu vabatehnika peamine häda on selles, et sul ei ole kannatust suusal üldse libiseda lasta. Sahmid nagu tumm pudrus.

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Uisustiili võistlussuusad (auguga), klassika võistlussuusad, uisukepid, klassikakepid, treeningsuusad (mõlema stiili jaoks), rullsuusad (ka mõlema stiili jaoks).. 4-5 võistluse jaoks aastas?

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Kui A&T'st ei ole abi, siis mine Hobisport.ee lehele ja telli endale täpselt õiges pikkuses
Madshus Nano Carbon Race 100 - 195 eurot, või pikemad
Madshus Carbon Race 40 - 79 eurot ja lase parajaks lõigata.
Ajakirjanikuna peaks ju teadma, et kui muu (A&T) ei aita, siis guugelda ...!

Mart

 
At 12:48, Blogger Priit Pullerits said...

12:34 - see on väga õige ja terane tähelepanek. Jah, asi on vist osalt kannatamatuses - et ei saa ju niisama lulli-liugu lasta, peab ikka hoogu võimalikult sageli juurde kühveldama. Psühholoogia värk?

 
At 12:49, Blogger Priit Pullerits said...

195 eurot mingite roigaste eest - that's insane! See on ligi kaks kolmandikku mu Fischeri uisusuuskade hinnast. Ja ärge te tehke siin kõik sugugi nägu, et olete kroonimiljonärid ja 195 eurot keppide eest on teil odavalt saadud...

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

kui keegi müübki sulle kasutatud odavad kepid, kas siis ütled talle ka: "loll oled, et poest uued kallid kepid ostsid, vaat ma sain pregu kasutatud odavad"? mine küsi koondislaste käest, äkki müüvad sulle odavalt oma sponsoritelt tasuta saadud kepid :)

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

" Priit Pullerits ütles...
195 eurot mingite roigaste eest - that's insane! See on ligi kaks kolmandikku mu Fischeri uisusuuskade hinnast. Ja ärge te tehke siin kõik sugugi nägu, et olete kroonimiljonärid ja 195 eurot keppide eest on teil odavalt saadud ..."
Palun siin blogis mitte laamendada, muidu admin võib äkki eemaldada ...! Ära topi ajakirjanikuna teiste suhu omi mõtteid - pole ma kuidagi maininud, et 195 eurot oleks odav - vastupidi, soovitasin ju ka üle poole odavamat variant.

Priit, tee omale selgeks, et kui abi palud, siis pead leppima igasuguste soovitustega. See ei tähenda, et sa pead kohe kõiki neid järgima! Kui sa aga kohe turja kargad, siis pole mõtet loota, et keegi sind tulevikus ka aidata tahaks.
Kui sinu rahakotil on piir, siis kirjutagi näiteks nii - kust võiks saada korralikud suusakepid pikkusega ... ja hinnavahemikus ... kuni ...?

Piinlikustundega Priidu kommentaari pärast,

Mart

 
At 13:11, Anonymous Anonüümne said...

Olin kogu aeg arvanud, et mu Swixi vabatehnikakepid on 165 cm pikad. Oolo mõõtis üle. Tuli välja, et olid hoopis 162,5. -- arvanud? kas siis mõõdulinti ei oska käes hoida? ostsid silma järgi kunagi. kummaline mees- mitu aastat on raudkindlalt väitnud, et käivad ühed kepid küll mõlema stiili jaoks ja nüüd äkki on ennekuulmatu ootamatu reserv leitud. kas järgmine aasta on uus treenerivahetus ja jälle palju ennekuulmatuid avastusi?

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

195 eurot mingite roigaste eest- mine sae võsavahelt õige pikkusega roikad, saad odavalt

 
At 13:13, Blogger Pärtel said...

Priit, see reserv ei tohiks ju olla täiesti "ootamatu", sest mitmed varasemad kommentaatorid on soovitanud, et osta endale uisukepid. Selge see, et ülakeha jõudu ei saa tõukesse panna, kui kepid on lühikesed, mistõttu ka liug jääb lühemaks. Nüüd veel natuke tasakaalu parandamist, uued imesuusad on juba niikuinii ja... ohohoo!

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

320 eurot lumelaudade eest - insane oled või?

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Ära nüüd ütle, et sa varem keppide probleemist teadlik polnud. Ise sa kiitlesid siin blogis, et ainult lollid ostavad 2 paari keppe eri tehnikate jaoks kui saab väga hästi läbi ka ühe paariga. Sama "küll ma olen tubli ja nutikas" teema, mis seda blogi läbib ja sinu vedru pinges hoiab.
Aga paistab, et oled astunud valgustatuse rajale. Ostad juba ise (oma raha eest?!) spordivarustust ja puha.

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

kui 195€ on palju, võin pakkuda enda kasutatud keppe 100€ eest. Korralikud Järvinenid, aastaid murudumata mind teeninud. Poest saaks odavamalt, aga emotsionaalne väärtus tuleb ka rahasse panna. Jäta kontaktid, kui oled huvitatud.

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

"Vahur Teppan, [.. ] ütles, et tema sõidab 167,5 cm pikkuste keppidega."

Ja Priidu peas tekkis plaan..

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

"kas järgmine aasta on uus treenerivahetus"

Mees vahetab personaaltreenereid nagu sokke. Kas areneb superkiirusega, kapriisitseb või on taga peidus sisemine ebakindlus ja kahtlus oma võimetes?

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

ju ta üks hüsteeriline vanataat on? :D

 
At 14:10, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Mart, väga õiglase kriitika eest. Tõepoolest, läksin liiga emotsionaalseks. Oleksin tõesti pidanud panema juurde, et üle 100 euro maksvaid keppe mitte pakkuda. Aga siis saangi sajaeurosed pakkumised, mis siis, et potentsiaalne müüja võis mõelda, et hea, kui nende eest 30 saangi. Kasutatud asjadel on ju kokkuleppehind ja arukam on minu positsioonist kuulata, mida võimalik müüja ise tahaks saada - ja siis selle pinnalt kaubelda edasi. Kui ma ütlen, et üle saja ei maksa, siis tõenäoliselt saja eest need saangi.

Vabandust, Mart, ülemäära emotsionaalse reageeringu pärast!

Ja nüüd rahulikult, ilma kellelegi osatamata: 195 eurot keppide eest maksta on minu kindla veendumuse järgi arulagedalt palju.

PS: Ja nüüd tahaks näha, kas neil, kes mind siin minu blogis tümitavad, jätkub ka mehisust nimeliselt vabandada, et nad turja kargavad? Näiteks 13:11 kohe pärast Marti... Teeme temast algust!

 
At 14:18, Blogger Priit Pullerits said...

...ja jätkame ka mõlema 13:13 anonüümselt turja karanuga. Noh, mehed, on mehisust oma nime alt enda ülbitsemise kohta miskit öelda?

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Rademarist saad Järvineni 100% carbon kepid alla 100€

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

See ei ole Sinu blogi, see on Pulleritsu/Scanpixi spordiblogi.

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Kui see saladus pole, siis mis taastusainet sa Ain Alari käest said? Kas on ka hea mekiga?

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit ei hakka mingilt suvaliselt internetis kohatud mehelt suusakeppe ostma. Vean kihla, et Vahur Teppani või Kristjan Oologa on kaup juba kokku lepitud ja siin foorumis käib ainult solgutamine ja blogi külastatavuse ülespressimine. 8) Ja sisuliselt ka: kust veel tõesti häid keppe küsida kui end. koondisemeeste käest. 100 euri "aastaid sõitnud" Järviste eest - OMG! 8))

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Uuri selle mehe käest, tal igatsugu suusakraami pakkuda!

hassarjurs@gmail.com
5290988
Tartus

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge, ärme norime PP kallal! Erinevalt meist ta vähemalt ei häbene oma õppimise okkalist teed. Me kõik oleme arvanud eri asju - et kombi-suusk on OK, et kaks autot peres on loll luksis, et kõik brünetid on mõttetud mõrrad. Aga areneme - igaüks omas suunas. Ja küllap on selliseid (facepalm) kuidas ma sain nii loll olla! momente meil kõigil.

Priit, kas edevusest või millegi muu pärast, paneb need internetti ka.

Ärme narri teda selle eest, vaid püüame õppida! Ja patsutame õlale! Aitäh!


PP, kasutatud suusatehnika ost on täiesti OK, mul on ka kasutatud suusad. Ja auto. Naine ei olnud abielludes neitsi. Viimane kord võistlusel käisin võõra autoga. Ja järgmine kord metsa minnes võtan sõbra kaasa.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Priit, pead ikka blogi lugejaid haugi mäluga lollideks. Miks ma nii arvan? Loen seda välja sellest, mida kirjutad.
Küsimus on, kas oled ise samasugune või irriteerid? Ilmselt irriteerid aga see esimene pool avaldab ka natuke mõju. Täis mees võiks rohkem pingutada, et põnev lugeda oleks, aga milleks kui nii saab lihtsamalt. Edu kõigile hilisteismelistele, kes siin...

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Võivad olla ka 170-171
Aga.
Kas Sul jõudu on, et need ka tõukesse vajutada.
Võta kellelti laenuks ja võrdle. Ära huupi proovi. Ei pruugi kaht tundi ära kesta.

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

Võib ju olla, et PP mõõtis oma tollipulgaga kepi pulbist rihmani. Oolo aga teravikust tipuni. Aed ja aiaauk.

 
At 15:51, Blogger Madis said...

Varustust tuleb osta õigel ajal. Kevadel pärast lumesula sain suusakepid näiteks poole hinnaga. Uued. Koos lühemaks lõikamisega.

Seda tuleb muidugi tunnistada, et poole hinnaga võib tähendada müüjale ikka mingit kasumit. Priit, ettenägelikum tuleb olla ja oste paremini planeerida.

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Mis mees see Oolo on, et Priit teda oma mentoriks on palganud! Saan aru, et ta saab tänu sellele kajastusele alati omale head libedad suusad (kas tasu eest või mitte...)

 
At 16:11, Blogger Priit Pullerits said...

Kuule, 14:31, ära tule siin mulle seletama, kelle blogi see on. Kui mina siin ei kirjutaks, ei ilmuks siin ükski Scanpixi pilt. Scanpix on hea koostööpartner, nagu suusasaapalgi võib voodrit teha hiinlane, aga kui saapasse on kirjutatud, et Made in Bosnia, siis on see Bosnia saabas ja hiinlasel ei jää muud üle kui elada bosnialase armust, et kuivõrd ta tollele kasulik on. Sama siin. Lühisalt: ära tule (sinatan sellist nahaali nimme!) minu õue peale ülbama ja targutama, said aru?

14:40-le - SiS. Maitseid on erinevaid. Mulle meeldib kakao.

14:46 - nagu näha, jätkub teil ülbamist. Kustutan teid ära. Kogu lugu.

15:02 - aitäh, mõistlik mees.

15:56 ja teised: ,a ei saa Oololt ega Kuntsilt ega Suusavendadelt tasuta suusateenust, maksan nagu teisedki.

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

14:31 oli õigus, seda tõestab PP siin oma närvilisusega ja miks ei peakski olema kui nii on kirjas. See on fakt, nagu Priit tavatseb öelda.

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Priit kas Postimees kuulub nüüd ajakirjanikele (ka sulle)? Sinu loogika: kui ajakirjanikud seal ei kirjutaks, siis see leht ei ilmuks.
Kas kõik kohad, kuhu kirjutad, on sinu omad? Kui see ei ole lollus, siis mis see on?

 
At 16:30, Blogger Priit said...

Sõidad liiga harkis jalu - tasakaalu küsimus. Jalg ei tule keha alla vaid tuleb külje peal maha. Ja kere töö olematu, see jäi Su eilsel kiirenudsel silma, kui sattusin ovaalilt korra läbi sõitma.

Vaata tehnikat: One Skate Double Pole - V2
http://www.youtube.com/watch?v=HksXxzH55pw

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Ja selle üleriigilise kepiotsingu võitjaks tuli A&T Sport, kes tegi pakkumise, millest oli võimatu keelduda. Sain ka teisi pakkumisi, näiteks 92-eurosed KV+ Šveitsit, aga A&T Spordi pakkumine oli palju-palju magusam.

A&T poolt oleks nüüd aus kõigile blogilugejatele sama hinnaga keppe müüma, mis Priit sai! Muidu kisub reklaamiks või mis?

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Nii Priit räägi välja, mis kepid sa said ja mis hinnaga!

http://www.spordipood.ee/2/kepid/11369/4512/max/10/mode//brand/0/suurus/0/sort/1/type/1/s//pg/1/

 
At 16:45, Blogger Priit Pullerits said...

16:19 ja 16:22 - te võite siin oma teooriat ajada, kui palju tahate, aga siia blogisse ei saa postitada mitte keegi teine peale minu, sest neil pole lihtsalt passworde! Ja samuti ei saa keegi teine siin midagi muuta, sest jälle pole passworde! Ja siin saan asju kustutada taas ainult mina - sest teistel pole passworde! Ja see blogi elab seni, kuni mina siin kirjutan - jälle fakt. Sest teistel pole kuidagi juurdepääsu - pole passworde. Äkki lõpetaks selle totra vaidluse. Scanpix on nagu raamatu illustreerija. Kes teist teab, kes on Jaan Krossi "Keisri hullu" kunstnik, ah? "Keisri hull" on Krossi raamat, olgu selle kunstnik või kirjastaja või kes iganes kes tahes.

 
At 16:49, Blogger Priit Pullerits said...

Aitähh keppide vastu huvi tundmast. Tartu A&T Sport kinnitas, et on lahkesti valmis teile näitama, mis kepid ma sain. Kui uurite rohkem, siis kes teab, äkki saate ka hinna teada. Nagu ikka, on ost-müük kahepoolne tehing ja teise poole nõusolekuta ma hinnainfot avalikustada ei saa. Vabandust. Aga küll tahaks, küll tahaks öelda, sest siis...

 
At 16:57, Anonymous Anonüümne said...

"Nagu ikka, on ost-müük kahepoolne tehing ja teise poole nõusolekuta ma hinnainfot avalikustada ei saa."

Kas sellekohane säte on ostu-müügi lepingus? Huvitav, et A&T Sport tarbijatega selliseid lepinguid sõlmib. Miks? Tavaline aus kaupmees ei kirjuta sellist liiki konfidentsiaalsusnõuet lepingusse sisse. Ega eeldata seda ka tüüptingimustes ega heas kaubandustavas. Järeldama peab siis, et konfidentsiaalsusnõue on mitte kaupmehe, vaid ostja - antud juhul Pulleritsu - soovil sisse võetud. Miks? Asi ei jäta puhta asja muljet!

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Keppidest veel nii palju, et minu sõber ostis Sportlandist Järvineni 100% karbon kepid 57 euriga.
Tundub päris soodne.

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd lõppes siis Priidul julgus otsa ...

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Kui lugeda PP eelmiste aastate postitusi, siis seal on kommides korduvalt selle viidataud, et mõlemat stiili ei saa samade keppidega ideaalselt sõita. Aga PP naris selle üle ja pidas soovitajaid eputajateks. Milleks kaks paari?

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

"ei saa Oololt ega Kuntsilt ega Suusavendadelt tasuta suusateenust, maksan nagu teisedki."

Suusateenust pakutakse Tartus vähemalt 4-5 kohas (spordipoed jne). Sinu blogis rääkitakse ainult Kuntsist. Lugeja leiab siit blogist ka täpsed juhised kust Kuntsi määrdekoda leida. Ja maksad nagu teisedki? Väheusutav.

 
At 19:18, Blogger Madis said...

Tundub, et kui võrrelda kahe tootja 100% süsinikkiud suusakeppe, siis pole vahetevahel need samaväärsed. Mõnedel on kirjad, mis annavad mõista seda, et nad on kõrgsurve-süsinikkiud. Kätte võttes tunduvad need viimased kergemad olevat. Väidetavalt sama tugevad ja jäigad. Tea siis nüüd, kas jälle mingi müügimull.

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

PP: siia blogisse ei saa postitada mitte keegi teine peale minu, sest neil pole lihtsalt passworde! !

Kas austet blogipidajal on läinud meelest juhtum, kui "keegi teine" muutis seda blogi nagu ise tahtis? Ei päästnud Priitu ei paroolid ega armastus Ameerika vastu vastu.

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

Tundub et AT puhul on tegu Priidu isikliku sponsoriga, kuigi autor ise seda kardinaalselt eitab! Allar ole aumees ja laienda ka pakkumist ka lugejatele :-)

 
At 21:40, Anonymous Anonüümne said...

Maitse asi kui pikke keppe kasutada. Nii nagu tehnika nimigi, on vast liigutused, asendid, poosid, varustus mitte nii normatiividega paika pandud. Peaasi on , et end suusatades vabalt tunned ja vöimalikult ökonoomselt ja kiiresti edasi liigud. Suhteliselt sarnase pikkuse juures Priiduga, kasutan ma ka standardvalemist(0,9 pikkusest) lühemaid keppe, peaksid olema 167,5, aga on 165 tehase markeeringu järgi. Samas klassika kepid on aga pikemad(0,85 pikkusest): 158 asemel 162. Aga see selleks.
Ma sellise varustuse muutuse juures Priidu nahas Viru maratonile ei riskiks minna, köik uus vajab harjutamist, tabada vöivad nii mönedki olulised ebameeldivad üllatused. Suusatamine on oma olemuselt ju lihtsalt inimajju kodeeritav rutiinsete liigutuste jada ja kui äkki peab neid liigutusi teisiti tegema, vötab see möningase aja harjumiseks.
Kepid keppideks, aga praeguse ilmaprognoosi järgi vist Priidu tuttarid tünnikad jäävad veel kuuri nurka oma aega ootama vöi läheb siiski kohe tulistamiseks...
Maamees

 
At 21:44, Anonymous Anonüümne said...

Unustage ära see Plus ja Cold suusa vahe! Ei ole seal harrastajale märgatavat libisemise vahet!

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Kas blogipidaja "suusapedestumine" on miskitpidi seotud Jan Uuspõlluga sõlmitud kokkuleppega?

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Kuidagi peab ju seda kõike õigustama! Jan ju ütlesm, et ta on ainult 15km susuatanud - vaevalt et seal võistluseks läheb!

 
At 23:19, Anonymous Anonüümne said...

Minu teada on uisusuuskadel olulised mitte plus ja cold vaid rajaomadused, kas kõva või pehme rada.
Muuseas Priit mina ostsin ca 1,5 kuud tagasi tutikad vabatehnika RCS-d Sportlandist 240.- Euriga. Eelmise aasta mudel ehk siis pool suuska on musta värvi. Harrastajale soovitan küll 100% carbon Järvineni keppe, väga head ise sõidan juba 3 aasta nendega. Ainuke mis 1 aastaga ära kulub on kork käepideme pealt. Kuid uued samasugused käepidemed on Rademaris ainult 6.- EUR-i.
On vendi kes sõidavad triacitega kuid mina küll nendega maratonile ei julgeks minna.
Teet

 
At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

Ma pigem näeks, et Pulleritsu ja Uuspõllu jõukatsumine võtab show või isegi teatri elemente sisse. Teatraliseeritud spordi-üritus vabas õhus. Aga miks mitte ka nt Draamateatri lavalaudadel. Näiteks kuidas kaks sõpra maratoniks valmistuvad, milliseid raskusi ja ohverdusi nad sellel teel läbivad. Konfettidest kunstlumega, etenduse finaalis massistseen - maraton! Vahva! Või siis kergem variant - mingi show, mida saaks Estolopeti sõitudel rahva lõbustamiseks ette kanda.

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

Nõus Maamehe soovitusega. Uue varustusega peab harjuma, kas siis uued suusad või pikemad kepid. Ise astusin selle reha peale 2 aastat tagasi enne TM-i. 1,5 nädalat enne TM-i tegin oma klassika kepid targemate soovitusel lühemaks. Tõuke asend muutus oluliselt. Teine treening lühemate keppidega oli 2,5h, mis võttis õlad ja käed nii valusaks, et TM-ks ei taastunud ära. Ja terve maraton oli üks väga suur piin. Võibolla kui oleksin uute keppidega algul rahulikumalt võtnud, poleks asi nii hull olnud. Soovitan ka Priidul algul pikemate keppidega harjuda, sest 5cm on päris suur muutus. Võibolla vabatehnikas pole asi nii hull.

Siim

 
At 09:14, Anonymous Anonüümne said...

See, kes iga päev pühendunult trenni teeb nagu Priit Pullerits ja teised võiksid endale head varustust lubada küll. Mõelda kui palju aega ja higi sa raiskad treeningutel - selle hea varustuse oled lihtsalt sellega välja teeninud. Pooletoobiseid asju ei ole mõtet siis soetada - nagunii ostad hiljem tipu lähedalt või tipust uue.

 
At 09:33, Anonymous Anonüümne said...

Üleminek lühemale kepile on lihtsam kui pikemale. 2 tolli vabastiili kepile otsa võtab esimese raksuga käed läbi. Soovitud eelis/reserv saabub pärast harjutamist ja paremal juhul hooaja lõpuks. Kepi soetamisel ei ole asi rahas vaid kepi omadustes. Kui soodsa pakkumisega saad kaikad mis mäkke rühkides painduvad läbi, siis palju õnne raisatud energia pärast! Loomulikult on raha oluline, kuid esmalt loeb ikkagi kaigaste omadus. Mõnda kaigast arendatakse enne aastaid, kui ta kättevõtmiseks küps on ja kui viimasel hetkel keegi suudab arendustöö tuksi keerata siis saadud kahju ei ole adekvaatselt mõõdetav tehtud arendustöö kuludes, vaid peab kindlasti võtma arvesse ka saamata tulemused. Sellest lähtuvalt, mina Priidul ei soovita nüüd enne võistlusi kaikaid vahetada. Mõistlik on seda vahetust ettevõtta hooaja lõpus, kui senine vorm on realiseeritud as it is ja proovida kaikaid alles vähemtähtsatel hooaega pikendavatel võistlustel. See on minu arvamus.

 
At 09:39, Blogger Priit Pullerits said...

Ha-ha-haa, 20:21, jälle näitate oma informeerimatust ja valesid järeldusi, ja veel nii arrogantselt. Mis te arvate, kes tolle näilise sissetungi siia blogisse lavastas ja läbi viis?

 
At 09:45, Anonymous Anonüümne said...

"Minu teada on uisusuuskadel olulised mitte plus ja cold vaid rajaomadused, kas kõva või pehme rada."

Just nimelt - Cold suusk on ennekõike mõeldud kõvale rajale, maratonid aga pehmel rajal seega Plus on igati õigustatud. Mida pehmem on nina seda rohkem tõuseb suusa nina pehmel rajal üles ning libisemisomadused paranevad. Cold suusk on oma olemuselt jäigem ning surub ninad pigem lume sisse! Plus suusale annab alla lasta käsitsi külma ilma mustri ning lippap nii mis kole!

Teoreemik

PS! Kummastav et inimene nii jäärapäine on ning oma suurepäraste mentorite abi ei suuda vastu võtta!

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Varustuse uploadimisest olen kõige rohkem kasu lõiganud just keppide väljavahetamisest. Kui enne sõitsin mingi 80% Järvineni rondiga ja arvasin, et kallid suusakepid on mõttetu toretsemine ja suusapedendus ruudus, siis praktika näitas muud. Paaristõuge muutus oluliselt tõhusamaks ja tõusudel, kus varem kepp läbi paindus, sain palju kergemini üles. Eriti puudutab see neid tõuse, mida võtan paaristõukega (n Nõmme ülemise ringi tõusud, kui keegi teab). Kuna keppe ostes olin siiski kantud mõttest, et see pole alaverlikult väljendades tulemuse saavutamise struktuuris olulise tähtsusega komponent, siis ikka nati ökonoomitasin. Ostsin Swixi CT3, mis vististi on 80% carbon, kuid kepp on Järvineni vastavasisulisega nagu öö ja päev. Kui Järvinen paindub läbi, siis Swix minimaalselt, samuti on Järvineni käepide ebamugav, aga see eest laguneb kiiresti:) Sooviks mõnelt kõvalt kepimehelt soovitust, kas on mõistlik osta kallima otsa kepp ja milline? Kas Triac on tõesti väga õrn?

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Järvineni suusakeppe ei soovita mitte kellelgi osta (Race 30% carbon), toon siinkohal mõne näite oma kogemusest. Käepidemekork kulus pöidlakohal 200-300km läbimisega olematuks (nii naise kui minu suusakeppidel, käpidemerihm oli ribadeks peal 500km läbimist, lisaks kadus kulbi seest ära metallteravik. Panin asemele Madshus käepidemed+rihmad, 2000km kulumismärke pole st. lõpuks läks kallimaks kui oleksin kohe ostnud kas Swixi või Madshusi suusakepid.
Terv, Joel

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

AjaT ei ole julenud järelpärimisele vastata! Ju siis ei ole ikka päris aus värk ...

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Kepid.
Ka 200 või enamgi maksvad yokod on suhteliselt pehmepoolsed ning pole ka eriti kerged. Kuigi kinnas ja käepide head.
Järvineni 100% carbon aga raske, muud viga siiski ei ole.
Hinna-kvaliteedi suhe ilmselt parim.

Exel world cup on kestnud enam kui 1500 km, mõned kukkumised ning proovitutest kõige kergem ja jäigem kepp. Aga paraku käepidemed ja kindad ei pea vastu, kindad korra juba poe kulul vahetatud.

 
At 11:22, Anonymous v2lek said...

Loodetavasti Priit ei pahanda.

Kui pahandab, eks siis kustutab selle kommentaari ära.

PP rahustuseks - ei plaani blogiga konkureerida.

Tekitasin suusafoorumi. lähemalt saab lugeda siit.

Kui tundub vajalik - levitage sõna.
Kui tundub ebavajalik - lihtsalt ignoreerige ja elu läheb edasi.

Vabandan kui tundub spam, aga kuskilt peab ju sõna lahti laskma. Rohkem seda siin ei kuuluta.

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

Minul on Järvineni 100 % carbon kepp juba 3 aasta ning ma pole midagi tegelikult pidanud vahetama. Ok kork kulus ära, aga kerisin nats teipi ümber ja kärab küll. Läbi see toigas ei paindu mingil juhul. Soovitan rohkem trenni teha kätele kui 15g lisaraskust kuid see-eest 2x odavam hind probleeme valmistab.
Teet

 
At 01:03, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi oskab juhatada blogi pidavat ajakirjanikku, kes ei valetaks?

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

Oskab keegi öelda, et milliste punktide vahelist kaugust peaks mõõtma kepi pikkuseks?

 

Postita kommentaar

<< Esileht