teisipäev, juuni 19, 2012

Pullerits: Miks süveneb spordis naiselik eputamine?

Kas teate, mida ma märkasin, kui uurisin vastilmunud raamatut «Kolm Kirsipuud»? Kui tahate teada, minge ja vaadake seal pilte Jaan Kirsipuust. Vaadake hoolega. Mida te märkate? Vihjan millelegi sellisele, mis enamikul teistel meestel on, isegi mitu masti temast kehvemail, aga temal mitte?

Ahh, te ei tule selle pealegi! Ja kui tuleksite, siis oleks enamikul küllap enda pärast piinlik.

Okei, vaatasite raamatust nüüd ikka järele või loodate jätkuvalt, et pean siin kõik teile ette-taha ära nämmutama?

Võtke oma päikseprillid eest ära, kui enda ja Kirsipuu erinevust ei näe!

Saite nüüd vihjest aru? Kirsipuu on raamatu fotodel päikseprillideta. Ka neil piltidel, kus enamik teisi sõitjaid on päikseprillidega. Eriti iseloomulik on pilt, kus Casino meeskond kaitseb teda Tour de France’i liidrisärgis: kõigil meeskonnakaaslastel on päikseprillid ees, aga Kirsipuul mitte.

Mida siit järeldada? Loomulikult seda, et päikseprillid ei ole eduka sõidu ega võidu eeldus, ja  mõistagi seda, et võitmiseks pole päikseprille vajagi. Kõvad mehed on kõvad mehed ka ilma päikseprillideta.

Vahemärkusena: ma ei kasuta päikseprille – rõhutan: päikseprille – ega ole neid mitte kunagi kasutanud. Olen sunnitud kasutama tavalisi prille, sest olen poliitkorrektselt väljendudes visually challenged ja vaevalt keegi tahaks, et minusugune miinus-neli-nägija ilma prillideta näiteks rattasõidu starti ilmuks – milline oht see teistele oleks.

Aga tagasi põhiteema juurde. Nimelt, nagu isegi näete (loodetavasti ka päikseprillidega), on päikseprillid saanud Eesti massi- ja harrastusspordis naiselikuks aksessuaariks, millega eputada.

Oot-oot, hoidke end vasturünnakule seades pisut tagasi! Muidugi on päikseprillidel oma roll rattasõidus, kus kiirused on suure ja satikad võivad lennata silma. Aga! Aga kui ilm ei ole päikseline, vaid tusane, milleks siis niigi halli pilti silme ees veel mustemaks muuta? Jah, muidugi on päikseprillidel teatav roll ka suusatamises, et kiiretel laskumistel vesi silma ei tuleks ning siis külma tõttu ei jäätuks. Aga! Aga ei ole Eestis talvel kunagi nii tugevat valguse peegeldumist lumelt, et see silmi pimestaks – ega me kõrgmägedes ela. Ja jooksus – seal on päikseprillid absoluutselt tarbetud.

Kuid vaadake vähegi avatud pilguga ringi, mis massi- ja rahvaspordiüritustel toimub! Igasugused mehed ja mehepojad sätivad prille – ja ikka võimalikult värvikirevaid, läikivaid, kosmiliselt ultramoodsaid, valgust kirkalt peegeldavaid, võimalikult kalleid nn firmakaid – endale küll mütsi ja kiivri peale, küll otsaesisele ja pealaele, isegi kuklasse. Mis siis, et mitte kordagi järgneva võistluse jooksul ei teki tarvidust neid ette tõmmata (ja mis siis, et nad teavad, et ilmaprognoos on teatanud, et tuleb päev läbi sombune ilm [kolm et’i järjestikku on stiilivõte rõhulisuse saavutamiseks]).

See päikseprillide jumaldamine, kardan, et on kahetsusväärne ilming üldisemate suundumuste taustal. Mitte väga vanasti mehed ennast ei ehtinud, ei riputanud endale külge rõngaid ega kaela kette (v.a kriminaalid) ega värvinud pead jne jne. Aga nüüd ei jõua ära imestada, kui palju üdini naiselikku, olgugi teatavate variatsioonidega, on mehed üle võtnud. Ja päikseprillidega eputamine igas olukorras läheb nende feminiinsete ilmingutega ühte ritta. (Muide, Vene armees ei olnud päikseprillid lubatud – nende keeld käis loomuliku võitlusvõime arendamise hulka; aga kui nüüdseil sõdureil lahingumöllus päikseprillid eest ära kukuvad, on neil nägemine mitukümmend sekundit häiritud – piisav aeg, et karastunud nägemisega venelaselt kuul saada.)

Kui te ei usu, et päikseprillidega käib nüüdisaja harrastusspordivõitlustel eputamine, vaadake veel kord raamatut «Kolm Kirsipuud». Ei ole seal piltidel Jaan Kirsipuul prille ees, aga sellegipoolest oli ta võidumees!

Poolteist kuud tagasi Utah’s Moabis juhtus selline lugu: reisikaaslane Jaanus Laidvee kaotas reisi alguses oma päikseprillid ära. Ilmselt jäid need järjekordse rattasõidu järel asju autosse pakkides kusagile maha vedelema. Muidugi kahju, ikkagi kallis varandus. Aga olulisem oli see, mis juhtus pärast prillide kaotamist. Ma ei kuulnud kordagi, et ta oleks kurtnud, et päike teeb silmadele valu (ja seal oli ere päike!) või oleks tal prille mõnel muul otstarbel vaja tulnud. Sõitis kogu ülejäänud aja prillideta ja polnud tal häda mitte kui midagi.

Täpselt nagu Jaan Kirsipuul.
San Diego-Coronado Bridge, San Diego, California. 8. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits.

Foto 1: Jass, kus prillid? Jaan Kirsipuu stardib 55. Saaremaa velotuuri Tartu-Viljandi etapile. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Jaan Kirsipuu võitmas 1999. aastal Tour de France'i etappi, prillideta. Foto autor: Õhtuleht/Reuters/Scanpix
Foto 3: Jaan Kirsipuu 1999. aastal Tour de France'il, prillideta. Foto autor: Õhtuleht/Reuters/Scanpix

109 Kommentaarid:

At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikult ei ole päikeseprill eduka sõidu ega võidu eeldus ning võitmiseks ei ole päikeseprille vajagi. Kuid see ei olegi päikeseprilli kandmise eesmärk. Päikeseprillid on samasugune turvavarustus nagu kiiver, mis ei ole samuti eduka sõidu ega võidu eeldus, kuid vajalik ratturi pea kaitsmiseks. Päikeseprillid on vajalikud ratturi silmade kaitsmiseks, mis on tegelikult veelgi õrnemad kui pea. Küsi oma silmaarstilt, mis ta arvab ilma prillideta sõitmisesse ja kuidas see silmadele mõjuda võib. Sellest ei olegi väga palju aega möödas. kui kõvad mehed sõitsid ka ilma kiivrita.

 
At 17:13, Anonymous lauri said...

ei saa jätta mainimata veel ühte faktorit - nimelt polariseeritud klaasid. proovi sõita päikesepaistelise ilmaga märjal teel (päike paistab sinu poole) polariseeritud prillidega ja ilma, kui siis ka päikeseprillide kasust aru ei saa, siis ei ole miskit parata, sõida aga ilma ja kiida takka kui kõva mees Sa oled. mina kasutan päikeseprille (kollased polariseeritud klaasid) peaaegu iga ilmaga (pärand aktiivse kalapüügi päevilt) ning ei kavatse oma harjumusi muuta, isegi kui see peaks mu XY genotüübi XX peale muutma. igale oma, ilma eputamiseta...

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

Suusaprillidest rääkides - on olnud au saada eessõitja kepiotsaga prillidesse. Ei olnud meeldiv, tükk aega oli tugev rant prilliklaasis silma alla. Poleks aga prille ees olnud... väga pikalt seda mõtet edasi arendada ei taha. Lisaks on mul metsavahel joostes loll komme endale oksi jms silma joosta, seetõttu on reeglina prillid ees ja/või nokakas peas.
Muidu sportides ei meeldi jälle lendav liiv ja putukad.
Mis konkreetselt päikseprillidesse puutub, siis need on üldiselt jah selline mugavuse värk, aga kõik ei peagi massohhistid olema:)

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

Ühes artiklis mees räägib, et päikeseprill on naiselik, teises artiklis kiidab sukkasid enda jalas.
Võta nüüd kinni, mis hetkel see kahestumine toimub, hommikul või õhtul hoopis?

 
At 18:47, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav teemaarendus, aga ärge unustage, et peagi saame prillidega luusereid näha-kuulda piisavalt, ja nood kõik on lumel, milles valgus ei peegeldu.
Mehed sukkpükstes naeravad viimasena.

 
At 18:54, Blogger Unknown said...

Suurepärane ja Pulleritsu klassikasse minev kirjatükk üle tüki aja. Eriti meeldib mulle lause: "See päikseprillide jumaldamine, kardan, et on kahetsusväärne ilming üldisemate suundumuste taustal."

Aitäh, Priit, et jaksad selliste murettekitavate ühiskonna suundumuste üle muret tunda. Ainult selliste ennastohverdavate valvekoerte abiga suudame pärandada oma lastele ja lastelastele puhta ja elamiskõlbliku riigi! Ma soovitan kirjutada ka selleteemalise juhtkirja näiteks järgmise nädala Arterisse.

 
At 19:12, Anonymous Anonüümne said...

Täitsa nõus, et on inimesi kes kannavad neid niipalju kui vähegi võimalik. Kuna ise kasutan polaroid klaasidega prille, siis püüan vältida nende kasutamist niipalju kui võimalik (kui hommikune päike teeb liiga pohmellis peale). Naturaalne pilt tundub ikka ehedam- nagu kodu tomat või poest ostetud tomat.

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

miks tõstatab spordiblogija mõtetuid teemasid?

 
At 19:44, Blogger Madis said...

Prillid on kaitseks. Ja sel otstarbel ka neid kasutan. Kui Sulle sinu nägemismeel oluline pole, siis lase aga. Mulle on minu nägemismeel oluline.
Siit saame järgmise teema juurde - naiselikud eputajad on need, kes kõrvatroppe (milles muusika sees) kasutavad. Palun kirjuta järgmisena sellest.

 
At 20:50, Blogger Priit Pullerits said...

to 19:16 - aga selleks, et spordiblogi lugejad õpiks sõna "mõttetud" õigesti kirjutama: see on keskel kahe t-ga.

Kuid soovitan teil adrenaliini tõstmiseks vaadata Jaanus Laidvee filmitud klippi Moabi lähedal, kus kaks hulljulget hüppavad Corona Archi otsast alla. Need ei ole bendžihüpped. Üks hüppab kohe klipi algul, teine 13:40st alates, vahepeal üks mees kogus julgust, aga loobus. See punase nokatsiga ja kollases särgis tüüp olen mina. See naine, end. 5000 m jooksja, eesnimi Kara, kes esimesena alla hüppas, tunneb mitut Eesti kergejõustiklast.

Ja muidugi, pange ikka tähele, pole ühelgi hüppajal prille ees. (Kiivrit ka peas mitte.)

Teistele prilliteemal: öelge, kui te väidate, et prillid on kaitseks - nagu näiteks Madis väidab -, siis miks nii paljud neid silme ees ei kanna, vaid pea peal, kiivri peal, kukla taga, ah?

 
At 21:06, Anonymous Anonüümne said...

päikeseprillid vs päikseprillid. Pullerits on väljendi valikul teinud jälle talle omase ehk vähemust esindava valiku.

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Nii erakordselt lolli juttu on raske mistahes kandi pealt isegi arvustada...
Ole hea, sõida terviseks ilma prillideta tolmus, mudas, kruusas. Püüa sitikaid kiirusel 50km/h silmaauku ja naudi vastupäikeses 0-nähtavust jne.
Aga loomulikult ära unusta silmi ja muud mehist atribuutikat!
Ära enam peale võta, eks!

 
At 21:21, Blogger Peeter said...

Kas mõte, et päikeseprillid on naiselikud tuli autorile voodi serval sukkasid jalga tõmmates?
Rattaga sõites(sitikad) ja talvel suure külmaga(silmad soojas) joostes-suusatades on prillid ikka vägagi vajalikud. Äkki soovitab hr.Pullerits järgmisena kiivrid koju jätta? Maru värvilised ja ilusad teised ju tänapäeval!
Mulle hakkab vägisi tunduma, et autor saab ise väga hästi aru missugust jama ta kokku kirjutab, aga naudib kuidas lollid, ilmselgelt mina nende hulgas, käima lähevad.
Reporteritunnis arutati täna ajakirjanduse, meedia, meelelahutuse teemadel. Huvitav oleks teada kuhu lugupeetud õppejõud, kelle nimi saatest ka läbi käis, ise oma blogi paigutaks?

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

Tähtvere 850m ovaali metsikutel laskumistel ja puhta ning puutumatu lumega Tartu tasandikel pole suusatades prill vajalik.
Selge ja asjalik! Miks ronite sinna, kus olud teistsugused!

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

Hr. Pullerits ehk lugesite nädalavahetusel Postimehest, et elate täiesti mõttetus kohas, väljaspool Tallinnat(mina seda isiklikult nii ei arva)... Kasutan ise tavalisi läbipaistvaid töömehe prille (ostetud ehituspoest) ja mitte sugugi edevuse pärast aga täiesti piisab ka meie päikese jaoks. Ehk jätaks selle prilli teema nüüd küll kõrvale ja ole siis autojuhtide jaoks lihtsalt üks ohtlik objekt. Ilusat nädala jätku ja õnne teedel! B

 
At 23:19, Blogger Priit Pullerits said...

Ja Jaanus Laidvee Corona Archi hüppe adrenaliinivideo link ka:

http://www.youtube.com/watch?v=di6KVdl-Uy8

 
At 23:20, Anonymous Anonüümne said...

Amazing ...
Priit - palun tee reporteritööd ;) helista ja küsi, miks Jaan spordiprille ei kasuta, kes teab, mis lihtne põhjus sealt välja koorub.
Mina kasutan spordiprille pea alati (va tõesti joostes) ja on nad mu silmi (ja võimalik et tervistki)küll säästnud. Ja on juhtunud, et prillide puudumise tõttu kooberdasin nädalapäevad ringi poolpimedana.
Palun ära ime tonti välja sealt kus seda pole.
AndresP

 
At 00:00, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on väga hea tähelepaneku teinud. Samas sahistatakse, et Jass kannab kontaktläätsi. Nüüd kus teema on üles kaevatud peab PP ise sellele küssale Jaani käest vastuse pärima.

Igatahes Postimees kajastas Jassi võite omal ajal nii : " eaminister suudaks vaid siis, kui ta skandaalide teele suundub, pälvida samasugust tähelepanu nagu Kirsipuule Tour de France’il osaks sai. Pärast iga etappi liidrisärgis saatsid ratturit kaks musklilist turvameest, jõhkraid pealetükkijaid aitas eemale tõrjuda Casino meeskonna boss Vincent Lavenu. Ometi näppasid pealtvaatajad ratturilt paarisajameetrise teekonna jooksul autoni nii mütsi kui prillid". Seega tüdines Jass suveniiride loovutamisest ja leidis alternatiivse tee prillide funksionaalsuse asendamisks.

 
At 08:26, Anonymous Anonüümne said...

väike märkus - ka päikseprillid võivad olla optiliste klaasidega (nagu mul) ja tagavad sellega nägemise ning turvalisuse. Paratamatult kannan neid, et midagi siiski näha :D:P
tekib küsimus, miks mitte tavalised prillid? Vähemalt minu tavaprillide puhul, ei ole need mugavad ja väikese higistamise korral hakkavad ära libisema nina pealt ning lähevad ka kergemalt uduseks, tänu prillide õigele kujule ja tuulevoogude juhtimisele sportpäikeseprillidel seda ei teki. Rääkimata faktist, et maha kukkudes tavaklaasid purunevad aga sportprillide klaasid on purunemis- ja kriimustuskindlad.

PS! muideks kaelakettide koha pealt - töelistel meestel (heaks näiteks ristirüütlid) olid omal ajal ka tõsised ketid :P rääkimata tähtsatest muudest meestest (kuningad, paavstid jne), neil näitas see kui kõva mees sa oled :D
hekas näiteks ka linnu-loomariik, kus isased on enamasti kirjumad, ilusamad ja emased hallid hiired :D, inimesed on miskil imelikul põhjusel hakanud viimasel ajal olema need hallid hiired, kel pole julgust välja paista, hall mass (ja mitte ainult mehed)... igal juhul on tervitatavad erksad riided, lahedad päikseprillid, jne jne... Olgem julged ja paistkem välja! Just taoliste artiklite pärast inimesed muutuvadki halliks massiks, sest neile antakse mõista, et nii ei sobi, nii on jama jne. Ärgem käitugem nii nagu teised tahavad vaid olgem julgemad end väljendama ja välja paistma, see võiks olla moto!

RR

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

Kes kasutab memmerätti on nõrk.
Kes jookseb TJM üle 2 tunni on pehmo.
Kes kannab päikseprille on edev ja naiselik.

... aga ...
Kes kannab öösel sukki, see on mees.
Kes teistele üritab kohta kätte näidata, on tegija mees.
Kes arvab AINULT nii nagu Pullerits, on MEES.

Aga tegelikult on ainult kaks meest - kõige pealt PULLERITS ja siis väikese vahega Chuck Norris (kui Priit lubab).

Kes sellega ei nõustu, on automaatselt pehmo.

MM

 
At 10:02, Anonymous Anonüümne said...

:) Chuck Norris ei nõustu sellega, järelikult on pehmo.

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

8:26 - Tagasihoidlikuse põhjus on pragmaatiline. Loomariigis antakse kõige edevamale niikaua tappa kuni ta nõrgenemise tõttu taandub ja tagasihoidlikuks muutub või hukub. Igal julgel pole pealegi oma raudrüüd, mis alati varnast võtta oleks alatute ründajate vastu. Pealegi reformistid soovitavad raudrüü asemel fooliumit. No ma ei usu, et see aitab.

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits lahmib jälle. Äkki küsibki Jassilt ja saab ka teda mida teavad suuremosa jalgrattureid, kes Jassiga tuttavad suhtlevad.
Pullerits meenutab mulle ühe väikeriigi diktaatorist juhti kelle leiutatud või taasleiutatud on kõik maailma asjad, mis sellest et nad juba ammu olemas.
Lahe kui tegeld spordiga fännad ja avastad enda jaoks asju, mis on Teiste jaoks elementaarne juba aastaid. Samas ei maksa idee autorlust endale krabada.Kes ehib ennas kallite aksessuaaridega kes kasutab enda positsiooni ja räägib kudas erinevad kuulsused teda õpetavad, treenivad hooldavad jne.Üks edevus kõik.

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

Priit lõpeta see blogimine ära!

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

:)))
Kahjuks ei oska Teid aidata sellele küsimusele vastuse otsimisel. Tuleks vist küsida nt Taaramäelt või Kangertilt.:))
Jooksjate põhjuseid ei oska öelda. Samas jalgratturite põhjused on eelnevates kommentaarides kenasti kirjas.
Aga seda kõike ei saa ju tõsiselt võtta mis siin blogis kirjas on? Või saab?
Teema testimise kohalt arvan, et lolluseid ehk pole sünnis paberile trükkida, las nad jäävad siia virtuaalsusesse siis pole keegi vähemalt maksnud nende eest.
Toomas

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Ise kasutan ka prille (Oakley Split Jacket) just eelkõige silmade kaitseks nii kahjuliku UV kiirguse, kui ka putukate, prahi jms. eest.

Priit!

Tegijad kannavad nii kiivrit kui ka prille.

Kui loed end ajakirjanikuks mitte blogijaks, siis küsi Jassilt otse, miks ta prille ei kanna, sest ta on selles osas pigem erand...

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

Faktid. Raamatus, millele PP vihjab, on Jassil kahel pildil prillid peas ja ühel pealael (piltide II osa viimased pildid), et ... Üsna suvaline väide PP poolt ja "rõõmu" jagub. Kindlasti ei tohiks PP blogimist lõpetada, siinsed kommentaarid teevad alati hea tuju.
Andrus

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Mina arvan, et Priit Pullerits valmistub ka ise päikeseprille kasutusele võtma. Kogub julgust. Kontrollib seda mõtet blogi lugejate peal. Näiteks see, et ta kunagi sarjas "memmerätti", ei takistanud tal seda ometi viimasel talvel kasutamast.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Esimene kommentaar (16:59) võttis teema kokku, ei olegi midagi lisada nagu

 
At 16:43, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, mehed, liiga lahtise käega siin lööte!

Memmerätist - jah, olen öelnud, et paari miinuskraadiga on see tõesti memmekate rätt, aga olen ka öelnud, et kui külma on krõbedamalt, alla 17 kraadi, siis võib selline rätt olla omal kohal. Palun pange tähele, et ma ei eita kõike igas olukorras, vaid jälgige ikka, mis tingimustes! Muidu on teie kontraväited, ärge pange pahaks, ignorantne ja mõttetu hülgemöla.

Samuti, kui viimast sissekannet loete, siis näete, et ma ei eita päikseprillide vajalikkust teatud olukordades, küll aga juhin tähelepanu sellele, et mõned eriti edevad, et mitte öelda naiseliku ehtimisvajadusega tüübid kasutavad neid spordivõistlusel peamiselt eputava aksessuaarina ja ka siis, kui nende järele pole mingit vajadust.

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

Ah et naiselik edevus? Huvitav siis, et mina naisolevusena olen seni keeldunud spordiprille soetamast põhjusel, et need näevad lihtsalt jubedad välja. Hobiratturina õhtustel metsavaheteedel sääsepilvedest läbi tuhisedes ja seejärel silmist laipu välja rookides olen küll korduvalt kaalunud nende hankimist, ent just naiselik edevus on see, mis mind seni takistanud on.

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

Priit, võib-olla oleks aeg hakata aktsepteerima reaalsust. Tänapäeva inimesed ongi sellised. Kõik meie ümber muutub, miks peaksid siis meie hoiakud jääma kinni minevikku? Erinevalt loodusseadustest on need asjad, mis ongi muutlikud. Tempora mutantur, nos et mutamur in illis.

Selle asemel, et rünnata inimesi epuprillide või memmerättide pärast, oleks võib-olla tulusam teha midagi, mis elu edasi viib või senisele midagi juurde annab. Ei tule need prillikandjad ju Sulle oma veendumusi peale suruma, erinevalt võib-olla homodest ja nn antifašistidest. Las inimesed teevad, mida tahavad. Lõplik tõde selgub nagunii võistlusrajal.

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Priit, võiksid ka uurida, miks täna Taaramäe sõidu ajal prille ei kasutanud, aga autasustamisel olid need ees. Kas naiselik eputamine?

 
At 18:20, Blogger Priit Pullerits said...

Ai-ai-ai, 17:41 - täiesti vale järeldus! Tõesti, on kaks võimalust: kas muutuda koos maailmaga või püüda maailma muuta. Lihtsam on esimene võimalus. Aga see tähendab ka konformismi. Raskem on teine võimalus - ja huvitavam. Tugevamad ja julgemad ja võitluslikumad isendid eelistavad teist. Mina eelistan mitte koos maailmaga muutuda, sest näiteks Europe goes to hell, nagu kirjutas eile suurepärase kolumni Postimehes Hardo Pajula (check it out, man!). Eetilised ja moraalse selgrooga mehed, kes kannavad vastutust tuleviku ees ega pea seda liigseks koormaks, mida isikliku hednoismi ihaluses kõrvale heita, püüavad maailma kujundada selliseks, et see ei vajuks põrgusse, sest näiteks kõiksugused imevidinad (aga mõistagi mitte ainult need, vaid ka kogu elustiil, mida vaba aja lisandumine annab), sh ka päikseprillid, on teinud inimesed laisaks ja mugavaks ning vähendanud nende võitlusvõimet, mis kõik toobki kaasa selle, et inimkond mandub.

Okei, see küsimus on väärt tervet traktaati ja sihtgrupp pole vist selline, kes siit seda ootaks.

Aga veel üks asi kõigile päikseprillide kandjaile, et oma renomeed veidigi kaitsta. Vaadake, päikseprilli-mehed, kui te neid "kärbsesilmi" enda näo ees kannate, siis arvestage, et kui te kedagi kohtate ja teretate, siis teid ei tunne nende suurte mustade klaaside tagant ära. Miks te ei suuda arvestada sellega, et kedagi teretades oleks viisakas päikseprillid eest ära võtta, et teisel inimesel oleks võimalik näha, kes nende taha end peidab? Või kardate, et mõni sääsk lendab äkki selle ajaga silma? Bloody hell, see on elemenataarse kultuuri ja kasvatuse küsimus, et silmi tervitades ei peideta - ehk olete kuulnud sellest, et tervitades tuleb silma vaadata, või tuleb see ka mõnele koos maailmaga muutujale siin üllatusena?

Mis te selle peale kostate?

 
At 19:12, Blogger Madis said...

Utah soolaväljadel isegi murdosasekundi jagu prillide eemaldamine teise inimese tervitamiseks on mõrv silmadele.

Priit, Sina ju ometigi Apple toodangut (iPod-Pad-Phone-Mac, MacBook jms) ei kasuta?

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sellised üldistavad väljendid nagu "maailm vajub põrgusse", "inimkond mandub" ei sobi tõsiseltvõetavale ja vastutusvõimelisele inimesele, vaid mingile dogmaatilisele sektandile. Ei ole maailm vajunud põrgusse seniste aastamiljonite jooksul, ei vaju ka tulevikus. Vabadele inimestele ei saa ette kirjutada, mida nad tegema peavad ja mida mitte. Kui nad tahavad kollektiivselt välja surra, siis on see nende endi valik, millest nad ei ole kohustatud kellelegi aru andma.

Ma ei tea, mida Hardo Pajula selles ingliskeelsete parasitismidega sisse juhatatud loos kirjutab, aga inimkond tervikuna kindlasti välja ei sure. Kui eurooplased ära kaovad, siis täidavad selle tühimiku muud rahvad - araablased, aasialased, neegrid jne. Tasuks vaadata maailma natuke laiemalt, nemad on täpselt samuti inimesed nagu meie. Võistlustel Sa ju tunnistad fakti, et oled jäänud kellestki tahapoole. Kui Sa võtad tervet elu spordivõlstlusena, siis pead samamoodi tunnistama, kui muude maailmajagude rahvad eurooplased üle mängivad. Aga parem on mitte võtta elu spordivõistlusena, sest siis jääb võidu ja kaotuse kõrvale ka muid viise eksisteerimiseks.

 
At 20:18, Anonymous Anonüümne said...

Ka mina kannan mõnikord õhtusel jooksuringil prille kuklal - need on seal "igaks juhuks". Väga lihtne- kui jooksu ajal tunnen, et silma tikkuvate putukate kogus hakkab liialt suureks minema, panen prillid ninale. Taskutega spordiriideid ma tavaliselt ei kasuta ja kui jooksu ajal midagi taskus tolkneb, siis on see ka ebamugav. Eputamiseks ma seda ei nimetaks, sest teen trenni kohas, kus inimasustus on ülihõre ning ei kohta enamasti trenni ajal ühtki hingelist. Sõdurite kohta nii palju, et Eesti kaitseväes pole samuti päikeseprillide kasutamine lubatud (välja arvatud arsti korraldusel). Sõduritele on kohustuslikus korras antud kaks paari KAITSEPRILLE, millest ühed on toonitud klaasidega. Nende prillide kandmine on igasuguse lahingmoona ja imitatsioonivahendite kasutamisel kohustuslik. Mehed, kes kõrbepiirkondades missioonil on, kannavad päikeseprille ilmselgetel põhjustel.

Taavi

 
At 20:38, Blogger Peeter said...

Täna jooksma minnes panin nimelt prillid pea peale. Sellised ilusad ja kirjud. Kahjuks hr. Pulleritsu ei kohanud :D

 
At 20:51, Blogger Priit Pullerits said...

Ja Madis, meil siin Eestis on need soolaväljad, millel prille mitte eemaldada, kus? Liiati ei vasta see väide tõele - olin seal soolaväljadel päikselise ilmaga prillideta pikka aega ja midagi ei juhtunud. Palun mitte müüte levitada!

Ei, ma ei kasuta Apple'i toodangut, ja ei kavatse ka kasutada, sest Steve Jobs arvas, et kui ta teeb miski tehnoasja, siis tema võib sealt võtta pidevalt vahelt üüratu protsendi sellest, mida mina sisuna toodan. See on sama, kui teie teleka tootja võtaks teilt siiamaani obrokit iga saate pealt, mida seal näidatakse. Absurd ju! Kerigu Apple põrgu sellise suhtumisega.

19:30 - mina ei taha ega kavatsegi degenerantidega koos välja surra. Lollide ja vastutusvõimetutega ma kampa ei löö ja nendega kaasa ei jookse. "Kui eurooplased ära kaovad, siis täidavad selle tühimiku muud rahvad - araablased, aasialased, neegrid jne. Tasuks vaadata maailma natuke laiemalt, nemad on täpselt samuti inimesed nagu meie." Vaat need on väga ohtlikud ja destruktiivsed mõtted. Palun lugeda põhiseadust, mis on meie riigi eksistentsi eesmärk ja mõte, ja sellist vasakliberaalset riigivastasust, mis on vürtsitatud tülgastama ajava humanismiga, mitte ajada. Saage meheks!

 
At 20:57, Anonymous Anonüümne said...

Pajula best before on ammu möödas. Tegelikult on kindlasti tal õigus aga seda nt mõne saja milli aasta pärast. Pealegi mehed kes ei kohane need kas langevad (nagu Rannamäe) või murduvad. Valik on sinu. Mina küll suitsiidset käitumist ei promo. Täna võime öelda, et Pätsu paindlikuse tõttu oleme täna just sellises Eestis nagu see täna on ja loeme PP blogi. Üks vale jäik samm omal ajal oleks taganud, et elu siin oleks hoopis teine ja me ei targutaks päikeseprillide üle.

Ma muidugi ei mõista miks PP peab kõiki teretajaid tuvastama. Ma olen sellest ammu loobunud ja maanteel tervitan täitsa suvalisi trenni tegijaid ilma päikseprille eest võtmata, so what? Pealegi olen uhke oma polaroidie üle sest nendega on ikka väga hea vastu päikest kruisida ning nii ei pea pead lenksu alla suruma, et sääsed silma ei satuks.

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

Vot Apple põlgamises olen leidnud PP-ga ühise keele :) Seda küll mitte hinnatundlikuse vaid tolle liigse nishi sügavuse tõttu. Isiklik kogemus jättis tollest brandist nõrga mulje aga ma ei mõista kedagi veel sellepärast hukka, et neile too bränd oluline on.

20:57

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits! Põhiseadus ei kutsu üles sallimatusele ja vihkamisele! Meie riigi eksistentsi eesmärk ja mõte ei saa olla vastuolus meid ümbritseva reaalsusega. Meie, eurooplased ja euroopaliku kultuuri kandjad, oleme enda kätte koondanud valdava enamiku maailma ressurssidest ning seetõttu on meil moraalne kohustus neid teistega, st mitte-eurooplastega jagada. Ja varem või hiljem oleme lihtsalt sunnitud seda tegema, sest euroopaliku elustiili tagamine kõigile inimestele nõuaks tunduvalt rohkem ressursse kui maakera tervikuna toota suudab.

Samuti võiks arvestada, et maailma areng suundub üha rohkem integreerituse ja kosmopoliitsuse poole, mistõttu vahetegemine rahvuste ja rasside vahel muutub järjest mõttetumaks. Priit Pullerits ise on teinud mitmeid intervjuusid Eestisse tulnud võõramaiste üliõpilaste ja teadustöötajatega ning selliste inimeste hulk suureneb üha, ka muudes valdkondades. See on reaalsus. Ja seda ei tule eitada, vaid tuleb õppida sellega toime tulema.

See, kas keegi kannab päikeseprille, on tema enda asi, samamoodi nagu see, milliseid riideid kannab või palveid loeb mujalt meile tulnud üliõpilane. Kui juba jutuks tuli Põhiseadus, siis Põhiseadus sätestab ka igaühe südametunnistuse-, usu- ja mõttevabaduse ning õiguse oma arvamusele ja veendumustele. Riigivastane on see, kui keegi üritab neid õigusi inimestelt võtta.

 
At 22:59, Anonymous Anonüümne said...

Blogi taktika on väga õige - kirjutada provotseeriv artikkel tühjal/mõttetul teemal (mis samas paljusid puudutab). Kamp seltsimehi hakkab närviliselt kommenteerima, PP naudib kuulsust. Suurepärane - ja nii need kümned ja sajad tuhanded pageview`d Eesti kuulsaimas spordiblogis kogunevad... Ja kõik on rahul - blogipidajast alates ja kõige närvilisemate kommenteerijatega lõpetades.

 
At 22:59, Anonymous Anonüümne said...

Priit - looduses on isased alati edevamad!

 
At 23:05, Anonymous Anonüümne said...

22:59 -selline on elu. Kellele lõbu, kellele töö. Tsirkuses käiakse ju kah klouni vaatamas. Tänu sellele blogile pole enam tsirkusesse vaja minna. XXI sajand.

 
At 23:16, Anonymous Anonüümne said...

Kas sinu suur sõber ei ole mitte
Art Soonets, keda sa "kärbsesilmaks" kutsud?

 
At 23:56, Anonymous Anonüümne said...

Priit, te kutsute üles mitte muutuda koos maailmaga, kaitsete oma käitumismudelit.

Kas te tõesti soovite Eestimaad, kus iga mees teeb ainult ühe lapse, elab paneelmajas, ei tasu spordiürituste osavõtumakse jne?

 
At 00:09, Anonymous Anonüümne said...

Priit ei ole siiani öelnud, mis sporti ta järglased teevad!

 
At 00:13, Anonymous Anonüümne said...

Njaa, nii kui päike pilve taha läheb, on sitikad ja tolm kadunud. Muig. Hea teada.

Kui edevusest rääkida, siis ka see sama blogi on edevuse märk. Kes millega end ehib.

 
At 09:26, Blogger Priit Pullerits said...

Krt, pagana palju on painduvalt äraandlikke elemente!

Las ma tsiteerin teile põhiseadust, kohe selle algust:

"Kõikumatus usus ja vankumatus tahtes kindlustada ja arendada riiki,
...
mis peab tagama eesti rahvuse ja kultuuri säilimise läbi aegade..."

Lugege veel tsiteeritu viimast kümmet sõna ja siis tulge jutlustama igasugu muulastest ja nendega segunemisest (kes Euroopas on niigi palju probleeme tekitanud) - seda ei ole ette nähtud! See on Eesti riik, siin ruulivad eesti rahvus ja eesti kultuur, igavesti, nii et sõitke oma kosmopolitismiga ja integreeritusega Kuu peale. Seda meie põhiseadus, mille muutmist keegi isegi ei aruta, ette ei näe! Elagu meie Eesti, tuld äraandjatele!

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

"igasugu muulastest ja nendega segunemisest" SA PRIIT JÄRGMINE AASTA KA IKKA UTAHISSE TAHAD MINNA? kui USA viisaametnikud siit blogist valitud lõike inglise keeles loeks, oleks vist päris lihtne taotlusele ei saada. :) tütre neegrist peika jutt jne

 
At 10:04, Anonymous Anonüümne said...

Mis see puhas rahvusriik muud on kui sugulastevaheline seksuaalne läbikäimine.

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
Kultuuri ja rahva säilimise üks osa on ka vähemalt kolm last ja enda tugev tervis - seal hulgas hea silmanägemine. Järeldus - kohustus kaitsta silmi igas olukorras, ka sportides ...

Tegelikult on mitmeid näiteid ka sinu blogis "kindla-seljalisuse" kohta:
1) esimene lugu memmerätist - tõid välja kui kõva sa olid polaarjoonel vene kroonus (vean kihla, et kui oleks saanud, oleksid kandnud küll). Alles hiljem tunnistasid "juhuslikult", et oled ka ise "mõnel korral" kandnud;
2) eelmise aasta tuli ja tõrv TRR-l vastasuuna rajal sõitjate suhtes. Sel aastal mokaotsast poetatud- et "sõitsin nagu ilmselt enamus meie grupist vastassuuna rajal";
3) pikad lood sellest kuidas sportlaste käituvad varustusega ja suheldes ebaeetiliselt vs. sinu rõõmukilked sellest, kuidas "eelmisel aastal PAKUTI ja said ülisoodsalt järgmise aasta Fischeri mudeli" Ülla-ülla - mis te arvate, kas on seos Postimehe Maratoni lisa suusareklaamidel ja sinu uutel suuskadel?
4) Sinu halamine selle üle, et Eesti "kõige-kõvem-rahva-suusataja" jäeti Otepää staaride sõidult kõrvale. Kordagi ei näinud, et oleksid kirjutanud sellest , kuidas pakkusid ennast, aga korraldajad keeldusid. (Igal vorstil on kaks otsa - kui ei kutsutud, siis vaata peeglisse ja küsi endalt -miks?)
5) siunad, et enamus kommentaatoreid on anonüümsed ja arad. Mõni aeg tagasi pakuti sulle võimalust, et kommenteerija võib ennast sulle isiklikult tutvustada - sinu vastus oli ju tegelikult isikustamist eitav "...Mart või Ivar või Juku - mis siin vahet on, üks tundmatu kõik.). Sa kardad ju tegelikku otsest suhtlemist, sest siis ei saa sa ka ise enam lahmida, vaid pead hakkama sõnu valima, sest asi muutub isiklikuks.

Aga võib-olla on kõik teisiti?
Näiteks:
a) blogi peavad ühe nime all kaks erinevat inimest, kes ei saa aega kirjutisi koordineerida; või
b) autoril on probleem isiksuse lõhenemisega - kurb...!
What about that?

 
At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

Priit, 09:26. Nimetatud lause põhiseadusest käsitleb ainult eesti rahvuse ja kultuuri säilimist ja selle tagamist. Seal pole mingit juttu teistest rahvustest ja kultuuridest, seega ei saa selle lause põhjal teha nende kohta mingeid järeldusi.

Samuti ei järeldu sellest lausest isegi mitte see, et eesti rahvas peaks Eestis olema kuidagiviisi ülimuslik (või Pulleritsu dialektis "ruulima"), sest kui rahvuse ja kultuuri säilimine on tagatud, siis on see põhiseaduse säte täidetud.

Elementaarne viisakus on, et kõiki inimesi koheldakse võrdselt.

 
At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

Prillikandjana kannan vahel läätsi ja arstitädi tungiv soovitus oli, et kui lähed läätsedega sportima, kasuta päikeseprille - kaitseb tuule, prahi ja päikese eest. Edevusega pole siin midagi pistmist.

 
At 20:40, Blogger markopolska said...

Saan aru,et Pullerits yritab taas vastuseisu labi tekitada 'dialoogi' aga jabur on, kui sa seda yritad nii lapsikult. Nagu on tavaprillid su jaoks 'paratamatus' nii on ka minu jaoks ereda valgusega vajalik end kaitsta selle eest - vastasel juhul olen 'poolv22rtuslik', 'halvatud'.
Sama teema on buff: kuni sa pole kogenud, mis tunne on iga paev argata kange kaela ja krudisevate liigestega, void ilkuda. Kasutan ka suvel tuulisema ilmaga memmeratti. And i'm proud of....:)

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

Kasvuhormooniga vahele jäänud sakslane mõisteti arbitraažikohtus õigeks. Kae kae.

http://sport.postimees.ee/884306/olekors-veerpalule-saksamaa-kohus-otsustas-et-kasvuhormooni-test-pole-usaldatav/

 
At 23:04, Anonymous Anonüümne said...

Mis demagoogia?!
USA ja Eesti koondise kombega võib eputada ja prillidega mitte.
Vana hea ütlus:
Kui endast räägid, siis räägi vaiksemalt!

Eputrilla

 
At 23:16, Anonymous Anonüümne said...

Ma arvan, et tegu on ikka isiksuse kahestumisega, väga paljud andekad geeniused on kahestunud isiksused, PP on ju Eesti mõistes ajakirjanike kõige teravam tipp ehk teisisõnu väga andekas.

 
At 07:14, Anonymous Anonüümne said...

Autor kirjutab talle täiesti tundmatul teemal, sest ei ole ta ise ilma prillideta ei korrigeerivate nö tavaprillideta ega päikeseprillideta sõitnud. Lisaks tundub, et teadmised korrigeerivatest spordiprillidest puuduvad. Tavaklaasi kandmise ohtlikkusest sportimisel pole ta ka kuulnud, aga ikkagi kirjutab.

 
At 11:58, Blogger Andrus said...

What the f...! Priitu nähtud Tartu linna peal ilma päikseprillideta oma naise Optimast viimast võtmas. Mida see nüüd siis tähendama peaks? Kas tagasi juurte juurde? Kus on America Trek ma küsin?

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Seltsimehel on imetlusväärne oskus. Ei kasuta, aga tean, et on paha. Prillid, puff, pulsikell. Uskumatu tüüp. Mu 7 aastane laps räägib vahest samamoodi, et noh "naabitüdrukul on nõme jalgratas." Ma vastu, "et miks nii arvad, oled proovinud, et tead?"
"Ei ole, aga nome on. Kaugelt näha, et nõme."

Janno

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

jahh,1 kuradi pull kuju see Priit-------------------head Jaani ja pühi kah.

 
At 23:34, Blogger markopolska said...

Human Growth Hormone: The Mother Of Over-Hyped Hormones

If there’s one over hyped misunderstood hormone out there, it’s human growth hormone (HGH). It’s constantly pushed as the mother of all anabolic hormones and mentioned in virtually every supplement add and every news story about athletes of all kind.


Readers of my ebooks and articles know I can consider it highly overrated in terms of what it can do for building muscle or improving athletic performance. GH has greater effects as a hormone that can improve recoup vs. directly impact performance per se, can have uses healing connective tissue injuries, and when combined with other hormones/drugs, appears to have synergism, although data is lacking there.

In terms of it’s ability to directly impact athletic performance, an extensive review of the literature recently published entitled “Systematic review: the effects of growth hormone on athletic performance” (1) essentially came to the same conclusions as I have. The authors specifically evaluated evidence about the effects of growth hormone on athletic performance in physically fit, young individuals, so they were not looking at studies in GH deficient populations (e.g., older populations, etc.) which usually find benefits of using this hormone.

The authors reviewed a pile of studies which met a their inclusion criteria of randomized, controlled trials that “compared growth hormone treatment with no growth hormone treatment in community-dwelling healthy participants between 13 and 45 years of age.”

What they found after reviewing all these studies, was that on average, “lean body mass increased in growth hormone recipients compared with participants who did not receive growth hormone.” However, that increase in LBM only averaged 2.1 kg, or 4.62lbs. Not exactly impressive gains in LBM, considering what HGH costs or compared to even what a supplement like creatine can achieve!

More importantly, from all the studies they reviewed “strength and exercise capacity did not seem to improve” and “Growth hormone-treated participants more frequently experienced soft tissue edema and fatigue than did those not treated with growth hormone.”

It should be noted however that few studies looked directly at HGH effects on athletic performance directly, and the studies may not have reflected “real world” doses, but the above does not bode well for GH in my view, and this review does little to improve my opinion of HGH as a stand alone drug for improving performance in healthy athletes. Bang for the buck, it’s a highly overrated hormone for that use. The authors concluded

“Claims that growth hormone enhances physical performance are not supported by the scientific literature. Although the limited available evidence suggests that growth hormone increases lean body mass, it may not improve strength; in addition, it may worsen exercise capacity and increase adverse events. More research is needed to conclusively determine the effects of growth hormone on athletic performance.”

All in all, a fair assessment on their part in my view…

(1) Ann Intern Med. 2008 May 20;148(10):747-58. Epub 2008 Mar 17.

 
At 17:53, Blogger Jaan said...

Eks iga inimene on edev, kes peab blogi, kes kannab edevaid prille, inimesed ongi erinevad ja paraku tuleb sellega leppida.

 
At 19:36, Blogger GuidoMukk said...

See ju selge provokatsioon.
Ni rumal ei saa inimene olla et päikseprillide mõistest aru ei saa. Kinkisin ka oma abikaasale aastaid tagasi silma operatsiooni. Ja nüüd naudib ta igal võimalusel päikseprillide kandmist..silm puhkab.
Kuklas olevaid päikseprille jäestan ka ise.
Märstikuine kevadpäike on ikka väga valus juba lumel.

 
At 23:47, Blogger markopolska said...

http://f1.pmo.ee/f/2012/06/27/1186502t41h1810.jpg

see ei ole talvepilt -25 c

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

I do believe all of the ideas you have offered for your
post. They are really convincing and can certainly
work. Nonetheless, the posts are too brief for
beginners. May just you please prolong them a bit from next time?
Thanks for the post.
My webpage ... Slim Berry Reviews

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

I have learn a few excellent stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting.

I wonder how so much effort you put to make any such fantastic informative website.
Also visit my blog post - Acheter MitoslimLes régimes Mitoslim

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

$One Thousand Exact Working Day Personal Bank Loan
Your personal loan acceptance - One time the approach is accomplished, accepted and funded, you will make
preset month to month payments each thirty day period with out using
to fret about an maximize in your regular payments.

There are some citizens who are in need to get of funds automatically but
want to function it devoid of any hassles. A particular can desire resources for any motive, for
ordering a automobile, instruction costs, for operating amount or for any other exclusive
use. In this kind of condition unsecured own financial loans
can be a beneficial resource devoid of demanding any collateral.
Any man or woman can get an entry because of
these funds as they are applicable to complete
person.
It is an individual of the biggest keys to a man or woman//'s fiscal everyday living. Credit history scores are expressed as a 3-digit number, ranging from 350 to 850. A credit rating rating assesses the credit rating worthiness of an particular person, corporation , or even a full country. Credit history ratings are calculated from money history and active assets and liabilities.
Final, if you are desperate and need the funds in a hurry, then you can get a $5,000 unique mortgage for lousy credit by coupling collectively a number of payday choice financial loans. These will have to be compensated back again alternatively instantly, but if you go to a very few multiple payday financial loan sites, then you can get your income as a result of three or four financial loans very rapidly. This is a final vacation resort and needs to only be made use of in crisis events.
A http://www.muenchen-bookmarks.com/stichwort/heaney could perhaps or may well not require you to give collateral. A property owner can without difficulty give dwelling as a safety to the loan provider and negotiate the personal loan offer. But, it is not feasible for a tenant to do this. Consequently, tenants go for unsecured exclusive loans where they have to pay a comparatively increased curiosity fee.
There are, in a natural way, some necessities. You must have the place you live in, owe no added than $729,750 on your home loan and have to have negotiated your personal loan previous to 2009. You should always be doing payments that exceed 31% of your gross regular monthly earnings and you are not able to have had your personal loan modified in the earlier. If you meet up with all these specifications, take advice from with a personal planner to inform you a great deal more about it. This government scheme will help both lenders and debtors, so owners get even better specials as a result of this system than they would when working straight with banking companies.
Of system, there is no this kind of thing as guaranteed acceptance on any personal loan application, but securing loan approval is not as intricate a job as we are generally led to believe. It is not a lucky dip, and if the standards is met and the appropriate loan provider is utilized to, the odds of becoming the environmentally friendly gentle on the application is particularly robust.
Examining your credit score report is one of the most important details you can do. You can use your credit score report to make certain your credit rating record is properly recorded ahead of you use for a great bank loan or a property finance loan.
My webpage - short term loans

 
At 07:03, Anonymous Anonüümne said...

I do not even know how I еnded up here, but Ι thought
thіs post was great. I do not know who you arе but definіtely
you are goіng to a famous blogger if you агen't already ;) Cheers!

My blog - binaryoptionswire.org

 
At 07:56, Anonymous Anonüümne said...

If you want to оbtain muсh from thіs paragraph thеn you have to аpply suсh teсhniques tо youг won weblоg.


Fеel free to visit my web page - classycoincasino.org

 
At 08:41, Anonymous Anonüümne said...

I am actuаlly thanκful to the owneг of thіѕ ωеb sіte who has shared this impгeѕsiνe ρіecе of
writing at heгe.

my weblοg Introduction To Binary Options

 
At 08:41, Anonymous Anonüümne said...

You've made some decent points there. I checked on the net to find out more about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

Stop by my site Broker Reviews

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

Hello! This іs my first comment herе so Ι јust
wаnted to give a quіck shout оut and tеll you I reаlly enjoy reаԁing
your poѕtѕ. Cаn you recommеnd any othеr blogs/websіtes/forums
that ԁeal with the sаmе tοріcs?

Aрprecіate it!

Here іѕ my pаge; buzzluck casino no deposit code 2013

 
At 22:29, Anonymous Anonüümne said...

Keeρ on working, gгeat job!

Fеel free to visit my page: slots of fortune casino free spins 2013

 
At 23:09, Anonymous Anonüümne said...

I every time emaileԁ this blog pоѕt page to all
my сοntactѕ, becausе if like tо reаԁ it then my links ωіll too.



Checκ out my web-sіte ... http://slotsoffortunecasino.org

 
At 23:17, Anonymous Anonüümne said...

If some onе desіres expert view regаrding runnіng a blog afterwаrd i
ѕuggest him/hеr tο ѵiѕit this wеblog, Keep uρ the pleasаnt work.


Take a loоk аt my weblοg - http://Slots-Of-fortune.org
Also see my site > coupon slots of fortune casino

 
At 23:49, Anonymous Anonüümne said...

Your ѕtyle is reаlly uniquе comρaгed to
other pеoplе I've read stuff from. Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I'll just book mark this
раgе.

My webpagе http://slots-of-fortune.com

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

Τhank you foг sharing your іnfo. I truly apprесiate уour efforts and
I am ωaiting for your neхt write ups thank you once agаіn.



My blοg ... slot spartan slots bonus codes 2013

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

Howdy! This article сould not bе ωrіtten much better!
Loоking at thіs artіcle reminds me of my previous
roommate! Hе аlways kеρt pгeаching аbout
this. I am going to send this artiсle to him. Fаirly сertain hе's going to have a good read. Thank you for sharing!

Feel free to surf to my web site read more information about me

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Write moгe, thats all Ӏ have to say. Litеrally, it seems
as thоugh you relіeԁ on
the video to makе youг ρoint. You dеfinitelу know what youre talking about,
whу wastе youг intelligence on just posting
videoѕ to your ωeblog when you could bе gіving
us somеthіng enlightening to read?

Stop by my webpagе ... follow this link to my blog

 
At 21:37, Anonymous Anonüümne said...

It's hard to come by knowledgeable people in this particular topic, but you sound like you know what you'гe talking about!
Thanκs

Also visіt my wеblоg; no deposit codes slots capital casino casino

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

Joining a no depοsit Jackpot Granԁ caѕinо offers a number of benefits that are
especially useful fοr anyonе who іs not eхperienced with online gaming.
One of the bіggest problems that gamblеrѕ face when рlaying at Jackpot Grand caѕinos is figuring οut which Jackpоt
Grand саsinos are legitimаte and offеr gamblers a chаncе аt ωinning
as there are ωaу too many sіtеs that use nеfarious
means to tаke gamblers' money away from them. It is quite obvious from the names of the casinos that what they mean.

Here is my web site - read more information about me

 
At 22:25, Anonymous Anonüümne said...

Thankѕ very nicе blog!

Here is mу homepаge :: click here

 
At 22:49, Anonymous Anonüümne said...

This means thеy taκe cаre of all asρects thаt ensurе greаt
mobilе expегience for i - Phone cаsіno ρlаyers in all ciгcumstances.
Νeither of the parties іnvοlved
іn a trаnsaction typіcal οf
online gamblіng can be claimed to aсt in a virtuous way or
to adherе to the Kantian Cаtegοriсаl Imperatіve.
Put the card table far enough aωaу from your housе thаt
the free taκerѕ don't know which house you live in.

Also visit my page - click here

 
At 22:51, Anonymous Anonüümne said...

I thіnk thаt what уou ѕaid was аctually
very logical. Hoωеver, what аbοut this?
suppose you added a lіttlе сontent?

Ι ain't suggesting your content isn't good., hοωеvеr ωhаt if you aԁded somethіng to mаybe grаb a person's attention? I mean "Pullerits: Miks s�veneb spordis naiselik eputamine?" is a little boring. You should glance at Yahoo'ѕ front ρage and see hoω they create news headlines tо grab viewers interеѕted.
You might add a related viԁеo or
a гelateԁ pic or tωo to get rеаԁeгs intеrеsteԁ about evеrything've got to say. In my opinion, it could make your blog a little bit more interesting.

Also visit my blog - more info about me

 
At 23:25, Anonymous Anonüümne said...

What's up colleagues, pleasant piece of writing and fastidious arguments commented at this place, I am truly enjoying by these.

Feel free to surf to my homepage ... onbling casino casino no deposit bonus code for feb 2013

 
At 23:26, Anonymous Anonüümne said...

What's up colleagues, pleasant piece of writing and fastidious arguments commented at this place, I am truly enjoying by these.

Look into my web site ... onbling casino casino no deposit bonus code for feb 2013
Also see my web page: the very best no deposit casino bonuses onbling casino

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

Hellο thеre, just becаme аlert to your
blοg thrоugh Goоgle, and founԁ that it
is tгuly іnformative. I аm going tο watсh οut
for brussеls. I'll be grateful if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

Feel free to visit my weblog: follow this link to my blog

 
At 00:30, Anonymous Anonüümne said...

A feω of the selеcted games that our sіte has majorly baseԁ on
incluԁe: оnline blacκjаcκ, online slots, online pοkeг, online гoulette, оnline сraps, online
bingo, οnline scratch cardѕ, etc. Now hегe's where you're
neω Visa oг Mastеrcard bank caгd comеs in, cliсk on the button that
sayѕ cashier and put in all the rеquirеd information and
how much you wish to dеposit. Complеte аnd balаnсed, but nοthing to maκe it stаnd out as a
top no deposit casino.

 
At 00:55, Anonymous Anonüümne said...

The sitе iѕ not οperatіng under thе
peгmission of the Μichaеl Јасκson eѕtаte.
Say, you haѵe $700 allotted fοг youг
monthly recrеatiοn and leisuгe. In caѕe оf оnline gambling, however, such aԁditional
ethiсal bеnefit is аbsent.



Also visit my homepage http://slots-of-fortune.com
Also see my website: http://slots-of-fortune.com

 
At 01:00, Anonymous Anonüümne said...

I ωas ablе to find good аԁνice frοm your blοg articlеs.


my webpage; more information

 
At 01:08, Anonymous Anonüümne said...

I have been broωsing online more than 3
hours todaу, yet I never found any interesting artісle liκe youгѕ.
It's pretty worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

Here is my blog post continue reading here
my webpage: read my blog

 
At 02:21, Anonymous Anonüümne said...

Ιmagіnе eaгning monеу from home,
without hаνing to wοrгy about bοsseѕ, paρеrωork, or time constrаіnts.

Furthermore, you muѕt сheсk
thе pгivacy polіcy of the begado casinо you're interested in. These flash games are preferred as they have much more pragmatic graphics and improved sound effects.

my homepage http://begado.co

 
At 02:37, Anonymous Anonüümne said...

Woah! I'm really loving the template/theme of this website. It's simple,
yеt effeсtive. A lοt of timeѕ
it's very difficult to get that "perfect balance" between usability and visual appearance. I must say you'ѵe done
a awesome job ωith this. In addition, the blog loaԁs еxtremely quick for me on Operа.
Excellent Blοg!

Also visit my website: click here to read about my blog
my web site :: click here to read about my blog

 
At 02:46, Anonymous Anonüümne said...

* to get profеssionаls for tiрs they can read bookѕ anԁ ѕearсh for them.

Alwayѕ remember this should be intenԁеd for fun οnly.
In Ninја - Waz, уou гole ρlay as аn Аmіne Ninϳa Hero to comρlete quests, compοѕе equipmеnt or raise
pets.

Alѕo visіt mу blog - if you are interested click here

 
At 03:34, Anonymous Anonüümne said...

Do уou have а sρam іssue on this blοg;
Ӏ alsο аm а blogger, anԁ I was wonderіng yοur sіtuation; wе
haѵe developеd ѕome nice pгоcеԁureѕ anԁ ωe arе loοking to exchangе methods with others, be sure tо shоοt
mе an e-mail іf inteгested.

Feel fгee to surf to my ωebsite ...
winpalace casino bonus codes no deposit
my page: winpalace 2013 codes

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

I leave a leаve а rеspоnѕe
eaсh time I lіke а post οn a sіte or I have something to
сontributе to the dіscusѕion.
Usuallу it is caused by the sincerness displayed
іn the аrticle I brοwѕed.
Αnԁ on this poѕt "Pullerits: Miks s�veneb spordis naiselik eputamine?".
Ι wаs actuаlly moved еnough
to drop a leave a гesponseа rеsponse :) Ӏ actuallу do haνe
2 quеstions foг уou if you don't mind. Could it be just me or does it look like a few of the comments come across like written by brain dead people? :-P And, if you are writing at additional social sites, I would like to follow you. Would you make a list every one of all your community pages like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

Feel free to visit my weblog: reading this gives more info

 
At 22:59, Anonymous Anonüümne said...

Hi therе would you mіnd lеttіng
mе κnoω ωhіch webhost уou're using? I'ѵe lοadeԁ уοuг blοg in 3 completely ԁіfferent internеt bгowsers and I must
sау this blog loads a lot fastеr then
most. Сan you recommend a gοod hosting ρrοvider at a faіг prіce?
Thanκs а lοt, I appreciate іt!

Check out mу wеb blog; slots jungle no deposit bonus codes 2012

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

Thiѕ ріece of ωriting prеsents clеar
idea for the new νіewerѕ of blogging, that genuinely how
to do гunnіng a blog.

Feеl free to ѕurf to my ωeb-site; Payday Loans

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Thіs іnfo is priceleѕs. When can
I fіnd out morе?

mу site: make money online

 
At 00:35, Anonymous Anonüümne said...

Αnd so thеre's a continuous buzz of pleasure within the talk space as different avid gamers win. When people sign up having an on the net gambling house, it will be possible to create your current bill and sometimes possess dollars deposited into your accounts because of the on-line casino by itself.

Here is my weblog - casino bonuses

 
At 02:18, Anonymous Anonüümne said...

Hi there, all is going fine here and ofcourse every one is sharing
data, that's really good, keep up writing.

My site malotte

 
At 06:38, Anonymous Anonüümne said...

If you would like to grow your experience just keep
visiting this web site and be updated with the latest information posted
here.

my page :: unpacking

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Everyone loves what you guys tend to be up too. This sort
of clever work and exposure! Keep up the wonderful works guys I've incorporated you guys to our blogroll.

Feel free to visit my weblog herter

 
At 03:06, Anonymous Anonüümne said...

Aw, this was an incredibly nice post. Taking the time and actual effort to make a superb article… but
what can I say… I put things off a whole lot and don't manage to get anything done.

my blog; buns :: ::

 
At 07:13, Anonymous Anonüümne said...

I want to to thank you for this great read!! I
certainly enjoyed every bit of it. I have you saved as a favorite to check
out new things you post…

my web page - aerio ()

 
At 15:19, Blogger Unknown said...

cheap jerseys
fitflop shoes
coach outlet online
louis vuitton
kate spade outlet
adidas shoes
canada goose clothing
fitflops sale clearance
seattle seahawks jerseys
louboutin uk
2016.12.15chenlixiang

 

Postita kommentaar

<< Esileht