kolmapäev, november 06, 2013

Pullerits: Miks paljud unustavad trennis võidu võtme?

Nüüd, mil enamik teist on lülitunud rahulike, pikkade, aeglaste, venivate, ajakulukate, uimerdavate jne, jne trennide lainele, tean, millele te loodate. Te usute, et sedasi treenides arendate oma kapillaare, et talvel suudaks veri sisseahmitud hapnikku lihastesse rohkem laiali vedada.

Iseenesest pole see lootus asjatu.

Aga kõike ei saa ju panna ometi ühele kaardile.

Öelge, mis on teie kapillaaride võrgustikust kasu, kui te ei suuda pingutada, ennast ületada, end tagant piitsutada, valu trotsida, valust hoolimata edasi punnida? Mitte mingit.

Lubage, et teen selle asja teile puust ja punaseks. Omal ajal, tudengipõlves, kui pisut jooksuga tegelesin, oli konkurentide seas küll ja küll mehi, kelle kapillaarid olid tänu pikkadele trennidele paremini arenenud kui mul. Minu pikad jooksuotsad ei ulatunud toona kümne kilomeetrinigi. Minu akumuleeritud maht oli aasta-kahega naeruväärne võrreldes teistega, kes olid jooksu harrastanud ja treeninud juba varasest koolipõlvest saadik. Ometi enamik neist kaotas mulle.

Miks?

Vastus on lihtne, ja tasub ka teil meelde jätta: neil puudusid piisavad tahtelismoraalsed omadused. Ehk teisisõnu: suutsin vaatamata oma palju väiksemale ja viletsamale treenitusele endast palju rohkem välja pigistada kui nemad. (Või kui tahate otsest võrdlust, siis palun väga: kui olete 37 aastata vana, alustage nüüd sügisel jooksutrenni ning vaadake, kas suudate kevadel joosta 400 meetrit 54,65ga ja 800 meetrit 2.07,30ga – need on tulemused, mille saavutasin kümme aastat tagasi pelgalt pooleaastase kaootilise harjutamise pealt, ja mitte tänu mingile imetrennile või forsseerimisele, vaid tänu sellele, et suutsin end küllaldaselt piitsutada ja pitsitada. Enn Lilienthal, 1980. aastate teise poole Eesti esisprinter, istus 800 m jooksu ajal tribüünil ja ütles mulle pärast: «200 meetrit enne lõppu vaatasin, et nüüd kukud ära. Ei kukkunud. 150 meetrit enne lõppu vaatasin, et no nüüd küll kukud. Kurat, ikkagi ei kukkunud! Täitsa lõpp!»)

Muidugi, mõned on juba sünnipäraselt võimsamate tahtelismoraalsete omadustega kui teised. Aga kes ei ole, peab neid arendama. See, muide, ei ole sugugi võimatu. Kuid te ei saa neid arendada aeglaste, rahulike, pikkade, loksuvate trennidega.

Samamoodi, nagu mõned arendavad kapillaare, unustades oma kitsarinnalises pühendumuses, et sportlik areng ja tulemus ei sõltu kaugeltki üksnes füsioloogiast, võiks nad arendada ka tahtelismoraalseid omadusi, mis tegelikult lõpuks otsustavadki, kes võrdsete võistluses võidab. (Eks küsige neilt, kelle olen hävitanud Tartu nn jooksumaratonil viimase 200-300 meetri lõpuspurdiga – kusjuures mul ei ole kiirust!)

Miks siis seda ei tehta? Aga seepärast, et tahtelismoraalsete omaduste arendamine pole kerge. See ei ole mingi hõlptrenn, nagu on kaks-kolm tundi aeglast ja rahulikku kulgemist. See nõuab enda mobiliseerimist, piitsutamist, kannustamist, utsitamist, pitsitamist – kõiki neid vastikuid asju, mida enamik inimesi oma mugavuses teha ei taha.

Pole saladus, kumba leeri kuulun, kas mahukogujate või tahtelismoraalseid omadusi arendavate harrastajate hulka. Sport oleks mulle lihtsalt igav, mõttetu ajaraisk, kui ennast ei saaks pidevalt proovile panna, kui ei saaks alatasa tunnetada ja endale tõestada, et jah, ma suudan, jah, ma jaksan, jah, ma ei anna alla, jah, minus leidub veel reserve, ja veel, mida välja pigistada.

Kui seda kõike trennis ei teeks, ega siis võistlustel ka jõuaks, olgu kapillaarid kui tahes kaugele arenenud.
******
Potash Road and Poison Spider Mesa trailhead on the bank of Colorado River, Moab, Utah. 22. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1 ja 2: Kes need kihutavad Tallinna kesklinnas ilma kiivrita? Fotode autor: Tairo Lutter, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Priit Pullerits 2003. aastal 37-aastasena Tartu nn jooksumaratoni 10 km distantsi lõpusirgel. Foto autor: Ove Maidla, Postimees/Scanpix
Foto 4: Priit Pullerits 2004. aastal Tartu nn jooksumaratoni 10 km distantsi lõpusirgel. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

59 Kommentaarid:

At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

Vaevalt ma sinu tahtepingutusest punnis silmi TM finišisirgel näha tahan. Seal oleksid ehk tõesti kiirem. Ma libisen oma naerunäo ja pisikeste kapillaaride toel juba enne Harimäge sul lõplikult eest ära ja nii ka jääb.

 
At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

Oh jumal küll. Siin blogis ei muutu ka midagi.

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Tundub et Priidul on saabunud keskeakriis ja võibolla on ta leidnud omale noorema silmarõõmu kelle jaoks on vaja isasem välja näha.Rääkimata igasugusest enesekriitika puudumisest. Siin Blogis saab ainult hullemaks minna.

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Oli vahepeal tunne, et saab sellest blogist ka asja, aga ei. Nii jätkates oleks tõepoolest targem blogi hoopis kinni panna.

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kes on see enamik, kellest sa oma postituses räägid:

"...enamik teist on lülitunud rahulike, pikkade, aeglaste, venivate, ajakulukate, uimerdavate jne, jne trennide lainele..."

Need, kes valmistuvad tõsiselt suusahooajaks, küll vaevalt praegu mingite pikkade ja aeglaste trennide lainel on. Kellel on aga peamise tähtsusega suveperiood, ongi praegu puhkuse- või üleminekuperiood ja siis on ju aeglased trennid loomulikud.

 
At 13:02, Blogger Lauri said...

Kui teie TJm lõpusirgel spurtisite olin mina ja mõned teisetki tahtelismoraalseid omadusi rakendanud terve distantsi ulatuses ning finišeerinud mitmed minutid teist eespool.

 
At 13:23, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, ma proovin teid teie üksluisusest ja letargist üles raputada. Kas te aru ei saa, et te olete kõik rutiini ja käibetõdedesse kinni jäänud? Spordis tuleb arenguks otsida uusi ärritajaid, nagu on öelnud Mati Karlovitš, mitte käia tüütuseni sissetallatud rada.

 
At 13:39, Anonymous Anonüümne said...

"Minu akumuleeritud maht oli aasta-kahega naeruväärne võrreldes teistega, kes olid jooksu harrastanud ja treeninud juba varasest koolipõlvest saadik. Ometi enamik neist kaotas mulle.

Miks?"

Äkki on asi sünnipärastes füüsilistes eeldustes, mitte "sünnipärastes tahtelismoraalsetest omadustes" (sic)?

 
At 13:55, Anonymous Anonüümne said...

"Edasi, Belgradi peale!", karjus Hradcanu linnaosas üks tänaval üks sant ratastoolist, ise kepiga vehkides./ Šveijk

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Usu Priit, mõni käib jooksmas jooksu enese pärast, mitte tulemuse, mitte üksluisuse või vaheldusrikkuse pärast. Mõni armastab sporti endas, mõni ennast spordis.

 
At 14:20, Blogger Uku said...

Miks paljud unustavad trennis võidu võtme?

Ausalt: ei tea, ei ole kunagi trennis selliste asjade peale mõelnud. Tegelikult ei saa minu spordiharrastust vist trenniks nimetadagi, kuna ma peaaegu ei plaani mitte kunagi mitte midagi... ja milleks? Mis on võit? Igaühel vist erinev? ... oleneb vist seatud eesmärgist?... ja kui ei sea, siis vist ei olegi?... siis vist ei saa unustada ega ka selle nimel ponnistada? Keegi ütles kunagi, et ainult tark inimene on suuteline endas kahtlema. Ei tea....

Kummad siis võidavad, mahukogujad või tahtelismoraalseid omadusi arendavad harrastajad? Aga äkki on üks osahulk teisest või vastupidi? Äkki ei peaks vaatama kahte väikest pilti vaid ühte suurt... aga äkki sai kogemata vale võti???

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

Priit oma vananemise hirmus unustab ära, et enamustele on siiski Tartu Maratoni laadsed üritused osalusrõõm, kelledele tervena ja heas tujus lõpetamine ongi põhiline eesmärk, mitte mingi koht ega aeg. Trenni tehtakse, et tervem olla, mitte et olümpiavõitjaks tulla. Kes ikka tõsiselt trenni teeb ja iseloomu kasvatavad, need ka Priidust eespool lõpetavad. Ehk Priidu viimase aja kirjutiste sihtrühm on paraku väga väike - ega neid väga palju ole, kes Priidu tasemel võistlevad JA kellel samal ajal ka tulemus nii tähtis oleks.

 
At 14:46, Anonymous Jorm said...

Mina olen see kes teeb aeglaseid uimerdvaid trenne,
pole midagi parata, olen vana ja hädine

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Priit teatas alles mõni nädal tagasi, et tema ei tee üldse trenni.

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Priit kunagi möönis, et ta pole üldse kunagi mingit trenni teinud.

 
At 17:02, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, mehed, nii kui tuletan teile meelde, miks te siin blogis käite - et end võrrelda minu ja teistega, et saada aimu, kuhu suunas ja kui tugevasti te oma trennidega liigute, peas vasardamas vargsi mõte, et ei tea, kas teen Priidust rohkem ja kas saan temast jagu -, tulevad mõned teist välja jutuga, et meile on tähtis ainult osalusrõõm ning koht ega aeg ega kellegi edestamine meid ei huvita.

Kuulge, lõpetage see silmakirjatsemine! Nii kui võistlus läbi, olete ühe esimese asjana võrdlemas, kui palju mind võitsite ja kui palju mulle kaotasite, igasugune jutt osalusrõõmust on kui tuulest viidud ja peoga pühitud.

Mäletate seda, kui ma möödunud talvel Tamsalu maratonil tulemust ei võtnud? Kõik need mehed, kes ei võistle ja kellele on tähtis osalusrõõm, tõstsid siin in corpore kisa taevani - nii palju kommentaare polnud juba tükk aega olnud -, sest äkki avastasid, et nende elu suur lootus mind protokollis edestada ei olegi must valgel kirja läinud ega annaalidesse talletatud. Ehk igasugune teie osalusrõõm taandus kõige lihtlabasema ärapanemissoovi ees.

Seega, oleks tagumine aeg lõpetada siin see lapsik, ennast ja teisi pettev osalusrõõmu jutt.

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Priit on vist täna pahas tujus...

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

Priit, võta palun rohud ära ja mine tõesta ennast DELFI-s
See siin on asjalike kommentaaride keskkond!;)))))))

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Mulle tundub, et Priidule tundub, et maakera, kuukera ja päikesekera tiirlevad ümber tema.

 
At 18:48, Anonymous Kaidi, sportlik naisterahvas said...

maakera, kuukera ja päikesekera tiirlevad ümber tema ....

aga keerlevadki. Mulle väga meeldib Priidu punane Pulli kostüüm. Nii soliidset vormi pole kaua kellegil olnd

 
At 19:08, Blogger Priit Pullerits said...

Ehk saaks vähem tähelepanu minu tagasihoidlikule isikule ehk ehk saaks vähem kasutada soliidses diskussioonis taunitavat argumentum ad hominem võtet. Tänan tähelepanu eest.

 
At 20:01, Anonymous Anonüümne said...

tõsine lux in tenebris - artikkel näitab puhtalt hominuse ja tema trikkide poole, ja siis kommentaariumis tuleb välja, et on vaja hoopis mingist kaugest somniast rääkida.. :)

 
At 20:45, Anonymous RaivoA said...

On siiski ysna kummaline, kuidas taas ja taas PP (ilma ad hominemita) eirab seda, et pikamaajooksja talvise treeningu hulka kuulubki umbkaudselt kaks kuud mahutrenni koos jõusaalis nikerdamisega. Seejärel vaikselt tuuakse mäejooksude intensiivsust ja siis pikemad-ektensiivsed lõigud ja võistlushooaja kandis intensiivsed lõigud. Muidugi muud kiirusmängud ja mõni tempokross vahele ka talvisel ajal, aga üldjoonis on selline. Coe ei olnud pikamaajooksja, tema kogemust maratoonaritel yle võtta oleks ikka parajalt tobe.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Esimene intervallventti sel aastal spartas Mariuse juhatamisel tehtud, eesmärgiga Estoloppet ja TM. 55 minutit on kohati tõesti tahteliseltmoraalsete omaduste arendamine, sest kuidas sa seal teiste ees ikka harjutuse poole pealt tegemata jätad. Saalis oli ka mitmeid pikamaajooksjaid, sh üks tänavuse maratoni EM normi täitja. Milleks neile kerelihased ja ülakeha? Ju siis ka neil seda vaja.

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits räägib nagu Nõukogude Armee poliitohvitser. "Морально-волевые качества личности" e tahtelis-moraalsed isikuomadused oli tolle aja "podgotovkas" üks tüvitermineid. Miks raketnaja tšasti päevilt politruki keel Pulleritsule äkki ajusoppidest üles on vahutanud? Põhjusi võime ainult oletada.

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

"Ometi enamik neist kaotas mulle."

Tõsi, Pullerits "käis ees ära", nagu jooksjate ringis öeldakse. Targad mehed ehitavad jooksu baasi aastakümneteks. Ja siis ka lõikavad vilju palju aastaid. Viimasel TM nn jooksumaratonil ei pidanud kuulsa Pulleritsu alistamiseks isegi ühtegi võtet tegema (kui maadleja Nabi terminoloogiat kasutada).

 
At 23:41, Anonymous Anonüümne said...

Egas Pullerits ainus pole. Holdenil ka pikk segane jutt 20 Haanja mäest, siis jälle 40 mäest (mis jama nende mägede kõrgusega on?), metssigadest ülesküntud rattarada, hobune ja looma jõul liikuv abivahend Xdreamil (või kõigi mägesid läbival supermatkal)!

 
At 08:46, Anonymous Anonüümne said...

Mis asi on intervall ventti ???

 
At 08:50, Blogger Priit Pullerits said...

..."Viimasel TM nn jooksumaratonil ei pidanud kuulsa Pulleritsu alistamiseks isegi ühtegi võtet tegema (kui maadleja Nabi terminoloogiat kasutada)."

Või nii? Et saite oma võidurõõmu kätte, kui ma ei teinud 24,6 km jooksul ühtegi jooksusammu, ainult kõndisin? No palju õnne! Tubli!

 
At 09:04, Anonymous Anonüümne said...

Äkki Priit mõtleksid selle peale, et Sinu poolt propageeritud ja harrastatud treenimisviis võibki viia olukorrani, kus ei saagi enam teha ühtegi jooksusammu, ainult kõnnid.

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

24,6?

 
At 09:23, Anonymous Anonüümne said...

Intervall ventti on Sparta spordiklubis pakutav, Soome juurtega nn HIIT (High Intensive Interval Training) rühmatreening, mis koosneb valdavalt oma keha raskusega, kiires tempos ja lühikeste puhkepausidega sooritatavatest, jõu (sealjuures eriti torso lihaste), tasakaalu ja liikuvuse arendamisele suunatud harjutustest (treener Marius Unt).

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits jätab mainimata, et TM nn jooksumaratoni 203 läbimisel olid tal abivahendiks kepid, ja mitte üks, vaid tervelt kaks.

 
At 09:31, Anonymous Anonüümne said...

... ja muidugi tahtejõud (moralno-volevaja podgotovka).

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

Priidu treeningnõuanded on tõesti ühekülgsed ning nende pimesi järgimine viibki traumatoloogi või kardioloogi kabinetti,kus Priit juba ees ootamas.Olulisem on vaheldusrikkus,kus oma osa on nii vastupidavuse,kiiruse kui jõu arendamisel.

 
At 09:38, Blogger Andres P said...

"Tahtemoraliseerimine" (???) võib toimuda ka pikki ja aeglasi treeninguid tehes.
Ütle parem kohe välja, et Sul pole kannatust 2h ( või pikemaid) ja rahulikumaid treeninguid teha. Mille üle ei saa kuidagi pahandada.
Piitsutamine ja pitsitamine on ka enda non-stop edasisundimine 16, 23, 45'ndal võistluse tunnil.

 
At 10:03, Anonymous Kristjan said...

Siis küll ei saa enam kirjutada blogisse aga mis siis kui post-mortem annavad teada, et mahtu oli mehel vähe tehtud ja tahtejõu pealt punnitamisel olid valusad tagajärjed?
Te ei usu mahutreeningutesse ja teil ei olegi võimalik sellele objektiivselt vastata.
...
Kahju on inimestest kes 37 aaastaselt siit loevad ühte tõde ja hakkavadki oma tahtelismoraalseid võimeid rakendama - kuni kuskilt järgi annab.
Blogi alguses võiks kohe kirjas olla millised on Teie tegelikud treeningmahud nädalas (vähemal treeningperioodil) - see ehk looks lugejale selgema pildi mille pealt võib eneseületamist arendada.

 
At 10:29, Blogger Priit Pullerits said...

"Pullerits jätab mainimata, et TM nn jooksumaratoni 203 läbimisel olid tal abivahendiks kepid, ja mitte üks, vaid tervelt kaks." Järjeks hullemaks läheb! Näitate ikka tõelist taset! Braavo! Tegelikult kurb, et tõsiasjade pähe esitatakse seesugust enesekindlusest pakatavat lahmimist. Ei olnud mul tänavusel nn jooksumaratonil ühtegi keppi käes, ei ühte ega kahte. Selle kohta on siin vastava sissekande juures ka fotod tõestuseks - mis segas teil neid vaatamast, enne kui "tõde" kuulutama tulla? Nii lahmides teete kõigi anonüümikute margi täis.

Lp Andres P, kõik mis on üle pooleteise tunni, on arulagedus ja mõttetus. Kuhu te selle aja raiskamisega tahate jõuda? Olümpiale? Kas teil tõesti midagi targemat teha ei ole? No olgu, igaühe enda valik. Minu valik on see, et elus olgu ka mitmekesisust ja vaheldusrikkust (sic! sic! sic!), mitte ainult spordis.

 
At 10:30, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on vähemalt 8 viimast aastat lõhkunud trnni teha nagu loom. Kumulatiivne maht on see, mis lubab ka päris pikalt tirri lasta ja enam vähem teemas püsida. Samas, kui nende pikkade aastate keskmine maht on ligi 400 tundi aastas või isegi rohkem, mingeid uhkeldamisväärt tulemusi ju pole.

 
At 11:37, Blogger Priit Pullerits said...

Tubli, 10:30, lõpuks ka keegi, kes jagab asja laiemat pilti. Nagu mulle targad mehed on korduvalt rõhutanud: ega treenitus kusagile kao (isegi kui nädal aega midagi ei tee). Selleks ei olegi mul vaja kogu aeg rabeleda ja seda tobedat-tüütut mahtu koguda. Ja surprise-surprise - teil ka ei ole. Sest ega te siin mingid eilased ole, kõik olete samamoodi aastaid trenni lõhkunud nagu minagi.

Aga see 400 tunni jutt on muidugi ilmselge vale. Liialdus. Eelmine aasta oli treeningute koguaeg ainult 314 tundi. Näete, kui vähe! Ja ikkagi sain selle pealt enamikku kergelt võidetud! Mis näitab: ei ole vaja mahuga liialdada ja aega raisata. Tooge vaheldusrikkust... - ellu!

 
At 12:35, Anonymous Kuiger, Võhmameeste klubi endine liige said...

Priidul on õigus. Tehke vähem, aga peaga

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Priit ütleb otse välja - Silver Eensaar on arulage ja mõttetu mees. Mina arvan hoopis, et ainult alla 1,5 h sportiv tüüp on selgelt hüsteeriline.

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Mõni on peast täitsa kuiger aga ikka ütleb

 
At 13:37, Blogger Priit Pullerits said...

..."Priit ütleb otse välja - Silver Eensaar on arulage ja mõttetu mees."

Ja nüüd palun viidet, kus ma olen otse öelnud: "Silver Eensaar on arulage ja mõttetu mees."

Kui seda ei tule, loodan teilt, 12:46, nii palju mehisust, et vabandate valeväite esitamise pärast siin minu ees ja Silver Eensaare ees tema blogis.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei ole küll kirgas kriit, aga kahe kepi all Tartu nn. jooksumaratoni läbimisel peeti silmas ilmselt neid kaht peenikest tokki mis maad puudutavad.

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Ei, paistab, et Kuiger tunneb asja. Vana võhmamees niisama sõnu pilduma juba ei hakka, kui asjas veendunud poleks!
Minu meelest jätab 13:14 peast vähe nõdra mulje, et nii lihtsatest asjadest aru ei saa.
Vardo

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

Tahtejõust räägib siin mees kes lõpetas Tartu maratoni kevadise jooksuvõistluse viimaste seas. Kus oli siis see Teie kuulus tahtejõud ja viimaste meetrite üüratu pingutus.

Ning ei maksa tulla jälle välja vabandustega, et tervis kehv ja ma üldse ei võistelnud.
Spordis loeb ainult tulemus, kõik muu on tühi loba. Kui on tahtejõudu siis jooksed kasvõi vigase põlvega lõpuni, mitte ei hakka halama. Aga eneseületamiseks on vaja tahtejõudu mida Teil paraku ei ole.
Varasemate tulemuste põhjal tundub, et kunagi Teil vist oli tahet ennast piitsutada aga nüüd paraku suudate ainult kaevelda.

Kurb, et olete muutunud pehmoks. Kunagi olite harrastussportlastele kõva eeskuju, nüüd vaid naerualune keda pilgata.

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

Kapillaaride võrgustik silmapõhjal ja oimudel paisub hiigeljõuga, kui blogiomanik loeb mida tema enda blogis tema kohta kirjutatakse.. Mnjah

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Lp Andres P, kõik mis on üle pooleteise tunni, on arulagedus ja mõttetus. Kuhu te selle aja raiskamisega tahate jõuda? Olümpiale? Kas teil tõesti midagi targemat teha ei ole? No olgu, igaühe enda valik. Minu valik on see, et elus olgu ka mitmekesisust ja vaheldusrikkust (sic! sic! sic!), mitte ainult spordis.

Ja nii kirjutab mees, kes minu mäletamist mööda kunagi 60 km järjest rullsuuskadel sõitis.

aink, eile arulagedalt ja mõttetult 2 t järjest jooksnud

 
At 17:22, Blogger Priit Pullerits said...

Mitte-lp 15:52: "Kui on tahtejõudu siis jooksed kasvõi vigase põlvega lõpuni, mitte ei hakka halama."

Aga just seda ma 2012 tegingi! Jooksin vigase põlvega tol rajal võimsa isikliku rekordi. Mhh?

Teie sõnavõtt, just sellise anonüümse kõrvalt ilkumisena, on kultuuritu ja vastik lugeda, ka teistel normaalsetel inimestel. Jätan selle siia nimme alles, et kõik saaks näha, milline te olete.

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Väga piinlik teist tõesti, 15.52. Olete vist kuri, kättemaksuline ja alatu inimene. Selline mulje jääb sellest kommentaarist küll.

 
At 17:31, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits kasutab statistikat eesmärgipäraselt - hämamiseks. 39 2012. a TM-l osalenud harrastussportlase andmete põhjal tehtud analüüs (sellest oli juttu ka ühes aasta alguses Pulleritsu blogi kommentaariumis) näitab ilmekalt kes on kes Eesti kestvusharrastussportlaste maailmas. Treeningu ÜLDMAHU poolest on Pullerits keskmikute seas, pigem siiski tugevamalt treenijate hulgas. Spetsiifilise treeningu - SUUSA mahu poolest on Pullerits nimetatud 39 harrastaja hulgas 2. kohal. 2012. a treenis Pullerist suusatamist 123 h. (Kes on esimene? - Ain-Ivar Tupp on suuska veel rohkem treeninud, tervelt 125 h). Kes on siis kõva mahumees? Pikendagem rida ja võtkem sisse ka TM jooksumaratoni 0-tulemus 2013. aastast - pilt kujuneb hoopis teiseks. Kokkuvõttes võib öelda, et harrastussportlase Pulleritsu treeningud on kõvasti tasakaalust väljas. Kiivas, skewed treening väljendub ka tulemustes (3nda saja kohalt rivi lõppu).

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

" Minu valik on see, et elus olgu ka mitmekesisust ja vaheldusrikkust (sic! sic! sic!), mitte ainult spordis."

Ja nii kirjutab mees, kes kõik oma suusatrennid teeb kahel Tartu suusarajal.

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

Treenisid suuska 123 t, Ain-Ivar tegi 125 tundi. Panid dr Holdenile TM-il ära, vist isegi 6-7 minutiga. Nii kirjutagi. Mitte tuhandete iba.

 
At 18:39, Blogger Priit Pullerits said...

Olge tähelepanelikum, 17:32, ma kirjutasin mitmekesisusest ja vaheldusrikkusest elus, mitte spordis.

 
At 18:59, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikult, erinevus rikastab. Mitme naisega on Teil au olnud sängi jagada?

 
At 21:39, Anonymous Anonüümne said...

mitme naise või mehega, tahtiste vist küsida, 18:59. Olgem ikka mittediskrimineerivad.

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

Olümpial pole kahjuks (või õnneks) minu alad esindatud. Küll olen jõudnud MM'ile ja loodan veel jõuda. Ja justnimelt nende pikemate treeningute puudumiste taha jäi eelminekord tulemus. Kuigi ega ma(me) sinna ka esimese koha pärast läinud, aga selleest puhtalt oma kulu ja kirjadega.
Turist noh :)

Minu elu on piisavalt tihe ja vaheldusrikas.

AndresP

 
At 10:46, Blogger Unknown said...

ugg outlet
ralph lauren pas cher
christian louboutin shoes
ray-ban sunglasses
sac louis vuitton pas cher
mac cosmetics sale
michael kors outlet
nike store uk
louis vuitton replica
omega outlet
rolex orologi
ugg boots clearance
mulberry outlet
adidas nmd
mizuno running shoes
cartier watches
louis vuitton
michael kors outlet store
ferragamo outlet
ray ban sunglasses
michael kors handbags clearance
ugg outlet
michael kors outlet
ugg boots clearance,ugg australia,uggs on sale,ugg slippers,uggs boots,uggs outlet,ugg boots,ugg,uggs
louis vuitton outlet online
ferragamo shoes sale
ugg boots clearance
true religion jeans
hermes outlet
coach outlet online
air max 90
prada handbags
true religion jeans
louis vuitton uk
jordan shoes
czq20160827

 

Postita kommentaar

<< Esileht