reede, oktoober 25, 2013

Erakorraline teadaanne: Suusahooaeg on sattunud kahtluse alla!

TARTU (EST – 17:00) Eesti tuntumaid harrastussuusatajaid, Estoloppeti maratonidel aastaid järjepidevalt esisajas lõpetanud Priit Pullerits käis nädala algul Tartus sporditraumatoloogia keskuses, sest sügisel tekkinud randmevalu pole siiani taandunud.

Pullerits kurtis ortopeed Leho Ripsile, kes tegi talle aasta tagasi Valga haiglas parema põlve artroskoopilise lõikuse, eemaldades sealt kümmekond sentimeetrise läbimõõduga lahtist kõhretükki, et juba kuu aega painab tema vasaku käe rannet teatud liigutusi tehes kergelt pitsitav tunne.

Pullerits seletas, et randmevalu tekkis Tartu rattamaratoni avatud raja sõidu käigus kinnise amordiga raputaval pinnasel veeredes. Tartu rattamaratoni võistlussõiduks teipis ta haiget tegeva randme ning päästis rattal amordid valla, mistõttu valu ei süvenenud, ent pole ka seniseks kaugeltki taandunud.

Doktor Rips lasi Pulleritsu käest teha röntgenipildi, aga see ei näidanud muud kui seda, et tema kodar- ja küünarluu on randme lähedalt hoopis teistsuguse pikkusega, kui enamikul teistel inimestel. Dr Rips oletas, et sellest võib randmeluudes tekkida pitsitus, ent ta ei pidanud seda siiski Pulleritsu randmevalu peamiseks põhjuseks.

Pärast Pulleritsu randme põhjalikku uurimist ja kompamist oletas ta, et tegemist võib olla kooljaluu ehk ganglioniga. «Valu max. volaarses küünarluu distaalses piirkonnas,» kirjutas dr Rips diagnoosi põhjenduseks. «Palpatsioonil resistentsus võrreldes parema käega.»

Dr Rips saatis Pulleritsu ultraheliuuringule, et vaadata, kas randmepiirkonnas on näha vedelikukogumikku.

Ultraheliarst uuris täna pärastlõunal Pulleritsu valutavat kätt ja võrdles seda terve, parema käega üle kümne minuti, kuid ganglioni ei leidnud.

Dr Rips avaldas arvamust, et kuna röntgen- ega ultraheliuuring pole tulemust andnud, peaks saatma Pulleritsu magnettomograafia uuringule.

Pullerits on pidanud vasaku käe randmevalu taluma juba mitu talihooaega. See on välja löönud suusatamisvõistlustel paaristõukeid kasutades, mistõttu on ta klassikatehnikas sõitudel kasutanud alati randme fikseerimiseks ning seeläbi valu vähendamiseks teipimist. Valu on tekkinud ka pikematel maastikurattasõitudel, näiteks eelmise aasta kevadel Utah’s.

Sel sügisel kestva randmevalu tõttu ei ole Pullerits siiamaani alustanud rullsuusatreeningutega. Eile sõitis ta maanteerattaga Tartu lähistel veidi üle tunni keskmise kiirusega pisut alla 32 km/h.
******
GMC Terrain on Dubinky Well Road heading towards Lone Mesa, Moab, Utah. 21. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1 ja 4: Randmeliigese endoproteesimine Ida-Tallinna keskhaiglas. Fotode autor: Toomas Huik, Postimees/Scanpix
Fotod 2 ja 3: Sellistest liigutustest on randmetraumad kerged tekkima: Andrus Veerpalu (ülal) ja Jaak Mae 2002. aasta jaanuaris Eesti meistrivõistlustel 15 km klassikalises suusatamises. Fotode autor: Toomas Huik, Postimees/Scanpix

34 Kommentaarid:

At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

TARTU (EST – 18:30) Uus! Pärast täiendavaid konsultatsioone selgus, et randmevalu põhjus on oodatust tõsisem, millega sattus kahtluse alla Pulleritsu koht esisajas mõnel Estoloppeti kõrvalisel maratonil. Seoses sellega teatas Pullerits, et paneb oma blogi suusk.blogspot.com käesoleva aasta oktoobris sisupuuduse tõttu kinni. "Mina olen ainuke, kes siin reporteritööd teeb", sõnas Pullerits ning selgitas, et trennide kirjeldused ning üksikud võistlusreportaažid moodustavad blogi materjalist põhiosa, mille kadumisel blogi sisust eriti midagi järele ei jää. Pulleritsu sportlaskarjääri tippsaavutusteks jäid dendropargis ja Kärevere rattaringil püsitatud maailmarekordid ning 2013. aasta Tamsalu maratonil numbrita lõpetamine.

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Aiaiai, randmevalu on tõsiselt segav tegur murdmaasuusatamises ja seda veel eriti paaristõukelises sõiduviisis.
Kuna Pulleritsu taustajõududesse kuuluvad Eesti parimad meditsiinispetsialistid, siis on alust eeldada, et hiljemalt lume tulekuks on segav tegur kõrvaldatud ja Eesti esi staarharrastussportlane saab järjekordsele edukale hooajale lootustandvalt vastu minna.
Pead mitte norgu lasta!

 
At 19:15, Anonymous Anonüümne said...

Eestlased on kiiresti mandumas ja paistab sedamoodi, et kaovad varsti areenilt. Vähemalt kultuurrahvaste seast. Sellised mõtted on minus juba mõnda aega tekkinud - vaadates kui kiiresti välismaal edasi minnakse.

 
At 20:38, Blogger Andrus said...

Huvitav pressiteate stiilis esitatud uudis? Ma ei tea, kas sa kätekõverdusi teed, kui ei tee, siis võiks. Nädalas võiks teha algul 200 tk, hiljem kuni 600 tk. Ca 70tk päevas. See tugevdab hästi randmeid. Samas võib käte peal keha üles surumine valu suurendada, kuid siis võiks proovida teha, kas rusikate peal, või kui see on valus, siis näppude peal. Hästi peaks ka aitama harjutus, kus tõstad käed sirgelt ette ning võtad kummasegi kätte ühe avamata 0,5L õllepudeli (kuna sa õlut ei joo, siis see oli lihtsalt näide) ning tõstad neid randmetest üles alla. Kui naisel on majapidamises taignarull või põrandahari, siis võiks ka neid kasutada (soovitav enne luba küsida). Samuti on üks hea nipp see, eriti neil, kes soojendust ei viitsi teha, määrida enne võistlust või pikemal treeningul rannet kergelt Capsicam salviga ja siis panna sinna peale pehme võru või katta kindaga. Ilmselt oleks mõistlik loobuda rolleritega sõitmisest, sest pidevalt keppidega vastu kõva asfaldi tagumine kindlasti probleemile leevendust ei too. Selle asemel saaks teha suusaimitatsiooni pehmema maastiku peal, Dendros näiteks. Õhtud lähevad pimedaks ning jalgratas oleks aeg keldrisse viia.
Kuna sissekanne ning pealkiri on spekulatiivse sisuga ning viskab õhku palju küsimusi, siis loen mina sellest välja, et varsti on hr Pulleritsi näha suusahooajaks ettevalmistusi tegemas, või kui see ei osutu tõeks, muudan mina oma orientatsiooni, valin Turay volikogusse, anna pangakaardi koos PIN numbriga naisele, kirjutan soovolinikule eestis valitsevast ebaõiglusest...

 
At 21:37, Anonymous Anonüümne said...

Ma teen ettepaneku blogi nime muuta. Pulleritsu huumoriblogi oleks ajakohasem. Mõtle, Priit, minu eelmist nõuannet võtsid sa kuulda. Nüüd küsimus sulle - Mis oli mu eelmine nõuanne, peale mida sa muutsid blogi üldkriteeriumites midagi?

 
At 22:08, Anonymous Anonüümne said...

Randmevalu põhjus ei ole meditsiiniline. Aastatepikkune ekslike faktide kirjapanek/sissetoksimine lööb lõpuks välja. PP ranne ei taha selles jamas enam osaleda. Korduvad teistele pandud needused jõuavad ringiga tagasi.

 
At 01:22, Anonymous Anonüümne said...

t6en2oliselt on p6gjus n6rkades ebaalfaisaselikes lihastes, aitab puhkus ja seej2rel lihastreening.

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

Pealkirjas toodud mõte teeb mindki murelikuks.Just lugesin ühe ilmaennustaja prognoosi,et tuleb pehme ja vähese lumega talv ja see seab tõesti suusahooaja kahtluse alla.Eelnevast teame,et harrastaja Pullerits ei tee trenni ning treenimata inimesel on osalemine eriti pikematel võistlusdistantsidel ebasoovitav,selles osas pole hullu midagi.Kodanik Pulleritsule soovin aga kiiret paranemist.Tervisehädad pole nali ning neid ei soovi isegi vaenlasele.

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Mul on ka ranne haige. Aga see tuli sellest et vaatasin väheses riides naisterahva pilti ja liigutasin bungabunga nahka edasi ja tagasi

 
At 13:55, Anonymous Anonüümne said...

PULLERITS ja RIPS
Napisõnaline Doktor Rips
ja tuntud blowhard Pullerits.
Hästi töötab Pullerits,
pulli jutt, ees sirge lips.
Hästi töötab dr Rips,
kiirelt kuju võtab kips.
Ukse taga Pullerits,
veerib sildilt R-I-P..

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit, palun organiseeri oma blogisse mingi "like"- või "meeldib"-nupp, ma sain 18.39 kontra-pressiteate peale lõuatäie naerda:-)

 
At 00:17, Anonymous Anonüümne said...

ELEEGIA
Ahhilkad, põlv...
ja kõige lõpus ranne.
Kuid alles veel on - mahajoodamatu! - anne.
Seda tõestab
iga blogikanne.

 
At 11:57, Blogger Priit Pullerits said...

Ilma like-nuputagi ju selge, et tänu vaimukatele kommentaatoritele on see Eesti parim blogi, kas pole?

 
At 06:14, Anonymous Anonüümne said...

Nonii, Keba-fännid. Läks täpselt nii, nagu ennustasin, kas ma pole mitte tark?

 
At 08:42, Anonymous Anonüümne said...

Keba pingutas ettevalmistusega üle. Juba kaalu vähenemine, oli vist kusagil 4 kg u ühe kuuga näitab seda. Tõsi küll, Keba rääkiski oma esinemisest ainult tõenäosuslikus võtmes. Soovime Kebale kiiret tervise taastumist.

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

on jah parim blogi.
Soovitan kahtlejatel teha järgmine katse. Kui esimesel lugemisel tekivad kahtlused, siis lugege Priidu teksti veelkord -- siis saate aru et tegelikult on Priidul õigus -- kõigest hoolimata.

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Kas just parim,aga blogi on hea.Kõigest hoolimata on Priidul õigus,aga kõigest hoolides ei pruugi alati olla.

 
At 11:17, Blogger Priit Pullerits said...

Nuu-i-nuu, filoosofõ!

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Priidu tekst on meditatiivne. Mul on nii et loen ja pärast, pool tundi hiljem jõuab õige soojus kohale.

 
At 03:05, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:08, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:11, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:14, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 14:46, Blogger Unknown said...


http://www.prokr.net/2016/09/tanks-cleaning-companies-12.html
http://www.prokr.net/2016/09/tanks-cleaning-companies-11.html
http://www.prokr.net/2016/09/tanks-cleaning-companies-25.html
http://www.prokr.net/2016/09/tanks-cleaning-companies-10.html
http://www.prokr.net/2016/09/tanks-cleaning-companies-9.html
http://www.prokr.net/2016/09/tanks-cleaning-companies-8.html

 
At 22:42, Blogger Unknown said...

أفضل شركة مكافحة حشرات بجدة


شركة مكافحة حشرات بجدة


شركة رش البطحة بجدة



شركة نقل عفش بجده



شركة مكافحة العته بجدة


شركة نقل عفش بمكة



أفضل شركة نقل عفش بجدة



شركة مكافحة النمل الابيض بجدة


شركة مكافحة شركة نقل عفش بجدة متميزة



















 
At 22:14, Blogger reda gamal 01220689236 said...

شركة الشرق الأوسط للخدمات المنزلية هي أفضل شركة تقدم لكم كافة الخدمات المنزلية على أعلى وجه ممكن
على أحدث التقنيات التي تقدمها شركتنا فهي تعتبر الشركة الأفضل على مستوى الممكلة العربية السعودية شركتنا هي الشركة التي تلبي كافة طلباتكم المنزلية في أوقات قصيرة جدا واليكم بعض خدماتنا المنزلية
شركة تنظيف بابها
شركة تنظيف خزانات بابها
شركة تنظيف منازل بابها
شركة تنظيف موكيت بابها
شركة نقل اثاث بابها

 
At 02:41, Anonymous شراء اثاث مستعمل said...

شراء اثاث مستعمل بالرياض
شركة شراء اثاث مستعمل بالرياض
ارقام الاثاث المستعمل بالرياض

 
At 02:56, Blogger chenlina said...

michael kors purse
jordan xx9
air jordan 1
air max 97
mizuno running shoes
jordan shoes
michael kors handbags
polo outlet
kyrie 3
mishka clothing
chenlina20181117

 
At 07:59, Blogger El Awal said...

شركة تركيب غرف نوم بالرياض
شركة تركيب باركيه بالرياض
شركة صيانة مكيفات بالرياض خصم 50%
شركة تركيب اثاث ايكيا بالرياض
شركة تركيب مطابخ بالرياض
شركة صيانة غسالات بالرياض
شركة صيانة سيارات بالرياض
شركة صيانة خزانات بالرياض
شركة صيانة ثلاجات بالرياض

 
At 11:02, Blogger seocom said...

شركة مكافحة النمل الابيض بالمدينة المنورة
تعد شركة مكافحة النمل الأبيض بالمدينة المنورة من أكبر الشركات التي تقضي على النمل الأبيض بواسطة أنواع متعددة من المبيدات الحشرية التي تقوم الشركة باستخدامها، فجميع المبيدات التي تستخدمها الشركة عالمية عالية الجودة تقضي على كافة أنواع الحشرات ليس النمل الأبيض فقط، فشركتنا تعتمد في عملية رش حشرات بالمدينة المنورة على فريق مدرب على أعلى مستوى._

 
At 19:35, Blogger seocom said...


معلم جبس بجدة
معلم جبس بجدة لديه فنيين منفذين ومهندسين مصممين وفنيين الديكور لتصميم أشكال متنوعة و قصات للجبس متميزة من الديكور الجبس والسقف العالي والجبس بورد المذهلة كما يوفر لك مجموعة متنوعة الأذواق من صور ديكورات كلاسيكية القيمة و ديكورات الذوق العصري الحديث لكي تختار ما تبحث عنه ليتماشى مع ديكور واثاث منزلك .

 
At 00:37, Blogger Unknown said...


شركة عزل بالدمام

شركة مكافحة حمام بالدمام

شركة تنظيف مسابح بالدمام

شركة نقل اثاث بالدمام

شركة تنظيف ثلاجات بالدمام
شركة تنظيف مطابخ بالدمام


شركة نظافة ستائر بالدمام

شركة تنظيف مساجد بالدمام
شركة تنظيف بالدمام

 
At 19:10, Blogger mohamedsaad said...

clean1
clean2
clean3
clean4
clean5
clean6
clean7
clean8
clean9
clean10

 
At 18:43, Blogger Mahmoud Amin said...

شهد سهم سيرا خلال الشهر الماضي صعودا كبيرا بنسبة وصلت إلى 1.99% بمستوى 23.60 ريالا سعوديا. وهو أعلى مستوى وصل إليه السهم منذ عام 2017م

 

Postita kommentaar

<< Esileht