esmaspäev, aprill 07, 2014

Pullerits: Mida teha, kui haigus kimbutab?

Ärevatel aegadel tasub vahel närve tuulutada. Ja mis teeb seda paremini – pean silmas teid, mitte ennast –, kui anda ülevaade, kuidas on läinud eksprofi Rene Mandri juhtnööride alusel valmistumine Jõgeva rattaralliks ja teisteks, vähemtähtsateks võistlusteks. Need siin allpool on muidugi vaid kiretud numbrid. Kuidas need on kokku saadud, selle kohta leidus siin üle-eelmises postituses kodeeritud sõnum, mis, nagu tuleb tunnistada, käis siinstele kõvameestele üle mõistuse. Aga lihtsatest arvudest ikka saate aru?

Alustame tagant otsast, lõppenud nädalast.

14. nädal: trenniaeg 6:31, trenne 4, kilometraaž 185, nädala keskmine kiirus 28,3 km/h (võrdluseks: tudengite kodu- ja kontrolltööde parandamiseks kulunud aeg: 6:06).

13. nädal: trenniaeg 6:49, trenne 5 (pühapäeval hommikul ja pärastlõunal), kilometraaž 198, nädala keskmine kiirus 29 km/h (tudengid: 4:44).

12. nädal: trenniaeg 7:00, trenne 5, kilometraaž 183, (tudengid: 6:44).

11. nädal: trenniaeg 4:44, trenne 3, kilometraaž 137, (tudengid: 6:10).

10. nädal: trenniaeg 5:54, trenne 4, kilometraaž 145, (tudengid: 7:37).

9. nädal: trenniaeg 9:06, trenne 7, kilometraaž 222, (tudengid: 5:19).

Kokku 1070 km. Kõik Eestis. Ei mingit Itaaliat ega Hispaaniat.

Üle-eelmise nädala algul seisin dilemma ees. Kurk kipitas, aga mitte hullusti. Nina oli nohune ja kinni, aga mitte hullusti. Kas panna end korralikult riidesse ja minna sellegipoolest sõitma või pigem oodata paar päeva, kuni haigusnähud taanduvad?

Pidasin Mandriga nõu ja jõudsin järeldusele, et targem on kaks päeva pausi teha. Sest mis on kaks päeva kaotust võrreldes sellega, kui lähed siiski sõitma ning pärast seda lööb haigus eriti teravalt välja? Pealegi, ega puhkus eales kahjuks tule, poolhaigena pingutamine aga tuleb küll.

Jätsin üle-eelmise nädala alguses südamerahuga kaks päeva välja minemata. Haigus selle ajaga enam-vähem taandus. Seega, omast kogemusest soovitan: ärge tõbisena harjutama minge, võimalik kahju on palju suurem ja tõenäolisem kui loodetav kasu.
******
Professor Valley, Moab, Utah. 23. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Fabian Cancellara ühepäevasõidu Ronde van Vlaanderen (259 km) munakivitõusul. Foto autor: GodingImages / Press Association Images / Scanpix 
Foto 2: Jalgratturid Ronde van Vlaandereni (259 km) ühepäevasõidul. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 3: Fabian Cancellara spurtimas ühepäevasõidu Ronde van Vlaanderen (259 km) võidu poole. Foto autor: Reuters/Scanpix

64 Kommentaarid:

At 10:19, Anonymous Aljona said...

Kui tõbi hakkab kallale kippuma tuleb teha midagi äärmuslikku. Et läbi viia väike šokk. See hirmutab aiguse eemale. Minu vanamees näiteks võtab rohkem viina kui muidu. Kui üles ärkab on teine täitsa traksis jälle.

 
At 10:38, Anonymous Magda said...

Kõva vanamees sul. Minu oma enam voodist üles ei tule. Aga ta võttis viina ka 65 aastat järjest

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

Jälle üks mõistlik postitus! Pole õnneks mingit tühikargamist ja soovitus kulub paljudele treeningutega liialdajatele marjaks ära

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

Ma lugesin lapsepõlves miskit raamatut, vist jutukogumik "Jutupaunik", kus sees üks lugu noormehest, kes kirjutas märkmikku kõik üles, ka selle, kui palju maksis tüdruksõbrale puhvetis ostetud kõrvitsamehu. Tüdruk leidis selle kogemata ja läks poisist lahku. Et kui üldse elul minna ei lasta vaid kõige üle peent arvestust peetakse, et kui palju üks jalutsukäik maksab, siis sellist poissi ta ei taha. Lihtsalt selline jutt tuli meelde, kui lugesin, kuidas üks mees enne tudengite töid parandama hakates stopperi kõrval käima paneb. Et jumala eest iga sekundi eest raha saaks küsitud? Või on see mõnd raskemat sorti haigus?

 
At 11:24, Blogger Priit Pullerits said...

...aga mille põhjal ma teie arvates peaks hiljem ülikoolile arve esitama? Laest võetud andmete alusel? Korrektsus, täpsus ja ausus on elus siiski kõige alus.

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Viiekümnele ligineva mehikese jaoks on ilmselgelt treeningutega liialdamine (üle 6h nädalas). Väga ühekülgne liigutamine peale selle.

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige teema püstitus. Üks mu sõber kõva suusamees pani 40 kraaadiga Tartu maratoni 2013 et mitte head stardipossi vett vedama lasta. Nüüd on haige juba üle aasta. Kui vaja tõmbab 120 vatti välja aga väsib poole peal lonti. Täpselt nagu see kuulus rattur. Taaramäe noh.

 
At 12:12, Anonymous Anonüümne said...

Õige teema jah. Mõni on kogu aeg nii teravas vormi tipus et on samal ajal haige. No kuidas sa nõndaviisi olümmpiale jõuad? Nagu näitab Eesti praktika et jõaud kah, aga edasi? Viiekümne viimane koht ja siis seleta et "trennis oli kõik okei, aga näe võistlus ei tule kuidagi välja" (siuke tore stampvabandus mida oli kuulda paljude suust)

 
At 12:19, Anonymous Seenior said...

11:38, nagu näha, on tegu algaja ja rohelise spkrdihuvilisega. Kepikõndija veel viimati?
Pane tähele, nüüd tuleb puhast kulda. Alla 6h nädalas treenimist isegi ei ole korrektne treenimiseks nimetada, vaid see on viibimine värskes õhus, eesmärgiks parema enesetunde ja toonuse saavutamine (ka kaalu langetamine). Kui aga on soov saavutada lisaks heale enesetundele ka mingit sportlikku eesmärki, siis treenimistegevus algab ikka numbritest 7h ja ülespoole.
Lisaks tuleb rõhku panna ka treeningute varieeruvusele, selles on sul tõesti õigus.

 
At 12:44, Anonymous Kalmer said...

Asjalikku teksti panete. Nii see nolidž ja nõu-hau kasvab ja laia baasi pealt (meie teiega üle 60 aastased sportlased) saame mõne noore olümpiale ja kui õnnestub ehk pronksise medali veel takkapihta. Seda rõõmu ja õnne siis, ning mis peamine - lätlastele ja leedukatele ärategemise rahuldust.

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Eelmine nädal hakkas minu süda näiteks märku andma,et ta ka mul rinnus olemas on. Enesetunne läks kehvaks ja power kadus ära ja siiani ei ole tagasi tulnud. Täna hommikul andsin vereproovid ja autoga koju sõites oli teravat valu ka ikka tunda. Vanust 33 aastat ja trenni isu on hetkel täiesti pühitud. Kolmapäev saab analüüsid teada, eks siis paistab mis viga on. Täna ei läinud tööle ka, kuna ei jõuaks suurt midagi teha. Seis sitt!

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Enesetunne läks kehvaks ja power kadus ära

mul ka sama asi. Haige pole olnud ja sporti pole ka kunagi teinud, aga povvarit ei ole ega tule. Vanust kah juba 54. Ei tea milles asi.

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

Absoluutseteks Eesti meistriteks krooniti Pathricia Matso ja Meelis Höövelson.

vaat siis kui tore. Eestis tehakse sporti mürinal.

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Et keegi ei arvaks et ma luiskan, see on tänase 7.04 Postimehe spordirubriigis

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Oo, jah. Kõik need haigused on ainult tagajärg, põhjuseks on tegelikult katki läinud energiad. Ise laupäevasest Päevalehest lugesin.

aink

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Kes teab mis energiast jutt siis rääkige veel

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

Ronde van Vlaanderen

Ei tea, miks PP välismaalastele pugeda püüab kui meil on eesti keeles selle sõidu jaoks nimetus olemas?

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

aga kas pauer on põhjus või tagajärg?

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.err.ee/v/tervisesport/15264095-0dba-4937-9f56-d894a7199717

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

Seenior 12.19. jutt puhas kuld tõepoolest, vähemalt hõbe. Selgita palun veelkord, milline see sportlik eesmärk peaks siis viiekümnele lähenedes olema? Ehk piisab lihtsalt hea tervise juures olemisest?! Ja panustada saab oluliselt vähem. Mida te, mehepojad, nooruses tegite, et nüüd on vaja kohati 10h ja enam nädalas uhada. Piisab 3x vähemast, et "pildil olla".

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas nii selliste vaadetega inimene saab Ülikoolis õpetada. Homofoobist natsionalist 21. sajandi Euroopa Liidu ülikoolis. Ja mida nendes tudengite töödes tundide kaupa parandada on? Ikka 6-7 tundi päevas. Kas tänapäeva tudengid mõtlevad ja kirjutavad veidi laiemalt kui mingi atavistliku-keskaegse natsionalismi ja homoviha kaanonid ette kirjutavad?

 
At 18:49, Blogger Priit Pullerits said...

Minge trenni, 18:36, ilmselt homofiil ehk homolemb, ehk siis rahunete maha. Praegu sellise vihaga on teil oht ise homoks saada - vt eelmisel reedel ilmunud sellekohane seletus Eesti peavooluajakirjanduses!

Kui eeskuju soovite, siis võtke malli näiteks blogi kaasloojalt Art Soonetsilt. Sellal, kui mina sõitsin 45 km, sõitis tema üle 60. Ja kui mina sõitsin üle 50, sõitis tema üle 80. Vaadake, kuidas konstruktiivsed mehed endale eesmärke seavad ja motivatsiooni leiavad. Teie aga keete lihtsalt üle, asja ees, teist taga. Loodan, et teil peret pole, muidu hakkate oma vahkvihas varsti vaest naist ja õnnetuid lapsi peksma. Te ei ole oht ainult ühiskonnale, vaid ka oma lähikondseile (kui neid teiesugusel üldse on).

Ma olen rääkinud.

 
At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

> on teil oht ise homoks saada

Parim kompliment üle hulga aja, mida olen kuulnud.

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

Hüsteeria ei kaunista meest. Ka ajakirjaniku puhul mitte.
Aga tagasi teema juurde. Kas homofoobia vastu on rohtu või ravi? Samasooliste kartus võib inimese täiesti ära pöörata ja tema elu põrguks muuta. Kuidagi peaks neid saama aidata.

 
At 22:25, Anonymous Anonüümne said...

Õige mõte, 22:14. "Mida teha, kui haigus kimbutab?" on blogiautor pannud blogikande pealkirjaks, Minna ravile, soovitaks.

 
At 23:08, Anonymous Seenior said...

to 17:28
Miks ei peaks 50-le lähenedes olema sportlikku eesmärki või eesmärke? Samamoodi nagu 60-70-stel. Ainult vanus pole siin kindlasti mingi näitaja. Üks väga selge põhjus, miks ka vanemas eas endale "verstaposte" seatakse, on see, et nii on kergem nn joonel olla ja ei minda kergema vastupanu teed (loe: ei muututa lödipüksiks), eriti kui eesmärk ka avalikult (näiteks sõprade/töökaaslaste ringis) välja öelda.
Lisaks pole ka pingutamisega kaasneval tunnustusel väike roll. Olla oma vanuseklassis Eesti meister (ka poodium pole paha) - see turgutab enesetunnet ja märgitakse inimese muude saavutuste kõrval alati ära ka kõige spordikaugemate inimeste poolt. Otsi näiteks suvalisest väljaandest üles mõni persoonilugu ja sa näed, et kui inimese kõvimaks sportlikuks saavutuseks on noorteklassi meister või seenioride hõbe, siis need on ka alati välja toodud.
Elu pole mitte üks suur monoliitne tükk, vaid mosaiik paljudest väikestest kildudest ning mida eredamatest ja erinevamatest kildudest mosaiik koosneb, seda paremini, reeglina, inimene end selles tunneb.
Kahtlemata peab endale teadvustama, et 55 pole 25, aga kui intensiivse töö iseloom ja mahud seda füsioloogilist muutust arvestavad, samuti igaühe konkreetseid eripärasid (kellel põlved, kellel selg jne), siis milles on probleemi? Ütleks et - no problemo.

Kas nüüd hakkas ladvas midagi nagu ka koitma või sahistab üleval endiselt ainult tuul?

 
At 01:20, Anonymous reamees Kõvatoomas said...

Kui ka seekord ei osuta Ukraina armee sõjalist vastupanu ja laseb endid kasarmutest ja automaatidest häbiga välja tõsta, siis on küll omal kohal küsimus, kas sellisele riigile on üldse iseseisvust vaja.
Sel juhul hakkaks järjest rohkem tunduma, et milleks?

See, et Vene väed kas siis "roheliste mehikeste" või mõnel muul kujul lähiajal Ida-Ukrainasse sisenevad, on praeguseks juba tõsiasi. Küsimus on ainult, mis päeval ja kas ukrainlastel on mehisust vastu hakata.
Krimm oli küll erikeiss (ka Ukraina mõistes), kuid oleks ülimalt kurb, kui ka Ida-Ukraina tööstuspirkonnad samamoodi lamba kombel käest antaks.
Loodetavasti leiavad kasakad endas siiski üles vahepeal juba tuhmuma hakanud vapruse ja eneseuhkuse ning hakkavad võitlema viisil, mis oleks esiisade vääriline.
Sest mis oleks alternatiiv? Niisama vaikselt vahtides jäädaks oma enda aladest ilma ju igal juhul.
Meil siin, kasarmut rusub masendus...

 
At 08:36, Anonymous Kiun ja Hala said...

Härra reamees Kt räägib asja. Tõesti väga imelik. Ukraina rahvast kümneid miljoneid ja ei saa vastu hakatud. Aga võibolla tingitud sellest et ukraina isegi mingil määral liitriik.
Õiged ukrainlased elavad lääneservas, neile pole idapoolt vaja. Et sinna jääb tööstus ja maavara, no mis teha?
Need kaskad ka rohkem ülespuhutud lugu. Kui vastas lambad eestlased kes harjunud isanda käest peksu vastu võtma siis on nad kõvad mehed. Kui vastas näiteks tsetseenid, siis pole kasakatest mehi ega midagi.

Ega Eesti suudaks ka virumaad ja Tallinna enda käes hoida.
Viimane aega nuuti anda. Venekeelsed kanalid keelustada nagu Lätis ja Leedus, keeleterror ja rängad koormised. Siis hakkavad armastama. Kuigi tegelikult hiljaks jäädud. Pole eestimeelseid kohalikke. Täpselt nagu ida-ukrainas.

 
At 09:19, Anonymous Anonüümne said...

Homofoobia traditsiooniline ravimeetod on kuumad ja külmad vannid. Vaheldumisi, 4-5 x a 30 sek. Uuemad ajal farmakoloogiline ravi. Tartus usutavasti võib saada ka keemilist ravi. Soovitame blogiomanikule.
Natsionaal-šovinism, mida kaks eelkommentaatorit demonstreerivad, on aga ravimatu. Õigemini, ravi põhimõtteliselt on, kuid sellega suure tõenäosusega annab ka patsient otsad.

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

Kurat mingi eurolilla on siia, meeste blogisse sattunud. Muud tal ei ole kui homod ja rahvuslased. Loodame et kord saame kokku. Priidul on kindlasti struktuurides tutvusi.

 
At 09:40, Anonymous Anonüümne said...

tegelikult on Priidul hoopis homoabielude pooldajate leeris tutvusi ;)

 
At 09:45, Anonymous Kaidi said...

Mitte ainult meeste. Mina olen naisterahvas, selline kenake ja sportlik. Loen vahel teie blogi. Soovin kõigile edu. Eriti suusa- ratta- ja jooksumeestele. Samuti tervitan marurahvuslasi, sest need on ainukesed mehed kellest suures rahvaste paabeli viimases lahingus kaitset on loota.

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Lobe jutuvada, Seenior!
Kas 4h nädalamahu asemel 8-10h teha parandab tulemust 2X??? Kas kümne nädalatunni mehel on parem tervis kui kolmemehel?
Võtame blogija näite- mina küll ei tea suurt kedagi teist, kes nii tihti katki või tõbine oleks. Küll Rips, küll EMO, küll nohu ja nörkus. Randmed- põlved takkapihta. Tundub küll, et "vähem oleks rohkem".

 
At 09:52, Anonymous Kaimar, rattamees ja maru rahvuslane, Saaremoa said...

Tubli Kaidi. See on tore et kena naisterahvas oled. Ole heaga meie blogis. Me võime sulle abiks olla igal ajal. 24haa ehk raund-the-klokk, nagu ütlevad väljamaa kehkenpüksid.

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

Kaidi on tubli naisterahvas. Ma tean teda. Tublim kui nii mõnigi kehkenpüks siin homofoobide blogis.

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

Aga üks õige blogi ongi nö. seinast seina - kenad naisterahvad, karvased mehed, homofiilid, homofoobid, rahvuslased ja liberaalsed mogrimärdid. Kuigi mina isiklikult eelistan kurvikaid naisterahvaid ja väga rahvuslikke mehi

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Unustasin lisada et julged homofoobsed inimesed on sümpaatsed

 
At 10:38, Anonymous reamees Kõvatoomas said...

"Natsionaal-šovinism, mida kaks eelkommentaatorit demonstreerivad, on aga ravimatu."

09:19 nimetab oma isade-emade maal laamendavatele võõrriigi kaabakatele ja mõrtsukatele (võib öelda ka vägedele) vastu hakkamist ja kodumaa kaitsmist natsionaal-šovinismiks?!
Et siis sellised kehkenpüksid ja äraandjad ning paistab, et ka Kremli sabarakud liiguvad vabalt kallil Maarjamaal ringi?
Me siit kasarmust anname sulle väärt soovituse, praegu veel heaga:
tõmba siit nah..i oma mõttekaaslaste maale ja mitte kiirelt, vaid kibekiirelt!

Nii, aga nüüd peame minema automaate puhastama.

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Vaat sellist konkreetset reameest vajab Eesti! Hoiame pöialt et ta kasvab ruttu suureks, teeb hoogalt karjääri ja vahetab paksukese Terrase juhi kohal välja. Ja väga kiiresti.

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Eesti ja eestlased vajavad natsionalismi rohkem kui õhku. Sest meie rahva arv on kriitiliselt väike. Alates bussijuhist ja lõpetades välisministriga peaks iga eestlane võitlema eestlaste olemasolu, kultuuri, julgeoleku nimel.
Siin ei ole küsimus naabrite või immigrantide ründamises. Sellise näruse rahva arvuga ei kaitse ennastki, välisminister aga higistab et ikka eestlased uus-meremaale saatkonda ja aafrikasse sõtta läheksid. Omal kodu alt libisemas

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

Okei, räägime siin ühe asja selgeks. See on tõeliste meeste blogi. Nagu 09:36 mainib, mingid eurolillad siin ärgu end kehtestama hakaku. Ärgu üritagugi. See käib ka sinu kohta, Osmo Petri. See blogi on neile, kes on valmis tööks ja kaitseks - ja trenniks ja vaenlastega (kas eurolillad on ka nende hulgas?) arveid selgeks tegema, otsustavalt.

Reamees Kõvatoomas, anna oma poistega seesugustele säru! Küll pärast jõuab püssi edasi puhastada.

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Osmo Peeter on lääne liberalist. Sellisega ei tee midagi. Probleem on omamaised kintsukaapijad ja mugandujada. Need viivad poiste võitlusvaimu alla. Aga reamees Kõvatoomas ja tema patarei annavad lootust. Tore et sellised on olemas ja bloogis oma karmi arvamust ei peida ega häbene.
Kui isegi vanad mehed on vakka ega julge poolt silpigi eesti eest kosta.

 
At 11:16, Blogger Priit Pullerits said...

Lubage, et räägin tuliseks kiskuvasse arutellu kaks kainestavat lugu.

Esiteks rääkis kolleeg hommikul, et tema hea sõbranna tuli tagasi Prantsusmaalt, kus ta on korduvalt elanud, ja ütles, et 15 aasta taguse ajaga võrreldes on riik kohutavalt muutunud. Igal pool muulased ja võõrad. Kohalike, pärisprantslaste viha nende vastu on üha paisumas. Koguni nii suureks, et nad ei tee enam oma suhtumises vahet, kas oled Aafrika neeger või Eesti valge haritud teadlane - üks võõramaalane, keda vihata, kõik. Selle muutumise tulemuseks, kui panite tähele, oli ka Le Peni parempoolsete jõudude suur võit äsjastel kohalikel valimistel Prantsusmaal.

Mida ütlevad siinsed sinisilmsed eurofiilid ja antinatsionalistid sellise arengu kohta Euroopa südames, ah?

Teiseks, igasugu euroinimõiguslaste eestvedajaks ja kõneisikuks Eestis on Kari Käsper. Aga kas te lugesite eile Postimehes Tiina Kangro (Teenäitaja 2012, Postimehe aasta arvamusliider 2013) kirjutist "Kõik ei ole nii lihtne, kui tundub"? Nii kõvasti ei ole Eesti ajakirjanduses veel ühegi inimese eluvõõrusele ja isiklike seisukohtade vildakusele avalikult veel pihta antud, nagu Kangro andis Kari "Erinevus rikastab" Käsperi pihta.

Mul oleks piinlik olla praegu Käsperi nahas, vajuksin häbist maa alla. Nii et mõelge, euroliberaalid ja -lillad jms, keda te enda eestvedajana näete. Ei kainelt ega südamega mõtlevad inimesed ole teiega.

 
At 11:22, Anonymous Reinu Papi said...

Kainestav lugu jah, Priit.
Võtab kohe pead kratsima küll.

 
At 11:49, Anonymous Seenior said...

09:49: "Kas kümne nädalatunni mehel on parem tervis kui kolmemehel?"

Võib olla parem, võib olla kehvem,
kuid kolmemehel isegi seenioride klassis poodiumile pigem väga asja ei ole. Nii lihtne see ongi.

Siis veel see väike nüanss, et kui haige keegi on.
Eks blogipidaja - kui hingelt kirjamees - kirjuta ka oma haigused ja vigastused tiba suuremaks kui tavaline omamaja veli, samuti kandub blogipidaja jutt kaugemale ja rohkematele kõrvadele.
See, millest rohkem kuuled, tundub olema ka suurem ja tähtsam, tegelikult võib olla aga hoopis teistpidi.

 
At 12:31, Anonymous Ragnar said...

kõhedaks võtab. Tahtsin suvel prantsusmaale loodust vaatama minna ja nitsa sinises meres supelda tahtsin, aga võta näpust? Ütlevad et kuule ida-euroopa vant fak off veri kvikli

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Mis kuradi pärast peab kõikseaeg reisima. Kui küsida, mis sulle meeldib, siis enamasti vastatakse reisida meelidib - haigemaja. See ongi paljuski viinud globaiseerumiseni, kihistumiseni jms, ökoloogilisest jalajäljest rääkimata. Nii et pole siin vaja midagi ironiseerida suhtumise üle, mida põliselanikud viljelevad.

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

Kuule Raagnar
Lets meik one thing clear - fak off from estounia and never kam back

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Kas Tiina Kangro kirjutis on internetis ka loetav? Kui on, keegi võiks linki jagada.

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

ju siis peetakse T Kangro kirjutist interneti jaoks liiga homofoobseks, ksenofoobseks, rassistlikuks ja kitsarinnaliseks

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

Kle Kõvatoomas, kasarmus vöid püssi nühkida nagu isane koer emast /Šveijk. Aga mida sa pärast vabanemist teed? Põrutad Nitsasse nagu Ragner? Jälle fak. Ja nii surnud ring.

 
At 14:16, Anonymous Rudolf Kange, seersant said...

Ole rahulik, ma vastutan reamees Kt eest et ta mitte nitsasse ei lähe. Ta on tubli mees, alles eile küttis ühel kvislingil kere kuumaks ja täna lubas paar anonüümset kommmentaatorit vaeseomaks tuuseldada

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Natuke teisest teemast...
Arvestades, et Eesti harrastusspordi ladvik ja tüvi on kogunenud herr Pulleritsu tagaõuele, siis leian, et on paslik oma küsimusele vastust küsida siit.

Ehk siis: oskavad äkki teadjamad öelda, missugune on hinnatase Jooksueksperdi poolt pakutavatel tossudel (ehk siis kas kõrgem madalam võrreldes spordikettidega a la Sportland, Rademar)? Pakkumine, et tossud ostes saab jalatseid/jalgu testida ilma rahata, tundub kuidagi liiga hea...

Ah jaa, sellest saan ka aru, et väljamaa veebipoodidest saab odavamalt tellida...

 
At 16:11, Anonymous Caspar K. said...

Oled vist uus kui sellise küsimuse esitad. Seetõttu vastan et osta Prismast. Kui hoolega jooksed siis areneb pöid ja seejärel võid kallid sussid osta kui jooksmine maitseb. Aga kallima otsa adidas sobib alati. hoidu nikest ja reebokist

 
At 23:37, Anonymous reamees Kõvatoomas said...

Nii, ei lasknud kuuli jalga, lihtsalt meeldiv oli tõdeda, et meil nii palju automaatrelvi ja ka muud rauda on (teispool jõge oli veel ju terve hektar maa all!) ja kõigest sellest üle käimine võttis kogu kompaniiga pika päeva.
Aga nüüd rauad kõik läigivad, töötavad kiirelt ja ootavad venelasi - tähendab, kui peaks selline olukord tekitatama.

Aga muidugi suur tänu kõigile rahvuslastest kodumaa kaitsjatele, kes siin päeval hea sõna ütlesid. Vaatan, et ka seeru Ruudi on vahepeal kasarmus arvuti juures käinud, aitäh.
Kujutan hästi ette, et teiega oleks suur rõõm ja lust vainlast rappida ja tagasi lüüa. Jätkake treenimist ja ettevalmistust.

Varsti saabuvad soomusmasinad ja loodetavasti suudab Tanki-Ants noorele Taavile (kes küll loobus, erinevalt kogenud peaministrist, vana sõjamehe teenetest, aga loodetavasti saab kiirelt veast aru) selgeks teha ka tankiüksuse vajaduse ja sellise väega heidutaks me venelasi Narva all juba korralikult, lisaks NATO hävitajad ülevalt õhutuld andmas.

Mis kuradi Nitsa, 13:37?! Tule homme aia tagant läbi, Nitsat sa võib-olla ei näe, aga Riia linna näitan sulle kindlasti ja mitte ainult!

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/ants-laaneots-meie-poiste-hada-on-see-et-nad-pole-tanke-nainud-ega-saa-aru-milleks-neid-vaja-on.d?id=68399747

 
At 07:18, Anonymous Anonüümne said...

Teen ettepaneku reamees Kõvatoomas, Kapraliks ülendada! Mees väärib oma nime ja naised peaks sellisele sangarile tasuta andma!

 
At 08:51, Anonymous Anonüümne said...

Reebok tegi omal ajal , nii 1990, vist Inglismaal, tippsusse.
Kui otsid head jooksusussi, siis Nike Pegasus sobib igale jalale asfaldil, kruusal, maastikul, lumel. Sisetallad pead muidugi ise oma jala järgi kujundama.
Pegasust on toodetud 30 aastat...

 
At 08:56, Anonymous Kaidi, sportlik naisterahvas said...

Tulen meeleldi vastu kõikidele reamees Kõvatoomase soovidele ja kapriisidele. Käskigu ainult. Nii isamaalise mehe ees ei jää ükski naine külmaks. Jääb veel garnisoni aadress ja patarei asukoht edastada. Riias olen ma käinud. Loodan et reamees näitab mulle imepärast Samarkandi linna (kui tal midagi selle vastu ei ole).

 
At 09:31, Anonymous Anonüümne said...

Kõigile reameestele ja ohvitserkoosseisule kes arvavad et Eestil on vaja tanke lennukeid rakette ja naato baase

Mina ütlen et ei ole vaja. Raua asemel on mõistust vaja. Venelased ei tule sõjaväega üle piiri, et neid tankidega ootama peaks. Nad on juba siin!
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/izvestija-tallinnas-kavandatakse-meeleavaldusi-venelaste-enesemaaramisreferendumi-toetuseks.d?id=68403689

Kui meie koos oma liitlastega Narva taga kaevikus valvame, tehakse Toompeal SDE ja tema sõprade (refikas Teder rääkis 0-kodakonds juba 2008 aastal) poolt kakskeelsuse ja 0-kodakondsuse seadus, ning seejärel oleme samas seisus ida-ukrainaga.

 
At 09:37, Blogger Priit Pullerits said...

...ma arvan, et meis, spordimeestes, peab olema piisavalt jõudu, et mitte lasta sel sigadusel toimuda.

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks veel seda et oodatav naato baas on kahe teraga mõõk. Kui ida-virus möllama hakkavad katsu siis Kaitseliitu kohale saata. Tegemist on kohe "vähemusrahvuse" ahistamisega ja NATO astub vahele, peksab Kaitseliidu minema ja kujutage ette siis seda propagandasõda rahvusvahelises pressis. Eesti läks regulaarväega väikese vaese rahvakillu vastu! Õnneks oli NATO kaitsmas. Eesti on seejärel kohustatud oma näo- ja igasugu liikmelisuse säilitamiseks virumaast autonoomse vabariigi moodustama.

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Priit:
...ma arvan, et meis, spordimeestes, peab olema piisavalt jõudu, et mitte lasta sel sigadusel toimuda.

Kardan et ei ole seda jõudu. Kas mõni spordimees on RK-s? Padar, Nutt, Herkel, Anvelt, kes neist ülekaalulistest spordimees on? Rõivas? Kes luges tema programmikõnet? Seal oli juttu vaid ruttu rikkaks saamisest.

 
At 10:41, Anonymous Anonüümne said...

Tanki Ants tahab tanke. Seniilne akadeemik tahab rakette. Samost tahab venelastele "objektiivset" tv kanalit. Kes need toredad ja vajalikud asjad kõik kinni maksab? Meie teiega või keegi muu? Ei tea kohe mitte

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Laskesuusatajad tahavad suuski saada. 250 paari. Muidu ei püsi konkurentsis. Riik võiks aidata. Sel raha nagu oleks. Ansip, Ilves ja Paet lendavad kohemaid maailma otsa kui vähegi vajadus.

 

Postita kommentaar

<< Esileht