teisipäev, juuni 24, 2014

Pullerits: Kuidas pühade ajal taset hoida?

Õige ajastus on viimastel päevadel olnud määrava tähtsusega. Kui külma vihma selga saad, on kõike muud kui mõnus. Võib ju teoretiseerida, et see karastab, aga millise hinnaga? Reede õhtupoolikul jäin Tartu linna piiril laussaju kätte. Paari minutiga olin läbimärg. Taas võib teoretiseerida, et kui olin juba nagunii üleni vettinud, võinuks ju edasi sõita, sest ega enam halvemaks minna saanud. Aga kes kõva vihmaga sõitnud, see teab, kui kiiresti hakkavad külmetama jalad ja käed, ja kui külm poeb luudesse, võib selle eest hiljem valusat hinda maksta. Keerasin ringi ja täheldasin üles, et seekord 12,6 km linnatänavail 23.40ga.

Edasi olin pikal nädalavahetusel ilmaprognooside osas hoolikam. Siin kiirülevaade, millega saate enda tegemisi kõrvutada.

Laupäeval Tallinna-Jõgeva-Jõhvi mnt ring ehk 50,5 km 1:29.59ga, keskmine kiirus 33,65 km/h. Hinnang: võib igati rahule jääda.

Pühapäeval Jõhvi ja Jõgeva maanteed pidi maale 42,2 km 1:13.15ga. Keskmine kiirus 34,55 km/h. Eks tuli hommikupoolikul tempot teha, sest keskpäevast lubas suurt sadu.


Esmaspäeva hommikul maalt Kaareperre, seal Jõgeva rattaralli ring (ca 30 km) ja maale tagasi, kokku 46,6 km 1:32.21ga, keskmine kiirus 30,25 km/h. Seda sõitu võtsingi kergemini, Palamuse ümbruse kurikuulsatel tõusudel ei hakanud kangutama. Paar paarisajameetrist spurti tegin siiski sisse: ajasin end sadulast püsti, leidsin silmadega eespool mingi tähise (maanteepost, liiklusmärk, pragu või vari üle asfaldi) ja kiirendasin selleni – ning siis leidsin ruttu veel ühe tähise ning kiirendasin edasi tolleni. Seda nimetatakse spurdivõime pikendamiseks.

Esmaspäeva õhtul maalt tagasi Tartusse, 30,8 km 56.40ga. Läksin jõuga sõitma, sest küljetuul oli päris vastik ning tahtsin näha, kuidas õnnestub sellega toime tulla. Keskmine kiirus 32,6 km/h. Ausalt öeldes andis pressida.

Nädalavahetuse kolme päevaga kokku 170,1 km. Ei saa ju lippu alla lasta. Tuleb taset hoida. Mõni võistlus on ju veel ees.
*
Jalgpalli MMi vaatamise osas püsin jätkuvalt nulli peal. Hakkan juba äragi unustama, et selline võistlus üldse kusagil käib.
******
Jaanus Laidvee ascending on Fins & Things Trail, Sand Flats Recreation Area, Moab, Utah, 24. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Priit Pullerits (kõige ees) Tartu rattarallil Riia mäe tõusul. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Alberto Contador Dauphine velotuuri viimasel etapil. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 3: Christopher Froome (ees) ja Alberto Contador Dauphine velotuuri viimasel etapil. Foto autor: AFP/Scanpix

75 Kommentaarid:

At 10:04, Anonymous Anonüümne said...

Mina hoidsin taset puhates. Väike tipsutamine ka sekka. Alguses viina ja pärast veini. Õlut ma alkoholiks ei loegi. Jalgpalli vaatasin ainult pool. Edasi ei viitsinud, läksin magama.

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Mul jalgpalli MMil päris puhas nullirida pole. Teistpidi võttes siis

Ainuke mäng, mis nägemata jäi, oli kella 4 mäng Jaapani ja Elevantide vahel. Hommikul oli vaja vara üles ärgata

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Ehk kuskilt kordusest saad tagantjärele ära vaadata.

 
At 13:41, Anonymous Ants Luisk said...

Õigel tsiklistil on nii kõva tase et et kannatab nädala jagu luisku panna küll.

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Mis teema selle jalgpalliga on? Kuskil mingid võistlused?

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Sama siin ja veel paremgi:
Jalgpall - 0
Postimees, Päevaleht - 0
TV - 0

Pulleritsu, Holdeni blogi, Let's run ja veel mõned on täiesti piisavad, et igapäevaseks eluks vajalik teave kätte saada. (Muide, kas on tõsi, et justiitsministriks on sotsdem? Kummaline. Aga tühja kah) Holden oma blogis avab pisut kaarte ja jutustab ühest oma tööotsast - 4:30 tempomeister SEB Tallinna maratonil. 4:26 km-tempo. Kuidas nii aeglaselt on võimalik joosta? Veel kirjutab Holden, et 4:26 min/km tempoga temale Võidupüha maratonil oli Pärnus nurkade lõikamine tehniliselt raske.
Kui lugeda aga JOOKSUPORTAALI või Kristo Reinsalu blogi, siis võib aru saada, et meie tippude seas käib juba sahkerdamine. Tulemuste nimel kasutatakse Alter G antigravitatsiooni masinat, intervallhüpoksiat, Ameerika ja Keenia laagreid jm poollegaalseid võtteid. Nii et kiirelt sibavad tibud on antiG masinas küpsetatud. Ja kui Kristo taas kõvalt paneb, siis ilmselt intervalhüpoksia mõju all.
Kus on siis ausad spordimehed, kellel füsioteraapia, antihüpoksia ja antigravitatsiooni jaoks perekonna eelarves raha ei napi - kes neid vahendeid kasutada ei oska või ei ole neist teadlikudki? Nemad on kahe tule vahel. Saavad mõlemalt poolt! Ühelt poolt maratonikorjajad, kes petavad ja peedistavad sellega, et tegelikult ei jookse, vaid läbivad oma loendamatuid maratone. Spordiharrastaja, kes võistlust võistlusena, trenni trennina võtab ja maratonidel osalemise kõrval ka nendeks valmistuda üritab, ei ole mingit šanssu maratonikogujatega maratonide arvus võistelda. Maratonide arv on aga saanud peamiseks näitajaks!
Teiselt poolt tippsportlased-kehamoondajad, kelle puhul ei saa enam aru milline osa nende tulemustest on küpsetusmasinatel, lubatud keemial jm kehamoondamisel. Hääd Jaani kõigile!

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Hüpoksia püksis ehk kas arenguhüppeks on vaja antigravitatsioonimasinat?

AlterG masin maksis vist 300 000 USD.

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Mis see letsrun on?

cif

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

Heh heh 14:37 päris hea lugu.
Seda antiGee masinat imestasin midagi. Lemberg ka selline imeliku jutuga mees.

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Kas jalgpalli MMi eirates on ka tunda kuidas erinevus rikastab?

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

14:37 on kas töönarkar või sari-treenija, et sellise 0-ringi on saavutanud. Resptect (Y). Ise eelistan pigem hedonismi ilma trennita. Kogu vuti MM ajal on mul olnud trenn - 0. Juba hakkavad pihta järelnähud. Jalad hakkavad tugitoolis lesides ringliigutusi imiteerima - ilmselt miski pseudoantigmentaaltreeningu sündroom :)

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:02, Blogger Priit Pullerits said...

Kuule, 16:58, kelle IP-aadress on 243.221.190.90.dyn.estpak.ee - saa nüüd üle, ära topi siia asju, mis sinusse ei puutu. Muidu võtan selle IP-aadressi ja küll ma siis sinuga varsti juba personaalselt ühendust võtan. >Kohe ilmselgelt ei tule ma siis rääkima sinuga suuga. On ka teisi vahendeid. Said aru?

 
At 17:03, Blogger Priit Pullerits said...

Sama jutt sulle ka, 119.227.190.90.dyn.estpak.ee, mis eelmiselegi.

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:04, Blogger Priit Pullerits said...

Sama jutt sulle ka, 17:01 ehk 119.227.190.90.dyn.estpak.ee, mis eelmiselegi.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Kuule ära jama, mis sa selle IP-ga teed? :D hahahaaha

 
At 17:07, Blogger Priit Pullerits said...

...Kui midagi öelda on, siis anna aadress, tulen kohale, siis saad mulle otse öelda, mis öelda on, niiviisi argpüksina siin laiata ei ole õige mehe käitumine.

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

väga õige Priit. Keda isiklikud foobiad vaevavad, see mingu arsti juurde.

 
At 17:15, Anonymous Anonüümne said...

Priit, too, kes siin vahapeal mölisema hakkas, jätab oma käitumisega mulje, et on pederast või pedofiil, sest tal on selgelt mingi haiglane huvi.

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

Kui omanik pahaks ei pane, siis möliseks siin, kuna Jookspuportaalis kustuvad kommentaarid väga kiiresti.

AlterG, Tiidrek Nurme:
"Antud rada pakub väga head lisavõimalust treeninguteks. See on Eestis tõesti innovaatiline abivahend sportlase taastusraviks ja treeninguteks."
See on mõne PR asjapulga kirjutatud sõnad.
"Näiteks enamik USA sportlasi kasutab taolist jooksurada abivahendina oma igapäevastes treeningutes."
Oi oi see jutt läheb ikka väga sohu. Isegi kui maksaks 10x vähem, ei kasuta isegi vähemus USA sportlasi sellist imeriista oma IGAPÄEVASTES treeningutes. Ei maksa lugejat lolliks pidada.

 
At 17:47, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea kas õed Luiged ja Evelin Talts hakkavad varsti rekordeid murdma? Kirjelduse järgi paistab intervallhüpoksia õige karm vahend olema. Istud kodus diivanil ja keres toimuvad keskmäestikutreeningu toodud muutused. Mis nii viga paugutada.

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

Tere
Viskaks õnge.
Eestis on spordiregistr andmetel 78 harrastatavat spordiala.
Populaarsemad alad registri järgi on
Jalgpall 192
Võrkpall 169
Korvpall 166
Suusasport 129
Kergejõustik 123

Jne edasi, nagu te näete kolm esimest on pallimängud. Maailma mastaabis ei jõua me kuhugile niimoodi. Talente ei jagu niipalju, et pallimängudeks vajalike kehaliste eeldustega lapsi veel kolmeks jagada. Sama mure on ka kestvusaladega jne. Tundub, et Eestis harrastatakse korraga liiga palju spordialasid.
Teeks väikse üleskutse:
Ütleme, et eestis oleks eelisarendatavad alasid 6 ala.
Siis mis need oleks?

 
At 18:01, Anonymous Artur said...

Ole nüüd Priit pai sõber! See kui kommid tulevad alles homme, see viib kogu lõbu asjast. Kommiumi solkijad me mõistame hukka kogu karmusega.

 
At 19:50, Blogger Indrek Sarapuu said...

18:00, mida need numbrid spordiala taga iseloomustavad?

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

Väidetavalt spordklubide arvu

 
At 20:19, Blogger Indrek Sarapuu said...

Kas klubide arv omab mingit võrdelist seost harrastajate arvuga?

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

Oleneb keda pidada harrastajaks jne.
Rattaralli 8000 osavõtjast enamus ei kuulu kuhugi rattaklubisse jne.
Küll aga näitab natukene noortega tehtavat tööd, minu jaoks ala kandepinda.

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

18:00 - võtke register lahti ja vaadake, miks pallimängudel on vaja nii palju "klubisid" oma tegevuse ümber vormistada :)

 
At 23:24, Anonymous Anonüümne said...

1. Jalgpall
2. Jäähoki (Ainus riik siinkandis, kus jäähokit põlatakse)
3. Võrkpall (seniste sittade rahaliste vahenditega on päris ok tase hetkel)
4. Jalgpall
5. Jalgpall
6. Jalgpall/Käsipall

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

Kulla 23:24 (ja naiivne 18:00),
ühiskonnas on vanglad ja kasiinod. Nendeta ei saa hakkama. Kuid see ei tähenda, et peaksime vanglaid eelisarendama.

 
At 02:25, Anonymous Anonüümne said...

Kulla 23:24 (ja naiivne 18:00),
ühiskonnas on vanglad ja kasiinod. Nendeta ei saa hakkama. Kuid see ei tähenda, et peaksime vanglaid eelisarendama.

 
At 08:36, Anonymous Sten-Marten said...

Miks hr Pullerits välismaal ei võistle? Kas ei ole raha, töö juurest ei lubata või pole motti?
Keba näiteks tuli just võistlusreisilt ja Holden võistleb oma 4-5 korda või rohkemgi aastas välismaal.

 
At 08:51, Anonymous Anonüümne said...

23:24 hei narrid või?
Olgu selle jalgpalliga mis on, aga jäähokit küll näha ei taha. Nõme agressiivne mäng. Seda vähe harrastatakse (võrreldes jalgpalliga) ja tippu pääsemine oleks seeläbi kergem, kuid sellegipoolest, ei tahaks mitte et Eestis seda harrastataks. Milleks?

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

Kes see keba on?

Plii

 
At 09:16, Anonymous Osmo-Petri said...

One needs balls for ice hockey, my friends. :) Speed and fighting spirit too. Stay with volley and hand ball. )

 
At 11:21, Anonymous Suhkami Rein said...

Osmo Peetril jälle munad valutavad. Oskab keegi ravi soovitada?

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Ratta Rambolt juttu äärest ääreni, nagu alati. Kavatseb jahtida teise või kolmanda nädala etappe, aga kui peale ei saa pole hullu, suu on ikka naerul. Saab Austria mägisel tuuril sõidetud.

 
At 15:39, Anonymous Furunkul Mati said...

Pean siiski oma arvamust muutma. Neil kõigil oli õigus - futboll on suurem kui elu. Suurem kui seks! Suurem kui surm! Näe, üks primaat hammustas teist ja see on maailma meedias teema number üks. Ka meie siin, kesmisest kõvemad filosoofid indiviidi ja ühiskonna kehalise arengu valdkonnas peame endale seda vastu tahtmist tunnistama, et miski ei seo meie rohelist planeeti rohkem kui ühiselt nähtud "ammustamise aktsioon"!!!
Kas oli see nali? Kas oli see ülekohus? Kas oli see eetiline? Juttu jätkub kauemaks.
Arvan, et kui aasta lõpus tehakse maailma sündmustest kokkuvõte, siis on see eilne sündmus topp nelja sees - pärast meteoriidi kukkumist, pärast 3.maailmasõja puhkemist, pärast obaama-puutini leppimist. Enne maavälise tsivilisatsiooniga kohtumist.

 
At 15:45, Anonymous Osmo-Petri, Riihimäki, FINLAND said...

REAL men, the real men with REAL balls don't play ball games. Here in Finland we understood it already ages ago. That's why you play ice hockey, or ride bike.

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, ma ei näe teie silmis põlemist. Ärge longu vajuge. Andke Osmo Peetrile virtuaalselt munadesse ja tehke muid tükka. Enne kui jälle tali kätte ei tule.

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

Blogiomanikul näib ka blogipidamisest olevat kõrini. Mis teeb? Paneb blogi kinni või müüb maha?

 
At 19:18, Anonymous Kamratov, Kaitseliit said...

Priit paneb kulda. Loodame et ploog ikka säilib. Eestikeelse ja -meelsena. See meie viimane õlekõrs enne europiidsesse liberalismisohu vajumist. Ilma ploogita valdaks meid must masendus.

 
At 19:20, Anonymous Anonüümne said...

Igavaks on blogilood viimasel ajal muutunud, kommentaaridest rääkimata. Priit hakkabki blogi ära lõpetama?

 
At 19:33, Anonymous Anonüümne said...

Mina olen samuti suutnud jalgpallis siiani nulli hoida. Peale selle pole ma kordagi külastanud Postimeest, raadiojaama Sky Plus, Tallinna televisiooni ja Pulleritsu blogi.

 
At 19:40, Anonymous Anonüümne said...

Blogiloo kirjutamiseks kulub Pulleritsul 40 (±5) minutit. Sellest 5 min teema valikuks (6-7 kindlakskujunenud teema hulgast), 10 min faabula traagelduseks (lihtne valik 5-10 skeemist), 15 min kirjutamiseks ja detailide viimistlemiseks, 8 minutit õigekirja kontrollimiseks ja 2 min ülespanekuks.

 
At 20:44, Anonymous Anonüümne said...

Kaarel Külm, suristage nüüd reite lähedalt, see pilt tehti teiesugusele mõtteviisile: https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/10353298_10152139453657019_2833177372491549857_o.jpg

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ae, kui lööma lähed, siis kutsu ikka publikut kah. Ma tahan ka ilmaimet näha, kui PP ei räägi "ilmselgelt suuga". Ma ei kujuta ettegi, kui väike ühe kleenukese mehe rusikas olla võib, seepärast ka see tagasihoidlik huvi.

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

No palju seal jõudu selle kleenukese naiseliku 50kg ikka saab olla :)))

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Ah, et blogi kinni. Nojah, eks ole kirjutatud juba ka.

 
At 00:42, Anonymous Anonüümne said...

Taset tuleb hoida. Praegune kindel plaan on ka TdF 0-ga läbida. Kirjutagu-blogigu end kasvõi "pasaks" (või maokaks) - ignoreerin. ERR Sport - 0. Delfi Sport - 0.
Eesti peavoolumeedia - 0. Jätkuvalt.
Guardian, New York Times.. maailma uudised on kõik internetis olemas. (Kui tingimata tahad teada, mida Eesti peavoolumeedia kirjutab (kui tahad), loe mõnda Vene kanalit ja pane miinusmärk ette.)

 
At 01:16, Anonymous Anonüümne said...

Arvutasin kokku: 46. päev läheb.
ERR - 0, Postimees - 0, Päevaleht - 0, EE - 0, Delfi - 0.
Ainult Priit Pulleritsu blogi, 4-5 korda päevas.
Kaks korda nädalas Jooksuportaal, Holdeni blogi ja Let's run.

 
At 02:04, Anonymous Anonüümne said...

Venemaal on ainult kaks ustavat liitlast - vene armee ja vene imperaatorlik laevastik. -Aleksander III, Vene tsaar.
Kes on Eesti liitlased?

 
At 08:44, Blogger Priit Pullerits said...

Rahu, mehed, rahu! Ei lähe blogi miskit kinni! Mis te paanitsete?! Sellised paniköörid lastaks kriitilises olukorras maha, nii et võtke vaikselt. Ja neile üksikuile, kes rusika suuruses kahtlevad - kas te siis ei tea, et suurus ei loe, loeb see, kuidas seda kasutada. Primaadid olete või, nagu nood, kes väljakul üksteist hammustavad, et seda elementaarset asja ei tea?!? Vaadake, kui ma suudan teha järjest kätega kümneid tuhandeid rammimisi, et oma kere mitte ainult lausikul, vaid ka mäest üles tõugata (kusjuures hõõrdetegur on päris suur, eriti sula ilmaga), siis asi see üks litakas kellelegi, kes mu lähedasi teemaks võtab, panna pole. Te ju teeks sama, on ju? Ainult et nood mölisejad on argpüksid, ei anna näole, poevad nurga taha. Haledad vennikesed, eided.

Furunkul Matilt 15:39 suurepärane sõnavõtt.

Sten-Marten, 08:36, õige vastus on kolmas variant - pole motti.

Las see Osmo-Petri olla, kuigi 90 % tema jutust on selline, et hoia peast kinni. Aga keegi ju peab olema, kes meid siin n-ö üles kütab ja võitlusvaimu ning löögihoo pidevalt terava hoiab.

 
At 09:18, Anonymous Arvestus said...

Miks te arvate, et see hammustus oli nii planeeritud. Vaadates neid jalgpallurite rohkeid kallistusi, embamisi, äkki tahtis lihtsalt musi teha ja komistas ning kukkus hoopis niimoodi välja.

 
At 11:57, Anonymous Arno said...

Priit sa tõmba anonüümsetele ilalõugadele kott pähe.

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

08:44 - "Primaadid olete või!?" peale saab vaid sama( küsimuse)ga vastata

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits on primaat.

 
At 13:36, Anonymous Suhkami Rein said...

Hoia Priit kõva! Ühel päeval me võidame niikuinii. Lödipükstele ja anonüümikutele tõmbame koti pähe (hea oleks veel malakaga udjada)

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Lugeja ei ole ehk kuulnud mehest, kes on täielikult loobunud Eesti peavoolumeedia tarbimisest, saades kogu oma vajamineva informatsiooni Priit Pulleritsu spordiblogist. Infodieedil olijal läheb juba 47. päev! Uurisime lähemalt, mis ja kuidas?

KÜSIMUS: Tere päevast! Kuidas on teie nimi?
VASTUS: Maano-Andres. Eraettevõtja, Raplamaa.
KÜSIMUS: Öelge, Maano-Andres, oleme kuulnud, et teie olete loobunud Eesti peavoolumeedia jälgimisest. Vastab see tõele?
VASTUS: Vastab küll.
KÜSIMUS: Mis on sellise ülimalt ebatavalise käitumise põhjus?
VASTUS: Ei leia peavoolu meedia jälgimisel enam mõtet.
KÜSIMUS: Kuidas ei leia mõtet? Meediata toimetulemine aga on ju võimatu. Elame infoühiskonnas.
VASTUS: Aga näe, proovisin ja olen seni hakkama saanud. Ilmselt mu vajadused on tsipa väiksemad kui teistel.
KÜSIMUS: Mingit meediat te ometi jälgite. Või elate absoluutses infosulus?
VASTUS: Loen Pulleritsu spordiblogi. 4-5 korda päevas. Kord nädalas loen ka Holdeni blogi ja Andres Keba blogi.
KÜSIMUS: Miks just Pulleritsu blogi? Blogisid, sh spordiblogisid on sadu ja tuhandeid.
VASTUS: Pulleritsu blogi kirjutab aladest ja asjadest, mis mulle korda lähevad. Ja seisukohtadelt, mida õigeks pean. Pealegi saab siin vabalt kommenteerida.
KÜSIMUS: Olete ka spordimees. Kuidas saate sporditeavet kui te ERR Sporti, Delfi Sporti ega Postimehe spordiuudiseid ei loe?
VASTUS: Sporditarbed ostan internetist. Reklaami ei vaja. Ürituste kohta loen ülalnimetatud blogidest. Sellest piisab täiesti.
KÜSIMUS: Kas teile ei tundu, et et - vabandust - olete natuke nupust nikastanud?
VASTUS: Ei, ei ole. Kui, siis on juba ennem Pullerits nupust nikastanud.
KÜSIMUS: Ja kui kaua mõtlete nii vastu pidada?
VASTUS: Nii kaua kui vaja. Augusti lõpuni kindlasti. Eks siis vaatab, mis saab.

Armsad lugejad, tutvusite unikaalse mehega. Eestimaa pind on rikas, kannab igasuguseid perverte.

 
At 18:40, Anonymous Arvamus said...

Miks sa otsustasid, et ta pervert on?
Oled kuulnud vabadusest tarbida, seda mida inimene ise heaks peab. (seaduse piires muidugi).
Pulleritsu blogi kommentaariumis on munadegi mehi rohkem kui kogu...., edasi mõelge ise.

 
At 19:00, Anonymous Paavel, vinnilise näoga said...

Pikk lugu - sitt lugu
Lühike kommentaar - hea kommentaar

Täiendan siin eelpoolset:
Pulleritsu blogi kommentaariumis on munadegi mehi rohkem kui kogu ... Eestis sipelgaid

väga nõustun. Nii see on jah, 17:49 ei kuulu küll nende hulka

 
At 09:58, Anonymous Valdek, supermees said...

http://sport.delfi.ee/news/liikumine/rahvasport/oojooksu-meeskond-teeb-fannidele-superkingituse.d?id=68952601

Sa Priit peaksid oma lugudele ka veidi mahlasemad pealkirjad panema.

 
At 13:11, Anonymous Anonüümne said...

Priidult väga hea artikkel Postimehes. kahju et kommentaarid keelatud. Usun et palju neid ei tuleks. Sest mida sa asjalikule loole ikka vastu haugud. Teed ainult ennast lolliks. Eks need kommid oleks olnud stiilis et kuna millllljon inimest maailmas vaatab, siis peab ikka hea asi olema.
Aga Priit on head argumendid üles pannud.
Üks pull asi selle futbolli juures on "fännnindus". Vaatad justkui oleks asjalik täiskasvanud inimene, aga järsku ütleb et on Mäntšester Junaitidi fänn. Huh, mul kukub karp lahti. Ole siis juba Sillamäe Budivelniku fänn, kui ilma hakkama ei saa, aga mingi inglise sadama- ja vabrikutööliste meeskonna "fänn" ??? Kas punane särk tekitab orgasmieelse tundmuse?

 
At 03:42, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:46, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:49, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:52, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 04:38, Blogger chenlili said...

retro jordans 13
new york knicks jerseys
jordan retro 13
louis vuitton outlet online
canada goose outlet
canada goose outlet
michael kors
nfl jerseys wholesale
kate spade outlet
true religion jeans outlet
seattle seahawks jerseys
ugg boots
coach outlet
cartier watches outlet
ugg uk
jordan 3 white cenment
coach outlet store online clearances
vans shoes
coach factory outlet online
cheap true religion jeans
louis vuitton
pittsburgh steelers jerseys
kate spade handbags
abercrombie and fitch outlet
seattle seahawks jerseys
coach factory outlet
adidas uk
louis vuitton
rolex watches for sale
louis vuitton borse
ugg uk
coach factory outlet
adidas nmd
ralph lauren polo
louis vuitton
nike air max 90
michael kors outlet
louis vuitton outlet
ugg italia

 
At 06:12, Blogger 5689 said...

zzzzz2018.8.6
supreme clothing
michael kors outlet
moncler jackets
ray ban sunglasses
polo lacoste
coach outlet online
nike shoes
cheap jordan shoes
pandora jewelry
canada goose jackets

 
At 06:26, Blogger Unknown said...

ferragamo belt
nike air max 90
air max 2017
pureboost
ray ban outlet
hermes
supreme hoodie
pandora bracelet
kobe shoes
adidas yeezy

 
At 10:23, Blogger miki said...

0815jeje1990 a été adidas zx 750 bleu blanc rouge une excellente année pour la star, et une année encore meilleure pour lui de air max jordan femme pas cher présenter ses nouvelles baskets au grand public. En examinant nike homme air force les défis rencontrés par les équipes virtuelles multiculturelles, Vinaja a chaussure nike femme rosh run observé que ces problèmes incluent des pannes de communication, des air max 95 blanche nike conflits possibles entre les membres, des retards dans les réponses, nike air jordan 1 retro high og clover celtics pride des heures limitées de fonctionnement de votre équipe, un manque de synergie asics gel lyte 5 coral reef dans les équipes multiculturelles et des vacances différentes. chaussure nike blazer low bleu Ces cicatrices surélevées sont grandes et irrégulières, se développant souvent très bien blazer nike homme au-delà des limites initiales de la plaie et se résorbant asics gel lyte v homme grise rarement seules.

 
At 05:41, Blogger Unknown said...

www0820

ralph lauren outlet
mlb shop
pandora outlet
nike huarache
christian louboutin outlet
moncler jackets
yeezy boost 350 v2
pandora outlet
jordan shoes
ugg boots clearance

 
At 06:40, Blogger Unknown said...

vans outlet
nike react flyknit
chrome hearts
hermes
michael kors outlet online
jordan shoes
hermes outlet online
converse shoes
moncler
kevin durant shoes

 

Postita kommentaar

<< Esileht