reede, juuni 06, 2014

Pulleritus: Uskumatu lugu Eesti nüridemokraatiast (a la Venemaa)

Jätame nüüd korraks spordi ja omavahelised arvete õiendamised kõrvale. Las ma räägin teile tõeliselt skandaalse loo sellest, kuidas Eestis demokraatia tegelikult «toimib». See ei erine mu meelest suurt Venemaast. Ja kui küsite, miks kirjutan sellest siin, spordiblogis, siis seepärast, et mujal ei lasta löögile. Aga eks püüdke tänapäeval infot kinni hoida! Good luck! Nii et siit see tuleb. Sest mind häirib ja riivab valusalt, et Eesti ajakirjandus, kus ma töötan, on antud teemat käsitledes olnud tülgastavalt erapoolik ja kallutatud.

Esmaspäeval peab riigikogu õiguskomisjonis tulema arutlusele kooseluseaduse eelnõu. Õiguskomisjon peab näitama sellele nn rohelist tuld, et eelnõu saaks minna riigikogu suurde saali esimesele lugemisele. Selleks peab õiguskomisjoni enamik olema selle poolt. Aga kes kuulusid eilse, neljapäevase seisuga kümneliikmelisse õiguskomisjoni, ja milline on nende meelsus kooselu seaduse suhtes:

Marko Pomerants – vastu;
Igor Gräzin – vastu;
Ken-Marti Vaher – vastu;
Peeter Võsa – vastu;
Eldar Efendijev – vastu.

Nagu näete, oli lootusetu, et kooseluseaduse eelnõu oleks esmaspäeval õiguskomisjonist läbi läinud.

Aga pole lootusetuid olukordi, kui mängu astuvad Eesti poliitikud. Eile tegi Keskerakond vangerduse, viies Efendijev õiguskomisjonist kultuurikomisjoni ja tuues kultuurikomisjonist õiguskomisjoni Yana Toomi, kes on olnud kooseluseaduse poolt. Kuid vähe sellest. Tänase, reedese info kohaselt peaks esmaspäevasel istungil Gräzinit asendama Imre Sooäär, kelle seksuaalsest orientatsioonist tulenevalt pole kahtlust, millisel seisukohal tema antud küsimuses on.

Vaat nii tehakse Eestis poliitikat ja seadusi!

Aga see, head Eesti inimesed, pole veel kõik.

Tuhanded inimesed on saatnud riigikogu neljale suurele fraktsioonile protestikirju kooseluseaduse vastu, aga riigikogu käsitleb neid kodanike saadetud protestikirju rämpspostina. Suurem osa elektroonilisi protestikirju on suunatud otse prügikasti. Need on riigikogu hinnangul spämm. Braavo, nii suhtleb võim rahvaga! Braavo, nii palju hoolib võim rahva arvamusest!

Kuulsin, et Siim Valmar Kiisler, viie lapse isa, on üritanud juba tükk aega teada saada, kes ja miks riigikogus need protestikirjad blokeeris, aga isegi tema pole sellele jaole saanud. Samas olen kuulnud, et siin pidi oluliselt olema mängus riigikogu tähtsa tegelase käsi, aga kuna mul tõendeid EN vastu napib, siis ei saa ka nime avalikult välja käia.

Ometi, nii uskumatu, kui see ka ei tundu, ei ole seegi veel kõik.

Kas te teate, et siseministeerium ja justiitsministeerium on andnud kooseluseadusele puhttehnilises mõttes ülikriitilise hinnangu? Seda näeb näiteks siin, E-Õiguse portaalist (tehke otsingus päring "kooseluseadus").

Muidugi te ei tea seda, sest Eesti ajakirjandus sellest ei kirjuta. Sest ega see teema ole ju mingi habemega naine!

Kas te teate, et ka Notarite Koda on kooseluseaduse osas ääretult kriitiline? Kui ei tea, siis lugege siit!

Ja kui teil on ikka veel raskusi teemas orienteerumisega, kuulake möödunud pühapäeva Kuku raadio saadet «Vanamehed kolmandalt» (Ülle Madise, Jüri Adams, Vootele Hansen), just alates 32:40-st, kus Jüri Adams, Eesti põhiseaduse projekti peamine autor (!), laseb kooseluseaduse sõelapõhjaks ja annab mõista, et seda ei ole tegelikult üldse vaja.

Aga see kõik ei loe absoluutselt midagi, sest Eestis teevad ikka mõned poliitikud seda, mida nad tahavad ja heaks arvavad.

Vaat see on teema – ma ütleksin, et Bonnieri preemia vääriline teema –, mitte see, kes Tartu rattarallil millise koha sai ja kes Jõgeval millises gruppettos lõpetas.
******
Fins & Things Trail, Sand Flats Recreation Area, and La Sal Mountains (in background), Moab, Utah, 24. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

155 Kommentaarid:

At 13:01, Anonymous Rain Poogen said...

See on sulaselge rahvale näkku sülitamine. Imre Sooäär...???!!! Võtab sõnatuks.

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Priit kui ajakirjanduspraktik, aga ka õppejõud, võiks selgitada, MIKS ajakirjandus sellest ei kirjuta?

 
At 13:18, Blogger Priit Pullerits said...

Sest Eesti ajakirjandus on millegipärast valinud poole. Ma ei tea, miks. Ometi peaks ajakirjandus oma ühiskondlikust funktsioonist tulenevalt esitama just kriitilisi küsimusi: miks seda seadust nii puššitakse? mis jõud on selle taga ja miks? Aga Eesti ajakirjandus seda ei tee ja see ajab mind vihale. Hullem veel: Eesti ajakirjandus paistab tegema kõik, et keegi ei saaks kriitilisi küsimusi tõstatada. Kooseluseaduse üle peetavas debatis on Eesti ajakirjandus näidanud end putinliku propagandavahendina. Jah, see on öeldud tsiteerimiseks.

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Puššima on vist võimsam sõna, kui lihtlabane lükkama? See siin foorumis taunitud värdkeeleline kadakasakslus on vist külge hakanud, selmet küljest minna.

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

"on Eesti ajakirjandus näidanud end putinliku propagandavahendina"??? Loen ja üllatun. Alates hetkest, kui isegi kodanik Aaviksoo tunnistas, et valetamine on meie ametlikus propagandas igati OK, paneb Pulleriitsu sinisilmsus, et mitte hullemini öelda, ikka tõsiselt imestama. Kas tõesti ainult selles teemas valetatakse ja hämatakse? Kes natuke a - le ka b ja c oskavad lisada, ei üllatu millegi peale, mida meie meedia ja poliitiline establishment avalikku ruumi paiskab, juba ammu.

 
At 13:39, Anonymous Anonüümne said...

Eestlastele X,
kui räägib Yana Toom.
Sest eestlastel on kehvem kromosoom.

Allaandmine toimus juba siis, kui eestlased hakkasid kirjutama Jaana asemel Y-ga. Rahvas, kes vabatahtlikult annab ära oma keele, ei vääri rahvusena eksisteerimist. Sellise rahvuse koht on, kui tsiteerida ühe suurema rahvuse juhtmeest - paraski kõrval.
Arutyunyan

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Ja see riigikogu liige EN ei ole kindlasti mitte olümpiasangar EN ...

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Priit kas sa Notarite Koja arvamuse lõpuni ikka lugesid? Lõpus on selgelt kirjas: "Palume käesolevat
arvamust mitte tõlgendada Notarite Koja negatiivse seisukohavõtuna samasooliste paaride
või neile kooselu registreerimise õiguse andmise suhtes." Nn ülikriitilised kommentaarid on ikkagi stiilis, kuidas muuta seadust paremaks. Sinu kui ajakirjaniku poolt ikka äärmine nahaalsus valetada.

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, tsiteerin Teie postitusest üht lauset "Eesti ajakirjandus, kus ma töötan, on antud teemat käsitledes olnud tülgastavalt erapoolik ja kallutatud." Tahan lihtsalt öelda (eraldi selle kooseluseaduse teemast), et Te ise olete ka hämmastavalt tihti erapoolik ja kallutatud. Näiteks Teie intervjuud IRl-i ministritesse on olnud armastusväärselt soojad ja poolthoidvad. Erinevalt mitmete teiste inimestega tehtud intervjuudest. Lisaks üllatavad Teie kolumnid ikkagi päris tihti oma eelarvamuslikkusega. Seepärast Mina isiklikult küll ei leia, et Teil oleks väga õigust kaasajakirjanikke kritiseerida sel teemal.
Kui mulle õigesti meenub, siis on see varem kellegi poolt välja toodud ning kui ma õigesti mäletan, siis oli Teil sellest suva. Nii et las see olla. Ilusat suve!
PS. Ma ei ole ajakirjanik ning ma ei tunne Teid isiklikult, nii et mingit isiklikku vimma ei ole. Lihtsalt tähelepanek.

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikult on hr. Pullerits totaalselt kallutatud kooseluseaduse vastu, mitte ühtegi analüütilist argumenti pole tema poolt ju kunagi esitatud, ainult lahmivas toonis seiskohavõtud, et see seadus oleks justkui paha. Kellelt see midagi ära võtab ning millisest õigustest, vabadustest jne keegi ilma jääb pole kusagil keegi välja toonud. Seega ei saa aru sellest kärast, mis on loodud ühe seaduse ümber mis ei kitsenda, ahista ega piira mitte kedagi. Kui see seadus teeb mõne kaaskodaniku kuidagi õnnelikumaks siis on see ju kõigile, kasvõi ülikaudselt, kasuks.

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatu, et keegi, kel on ajakirjanduses korralik koht, julges midagi sellist välja öelda. Priit Pullerits on tõesti üks väheseid häid mehi, kes on Eesti ajakirjandusmaastikul alles jäänud. Ja küsimus ei ole üldse kooseluseaduses, vaid demokraatia ja vaba ühiskonna aluspõhimõtetes.

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsule tuleb au anda. Kahjuks on Eestis aina vähem neid inimesi, kes oma nime all julgevad avalikult vastu astuda sellele, mis väärib hukkamõistu. Kui see kooseluseadus tõepoolest peaks vastu võetama, võib Reformierakond ennast järgmiste Riigikogu valimiste eel juba ette koalitsioonist välja määrata. Ka meie presidendil Ilvesel on selle seaduse väljakuulutamata jätmisega võimalik näidata, kui aateline ja sirge seljaga mees ta ikkagi on.

 
At 15:17, Anonymous Merike Laats said...

Jah-tahaks näha sirge seljaga valitsusliikmeid,presidenti,meediamoguleid,kuid teemaga haakuvalt arvamushoiakuid saavad vähendada liiga vähesed tavakodanikud.Ehedaks näiteks on Malle Pärn,kelle kirjapandu on millegipärast jätkuvalt tagasi lükatud.Kui mina tavakodanikuna tahaksin avaldada arvamusloo-siis poleks sellekski võimalust.Kuna ma ei poolda kooseluseaduse õigustamist taolisel kujul.Ja paraku tehakse selle seaduse kulgev teekond võimalikult konarusteta"sirgteel"-küsimata rahva arvamust....nagu ikka meie sirgeseljalise poliitika kulgemisteekond on olnud.Rääkimata ajakirjanduse kallutatusest ja valitsusliikmete pimekäikudest.NII OLIGI PLANEERITUD./aitäh-Priit Pullerits ajakirjaniku-ja kodanikujulguse eest/

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

Teie kunagine intervjuu Keit Pentusega oli loengutes näidiseks sellest,kui viletsalt, kiuslikult, kallutatult ja alandavalt võib ühte intervjuud läbi viia. Arusaadav, ajakirjanik peabki aegajalt torkima, samas mehena võiks teil pisut rohkem eneseväärikust ja autunnet olla, eriti arvestades, et teie naistevihkajalik imago on legendaarne. Ehk võtate end ikka käsile ja püüate lõpuks ühiskonda integreeruda!? :)

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Valiseesltane,

Kui kogu euroopa liigub selles suunas, siis eestil, kui aareriigil on vahe valikuid, pigem jargida trendi...

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

Kui "sellisel tasemel" tõesti käib riigikogus demokraatia tegemine, siis on seis meil selle oma VABA RIIGIGA ikka täiesti perses.
Ei pane nimelt punkte, sest see väljend on täpselt õige kirjeldamaks seda taset...
Kreml - Eesti võimurid. On neil enam vahet?

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa midagi parata aga alati kui sõna võtavad õiguslased, tuleb meelde üks episood vanast heast filmist "Borat", kus sm. Borat sattus "US and A" naisõiguslaste koosolekule, kus ta küsis:
"Aga kus see õigus siin on, kui ma ostsin endale naise ja juba viie aasta pärast on tema vadžiina lõtv nagu võluri käsi"

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

Mina (nagu ka paljud eelpool arvamuse avaldajad) ei pea Pulleritsu demokraadiks.
Mis siis kooseluseaduse ümber toimuv hr Pulleritsu leili ajab?
Vastus on lihtne. (Mis muidugi ei tähenda, et keegi siin kommentaariumis suudaks selle üles leida.)
Pullerits näeb ja teab, et meie poliitika on suur etendus, mida juhitakse varjust.
Kust juhitakse, ei paista välja.
Juhitakse kohapealsete esindajate, poliitika etendajate, aga samuti ajakirjanike abil.
Need, kes on valitud etendajateks, on eelisseisundis.
See ajabki Pulleritsu närvi.

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

On veel ka munadega mehi järgi jäänud - vähe, aga siiski veel on. Rõõm tõdeda, hr Pullerits!
Moraalselt kindlad normaalsed inimesed toetavad.

 
At 16:18, Anonymous Ervin, põllumees, Aravete said...

Härra Pullerits!
Kas Teie olete demokraatia pooldaja. Minule on jäänud mulje, et Teie olete rohkem totalitaarse ühiskonnakorralduse poolehoidja.

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Kuna homo- ja pehmorahvas on kuulutanud sõja konservatiivsele ilmakorraldusele ja traditsioonilistele väärtushinnangutele, siis võib hakata tegema panuseid isand Pulleritsu vallandamisele Postimehest. Postimehe 24h blogis ei pääsenud Pullerits pildilegi, isegi ei mainitud. Protsess on alanud.

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

See on ütlemata tore, et PP on teema julgelt tõstatanud.
1. Kui ca 30 a. tagasi pandi omasooiharad konkreetselt vangi, siis pakun, et sellise sündmuste tempo juures pannakse 20 a. pärast vangi need kes ei ole nõus oma kanni turule tooma. US ja A-s on juba praegu selles osas võimatu oma vastumeelsust avalikult väljendada.
2. Kui selline seadus vastu võetakse, siis kes ütleb, et homme ei tule näiteks zoofiilid või veel hullem pedofiilid kes ütlevad, et kui peded said siis tahame meie ka seaduse kaitset.
Sellepärast ongi parem kui seadust vastu ei võeta.

 
At 16:38, Anonymous Petri-Osmo, Hämeenlinna, Savo said...

The masks have fallen!
Now it's The Pullerits' Blog against Postimees.
Crusade of a disgruntled and angry, insecure White Middle-aged Guy against His Employer, against the Estonian Society, against the falling heterosexual-patriarchic world orders, against the EU. No holds barred!
[Please don't tell me he might be a closet homo himself]

 
At 16:40, Blogger jsmith said...

kõikontäpseltniinagupeab...kuni Harmagedoonini oluk. pl. MAA halvenevad igas mõttes,sest selle maailma e inimsootsiumi jumal on KuratSaatan ,vaata 2korintose 4--4; 1. johannese kiri 5--19 ja otsatu arv muid kohti raamatute raamatus,r.r. ...

 
At 16:41, Anonymous Anonüümne said...

Kõide suuremad kisakõrid demokraatia "kaitsel" on teglikult inimesed, kes demokraatiat ei taha mingil moel. Eriti isikud, kes on pääsenud võimu ja ühtlasi hüvede jagamise juurde.
Siin on Priit Pulleritsul täielik õigus tuua sellised mahhinatsioonid valguse kätte. Minu lugupidamine.
Olen igati traditsiooniliste pereväärtuste pooldaja ning võin öelda, et kuigi loomariigis (sinna kuulume ka meie,inimesed) leidub kõrvalekaldeid, siis ei pea seda paberil seaduseks tegema.

Rein Valdmaa

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

Ise suuremat asja asjade klaarija ei ole, seepärast loodan, et keegi kõvem mehepoeg kusagil ikka leidub ja saadab paar pederasti paradiisi sõnumit viima.

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kui sa nii kõva mees oled, eks siis tule Arterist sooja koha pealt ära. Walk the walk. Aga tegelikult ei julge, eks ju? ERRi ka ei võetud, valikud pole väga laiad. Old boys' club omaks pole võtnud.

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

Mul täiesti savi kas pr.So.ä.r imeb kaks või kaksteist korda päevas mu..i ja laseb õhtul kannikasse trukkida.
Aga mulle on täiesti vastuvõetamatu,et lastele hakatakse perek.õpetuse tunnis selgitama,et mehe pärak on SUGUELUND.
Ei pedepropagandale Eesti meedias.
Edu Pulleritsule.

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Ehk siis - siin blogis teeb suuga suure linna, aga tegelikult lööb Kadastikule kulpi ja teeb mis kästakse.

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa üldse aru sellest, miks see seadus kedagi torkima peaks, et sellest nii ärevalt kirjutama peab?
Kas ärevad alfamehed, kellel lillade teema silme eest virvendama võtab, kardavad, et neil on põhjust peale sellise seaduse vastuvtmist endale midagi tunnistada?

Tõsine hetero-alfamees peaks ikka nii enesekindel olema, et mingi pedede enesemääramisteema ei koti teda üldse. Kui külge tulevad ajama, siis võib alati preventsiooni mõttes kaussi sõita. On ju nii Pullerits?

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

17:07, palun ütle, et see perekonnaõpetuse lause on kõigest nali :S

 
At 17:47, Anonymous Anonüümne said...

Hea ülevaade Pulleritsult ja vasakäärmuslaste vihakisa tõendab kirjutise kvaliteeti kõige paremini.

Peale kooseluseadust tuleb meil veel vihaseadus ning siis peab vägivalla ees värisema iga inimene kes kõikvõimsale Pühale Pärakule ei meeldi. Võtke suvaline alternatiivmeediasait ja seal on pea iga päev mõni hirmulugu kellegi kurvast saatusest kes mingil moel geystapole või tagumikunkvdle jalgu on jäänud.

Asi võib muidugi vastupidiseks ka pöörduda. Euroopas juba ajad muutuvad ning äkki juhtub hoopis nii, et tulevikus kaotab töö ja muutub paariaks hoopis inimene kes homode kohta kunagi midagi positiivset on öelnud või teinud...??? Vägivald töötab alati kahtepidi ning kui homofoobiasüüdistusega saab inimesele nõiajahti pidada siis on meil täisõigus homofiilidele sedasama teha. Vihaseaduses üks sõna ära vahetada.

Üldiselt on iga marksismivormi katsetamine suuremat sorti jamaga lõppenud ning vaevalt seegi kord erand on. Lugematu hulk noori inimesi on homovärgiga eluagselt sandistatud ning küll tuleb aeg kus selle eest keegi ka vastust annab.

 
At 18:25, Anonymous Martin said...

Vabandust, aga Priit Pullerits on juba varemgi "säranud" mitte ainult konkreetselt samasooliste paaride kooseluseaduse, vaid ka üldse nende olemasolu vastu. Väike otsing internetis paljastab aastatetagused artiklid, mis kõik kujutavad vähem või rohkem LGBT inimesi (väga) halvas valguses. Nii võime lugeda, kuidas "homoõiguslased piiravad sõnavabadust" või "kütavad viha". Varem on ta lausa homosuhteid võrrelnud verepilastamisega.

Paraku läheb asi nii naeruväärseks, et kui Pulleritsuga ei nõustuta või tema viha-artikleid ei avaldata, siis süüdistab ta Eesti meediat kallutatuses. "Homopropaganda on hästi mõjunud." Teate küll, see "propaganda", mis mõjub ainult maailma arenenuimateks riikides (Põhjamaad, Lääne-Euroopa), aga mitte näiteks kirjaoskamatus Aafrikas. Seal on inimesed ikka valgustatud ja väärtustavad seda "õiget" kooselu, kas pole, Priit Pullerits?

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, võtkem kokku. Aidakem Priitu. Ta võitleb meie kõigi eest. Teeme sellest meie Dee-päeva!!!
Ei mingit kooselu seadust! Kas taas kord paneb meid pikali usa saadik või mõni brüsseli emissar?

 
At 18:57, Anonymous Anonüümne said...


Härra Pullerits!
Kas Teie olete demokraatia pooldaja. Minule on jäänud mulje, et Teie olete rohkem totalitaarse ühiskonnakorralduse poolehoidja.


vaene põllumees. Teil on kõik segi nagu pudru ja kapsad.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Trumbid on kelle käes? Kui läbi suruvad tuleb Putin appi kutsuda.

 
At 19:26, Blogger Taavi said...

Oleks aeg see seadus edasi lükata 10aastaks. Kuidas - need kes on selle poolt, hääletavad selle vastu.

 
At 19:40, Anonymous Anonüümne said...

Varro Vooglaid ja Priit Pullerits on muide hämmastavalt sarnased. Mõlemaid rääkimas vaadates tekib ka hämmastavalt sarnane mulje - teatud radar hakkab tööle.

Eks näis, kas nüüd soovitatakse jälle kuul pähe lasta endale.

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

19:40 aga väga asjaline soovitus
Miks mitte järgida?

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea selgitus Jüri Adamsilt. Soovitan kõigil, kes antud teemal midagi öelda tahavad, enne viidatud lõik ära kuulata. Teatavasti ei tohiks rumala inimesega tegemist olla.

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

ei ole mõtet J Adamsi heietust kuulata. Lugege Varro Vooglaidu. Tema ütleb asja.

 
At 22:06, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Kas Eesti Vabariigis, siis pakilisemaid asju ei ole arutada ja muid nn seadusi vastu võtta nagu see pede ja lesbide värk? Järeldan seda,et Toompea punt nahistavad ka seal omavahel. Mehed on ju riigikogus enamuses, järelikult on neist paljud mõõganeelajad! Kes peale Impsi veel on? Korda majas ei ole, tegeletakse mingite pervestustega.
Reamees Kõvatoomas palun tee midagi!Priit ei saa üksi hakkama.

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Kuigi antud lugu lõhnab kahtlemata "vangerdamise" järgi, oleks huvitav teada, kui tavapärane on mingi komisjoni liikmete vahetamine? Kuna ma kuskilt mujalt ka küsida ei oska, küsin siis siin.

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

Tegelt on ju PP õigus. Kui susserdamine toimub nii nagu seda siin kirjeldatakse siis on ju tegemist totaalse manipuleerimisega. Miks valida kui otsused tehakse nii nagu kellegil vaja?

 
At 00:33, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh Priit, selle avameelse ja vajaliku seisukohavõtu eest. Pole hullu, et sellest meedias kirjutada ei saa - mina ja paljud teised on seda sotsiaalmeedias ja mujal jaganud.
Eraldi respekt julguse eest. Tean, et paljud ajakirjanikud jagavad seda seisukohta aga enamikul pole mune seda välja öelda.

Tarmo

 
At 00:35, Anonymous Anonüümne said...

On aeg suusablogist vormida sõltumatu ajaveeb, žurnaal, mis järgib ärimudelina netistunud Newsweeki, ent hoiab Vanity Fairi teravust. Mehed, kotkad, oponendid, lojalistid, kõvatoomased, kõvad Toomased - nüüd tuleb Priitu toetada.

 
At 01:05, Anonymous Anonüümne said...

On ikka alatud ussikesed, kes Pulleritsu siin anonüümselt mõnitavad ja samas apelleerivad veel ise mingile julgusele... hädapätakad, mitte mehed! Aga Priidu väljakäidud sõna juba levib kiiresti:

https://www.youtube.com/watch?v=PBlxjjaMb98

 
At 03:47, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjandus ei kirjuta "sellest" sellepärast, et ajakirjandus on business. Teemat ei ole. Kolmele tuhandele Vooglaiu jüngrile ei kirjutata uudiseid, see on marginaalne vähemus. Teema on olemas ainult nende jaoks, kellel on isiklik obsession homoseksuaalsusega.

 
At 08:42, Anonymous Anonüümne said...

Õnneks pole kartelliparteide valija.

 
At 09:01, Blogger Veiko said...

:D :D :D
Jõudu: KÜLAMEES!
;)

 
At 09:10, Anonymous Margus Kelk said...

Priit, Sa oled õigel teel, aga sSu blogi vajab laiemat lugejaskonda!! Amtud postitust peaks saama jagada sotsiaalmeedias.

 
At 09:10, Anonymous Margus Kelk said...

Priit, Sa oled õigel teel, aga sSu blogi vajab laiemat lugejaskonda!! Amtud postitust peaks saama jagada sotsiaalmeedias.

 
At 10:30, Anonymous Margus Kiis said...

Eesti ajakirjandus enamus on juba üle 20 aasta pooli valinud ja promonud teatud kindlaid suundi. Selles pole midagi uut. Seda nimetatakse siinmail "euroopalikkuseks".

 
At 10:59, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Margus Kelk, viitasin seda sissekannet ka oma FB küljelt, sealt saab seda igaüks jagada. Olen igale jagajale tänulik.

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Väga sümptomaatiline! Sellest olulisest mittedemokraatlikust mahhinatsioonist Eesti võimuladvikus, millest kirjutas juba eile, reedel, Priit, ei kirjuta täna, laupäeval, ükski Eesti meediaväljaanne, küll aga õilmitseb praegu Postimehe veebiküljel suure-suure pildiga tähtsuselt teisel kohal selline lugu:
Eesti LGBT Ühingu juht: ka tänases Eestis püsib samasooliste vastu suunatud vägivalla oht
Häbi, Eesti ajakirjandus, ühe huvigrupi hääletoruks olemise ja lõa otsas rippumise pärast! Nii minetate vähegi mõtlemisvõimeliste ja kaine analüüsivõimega inimeste lugupidamise. Mõelge, enne kui pole hilja.

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Tähelepanu! Kellele on kasulik SAPTKi tegevus? Kellele on kasulik lõhestada Eesti ühiskonda, külvates vandenõuteooriat, et erakondi "kontrollib" mingi müstiline geimaffia?

Eks ikka Putinile on kasulik.

Viimastel päevadel tuli uudis, et venelased kohtusid šveitsis euroopa paremäärmuslastele. Üks selline paremäärmuslane võeti juba kinni kui vene spioon.

Mina tahaksin teada, kust SAPTKi rahad pärit on. Ma tahan olla kindel, et need ei ole pärit Venemaalt!

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

> sellise sündmuste tempo juures pannakse 20 a. pärast vangi need kes ei ole nõus oma kanni turule tooma.

No nii hulluks asi ei lähe, kuid head töökohta meedias või poliitilist karjääri teha ilma teatavate omadusteta saab olema üha raskem. See ajabki Pulleritsu nii hirmsalt närvi. Punane lips, Ameerika-kummardamine ja Newsweeki praktikakogemus lõid laua konkurentidest puhtaks, ka nendest, kes juba niikuinii parempoolsed ja russofoobid. Ei enam! Uus aeg nõuab uusi kvalifikatsioone.

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, sellepärast ma sind jälestangi. Sina säärased meetodid maale tõid. Sa ju ise ka valid, millist seisukohta avaldada. Enda arust püüan oma rumala peaga tõde peale suruda, tulemus on rumalast rumalam. Ei maksa pahandada, kui poliitikud sinu meetodid üle võtsid. Seega kui järjekordse trikiga välja tuled, et varem või hiljem leidub alati taaskasutajaid.

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Mitte geimaffia, 11:59, vaid Geistaapo.
Jätame kõik nüüd meelde uue sõna eesti keeles: Geistaapo!
Kordame: Geistaapo.
Ja igaks juhuks veel üks kord: Geistaapo!
Ka siin blogi kommentaariumis, nagu näete, on Geistaapo liikmed juba vihaselt ja kättemaksuhimuliselt sõna võtmas.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Putin andis uuesti korralduse väed liikuma panna.
Mitte, et see nüüd mingi positiivne sündmus oleks, kuid kolonel Ants Laaneots samal ajal võtab sõna ajakirjas "Akadeemia" 2008. a Vene-Gruusia sõja teemal. Akadeemilisus on väärtus!

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

Ühes portaalis oli kõnekas anekdoot. Või mis anekdoot, see juba ju meie anekdootlik elu...

"Juku, tule koju sööma!"
"Kohe tulen emme."
"Ma ei ole emme."
"Kulat teist pededest aru saab."

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Naljakas. Ühelt poolt räägivad homofoobid, et geisid on minimaalsellt, alla protsendi ühiskonnast (mis on muidugi bullshit). Teisalt poolt värisevad arvuka "geimaffia" ees. Otsustage ära, lapsed.

 
At 17:57, Blogger Priit Pullerits said...

Postimees on veebis koondanud Oma Maailma Avardamise Festivali teemalised lood pealkirja "Debatt samasooliste kooselu üle" alla. Lubage naerda. Kus kohas seal see debatt on? Seal käib totaalne ühte väravasse tagumine.

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

17:57 jah, tulin ise kah samale mõttele, kui pealkirju vaatasin. Kas eelnevas nimetähtedega viidatud seltsimees EN mitte Eiki Nestor ei ole? Oleks nagu eesti mees ja vanem selline, et aru peas ja rahvuslik, kuid kus sa sellega. Laulab nwo-le kaasa nagu mõni tibi. Häbi sellise mehe pärast.

 
At 18:27, Anonymous Kaarel, tsiklist ja lobimees said...

http://sport.postimees.ee/2820260/kangert-ja-teised-astana-ratturid-said-vinokurovilt-peapesu

Näed siis kui vajalik on isaroll. Poisid saavad peapesu misjärel tulemused kohe paranevad. PP kui auriteetne isik (või mõni teine autoriteet Tartu kamandast) peaks Rein Taaramäe oma supervisiooni alla võtma. Rein üksi kodust kaugel läänes - tal on abi vaja.

 
At 19:31, Anonymous reamees Kõvatoomas said...

Seda, et nii Karvajalad kui muud jalad on siin palunud ka mul pedeteemal sõna sekka öelda, on iseenesest huvitav. Ses mõttes, et mida mina kui noor sõjamees noist pedeasjust tean! Meil siin ju polegi noid.
Mulle tundub, et pedesid ei lastagi sõjaväkke. Kas sellisetele mitte ei tehta mingeid eraldi katseid, kas lastakse ühe jala peal seista või tantsida vms? Aga kuidagi nad välja selekteeritakse ja siin neid ei kohta.
Kuid ma võin nii palju siiski öelda, et homode sõjaväkke mitte laskmine on kindlasti õige hoid.
Ei see oleks õige asi, kui sõber Leemet näiteks puhastab parasjagu kummargil miinipilduja toru ja keegi Ermi samal ajal piidleb meela näoga tema urruauku samuti - kuid perversse - "puhastamise" eesmärgil. No kuidas sa sellisega sõdiks!?

Tegime küsitluse ja antud küsimuses on Priidul kogu kompanii täielik toetus. Kaplan veel eraldi palus blogipidajat selle julguse ja väljaütlemise eest tänada. Tema on meil eriti tundlik kõiges, mis puudutab pereväärtusi.

 
At 19:38, Anonymous Anonüümne said...

Härra reamehelt jälle igati patriootiline seisukohavõtt. Mul on tunne et Eesti on kaitstud, vähemalt sealt lõuna poolt küljes, kui hr. reamees Kupperjanowis teenib.

 
At 19:59, Anonymous Anonüümne said...

On jah tore, et armee ja laevastik Eestis on lihtinimeste poolel.

 
At 20:46, Blogger Priit Pullerits said...

Raporteerin: kriitika mõjus - Postimees on asendanud veebis rubriigipealkirja "Debatt samasooliste kooselu üle" pealkirjaga "OMA festival".

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Loodan et tsiklistid on trennis ning ei vaata televiisorit. Kuigi jalgpallikoondis näitab klassi.

 
At 23:27, Anonymous Anonüümne said...

Kas tõesti, reamees Kõvatoomas?
GI-d jäid meie poistega väga rahule. Väljapaistvalt hea füüsisega kutid. Kuigi emotsionaalsel ja intellektuaalsel arengul oleks paljudel nagu "kiirusepiiraja" peal (muide, nagu sinulgi).

 
At 23:32, Anonymous Anonüümne said...

Kuule, 23:27, dikkheed, ei mölise siin reamees Kõvatoomase kallal. Pea mokk maa, töllmokk. Selle blogi kõik mehed koonduvad reamees Kõvatoomase taha, nagu reamees Kõvatoomas koondab Eesti kaitseväe selle blogi taha. Meis on jõud. Tule välja, kuradi argpüks, saad meilt tuld ja kere peale, rsk!

 
At 23:49, Anonymous Anonüümne said...

Uitmõte...
On huvitav jälgida, kuidas pederastid (koondan selle nimetuse alla nii "geid", lesbid kui muud suguväärastunud) oma hälvet üritavad heroiseerida ja ilustada erinevate "intellektuaalsete ja kultuursete" nartsissmidega, paraku ei suuda need varjutada lehka, mida anaal-fekaalkultuuri hedonistlikud viljelejad enesest väljutavad.

 
At 00:00, Anonymous Anonüümne said...

Tiit Kärner on arvamuse lõpus kirjutanud hea kokkuvõtte. Väärtustest, mis ka ON tõelised väärtused:
"Kultuur, ühised väärtused liidab rahva, annab talle eneseteadvuse ja enesest lugupidamise, selleta seisame välise ohu vastu nagu aganad tuules. See nõuab igaühelt pingutust. Kultuur ongi valikute tegemine, enesepiiramine, vastutasuks on aga uhkus oma jõu tunnetamisest, eneseväärikus. Ja vabadus ning ellujäämine. See, et 60 protsenti rahvast eelistab abielule kooselu, seega väiksemat vastutust ning vähem kohustusi, ei tähenda, et neile tuleks nende soovis vastu tulla. Vastupidi, kui Eesti riigi ülesanne on tagada eesti rahva kestmine, nii nagu see põhiseaduses kirjas, tuleks sellise võimaluse tingimusi karmistada. Eesti riik peab olema eesti rahva püsimise, mitte elanike ajutise mugava äraelamise garant."

http://arvamus.postimees.ee/2820362/tiit-karner-kooseluseadusest-mitteisiklikult

 
At 00:33, Anonymous Anonüümne said...

No, no, 23:32, keera kraadi vähemaks. Teen aastas 400 h trenni, sellest olulise osa moodustab 'Street workout.

 
At 01:41, Anonymous Anonüümne said...

Keerake kanni vahele liibukatemehed... ptui

 
At 07:42, Anonymous Anonüümne said...

23.49---väga tabav väljend---anaal-fekaalkultuuriviljelejad.Priit,anna tuld raiskade pihta,ise paneks kohe päris pritsist,kui võimalus oleks.

 
At 09:07, Anonymous Rein Lepik said...

Ammu teada, et Eesti ajakirjandus avaldab vaid seda, mis toimetajate arvamusega kokku läheb ja "suuri niiditõmbajaid" soosib. Veidi eurokriitilist artiklit Eestis ei avaldanud ükski ajaleht ega sait, Kanadas õnnestus see siiski: http://www.eesti.ca/euroeufooria-jahutuseks/article39627
Elagu vaba ajakirjandus!

 
At 11:18, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Rein Lepik, kas need toimetused, kelle poole pöördusite, andsid ka tagasisidet, miks nad teie kirjutist ei avalda?
Nii palju, kui tean ja olen märganud, on Eesti toimetajad pehmelt öeldes väga viletsad tagasiside andjad. Elementaarne on see, et kui keegi saadab kaastöö, siis tuleb mõistliku aja jooksul, ühe-kahe päeva jooksul teada anda, mis sellega teete, avaldate või mitte. Kui ei avalda, on hea, kui lisada põhjus, et autor saaks teada, miks tema kirjutis ei sobi. Kui seda mitte teha, siis on paratamatu, et autor hakkab ise põhjusi leiutama, miks teda ei avaldata, ja see kõik tekitab autoris vaid trotsi.
Enda poolt võin öelda, et erinevalt enamikust teistest vastan alati kõigile, kes oma kaastöö saadavad või kaastöö võimaluse kohta uurivad. Tõele au andes kulub iga päev päris märkimisväärne osa tööajast autoritega suhtlemisele. Aga see on vajalik: inimesel peab jääma meeldiv tunne toimetusega suhtlemisest, sest see on lõppude lõpuks samasugune n-ö kliendi hoidmine, nagu seda teeb ükskõik milline äriettevõte - peamine on, et inimesel jääks suhtlusest ettevõttega tunne, et temast hoolitakse.
Kahjuks sellist elementaarset äriviisakust kohtab mitte just ülemäära sageli.

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

hea lugu Arteris. Autor PP. Kurvad saatused kõvadel meestel.

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake, mis toimub pedede seksiotsimis foorumites tegelikult.
http://www.iha.ee/index.php?mode=ads&ad=3
Mis kurdi kooselu seadust neile vaja. Ei ole neil mingeid peeneid aateid, ainult soov kellegile taha panna. Masedav.

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

Puritaan Pullerits koos kompanjonidega üritab siin aega tagasi keerata. Eelmine pani siia lingi geide lehega. Täpselt samasugune rahvakeeles öelduna“tants ja t.hapanemine“ käib suvalises tutvumisportaalis.
http://www.tutvumiskeskus.com/index.php?id=tutvus&pid=varia
Huvitav on aga see, et naiste kõik augud ja mulgud on meestele igapäevaseks tarbimiseks, meeste samaks otstarbeks sobivad kohad aga pähh ja fuih. Huvitav miks?

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

Pervert oled, või, eelmine? Täitsa idika juttu ajad...

 
At 14:01, Anonymous Andres, arhitekt said...

Austatud hr Rein Lepik. Matemaatikainstituudis on asjad sirged ja lihtsad. Siinus, koosinus ja paralleelsed sirged ei lähe kunagi risti. Ümbritsev, reaalne elu on keerulisem. Olen ise EL struktuuritoetuste jagamist ja kasutamist lähedalt kõrvalt näinud. Europrojektid on tunduvalt paremini juhitud kui meie oma projektid. Vastupidiselt muljele, mida oma artiklis tahate luua (väga vähese, paljasõnalise tõendusbaasi põhjalt) - on EL projektide korraldajad ikka ausad ja kohusepüüdlikud ametnikud, kes annavad oma parima. Ilma EL audiitorite ja poliitilise kontrollita pandaks meil raha palju rohkem huugama.
Europrojektid on mõttetud? Kas oleksime saanud ilma EL toetuseta suurepärase Hiiu-Astangu rattatee Tallinnas? Vaevalt ei oleksime. Rattatee on ilus, kõvas kasutuses ja pole laiali lagunenud. (Jah, ma tean, et teile ei meeldi Edgar Savisaar, peate end pööblist peenemaks klassiks, nagu intelligentsemat sorti rahva seas tavaline.)
Last but not least, ilma EL rahadeta oleks meil ka hoopis teistlaadi ühiskond. Kas sooviksite mingit poolfašistlikku autoritaarset homovaenulikku suletud ühiskonda? Pulleritsu taoliste võimulepääsemisel meil selline kindla peale tekiks.
Toimetajana ma teie artiklit tõenäoliselt ei avaldaks. Sest teie lausnegatiivsed hinnangud on väga nõrgalt põhjendatud. (Kanada ja USA väliseestlaste - kelle seas püsib usk, et Eesti on veel kommunismi küüsis - eks igaühele meeldib end teistest paremaks pidada - ajalehes aga palun väga.

- -
Äriviisakusest ja tahapanemisest. Arteri toimetaja Pullerits ei ole vist elus ühtegi äritehingut läbi viinud. Äri põhimõte ongi selles, et keeratakse taha. Keerad ise teistele või kui ise ei keera, siis keeratakse sulle. (Ärge rääkige siin rahade efektiivsest kasutamisest. "Puhas matemaatika" ja reaalne elu on kaks erinevat asja.) Tahad või ei taha, äris tegutsemiseks peab äri mängureeglitega arvestama. EL - mida väliseestlased Canadas põlglikult sotsialismiks ja NSVL-ks nimetavad - on väga oluline jõud, mis üleüldist üksteisele taha panemist Eesti äris ja poliitikas takistab.

 
At 14:40, Anonymous Andres, arhitekt, harrastussportlane said...

Mõtte lõpetuseks. Kahtlemata leidub Eesti kokkuhoidlikke ja teovõimelisi mehi, kes võiksid teha säästlikumalt, kui Brüsseli bürokraatide juhatusel. Harrastusspordi valdkonnast on parim näide Dr Holden, kelle paljudest projektidest vist ükski pole vett vedama läinud. Oleks selliseid mehi rohkem! Saaksime ilma EL rahadeta ja poliitilise kontrollita hakkama.
Tegelikkus kahjuks on siiski see, et Vesipruulidest meil puudu ei ole, nagu kirjandusklassik juba täheldas. Näiteks ühe mehe - kellel muide ka suur EL projektide kogemus, Eesti-sisene oma projekt paistab aga Hooandja rahakogumissüsteemi vahendusel nii kõva hoo sisse saanud, et väljunud kosmilisele orbiidile. "Eesti Jooksu Kullafondi raamatut koostava" /Jooksuportaali väljend. Jooksuportaal, mis seda suurprojekti ikka perioodiliselt valgustab, kirjutab lausa kuldtähtedega/ Kristo Reinsalu algne lubadus oli, et 2013. a novembris tuleb raamat trükis. Tegemisel muidugi selgus, et raamatu kirjutamine, kui pole varasemat kogemust varnast võtta, ei olegi käkitegu. Ja Eesti jooksuajalugu osutub, et ei olegi põhimõtteliselt ühe raamatuga kirja pandav.
Näide sellest, kuidas projekt, kui ambitsioonil piirangut peal ei ole, võib kergesti minda "uitama". Euroopa Liidu projektidega selliseid asju ei juhtu. Meil ja Brüsselis on piisavalt missioonitundega ametnikke, kes hoiavad valvsalt silma peal. Hoolimata USA, Kanada ja Briti kadedusega vaatavatest kriitikutest, kes meeleldi tahaksid näha vastupidist.

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

13:12 kisendas: "Huvitav on aga see, et naiste kõik augud ja mulgud on meestele igapäevaseks tarbimiseks, meeste samaks otstarbeks sobivad kohad aga pähh ja fuih. Huvitav miks?"

Tõesti huvitav, te suur mõttekulgur, pervert ja fekaalissongija! Aga miks peatute poolel teel?
Augukandjaid meil on õnneks teisigi peale naabri Mardi.
Sest miks ei peaks kõlbama näit lammas, kits, emis, lehm, tegelikult isegi nugis ja ondatra oleks veelgi põnevam!
Teie seksuaalset sättumust arvestades soovitaks aga alustada praktiseerimist pullil.
Harjutajast saab kindlasti meister.

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

13.12.tuleks kohe sitamaja taha viia.

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Noh Priit, sulle sobib, et siin sinu järgijad lubavad teisi "sitamaja taha viia", mis on Putinilt laenatud vanglaväljend?

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

Thomas Alsgaard, 800m (1994) 1:57.6. Huvitav palju Eesti suusakoondise meeste isiklikud on?

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

Härra 19:32, vot teie olete hea Putini-tundja! Oskate tsiteerida ja puha. Kuidas meil küll nii palju Putini-eksperte on tekkinud? Vanglaargooga olete samuti kursis. Kus õppisite? Kas Solženitseni "Gulagi arhipelaagi" lugedes?

 
At 21:27, Blogger Priit Pullerits said...

20:22, egas muud, kui tuleb mul endal Eesti suusatajate au päästa:
Priit Pullerits 800 m 1.55,9 (1988)

 
At 21:43, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Hr Reamees Kõvatoomas Palun tee midagi, peded hakkavad siin Priidu ja meie foorumit vaikselt üle võtma. Võtavad siin sõna meie kallite abikaasade aadressil. Selle 400h aastas mahtu tegeva tüübi võiks ka oma kampa võtta. Ise olen alles karvajalg ja hammas ei hakka peale nende haritud ja lakutud pervodele!

 
At 21:50, Anonymous To 17:28 said...

Ei ole nali.

Nii ta paraku on.Nt.Itaaalias.

 
At 22:08, Anonymous Anonüümne said...

Vastuseks sulle anon 20:56, olen lugenud tõepoolest Gulagi Arhipelaagi.

 
At 22:10, Anonymous Anonüümne said...

Õpetas mulle palju inimloomuse kohta. Muuhulgas seda, et igasuguse massilise sõgeduse (muuhulgas homofoobia) vastu tuleb astuda enne, kui liiga hilja.

 
At 22:13, Anonymous Anonüümne said...

Mida? Ei ole midagi tervemat kui homofoobia. Eriti kui see on vastukaaluks massilisele homofiiliale.

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

A. Keba kirjutab oma blogis, kuidas ta Rullimaratonil katkestas. Pärast teist ringi läks raskeks ja "viskas rätiku ringi". Pullerits on siin blogis äsja sarjanud katkestajaid ja toonud ennast eeskujuks. Kui võitlejahingega meest, kes ühtki võistlust pole pooleli jätnud. Pulleritsu järgi Keba oleks siis nagu pehmo ja lödipüks. Ometi pole asjad nii ühesed. Liig tihti näeme rahvaspordiüritustel "surevaid" finiši poole kulgejaid. Samuti neid, kelle tee juba lõppenud ja kes raja veeres meditsiinipersonali hooldamisel või isegi juba tilgutite all.

 
At 03:07, Anonymous Anonüümne said...

22.13, homofoobia on lihtsalt teatud tüüpi lollus. Teatud puudujääk vaimses arengus. Ma olen selles mõttes natuke budist, et ma ei pea homofoobe üldiselt kurjadeks või halbadeks inimesteks, vaid lihtsalt lollideks. Homofoob on see, kes ei saa homoseksuaalsuse olemusest aru.

Omaette küsimus on see, kui inimene tegelikult oleks võimeline mõistma, aga tahtlikult ei mõista. Inglise keeles willful ignorance. Varro Vooglaid on selline - tegelikult intelligentne inimene, aga meelega ei taha aru saada.

 
At 03:10, Anonymous Anonüümne said...

Ja kõige rohkem paneb inimene mõistmisele vastu siis, kui see ohustab tema minapilti. Näiteks kui inimene on kapihomo ja endale seda ei tunnista, siis ta võib viimseni teisi ja ka ennast petta, et on hetero. Inimeste suutlikus iseendale valetada on hämmastav.

 
At 03:13, Anonymous Anonüümne said...

Homofoobia ja vaesus ning harimatus on kah väga tugevalt seotud. Väga vähe on kõrgharitud ja keskklassi kuuluvaid inimesi, kes oleks homofoobid. Seal peab olema mingi eriti karm motivaator taga (vt. eelmine kommentaar).

 
At 07:31, Blogger Priit Pullerits said...

Näete, geistaapo siia ka jõudnud ja ajab oma iba kapihomondusest ja homofoobide vaesusest ja harimatusest. No ma tean oma sõprus- ja tutvusringkonnas meeletult palju inimesi - kõik haritud ja edukad ja jõukad, sest nonde teistsugustega pole eriti võimalust suhelda olnudki - ja nad on kõik homofiilia vastased ja neid ajab marru homoseksualismi agressiivne pealetung. Ainult et nad on geistaapo esindajate, nagu siinne sõnavõtja, poolt ära heidutatud, et nad ei julge seda välja öelda. Geistaapo on ju teadagi mis - natsiajast ju teab seda igaüks.

 
At 09:08, Anonymous Anonüümne said...

Hei, geistaapolane, kes sa öösel und ei ole saanud! Ära kujuta endale asju ette. Tead, miks tõelistele meestele ei meeldi piiderid? Sest vaata, geistaapolane, kui tõeline mees peaks seda ette kujutama, mida nood omavahel teevad, siis tal läheb lihtsalt süda pahaks. Mõistad, väga sitaks läheb olemine ainuüksi mõttest sellele jälkusele. Seepärast, geistaapolane, ei suudagi tõelised mehed pedevärki seedida. Aga sul on sellest ilmselt raske aru saada, sa oled juba küllalt ajupestud, ja ajad siin meile geistaapo propagandat. Aga sul on veel arenguruumi -- sa kujuta ette, kuidas mõni piider sulle taha väänab või sa talle, mõtle, kas on mõnus, kas tekib hea tunne. Ja kui ei ole mõnus ja ei teki hea tunne, siis ära laia siin - siis oled sa täpselt samasugune homofoob nagu me kõik teisedki. Hahahaa!

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei viitsi pikalt rääkida. Toetan Pulleritsu.

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Super, 09:08, nii hästi ja efektselt pole keegi noid paika pannudki. Võimas! Ümberlükkamatu!

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

olen gestaapost ja saadaks need geistaapolasd jm. rämpsu buhcenwaldi.

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatu, kui palju postituse solidaarsuse puudumine ja ühiskonna mittemõistmine peegeldub kohe otse kommentaariumisse - täpselt sama tüüpi rööv- ja raisalindkommentaatorid tulevad tiirutama.

Karma.

 
At 11:18, Anonymous Jollerby Sven said...

Asi tegelikult väga lihtrne. Kui ei oleks massiivset geipropagandat, ei oleks ka nn. homofoobe.

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

http://jalgpallimm.postimees.ee/2821486/pohlak-mm-ja-motted-teisiti

Lugege seda ja saate teada kuidas õnn oma õuele tuua. Eesti mõttevaramu kullafondist.

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sa tunned mind küll. Ja mis kuradi "geistaapo", kas sa pead nii madalale langema?

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

Ja kui see Buchenwaldi kommentaar siia püsima jääb, siis on küll jõle piinlik.

 
At 12:26, Blogger Urho Meister said...

Tere, aitäh ja palun proovi Postimehes teemaga läbi murda!
Urho Meister

 
At 12:38, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpall on selle suure maa ja loomult õnneliku rahva Nokia."

Nokia?

Alaliidu presidendi eesti keel on vaevalt kolmanda klassi tasemel. Alustab grammatikavigade ja lõpetab seosetu sõnamulinaga.
Kas meie "jalgpallirahva" eripära?

 
At 15:09, Anonymous Raimo, jalgapllifänn ja tsiklist vabal ajal said...

Suured sõnad ja sügavamõttelied mõtted härra Pohlaku poolt, aga siiski ... mida me näeme õunte pealt?

Ükskõik mis koosseis, ükskõik mis treener, seis on ikka sama - null koostöö, null söödumäng, null väravat, räpased võtted kaitses ja pidev oma värava ründamine, ehk siis antijalgpall.

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Uitmõte....
Juunipööre 1940.a, Toompea
Nahkkuues, viisnurkne kokard otsaees, püstolikabuur vööl, seismas seltsimees...
Juunipööre 2014.a, Toompea
Nahkseis kintspükstes, ristatud peenistega tätoveering tagapalgeil, vikerkaaremustriline kikilips ehtimas kidurat kaela, seismas seltsi(mees?)...

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea võrdlus, 15:16!
Härrad-prouad riigikogulased, kas lasetegi sellel "suurepärasel" ajaloolisel pöördel sündida?

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Arvad et keegi härrade prouade riigikogujate käest seda küsib. Mäng käib üle meie murumütsikestes peade.

 
At 15:54, Anonymous Pereisa said...

Etendus nimega - "Demokraatia" - esimesel katsel ei õnnestunud. Aga pole hullu, küll homseks vead ära jokkitakse...

http://www.postimees.ee/2821500/oiguskomisjoni-otsused-kooseluseaduse-osas-tuhistati

 
At 15:56, Anonymous Mart said...

Respect, Priit! Inimesed, kes tunnevad, et neid moraalselt häiritakse ei võta Eestis just sageli sõna.
Ometi on just seda hädasti vaja.
Ma ei taha oma lastele sellist Eestit, mida Imre Sooäär ajab. Tahan, et neil on vanaema ja vanaisa, isa ja ema. Tahan, et nad ise saavad oma lastele ja lastelastele olla nendes samades rollides.
Ei taha, et meie riigis oleks mees-mees ja naine-naine füüsiline või muus vormis koosolemine/elamine perekonna mõiste lähedalgi.
Igaüks teeb oma valikud ise. Ei pea nõudma teistelt oma vigade seadustamist.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Kes komisjonis täna kohal olid ja hääletasid?
Teeksin edaspidise elust parema arusaamise jaoks märkmeid.

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Respect, Priit! Inimesed, kes tunnevad, et nei....

kui tahad poosetada, kirjuta respekt, mitte aga respect

 
At 18:11, Blogger Priit Pullerits said...

Rahva meelepaha on ikka üüratu selle üle, mis toimub. Vaadake end ümber ringi, kuulake ja lugege! Huvitav, kas võim on tõesti rahvast niivõrd võõrandunud, et ei saa sellest üldse aru ja paneb tuimalt oma rida edasi?

 
At 18:14, Anonymous Trampoliino said...

Võim teab, et rahvas (eesti oma) on lambad. Seepärast on hea julge ülbitseda.

 
At 22:58, Anonymous Anonüümne said...

Täiesti müstiline, et mingi väike äärmusrühmitus on tõstatanud oma hälbelise kildkonna erihuvi nii mõjusalt, et EPL on muutunud pedeleheks, avalikus meedias on üheks tähtsamaks teemaks pedendus, 40 rahvasaadikut ka täiesti ära pööranud. Vabandust, 1 vist neist omas elemendis. Sellel taustal 101 tundub päris tähenduslik. Ühesõnaga, peded käigu kanni oma provokatsiooniga, vältige Pädaste mõisa, EPLi, ja 40 riigikogulase poolt hääletamist.

 
At 08:35, Anonymous Anonüümne said...

Pole see rahva meelepaha nii üüratu midagi Pullerits. Ei tasu omale ette kujutada, et kui siin sadakond kommentaatorit ja Postimehes ning Delfis teist samapalju väljendavad vastumeelt millegi suhtes, siis ei ole see midagi üüratu. Võetakse see seadus vastu, saavad samasoolised oma partnerluse ehk kooselu registreerida ning elu läheb edasi tsiviliseeritumalt nagu suures osas muus maailmas. Viie, ei, juba kolme aasta pärast, ei mäleta keegi, et sellise seaduse yle oli niipalju kära.

 
At 08:47, Anonymous Anonüümne said...

EPLi seesugust pööret seostatakse sealse juhi teatava eriskummalise eelistuse ja huviga. Kas keegi teab täpsemalt?

 
At 08:56, Anonymous Anonüümne said...

Küllap seal EPLis ikka kapihomod siis on.
8:35 on ehtne demagoog. Teatavasti on homod, eriti need eriõiguste nõudjad, täiesti marginaalne osa ühiskonnast. Seega ei pea teie luulu enamuse arvamusest absoluutselt paika. Enamus soovib oma esindajailt rahva ja riigi püsimiseks oluliste teemadega tegelemist, mitte väärastunud nähtuste normaalseks seadustamist ja sunnikorras sallitavaks muutmist. Sellega kirjutaksid homod end ühtlasi jäädavalt rahvavaenlasteks. Teie vaigistav-nunnu lõiguke on ehe näide homonduse kahepalgelisusest.

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole siin mingit demagoogiat, austatud eelkõneleja.
Just see on toimunud valdavas osas Euroopa riikides, kus samasoolistele seadusliku partnerluse andmine on samuti tulised debatte tõstatanud. Nyydseks on enamik demokraatlikke riike sellise partnerluse seadustanud ning kindlasti pole keegi selle tõttu ühikonnas õnnetum, see lihtsalt pole kõneaineks ja seaduste vastuvõtmisele eelnenud debatid on ununenud kõigil, elu läheb ühiskonnas rahulikult edasi.
Olen elanud töö tõttu rohkem kui kolm aastat neljas erinevas riigis ja reisinud korduvalt nelja mandri ulatuses, nii et see tõdemus peaks olema kaetud suhetliselt vahetu kogemusega mitmetes teistes riikides valitsevast meelsusest.

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Jätke oma jama ja veiderdamine! Ei saa olla jätkusuutlikku rahvast ja riiki kui propageerime hälbelisi kalduvusi neid seadustades. Olen nelja aasta jooksul viies erinevas riigis töö tõttu reisinud, ning erinevalt teist, suheldes normaalsete inimestega ei toeta enamus teie nägemust.

 
At 13:12, Blogger Unknown said...

Aitäh Priit Pullerits, et julgesite homoaktivistidele avalikult vastu astuda ja tõite päevavalgele vangerdused Riigikogu õiguskomisjonis. Sellest on suur abi, sest tundub, et muu ajakirjandus on tsensuuri alla sattunud. Selline olukord, kus kodanik saab lugeda homoteemadel tsenseerimata artikleid blogidest, SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks kodulehelt (saptk.ee) või yotube vahendusel Eesti Vabariigis aastal 2014 paneb sügavalt kahtlema, kas me elame demokraatlikus riigis. Homopaaride kooseluseadus tuleks panna rahvahääletusele. Maria Verner

 
At 14:09, Blogger Priit Pullerits said...

08:35 ja 10:24, kui te viitate, et elu on lill ja läheb ilusastiedasi, siis lugege, mida kirjutas eile teie jumaldatud läänemaailma kohta Postimehes inglise ajakirjanik, suur Eesti sõber Edward Lucas:

"Euroopa ei suuda praegu ennast ise kaitsta. Tal puudub sõjaline jõud, poliitiline tahe ja finantsiline soov pidada Venemaaga tavapärast sõda või isegi rajada usaldusväärne territoriaalkaitse. Pole õieti mingit märki, et see võiks muutuda."

Ja see homovärk ja muud säärased pehmo- ja dekadentarengud, mis Euroopas toimuvad, on sellega seotud, selle väljendus, millele viitab valusalt Lucas. Think about it, stupid!

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

See on teie järeldus, stupid or not, ei hakka hindama, sest ei võta selleks õigust. Kuid kui siin siiski mingit seost tahta otsida, siis ma kuidagi ei usu, et oma partneriga fikseeritud seaduslikus suhtes olev homo vähendab mistahes riigi kaitsevõimet. Vastupidi, teoreetiliselt hoopis suurendab, sest tal on rohkem, mida kaitsta. Think about that too...

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

Homoseksuaalsuse aktsepteerimise ja kaitsevõime languse vahel korrelatsiooni nägemine on eriliselt rumal ja Putini propaganda stiilis väide. Kui me aktsepteerime homoseksuaalsust, muutub meie riik ühtsemaks ja kaitsevõime kasvab. Muuhulgas tunnevad homoseksuaalid siis, et nende riik peab neist lugu, ja nad ei pea Eestist lahkuma nagu edukas ärimees Peeter Rebane.

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Vastupidi - kui häälekas vähemus Eestis jätkuvalt homoseksuaale sõimab, saab putinlik propagandamasin selle oma teenistusse rakendada. Juba on paljud kasulikud idioodid veebis arvamust avaldanud, et "tuleks juba Putin", "hakkan venelaseks!" jms.

 
At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

Nagu ikka, on need kõige suuremad n-ö "väärtuste kaitsjad ja patrioodid" need, kes kokkuvõttes riigile kõige rohkem kahju teevad.

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Edward Lucas, võin kihla vedada, on piisavalt haritud ja kindlasti ei tõmba mingeid seoseid Euroopa kaitsevõime ning enamikes Euroopa riikides aktsepteeritud samasooliste partnerluse vahel...

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

"Priority shd be defend gay rights in Russia" - Edward Lucase tsitaat.

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Noh, homod ja riigikaitse nämmutati juba peale Srebrenicat läbi. Tolerantsed hollandlased mäletatavasti sallisid kõike, kanepist ja homodest alates kuni sõjakurjategijateni välja. Nood kah muideks vähemus...:D

Euroopa nõrkus on selles, et enamik eurooplasi ei aktsepteeri moodsaid väärtus. No kes kurat läheks Vene armeega ninapidi kokku ainult selleks, et homobaar püsti seisaks või neegrid-moslemid autosid põletada ja muud kolmanda maailma igapäevaelu saaksid viljeleda. Sellest on palju räägitud, üks ülevaade on ntx siin
http://blogs.spectator.co.uk/edwest/2014/03/how-many-people-would-lay-down-their-lives-for-the-european-union/

Ja kõige populaarsem kommentaar
We should be asking Russia to save us from the EU

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

14:47 jälle ehtne homoloogika, mis enamusele arusaamatu. Kas praegu on kooselu ebaseaduslik? Registreerimisega saad omale rohkem, mida kaitsta (kellelt saad juurde)? Siin on tegemist kas vähese hariduse või tõesti hälbega!

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

16:46, mitte homoloogika, vaid lihtsalt loogika. Ja kelleltki ei pea midagi ära võtma, et teistele juurde anda, see ei ole sul nullsummamäng.

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Kõik ei ole veel hukas, kui leidub vähamalt üks tõekuulutaja ajakirjanik Eestimaal!

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

18:56 äkki avaldad oma "loogilise" saladuse, mida siis registreerimisega juurde võidad, mida oleks kaitsta? Ilmselt piinlik tunnistada, et armastus paberi vastu? See ju sama, mida te tavainimeste abielule ette heidate, et paber ei liida. Kui juba hüppasid rahva ette tola tegema, ära nüüd pooleli jäta! Laienda vastust ühtlasi sellele, kuidas riigi kaitsevõime sellest seadusest suurenema hakkab, kuna ka tavainimesed saaksid selle tähtsa paberi hankida, mis annab rohkem põhjust kaitsetahteks. Vaat kus oled avastanud võimsa riigikaitselise vahendi! Nii et ära ole kitsi, lao mõned argumendid ka südamelt ära, muidu rohkem pareeriv virin ainult.

 
At 21:25, Blogger Priit Pullerits said...

15:45 ütles: Kui me aktsepteerime homoseksuaalsust, muutub meie riik ühtsemaks.

See homoseksuaalsuse ja homopropaganda pealetung on lõhestanud ja vihastanud Eesti rahvast rohkem kui ükski muu asi, isegi vist rohkem kui Tln linnapea.

 
At 22:38, Anonymous Anonüümne said...

Noh, esiteks see "Eesti rahvas" on tegelikult ikka suht väike kontingent vihaseid inimesi, enamusel on ükskõik. Teiseks, see debatt tuleb ükskord niikuinii ära pidada, olgu ta siis vihane või mitte. Peame praegu ära, siis rahu majas.

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

20:58, pikalt ei viitsi vastata sulle (pole kohustust pedagoogi mängida), aga gei ma ei ole.

 
At 23:24, Anonymous Anonüümne said...

Ehtne vingerdav gei vigin. Kohustust pole, aga midagi öelda samas ka polnud. Mõttetu mämmutis. Hea, et tola ise ka taipas lõpuks.

 
At 02:19, Anonymous Anonüümne said...

Kuule 23:24, ära mölise siin. Sai selgelt öeldud, et ei ole gei.

 
At 09:14, Anonymous Anonüümne said...

Uitmõte...
"Delfiini seksuaalihasid rahuldanud naine: see kõik oli väga õrn ja armas..."
10. juuni Kell 23:51 Postimees

Njahh, tilk tilga järel langeb kirevuste karikast lehkavat nestet Maarjamaa pinnale, tuues ka meie õuele euroopalikke "väärtusi". Kauge pole see aeg, kui Sitakoti Matsi järeltulijad, astuvad uhkusega altari ette kloonlammas Dollyga, lausumaks "Jah, mina Jaan Matsi poeg Sitakott, võtan oma sääduslikuks abikaasaks Sinu, Dolly van der Sheep`i"...




 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

Võrdõiguslikkusest ei ole mõtet rääkida, sest inimesed ei ole ega saa kunagi olema võrdsed. Ma teen siis ettepaneku hakata maksma kõigile inimestele ühesugust palka, olenemata soost, vanusest jne (raha on viha ja vaenu alus).
Ma tahaks näha, kui palju inimesi seda ettepanekut toetab. Ja siis ma küsin, teades tulemust ette, miks te nii sallimatud olete? Elame võrdsuses ja sõbralikkuses!

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Ütlen anonüümselt. Teie blogi oli huvitav lugeda. Ja issanda loomaaed on tõesti suur, piiritu. Tänu Teile sai "kooseluseadus" rahvusvahelisema mõõtme ja uus noor valitsus jõudis ka lahinguväljale, ainultet millisele? Selle seaduse loomest jään ootama Teie raamatut, jääks lugu ka tõestisündinute hulka.Edu Teile!

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits, kas te ei arva, et vahest on ajakirjandus valinud poole sellepärast, et ajakirjanikuks soovivad tänapäeval saada ühesuguse mentaliteediga noored. Mõned üksikud erandid muidugi välja arvata.

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanikuks soovivadkdi saada tavaliselt (üksikuid erandeid on alati) pealiskaudsemad ja eetika suhtes pohhuistlikumad.

 
At 03:43, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:46, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:49, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:52, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 

Postita kommentaar

<< Esileht