reede, mai 30, 2014

Pullerits: Kuidas vältida enda kooma ajamist?

Laupäevaõhtune täiendus:
homseks mõned soovitused, kuidas sõita Tartu rattarallit - lugege siit!
*
Neljapäevane Õhtuleht: «[Eesti k]ahurvägi on Läti pommitamiseks valmis». Oli või? Mängust ei ühtki väravat, vaid üks väravahõnguline olukord kohtumise lõpus. Penaltitega kaotus 2:4. Nagu paar päeva tagasi ütlesin: olge, futbollihaiged, õnnelikud, et Gibraltari vastu viik saadi.
*
Rene Mandri on saanud valmis Jõgeva rattaralli video. Seal on ka kaks intervjuud minuga, üks enne sõitu ja teine pärast finišit. Tänu mu kollasele kiivrile olen ka esimesel 20 kilomeetril peagrupis hästi nähtav. Esimesel karmil tõusul, kus grupp ribadeks tõmmati, on näha, kui teravalt esimesed ründasid, ja on näha, et tõusu keskel läksin veel päris lootustandvalt.
*
Delfis tegi Ivar Jurtšenko koguni uudise minu avaldusest, mille esitasin pärast Jõgeva rattaralli lõppu. Ehk Delfi neelaski sööda alla. Küll see käis kergesti.
*
Tänases, reedeses Tartu Postimehes ilmus mu kolumn «Tappa lödipüks», mis sai inspiratsiooni siin blogis paar sissekannet tagasi külvatud mõtteseemnest. Arvata võib, et see kolumn ajab paljudel harja punaseks. Või ei? Just äsja tuli telefonikõne, kus lugeja tänas väga selle kirjutise eest, et hästi on naelapea pihta tabatud. Ja seejärel sms: «Tere! Hea lugu lödipükslusest! Jagan Su mõtteid!»
*
Neljapäeval helistas Tiit Piiskoppel, Tartu rattaralli meditsiiniteenistuse ülem. Ta oli murelik: ratta- ja jooksuvõistlustel osalejad ajavad end järjest rohkem kooma. «Inimesed on jõhkraks muutunud,» nentis ta. Eriti problemaatilised on tema sõnul need, kes sõidavad pühapäevasel rattarallil teises kolmandikus. Esimese kolmandiku sõitjad on kogenud, nendega enamasti muret pole, avaldas ta lootust, ja viimase kolmandiku sõitjad on jällegi sellised, kes võtavad asja rahulikult ning endale tavaliselt liiga ei tee.

Ta hoiatas enne rattarallit – tegelikult on see hoiatus universaalne, mitte rattaralli-spetsiifiline – kahe asja eest. Esiteks, kui enne võistlust on olnud kas või kerge haigus või on enesetunne halb, olgu varuks kaks plaani. Plaan A: ei lähe üldse starti. Plaan B: osalen hästi ettevaatlikult.

Teiseks, pani Piiskoppel südamele, on võistluse ajal vajalik juua – juua ja süüa. Valdavalt tekivad rajal probleemid vedelikupuudusest ning sellest, et veresuhkur läheb n-ö alla. «Kui tunned, et on janu, on juua juba hilja – ega järele ei joo,» manitses ta.

Vedelikupuudusest tekkivad probleemid ilmnevad enamasti enne võistluse lõppu, tõdes Piiskoppel. Neil puhkudel muutuvad tema sõnul tavaliseks mitteadekvaatsed reaktsioonid, teadvushäired: näiteks öeldakse pärast, et ei mäletata viimastest kilomeetritest midagi.

Kogenud rattamehed soovitavad, et tunnis võiks juua liitri. See tähendab, et kui sõit kestab kolm ja pool tundi – siin on jutt ikkagi kiiretest sõitjatest, olgu rõhutatud –, läheb vaja kolme ja poolt liitrit vedelikku. Minu ratta raamil on kaks pudelihoidjat. Sinna mahub kaks liitrit. Jõgeva rattarallil, kus 110 km läbimiseks kulus minut alla kolme tunni, jõin kuumas ilmas tühjaks mõlemad oma pudelid. Puudu ei tulnud. Aga pärast kuulsin meestest, kes olid juba kahe ringi järel kuival ja jännis.

Veel üks soovitus: juua tuleks korrapäraselt, iga 15-20 minuti järel, mitte nii, et joote ühe korraga kõhu punni. Kui korraga liiga palju juua, võib tekkida iiveldus, hoiatas Piiskoppel. Kindlasti soovitas ta juua pärast geeli imemist või batooni hammustamist, sest siis imenduvad nood organismi paremini.

Ja veel üks asi, manitses Piiskoppel: jooma peab regulaarselt ka siis, kui on jahe ilm ning janu justkui ei tunnegi.

Omalt poolt lisan, et eks palju olene ka harjumusest. Olen jahedate ilmadega teinud kaasa küllaga Tartu Velo Klubi trenne, kus ligi kahe tunni jooksul pole võtnud ühtki sõõmu, ent ometi olen lõpus suutnud kõvasti tempot juurde kruvida. Ilmselt on mul väiksem vedelikuvajadus, kui paljudel teistel.

EMHI prognoos lubab pühapäevaks vahelduva pilvisusega ilma, kohati võib sadada hoovihma, puhub muutliku suunaga tuul 3-7 m/s, õhusooja tuleb 12-17 kraadi. Kui tõesti nii läheb, on see päris mõistlik rattasõidu ilm. Aga juhul, kui päike pilve tagant palju välja vaatab, on kasulik, märkis Piiskoppel, end päiksekreemiga sisse määrida, eriti heledanahalistel ja punapeadel ning neil, kel on palju sünnimärke. «Ja faktoriga 25-30, mitte faktoriga 15,» lisas ta.
******
Fins & Things Trail, Sand Flats Recreation Area, Moab, Utah, 24. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Tüdrukud vaatavad mullu Otepääl Tartu rattarallit. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Jooma peab! Pudel pihku. Mullune Tartu rattaralli. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Juua-juua, võtke juua! Tüdrukud jootmas mullusel Tartu rattarallil. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Hästi varustatud noor jootja mullusel Tartu rattarallil. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix

121 Kommentaarid:

At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Selge. Endast tugevamate vastu ei saagi valmis olla. Kas nii või? Eesti ei iialgi olla valmis mänguks Brasiilia vastu, sest sealt tuleb iga kell kaotus. Valmis saab olla ainult Fääri saarte vastu, sest ainult sealt saab tulla võit? Imelik loogika. Nii nagu PP ei saa iialgi olla valmis ühekski rattaralliks ega suusasõiduks, sest võitu sealt ei tule.

 
At 11:24, Anonymous Ain said...

Soovitan antud kirjatükki ja Tiit Piiskoppeli soovitusi võtta tõsiselt. Siinjuures võiks ära unustada selle 2/3 reegli. Teine kolmandik on sageli vähese kogemusega, kuid see-eest on teatud enese alalhoiuinstinkt, mis enamasti aja peale jooksval või sõitval esmesel osal puudub. Oma kogemuse põhjal oskan öelda, et isegi kui jalg liigub kergelt ja mõte näib selge, võib ärakukkumine tulla kiirelt ning ootamatult. Ühel hetkel jooksed ja järgmisel hetkel avastad ennast maski alt naised ümber askeldamas. Seda ei saa lugeda meeldivaks kogemuseks. Isegi vaatamata suurele naiste hulgal, mis alfaisasel automaatselt suu vett jooksma paneb. Võistlustel on adrenaliin siiski sees ja enesetunne ei anna päris adekvaatset pilti. Ükskõik, kui kõvad spordimehed harrastajad tahavad olla, siis enamikul on pere ja esmaspäeval on vaja uuesti tööl olla. Tark pidi õppima teiste vigadest.

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

Oluline on ka see, kuidas rattasadulas süüa ja juua, kutsun üles ettevaatlukusele vältimaks kukkumisi!

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Tänane artikkel postimehes, mulle väga meeldis, kas lödipükstele see ka kohale jõudis, kahtlen. Tanel Talve ja taoliste urka-tv valijaid ja vaatajaid on rahva seas enamuses.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

3 h jaoks on täiesti piisav kaks 0,75 l pudelit. Kui ei ole väga palav ilm, sest sa ei sõida ju grupisõidus kogu aeg täistambiga, tüübid kes on atrõõvis neil kulub tõesti rohkem, teistel kes peagrupis loksuvad nendel on tegu ikka natuke üle aeroobse pingutusega. Pooltel kes peagrupis sõidavad ei olegi plaani ega võimekust minna atrõõvi.

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Eesti avalikkust on täna hommikul vapustanud teade, et lödipüksluse väljajuurimise eestkõneleja Priit Pullerits esines avaliku vabandusega ja tunnistas oma eksimust(http://sport.delfi.ee/news/jalgrattasport/uudised/priit-pullerits-vabandan-koigi-eesti-jalgratturite-ees.d?id=68781127).

See on selge märk lödipükslusest, mis on enda võimusse võtnud juba terve Euroopa. Seal on kombeks pidevalt vabandada ja kahetseda oma eksimusi, erinevalt Venemaast, kus vabandamine on allaheitlikuse märk. Vabandamise kaugele ei jõua, lõpuks oled sunnitud veel vabandama ka jalgpallurite ees.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ajab möga.
Aga nendest, kes rahvaspordiüritustel end oimetuks ja teepervele pikali sõidavad (jooksevad, rullitavad, suusatavad), võiks pikemalt kirjutada. Selle vastu on suur huvi. Mõnus on ju jälgida kui inimene kõigest jõust pingutab, et lollust teha.

 
At 12:40, Blogger Priit Pullerits said...

...Ma vabandab, et ma vabandasin. Ja vabandan kohe ära ka selle eest, et ma vabandasin, et ma vabandasin.

Kuidas too vabandus sündis? Pisteti pärast sõitu mikker nina alla. Kui sulle juba sõna antakse, tuleb midagi huvitavat öelda. No vaadake näiteks kas või sealsamas Jõgeva rattaralli videos, kui paljud on suu peale kukkunud. Kuulge, see oli ju meelelahutusüritus, võtke rõõmsalt! Niisiis mõtlesingi käigult, et ütleks midagi ootamatut ja intrigeerivat - niisama pläägutada ja nämmutada ei ole ka ju mõtet. Ja siis jutu sees tuligi spontaanselt mõte, et kuna jalgratturite seltskond on mind Eestis nii hästi omaks võtnud, siis peaks ühe vana asja ära klaarima - ja ühtlasi tooma välja selle (kas ikka märkasite?!), et rattasõit on ala, mis nõuab arukust ja IQd. Niisiis, kaks ühes! (Ja jälle olen uudistes sees, seda kolmandaks, kuigi Jõgeva rattarallil lõpetas 78 sõitjat enne mind, aga neile osutatav avalik tähelepanu - nullilähedane. Nüüdismaailmas pead ise hoolitsema selle eest, et sa olemas oled.)

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Selge, kui ei joo, on "koppel".
Pullerits on aga küll lati väga alla lasknud. Blogi asju saab veel hädapärast lugeda - parem siiski ainult silmadega üle lasta - mujal aga - täielik mõttetus.

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Järjekordne 184-sõnaline pläägutus

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige Priit!
Ja mis peaasi, tuim eesti sipelgapesa on taas kihevile aetud. Nii peabki!

Sest kes eilset mängu nägi? Eesti meestel puudub sportmängudeks vajalik isamaalisus ja intelligents. Väljamaa treener ei saa asjale pihta, vaid arvab et demonstreeritud lödipükslus oli ajutine. Ei ole. Sporti on tegemas uus põlvkond eestlasi kel eesnimed Karol, Janar, Ken, Steven, Frank. Selge see et nendel meestel ei ole identiteeti, ega saagi olema. Mis kokkukuuluvust või rahvustunnet sa sellistelt ootad?

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Kõigele lisaks on Priit veel šõumees. Väga tervitatav!

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

Eks varsti pea futboolihaiged Priidu käest andeks paluma hakkama. Karta on et nad peidavad end "kollektiivi" taha.

 
At 14:22, Anonymous Moraalselt kindel mees said...

"Tappa lödipüks"
Väga asjakohane ja aja biiti tabav artikkel. Tuleb tunnustust avaldada.

Euroopaga on aga juba jah väga keskpärane lugu...

 
At 14:26, Anonymous Bullfrog said...

Priit on tubli. Tabab aja biiti ja kirjutab sellest otse ja ilma poliitkorrektse retoorika taha peitumata.
He is our man

 
At 14:38, Blogger Priit Pullerits said...

Postimehe kommentaariumis käib hirmus ragistamine minu tänase kommentaari üle, plusse ja miinuseid jagatakse nii siia- kui sinnapoole. Ometi vaatab sealt vastu üks kurb tõsiasi: enamik lugejaid pole loo põhisõnumile pihta saanud. Ja sõnum on see, et kui ühel pool meist on pehmod ja lödipüksid ning teisel pool tugevad ja karmid, siis meie ei saa seal vahepeal olla lödipüksid ja pehmod, sest pehmode ja tugevate põrkumisel, nende vahele jäädes, oleksime meie lödipükstena esimesed kaotajad, mis tähendab, et ka meie peame saama tugevaks ja jõuliseks ja sportlikuks, sest tugevam pool ses vastasseisus respekteerib ainult jõudu ehk neid, kes on tugevad. Hämmastav, et nii paljudel on sellest raskusi aru saada. Tegelikult, ma arvan, et paljude ei tahagi aru saada, sest on ise lödipüksid ning võtavad minu tänast kirjutist rünnakuna enda vastu - mida see muidugi ka on.

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

14:38 täpselt nii
Inimesed kommivad ikka aiateibaid

Põhiline on see et vaimselt peab olema tugev. Milleks meile need miinid, musklid ja naato lennukid kui Toompeal tehtaks pikaaegselt sissesöödetud simmide abil võimuvahetus 5 minutiga. Ei näe et liberitele ja sotsidele täna mingit vastukaalu oleks.
Osteti eesti juhtkond 1933 ära, ammugi on seda kergem teha täna.

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

... paljud ei tahagi aru saada, sest on ise lödipüksid .....

just nii ongi - lödipüksid on varmad kohe kirjutama - kommiumi, ajalehte, Keisrile endale

 
At 14:51, Anonymous Aabram said...

Kavalusega peab seda asja võtma. Kuniks euroopa on liberastidest ja lödipükstest puhastatud, tuleb olla Puutini sõber. Eks pärast vaata. Ehk saab mingi autonoomia ära räägitud. Sest pikas perspektiivis oleme suur-venemaa taas. Vaata kaardile, Baltikum õnnetu on ju Peterburi puhver. Eks maailmaisandad (meie sõbra NATO tegelikud käskijad) tea seda väga hästi.

 
At 14:53, Anonymous Aabram said...

Kavalusega peab seda asja võtma. Kuniks euroopa on liberastidest ja lödipükstest puhastatud, tuleb olla Puutini sõber. Eks pärast vaata. Ehk saab mingi autonoomia ära räägitud. Sest pikas perspektiivis oleme suur-venemaa taas. Vaata kaardile, Baltikum õnnetu on ju Peterburi puhver. Eks maailmaisandad (meie sõbra NATO tegelikud käskijad) tea seda väga hästi.

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Ma arvan, et tsiklistid on kõik lödipüksid. Üks ühe vastu. Nii tõstmises, poksis, maadluses kui võitluskunstides saavad puutinilt kindlalt habemesse. Niiet missugust tugevust me siis propageerime. Ühel mu tuttaval oli ka palju jõudu. Aga see oli põhiliselt tahtejõud...

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Oled valedel jälgedel. Kellegil ei ole rohkem tahtejõudu kui tsiklistidel. Sa alpides oled tõusu sõitnud? Vaevalt, sest sind poleks enam siin kommimas.

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Gospodin Putinil on seda tähtsamat - vaimujõudu. Kuidas ta muidu kogu selle sarmaatia tsirkuse talla alla saanuks? Eestile oleks vaja sellist meest. Lödipüksid ja nende vereimejad välja ning rahvuslik kapital õitsengule.

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Minus tekib üha enam tahtmine olla lödipüks.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Lahe blogi. Kamp wannabe-sid kaabivad kuninga karvadeta kintsu.

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpall jäi jälle ette. See pole enam mingi seisukoht, vaid diagnoos. https://www.youtube.com/watch?v=mF5bhz87CZs
Ukraina jalgpallifännid, nagu sa ühes varasemas postituses mainisid, kes muidu on vaata et omadega sõjas, saavad enda rahva tegelikku meelsust ja ühtsust näidata tribüünidel. Mis ongi režiimidele, kus on vähem sõnavabadust, väga oluline. Priit ei mõista seda. Ei mõista ka seda, et jalgpallis on IQ-d vaja 20x rohkem, kui rattas. Aga künna edasi ja räägi, kui kõva mees sa oled. Kõik tahaksid su sõbrad olla.

 
At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

aga kuidas eesti jalgpallikoondis oma 20x väiksema IQ-ga (kui tsiklistidel) hakkama saab?

 
At 16:00, Anonymous Joosip said...

...et omadega sõjas, saavad enda rahva tegelikku meelsust ja ühtsust näidata tribüünidel.

aga kulla sõber, mis sellest kasu on? Tribüünil politsei silma all on sõber, tribüüni taga lähevad kaklema niikuinii.

 
At 16:05, Anonymous Oru Juhan, Konservatiivne Põllumeeste Ühendus said...

Eesti tsiklistid on kuidagi pehmoks jäänud. Jõgeval võidavad lätlased, Tartus rumeenlased? Mida hekki? Kunagine eliitala siis nii mandunud? Kus on Eesti noored, kui läti ja rumeenia noored siin auhindu kokku kahmivad? Mida ütleb selle kohta EOK? Mida ütleb härra Seli. Mida ütleb ratta föderatsioon? Küsimusi on, aga kus on vastused?

 
At 16:14, Anonymous Anonüümne said...

Meie noored kütavad Prantsusmaa alamsarja tiimides sealsetele peremeestele manti kokku. See ei ole ka kerge töö.

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpallis saame lätlastelt sauna, hokis ammugi. Jalgrattas ja tennises, meie kunagistel trumpaladel sama jutt. Milles asi? Kas eestlased on alla-andjad? Lödipükslus väga külge hakanud? Või arvati et kui meil on Taaramäe ja Kanter üleilma kuulsad mehed, siis rohkem ei pea midagi tegema?

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Lood on sitad jah. Sport eestis ei edene. Aga noh ju on eestlased taibanud et sport leiba lauale ei too.

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

Õhtust, täna on õhus küsimus kes krt on need tegijad, kes ei suuda mitte sekunditki teha ülekannet tsiklistide tänasest avapeost..."Ülekannet teostab Rockstick Production" parim viis ennast reklaamida PM online peauudisena, krt talvel külm ja paks mets, mis nüüd liiga lage 4g jaoks, isegi finišit ei jõua filmida???
PP aplaus TPM artikli eest, sul tuli puhast kulda. Just eurovisoon oli selle asja krooniks! Kui kaunid poola naised esitasid laulu, ütles M.Reikop saatke nüüd lapsed tv eest ära, naised teevad siivutuid liigutus...mida hekki...järgmisel hetkel näidatakse TV perverssust ja M.Reikop kutsub kõval häälel, tulge nüüd kõik ruttu vaatama. Vot see oli viimane piisk tõrva meepotti.
Pühapäeval näeme,
Joel

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Jess Joel, sul väga õigus. Ei ole labasema ja nõmedama jutuga meest kui Reikop, ja ikka on ta igalpool platsis? Kas inimestel on kõrvad kurdid? Reikop ajab oskamatule käitumisele lisaks lootusetut teksti suust välja.

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Küll Eesti sport kambäki teeb. Lubati järgmiseks olümpiaks kui "põlvkonnavahetus" valmis. Kui laskesuusk rahad taha saab, siis teeb Grete Gaim ilma ja usun kasvab veel nii mõnigi uus tipp peale. Loodame Kontaveitile. Lätlased ei pääse siis üldse ligi. Noortekossus pidavat samuti talendikaid poisse tulema.

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits. Inimene, kelle
mõtlemine on jäänud kinni
aastasse 1993.

Siis sain New Yorki külastatud ja
Newsweeki office'is paar magusat
praktikanädalated veedetud.

Millal see oli? 21 a tagasi.
Ameerika oli siis kõva sõna.
Eriti kokkukukkunud impeeriumi
provintsiaalsest väikelinnast
pärit noorukile, kelle harrastuseks "Spordilehest" ajaleheväljalõigete kogumine.

Tänapäeva maailm on multipolaarne. Maailmapoliitika teemal sõna võtmiseks võiks kursis olla kasvõi näiteks Ida-Aasias toimuvaga. (Aga seal toimub palju - mis mõjutab ka Eestit). Võiks olla kursis Sergei Karaganovi intervjuuga ajalehele "Moskovskij Komsomolets". Kes on Karaganov? My ass...
Vanity Fair

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

ära nüüd hüppa. Kõik keskealised tsiklistid ja suusatajad teavad Karaganovit. Ja Gumiljovi ja Surkovi ja Duginit. Mida ta seal Komsomoletsis siis rohkem kirjutas?

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

Kirjutas, et maailmas väga paljud riigid, sh Brasiilia, India, rääkimata Hiinast, aga ka paljud Euroopa riigid, sisemas soovivad, et Vene-Ukraina konfliktis jääks peale just Venemaa. Kuna keegi ei taha eriti, et Ameerika määraks kõike kogu maailmas (vrdl Obama: "America must lead" ja Ameerika erakordsuse doktriin). Ainult seda ei julgeta eriti avalikult välja näidata. Selles kontekstis tekib küsimus, kas Pulleritsu hurraapatriotism, tema Euroopapõlgus ja ekstremism, mitte koomassesõitmise tee ei ole. Oma sportimised on Pulleritsul küll kõik enese sandistamisega lõppenud. See tee mehe väljaastumiste suhtes ettevaatlikuks.

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Ma loodan et seda aega ei tule. Sest ma ei näe põhjust. Jalgpall on Eestis üle hinnatud. Ta ei vääri seda tähelepanu, mis talle pööratakse. Pohlak ja Co mõtlesid välja et läbi meediarünnaku saaks jalgpalli propageerida, ja selle siis ehk juukseidpidi soost välja tirida. Ei saa. Tehke tööd noortega. Aga see on raske, see on ebamugav.

 
At 09:13, Blogger Indrek Sarapuu said...

Täna pannakse pilt uuesti püsti. Nagu ma uudisest aru saan, tuleb ülekanne kindlasti. Mingit võimalust apsakateks ei ole: http://sport.postimees.ee/2812404/postimehe-otsepilt-tour-of-estonia-jatkub-tartu-linnatanavatel

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpall saab meil olema väga murelaps. Rootsi treenerid ei taibanud ära, et Eestis ei ela 10+ miljonit elanikku kelle seast noori terveid osavaid poisse valida on igati lahe tegevus.

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Pohlak ja Co on teinud siiski päris head tööd, kuna ala, mis oli 20 aastat tagasi eestlaste seas suhteliselt marginaalne, on täna üks enim harrastatavaid sportmänge Eestis.

Töö noortega - see on õige, aga spordiala arendamine ei saa käia nii, et mingil ajahetkel tuleb murrang ning sealt edasi hakkab kõik hästi olema, asjad käivad samm sammult. Alles nüüd hakkavad meil tekkima endistest jalgpalluritest treenerid, kellest mõned on loodetavati nii pädevad, et suudavad tänastele ja hommsetele noortele anda edasi seda, mis neil noortena puudu jäid, selleks peavad nad olema võimelised oma karjäärist järeldusi tegema, loodetavat selliseid on. Lootust sellele annab ka see kui meie noortekoondis on mitu korda EM kvalifikatsioonist eliitringi turniirile pääsenud ja enam ei ole tavaline noorte tulemus 0-5.
U-21:
http://en.wikipedia.org/wiki/Estonia_national_under-21_football_team

Nagu näha, pole seal mitte midagi häbenemisväärset. See 8-0 Taanile, mis on maailma jalgpalliski väga arvestatav maa, tuli suuresti 2 kiire ja õnnetu punase kaardi tõttu.

Täna õhtul Eesti-Venemaa.

 
At 13:55, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav nädal oli. Palju pläägutamist meedias, samuti tavapärast nämmutamist. Kõige tähtsamas küsimused jäid aga vastamata. Miks Postimehe vanemtoimetajat Pulleritsu ei valitud ERR sporditoimetuse juhiks? Millised olid selle läbikukkumise süvapõhjused? Pulleritsu enda poolt vaadates on ilmne, et see löök jätab sügava jälje pikaks ajaks, mitmeks aastaks. (Mida oli näha ka Rene Mandri osava pushimisega meediasse jõudnud videolõikudest, kus "alfaisane" Pullerits enne ja pärast võistlust intervjueerijaga vestlemas). Kas põhjus on Pulleritsu jalgpallivihas? Viimane on viimasel ajal palju kõneaineks olnud ja Pullerits on ise igati "sütt lõkkesse kühveldanud". Kõige ilmselgem ei ole aga alati tõde. Pulleritsu võiks piltlikult nimetada "miljoni foobia meheks". Asju - ideid, nähtusi ja persoone - keda Pullerits vihkab ja kardab - on pikk-pikk rodu. Selge on see, et inimesel, kes vihkab-kardab immigrante, jalgpallimängijaid, mustanahalisi, naisi, vasakpoolseid, sotsialiste, liberaale, president Obamat, president Ollandi, prantslasi kui rahvust, hollandlasi, rootslasi, lätlasi, Euroopa Liidu kodanikke ... you name it - võib tulla takistusi avalik-õigusliku meediaorganisatsiooni olulise struktuuriüksuse (jutt ei ole mingist laost või remondiosakonnast) juhiks kandideerimisel.
Milline (või millised) "teened" ülalloetletud pikast nimekirjast said aga kandidaat Pulleritsule saatuslikuks? Eesti meedia, kus üksteise tegemisi, sh karjääriliikumisi küllalt kiivalt jälgitakse ja arutatakse, kahjuks ei ole suutnud tegelikku, juurpõhjust üles leida ja avalikkuse ette tirida. Kas Pulleritsu kandidatuur tunnistati ebasobivaks parempoolsete vaadete tõttu. Parem-vasakpoolsuse skaalal tiirutab Arteri toimetaja (kes suudab vajadusel oma vaateid ka maskeerida ja mängida sõbralikku rahvameest) kusagil Martin Helme ja Eerik-Niiles Krossi vahepeal. Seega nn "ultra". Kas see sai takistuseks? Ei, ei saanud. Vaatamata sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna populaarsuse kasvule hoitakse nn suurt meediat kindlalt parempoolsena. Konkurents on kõva, kuid üks parempoolne lisaks ei tee kunagi kahju. Samamoodi ei saanud põhjuseks olla Pulleritsu üldteada ameerikameelsus, tema Start-and-Stripes-lipuga ringijooksmine ja Manhattani-kummardamine. Ka ameerikameelsete osas on konkurents ülikõva, kuid see ei saanud olla takistuseks. Nii erinevaid põhjusi läbi käies ja analüüsides jõuame üllatava tõeni. Niidiotsa annab kätte ülalnimetatud Rene Mandri produtseeritud video.
[Siinkohal on asjakohane väike kõrvalepõige. Internetis on ringlema pandud kellegi (noore?) Eesti filmitegija Rosenvaldi poolt ülesvõetud ja Sportlandi spondeeritud promovideo "Why Kenyans are the Best Runners in the World". Näide sellest, kuidas videot teha ei tohi. Märuli rütmiga ja totalitaarsete režiimide - meelde tuleb agitprop, "tahte triumf" jms - kinematograafiakeelega arusaamatu soust, kus läbisegi jooksvad keenialased, Tiidrek Nurme, mingid uusmeremaalastest hipsterid vennad Robertsonid. Videost jääb absoluutselt selgusetuks, mis seos on Nurmel, hipster-jooksjatel Robertsonidel ja keenialaste andekusel (mis on omaette, teadlaste poolt uuritud teema).]
Tagasi Rene Mandri Jõgeva-video juurde. Vaadates seda eelarvamusteta ja tähelepanuga, tuleb välja tõeline põhjus, miks Pulleritsu ERR sporditoimetuse juhi kohale ei valitud. Pullerits ei ole telegeeniline! Jätab fataalselt lapidaarse (s.o lameda) mulje. Nii teles ilma ei tee. ERR sporditoimetuse profiil ei seisne aga ainult teksti tootmises. Väga suur osa on telel. Tele spetsiifika on ka teine, osav ja vilunud tekstikirjutaja jääks seal hätta. Seetõttu ei ole imestada, kui väga hea (teksti)ajakirjanik Pullerits teleekraanil feilib. Moraal: iga kingsepp jäägu oma liistude juurde.

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Valge mees, ameeriklane Rupp jooksis 10000 m 26:44. Kui valged suudavad ikkagi joosta selliseid aegu, siis miks meie lödipüksid jooksevad kõik üle 29 min, Tiidrek vist on saanud alla 29 nibin-nabin, aga see ei tähenda mingit taset, nii joosti 50 aastat tagasi.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Suurepärane kuukommentaar. Väga suure ettenägemisega ja üldistusjõuga kirjutatud.
Pullerits jättis ainult ütlemata, et Venemaa president Putin mitte ainult ei mängi hokit, vaid räägib ka vene keelt (русский, russkij).
Iga päev.
Vene keel on jõuline, mehelik brutaalne. Tõeline matšode keel.
Fonoloogia (eestlastele koolipingist tuttavad "susisevad" häälikud), grammatika, leksika - kõik on äärmiselt energeetiline. See on ka põhjus, miks venelased väidavad, et russkij vabas konkurentsis (kui kunstlikke keeleseadusi Ida-Euroopa riikides poleks vastu võetud) loomuliku protsessina tõrjuks välja nõrgemad keeled.
"Russkij jazõk velik i mogutš" - vene keel on suur ja võimas, ütlevad venelased ise. Putin harjutab (igapäevase vähemalt tunnise džuudotreeningu kõrval) päevas vähemalt 8 tundi vene keelt.
Järeldusi, mida meie Eestis peaksime tegema, võib igaüks ise teha.

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

Kiirelt jookseb Galen Rupp.
Neegrid järel vutt-vutt-vutt.
Treener: Alberto Salazar.
Mees on jooksurajal staar.
Kuid ka eestlastel on rutt.
Meil on Dr Holden, single-speed'-i mees Ivar Tupp!

 
At 17:28, Anonymous Kostas Nublitskas said...

Pohlak ja Co on teinud siiski päris head tööd, kuna ala, mis oli 20 aastat tagasi eestlaste seas suhteliselt marginaalne, on täna üks enim harrastatavaid sportmänge Eestis.


Marginaalne oli seepärast et koondise väljund oli NSVL rahvaste spartakiaad. Lisaks oli tegu nö. venelaste alaga.
Täna harrastatavamaid seepärast et ei vaja investeeringuid. Kampsun ja telliskivi postiks maha ja läks! Eesti jääb alatiseks Fääri saarte ja Andorra klassi, kuna ei ole piisavalt rahvast ja klimaatilised tingimused on kehvad. Vaja oleks jalka sisehalli igasse alevikku, kuid alevikud hakkavad meil tühjaks jääma. Kunstlikult, tv reklaamide jms tsirkusega taset ei tõsta. Vaja oleks ca 10 mõtsnikku iga 15 aasta järel, nad üles leida ja koondisse toppida. Siis võiks olla Euroopa keskmik.

Pohlak leidis omale pensionisamba ning IAAF-i abirahad tõstsid kunstlikult jalgpalli meil harrastatavamaks. Oleks pidanud end õigesti hindama. Eestil on võimalus tulla enne korv ja võrkpallis, kui jalgpallis meistriks (EM).

Jalgpall teeb töölisklassist kuulekad eliidi orjad. Ega asjata ei propageerita maailmas jalgpalli.

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

Pohlak leidis omale pensionisamba ning IAAF-i abirahad tõstsid kunstlikult jalgpalli meil harrastatavamaks.
........................
Kle, ajuhiiglane, Parkinsoni tõbi vaevab või hoopis Alzheimer? Sinu silmipimestav asjatundamtus jalgpalli alal jätkub. Tarmo Rüütlit suutsid sa korduvalt Tarmo Männiks nimetada, nüüd siis IAAF, mis on Rahvusvaheline Kergejõustikuliit, FIFA ja UEFA on need, kust Pohlak raha saab ja mitte vähe.

 
At 19:40, Anonymous Anonüümne said...

17:28

Oleks need sisehallid siis suuremates linnadeski. Meil tehti Tallinnasse läbi häda 1 valmis.

Tartussegi üksi oleks vähemalt 4 vaja.

Mis venelaste alasse puutub, siis on see suhtumise küsimus ja venelaste alaks muutus see vast pigem selle pärast, et eestlased olid liiga pehmod (selle foorumi moesõna)

 
At 22:49, Blogger Priit Pullerits said...

Nii pikk jahvatus, 13:55, ja nii vähe adekvaatset sisu. Kui ma ka nii bambusesse lahmiks, siis tuletataks mulle seda kaheksa aastat meelde igal võimalikul hetkel. Asi oli palju proosalisem: ERRil oli vaja administraatorit ja manageri, kes istuks homne päev lennukile ja sõidaks kuskile kaugesse punkti hinna üle läbi rääkima. Vaja oli lihtsalt teistsuguste oskuste ja kogemustega inimest, kui mina. Mingi jalgpall ega maailmavaade ega Jõgeva rattaralli järel kollase kiivri all pähe paistva päikese käes kuivanud suuga rääkimine ei puutu üldse asjasse.

 
At 23:10, Anonymous Osmo-Petri, Helsinki said...

Pullerits puhuu totta. Monet teista virolaisista pitäävät jotain 3:00 maratonilla todella ihmeellisenä suorituksena, mutta oikeasti ne on fyysiseltä rasitukseltaan sellaisia haasteita jotka ovat mahdollisia lähes jokaiselle(perusterveelle miehelle), jos vain OIKEASTI haluaa.
Perusterve mies juoksee maratonin alle 3h jos oikeasti haluaa.

 
At 23:32, Anonymous Anonüümne said...

NSVL-is oli kerge tööjaotus. Eesti NSV-lt oodati eelkõige purjetamist, vehklemist, jalgratast, autorallit, mootorratast e.tehnilisi alasid. Isegi korvpalliga saadi päris hästi hakkama kui venemaa metsadest paar pikka korvialust abiks toodi. Samuti oli tubli võrkpall, ainuke mittekontaktne sportmäng. Uimaseid ja aeglasi eestlasi ei olnud vaja jalgpalli mängima. Futboliste leidus liidu peale endilgi küllalt. Mis oli ukrainlase Blohhini fenomen? Kiirus. Kui mees triblas, siis kaitsja lihtsalt ei jõudnud järele. Eesti jalgpall jääb kahjuks inimressursi taha pidama. Tee sa reklaami või mata raha alla (nagu 2 rootsi treenerit), vahet pole.

 
At 23:52, Anonymous Anonüümne said...

Mis asjad need kontaktsed sportmängud on ja miks võrkpall on mittekontaktne sportmäng?

 
At 23:58, Anonymous Anonüümne said...

aga sa nuputa.
Näiteks kriket ja pesapall peaksid ka mittekontaktsed olema. Tennise paarismäng. Kui 2 inimest saab võiustkonnaks lugeda.

 
At 00:01, Anonymous Anonüümne said...

Täpsustan küsimust. Kas kontaktseid spordialasid tuleks käsitada kui atavismi, jäänukit inimkonna ürgsest brutaalsest minevikust? Eestlased olid siis NSVLis kultuuriliselt tõesti teistest peajagu üle, kui ülalolevat alade nimekirja vaadata..

 
At 00:08, Anonymous Õpetaja Silli said...

Tere tulemast, ajuhiiglane 23:52, kallil lauba õhtal ka meeste sekka!
Vaata, kool on kasulik maja. Väljast, kaugelt kaedes, võib paista peaaegu nigu lüpsilaut või viljakuivati, kuid sisse astudes on avastamisrõõmu küll ja veel pikkadeks aastateks ning sealt lõpuks lahkununa väga lollid küsimused isegi ei kerki enam sisekosmoses üles. Rääkimata siis suuremas ringis.
Tasub proovimist!

 
At 00:12, Anonymous Anonüümne said...

> Uimaseid ja aeglasi eestlasi ei olnud vaja

Võib-olla oli põhjus siiski selles, et Eesti NSV põliselanikkonna kultuuriline tase, mida keerukates tingimustes siiski, eriti 60-70ndatel tugevasti edasi arendati, tingis eestlaste liikumise kontaktsetelt aladelt tehnilist taipu nõudvate alade (mootorsport, autoralli) juurde. Nimekirjas olev vehklemine ei käi kuidagi kokku eestlaste väidetava uimasusega. Jalgratas, rääkimata "rikaste rahvaste" ja miljonäride spordiks olevast purjetamisest, on peamiselt edukate, mõttetööd tegevate inimeste sport, nagu Pullerits üleeelmises blogikandes veenvalt näitas. Seegi kinnitab mõtet, et eestlaste spordieelistused olid mõjutatud pigem kultuurilisest arengutasemest.

 
At 00:25, Anonymous Anonüümne said...

Kuna purjetamine oli olümpiasport, siis oli seda töölisklassi seas vaja harrastada ikkagi. Ning kallidus oli suhteline toona. Kosmosesse on ka kallis lennata. NSVL lendas sinna mürinal.
Eesti kui mereriik oli siin eelistatumas seisukorras kui Valgevene, suur Venemaa ise. Põhja-jäämeres individuaalse purjetamisega ju ei tegele.

 
At 00:28, Anonymous Anonüümne said...

Eelneva mõtte jätkuks. Siis juba 60-70ndate lõpul olime jõudnud tasemele, kus "rikka maailma" spordialades olime NSVL tipus. Barbaarsete spordialade osakaal oli väike. Pärast taasiseseisvumist on areng olnud vastuoluline. Lääne massikultuuri levik on taas kasvatanud jalgpalli osatähtsust, ka eestlaste seas.
Mis asi on sportmäng? Mingi imelik oksüümoron. Kui hundikarjana tegutsevad läti profid Jõgeva ralli esimesel tõsisel tõusul gruppi ribadeks tõmbavad (vt video), nii, et kollase kiivriga sõitev Pullerits ei saa mitte millegagi vastata, siis on asi mängust kaugel.

 
At 00:36, Anonymous Anonüümne said...

Nimekirjas olev vehklemine ei käi kuidagi kokku eestlaste väidetava uimasusega.

ühe või kaks mitteuimast eestlast ikka leiad. Kui neid ju platsil korraga 11, siis 60% neist on väga uimased.
Kui vaatad telekast tippjalgalli, siis näed kui atleetlikuks ja kiireks on läinud tänapäeva vutt. Katsu sa palli enda käes hoida - kohe tormab 2 vastast peale. Seega, moodsas vutis pead olema kiirete liigutustega ja kiire otsustusvõimega.
Kes on juba keskealine, see mäletab 1982 Itaalia koondist ja Paolo Rossit. Kuidas mängis see 165cm õbluke ründaja Saksa kaitsjate vastu? Rummenigge jalgu mäetate? Saksa kaitsjatel olid kõigil sellised. Mees oli väle kui välk. Tänane täht Neymar pole ju ka kuigi atleet. Aga triblab. Kiirus.
Aga seal peab vee midagi olema. Wayne Rooney on kiire ja tugev, aga kuhu on mees jäänud? Noh, siinsed jalkaspetsid, seletage palun.
Eestlased ei ole enam kehaliselt tublid. Vaadake jooksu ja ujumist. Seal ju eesti koondis puha venelased

 
At 00:40, Anonymous Anonüümne said...

Jah, Eestil oli meri. Kuid pangem tähele, et see meri oli piirivalve tugevas lukus. Tavaliselt inimesel ei olnud praktiliselt mingit võimalust paadiga merele minna. Isegi mere äärde ei pääsenud (keelutsoonid). Samuti ei olnud Eestis kõrgtehnoloogilist ja suuremahulist auto- ja masinatööstust. Need tehased ja konstrueerimistbürood olid NSVL suurtes tööstuskeskustes. Ometi olid eestlased edukad. Nn ressursiteooria seetõttu ei päde. Nii nagu ka Jaapani edu põhjused ei ole Jaapani loodusressurssides.

 
At 00:54, Anonymous Anonüümne said...

Tahtmata kedagi solvata või halvustada - kui vaadata meie kesk-pikamaa jooksu esinumbrite Tšerepannikovi, Patjukki, ka Tšernovi, isegi Fosti füüsist, kehalisi proportsioone, siis ei paista kusagilt, et venelased ja ukrainlased eestlastest kesk ja pika jooksu suhtes antropoloogiliste eelduste poolest üle on. Eestlaste hulgas peab leiduma sama sihvakaid, atleetlikke noori mehi ja naisi - ja veel paremaid. Küsimus on miks neist jooksjaid ei saa.

 
At 04:03, Anonymous Anonüümne said...

Väga õigeaegne, kuldaväärt nõuanne Pulleritsult. Lausa unikaalne. Tuleb õppida liidripositsiooni enda kätte võtma.
Obama: "America must lead" (kõnes West Pointi lõpetajatele)
Putin: "Venemaal peab etendama maailmas liidri rolli" (kolmapäevases kõnes, samuti Genštaabi akadeemia kuulajatele)
Huu uill liid?

 
At 08:10, Anonymous Anonüümne said...

Uimaseid ja aeglasi eestlasi ei olnud vaja jalgpalli mängima.
..............................
Nõuka aeg on su aju pöördumatult kahjustanud, räägi veel mõni GEP-i anekdoot, tegelikuses ei ole eestlased näiteks venelastest aeglasemad ega uimasemad ühti. Vähemalt kui kohalike venelaste ja poe kassasaba järgi otsustada, siis on pigem venelased need uimasemad isendid, eestlane laob kaubad kassalindile, maksab kaardiga ja ongi poes käidud, venelane hakkab alles siis rahakotti otsima kui kassiir arve on öelnud, siis meenub talle, et kilekotti ja sigarette on ka vaja, eelnevalt oli kassapidaja veel tema eest poe teises otsas kaalumata jäänud kartuleid kaalumas käinud. No vot siis, eestlased ei ole jalgpalli jaoks sugugi aeglased-uimased, ükski meeskond ei koosne ainult Rossidest ja Messidest, kiireid ründajaid leiab ka eestlaste seast - Oper, Anier ja Ojamaa kas või. Järgmisel nädalal mängib Eesti koondis Islandiga, mis peaks olema maailma põhjapoolseim jalgalliriik. Sinu teooria järgi peaks tegi olema veel aeglasemate ning uimasemate tegelastega kui eestlased, pealegi on nad rahvaarvult rohkem kui kaks korda meist väiksemad, tegelikkuses aga on Island meist kõvem jalgpalliriik, lihtsalt jalgpalli on seal arendatud kauem, kuna vahepeal ei olnud aega ja võimu, kus sinusugustel ajuhiiglastel oleks olnud voli otsustada, mis mäng islandlastele sobib ja milline mitte.

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Priit ilusti esireas vasakus ääres, koht on õige valitud, sest paremast äärest saab esimesse kurvi suurema kiirusega ja seega esimesele tõusule minna suurema algkiirusega ja seal võib juba palju ära teha.

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

krt paremas mitte vasakus ääres :)

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Otse rajalt, just kõlas stardipauk ja Priit tuiskas nagu lingust lastud rajale, selles sööstus oli muljetavaldavat enesekindlust.

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Priit, miks sa peaksid seda vältima, sa võiksid vabalt kooma minna.

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

OTSE Raja 53. km. Kollases kiivris sõitev Pullerits on haaranud juhtimise enda kätte ja püüab kõlbulikest meestest organiseerida gruppi eessõitjate püüdmiseks.

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

OTSE 68. km. Kuutsemäe teerist. Tagant läheneb suur grupp rattureid. Pullerits julgustab mehi ja kutsub neid üles vastupanu osutama.

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Island meist kõvem jalgpalliriik, lihtsalt jalgpalli on seal arendatud kauem, ...

järelikult ei saa me kunagi Islandist paremaks, sest seal on arendatud kauem. See kauem kestab ju aegade lõpuni.

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

Taaramäe sai Prantsusmaal 28.koha. Aga see eest vedas Cofidise poisid kaksikvõidule.
Huvitav, kunagi karjääri alguses vedas Vader joogipudeleid. Nüüd veab mehi lahti. ???

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

Ülikõva rattariik, kus esikohti nopivad lätlased, rumeenlased(!) ja soomlased!???

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

järelikult ei saa me kunagi Islandist paremaks, sest seal on arendatud kauem. See kauem kestab ju aegade lõpuni.
..................
Suhtumisega, et me nii aeglase-uimased, kliimat ka ei ole ja keelame taseme puudumise tõttu (koondiste tasemel) meil jalgpalli üldse ära kindlasti ei saa. Tegelikkuses on näiteid küllaga, kus on sihikindla töögs suudetud üsna olematult tasemelt Maailma ja Euroopa mesitriteks tõusta küllaga, näiteks Taani jalgpall, Soome jäähoki, (eks)Jugoslaavia (riikide) korvpall. Kas või Soome korvpall oli veel mõnikümmend aastat tagasi eestlaste jaoks naljanumber, praeguseks ollakse MM-finaalturniiril.

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Kohe saabub kulminatsioon, ka Priit tuleb 200 sekka, teeb ta lõpus spurdi mis jätab tema grupetto kõik selja taha, kas saab mees veereda üle joone käed taeva pool sirutatud - ma tegin seda jälle, kõik see saab vastuse lähiminutite jooksul

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

tuli 188 koht ja oma grupetto keskel, ei olnud vist põhjust käsi taeva poole ajada. See aasta on muidugi TRR tase lahja, proffe starti ei tulnud, huvitav miks profid ei tahtnud seekord sõita.

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Eespool kirjutati et Taaramäe on teatud mõttes "basket case". Kas Šadeiko samuti? Et võimeid nagu oleks, ometi ei realiseeru?

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.delfi.ee/news/jalgrattasport/uudised/voimas-minek-taaramae-vedas-tiimikaaslased-kaksikvoiduni.d?id=68791889

Alati olen siin olnud pasakott ja ega ....

Loodame et siis meie lugejad sama avameelsed on nagu Vader Prantsusmaal

 
At 15:21, Anonymous Kalmer S. said...

Vabandan kommentaariumi ees kuna ennist tegin maha Eesti jalgpalli. Tegelkult on Eesti jalgpall täna suurepärases seisus ning potentsiaali on veel palju palju rohkemaks. Igatahes, palju vabandust ja palju edu!

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

See jalpalli tippriikide kiirel vutil on kindlasti osa rahvaarvus, aga ma ei usu küll, et alal, kus sellised hüper summad liiguvad ja mängijate eest makstakse kümneid miljoneid + hüper palgad on sport dopinguvaba.

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

No ei olnud Priit selleks sõiduks valmis. Ei olnud, sest esikoht jäi püüdmatuks. Kas sellist rattariiki me tahtsime?

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.delfi.ee/news/varia/muu/eesti-kriketikoondis-kaotas-balti-karikamangudel-latile.d?id=68792395

Kas järjekordne tõestus, et Eestis ei osata sportmänge "mängida"?
Üksvahe oli hõiskamine et Eesti on käsipallis balti kunn. Kohe seejärel tuli lätlastelt 26:23 suhkamit ka.

 
At 19:15, Anonymous Anonüümne said...

Kas leidub mõni nii kõva mees, kes paar tundi peale finišit juba kirjutab/kommib? Taaramäelt oleks sissekanne juba valmis.

 
At 19:28, Blogger Priit Pullerits said...

Just lõpetasin Postimehele rohkem kui 5000-tähemärgilise loo tegemise.

 
At 19:40, Anonymous Anonüümne said...

väga võimas, Priit. On sul seda energiat või mitmele mehele jagada

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

eesti rattasport on masnedavas seisus-kodustel tähtsamatel jõuproovidel ei suudeta esikohta vötta...ainult üks suur promo käib
kah priit

 
At 20:41, Anonymous Anonüümne said...

Mida härra tahtis sellega näidata, et kukkus teistega võistlema?

 
At 20:43, Anonymous Anonüümne said...

Pedetunnetuega ükspõlv väntas taas ratta seljas.

 
At 20:44, Anonymous Anonüümne said...

Vaatan et Priit I omasuguste seas - kõige parem, ilusam, kenam, targem, kõike õigesti tegev, mittekunagi eksiv, laitmatu, imekspandav, vuih kui teised eksivad, imeline, suurim, õilsam, õiglasem, austusväärsem, südamlikum, ja jälle ikka kõige kõige parem (kas te näete mind ikka kõik) - on lõpetanud järjekordse Tartu rattamaratoni kõige parema 188. kohaga.

Õnnitlused - Suur kummardus eksimatumale!!!

 
At 20:44, Anonymous Anonüümne said...

Olen ammu tahtnud küsida, Priit, kas olete ka kepimees?

 
At 20:50, Anonymous Anonüümne said...

Delfi kirjutatakse, et georgi lindiga ratturid olla meie omi seganud. Keegi nägi, puutus kokku?

 
At 20:51, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas sa seda ka kirjutasid, et formaat hakkab end ammendama? Et igasugu võidusõite on ilmunud tohutult ja kõigile neile ei jätku võistlejaid. Või mis 'spin'-i reportaažile andsid?

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

numbriga 999 oli georgi lindiga.
Tulevad siia meite õuele tüli normia.

 
At 21:17, Anonymous Elmo, Euroliidu sulane said...

Andnud neile georgi lindiga ülbajatele kohapeal peksa. Aga tüüpiline eesti argpükslus - ah mis mina, las teised jändavad. Eriti veel et olevat tahtlikult teisi seganud.

 
At 21:22, Anonymous Anonüümne said...

Hahahaa, mõned mehed on tänasest sõidust ikka megakibestunud... ja nüüd elavad siin oma kaotusevalu välja.

 
At 21:35, Anonymous Anonüümne said...

Ma olin 220+ kohal. Kaotasin Priidule napilt. Aga sõita oli äge.

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

Näha on, et mingid lödipüksid on haledalt vanameistrilt lakki saanud ja nüüd siin üüratus hingevalus midagi inisemas. Haledad lohhid...

 
At 21:55, Anonymous Anonüümne said...

Vanameistrilt ei ole häbi lakki saada.

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

Nõrgad mehed olete. Oleks saanud 2 kärbest ühe hoobiga - rattasõitu ja näopeksu. Ise süüdi et minna lasite.

 
At 22:56, Anonymous Anonüümne said...

Vanameistrilt lakkisaamisest rääkides, siis Rattarallil ei teha kellestki harrastajate seast vanameistrit. Jõujooned pannakse paika TRMil, kus ikka sõita jõudmine ka loeb. Eks sügisel näeb, mis Pulleritsust saanud on, eelnevat teades ütleks ,et parandamine peaks kõva tulema, kui vaid meest on.

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...

Tere kõigile ketitrügijatele.
Kas teil tõesti pole muud teha kui minna kaasa Priidu uute harrastustega. Vabandust Priit. Et elu koosneb ajast ja aeg tiksub sinna kuhu me kõik jõuame siis ütlen Priidu sõnu kasutades aastast 2009 vist, ratturite IQ ei saa ei ei saa kunagi küündima üle 70. Miks? Sest ükski harrastus, mis on seotud spordiga, ei saa kunagi olla seotud inimese vaimse tegevusega. Need on täiesti kaks erinevat maailma. Lausa vastik on lugeda, kuidas üks Priit hüppab ühest basseinist teise,lootes leida sealt paremaid ja huvitavamaid kaaslasi. Olen ise teinud ühte koma teist ja ütlen ausalt, Mõelge vähem oma tulemuste üle!!! Käin selles blogis ja kiidan ja laidan Priidu tegevusi. Kui rada on raske siis saan Priidust aru, miks koht on just selline aga tõmmata TiRRRRRRi kusagil, käige metsa. Võtke ratas ja sõitke nädala pärast sama aeg sõltumata ilmast. kuradile te seda keegi teete. nii et saun soojaks , viht likku ja ... Toredat päeva ja palju km ratta seljas.

 
At 23:16, Anonymous Anonüümne said...

Veidi statistikat.

Mitu meest edestasid Priitu, kelle sünniaasta algab numbritega 1964 ja väiksem? Priidu sünniaasta on teatavasti 1965

Ma julgen väita, et Priit sai selles arvestuses Eesti meistrivõistlustel 7. koha.

Selles vanusegrupis oli võistlejaid ligi 300

Tehke järgi!

 
At 23:34, Anonymous Anonüümne said...

Aga enne Priitu lõpetas ligi 50 tartlast. Seega, Tartus peaks trennikaaslaseid jaguma.

Priit peaks trenniga ikka jätkama, isegi kui tulemused muutuvad kehvemaks, siis medalid tulevad aina lähemale :)

Eesmärkideks võiks olla omavanuste ja vanemate arvestuses TOP 3
tartlaste seas
eestlaste seas
rahvusvahelises konkurentsis.

Seekord medaleid veel ei saanud, aga ega nad enam kaugel ka pole.

Tuled Tartu meistriks, siis oled ühtlasi ka Eesti meister!

 
At 23:34, Anonymous Anonüümne said...

Mitmele mehele toob Tartu üritustest kirjutamine leiva laual? Priit on üks neist vähestest. Siit ka motivatsioon punnitada, mitmeid kuid ette treenida. Nii lihtne see ongi.

 
At 23:39, Anonymous Elmu, ettevõtja, Pangodi said...

Kui ma treeniks nii palju (ajaliselt ja intensiivuselt), oleksin ammu pankrotis.

 
At 23:53, Anonymous Andres, arhitekt said...

Pulleritsu meetodid on huvitavad lugeda. Nagu seiklusromaanis. Ise neid rakendada, arvan, et ei mõjuks loomingule hästi.

 
At 06:57, Anonymous Anonüümne said...

1544 eestlasest lõpetajat ei suutnud 59 soome esindajale (sic!) kotti pähe tõmmata? hale tase. Kui vutis oleks eestlasi platsil 26 korda rohkem kui soomlasi, siis ei oleks mingit küssat,kes võidab:)
kah priit

 
At 08:14, Anonymous Elmo, Euroliidu sulane said...

Nihilistlikud meeleolud siin kommiumis. Priit peaks enamusele diliiti panema. Mis see siis olgu mehed? Kas olete isamaalised torsod või mingid haledad pamfletistid?

 
At 08:33, Blogger Priit Pullerits said...

Kirjutati: "Mitmele mehele toob Tartu üritustest kirjutamine leiva laual? Priit on üks neist vähestest."

No mis jutt see on?! Ei ole ma KTM üritustest kirjutades küll mingit leiba näinud. Ei teeni ma siin blogis neist sõna võttes leivakübetki.

 
At 09:11, Anonymous Anonüümne said...

Priit,gde reporaaz,davai põstreje ,vse zdut bljad.

 
At 09:23, Blogger Priit Pullerits said...

Palun tsipa veel kannatust, kohe tuleb reportaaž, vaja vaid pildid juurde valida.

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

Kutsun tüüpe üles lahkuma Pulleritsu blogi jälgijate hulgast loobuma sellest kui sõltuvustegevusest. Viibige selle asemel värskes õhus ja lugege kasvõi maakonnaajalehti. Las see nihverdis sügab omaette kubet sadulas.

 
At 09:59, Anonymous Petri-Osmo, dipl insinööri, Helsinki said...

Fat ass Estonians - you were beaten and you always be! Heh-heh

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Igsätli, Petri! Eestlased polnud selleks sõiduks valmis. Näotu lugu.

 
At 11:18, Blogger sfsd said...

,
Oakley Outlet Online,
Ugg Boots Sale,
http://www.outletonline.in.net/,
Coach Outlet,
Burberry Outlet,
Toms Outlet Online,
Chanel Outlet Online,
Oakley Outlet,
http://www.handbags.in.net/,
Coach Handbags Outlet,
Michael Kors Handbags Outlet,
MCM Handbags Outlet,
Gucci Handbags Outlet,
Burberry Handbags Outlet,
http://www.outlet.us.org/,
Michael Kors Outlet,
Burberry Outlet,
Nike Outlet,
Ralph Lauren Outlet,
Ray Ban Outlet,
http://www.shoesoutlet.us.com/,
Nike Shoes Outlet,
Air Huarache UK,
Air Max Shoes Outlet,
Supra Shoes Outlet,
Toms Shoes Outlet,
Coach Bags Outlet,
Coach Factory Outlet,
Michael Kors USA,
http://www.misblackfriday.com/,
http://www.co-om.com/,
Nike Air Huarache
ugg boots outlet
polo outlet online
The North Face Outlet
Michael Kors Outlet Canada
MCM Backpack
North Face Outlet
polo outlet
New Balance Shoes Outlet
Coach Online Outlet

 
At 03:41, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:46, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:49, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:52, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 07:37, Blogger chenlina said...

jordan shoes
nike basketball shoes
ugg sale
ray ban sunglasses
red bottom shoes
jordan shoes
fila shoes
balenciaga shoes
adidas outlet store
michael kors outlet clearance
chenlina20180831

 
At 09:27, Blogger chenmeinv0 said...

cheap oakley sunglasses
nike outlet online
flip flops
toms shoes
fossil handbags
tory burch outlet
michael kors outlet online
swarovski gioielli
chaussure nike
chloe handbags
2018.9.29xukaimin

 

Postita kommentaar

<< Esileht