kolmapäev, mai 07, 2014

Pullerits: Kamanda kamanda vastu – ja tuld!

«Kas üritame kahekesi jälle kamandad kätte saada?» küsin Steve Astokilt, kes nädal tagasi oli ees kihutavaid nelikuid jälitades vedanud Viljandi poolt Tartu peale mitu kilomeetrit jutti kiirusega 53-54 km/h.

Tegelikult – mõttetu küsimus. Olin juba Tartu Velo Klubi ühissõidu algul aru saanud, et seekordne tempo teda ei rahulda. Ja mind ka mitte. Jõgeva rattarallil, milleni on jäänud alla kolme nädala ja mille stardinimekiri on hakanud jõudsalt pikenema, nii aeglase kiirusega küll kaugele ei jõua, eriti arvestades, et lätlased saadavad sinna koguni profitiimi. Tartust Tallinna poole välja sõites liikus gruppo compatto rahulikult 31-32 km/h. Kui Astokiga vedama läksime, tõmbasime kiiruse kolmeks kilomeetriks 36-38 km/h ligi. Aga niipea, kui vahetuse üle andsime, kukkus tempo jälle endiseks. Ja kui Kärevere poolt Lähtele lähenedes uuesti vedama läksime ning mitme kilomeetri järel teistele ka töö tegemise võimalust otsustasime pakkuda – enne seda tuleb teadupoolest eest spurtida ja tuulealusele küljele manööverdada –, pedaalisin seejärel rahulikult pool kilomeetrit üksinda ees, kuni vaatasin, kus siis grupp on... Grupp oli rohkem kui sada meetrit maha jäänud.

Kui seisma jäin, et gruppi järele oodata, küsis tagant saabunud dr Leho Rips: «Kas said pulsi üles?»

Ma ei saanud aru, millest ta räägib. Kelle pulsi?

Jaan Veeranna, Tartu Velo Klubi autoriteet, asub pärast Äksi ringi, kui sõidetud saab ligi poolteist tundi, korraldama Lähtel vägede liikumist – et saata rünnakrühmlased teele. Aga esialgu ei taha keegi initsiatiivi näidata. Mina ka mitte, sest mul on teine plaan: lasta mõni kamanda ette ja hakata seda siis püüdma. Lõpuks moodustub siiski tegus nelik, kuhu kuuluvad dr Rips ja veel üks samasugune mustas dressis sõitja ning kaks Haanja Rattaklubi vormis meest. Aga nende minek Lähtelt allamäge Tartu suunas ei ole kuigi otsustav. Vaatame Astokiga üksteisele otsa ja püüame nuputada, kas see kamanda hakkas nüüd tööle või mitte. Liigume temaga kõrvuti allamäge rahulikult, pooleldi tirri lastes, et vahe ikka käriseks.

«Vändake ka!» kostub tagant meile hüüe. «Me tuleme muidu selga.»

Olgu, paneme jalad tööle.

«Eee-eeeeh! Kuhu nüüd?! Pidage hoogu!» kostuvad järgmised hüüatused, kui umbes 700 meetri pikkusele tõusule läheme.

«Ega te pea ju järele tulema,» püüan üle õla hõigates tagumisi rahustada. Arusaadav, ega nemad ju tea, mis mul plaanis.

Hoiame ees pedaaliva kamandaga umbes 150-meetrist vahet. Läheme tõusul 36 km/h. Üllatavalt kerge on. Kogu aeg on suur varu, kaks käiku on reservis.

Vaatan üle parema õla. Astoki taga on ka üks Velo Klubi mees kaasa tulnud. Hüva, lähme siis kolmekesi.

Nagu vaikimisi kokku lepitud, võtab Astok mäe otsas vedamise üle. Veloklubilane läheb tema kannul, siis mina. Ees on selgelt näha, et kamanda on nüüd korralikult tööle hakanud. Aga Astok teab oma ülesannet: vedada nii kõvasti, kui jõuab, et kamandale võimalikult lähedale saada.

Ta töötab traditsioonilises headuses, äärmiselt motiveeritult. Vahe väheneb silmanähtavalt, kui tihedalt ees kamanda liider ka ei roteeru. Kamanda on selgelt püütav, pole kahtlustki.

Ent kui Astok on ees ligi kolm kilomeetrit tööd rabanud, näen, et ta hakkab kangutama. (Pärast saan teada, ilmselt miks: ta oli eile jõusaalitrennis käinud.) Seejärel tõmbab ta peagi kõrvale. Vahe kamandaga on 50-60 meetrit. Velo Klubi mees võtab juhtimise üle.

Ta jätkab hea, endise tempoga. Kuid mitte kaua. Ligi 300 meetrit ees tuult murdnud, liigub ta kõrvale. Nüüd on minu kord. Vahe kamandaga on 30-40 meetrit.

Maanteel laiuvatelt varjudelt näen, et olen jäänud üksi. Mõlemad mu kaaslased on loobunud. Pole hullu. Tunnen endas piisavalt jõudu, et viimane vahe üksinda kinni tõmmata. Kummardun sügavamale leistangi kohale, vajutan tugevamini pedaalidele.

Jah, siin pole kahtlust: kui kamanda nüüd just ei kiirenda, olen mõnesaja meetri pärast neil sabas.

Nii lähebki. Hämmastavalt kergelt. Ei pea isegi lõõtsutama.

Sätin ennast vargsi kamanda kannule ja jälgin asjade käiku tagant. Tunnetan, mis kiirusega nad liiguvad, millise rütmiga töötavad. Püüan ära tabada, kui suur on nende varu. Ma ei üritagi nende ketti end vahele kiiluda, sest olen n-ö võõras, pole minu asi nende heaks tööd teha – ja nende meeskonnatööd segada. Kui oleks võistlusolukord, tuleks passida, milline on õige hetk tagant ründamiseks.

Pistan paar korda rivi lõpust nina hetkeks välja – et tajuda, kas suudaksin üksinda tagant ette kiirendada. Tundub, et suudan küll. Panen end vaimselt rünnakuks valmis.

Aga siis lõpetab kamanda kui üks mees ühtäkki töö tegemise. Mehed lasevad jala sirgu. Kõik. 5 km sai neil täis.

Loomulikult oleks narr nüüd mingi rünnak ette võtta. Lasen samuti jala sirgu. Liuglen neile kõrvale. Näod punased, silmad pisut klaasistunud, lõõrid pahinal pumpamas, vaatavad nad mulle otsa.

Siis üks reageerib, ütleb mulle: «Me lasime tempo alla. Vaatasime, et muidu sa ei jõua.»

Naeratan neile.

Aitäh, mehed, vahva tagaajamissõit oli! Ja aitäh, minu mõlemad abilised, kes tegid suurepärast tööd ja andsid kõigile õppetunni, kuidas tuleb kaaslane ka raskest olukorrast superpositsioonile vedada.
******
Jaanus Laidvee cycling in Mill Creek Canyon, Moab, Utah, 23. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Jõgeva rattaralli 2013. Foto autor: Mihkel Jüri
Foto 2: Retrostiilis kamanda Itaalias Siena lähistel. Foto autor: AFP/Scanpix
Fotod 3-5: L Eroica Sud, jalgratturite retroüritus 4. mail Itaalias Buonconventos Siena lähistel. Fotode autor: AFP/Scanpix

57 Kommentaarid:

At 11:54, Anonymous Kristjan1 said...

Lugesin kiirelt läbi, mind ei olnud kohapeal ega ei tea ka teiste tundeid ja kommentaare.
Tekkis siiski mõttes tõrge, kui see mees Astok vedas teid kolm kilomeetrit, kustus ära kas siis tema ette vedama minnes tõesti ei tule mõttele, et ootaks/võtaks teise sappa endale. Kohe ei jõua ju järgi paugutada kui puhanud mees ette tõmbab. Ise jälgin seda isegi võistlustel - lihtsalt nö härrasmehelikusest.

 
At 12:03, Anonymous Varnadsky, informeeritud seltsimees said...

Jah mehed, paugutaks ja atrõõviks ise ka hea meelega, aga olen haige ja aheldatud kotkas. Sellegipoolest, soovin teile kõva pärituult ja võtke esmalt see Läti kamanda kotti ja seejärel vedage nad rihmaks kuni moraalselt murduvad ja alla annavad.
Samuti on tore kuulda et kunagise Tartu SuurGruppetto autoriteedid hr. Veeranna ja hr. Pullerits ikka tegijad mehed edasi on.

 
At 12:12, Anonymous Anonüümne said...

Loen ja mõtlen, kas õhupall nimega Pullerits läheb eneseimetlusest lõhki pauguga või vaikse visinaga. Paha haisu on igatahes tunda....

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Minu vana isa ka rääkis kunagi et sõbrad, hoidke kokku. Kui olete ühtne kamanda, siis ei murra teid ka pahim vaenlane. Omal ajal vene sõjaväes sai Naaši poistega atrõõvis oldud ja voi kurrat kus panime, tagasi kah ei vaadanud, Tünamo poistele panime pika puuga sisse, kumm läks puru, muidu oleks Rahvuste Karika koju toonud, raisk ma ütlen alati on mingi kaigas kodaras või muu jama

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

Mis kole russitsism "kamanda"?
ÕS igatahes sellist sõna ei tunnista.. häbi häbi.

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sa pane oma rattale tahavaatepeegel, mudu punnid ilmaasjata, kui grupp maha jääb. Ja saad ennast kah vahest piiluda ja siis oleks teid juba kaks atrõõvis. Üksi on igav.

 
At 17:57, Anonymous Anonüümne said...

Nagu Agatha Christie krimkat loeks, iga lause lõpeb ootusärevusega, mis saab edasi kangelasest, kas ta suudab. Võimas. Kuid ma ei saa ühest asjast aru, mis koht siis lõpuks tuli, palju ette jäi, selgusetu mitmes sa olid, 5, 6ses, koht on ju tähtis.

 
At 18:33, Blogger Priit Pullerits said...

...viies. Mehed andsid oma käitumisega (jalg sirgeks) mõista, et nüüd on lõpp, kui olin sabas viiendal possal. Ei jõudnudki tagumikku sadulast tõsta, kui show sai äkki läbi.

 
At 18:42, Anonymous Anonüümne said...

> – et tajuda, kas suudaksin üksinda tagant ette kiirendada. Tundub, et suudan küll. Panen end vaimselt rünnakuks valmis.

Mees räägib kiirendamisest. Nagu Gorbatšov 1985 : glasnost-prestroika-kiirendamine. Vaimselt ei suuda end enam kiirendada? Näiteks Vikipeediast endale selgeks teha, Snowden oli CIA ja NSA agent, mitte Venemaa agent.

 
At 20:28, Anonymous Anonüümne said...

Tubli, Priit! Kestvad ovatsioonid!

Kas see oligi sinu treeneri õpetus, et sõltumata grupi treeningukavast pead sina ikka koguaeg täiega andma? Kahtlen ...
Ikka imestan, et hoolimata sinu halvustavast ja hoolimatust suhtumisest treenerite nõuannetesse, sind veel keegi aitab. Aga pole midagi, varem või hiljem läheb neil see üle (soov sind õpetada).

Ja siiski, Priit, tõelise ratturi mõõdupuuks on eraldistardist sõit - sina ja kell - kõigil sama rada ei ei mingit tuules sõitu.
14.mai Kambja ootab - kõvale mehele ei tee ju 16 km tirts paha ning ennem seda saad Tartust starti soojaks ja pärast sama teed tagasi lõdvestust. Ise olen juba kolmandat aastat käimas ja kuigi olen tagaotsas, on mul põhjust pidada end sinust kõvemaks (sest osalen!).
Ainult pehmod kardavad temposõidu tõehetke!

 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

Mister Pulleerits ei pea ennast tõestama mingis Kambja eraldistardis. Mister Pullerits on ennast juba sada korda tõestanud kui vabariigi parim ajakirjanik, blogger ja vaimne Juht. Noorte kotkaste eeskuju ja vanade kullide innustaja. Mees üle kogu platsi nagu siin mingi väljamaalane kuulutas.

 
At 21:37, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav kus reamees Kõvatoomas on? Oma kamandaga luurele läinud?

 
At 21:55, Blogger Priit Pullerits said...

Nii, täna Rene Mandri õpetuse ja juhiste järgi lõigutrenn tehtud, kolm korda üksjagu kilomeetreid, lõpus veel kolm purakat ka. Aga väheks jäi. Uhasin neljanda ka otsa. Ega küll küllale liiga tee. Vaat nii, lp 20:28, kes te arvate, et ma treenerite nõuandeid ei kuula. Kuulan küll, täidan ära ja ületan plaanigi!

 
At 22:50, Anonymous Karvajalg Harku vallast said...

Täna läksin ka paugutama, et keskmist kiirust taga ajada aga järsku lõi julma põijeka peale(närvidest). Mõtlesin, et Vääna-jõesuu mäest alla vuhisedes vabanen hädast, tõmbasin anakonda paremast säärest välja ja lasin joosta. Aga tulemus oli see, et anakonda libises näppude vahelt ja tuules lopendades pritsis mõlemad jalad märjaks. Mott vajus ära,keerasin ringi ja kerisin vaikselt koju tagasi. Juhtub ka karvajalgadel! Jõgeva rattaralliks õpin sõidupealt kusemise ära.

 
At 23:10, Blogger Priit Pullerits said...

Hea teema, 22:50 - selles mõttes, et osa rattureid on tõepoolest nagu hällilapsed oma pidamatusega. Tulevad nt trenni ja siis on vaja juba tunni pärast kuuse-peatust ühe u-ga. Kurat, ütlen ma, tühjendage oma põis kodus ära. Või õppige pidamist. Muudkui sirtsutavad nagu koerad iga metsatuka juures.

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits on mingi aine mõju all? Testosterooni üliannus? HGH? Mingi muu ratturite kama? Peaks K. Portile/WADA-le vihje saatma: sõitku Jõgevale kohale, las too prillidega raksu täis Tartu ajakirjanik kuseb purki.

 
At 00:56, Anonymous Anonüümne said...

Õige! Kuse purki, mees! Taaramäe röökis ka nagu pöörane oma blogis, kui tiimi dopingu veomees aga vahele jäi, siis oli äkki toss väljas, astma ja veel 100+ häda ja nii kohe mitu aastat.

 
At 01:09, Anonymous Anonüümne said...

Kui suur on tõenäosus, et Pullerits võib Jõgeva rattaralliks valmistumisel keelatud võtteid kasutada. Kaotada ei ole mehel midagi. Vanus juba 50 alla, jooks ja suusk lõpetatud, rattas veel ainuke võimalus.
Pulleritsul ei ole ka raskust keelatud ainetele ligi pääseda. Ei, me ei kahtlusta Mandret. Kuid endine tippprofirattur peab olema kuulnud, millistes ringkondades aineid liigub. Naiivne oleks arvata, et Savi-Lembergi-Bernatsky koolkonnal järeltulijaid poleks.
Kolmas ja kõige kaalukam, lausa otsustav argument: mehe minek. Nagu Kurat oleks sisse läinud. Literally, vandesõna on endisel kõrgkeele edendajal igas Jumala blogikandes sees!
AInuke sünnis vabandus, mida leida võib -
Pyllerits on WADA agent!

 
At 01:16, Anonymous Anonüümne said...

Hurraa purki sirtsutamisele! Ja noorte meeste jaoks kah purgid kaasa =)

 
At 08:17, Anonymous Anonüümne said...

Priit 21:55 ütles:"...Ega küll küllale liiga tee. Vaat nii, lp 20:28, kes te arvate, et ma treenerite nõuandeid ei kuula. Kuulan küll, täidan ära ja ületan plaanigi!"
Ja siin ongi kala sees - treeningutes plaani ÜLETAMINE on kahjulikum kui plaani alatäitmine. Ega siis plaani tegemine ilmaasjata meistri oskusi ja kogemust nõua. Unusta nõukaaegne mentaliteet - rohkem kui mullu ja enne tähtaegselt - ning sinu tervis ning vorm püsivad kauem!

PS. Plaanist kinnipidamine näitab austust ja usaldust treeneri vastu. Mida näitad sina?

 
At 08:21, Anonymous Anonüümne said...

Just ja sittuda tuleb purki sõidu pealt. See näitab alfaisast.

 
At 08:42, Anonymous Anonüümne said...

Eile toimunud Filter temposõidu sarja avaetapi võitja keskmine kiirus oli 45,84 km/h.

Kui PP oleks koos oma paarimehega kohaletulnud ja stabiilselt 52-53km/h tõmmanud oleksite kõigile kalendriga pannud.

Seni kuni sul ametlikke tulemusi ettenäidata ei ole on sinu jut tühipaljas ilukirjanduslik väljamõeldis. Kodus arvutklahve klõbistades suudab igaüks endale kõva keskmise km/h kokkukirjutada. Tegelikus elus suutis üle 40km/h sõita ainult 49 ratturit kohaletulnud 252st.

 
At 09:04, Anonymous Anonüümne said...

Äkki oleks Priidul vaja oma parda'puuter üle kalibreerida? need siin igapäevaselt raporteeritavad kiirused on tõesti pisut müstilised, kui just tegu koguaeg allamäge ja allatuult liuglemisega ei ole... teine variant on, et Priit vaatab spidokat ainult siis, kui suure kiirusega allamäge lõik käsil, väiksemad kiirused lihtsalt ei pälvi tähelepanu (selektiivne mälu või midagi sinnakanti).
või veel parem, Priit, kui juba plaani järgi trennitegemine käib, siis investeeri jõumõõtjasse ja hakka hoopis vatte raporteerima, nendest numbritest suudab teadlik inimene ka midagi mõistlikku välja lugeda.

 
At 09:41, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pulleritsu blogikirjutistes on töde sama palju, kui ajakirjanik Pulleritsu "Arteri" kirjutistes laupäevase lugemise väärset. Ärimees Keba kõrval, kellel suured plaanid ikka ja alati mingite tobedate kokkusattumuste läbi vett vedama lähevad, on meil siis hull rattahull-absurdist..
Muide Arutu yunYan kirjutab jälle, Jooksuportaalis.

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Rein Taaramäe jälle hädas - pole raha ja pole häid abilisi
http://sport.postimees.ee/2786974/rein-taaramae-uues-lepingus-vaatan-eelkoige-rahanumbrit

või ei saa ma aru "kuhu liigub karavan"?

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Muide Arutu yunYan kirjutab jälle, Jooksuportaalis.

See on suurepärane! Nüri JP muutub aegaajalt Pikriks kui Arutjunjan oma kaastöö saadab.

 
At 11:02, Anonymous Caspar said...

Viimasel ajal ärritun ma kõikide blogide peale. Vaid Priidu suusablogis rahunen maha. Siin selline tõsine isamaalise kamandavaimuga hubane tagatuba.
ps. kasutan juhust ja tervitan kõiki ciclismo harrastajaid (proffe ka)

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Ma tahaks teada kes on siin Favoriit ja kes Autsaider? Kas härra P Pullerits või haledad kintsukaapijatest anonüümsed kommentaatorid?

 
At 13:26, Anonymous Vallenberg said...

Ciclismo on üllas sport mida varauusajal harrastasid vaid ülikud. Eks tänapäevalgi tegelevad tsiklismoga põhiliselt eliitperekondadest pärit õilsa karakteriga mehed ja naised.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus suurele ringile:
kui ciclismo harrastajad on nii õilsad inimesed, siis miks on kommentaariumis nii palju anonüümseid kintsukaapijaid?

 
At 14:45, Anonymous Eldur said...

Tõsised tsiklismo harrastajad sõidavad läbi vihma ja vastutuule 60km 1 tunni ja 10 minutiga, nannipunnid istuvad kommentaariumis.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole alati nii. Vahel on kommentaariumis ka tõsised tegijad platsis. Nagu näiteks Eldur.

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Üksvahe oli jutt et tsiklismo vendadelt võib üle kurgi saada, kui liigselt suud pruukida? On sel nüüd tõsi taga või mis?

 
At 15:04, Blogger Priit Pullerits said...

See on puhas hülgemöla, mis te ajate siin, viimased kirjutajad. Oleks siis veel naljakas, aga ei ole ju. Ei ole vaja vägisi täita seda vaikust, mis on tekkinud pärast viimaseid reportaaže, mis on mõnel mehel ilmselgelt südame alt õõnsaks võtnud, sest, nagu nad näevad, on tempo väga üles kruvitud - aga kruvitakse veelgi.

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Laiade õlgadega võimas naine
http://sport.delfi.ee/news/kergejoustik/maailm/odaviske-em-kuld-vahetab-ukraina-passi-venemaa-oma-vastu.d?id=68631547

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

Mis see tempo on siis? Võib purgi täitumise kohe välja arvutada, kui annate oma uriiniväljalaskesurve! Kas kellelgil on üle 65ml/ajaühiku kohta?

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Tempo, muskel, motivatsioon - see on tänase päeva edu retsept. Kes ühe komponendi välja jätab, on kadunud mees. Lisaks tuleb ala spetside nõuannet kuulda võtta.

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Kui lõpetasin oma lõigutreeningu oli kiirus kruvitud 58,6 km tunnis. Ja alla 52 see ei langenudki. Ning nii 2-3 kilomeetit järjest. Ja seda tavalise MTBga. Üksinda.

Kui PP jõuab ka sarnaste kiirusteni siis võime edasi rääkida, seni mine too poest piima, saad ehk ka tugevamaks.

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

http://www.ohtuleht.ee/578871/taaramae-vaatab-jargmises-lepingus-eelkoige-rahanumbrit

Aga kuulsus? Aga karjäär? Kuhu need jäävad?

 
At 18:46, Anonymous Pukker said...

Olukord on muutunud. Täna ei küsi keegi kas sa oled kuulus? Küsitakse hoopis - kas sul on raha? Seega, Vader ajab õiget asja. Ansipi õpilane Rõivas ütles samuti et kõigepealt saame rikkaks, seejärel aitame muud hädalised järele.

 
At 19:03, Anonymous Anonüümne said...

Ärge alahinnake Eesti meestes peituvat sisemist povvarit.

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetud blogipidaja,

Palun kirjutage midagi ka päris spordist, nagu jalgpall näiteks. Kajastage rajvusvahelisi sündmusi, Inglise liigat jmt. Artiklid velospordist ei huvita kindlasti mitte kedagi peale asjaga teglevate kehakultuurlaste seltskonna. Mainite nimesid kellest keegi mitte midagi ei tea, igasugu Astokid ja asjad.

Tänulik lugeja.

 
At 20:17, Anonymous Luimu said...

oled vales kohas
lgp. tänulik lugeja

kirjuta Kuuglisse futboll
ja leiad huvitavad artiklid inglise liigast ja võib-olla isegi mõnest jorsside suvelaagrist

 
At 20:17, Anonymous reamees Kõvatoomas (epitsentrist) said...

21:37 ei eksinud. Kui olete tähele pannud, siis piiririigis on käimas kõva kaitsetahte rakendamine ka reaalses tegevuses. Oleme oma kompaniiga - kes ilma kahtluseta on ka kõvad kamanda mehed kui Pasi asemel kaherattalisele vahendile istuks - juba päevi L-Eestis sõdinud ja selle käigus lisaks muule ka külade viisi põliseestlasi heidutanud.
Isegi Venemaa on ärevil, näiteks Russia Today kirjutas, et Eestis algas suurim NATO õppus Ukraina kriisi ajal ja Venemaa usub, et see ei aita kaasa Ukraina pingete maandamisele... Värise, Kreml!
Mis tähendab, et it’s war time, not party time ja granaadiheitja tagant arvuti taha jõuab nüüd harvem.

Aga ka huumorit on omajagu saanud, sest kõiksugu prominente ja muidu asjapulki käib metsas igapäeva argielule lisaadrenaliini otsimas ja vastupanu osutamas, kuid nendega teeme me kiirelt sotid selgeks.
Üks wielkopolski sõjamees lasi paraku küll ka kogemata mägra maha ja teine wyomingu kandi mehi kükitas endale asja tehes nõgese perse, mistõttu peagi järgnenud viktoriinülesandel rahmeldas põrandal sellise pühendumusega, et isegi muidu väga hillitsetud kaplan oli lämbumas, aga ei, siiani on olnud paljulubav ja arendav madin. Pauerit on kõigil kõvasti ja ühtegi lödipuksi pole veel sõdurite rivis märganud.

Nüüd on aga aeg minna, tänaõhtune vastutegevus tuleb Tanki-Antsu söakal juhtimisel, kus meie ülesandeks on tanki pidurdada nii palju, et see kontrollaja jooksul metsast välja ei pääseks.

 
At 20:30, Anonymous Anonüümne said...

Lgp 19:35, selle jalgpalli võite endale sisse istuda.

 
At 20:32, Anonymous Jessup said...

Karmi, aga huvitavat elu elad, reamees. Aga meie kontorirotid hoiame sulle pöialt, et sul kaevikus kuiv liiv selja taga oleks ja neile naato lödipüksidele näita kuidas Eesti mees hoo pealt saltot viskab

 
At 21:11, Anonymous Anonüümne said...

19:35 ajab õiget asja. Kirjutage inglise liigast, sellest kuidas Rinaldinho tahtis panna Mourinho naist, aga ekskombel keppis Mourinhot ennast, pealekauba veel Mourinho klubikaaslasi Terryt, Ashtonit ja Mercedes-Benzi, klubi treenerit ja locker room'i uksehoidjat ja viimased keppisid veel pärast igaüks ühtteist. Pildit ka juurde.

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

Rõõm kuulda, et püssinühkija Kõvatoomas on ühinenud teiste püssinühkijatega kohe mitmest endisest ja paegusest kuulsusrikkast suurriigist nagu wielkopolska jpt. Nühkigu vahelduseks üksteise püsse ja vahetagu kogemusi.
Pangem seejuures tähele, et Putin on kokku kutsunud Kasahstani, Belorossija, Usbekistani presidendid ja Rossija Kindralstaabi Juhtimiskeskuses läbi viinud näitliku staabiõppuse "Tuumarünnaku tõrjumine ja vastulöögi andmine".
Mida ma öelda tahan? Et kui tehakse sporti või mängime, siis tähtis on millises liigas. Pullerits kisab siin iga päevastest võitudest Steve Astokiga tartu veloklubi pundi vastu.
Filter Aerobike Time Trial Maanteesõidu Seeriavõistluse I Jüri etapp, mis toimus eile, tõi kokku väga kõvad mehed. Mitte mingisugused rattanühkijad ja sõidu pealt purki kusejad. Näiteks Raul Kotov, AS Eesti Gaas juhatuse liige, sai auväärse 84. koha. Võrdluseks, Tartu rattarallil 2013 edestas AS Gaas juhatuse liige, Raul Kotov ajakirjanik Pulleritsu (ka mingi "juhatuse liige - oli vist endine Schibstedi töötajate nõukogu?) - ei, mitte kahe rattapikkuse, vaid ENAMA KUI KAHESAJA ratturi võrra. Kõnekas fakt.

 
At 22:06, Blogger Priit Pullerits said...

Reamees Kõvatoomas - müts maha, vapustav reportaaž. Kiitus! Nagu näha, said järgmised mehed ka sellest innustust - kommentaaride tase kerkis kohe võrreldes täna päeval siin möllamas käinud tindisolkijate ja haikumeistritega.

Täna olid mõned Pelotoni klubi mehed ka Velo Klubi trennis ja minek oli kohe teine. Autoriteet Jaan Veeranna küll noomis mind ja Astokit, kui laugel tõusul 32ga läksime, et ei tohi üle 30 panna, aga kui siis viimaks paugutamiseks läks, siis tolm lendas. Üks Pelotoni mees pani sellise paugu, et süda läks pahaks (tal, mitte mul) - ise kuulsin, kuidas ta sellest rääkis. Tagasiteel hakati veelgi rohkem tulistama. Meestel adrenaliin kees, päris järsku tõusu mindi lõdvalt 32ga. Üleval lükati üksteise järel käiku sisse. Küll mitme-, küll ühekaupa. Vend ei tundnud venda. Läksin üksinda, panin 47 rauda, mõtlesin, et liigun ju küll, kui siis tuli äkki tagant üks kirkas tuulepluusis noormees ja pani minust piudi! mööda. Äärepealt oleks tuuletõmbusest lenksu vibrama võtnud. Mehed on kohutavat pauerit täis. Aga lõpus ei viitsinud nad enam millegipärast pingutada ja viimasel tosinal kilomeetril sõitsin neil eest ära. Finišijoonel vaatasin selja taha ka viimaks - teisi polnud nähagi.

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Ah et isand Pulleritsuga ühte kamandasse kuuluv isand Astok kannab eesnime Steve! Kaksikmoraal ja topeltstandardid ütleks selle peale idanaabri välisminister, alles tegi isand Pullerits siinsamas blogis etteheiteid kodanikule, kes oma lapsele nimeks pannud Cäthy Grete Cabriele Kiin ja nüüd läheb atrõõvi Steve´i nime kandva kodanikuga! Ptüi, hääldadagi ei oska sellist nime - on ta steve, stiiv või koguni familiaarselt stiivie?

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

Steve kõlab nagu viitaks mingile pedede siseringi nimele. N0 insult intended.
Ülalolev järjekordne Pulleritsu kiri on aga super. Milline power! Beat Generation'i juhtfiguuride Burroughs'i ja Allen Ginsbergi tasemega võrreldav. Need tõmbasid alati nina kokaiini täis, siis kirjutasid.

 
At 00:07, Anonymous Anonüümne said...

Just tagasi staadionilt. Tegin 100 ringi, keskmine ringiaeg 68,5 s. Ilma puhkepausideta. Lõppu veel 4 ringi otsa.

 
At 02:01, Anonymous Anonüümne said...

Шо куришь, хозяйн?

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

No vot, näete ise, kui kõva mees on Priit - vaatasin eelpool viidatud Aerobike protokolli ja näen, et võitja Ivo Suur tema kõrval oma keskmise 45.84 km/h suisa lödipüks! Rääkimata tagapool olevatest Urmas Karlsonist ja Marko Albertist.

Tallinna meeste nõrkusest annab aimu ka see, et esimene naissõitja (keskmine 43.17 km/h) mahtus esikümmnesse - Tartus Priit ega Astok seda küll poleks lubanud!

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit on rattakunn ja suusavürst ning seda tõsiasja ei väära ükski nakitsev kommentaar. Prriit võib vabalt sõita ka 28km/h, kuid seda KUIDAS KÕIK OLI kuuleme esmajärjekorras ikka tema sulest.

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

Seni, kuni Pullerits ei ole end mees-mehe vastu proovile pannud - rattasõidus on selleks eraldistardist võistlust, Time Trial (igasugused rallid ja-sõidud ja-matkad, trennid jätama palun kõrvale) - ei ole ta enamat, kui libeda sulega ennasttäist ja enesekeskne hale könn. Time Triali võimalusi pakutakse Eestis heal tasemel küllaldaqselt: Kambjas, Jüris,..
Muide, spordiblogide jälgijaile on siinse kekutamise kõrval praegu ilmselt hoopis olulisem, kas Andres Keba peab vastu või jätab spordi pooleli?

 
At 08:19, Anonymous Anonüümne said...

imestan,
miks tsainikunahas talent (või talendinahas tsainik?) Paugu Priit pole oma äktiviteete Endomondosse üles tähendanud, kus kõik need semi-müütilised kiiruslikud parameetrid koos kõrguste profiili ja tuule suunaga oleksid faktiliselt üles joonistatud?

Usute tõesti, et see on jäänud tehniliste võimaluste puudumise või tahtmise taha?

Usute et sihuke nartsisstliku isiksusehäire käes piinlev (või kümblev?) sokk jätaks sellise väimaluse kasutamata?

Usk on võimas asi. Töötab.
Loba toidab kirikut[loe:blogi]

 

Postita kommentaar

<< Esileht