kolmapäev, aprill 16, 2014

Pullerits: Kas mind vahetati Chris Froome’i vastu välja?

Teeme algatuseks ühe asja selgeks. Ma tean, mida enamik teist, Eesti edukatest sportlikest alfaisastest, tahab minu käest täna, kolmapäeval küsida. Kas Postimehe juhtkirjas kooseluseaduse pooldamise kattevarjus avaldatud toetus samasooliste kooselu registreerimisele kattub ka minu seisukohaga? Teatan siin selgelt: ei, ei kattu. Olen raudselt veendunud, et abielu, ükskõik mis muude sõnadega selle varjus igasuguseid kooselusid ka ei seadustada, on ainult ja üksnes mehe ja naise vaheline asi.

Aga lähme edasi veelgi šokeerivama teemaga. Nimelt vallandamisega.

Paar päeva tagasi sain vahendaja kaudu – jätan heatahtliku abistaja tema turvalisuse kaitsmiseks salajasse – jahmatava sõnumi. Tekst oli lihtne: «Pavo käskis uue treeneri pildi saata.» See on see pilt siin ülal paremal.

Mida?! Mind on elus kaks korda ametist lahti tehtud – eilses Postimehes tsiteeris Eesti värske võrkpallimeistri, Tartu Bigbanki peatreener Andrei Ojamets NSV Liidu legendaarset korvpallitreenerit Aleksandr Gomelskit, kes tema teada olla öelnud, et alles pärast seda, kui sind on kaks korda vallandatud, võid end pidada õigeks treeneriks –, aga mitte keegi polnud seda veel teinud vahendajate kaudu ega kirja teel. Teadsin siiamaani, et olen omaaegse Eesti esisuusasprinteri Pavo Raudsepa treener – tema sõnul parim, kes tal kunagi olnud, sest mitte keegi pole tema eest nii palju võidelnud ja teda nii jõuliselt toetanud –, ja nüüd järsku hundipass?

Olukord oli ilmselt piinlik, sest ega uue treeneri võtja mulle otsesõnu öelnud, kes ta uus treener on – nagu tahaks mind suurest valust säästa. Aga nii palju ma ikka sporti tunnen, et tunda ära, kes on pildil: Chris Froome, mulluse Tour de France’i võitja. Ta ju enam-vähem minu mõõtu mees, vaid sentimeeter minust lühem (186) ja kaks-kolm kilo kergem (69).

Küsisin Raudsepalt otse, karmilt: kas ma olen siis vallandatud ja Froome on minu asemel treener?

See küsimus oli Raudsepale ilmselt sedavõrd otsekohene ja valus, et ta tõmbas kohe paar sammu tagasi. Ta lasi vahendaja kaudu vastuseks teatada: «Peatreeneriks jääd ikka sina ja Froome jääb abitreeneriks.» Vahendaja lisas omalt poolt: «Nii olevat ta [Raudsepp] kokku leppinud.»

Ilmselt tahab Raudsepp liituda Eesti veteranratturite armeega ja taastada sel alal on endisaegse hiilguse. Kas teate, et Raudsepp sai Tartu rattarallil 1996. aastal 12. ja aasta hiljem koguni kaheksanda koha? Veel kahel korral, selle sajandi algul, on ta lõpetanud kaheksandas kümnes. Tõenäoline, et tema näol on lisandumas ratturite seltskonda veel üks kõva ja ohtlik pedaalija.
******
Helicopter trying to rescue a fallen mountain climber at Fisher Towers, Moab, Utah. 23. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Chris Froome ja Pavo Raudsepp. Foto: Pavo Raudsepa kogu
Foto 2: Chris Froome tähistamas mullu sügisel kriteeriumivõistluse võitu Jaapanis. Foto autor: Reuters/Scanpix

82 Kommentaarid:

At 10:51, Anonymous Keemo, Tallinn said...

Soovin tutvuda sportliku, hea kehaehitusega mehega. Vanus pole määrav. Rattur, suusataja, jooksja (mitte pikamaadistantsid). Sobivusel koos/abielu.

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit, üks kõrvaline küsimus. Vaata, mis venelane tegi. Vene Föderatsiooni kodakondsust saab nüüd taodelda igaüks, kes elas või kelle otseliini (esi)vanemad elasid NSVL või Vene Impeeriumi aladel. Kuna topeltkodakondsus kujuneb tasapisi normiks - U. Paet ei näe selles probleemi - siis võib arvata, et paljud eestlased (kõnelemata Eestis elavatest venelastest) võtavadki sellle RF kodakondsuse. Mugav Peterburis kontserdil käia. Ja eestlase loomus - kui nänni antakse, siis tuleb võtta. Millele selline areng välja viib ja kas sellest võib olla mingit ohtu? Aitäh!

 
At 11:09, Blogger Priit Pullerits said...

...jah, väga halb lugu, väga halb. Kõige traagilisem on see, et poliitiline lühinägelikkus paistab valitsema ka kohalike valitsejate seas. Neile on praegu olulisem puššida homoabielu, sest nemad näevad seda riigi julgeoleku garantiina - no tule, taveas, appi! ,- kui mõelda riigi eksistentsi ees seisvatele tegelikele probleemidele. Aga tagasi spordi teemasse!

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Õige jutt Priit.
Aga kui Putin lubab ja Paet ei näe probleemi, siis kavatsen ka mina, teravalt rahvuslik eestlane võtta vene kodakondsuse. Nii igaks juhuks. Vanaduses hea turvaline. Või mis vanaduses? Juba selle aasta lõpus kulub marjaks ära. Näe Talts tõi ka medalid koju. Kardab et viiakse Moskva muuseumi.

 
At 11:39, Anonymous Kessu Sink said...

Riigikogu oskab meil tarvidusel olla vägagi efektiivne. Homoseadus ja piirilepingu ratifitseerimine tehakse ühe tunni sees klaariks. Tubli!
Kakskeelsus ja 0-kodakondsus oleks järgmine paar.

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Vot-vot, igaks juhuks. Võti pribaltide südamesse on leitud.

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Priit on meie generatsiooni hääl.

 
At 13:05, Anonymous Absoluutne said...

The voice of our generation. The man of our era.

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Toetan eelkõnelejaid. Seli ja Sukles EOK-ist minema. PP asemele.

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Priidu kohta öeldakse "the man with no limits". Tahaks ise ka niisugune olla.

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

The man with no limits on hästi öeldud. Õigesti ka. Sest mehed pange käsi südamele - kes teist on kohtunud Al Gore'i, Seb Coe ja Andrus Ansipiga? Noh?

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Imal...

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

Selle postitusega ja eriti esimese fotoga sobib kokku pilt tänase Postimehe spordiküljelt - http://f.pmo.ee/f/2014/04/16/2964198t81hdf40.jpg

I.A.

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Eks Froome peab ka ju kuidagi palgalisa treeningkavadega välja teenima. Eestis on see ju väga populaarne, endised tippsportlased, et tegelda lisandväärtust andva tööga, tegelvad mingite treeningplaanide tegemisega. Priit kui hästi praktiline inimene, mis sina sellistest, "õhumüüjatest" arvad, kus see lisandväärtus on. Kas see kui harrastaja sõidab TRR-l 300nda koha pealt 100ndaks on suur lisandväärtus või ei ole.

 
At 16:42, Blogger Priit Pullerits said...

...On küll suur lisandväärtus. Kolmesajanda koha peale sõitjaid on koos minuga sadu, aga kui mõni neist sajandaks tuleks - vaat siis juba oleks, millega teistele kolmesajanda koha peale sõitjaile koht kätte näidata. Olen veendunud, et ükski siin lugemas käiv rattahuviline ei ütleks ära sellest, kui tal õnnestuks oma koht parandada 300. pealt sajandaks. Ja ta oleks selle üle väga õnnelik ja uhke. Mis on loomulik. Mina ka oleks (just: tingiv kõneviis).

 
At 16:57, Anonymous Anonüümne said...

Ilmselt võib nüüd mõni. Kes viitsib sobrada vanades blogikannetes,leida mitmeid lauseid. Mis eelmisele postitusele risti vastu ütlevad. Stiilis, mis vahe see on, kas te olete 50nes, 100s, 200s. :)

 
At 17:08, Blogger Priit Pullerits said...

...aga see elu huvitavaks teebki, et inimesed muutuvad, arenevad jne. Kui kõik oleks kogu aeg ühesugused, siis oleks elu igav: jah, ma tean, sa ütlesid nelja-aastasena, et sulle meeldib joosta, ma tean seda juba aastast 1969, kui sa seda ütlesid.

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

Keemo, kas tutvus on juba sobitatud?

 
At 20:34, Anonymous Anonüümne said...

Kas Keemo on mees või naine?

 
At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

Priit, nüüd vähemalt teame, miks Paavol lõpus asi hakkas käest minema - asi treeneris.
Miks?

Uuriv lugeja mäletab, kuidas sa alles hiljuti kiitsid oma suusatreenereid ja uusi tarkusi. Aga see oli ju PEALE seda, kui sa Paavot treenisid! Said vist isegi aru, et oma teadmistest ei piisa ...

Anonüümik

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

Uudiseid Ida-Ukrainast. Ühes maakohas on tundmatud peatanud Ukraina armee kolonni, võtnud sõduritelt ära 6 soomusmasinat BMD ja lahkunud nendega Ivanovka suunas. (Ivanovka on siis ilmselt mingi küla või asula). Teises kohas on identifitseerimata kohalikud elanikud terroriseerinud teist BTR-de kolonnid ja ajanud seda kvadrotsiklitega põlde mööda taga. Kindral Ants Laaneotsa arvamust tahaks teada.

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

Kindral Laaneotsa Ukraina teemalised sõnavõtud on olnud üllatavalt amatöörlikud. Jutustab täpselt sedasama mida meie mainstream meedia keskmiselt hekseldab. See et Ants kunagi tankipolgu staabis istus ei tee teda ukraina asjatundjaks. Parima/lähima tõele jutustuse on siiani esitanud Toomas Alatalu, ega temagi täpselt tea.

 
At 21:49, Anonymous Anonüümne said...

John Coates on kirjutanud ning Signe Rummo maakeelde ümber pannud raamatu "Kuidas koerast saab hunt". Kõikidele pehmodele, lödipükstele ja muudele mittealfaisastele kohustuslik lektüür. Juttu tuleb testosteroonist, natuke räägitakse ka testosteroonist ja lõpuuks mainitakse testosterooni osa mehe mõtte - ja käitumise kujunemises. Tänuväärt lugemine ka alfaisastele kellest võib ootamatult saada pehmo või midagi veel hullemat.

 
At 21:53, Anonymous Vidrik said...

Aitüma info eest. Kust seda raamatut saab? Praegu müügil?
Olen eluaeg lödipüks olnud. Tahaks lõpuks meheks saada aga ei tea kuidas. Kuidas saab testosterooni rohkem?

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

Generals always prepare for the last war - see ütlus paistab kahjuks kindral Laaneotsa puhul veelkord kinnitust leidvat.

 
At 22:10, Anonymous Anonüümne said...

Kui tihti ilmus ajakirjanduses meil viimase kuu jooksul artikleid tankide ja NATO baasi vajalikkusest? Iga tund.
Tegelikkus on see, et meid võetakse "paljaste kätega"
http://www.postimees.ee/2763780/vaher-topeltkodakondsuse-seadustamine-on-vale-tee

Ma ei saa aru kuidas inimesed ei näe et me ise ehitame hooga Eesti sisse väikest Venemaad (mis on juba praeguseks päris suur). Kasvõi see uue tv programmi asi.
Mida rahvuslikumad me oleks, seda enam tuleks kohalikud venelased meie poolele. Kui eestlased ise panevad oma lastele nimeks Edward, Kenneth, Gerthrud, Pathricia, Caspar, oma firmadele Smilthe Group - siis KES tahaks sellise rahvaga ühte teed käia?

 
At 22:15, Anonymous Voldemar said...

http://www.postimees.ee/2764240/paasteamet-paadis-pusti-tousmine-on-toonud-mitmeid-onnetusi

Kui mina vana alfaisane tahan kuseda, mis ma siis tegema pean? Püsti seisma või pikali viskama?

 
At 22:17, Anonymous Anonüümne said...

Voldemar, kuse pihku, pärast viskad üle ääre. Lihtne ja mis peaasi, turvaline!

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

Vidrik, John Coatesi raamat pole sinusuguste matside jaoks.. Atäh, 21:49, viite eest.. aga Eesti üldist taset näitab kahjuks "Born to Run" pseudo-stuff. Või veel hullem, "48 tundi kaljupraos", Pulleritsu lemmik.

 
At 22:54, Anonymous Anonüümne said...

"There is a lot of analysis here on how the brain regions processing our reasoning skills are intricately tangled up with our motor circuits and are intimately linked to movement. There is also a whole level of activity where there is a feedback loop between our hormones and our thinking, and a lot of this is on a pre-conscious level"
-- Aitäh, 21:49!

 
At 23:41, Anonymous Anonüümne said...

Seis riigis on tõesti hull. Päevalehes ilmuvad juba igapäevaselt pedepropagandalised artiklid. Minu väike heategu homme saab olema lehe tellimuse lõpetamine. Käigu kanni! Ja topeltkodakondsetelt võib karta topeltlojaalsuse ilmutamist kriitilises olukorras, seega neid usaldada ei saa. Seekord antakse riik ära, tundub et vabatahtlikult. Õigemini, see polegi enam riik vaid üks lodev ja vormitu, elu mõtte kaotanud keha.

 
At 00:12, Anonymous Anonüümne said...

Ukrainas on järsult kasvanud nõudlus suusamaskide järele.. Mina olen lõpetanud Eesti päevalehtede, aga samuti delfi jm peavoolu meedia lugemise/jälgimise. Pulleritsu blogi on ainus, mida loen. Ja Holdeni ning Keba blogid. Need on minu ainus side Eesti meediaga. Telekat ei vaata.

 
At 08:49, Anonymous Anonüümne said...

Valged hetero mehed, kus te olete, ärge laske ennast hirmutada

 
At 09:51, Anonymous Valge hetero spordimees said...

Oleme kuuldel küll, kuid parem olla madalam kui muru, mine te milles jälle süüdi oled. Palgalõhes näiteks.

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Oh neid jusse ja sasse oma blogidega. Ise sportlased aga ikka "maailmakodanikud", teisisõnu pajuinglased. No vaata seda Keba blogi. Esiteks kehva kujundus, teiseks, juttu on ainult iseendast. No keda see huvitab? Kirjutab Sochi, olümpiamängud on tal suure algustähega. ??? Oleks nagu täiskasvanud mees, aga kirjutab kui laps. Eesti keeles on Sotši ja keenlased (mitte kenyalased), te pajuinglased ja kadakasakslaste järeltulijad!

 
At 10:31, Blogger Andres said...

Mulle meeldib Eestis üldiselt väga levinud vinguv toon kõigi ja kõige üle. See "sunnib" ennast rohkem pingutama, et leida huvitavaid tegevusi väljaspool Eestit ning tõesti, 10:15, anonüümsetest kommentaatoritest mu blogides tõesti juttu ei ole ega tule.

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Kebal on omapärane ja hea sisu. Pullerits on rohkem välise efekti - või kui teda ennast tsiteerida - kiire "sutsaka" mees. Erinevalt Pulleritsust, Keba ja Holden ka reeglina teavad praktilise kogemuse kaudu, millest kirjutavad.

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

Jah, 22:10, asi kisub hulluks, need sotsid, kes seda topeltkodakondsuse asja veavad, on tõelist sisemist õõnestustööd korraldamas. Nad on saanud vaid mõne nädala valitsuses olla, aga juba oma mul kopp ees nende idiootsustest (ja see on pehmelt öeldud). Ma arvan, mehed, kui teis üldse on alfaisase geeni, siis peame meie, Eesti spordimehed, ühed vähesed õiged mehed, kes on selles pehmostunud maailmas veel järele jäänud, selja sirgu lööma ja selle kuradi vasakpoolsete pundi seal laiali ajama (algul tahtsin kirjutada peksma, aga siis sain aru, et kapo võiks seda käsitleda üleskutsena vägivallale) ja minema kihutama (algul tahtsin kirjutada lööma, aga siis sain aru, et kapo võiks sedagi käsitleda üleskutsena vägivallale). Mina Eesti kodanikuna ja Eesti patrioodina ei saa enam niisama pealt vaadata, kuidas mingid kuradi mikserid ja ossinovskid ja kogu see nende kamp siin totaalselt vastutustundetut jama ja riigi lõhkumist korraldavad. Me peaks selle arulageda tohuvabohu ära lõpetama ja asja õigetele rööbastele tagasi keerama, enne kui sotsid õõnestustöö vaikselt lõpule viivad ja Eesti meilt niuhti ära võetakse.

Alla oma nime ei pane, sest meie demokraatlikus riigis tuldaks nende mõtete eest arreteerima mind, mitte ei arreteeritaks ühtegi sotsi, kes avalikult riiki vaenlase rüppe tüürivad. Aga ma olen kuradi vihane ja valmis tegutsema. Kui paljud oleks valmis kaasa löööma? Või eelistate vahtida lolli näoga kõrvalt, kuidas meile ja me peredele, lastele omas riigis lihtsalt ära tehakse?

 
At 11:52, Anonymous Anonüümne said...

Keba küll ei tea. Lisaks on ta silmakirjateener (usun et enese teadmata)
Aga lugege seda sissekannet.
http://jookseme.blogspot.com/2014/01/kas-keegi-ootab-olumpiamange.html

Kui oma (dopingu)sportlane konkurentsis sõitis, siis oli suusk väga vaadatav ala. Koolist ja töölt lasti koju kaema. Miks siis nüüd ei ole? Kui oma mehi tegemas ei ole, on teised KA dopingusööjad ja vastupidavusalad on järsku kakapähh!
Millest selline kaksikmoraal? Nüüd kui suured poisid on meid söögimolli juurest eemale peksnud, on vastupidavusalad "boring as shit"? Vai vai.
Pange tähele! alles siis muutus asi vastumeelseks kui AV vahele jäi. Enne seda oli ju kuld!
Keba on kontsentratsioon meie meediaruumi vallanud "aga teised teevad ju kaa" hüsteeriast. Aga et seda veel aastal 2014. ??


Teisel teemal:
Kuna oleme väiksemad ja vaesemad, siis ei ole midagi parata et tipus ei ole. Ei ole meil oma mehi FIS-is ja küllalt häid keemialaboreid. Aga see (et Eesti enam medalit ei saa) ei tähenda et vastupidavusalad enam huvi ei paku. Kui telekas tuleb maraton või keegel, kumba te vaatate?
Pealegi, miks ainult vastupidavusalad? Sotomayor sõi kokaiini. Üteldakse et see pole ju doping. Üks teine kõrgushüppaja ütles et on küll, kuna kokaiin tasandab hüppajate hirmu kõrguse ees. Kas tõstmises ei ole dopingut? Teistel mittevastupidavusaladel? Minu teada tehakse testi ka laskjatele.

 
At 11:58, Blogger Priit Pullerits said...

Mina, Priit Pullerits, kes ma olen õpetanud Tartu Ülikoolis ajakirjandust aastast 1991, olen kirjutanud kolm ajakirjandusõpikut, oman ajakirjanduses magistrikraadi (ajast, mil seda niisama ei jagatud, nagu nüüd), olen võitnud vähemalt neli, kui mitte viis Eesti ajakirjandusauhinda, olen saanud Fulbrighti teadusstipendiaadi, olen töötanud ajakirjas Newsweek, olen õppinud maailma parimas, Columbia ülikooli ajakirjanduskoolis New Yorgis, jne, jne, ütlen siin avalikult ühte:

see, kuidas Eesti ajakirjandus on käsitlenud viimase kahe nädala jooksul kooseluseadust, on vaba, demokraatliku, objektiivse, vastutustundelise, aruka ajakirjanduse travestia ja mõnitamine;

Eesti ajakirjandus on ennast näidanud stalinliku ja sallimatu propagandistina, kes välistab teistsugused arvamused ning objektiivse, tasakaalustatud, mõistliku, ühtviisi kõigist lugejatest lugupidava ning nende seisukohti austava käsitluse;

Eesti ajakirjandus on käitunud häbiväärselt, sülitades kõigile neile tavadele ja põhimõtetele, mis on hea, väärika, mitte-ühepoolse, kõiki olulisi osapooli arvestava ja nende seisukohti kajastava, ühiskonnas oma rolli hindava ja seda austava ning kõigist lugejarühmadest lugupidava ajakirjanduse aluseks.

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas sa võiksid natuke lähemalt selgitada, mida silmas pead ja mis nö s**a keema ajab?

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

Priit, see su häda ongi, et oled õppinud seal ja seal ning veel seal, töötanud seal ja seal, saanud seda ja seda. Liiga palju mujalt. Ennast, sünnipärast iseennast, pole palju järgi jäänud, sest õpetajaid on palju olnud. Liiga palju.
Pink Floyd, Another brick in the wall.

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

Täpselt Priit,
meie meedia on saatanlikult viltu, ning mitte ainult homoteemas. Näiteks Varro Vooglaid ei saa oma kirjutisi kuskil avaldatud. Ta ei ole popp, ei mahu etteantud liberaalsesse mudelisse.
http://www.decivitate.ee/?news_id=2174
Näete milline sõja õhutamine käib viimased 4 nädalat? Tankiants, Remsujev, inimesi äärest ääreni kirjutavad Arvamusrubriikides kuidas ikka Ukrainale peaks relvi saatma kuidas armee peab rünnakule minema. Seniilne akadeemik arvas koguni et meil peaks olema oma raketid. Võtke mõistus pähe! Kes annab puhverriigile raketid? Need oleks ju varsti edasi ida poole smugeldatud või lihtsalt röövitud. Simmi oleme unustanud meie, aga mitte meie "lääne sõbrad". Oleme nagu aastatel 1939-41 osake suurest plaanist. Selle kurva tõsiasjaga et meie õnnetu geogr asendi tõttu peab rahvas jälle omaenda nahaga maksma.

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

12:14
selliste inimeste tõttu nagu 12:14 ongi rahvast lihtne ümber sõrme keerata. Kui asi nende p..set ei kriibi, siis ei ole asja olemas. Pärast imestavad küll et "miks keegi meid ei kaitsnud?", "miks keegi meie eest üles ei tõusnud?"

Aga selle pärast, et teiesuguseid taipamatuid on enamik.

 
At 12:40, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, kas ma tõesti pean 12:14-le vastama? Kas ma tõesti pean inimestele, kes ise mitte midagi ei näe ega märka ega taipa, puust ja punaseks tegema? Vabandust, ma tõesti ei taha praeguse tõsise teema foonil kedagi solvata, aga paratamatult tekib küsimus, kas meil on siin tõesti kirjaoskamatud või lasteaialapsed.

 
At 12:49, Anonymous Angervaks said...

Vaadake sõbrad mis põhjusel peaks Eesti olema totalitaarne RAHVUSRIIK

http://tallinncity.postimees.ee/2765044/turay-ajalehe-stolitsa-toimetaja-sonavott-on-pigem-naljakas

Nüüd siis madistavad meedias ida chauvinist ja lääne liberaal. Vene meedia saab jälle kondi hambusse teemal mida need EESTLASED seal jälle teevad. Ladõnskaja saab Ekspressis jälle teemat arendada /Miks eestlased ei aita ida-virumaa venelasi/ jne jne mida iganes.
Toon kohe näite. Mäletate mõned aastad tagasi oli rahv pressis kõlakas HOMOFOOBNE ja RASSISTLIK EESTI. Hollandi saadiku mustanahalist poiss-sõpra oli Tallinna tänavatelsügavalt solvatud. Kuidas oli asi tehtud? Dipl ringkondades teati, et Hollandi saadikul neeger poiss-sõber. Vene saadik teavitas sellest ka oma Tallinna "kaasmaalasi". Tehti siis osav provokatsioon, oodati kutti ja visati solvang näkku. Saadik pani asja kella külge ja oligi saavutatud see mis vaja. Eesti riiki sai rahv plaanis näidata nagu plaan ette nägi.

Igasugu sulelised ja värvilised on siia pesa teinud, meediasse läheb aga Eesti ja eestlased. Vaat see on tänapäevane (info)sõja parim näide.

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Kuulsin suitsunurgas sellist, et
ratta- ja jooksumehed on eilne päev. Kes rohkem palka saab, see on alfaisasem. Samuti on isased militaarsete asjadega tegelevad mehed
http://www.postimees.ee/2765124/briti-alamkoja-esimees-eesti-sodurid-on-tohutult-muljet-avaldanud

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Must nimekiri neist, kelle poolt enam mitte kunagi hääletada:

Kooseluseaduse eelnõu algatajate hulgas on reformierakondlased Aare Heinvee, Andrus Ansip, Arto Aas, Imre Sooäär, Jüri Jaanson, Kaja Kallas, Kalle Jents, Kalle Palling, Kristen Michal, Laine Randjärv, Lauri Luik, Mati Raidma, Meelis Mälberg, Rait Maruste, Rein Aidma, Remo Holsmer, Tarmo Leinatamm, Tiina Lokk-Tramberg ja Valdo Randpere ning sotsiaaldemokraadid Barbi Pilvre, Eiki Nestor, Heljo Pikhof, Indrek Saar, Jaak Allik, Jüri Morozov, Karel Rüütli, Maimu Berg, Marianne Mikko, Mart Meri, Neeme Suur, Rainer Vakra, Rannar Vassiljev ja Tatjana Jaanson.

Samuti on kooseluseaduse eelnõule alla kirjutanud opositsioonilise Keskerakonna fraktsiooni liikmed Aivar Riisalu, Enn Eesmaa, Ester Tuiksoo, Kadri Simson, Lauri Laasi, Mailis Reps ja Olga Sõtnik.

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Sama sujuvalt hääletaksid needsamad nimed kakskeelsuse ja 0-kodakondsuse poolt. Ei ole ime et eesti inimesed maalt pagevad, see ei ole Eesti riik.
Andrus Ansip, meie "kangelane", oli see refi mogrimärtide kamp mis ta oli, aga praegune sotside interrindlaste soust on veel hullem. Meie vapper suusataja andis alla nagu äraostetavale kohane.

 
At 14:16, Blogger Priit Pullerits said...

Ja ma ei ole veel lõpetanud. Ajakirjanduse roll - kui me räägime ikka tõelisest, väärt ajakirjandusest - on arendada olulistes ühiskondlikes küsimustes debatti. Ma küsin: kuidas on arendanud Eesti ajakirjandus debatti kooseluseaduse teemal? Vastan: mitte kuidagi. Sest sõna on saanud peamiselt vaid üks pool, kõlanud on peamiselt ühe poole väited ja seisukohad.

Selles osas, kurb tõdeda, ei erine Eesti ajakirjandus Venemaa propagandistlikust, ühepoolsest, kallutatud, valitseva huvigrupi agendat edendavast ajakirjandusest. Ja see on eriti kurb. See on eriti kurb Euroopa riigis - meie riigis -, mis tahab pidada end demokraatlikuks, kõigile võrdseid võimalusi andvaks riigiks. Milline travestia!

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

13:41 nimekirjas toodud tegelased on kõik kakapähhid.

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Tõeline eesti mees, mitte mingi europehmo, tegutseb ja näitab eeskuju:

USAs Florida osariigis Sarasotas võttis pühapäeval kohalik eestlane kinni apteeki röövida üritanud mehe.
http://www.postimees.ee/2765254/video-floridas-peatas-eestlane-poeroovli

 
At 14:40, Anonymous Kenneth-Marcus said...

Ei olnudki seekord Casparit ja Crissut

http://tallinncity.postimees.ee/2765310/aasta-alguse-pealinnabeebid-viktoria-maria-anna-sofia-hugo-martin-artjom-ja-aleksandr

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on endale uue sõna guugeldanud - travestia. Pole küll kontekstis kümnesse, aga võõrsõnaga kekutamiseks käib kah,,,;)))

Travestia (itaalia keeles travestire "ümber rõivastuma") on huumori liike, lähedane paroodiale – teise, enamasti tõsise kirjandusteose süžee kasutamine uude, koomilisse vormi 'ümberriietatult'.[1]

Travestias säilib pilgatava teose sisu, kuid tegelased ja sündmused kaotavad oma väärikuse ja ülevuse. Travestia pilkeline iseloom tuleb nähtavale siis, kui tuntakse alusteost.[1]

allikas- wikipedia.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

läks mingi transusõimuga segi ilmselt, ei maksa sõnaraamatuga üle interpreteerida

 
At 17:21, Anonymous Marvin said...

Loen ja imestan, millisest allikatest küll pärineb inimestel nii palju õelust ja negatiivsust...? Seni pole kuulda olnud mitte ühtegi argumenteeritud seisukohta kuidas keegi selle kooseluseadusega kahju saab ning millisel konkreetsel moel seda negatiivselt tunnetab kui kaks inimest, olgu siis samast soost, saavad oma kooselu seaduslikult fikseerida. Pole kuulnud mingeid kaalukaid objetiivseid vastuargumente, ainult dogmaatiliste seisukohtadega vehkimine.

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Mitte ei tule meelde, millises ülikoolis Eestis ajakirjanikke koolitatakse? Ammugi ei tule meelde ühegi õppejõu nime, kes seal haridust annavad.

 
At 22:42, Anonymous Anonüümne said...

Millises ülikoolis
koolitatakse kingseppi?
Ah jaa, ülikoolis ei koolitatagi kingseppi. Ülikoolis koolitatakse ajakirjanikke.

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Et tühjad tünnid ei kõmiseks, tuleb nad kenasti diplomitega vooderdada....

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Kingsepp koolitab ajakirjaNIKKE. 6-7 tunnised tööpäevad.

 
At 23:16, Anonymous Anonüümne said...

Karmid mehed siin kommentaariumis. Panevad tõsist teksti.

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

Karmid mehed siin kommentaariumis. Panevad tõsist teksti.

 
At 23:47, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge 17:21, seni pole kuulda olnud ühtegi argumenteeritud seisukohta, miks seda kooseluseadust üldse vaja on. Kui mingi ekskrementaalgrupp tahab omale eriseadust, siis peab just selle vajalikkust põhjendama, mitte ei pea tõestama selle mittevajalikkust. Teil on ajud vist p*rses, et ei suuda aru saada elu olemusest?

 
At 00:00, Anonymous Homo sapiens said...

Väga hea, 23:47.
Nii suurepärast määratlust kui ekskrementaalgrupp polegi selle ebanormaalse (siin ei tasu nüüd teatud isikutel väga puhkida, kõike normist või normaalsest kõrvalekalduvat nimetatakse eesti keeles ebanormaalseks) grupi määratlusena enne kuulnudki.

 
At 00:13, Anonymous Anonüümne said...

uss-suss-suss

 
At 00:14, Anonymous Anonüümne said...

lolli blogi- mina ja mina

 
At 00:23, Anonymous Anonüümne said...

Nagu ekskrementaale mainid, nii on kohe peded kohal, suu sedasamust täis nagu 00:13 ja 00:14? mingit asja ei olnud, või ema (vabandust, teine isa) saatis?

 
At 00:27, Anonymous Anonüümne said...

00:13 ja 00:14, võta edaspidi sõna kuskil ekskrementaalgrupi lehtedel. Seal oled kindlasti väga oodatud ja tunned ka ise end kindlamalt - omade keskel on ikka parem tunne.
Ei pea ju siin käima vastu tahtmist ennast vägistamas, onju.

 
At 01:01, Anonymous Anonüümne said...

Täna oli Kukus küll mingi tunnine saade, kus Randpere ja S-V Kiisler sel teemal vaidlesid. Panin just tähele, et mõlemale anti sama palju aega ja lisalugusid ka võrdselt. Tuleb tõdeda, et ega pro-argumente Randpere küll veenvalt ei esitanud, kuigi ega mul eelarvamust selle seaduse vastu olemiseks kah pole. Kukus on samas nt Mart Pukk küll selline vend, kes contra olijatel näo täis sõimab. Aga ega contra vennad ja tädid kõlavad ikka ka enamasti ohmakalt ja kipuvad mingisse ratasse jooksma.

 
At 01:36, Anonymous Anonüümne said...

Mis need pro-argumendid siis on kah? Tulid siia niisama vaikset salas*tta laskma või? Jama pigem selles, kui pro argumendid ei olnud veenvad. Siis pole ju vaja midagi muuta?

 
At 01:53, Anonymous Anonüümne said...

...ja kui juba Randpere veenev ei olnud, kellele teil veel siis loota on? Keegi ülejäänud 39st?

 
At 09:05, Anonymous Anonüümne said...

11:15 ma oleks ka käsi! Asi kisub inetuks juba, sellised ei tohiks riiki juhtida.

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Austet 23:47, Väga lihtne on agrumenteerida miks seda seadust vaja on - see nimelt seadustab kahe kooselada sooviva inimese suhted sellele osale ühiskonnast, kellele abielu institutsioon ei laiene. Tulemusena annab see neile inimestele suurema kindlustunde ning turvalisema elu ja kaudselt või otseselt suurema panuse tööl, sotsiaalelus jne.
Mitte kelleltki see seadus samas absoluutselt midagi ära ei võta, kellegi õigused ei ahene.
Seega nii formaal kui muu loogika aluses on siin klassikaline "win-win situation", eks ole...

 
At 11:01, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 01:01, raadiot ei ole jõudnud küll kuulata, kuid trükiajakirjandus on olnud igasugustele väärt ajakirjanduse põhimõtetele vastukäivalt ühepoolne ja kallutatud. Seega oleks mul oma eelmistes kommentaarides olnud tõepoolest täpsem, kui oleksin kirjutanud, et Eesti trükiajakirjandus. Samas, et Kuku raadio üks tasakaalustatud debatisaade muuda Eesti ajakirjanduse üldpilti sugugi oluliselt tasakaalustatumaks. Üldpilt jääb ikkagi kallutatuks ja ühepoolseks, mistõttu ei ole mu üldistus kohu Eesti ajakirjanduse kohta sugugi vale.

Lp 10:36 - te võib-olla ei tea selle küsimuse arenguid, kui väidate, et ega kooseluseaduse tagajärjel abielu institutsioon samasoolistele paaridele ei laiene. Lubage teid ja teisi ka valgustada: absoluutselt igal pool, kus on vastu võetud kooselutüüpi partnerlusseadused, on kümne, hiljemalt 15 aasta möödudes jõutud selleni, et ka homodele on antud abiellumisõigus. See on fakt, mille kohta võin tuua hulga-hulga kinnitavaid andmeid, ent te leiate need ka ise lihtsalt üles, kui veidi otsite. Ja asjast sisuliselt ning pika perspektiiviga huvitute.

Niisiis, pange tähele: mõned aastad pärast kooseluseaduse vastuvõtmist Eestis tõuseb päevakorda homode abielu teema, sest nende taktika on liikuda samm-sammult. See on igal pool ja alati nii olnud. Kahjuks ei lasta ega lubata Eesti ajakirjanduseas mul sellest kirjutada. Kuid siin ei saa mind keegi keelata.

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

10:36, kas need "kellele abieluinstitutsioon ei laiene" elavad praegu koos ebaseaduslikult, et kooselu on vaja seadustada? Praegugi saab tsiviilsuhteid lepinguliselt reguleerida. Aga teil on ilmselt soov ka ühist tuludeklaratsiooni esitada, et saaks vähem makse maksta, nagu päris pere? Huvitav, et normaalsed inimesed on saanud seni niisama, ilma eriseaduseta, koos elada. Aga homod millegipärast mitte. Neil on vaja tulla ühiskonna enamusele oma äärmushuvi peale suruma, ja kellele see jura ei meeldi, need on foobid ja vihkajad. Siit on ju selge, et homod on need, kes ei suuda ühiskonna elureeglitega leppida ega sallivust üles näidata. Seepärast te jäätegi nendeks, keda ei sallita.Kõige kindlamalt on see kivisse raiutud veel eriseadusena, siis on kindel et kõigil püsib teema meeles.

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

12:00, mis sul eriseaduste vastu on? Pritsid ainult sülge ja elad oma agressiooni välja.

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

12:41, see on küll "kõva" argument, aga ega miskit targemat polnudki oodata.

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

Fasistliku homofoobse tekstiga ei lasta enam peavoolumeediast eetrisse? Kahju-kahju! Demokraatia ja sõnavabaduse rõlge rikkumine! Lausa košmaar. Oma blogis - palun väga. Aga ülikoolis kateedrist 90 tulevasele ajakirjanikule? Aga eks muidugi tulebki liikuda samm-sammult.

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Tore kui meil oleks vaid need homo probleemid. Hullem on asi välsipoliitika rindel. Nato demonstreerib oma "heidutust" miinipaatide näol. Kardan et puutin kasvab selle nädalaga poole pikemaks, st. julgemaks.

 
At 03:39, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:45, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:49, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 

Postita kommentaar

<< Esileht