esmaspäev, aprill 14, 2014

Pullerits: Kuidas dopingukahtlased saaks end löögi alt päästa?

Tuletame esmalt meelde need inimesed, kelle kohta dopinguvahendaja Vitali Bernatski andis Eesti Päevalehe auhinnatud ajakirjaniku Kärt Anvelti eestvedamisel valedetektori testi, mis kinnitas, et nemad on ostnud temalt keelatud aineid:

suusatreener Mati Alaver,
suusataja Raul Olle,
laskesuusataja Roland Lessing,
odaviskaja Andrus Värnik,
odaviskaja Margus Kübar,
odaviskaja Donald-Aik Sild,
kaugushüppaja Priit Soosaar,
kettaheitja Aleksander Tammert,
kergejõustikutreener Harry Lemberg jooksja Pavel Loskutovile;
lisaks mainib Bernatski suusaliidu endise presidendi Toomas Savi seost keelatud ainetega.

Sihtasutuse Eesti Antidoping loodud uurimiskomisjoni juhi Kristjan Pordi kinnitusel on Bernatski rääkinud komisjonile samadest nimedest.

Jah, valedetektori test ei ole kohtus vettpidav tõend, ent kohut ei mõista ainult kohus. On olemas ka selline asi, nagu avalik arvamus, mis tähendab, et ka avalikkus on kohtumõistja, meeldigu see kohtuvõimule või mitte. Ja avalikus kohturuumis on Bernatski tehtud valedetektori test hoopis «kõvem sõna» kui lihtsalt ajakirjanik Anveltile edastatud andmed. Noisse võis varem suhtuda kui vana mehe luulusse, aga valedetektori testiga said süüdistused, et nood inimesed on ostnud Bernatskilt keelatud aineid, usutavust suuresti juurde.

Mida peaks nüüd nood tegema, kes on löögi alla sattunud?

Nagu ikka sellistel puhkudel, tuleb mul appi tulla ja anda väärt nõu. Olen seda korduvalt teinud, ainult et seda pole tahetud kuulda võtta – ja pärast on tulnud mittekuulajail kahetseda. Andrus Veerpalu kasvuhormooni lugu on üks sellistest: tükk aega rääkisin, et võtku asjaomased isikud mehisus kokku ja tunnistagu üles, et A-proov oli positiivne, aga ei – ikka oli vaja tagasi ajada. Ja mis juhtus, mäletate kõik: suusatajate leer sai endale palju vaenlasi ning Veerpalu mängis oma head aktsiad lihtsalt maha. Kui asi avalikuks tuli, pöördus minu hinnangul vähemalt 80 protsenti rahvast tema vastu. Aga oleks asi kohe algul ausalt üles tunnistatud, oleks, pakun, 80 protsenti rahvast rivistunud toetajana Veerpalu selja taha.

Niisiis, annan siin konkreetselt nõu, kuidas, alates Alaverist ja lõpetades Värnikuga, saaks nende kohale tõusnud kahtlusi hajutada. See mõte tuli mul juba siis, kui Anvelt avaldas eelmise nädala lõpus testi Bernatskiga.

Nimelt peaks kõik, keda Bernatski on nimetanud, minema sama mehe, Jaan Huigi juurde valedetektori testi tegema. Ainult kasutades sama «relva», mida kasutas nende vastu Bernatski, nimelt valedetektori testi, saavad nad Bernatski tõe rääkimise kahtluse alla seada ja end puhtamaks pesta. Sest kes nägi näiteks ETV spordisaates Roland Lessingu ennast kaitsvat sõnavõttu, siis tunnistagem ausalt: ega see ikka veennud küll. Ja kes lugesid Eesti Päevalehest kõigi kahtluse alla sattunute vastulauseid, siis nood veensid veelgi vähem.

Aga kui valedetektori testis ilmneb, et näiteks Alaveri eitav vastus küsimusele, kas ta on kunagi saanud või ostnud Vitali Bernatski käest keelatud aineid, osutub tõeseks, siis on vähemalt võimalus erinevateks tõlgendusteks: et test ei ole põrmugi vettpidav, et valetab Bernatski jne.

Mis te arvate, kui paljud Bernatski nimetatud meestest lähevad valedetektori testi tegema?

Ja mis te arvate, miks enamik neist ei lähe, ükskõik, mis nad ametlikult keeldumise põhjuseks ka ei too?

Nagu Ameerika kohtufilmides öeldakse: «Tänan! Rohkem küsimusi ei ole.»
******
Fisher Towers, Moab, Utah. 23. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Jaak Mae, Raul Olle ja Mati Alaver märti keskel Jõulumäel Eesti meistrivõistlustel murdmaasuusatamises. Foto autor: Mati Hiis, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Jaan Huik tegemas valedetektori testi Priit Pulleritsule. Foto autor: Peeter Langovits, Postimees/Scanpix
Foto 3: Roland Lessing Sotši olümpial. Foto autor: Stanislav Moškov, Õhtuleht/Scanpix

70 Kommentaarid:

At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Sa oled nii tark mees.

 
At 09:45, Anonymous Anonüümne said...

Kristjan Port :Šmigun-Vähi on oma süütuse tõestamiseks läbinud ka valedetektoritesti, kus naise sõnul olid kõik tulemused negatiivsed. "See ei ole tänapäeval üleüldse mingi tõe puhastamise instrument," ei paku Port eestlanna fännidele lohutust.
http://sport.delfi.ee/news/suusatamine/eesti/port-smigun-vahi-avaldusest-valedetektor-pole-mingi-toe-puhastamise-instrument.d?id=67762433

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Sa eelmine paned pada. Rahvas toetas algul dopingusüüdistuse saanud Veerpalu, aga mitte hiljem ilmsiks saanud nutunaist ja valetajat Veerpalu.

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Veerpalu on Poolaju

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Pull tunneb, ent ei suuda sõnastada, mis teda meeste juures köidab.

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümsele 10:39

Priit Pullerits on Kristjan Pordist hoopis teisel arvamusel: "Mul on tekkinud arusaam, et tegemist on väga korrektse, ausa ja põhimõttekindla inimesega."
http://suusk.blogspot.de/2014/02/pullerits-kus-tegi-mati-alaver-veerpalu.html

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

" pöördus minu hinnangul vähemalt 80 protsenti rahvast tema vastu."

Mis teaduslik hinnang see veel on? See, et sul peres 4st 3 olid vastu, ei tähenda, et ülejäänud eestlased nii arvasid.

Aga teemasse...

Mis mind tõsiselt häirib on see, et mitte ükski neist nimetatutest ei ole asunud enda nime pesema! Ma usun, et selleks on palju võimalusi, sest kui sa ise tead, et sa oled süütu, siis sa ka leiad selle. Laimamisega kas või kohtuni välja. Aga täielik vaikus. Justkui üritataks vaikusega asja unustada, et küll tulevad uued teemad ja nimed.

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

Kaarel Zilmer kirjutab alast, millest Pullerits kunagi ei kirjuta, aga mis aitaks suusa-ratta nõiaringile vaheldust otsida. Ja kirjutab väga mõnusalt. http://suusatades.weebly.com/ja-siis-mindi--orienteeruma.html

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Mis mind tõsiselt häirib on see, et mitte ükski neist nimetatutest ei ole asunud enda nime pesema! Ma usun, et selleks on palju võimalusi, sest kui sa ise tead, et sa oled süütu, siis sa ka leiad selle. Laimamisega kas või kohtuni välja. Aga täielik vaikus.
-----------------------------------------------------

aga nimeta mõned neist "paljudest võimalustes" ?

Ei ole see asi nii lihtne midagi.

 
At 11:41, Anonymous Ain said...

Pori on lennanud kõvasti ja pea kõik viimase kahe kümnendi suured nimed on sellega pihta saanud. Näib, et kõnealune tohter oli Eesti dopigukuningas. Miks ta järsku oma poe kinni pani? Kui tegemist oli niivõrd tulusa ja laiahaardelise äriga, siis ei oleks ta sellest ilma mõjuva põhjuseta loobunud. Eriti veel olukorras, kus ta ei tundu kõige ausam. Kelle poole pöördusid Eesti tipud pärast Bernatsi taandumist, kõrvale kükkamist või mõnel muul põhjusel ringist välja jäämist? Selline mastaapne tegevus ei saanud lõppeda päeva pealt. Muidugi, kui kõik vastab tõele.

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Zilmer kirjutab lugeja lausa surnuks.

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Viimased aastakümned on dopivastane töö siiski sedavõrd kõva olnud et raske uskuda miks Bernadski kliente vahele pole jäänud? Õnnestunud dopingupruukimine eeldab ikka meeskonnatööd ehk suuremat hulka spetsialiste sportlase ümber.
Tundub ebausutav et Bernadski kuskilt venemaalt vahendatav steroidiampull sisse süstiti ja testis puhtaks jäädi.

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Tartust Poe tänava apteegist ostetud kasvuhormoon, mitte Venemaa ampullid, olgem täpsed.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Ikke ime asi küll. Miks siis kogu maailma profid, poolprofid ja amatöörid seda kasvuhormooni ei kasutanud? Kui seda nii raske avastada? Siiani problemaatiline kui vaid mingite kolmandate näitajate suhte põhjal saab kahtlustada.

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Leia alt kartul ja tomat:

Port - Kiku kohta ei näita valedetektori test ja edastatud info mitte midagi, see on mõttetu meede!

Port - dopingutohtri kohta näitab valedetektori test ja edastatud info märkimisväärseid asju, see on oluline sisend ja keegi kusagil peaks sellega otsustuslikult käituma!

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

See oleks ju halenaljakas kui süüdistatavad hakkaks riburada valedetektoris käima, või mis?

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

to 12:07

Kust sa võtad, et ei kasutanud? Ja et siiani ei kasuta? Kuni 2010. aastani polnud sisuliselt mitte mingit vahele jäämise ohtu. Peab ikka päras naiivne olema arvamaks, et kogu maailma tippspordis ainult mingi Tartu tohtri kliendid seda kasutasid.

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

Kuna valedetektori test ei ole 100% usaldusväärne, siis mina küll ei riskiks sellega isegi siis kui olen igasugusest süüst täiesti puhas. Mis siis kui test näitab, et ma valetan? Avalikkuse ees olen risti löödud, juhtugu hiljem mis tahes... Miks peaksid need inimesed sellega riskima?

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin Postimehe kommides oli härra Värniku kohta päris palju infot, mees olevat ikka rohtusid tarbinud

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Tee mis sa teed või kuidas sa teed, ajakirjanikud ja pööbel haugub ikka su kallal ja üritab prssest naksata. Shmigun tegi valedetektori testi, siis oli see täitsa vale käitumine ja üleüldse ei olevat see test mingi tõe kriteerium. Nüüd Pullerist laulab oma valedetektorist taas. See maailm on puhta väärastunud. Kurjategijate ja õigusrikujate nimesid ei tohi avaldada, aga sportlaste omad tiritakse juba ilma süüdimõistva otsuse ja kohtuta päevavalgele ilmarahvale ilkumiseks ning mõnitamiseks välja. Krt inimesel on elus muud ka teha kui koguaeg oma süütust tõestada. Kogu maailm on igasugu porte, hujorte ,hujatskeid jne täis. Kohtus käimine on väga vaevaline närvesööv ja kurnav kogemus. Enamus neist sportlastest on karjääri lõpetamas või siis juba lõpetanud. Pulleritsule teadmiseks, et need nõnda nimetaud "dopingu ained" on täiesti seaduslikud ravimid ,retseptialusel kättesaadavad küll ja põhiliselt tõstavad need haigetel ( ja ka tervetel) hemoglobiini taset parandavad kudede taastumist jne. Nende omamine ja kasutamine ei ole kriminaalkorras karistatav vaid on täiesti seaduslik. See et mõni sportlane on selliseid aineid ostnud ei ole mingi tõestus , et ta neid ka kasutanud oleks. Kui ongi kasutanud mingi vigastuse raviks või traumast paranemise kiirendamiseks, mis siis. Pole vahele jäänud pole varas. Miks võib Pullerist autoga kihutada, teha ohtlike manöövreid , miks võib poliitik kantida miljoneid ja sõita autoga joobe seisundis? Äkki lõpetaks selle õnnetute sportlaste mõnitamise ja nende kallal urgitsemise, mingeid tulemusi neil niikuinii ei ole. Nad pole dopingu kontrollis põrunud, seega on süütud! Ausust ja ja absoluutset seadusekuulekust niikuinii ei eksisteeri. Kohtus võidab see kellel on parem advokaat, mitte see kellele on õigus.
Kapa Kohila regiooni allveekabe liidu juhatuseliige Konrad Pajupask.

 
At 13:16, Anonymous Arvi, jalgrattur ja kaitseliitlane said...

Härra Konrad Pajupask,
asjalik kommentaar teil, ning mis kiiduväärt, selline empaatiline. Eks ta nii umbes ole jah et sportlane tõmmatakse kohe oksa, poliitik, ärimees, muidu susserdaja aga läheb edasi kui õige mees kunagi.

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Miks võib Pullerist autoga kihutada, teha ohtlike manöövreid, .......

olen olnud tunnistajaks: Pullerits sõidab igati seadusekuulekalt.
Sellised tühjad süüdistused võib vabalt kohtusse kaevata, härra Pajupask, mis te selle peale kostate? Oma pika "kaitsekõne" sees mainite et "pole vahele jäänud pole varas". Väga kurb, loogika on teil äraspidine, lisaks kaitsete dopingutarvitajaid. Kas olete küsinud endalt: kas me sellist Eestit tahtsime?

 
At 13:38, Anonymous Edmund, Järvakandi said...

uuuh, allveekabetaja Konrad Pajupask, olete pannud pika litaania paberile, lausa südameverega kirjutate et sportlased kes hormoone ostavad ei kasuta neid üldse. Mnjaa. Läks vist natuke liiale. Siin blogis troonivad suusatajad, jooksjad ja rattamehed. Need ei kaeble, vaid viivad alustatu lõpule.

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 14:05, Anonymous Kaimar, suusa ja rattamees said...

Õiget juttu räägid anonüümne,
mul oli tookord, Martsialonga maratonil väga valus, kuid ma ei kaevelnud, surusin hambad kokku ja pressisin edasi. Pidamismääre oli alt läinud, vihm ja tuul peksid näkku, kuid ma ei kaevelnud. Mis tulema pidi, see tuli. Ma loodan te saate aru.

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetud 13:25.
Teie väide,et Pullerits sõidab alati korrektselt ja kunagi kiirust ei ületa, tundub natuke kallutatud. Kas te tõesti jälgite teada 365 päeva aastas? On ka teistsuguseid tunnistajad ja nägijaid , kes muud väidavad. Samas ei saa selliste anonüümete väidete alusel kedagi süüdi mõista, nii et järelikult on Pullerits süütu.Kuigi mingi kahtlus ikka jääb ,et kus suitsu seal tuld. Noh ju ta ikka vahel kui kiire on natuke rohkem vajutab , kui lubatud. Samamoodi ei saa keegi 100% kindlusega väita, et Sportlane, kes ostab ravimeid neid tingimata ise tarvitab. Barnatski on rahahädas aferist, kes müüks oma lihase ema ka maha, miks peaks tema juttu üldse tõsiselt võtma. Ma ei soosi dopingutarvitamist valetamist petmist ega seaduserikkumist, aga ma arvan et maailmaparandamist tuleb alustada mujalt. Muuta tuleb süsteemi mitte ainult sportlasi tümitada. Kipub kuidagi nii olema, et inimene lüüakse mingite "naised saunas rääkisid" juttude põhjal risti ja siis mõistetakse poolpostuumselt õigeks.
Pahatihti on nii ,et need kes kõigekõvemini kisavad ja teistele näpuga näitavad on ise kõige suuremad patused. Kindlasti muidugi pole see nii Teie puhul.

Lugupidamisega Konrad Pajupask, allveekabetaja ja Tarumaratoni esi tuhande mees

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

K:Miks ma neid kaitsen?
V: Sellepärast, et süüdistatavad on kõik valged heteromehed, kõige vähem kaitstud liik maapeal.
K. Pajupask

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin ka Zilmerit. Tõesti hea ja mitte ainult orinteerumisest, mulle meeldis väga ka küttepuude lugu. Just neist asjust on juttu, mis muidu ikka spetstreeningu varju jäävad, aga tegelikult hea aluspõhja looks, millel siis ka pikemat pingutust rajada. Ka vigastused tulevad ju seetõttu, et üldfüüsiline on allpool arvestust. Need Zilmeri toodud näited ainult kinnitavad, et ka poole sajandi taguseid asju tasub meelde tuletada ja julgelt kasutada. Lisaks saavad puud tehtud ja metsas närv puhatud , nagu viimase väite kohta ka Laur Lukin märgib

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ei ole ikka veel mitte millestki aru saanud: Veerpalu A- ega B-proov ei olnud positiivsed. Numbrid, mis analüüsil saadi, näitasid parimal juhul mingeid "aiateibaid".

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas Priit saaks end "kapihomo" kahtlustuste (see deleted comments above) eest kaitsta? Võttes ette valedetektoritesti!

 
At 20:50, Anonymous Anonüümne said...

Kapihomo süüdistusest saab vabaneda hoopis lihtsamalt. Tuleb ennast avalikult homoks kuulutada.

 
At 20:59, Anonymous Anonüümne said...

Braavo, 20:50! Siit üks teema, millest Pullerits võiks Postimehes artikli kirjutada.

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

Nagu blogiomanik mainis, võib nn dopiguarsti jutt olla luulu. Kas blogiomanik usub, et luuludega patsient võib valedetektori all rääkida õiget juttu. Kaldun arvama, et luuludega mees usub ka valedetekrori all ütlusi andes oma luulusid, seega ei anna see test meile soovitud tulemust.

 
At 21:18, Anonymous Anonüümne said...

T-90 - suurepärane liikuvus, võimas relvastus. Kas maailma parim tank?

 
At 23:03, Anonymous Lembitu, vana eestlane said...

21:18, oled lasknud end vene propagandal samamoodi ära hullutada nagu need tv-s näidatud vene mamslid, kes usuvad (loe: on uskuma pandud), et Ukrainasse sisenesid Ameerika fašistid(!) ja Velikii Putin peab sinna omasid kaitsma minema.
Ära lase end vene propagandal heidutada ja kasuta rohkem enda ajusid.
Soovitan pilk peale visata ka uuemale Onu Sami roomiktoodangule ning sellest "mailma parimast tankist" sa enam nii õhinasse ei satuks.
Kõik ühe, üks kõigi eest! (Sakala)

 
At 23:14, Anonymous Anonüümne said...

Aitüma välja aitamast, 21:18! Sattusin juhustlikult Jutuubis peale, aga venelase propaganda on nii krdi tugev.

Muide:
Poisid, sündinud 2002 a. ja hiljem: ... 2. Tony Ats Tamm /JOOKSUPORTAAL

Mitte Tõnn ega Tõnu, vaid Tony! (Anthony oleks veel uhkem) Mõned eesti nimed siiski on ka. On veel lootust, et Eestit ei võeta ära ühegi püssipauguta.

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

Jääb segaseks, 23:14. Kust 21:18 sind välja aitas ja millega?

 
At 23:24, Anonymous Anonüümne said...

Mina lasin ka ennast 21:18 filmist ära petta - tellime ka endale teleturust vana traktormootoriga tanki, nii nunnu!

20:50 saab ka punkti! Igasugustesse neljanda võimu seatud lompidesse kõhuli heitmine tähendab automaatselt poriseks saamist. Ja kuhu sa pärast sellise särgiga lähed, isegi pressikonverentsile ei lasta sisse..

 
At 00:27, Anonymous reamees Kõvatoomas said...

Käivad suured Jettidega mehed,
kaasas peatükid lobedaid sõnu.
Kas peagi läänetaevas lendamas
näeme musti kulle - läbi õhu?

http://uudised.err.ee/v/valismaa/734e9541-dbb0-4889-920b-ccbf19b6750d

(Siin kasarmus poistel täna nagu liblikad kõhus ja on tunda, et justku värske kevadiil lõi ukse vahelt tuppa.)

 
At 00:33, Anonymous Anonüümne said...

23 aastat arvati, et venelane on põlvili. Tuli välja, et sidus ainult kirsasaapa paelu kinni. Vene propaganda mõju on hirmus. Pullerits võib sellest rääkida. Tema on Punaarmees käinud mees.

 
At 01:48, Anonymous Anonüümne said...

Ukraina muzhiki on tanki üle võtnud. Vana T-72 parsa. Ants Laaneotsal on õigus: kui Eesti sõdurpoistel tankikogemus puudub, mida neil tõsises olukorras teha on?

 
At 09:17, Anonymous Anonüümne said...

23 aastat arvati, et venelane on põlvili. Tuli välja, et sidus ainult kirsasaapa paelu kinni.

Targemad siiski teadsid. Märke oli ju küllaga. 2004 pääsesime viimasel hetkel naatosse. Kes mäletab siis 2006 pidas Putin Münchenis oma ähvardava kõne. Karaganovi doktriin, Surkovi esinemised, Gumiljovi emamaa Euraasia impeeriumi teooria, kõik on ilusti eesti keeles olemas, ning on mitmel pool asjast kirjutatud. Lääs aga desarmeeris rõõmsalt ja jäi magama.
IKKA VEEL valed ja rumalad prognoosid Eesti meedias. Euroopa elab om amõnusat elu edasi. Kes haamri alla jääb on Baltikum. Ning siin ei aita mingid Bildti soovitused ega Caini külaskäigud. Sõnaga sa tanki ja asiaatliku kavaluse vastu ei saa.
Suure maailma juhtidel on tugevat ja laia venemaad järelikult vaja. Balti riigid jäävad peenrahana vedelema. Kel huvi, korjab maast.

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

Ei maksa Euroopat süüdistada. Sest neile ei ole ohtu. Ei kraba Venemaa ei Soomet ega Poolat. Vaid ainult ennast süüdistada. Oma poliitikuid. Kes oli viimased 9 aastat peaminister, kes oli sel ajal juhtiv partei? Need elasid kui mogri märdid, täitsid iseenda taskuid. Eestsi riigi ja rahva tulevikust oli neil sügav p..hh.
Küll on kommentaare rootsile alistumisest ja usa osariigiks hakkamisest. Vaadake kaardile! Kellega meil on maismaapiir? Kas Rootsiga? Kas usaga?

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit räägib õiget juttu

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

Priit räägib asja jah.

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit räägib asja jah.

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

kas hoiame mõne koha DESINFORMATSIOONIST puhta? Postimees jutustab et J Välbe arvates on MA juba soome koondise tüüris.

 
At 19:56, Anonymous Anonüümne said...

Asja-Priit - Harva kohtab ajakirjanikku, kes nii vähe teab teemadest, mida endale kirjutamiseks valinud. Spordiajakirjanik, kes ei tee kella ja pulsomeetri vahet, kes ei tea, et on erinevaid jooksutosse, kes ei saa suuskade määrimisega ise hakkama. Ameerika süsteem.

 
At 20:02, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 20:54, Anonymous Anonüümne said...

"“Kotkas on laskunud”, kuulutas kunagi kauboikapitalismi algaastatel Tallinnas Järvel, Pärnu maantee äärsel betoonplangul, ühe Soome kütusefirma, mis üritas toona Tallinnas kanda kinnitada, reklaamplagu. Hiljem, kui see firma oli oma kodinad kokku pakkinud koos sellesama reklaamplaguga, kirjutas keegi naljahammas sellesama tühja plangu peale: “Kotkas on ära lennanud”! Poolas on ORLEN* laskunud ja jäänud, olles hetkel vaieldamatult Poola suurim tanklakett ning piisavalt kõva tegija, et olla nimisponsoriks ühele kahest Varssavis peetavast maratonist."
Dr Holden kirjutab!

 
At 00:29, Anonymous Anonüümne said...

Mida tähendab, kui Jooksuportaal kirjutab, et "Argo Jõesoo kaitses Nõmme maanteejooksu võitu"? Kas keegi tahtis talt seda võitu ära võtta? Iga rahvajooks ei ole ju tiitlivõistlus, et jooksime ja võitja on nüüd Nõmme kunn või nii..

 
At 08:13, Anonymous Anonüümne said...

Jooksuportaali on alati vahva lugeda. Hambavalu küll on garanteeritud:

http://jooksuportaal.blogspot.com/2013/11/eesti-maratoonarid-voitlesid.html

http://jooksuportaal.blogspot.com/2013/11/priscah-jeptoo-tousis-hea-taktikaga-new.html

http://jooksuportaal.blogspot.com/2013/08/meseret-defar-on-kuueaastase-vaheaja.html

 
At 08:32, Anonymous Anonüümne said...

üks ajastu jõudis lõpule :
http://www.virumaateataja.ee/2763510/naisekandmisega-uhel-pool

Mida ütlevad selle kohta PP blogi filosoof-kommentaatorid?

 
At 08:43, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator kustutas selle kommentaari ära.

 
At 08:54, Anonymous Lepo, vana sepp said...

Mehed, ärge ülbitsege siin. Kui kirjutate, siis asja.

 
At 09:21, Anonymous Raimo, filosoof said...

Sellest on kahju küll. Väheseid alasid kus Eesti tegija oli. Mis on saanud kiikingust? Uusi maailmameistrid kiikingus ma ei kuulnud et lisandus? Või magasin maha?

 
At 09:40, Anonymous Anonüümne said...

Noh, kui Lessing ka kasutas, siis ainult üks kord, sealt see teine koht. Tobreluts pole kindlasti kunagi kasutanud, mida näitavad ka MK tulemused.
Miks Lessing üles ei taha tunnistada. No kuulge, oh seda naeru, mis kostaks rahva hulgast. No mine tunnista ise, et isegi dopsiga pole midagi saavutada suutnud.

Teet

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

Ahjaa, härrased kuku raadiost tegid ettepaneku, et kõik nimetatud sportlased võiksid minna ka valedetektori testi tegema. Mis on super idee.
Kujutage ette, et keegi vastaks küsimusele kas oled dopsitanud jaatavalt, kuid detektor näitaks, et ta valetab. Kogu detektorism muutuks farsiks.

Teet

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

http://www.postimees.ee/2763512/louna-koreas-sattus-parvlaev-merehatta

 
At 10:00, Anonymous kasutame ajusid said...

09:54
mis on teie lingi mõte siin? Kas on teema seotud eestiga? spordiga? dopinguga?

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus siinsetele tarkadele: meedias lugusid et oodatakse Veerpalu koondise treeneriks? Nagu ikka juttu palju aga asjast mitte sõnagi. Kas Veerpalul treeneripaberid on? Isegi kui on, siis enne suurt koondist peaks lapsi või naisi treenima? See et ta Poltaranini suuski katsetas ei näita mitte, et mehel mingi treeneri staaž oleks.
Võtame või Soome näite. Ei ole nagu kuulnud et seal mõni olümpiavõitja kohe koondise treeneriks

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Veerpalu treeneriks hakkamine tundub hetkel pigem raiskamisena.
Materjal puudub, teadmiste osas võiks end samuti täiendada.
Meil on väike riik ja häid inimesi tuleb hoida, aga kusagil peab mõistlikkuse piir ka tulema.
Sama seis korvpalliga, vorm seljast ja kohe treeneriks. Nii ei peaks need asjad käima.

P,

 
At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

Päris karm karjääriredel: sportlane, suusatestija, riigi koonise peatreener

 
At 03:39, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:45, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:49, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:52, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 

Postita kommentaar

<< Esileht