teisipäev, mai 06, 2014

Pullerits: Eesti üle uhke, kuradi uhke!

«Käerauad ikka võtsid?» küsis üks minu taga Tallinna lennujaama turvakontrolli läbinud mees eelmise aasta juuni lõpus teiselt. «Ja kuulid?»

Ei-noh, küll on ikka ässad, ajavad siin sensitiivses turvatsoonis kõval häälel hirmus kõva mehe juttu, mõtlesin endamisi, kui meeste suunas pilgu saatsin. Olid pealtnäha täiesti tavalised sportlikud eesti mehed.

Aga siis märkasin midagi veel...

Too mullune lugu on mind aeg-ajalt ikka kummitanud. Aga täna, kui Postimehe esiküljel küsib rasvane pealkiri «Salajane komisjon tõrjub pagulasi?», tuli too lugu eriti aktuaalselt meelde. Postimehe kolmanda külje uudisest saame lugeda Eesti Inimõiguste Keskuse justkui faktilise info varju peidetud etteheidet, et «[v]arjupaigataotlejate hulk on Eestis aasta-aastalt kasvanud, aga rahvusvahelise kaitse saanud isikute arv vähenes eelmisel aastal», kinnituseks tõsiasi, et «eelmisel aastal rahuldati 97 taotlusest vaid seitse» võrreldes tunamulluste arvudega 77 ja 13.

Niisiis, kuri majas, miks Eesti ei võta igasuguseid võõramaalasi lahkelt vastu.

Mullu suvel märkasin Tallinna lennujaamas sportlike eesti meeste kõrval kahte lühikasvulist vietnamlast. Tohoh, kuhu nemad siit sõidavad, imestasin. Aga lõpuks hakkasin taipama.

Need olid just sedasorti mehed, kes olid mõni aeg varem üle Eesti piiri tunginud ja kelle kohta, kui ma nüüd ei eksi, kirjutas Eesti Ekspress, et neile tuleks Eestis varjupaik ja elamisluba vms anda. Aga õnneks arvab Eesti riik teisiti, kui dekadentlik ajakirjandus – ja seepärast olen Eesti üle uhke.

Aimasin, kuhu need kaks vietnamlast suunduvad, aga küsisin ühelt nendega koos piki terminali liikuvalt heledapäiselt, alla 30-aastaselt mehelt üle, mis toimub ja kuhu minek. Ta vastas lakooniliselt, et need on piiririkkujad ja nad lähevad Eestist minema.

Mu süda juubeldas heameelest – mul oli hea ja uhke tunne näha, kuidas mu riik toimib ja tegutseb ja hoiab korda majas. Kuidas piiririkkujad saadetakse siit lihtsalt minema. Tubli, Eesti!

Jah, väljasaatmine ei ole odav lõbu. Tallinna-Helsingi lennukil saatsid kahte vietnamlast viis eesti meest. Nad kõik läksid lennukile varem, kui teised reisijad, istusid selle tagumistesse ridadesse, ja tulid maha samuti hiljem, kui ülejäänud reisijad. Kunas ja kuhu nad edasi sõitsid, seda ma ei tea – mina läksin oma perega oma teed ja eesti mehed läksid kahe piiririkkujaga oma teed. Kindlasti maksis nonde kahe tüübi, tegelikult ju kurjategija, väljasaatmine meile tuhandeid eurosid, aga selleks ei ole mul kahju meie ühist raha kulutada – vähemalt oli kindlalt näha, et raha läks õige asja ette.

Seni, kui Eesti jätkab samamoodi käitumist, on mul – ja ma olen veendunud, et meil kõigil, v.a muidugi reeturlik ja pealekaebajalik EIK – põhjust Eesti üle uhke olla. Paganama uhke.

Nii jätkata!
*
Aga sellest, kuidas ma pidasin läbirääkimisi vene ohvitseridega, saab lugeda siit
******
Flat Pass Road, Moab, Utah, 23. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Nii saadab Kenya 9. aprillil välja 81 Somaalia päritolu inimest. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: USA salateenistuse (Secret Service) CAT eriüksuse (Counter Assault Team) liikmed Kortrijk-Wevelgemi lennuväljal Belgias. Foto autor: AP/Scanpix

40 Kommentaarid:

At 13:32, Anonymous Ombudsman Mati said...

Kas maksab nõnda suurelt rõõmustada? Oleks nad piiril peatatud, oleks riik säästnud 1000x enam raha.
Lennuta 7 meest Helsingisse ja sealt edasi kuskile Aasiasse?
Kurat, kui on käerauad ja relvad, siis miks 2 pisikese vietnaami pärast 5 meest? Arvan et ei Soome Rootsi ega keegi muu raiska nii nagu Eesti.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Mina ei ole Eesti üle uhke. Miks peaks? Milleks meile piirivalve ja oma riik, kui piir ei pea? Igasugu asiaadid moslemid ja aafriklased kõnnivad üle nagu ise tahavad. Läti mustlased käivad gastrollimas. Milleks meile nende varguste ja hädadega stressi tekitada.
Olelsin eesti üle uhke kui riik minu maksuraha eest ka elementaarse turvalisuse tagaks. Kas seda on palju küsitud?

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Hilisem deporteerimine on vaid tagajärgedega võitlemine.

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea, kas mõni mees ajalootunnis tukastas või mis? See kõik on juba olnud. Kui kohalikud ühel hetkel enam lihttööd teha ei soovi, on selle jaoks vaja neegreid ehk siis immigrante, kes kopikate eest nõus töötama. Läheb mõni põlvkond ja neegritest saavad pärismaalased, ühel hetkel kaob kaitsetahe ja ka oma riik. Kolm korda võite arvata, kes meil praegu neegriteks on ja kaua läheb selleni, kuni...

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.delfi.ee/news/jalgrattasport/uudised/lati-profiklubi-tuleb-teist-jogeva-rattarallit-voitma.d?id=68616481

Kahjuks unustati ära, et ka PP on seal stardis, nii et nad võivad oma "kindlast" võidust ainult unistada.

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Kaval vennike see Mandri. Või tema toob Andreid ja Smirnovid Jõgevale auhinnarahasid noppima.

 
At 15:24, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, nägin ka seda lätlaste Jõgevale tuleku uudist. See on küll salakaval käik allapoole vööd. Sellega polnud ma arvestanud. Nüüd on tõesti omal ka kamandat vaja, kes mind finišiheitluseks positioonile tõmbaks. Küsisin Soonetsilt, kas temast on abi, aga ta vastas, et tema läheb tol nädalal üldse sõtta ja kui eluga tagasi tuleb, siis alles stardipäeva eelõhtuks. Kellega siin üldse arvestada võib, huvitav?

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

Kui venelased või lätlased platsis, siis pole eesti meestest (kes muidu on isekeskis oi kui kõvad vennad) kippu ega kõppu.

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Ka mina arvan, et kõik need kes põgenevad oma kodumaalt tuleks tagasi saata sinna kust nad tulid. Seal kus sa sündisid pead ka surema. Igasugune parema elu otsimine, kui teed seda riigipiiri rikkudes on läbinisti vale.
Kuna me jõuame niikaugele, et avalikult, riiklikul tasemel öeldaks välja ka neile loendamatutele väliseestlastele, kes läksid siis ja lähevad ka nüüd, et nad on oma kodumaa reetnud. Aeg on hakata asjadest õige nimega rääkima.

Heakene küll - eelnev jutt oli muidugi demagoogia, kes see siis omasid hukka mõistab. Hukka mõistetakse ikka teisi.

Riigipiir peab pidama ja kui teed pättust siis peaks ka karistus järgnema. Ses osas pole küsimustki, küll aga on hukkamõistmisega natuke keerulisemad lood.

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu suhtumine kui niisugune näitab masendavat väiklust. Kui paljud eestlased on 1940. aastal ja kogu okupatsiooni vältel NList põgenedes piiri rikkunud või siis must-valgelt vaadates immigratsioonireegleid eiranud....? Kas neid koheldi kui kurjategijaid või on leidsid nad pigem inimlikku kohtlemist?
Piiri rikkumist antud situatsioonis ei pea õigeks lugema, kuid siiski tuleks asju vaadata laiemas kontekstis, mitte sedaviisi "paras-paras" kiljudes...

 
At 17:18, Blogger Priit Pullerits said...

Jälle see tüütu 1940ndate aastate kaart... Okei, võtame siis selle mängu. Ja nüüd vastake: kes tahtis neid kahte ja noid 28 vietnamlast, keda loos mainin, oma kodumaal tappa, küüditada, võõrväkke võtta, ah?!??? Mine sõida rattaga, ehk viib tuul peast lollid mõtted minema.

 
At 18:48, Anonymous Anonüümne said...

Sa võtad need 2 (või 28?) vietnamlast ja teed järeldusi kõigi immigrantide kohta. Kes siin demagoog on?

 
At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, kes tahtis tappa, küüditada või võõrväkke võtta neid kümneid tuhandeid eestlasi,kes siit viimaste aastakümnetega on läände lahkunud?

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

Homofoob, russofoob, latviofoob (lätlaste pelgaja, -kartja), svedofoob (rootslaste kartja, -vihkaja), norgefoob, ksenofoob (võõramaalaste kartja, -vihkaja üldiselt), günofoob (naistekarja v -vihkaja), futbolofoob - the list goes on..
mida arvate inimesest, kes nii paljusid asju kardab (ja vihkab!).
See inimene on hale könn ja argpüks.
Kas inimene, kes nii paljusid asju vihkab, peaks õpetama Ülikoolis?
Ei, kindlasti mitte.

 
At 20:00, Anonymous Anonüümne said...

"kuradi uhke" saab ilmselt samasuguseks lendsõnaks (ja teatud inimtüübi tähistajaks) kui Harku suusarajal tuntud harrastussportlase RP aasta eest lansseeritud "kuradi m*nn".
P.S. Mis selle Marju Lauristiniga oli? Nõukogude ajal oli Tartus üleliidu unikaalne sotsioloogialabor, seal töötati välja mingeid ülisalajasi demagoogia meetodeid?

 
At 21:42, Anonymous Kindral Kamratov said...

Homofoob, russofoob, latviofoob (lätlaste pelgaja, -kartja), svedofoob (rootslaste kartja, -vihkaja), norgefoob, ksenofoob (võõramaalaste kartja, -vihkaja üldiselt), günofoob (naistekarja v -vihkaja), futbolofoob - the list goes on..

ülimalt nõrk ja demagoogiline kommentaar. Olen ise üks nendest kes aktiivselt prolesport jalgpalli vastu võitleb. Just selle ülemäärase meedias pähemäärimise pärast. Ise muide mängin, ning mitte halvasti. Minu kohta tahab anonüümne kommija ütelda futbolofoob.
Eesti ja teiste väikerahvuse vastu on käivitatud salakavalad programmid nii ida kui lääne inimhingede inseneride poolt. Kui ma selle vastu protesteerin, olen kohe kseno- ja russofoob?
Aga palju jõudu kommijale rahvusetuks või venemaalaseks muutumisel.

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Ma võtaks 19:23 poolt PP-le antud tiitlid ära ja annaksin 19:23-le uhke tiitli fobofoob - hirm foobiate ees.

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

«Käerauad ikka võtsid?»
Ajakirjanik Pullerits õhutab rahvustevahelist vaenu.
Miks nii väidan?
Äkki luuletan? Võtan õhust?
Ei.
Inimeste aheldamine on äärmine abinõu. See on kirjas ka Eesti seaduses. Kirjeldatud vietnamlased, väikesekasvulised mehed - ei ole agressiivsed, ei püüa põgeneda (mis šanssi neil nende suhtes hiiglakasvu ja jõusaalis treenitud, hästitoidetud Eesti politseinike vastu olekski?), ei kujuta ohtu ümbritsevatele inimestele. Ajakirjanik Pullerits aga kütab lugeja fantaasiat üles. Eesmärgiks on kanna lugeja vaimusilmas nägema käeraudades väänlevaid võõramaalasi (kelle ainus kuritegu on Eestisse tulek).
Ajakirjanik Pulleritsul on ka suured kogemused ja professionaalne ettevalmistus lugejate meelsuse kujundamisel.
Russofoob (futbolofoob) "Kamratov" (milles on nime point?) võiks aga mõelda, et see, kes täna räägib vietnamlastele käeraudu panna, on kiire seda tegema ka eestlaste suhtes - niipea, kui võimu tuulesuund muutub. Võimusid on Eestimaal aga aegade jooksul palju vahetunud.

 
At 22:42, Anonymous Anonüümne said...

Tea, millal üks teine Pullerits Rootsist samamoodi "ma olen kuradi uhke" saatel koju tagasi saadetakse?

 
At 22:44, Anonymous Anonüümne said...

Tekstis on esitatud järjekordne näide ilmsest soolisest diskrimineerimisest. Miks ühtki naissaatjat polnud?

 
At 23:20, Anonymous Anonüümne said...

6. mail õhtul puhkes äge sõnavahetus Pulleritsu blogis natsionalistide ja tundmatute anonüümsete kommentaatorite vahel. Tundmatud anonüümsete kommentaatorite (16:51, 18:48, 19:23, 22:42) survel olid Pullerits ja tema toetajad sunnitud, laipu maha jättes, taganema.

 
At 08:45, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, 23:20, lollidega ei ole lihtsalt mõtet vaielda. No mis on mõistlikul inimesel rääkida sellisega, nagu 19:23, kes näeb maailma ja liigitab inimesi ainult selle järgi, kes on mille foob? See on paranoiku suhtumine ellu! Temasugune iseloomustab Eestis jõudsalt suurenevat lödipükste ja p**sevestide klassi, keda iseloomustab üks suur ja parandamatu ja süvenev, ravimatu foobia - priitpulleritsufoobia. Ja hea ongi - see tagab neile mingidki ellujäämislootused ses maailmas.

 
At 09:07, Anonymous Anonüümne said...

08:45 hea kommentaar Priit!

 
At 09:21, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pulleritsuga vaielda ei tahaks, ei julgeks ka, jääksin kindlasti alla, kuid arutleda, väidelda ja diskuteerida küll, ses osas suudaksin ehk isegi korraks "tuulde võtta" ja lugupeetavaga samas tempos püsida. Aga mida sa väitled kui teine osapool argumentide asemel alustuseks sind läbisõimab, tituleerides meid lödipüksideks ja persevestideks. Viimane lödi mida püksi lasksin jääb kaugesse nõukogude aega, imikueas protestisin niiviisi sotsialistliku korra vastu, õõnestades valitsevat võimu halva haisuga. Nagu näha oli sel ka tulemus. Nagu näha nõukogude võim on kadunud, tänu minu tegevusele.

Hr PP, alles mõned päevad tagasi keelati Venemaal, riigis mida te olete korduvalt eeskujuks toonud kui üht kindlameelset maad, ära ropendamine ja vandumine. Võtke ka selles osas neist õppust. Rohkem fakte ja argumente ootaks.

Ja veel. Sõnas perevest ei ole vaja tärne kasutada. Eesti keeles kirjutatakse sõnad ikka tähtedega, mitte vahepealsete sümbolitega. Ei ole vaja muutuda poliitkorrektseks. Selle blogi eeliseks ongi poliitkorrektsuse puudumine. Siin kistakse tõde alasti ja antakse õpetusi kuidas ära tunda nii homo- kui muude vähemusliikumiste valesid ja neid ümberlükata.

Nii jätkata!

 
At 09:48, Anonymous Ain said...

Eestlased on viimaste aastate suure väljarände tulemusena olnud sunnitud muutma oma tõekspidamisi. Just selleks, et õigustada enda käitumist. Kuidas saab inimene sisserännet hukka mõista, kui unistab tasuvast tööst Soomes? Olukorras, kus vaadatakse viltu siia maanduvate võõramaalaste peale, saabub tõdemus, et samuti vaadatakse mujal viltu meile endile. Seejuures unustatakse ära, et soovunelm näida välismaal oodatuna on ekslik. Eestlastest immigrante peetakse nii Soomes kui mujalgi samuti parasiitideks. Kuid selline tõdemus oleks liialt valus ja seepärast tehakse nägu justkui multikultuurne Eesti päästab meid hääbumisest. Unustades seejuures kõikjal maailmas sotsioloogide poolt välja toodud tõdemused, et rahvaste ränne viib üha tõsisemate sotsiaalprobleemideni.

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

Priit, võta ruttu rohud ära!

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Probleemid esinevad ka kodueestis:
keegi Kethrin ei saa aru. Tee või tina, aga ei saa aru.

Kethrin Urbas @Kethrin_Urbas
Mulle ei jõua ikka veel kohale, et mis oli selle PÕHJUS, et Eesti edasi ei saanud...??? #eurovisioon

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Te võite ju siin kaikaid kodaratesse pilduda, kui Pullerits on LIIDER. Iga kell ja igas paigas.

 
At 04:09, Blogger xumeiqing said...

151207meiqing
canada goose
cheap ugg boots
canada goose outlet
ugg boots
michael kors outlet
abercrombie and fitch
christian louboutin
ugg boots on sale
canada goose
ugg boots
michael kors handbags
p90x workouts
louis vuitton handbags
polo ralph lauren
lebron james shoes
ugg slippers
concords 11
christian louboutin outlet
the north face
louis vuitton
tods shoes
vans shoes
louis vuitton
hollister clothing
coach outlet
uggs sale
air max 95
uggs clearance sale outlet
cheap soccer shoes
uggs clearance
ugg boots clearance
prada uk
louis vuitton outlet
the north face jackets
cheap toms shoes
coach factory outlet
abercrombie
louis vuitton handbags
louis vuitton
michael kors outlet online

 
At 05:55, Blogger Unknown said...

michael kors outlet online
pandora charms
yeezy shoes
longchamp
hogan outlet
kobe shoes
yeezy boost
longchamp bags
air max 95
jordan retro

 
At 10:21, Blogger Unknown said...

www0416true religion jeans
true religion outlet
washington redskins jerseys
kate spade outlet
bills jerseys
san francisco 49ers jerseys
nike store
chargers jerseys
jaguars jersey
ed hardy clothing

 
At 12:16, Blogger Unknown said...

qzz0419
michael kors outlet
online nike shoes 75 off
valentino outlet
coach outlet
nike huarache
michael kors outlet
cheap oakley sunglasses
polo ralph lauren outlet
yeezy boost 350
cheap jordans

 
At 04:07, Blogger raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.4.27
supreme clothing
louboutin shoes
red bottom
ralph lauren uk
nike trainers
saics running shoes
coach outlet
san antonio spurs jerseys
nike tn pas cher
coach outlet

 
At 07:48, Blogger Unknown said...

nike flyknit racer
prada eyeglasses
pandora jewelry
hermes handbags
off white hoodie
air max 270
michael kors outlet
michael kors
curry 5
westbrook shoes

 
At 05:09, Blogger jeje said...

moncler jackets
giuseppe zanotti sneakers
ralph lauren outlet
christian louboutin sale
canada goose outlet
true religion jeans
golden goose shoes
tory burch handbags
canada goose jackets
ray ban sunglasses

 
At 05:58, Blogger 5689 said...

zzzzz2018.8.6
ugg boots
coach outlet online
ferragamo shoes
oakley sunglasses
nike tn pas cher
christian louboutin sale
uggs outlet
ugg boots clearance
nike outlet
red bottom shoes

 
At 05:32, Blogger Unknown said...

golden goose
converse outlet
longchamp handbags
michael kors outlet online
basketball shoes
adidas yeezy boost
kyrie irving shoes
golden goose
kevin durant shoes
lebron shoes

 
At 10:20, Blogger miki said...

0815jejeasics basket bleu L'étude sur la maladie air jordan 5 & 9 doernbecher dans l'œil humain a d'abord été notée par des chercheurs en Asie, au Moyen-Orient et en Europe. Ne stressez asics gel stratus pas cher pas sur les aspects de votre corps entier que vous ne voulez pas attirer sneakers asics gel lyte iii magenta bordeaux l'attention, il s'agit d'utiliser des lignes et des poids légers pour accentuer vos meilleurs atouts. asics gel lyte 3 bleu marine et rouge Une fois que vous venez de profiter des offres de produits et chaussure nike cortez cuir de solutions de vêtements Bape sur le web, avec un approvisionnement limité, la disponibilité de air jordan 1 retro high og pas cher votre produit de vêtements Bape souhaité sera certainement une question plus importante que la grande nike france bureau économie que vous pourriez faire avec La raison pour laquelle les articles de adidas zx flux galaxy bleu femme mode Bape sont disponibles via Internet, tout en utilisant les meilleurs prix de vente que vous pourriez jamais obtenir. adresse postale nike france

 
At 05:54, Blogger Unknown said...

www0912



fitflops clearance
canada goose outlet
fitflops clearance
ralph lauren
dsquared2
hermes belt
nhl jersey
nike shoes
ralph lauren polo
kate spade handbags

 
At 05:32, Blogger yanmaneee said...

off white x jordan 1
gucci belts
nike shoes
cheap jordans
fitflops sale clearance
lacoste outlet
kyrie 5
air max 97
supreme hoodie
reebok outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht