reede, mai 09, 2014

Pullerits: Mida pakkuda vaestele jooksjatele innustuseks?

Pühapäeval lähevad mõned kuuldavasti Otepäält Elvasse jooksma. Järgnevalt mõned inspireerivad ja kasulikud, illustreeritud nõuanded, kuidas joosta. Mõnel tasuks aga üldse mõelda, kas tema füsionoomia ja tehnikaga maksab üleüldse jooksmisega tegelda.
Ülemisel pildil on ju näha, kes on füsionoomiliselt suurima talendiga ja tehniliselt parim. Ma vean 1988. aasta sügisel Tartu Ülikooli staadionil ajakirjanike kümnevõistluse viimast ala, 1500 meetri jooksu Donatas Narmonti (vasakul) ja Andrus Nilgi ees, taamal veab ülejäänute ees hiljutine ERRi juhatuse liige Hanno Tomberg. Jälgige liidri kehaasendit: puusadest tõstetud, ei vaju läbi, selg sirge, keha kergelt ettepoole kaldu, tõukejala maksimaalne sirutus, etteliikuva jala ideaalne kõverdus põlvest. Kus on puudus? Õlgade liigne pöörlemine.
1988. aastal Tallinnas Kadrioru staadionil jooksmas oma elus ainukest korda 2000 meetrit. See distants, nagu pildilt näha - ülesvõte on tehtud jooksu lõppfaasis -, oli mulle liiga pikk. Aeg tuli 5.53. Nii pikaks maaks vastupidavust lihtsalt ei jagunud. Mu akumuleeritud maht oli sisuliselt olematu. Alustasin ju jooksutreeninguid alles ülikooli esimesel kursusel.
Kohe on näha, et 1000 meetrit oli mulle palju võimetekohasem distants. See pilt on samuti 1988. aastast ja samuti Kadrioru staadionilt, kui olen alustanud tagasirgel, 300 meetrit enne finišit kiiruse kogumist.
Sellel pildil on näha üks ilmsemaid puudusi, mis takistas mul kiiresti jooksmast. Märkate seda? Jah, puusad on kinni. Võrrelge esiplaanil Vahur Kersnaga, kuidas tal jalg puusast ilusasti ette liigub. Ühtlasi näitab see 200 meetri jooksu kurvis tehtud pilt, et sprint polnud absoluutselt minu ala. Siin on ka näha, kuidas mu asend on madalaks vajunud. Mu 200 meetri mark jäi vaid 24,5 sekundi kanti. Aga kui paljud teist jooksevad kiiremini?
Pärast järjekordse võistluse lõppu hinge tõmbamas. Jalgade pikkus ja proportsioonid ning füsionoomia lubanuks ilmselt märksa kiiremini joosta, kui tegelikult suutsin. Liiga hilise alguse ja vähese treenimise süü, ei muud.
 
Ainult üks mees suudab pärast ajakirjanike kümnevõistluse 1500 meetri jooksu püsti seista. Võitja. Parim. The man, who has legs. Vasakult: Vahur Kersna, Mart Soidro (mitme korvpalluri elulooraamatu autor), Priit Jõgi, Andrus Vaher (Äripäev), Priit Pullerits ja Donatas Narmont.
*
Tartu Postimehes avaldasin reedel väikse loo taas väikse intriigi tekitamiseks - toome idast sportlased Eestisse! 
******
Jaanus Laidvee in Mill Creek Canyon, Moab, Utah, 23. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

57 Kommentaarid:

At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Jah, Priit, krt ilusad jalad sul, eriti sümpaatsed on need pikad saledad reied... :-)

aink

 
At 22:54, Blogger ullarparnat said...

Väga lahedad pildid!

 
At 23:55, Anonymous Anonüümne said...

Marju Lauristini antud pseudoharidus on lugupeetud ajakirjanikule vembu mänginud: füsio(g)noomia ei ole teadus jala ja keha proportsioonidest, vaid pseudoteaduslik "teooria", mis väidad inimese karakteri avalduvat tema näojoontes. Vt http://en.wikipedia.org/wiki/Physiognomy.

 
At 00:01, Anonymous Anonüümne said...

Nõrk, vähearenenud õlavööde, halb rüht, certain slouch ja uimane olek (viimasel pildil).
Üldse on aga seisukoht, nagu oleks jooks ainult kõrenditele, äärmiselt küsitav. Andres Keba nt on nooruses jooksnud 10 km 35 minutiga.

 
At 00:12, Anonymous Anonüümne said...

Siiski-siiski. Täpsemalt uurides võib tõesti öelda, et fotol nr 1 jooksjate füsiognoomiates (näoilmetes on erinevusi). Vasakpoolne (Donatas Narmont) irvitab kuidagi imelikult. Parempoolsel on näol allaheitlik ilme. See mees juhtima enam ei püüdle. Hanno Tomberg - ilmselgelt mitte võitja tüüp. Ainult Pulleritsul on nägu nagu Eerik Niiles Krossil valimisplakatil.
Kokkuvõttes võib järeldada: Lõust loeb!

 
At 01:04, Anonymous Anonüümne said...

Palju punkte kogunes?

 
At 02:01, Anonymous Anonüümne said...

Kui pooleldi näritud ja sügavalt veinis immutatud präänik ilma kilekotita ööseks padja alla panna, siis tulevad need ajad tagasi

 
At 02:05, Anonymous Anonüümne said...

Priit, tundub, et oled vanaks saanud(mina samuti) - miks muidu meeldib meile heietada noorusaja "niiöelda" kordaminekutest(selle artikli puhul ehk ka altminekutest, teatud aladel võimekuse puudumisest). Kui oleks rohkem teinud ja kui oleks varem alustanud jutt on vanaduses paljudel huulil. See lihtsalt ei maksa tuhkagi, sest sa/me lihtsalt ei teinud asja südamega, veelgi enam oli tavaliselt igal meiesugusel mehel sõber, kes tegelikult oli veelgi andekam. Häda oli selles, et need andekad läksid viina või naiste nahka. Ütleme ausalt, kui ikka Eestis täiskasvanute koondise tasemele(ja siin ma mõtlen pikema perioodi vältel, mitte mingit lühiajalist sähvatust) pole küündinud, siis pole ka millestki rääkida - A kondisest algab tase. Igatahes, las see muu sport jääb kus see ja teine, naudime parem rattasõitu ja seda mõtlen ma ilma igasuguse iroonioata.
Edu Jõgeval!

 
At 06:42, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et enamus meist on vanaks ja ajale jalgu jäämas, sest Priidu tööandja väidab, et käes on habemetega naiste aeg!
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=36633659&postID=2171189119824274285

 
At 07:53, Anonymous Anonüümne said...

200 m 24,5? Ja kui paljud on sellest kiiremini jooksnud? Ei tea. Aga mina olen . Aega ei ole mõtet öelda, sest see ei maksa midagi, kui protokolli pole ette näidata, nagu kodanik blogiaator mulle kohe vastu väidab.

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

Muhedad pildid jah ja näha on, et vene aja lõpus on sporditoimetustes, ja isegi ajakirjanduses laiemalt, väga sportlik seltskond koos toimetanud, aga kui vaadata tänast seisu. Pigem on toimunud hoogne lödipüksistumine?

Priit, oleks ka huvitav kuulda, mis kümnevõistluse mark jäi. Tolle ärkamisaja võistluse pani, eeldan, kinni Kersna pika puuga ja nii kõva tulemusega, et praegustel spordireporteritel jääb üle ainult pilk häbelikult maha lüüa?
Kuidas täna ajakirjanike kümnevõistluse poodium välja näeks, on üldse tegijaid, kes on võimelised kõigilt aladelt punkte saama?

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

Hooga kirjutatud. Võiks öelda, et lausa ühe hingetõmbega. Nagu kirjutama peabki. Ja teemapüstitus on super. Ei kebad ega holdenid oska selliselt teemat seada. Fotomaterjal - ülihuvitav. Ainult üks vääääääikene veakene on sisse lipsanud. Tibatillukene valestimõistmine. Füsiognoomia on mitte keha- vaid näo ehitus. Korraliku haridusega, intelligent ajakirjanik selliseid asju sisse ei lase. Arrogantne lahmimine + vähesed baasteadmised - ja tulemus on näha.
[Ja mida ütleb see, et TÜs peavad loenguid sellised inimesed?]

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Lastele pandud eesnimed, märts 2014
https://www.siseministeerium.ee/public/Marts_2014.pdf

MARTIN (9) Martin Bormann? Martin Heidegger? Sks kultuuriruum on Eestile alati südamelähendane olnud
DANIIL (7) oli vist vene v ukraina vürst või vägilane Daniilo?
MARK (7) Ja ka juudi nimed pole meile vastukarva. Tubli!
ARTJOM (6) oli vist 1905. a vene töölisliikumise väljapaistev tegelane, VSDTP(b) liige
RASMUS (6) väike Rasmus
SEBASTIAN (6) ... Kas tõesti Sir Seb Coe? EI usu. Pigem Sebastian Vettel vms luhvti-eedi.
ANDREAS (5) millisest seebiooperist?
DANIEL (5) Gennadi Taaniel? kindlasti mitte. Daniel Baremboim või hoopis mõni Ameerika rock-muusid
HENRY (5) Henry ja Kevin saavad lasteaias sõpradeks
KEVIN (5)
KIRILL (5) on valitsev Moskva ja kogu Venemaa Patriarh.
MARKUS (5)
NIKITA (5)
RUSLAN

 
At 13:49, Anonymous Kaidi, sportlik naisterahvas said...

Priit oli 80-tel ikka väga kompu poiss. Tõeline nummi.

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

Respect, man! Kihvt meenutus ja meeldetuletus. On isegi neid võistlusi omal ajal jälgitud.
Olin vahepeal kimbutanud haiguse tõttu juba loobunud TJM minemast, kuid nüüd läks hammas jälle nii verele, et lähen starti. Rekordit ei tee, aga mõnusa sportliku päeva kindlasti.

 
At 16:12, Anonymous Joakim said...

very erotomagnetic. How young, how fast, how swift, how elegant! You guys are warmly welcome to our club. And this is not only track & fied, but track & track, ya know.

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Ilus säärejooks tõesti. 24,5 200 m aeg sellise jalaga on ikka piinlik seasörk.

 
At 17:57, Anonymous Anonüümne said...

Kaunid poisid tõesti. Sihvaka, kuid nõtke ja erksa lihasega. Kahju et uuel ajal (after 2005) enam selliseid ei ole. Eesti iluspoiste geneetiline fond on kaduma läinud.

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Valge nahk, kõrge laup, suursugune kulmukaar, proportsionaalne füsiognoomia, arenenud muskulatuur - kahtlemata on need noormehed Aabrami seemnest alguse saanud.

 
At 20:34, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits kirjutab Tartu Postimehes jälle asjast. Tore lugeda. Mees teab kõike mida vaja.

 
At 20:53, Blogger Priit Pullerits said...

Otsisin huvilistele mõned vanad kümnevõistluse tulemused. Leidsin sellised, vist aastast 1989.
1. Vahur Kersna 4938
2. Priit Pullerits 4126 (12,5 - 5.26 - 8.12 - 1.55 - 53,4 - 21,5 - 21.60 - 2.30 - 20.44 - 4.18,0)
3. Allan Sombri 4035
...
14. Hanno Tomberg 2457
15. Ivo Rull 2248
16. Helar Osila 2227

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

1500m - 4.18!!!
Tippmeeste seemnest tõesti.

 
At 22:17, Anonymous Anonüümne said...

Pikad koivad üksi ei jookse.
Vrdl Ben True, 188 cm, 65 kg. 5000 m eile jooksnud valge mehena 13:02.

 
At 23:25, Anonymous Anonüümne said...

PP, Tartu Postimehe loos mina intriigi ei näe, vastupidi, nii tulekski teha. Eesti sport ja ka nn spordimajandus koos külgnevate teenustega ainult võidaks sellest ning samuti oleksid sõbrad idast rahul. Paistab nagu win-win.
Neiku ja mehed, et siis tööle?

 
At 00:28, Anonymous Anonüümne said...

Ida sõpradele teenuse pakkumine oleks kahe otsaga asi. Või on Pullerits hakanudki sarkastilises võtmes kirjutama?
Kindral Ants Laaneots kiidab Delfis 9. mai Moskva paraadi korraldust ja mastaape. Paraad olevat suurepäraselt korraldatud. Laaneots annab Rossija relvajõudude väljaõppele väga kõrge hinnangu. 1500 soomusmasinat jm tehnikat! 11 000 sõjaväelast!
Samal ajal on kuuldavasti sealsamas Harkovi ja Donbassi piirkonnas, kus polkovnik Laaneots tankivägede akadeemias suurte väekoondiste juhtimiskunsti omandas, nn separatistide hulgas terav nappus kogenud komandöridest. Sajad ja tuhanded mehed, kes ei oska midagi ette võtta, sest keegi neid ei organiseeri. Jne jne Usutavasti ei ole iseseisva Eesti kaitseväe meetodid Laaneotsale kunagi eriti istunud. Tema on ju sügavate tankilöökide ja strateegiliste manöövrite, sügavalt ettevalmistatud ja hiilgavalt läbiviidud operatiiv-taktikaliste operatsioonide mees. Kahtlemata võiks ja peaks Laaneotsa võimetega mees juhtida mitte mingeid sissisalku, vaid brigaade, diviise, väekoondisi. .. Ukraina sume kevadöö on pime. Kuid staapides käib pingeline töö.
Võib-olla teha vahetust? Teie meile sportlased, meie teile väejuhid? Teenuse teenuse vastu

 
At 02:30, Anonymous Anonüümne said...

Alternatiivajaloos kas Ants Laaneots oleks võinud jõuda NSVL marssali auastmeni? Ühtlasi esimese eestlasest professionaalse sõjaväelasena sõjaasjanduses maailma absoluutsesse tippu. Spordis tähendas NL koondisse jõudmine ka kohe maailmas esimeste hulka tõusu. Ometi eestlased - Ants Antson, Jaan Talts, Viljar Loor jt - suutsid seda. Arvestades Ants Laaneotsa pühendumust, suurt töötahet ja eelkõige armastust sõjakunsti vastu, peame tõdema - jah, see oleks soodsate asjaolude kokkulangemise korral olnud võimalik.
Kusjuures rahvus poleks olnud takistuseks. Vene Impeeriumis/NLs/Vene Föderatsioonis on alati olnud ka väikerahvustest sõjapealikuid, praegu nt kaitseminister Šoigu, rahvuselt aitailane.
Lõpuks kinnitab seda ka Ants Laaneotsa füsionoomia (milles võib aimata midagi väga eestlaslikku, Lembit Kauna sarnast).

 
At 08:42, Anonymous Anonüümne said...

Tundmatu Oolo võitis Kuusalu ratraralli. Kas Oolo polnud mitte Pulleritsu määrdemees (suusatamises)? Astok oli varjus, selline mees oleks pidanud atrõõvis olema.

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin Postimehest, et Soomes astub maksuamet blogijaid pitsitama, nende kaudseid tulusid maksustama.

 
At 10:11, Blogger Priit Pullerits said...

Eilsest tolavõistlusest Taanis: Euroopa dekadents on saavutanud oma apogee! Olgem eestlased, aga saagem ka eurooplasteks. Tänan, ei!!!

Kristjan Oolo on minu suusataustatiimist - palju õnne talle võidu puhul. Kuid Kuusalu - ?!? Never heard of it. See võistlus pole olnud Eesti harrastusspordi radaril. See-eest on seal kindlalt kahe nädala pärast toimuv jõuproov - Jõgeva rattaralli.

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Eilsest tolavõistlusest Taanis: Euroopa dekadents on saavutanud oma apogee! Olgem eestlased, aga saagem ka eurooplasteks. Tänan, ei!
-----------------
Jah Priit, uus aega vajab uusi inimesi, nii et hoia piip ja prillid,selles valguses kipub Arteti lillat värvi päisest väheks jääma.Lugedes Verni Leivaku eilset kolumni "Habemega naiste aeg" näeme, et sinu otseste alluvate seas on inimesi, kes uute aegade vibe´i tunduvalt paremini tajuvad...

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Nii nagu suur ja võimas meerika andis 50 aastat ( ! ) tagasi neegritele õiguse koos valgetega restoranis ühe laua taga süüa ja serveerib seda täna kui hiigelsuurt võitu, teeb ka euroopa samasugust revolutsiooni. Eks näis kui kiiresti vastalised klassikuid tsiteerdes "seebiks keedetakse?"

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

Verni Leivaku eilset kolumni "Habemega naiste aeg"
--------------------------------------
see oli väga piinlik lugemine.
Sinna nn. "uude aega" minnakse kiirustades, käskluse järgi. Uue maailma ehitajad kiirustavad millegipärast. Kardavad rahvusluse tõusu?

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Nii nagu suur ja võimas meerika andis 50 aastat ( ! ) tagasi neegritele õiguse koos valgetega restoranis ühe laua taga süüa ja serveerib seda täna kui hiigelsuurt võitu, teeb ka euroopa samasugust revolutsiooni.


see võrdlus ei päde absoluutselt. Euroopas toimub rahvuste ja rahvusriikide lõhkumine Euroopa föderatsiooni ehk uue maailma ehitamise nimel. Relvadeks on multikulti, tolerastia, feminism, rahvuslaste tembeldamine antisemiitideks. Kuna elu on üles ehitatud ainult rahale, siis meil siin ei jää muud üle kui kõigele sellele "kaasa laulda". Kui ei laula, hukkud.

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

Eurovisiooni sõnumit on mõistnud ka venelased.
Знаете, как переводится имя Conchita Wurst?
Кончита Колбаса!
Поняли, на какую "колбасу" намекает певцун?

Kuid neil on Putin, kes ei luba homoseksualismi propagandat.

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

selgituseks neile, kes vene meelt ei mõista. Armadillo sinu püksis on ohuks stabiilsele heaoluühiskonnale, potentsiaalse ebastabiilsuse allikaga tuleb midagi ette võtta.

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

11.35

Kodanik, te vahel lehti ikka loete? Euroopa alles mõtleb ja plaanib kogu seda hirmuunenägu, millest kirjutate. Meerikas on see kõik juba ammu olemas. Saate kodakondsuse (kas elate seal, või osalete loosimisel või abiellute jne) ja oletegi mitte enam eestlane, inglane ega venelane, aid ameeriklane. Punkt. Nii nagu kunagi Eestist põgenenud eeslaste järeltulijad on umbkeelsed warren smithid, ootab see kõik meid ka euroopas ees. Tere tulemast klubisse!

11.19

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

ja 'dlja osobo netolkovõh', nagu Pullerits armastab öelda - kui armadillo püksis on kahjutuks tehtud, siis pole soomukitel, lennukitel jms kolal enam suurt mõtet. Ehk siis, kes Läänt hävitab? Lääs hävitab end ise.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Paluks veel selliseid pilte. Noored valged mehed, ja ilma tissideta. See on meile, vanema generatsiooni nö. nõuka aegsele inimesele magus nostalgiline vaadata. Aitäh!

 
At 18:03, Anonymous Anonüümne said...

Väga seksikas oli priit noorena... urrrrrrr ;-)

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

See harrastusspordi radar on hea mõiste. Sa ise oled endale ette kujutamas, et Jõgeva ralli on miski radaril olev toode. Kuusalu rattaralli on aastast 1985, tõsi vahepeal 2005-2011 ei olnud korraldust. Kuid nüüd on võistlus, Eesti menukaima mnt-sarja Filter rallide nimistus. Huvitav, et cofidise proff Jõeäär oli 7, rääkimate Mannerist kes oli 10.

 
At 18:42, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, jätke jama - kui Priit ei osale, siis pole võistlus radaril ja on mõeldud pehmodele. Kui Priit mõnda asja ei tea, siis on see mõttetu.

Peab vist Priidule mõeldud punanurga koju tegema?

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Fosti näitel oli näha, et tal polnud keskmaajooksjana vähegi pikematel rahavjooksudel mingeid võimalusi, nüüd maratoonarina pole teistel ta vastu erilisi võimalusi.
Need, kes pole maratoni jooksnud, on paljust ilma jäänud. Ja vaielda pole mõtet kuna sa ei tea mille vastu sa vaidled.

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

19:24, ei saanud sellest Fosti näitest aru. Palun kas selgitaksid.

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Lugege kindlasti Dr Holdeni reportaaži tema kuuetunnisest võitlusest Saku 100 üliraskel maastikusõidul. Holden on kõva mees! Selle Jõgeva ralli suhtes tekib aga kahtlus, kas Pullerits on küps sinna minema. Rahvusvaheliste proffidega hakata mõõtu võtma.. Vaatame ikka vanust ka. Ja kas pikki trenne on treeningpäevikus. Et pärast ei oleks piinavalt valus untsu keeratud ettevalmistuse ja hooaja pärast.

 
At 21:51, Anonymous Bigga Kung said...

On olemas füüsiline ja vaimne maailm. Nende suhe on 1:100
Isegi kui Priit P kaotab Jõgeval proffidele ütleme 3 minutiga. Siis mis sellest? Vaimses plaanis võidab Priit P neidsamu proffe suure ülekaaluga. Kui teisendada see võit minutitesse, siis on Priidu võit vähemalt 15min. Seega mõelge veel korra. Priitu lihtsalt ei ole võimalik võita. Ei Jõgeval ega mujal.
Kes on PP kõrval läti, vene või eesti profid? Mittekeegi. Kui Nibali Jõgevale tuleks, vaat siis võiks rääkida väärilisest võistlusest, gigantide vastasseisust.

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

"Rullide ja ratta juures on kõvasti mänguruumi, mida õigesti ära kasutades saab rajal märgatavaid eeliseid" /A. Keba, Miks jooksmine enam üldse ei tõmba?
Toredad väljasõidud veloklubi meestega muidugi. Aga kas Pullerits kujutab ette, kuidas profid ja Eesti tipp, sh tippharrastajad sõidavad. Vahe on tohutu.

 
At 22:51, Blogger Priit Pullerits said...

Nibali vaevalt julgeb Jõgevale tulla. Sealkandis on minu enam-vähem kodurajad. Tänagi käisin sealset õhku hingamas, n-ö aklimatiseerumas. Ennelõunal tegin üle 56 ja pärastlõunal ligi 35 km veel otsa. Et Jõgeva kandi vibe'i paremini tabada. Mida Nibali sellest teab? Mitte mõhkugi. Lisaks oli treener öelnud, et pane vahest järjest pauke ka. Paningi siis. Ta ütles, et pane viis, siis tee pikem paus, siis viska veel viis. Milleks pikem paus? See on toslemitele. Panin kümme tükki jutti. Väheks jäi. Panin veel viis otsa. Ikka suutsin üle 60 km/h uhada. Ähh, ei mingit aeglustavat mõju. Ok, siis tundsin, et kui veel viis paneks, läheb äkki süda pahaks. Aga kellel ei läheks? Niisiis, ikka rauad paremale ja läks! Mis pagana Nibali? Ise olete nibali.

 
At 23:46, Anonymous Anonüümne said...

Hea, et raudade värk paika on loksunud kevadega. Talve poole kippusid rauad teksti sees veel jõuliselt vasakule viskuma =)

 
At 01:03, Anonymous Anonüümne said...

"Roman Fosti kordas täna SEB 32. Tartu jooksumaratonil oma eelmise aasta võitu, edestades 23,4 km pikkusel distantsil uue eestlaste rajarekordiga 1:15.30 rohkem kui kolme minutiga järgmistest üle."
"Eestlaste rajarekordit otseselt jahtima ei läinud, aga kui tuli, siis tuli,” jäi Fosti tagasihoidlikuks" /JOOKSUPORTAAL

Nii ei saa kirjutada. Kas need etioopia mehed (mäletab keegi veel need nimesid?) olid mingid varjud, kes mõne aasta eest rajarekordid püstitasid. Spordiüritustel (kui tegu pole meistrivõistlustega, EM-ga vms) rahvust passist ei vaadata. Järelikult ei püstitanud Fosti mingit rekordit. Juhtum näitab veelkord võrdõiguslikkuse voliniku vajadust!

 
At 08:24, Anonymous Olmert said...

Kes kirjutab Jooksuportaalis artikleid? Keel on nii kange ja konarlik nagu sõidaks raudvankriga munakividel. Koogli translaator tõlgiks hiina keelest eesti omaks ka siledama jutu. Mitte ainult ortograafia, vaid ka mõte longab kõiki nelja jalga. Püüdlikult jutustatakse rahvuste rekorditest. Soovikski teada mis on lätlaste, taanlaste, venelaste rekordid SEB Tartu jookusmaratonil?
Kuidas on keskkoolist läbi tuldud sellise "pagasiga"? Näiteks pealkiri "Rannametsa luitejooksul võidutsesid Spartalased" ???

Põhimõtteliselt ei oleks ju suuremat häda, kuid kasvav põlvkond noori loeb ja arvab, et eesti keele lauseehitus ongi selline:
Sügisel jooksis ta oma tiimi eest krossi, aga kohe pärast jõuluvaheaega Eestist naasmist hakkas valu tegema vasak põlv.

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Spordipoisid sirged ja tuul juustes. Mmmm, mitte ainult tütred, vaid ka emad vaatasid sellistele järele.

 
At 09:58, Anonymous Jürgenson, kratt said...

See on hea et emad rahulduse said

 
At 21:18, Anonymous Anonüümne said...

Järjekordelt lööb välja Al Bundy kompleks :)

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

21:18, mis kuradi kompleks, kui elus on tehtud tähelepanuväärseid asju, siis miks nende meenutamine taunitav peaks olema? Vastupidi!
Vägisi jääb hoopis mulje, et mõni mees ise on ühes teises, alaväärsuskompleksis. Proovigem üle saada, elu muutub palju nauditavamaks.

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

aga mis on Al Bundy kompleks? Mina ei tea, palun seletage.

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

Olin üks neist , kes kuuldavasti Otepäält Elvasse jooksis. Jooksin ka eelmisel aastal, kuid siis sain vigastuse tõttu esimesed jooksusammud alles 1.mail teha. Seekord oli kõik enam-vähem ja eesmärgid olin ka maha märkinud. Üks eesmärk oli joosta üle PP Tartu Maratonijooksu aeg. Tehtud!
Lugupidamisega
Martin

 
At 08:03, Anonymous Anonüümne said...

Sa võid ju PP aja üle joosta, kuid tema vaimset väge ei ületa sa iial.

 

Postita kommentaar

<< Esileht