reede, mai 23, 2014

Pullerits: Kuidas ERRi spordijuhi konkurss muutus jalgratta grupisõiduks?

Marineerisin nõutud motivatsioonikirja ja CVd ikka päris mitu päeva. Kui nägin ligi kuu aega tagasi Postimehe spordiküljel kuulutust, et ERR otsib sporditoimetuse juhti, tabasin uuele juhile esitatud nõudmisi lugedes, et ohohoo, täidan need kõik. Lisaks, kuna nõutud oli magistrikraad, tabasin, et Eestis pole just palju neid, kes kuulutuses esitatud tingimusi täidaks. Sealt läkski mõte liikuma.

Aga motivatsioonikirja ja CV ärasaatmisega venitasin mitu päeva. Sest tegemist polnud kerge otsusega. Jah, olin varemgi kandideerinud, ja edukalt – näiteks Fulbrighti teadusstipendiumile või ajakirja Newsweek reporteriks USAs –, kuid töökonkurssidel polnud kunagi osalenud. Aga televisioon, Tallinn – see on hoopis midagi muud. Liiati polnud ühtki põhjust, miks Postimehest lahkuda ja töökohta vahetada. Kuid ilmselt lõi võitluskirg lihtsalt lõkkele.

Niisiis, õhtupoolikul päev enne tähtaja kukkumist panin meilitsi oma CV ja töökuulutuse teele.

Ja ei möödunud kahte minutitki, kui tuli telefonikõne. Helistati ERRist – ma ei saa öelda, kes, sest teatavates asjades tuleb säilitada diskreetsus ja konfidentsiaalsus, kuna vastasel korral võid tulevikus oma šansse õõnestada –, igatahes väga tipptasemelt, ja ei saanud tekkida mingit kahtlust, et helistajal oli ääretult hea meel, et olin oma kandidatuuri üles seadnud.

Loomulikult tegin enne kandideerima asumist paar telefonikõnet ERRi siseelu hästi tundvatele inimestele, et uurida, mida sealne sporditoimetus endast kujutab (õhkkond, suhted, leerid, hoiakud...), millised võiks olla ERRi ootused ning millised šansid võiks mul olla. Pakuti, et 50-50.

Selle nädala esmaspäevaks sain kutse vestlusele. Aga ajakirjandusel oli juba hais ninas. Laupäeva õhtupoolikul sain kõne ühest suurest lehest, kus ajakirjanik küsis, kas ma olen andnud avalduse ERRi spordijuhi kohale kandideerimiseks. Hmm, päris ebameeldiv kõne, sest tol hetkel teadis minu kandideerimisest vaid mu pere ning lisaks paar inimest, kellelt, nagu ütlesin, olin küsinud nõu. Ent süüvisin küsimusse, ja vastasin sellele, mida küsiti.

«Juba selles küsimuses on kaks asja täiesti valesti,» vastasin. Ja lisasin: «Ei, ma ei ole andnud avaldust ERRi spordijuhi kohale kandideerimiseks.»

Ajakirjanik proovis veel nii- ja naapidi küsida. Kuulasin ta küsimusi hoolega ja vastasin ka täpselt sellele, mida küsiti. Lõpuks päris ta, et olgu, kui ma pole avaldust andnud, kas olen selle siis äkki saatnud. Vastasin: «Ei, nii nagu ma ei ole avaldust andnud, ei ole ma seda ka saatnud.» (Vaadake selle sissekande algust: kandideerimiseks tuli ERRi läkitada motivatsioonikiri ja CV, mingit avaldust polnud nõutud.)

Tegelikult oli see lõbus vestlus, palju lõbusam, kui siin must valgel tundub. Mõlemad naersime. Me saime mõlemad aru, millest jutt ja kuidas asjad tegelikult on, aga seni, kui ma midagi ei kinnita, pole ka infot, mille põhjal uudist teha. Ja uudist ei soovinud ma seepärast, et mõni meediaväljaanne on küll viimane koht, kust Postimehe ülemused peaks mu kavatsuste kohta nädalavahetusel lugema. Sellistest asjadest tuleb isiklikult teatada. Ja teatada kavatsesin siis, kui olen ERRis vestlusel ära käinud.

Niisiis, esmaspäeval panin valge triiksärgi ja tumeda ülikonna selga ning punase lipsu ette – muide, Ameerikas peab lips olema tingimata ees, kui tahad, et sind üldse kellekski peetakse ja tõsiselt võetakse, erinevalt Euroopast, kus pealetungiva pehmonduse all on mehed end väga käest ära ja lõdvaks lasknud, käivad lahtise kaelusega ringi nagu vene platnoid vangilaagris – ja läksin kella poole kaheks ERRi peamajja. Washingtoni ja Newsweeki tunne tuli peale: ülikond, lõõskav päike, kõrged hooned Postimehe taga, nende vahel uluv tuul. Jõudsin kohale viis minutit ettenähtust varem – hilinemine olnuks viimane, mida endale sellistel puhkudel lubada võiks (ja see on taas üks asi, mida pehmostunud tänapäev kaasa on toonud; tudengitest olen hilinemist tõhusalt välja juurinud võttega, et igal hommikul algavad mul kontrolltööd täpselt kell 8.15 – kes hiljaks jääb, see esimestest küsimustest ilma jääb). Teatasin administraatorile oma nime, ja too, nagu ERRi personalitöötaja oli mind informeerinud, kutsus mulle kellegi vastu, kes juhatas mind tööintervjuule.

Minuti pärast astusingi saatja saatel ERRi nõukaaegsesse kitsasse, jõnksutavasse lifti ja sõitsin viiendale korrusele, kus minu edasijuhatamise võttis üle järgmine saatja – nagu korralikus spioonifilmis –, kes juhatas mind nõupidamiste ruumi. Tol ruumil, mille keskel on pruun piklik laud, on suured aknad, kust päike sisse leekis, nii et pintsaku võtsin peagi seljast. Ümber laua istus viis inimest, kes kõik tõusid ja ennast kättpidi tutvustasid – kuid kelle nime ma arusaadavail põhjusil taas öelda ei saa.

Intervjuuks oli ette nähtud pool tundi. Ja täpselt pool tundi see ka kestis. Selle sisu peab jääma nõupidamisruumi, ent nii palju võin mainida, et sain rääkida, kuidas võiks ERRi sporditoimetust arendada; millistest kriteeriumidest lähtudes langetada valikuid, mis alasid ekraanil näidata; milline on üldjoontes mu palgasoov jne. Tulemus, kas ma osutun valituks või mitte, lubati mulle teatada reedeks.

Vaevalt olin kella veerand kolmeks tagasi Postimehe toimetusse jõudnud, kui Delfist tuli kõne, kas ma kandideerin ERRi sporditoimetuse juhiks. Sealt edasi sai minu kandideerimine avalikuks. Nii et edasine sündmuste käik on ilmselt enamikule teada.

Tulemus tuli juba kolmapäeva varasel õhtupoolikul. Sain ERRist väga tähtsalt isikult kõne, kes teatas, et valituks osutus Rivo Saarna. See oli üllatav – mitte seepärast, et mind ei valitud. Ei, ma olin algusest peale üsna kindel, et valitakse Lembitu Kuuse. Seda võivad kinnitada kõik need, kes vahepealsetel päevadel minult küsisid, mis tulemusega minu arvates konkurss lõpeb. Üllatav oli Saarna valik seepärast, et ükskõik, kellega ERRi spordijuhi koht ka jutuks tuli, ei teinud mitte keegi panust tema peale. Enamik tunnistas, et ei teagi, kes see inimene on, et pole temast kuulnudki.

Nüüd peaks muidugi kahjurõõmsate heameeleks tunnistama, et läksin pärast tulemuste teada saamist koju ja a) nutsin kolm tundi patja, b) jõin end maani täis, c) peksin naist ja lapsi ning d) sõitsin rattaga 150 km, kuni pimedaks läks, jaks otsa sai ja maanteekraavi vajusin.

Tegelikult tuleb tunnistada, et vaagisin juba algusest peale järgmisi olulisi vastutegureid. Kuid ärge arvake, et need tähendaksid, nagu poleks ma konkurssi tõsidusega võtnud.

1. Kui ma selle konkursi võidaks, tähendaks see tõenäoliselt minu lõppu ajakirjanikuna.
2. Kui ma võidaks, pean end kogu naha ja karvadega pühendama spordile ja spordiajakirjandusele, aga ma tean, et mu huvid on tegelikult palju laiemad (eks te ole seda saanud näha siin blogiski, kui olete ette heitnud, miks põimin sporditeema sekka ka muid teemasid).
3. Kui ma selle koha saaks, tähendab see nädalavahetustest ilmajäämist, sest spordivõistlused, mida üle kanda ja kajastada, toimuvad peaasjalikult just laupäeviti ja pühapäeviti – ja järelikult ei saaks ma Eestis enam konkurentsi pakkuda.
4. ERRi spordijuhi töö, kui seda ikka korralikult ja pühendunult teha, ei jäta muuks ilmselt üldse aega: ei treenimiseks, ei blogimiseks, ei lugemiseks, ei ülikoolis õpetamiseks, ei ajakirjanduses sõna võtmiseks.

Kokkuvõttes võib öelda nii: ERRis sporditoimetuse juhi konkursil osalemine oli mulle nagu jalgratta grupisõidus kaasalöömine. Nimelt: Eesti ajakirjanduses askeldab ja siblib palju-palju inimesi, suur-suur hulk – see on nagu jalgrattaspordis peagrupp; nüüd läksin sealt mõneks ajaks atrõõvi – minust tehti uudiseid, kolleegid menusaates «Mehed ei nuta» jagasid ka oma toetust (aitäh teile!), inimesed kommenteerisid minu kandidatuuri, arutlesid ja vaidlesid selle üle – ehk rebisin grupist mõneks ajaks lahti ja tegin tempotki. Aga, nagu grupisõidus ikka, leidus üks mees, kes hoidis tasahilju varju, kuid tegi see-eest väga võimsa ja üllatava lõpu. Palju õnne talle esikoha puhul! Ja jaksu ja energiat ja julgust ja meelekindlust! Võidab alati parim.
******
Sand Flats Road, Moab, Utah, 24. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Priit Pullerits dopinguteemalisel arutelul SA Domus Dorpatensise populaarteaduslike seminaride sarjas "Teeme tutvust" Eesti Spordimuuseumis 23. aprillil 2014. Foto autor: Mari Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Eesti Rahvusringhäälingut juhib Margus Allikmaa. Foto autor: Stanislav Moshkov, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Marko Kaljuveer, Lembitu Kuuse, Anu Säärits ja Kristjan Kalkun Marko Kaljuveeri ärasaatmise peol 22. aprillil 2014. Foto autor: Mati Hiis, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Vasakul ERRi hoone Tallinnas Faehlmanni 12. Foto autor: Tairo Lutter, Õhtuleht/Scanpix
Foto 5: Rivo Saarna, ERRi sporditoimetuse uus juhataja. Foto edastaja: ERR
Foto 6: Luke Rowe (Team Sky) on California velotuuril peagruppi vedama asunud. Foto autor: AP/Scanpix

72 Kommentaarid:

At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

>Enamik tunnistas, et ei teagi, kes see inimene on, et pole temast kuulnudki.

Ega saagi kunagi kuulma - laineid lööva ajakirjanikuna.
Ilmselt aga kuuleme RS-st palju administraatorina. Korporatiivmutrike, gray flannel suit tüüpi mees on stagneeruva, ülepaisutatud juhatuste-nõukogudega ERRile loogiline valik. Palju õnne!
..
Pildi järgi tundub Rivo Saarna olevat korralik ja asjalik noor mees. Täpne, lubadusi pidav, korrektne suhtlemises. Võib mängida isegi harrastajate meeskonnas jalgpalli.
Kuidas on aga talendiga? Ajakirjanduslikuks tööks vajaliku andekusega? Kvaliteetsete allikate hankimiseks hädavajaliku isikliku sarmiga? OMG, vastus on eespool olemas.

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

Priiduke!
Su silmaring on hetkel ikka pisut ahtake, et ERR-i sporditoimetust juhtida! Aga pole midagi, mõne aasta pärat kuulutatakse välja uus konkurss. Siis võid olla juba asisem!

 
At 01:46, Anonymous Anonüümne said...

"Võidab alati parim."

PP viisaka mehena jääb siin kaaskandideerija aadressil poliitkorrektseks, kuid kindlasti teab ka PP hästi, et väide, mis peab küll paika spordis, ei pea seda mitte elus.
Sellistel konkurssidel (kus pole tegu erakapitali ettevõttetega ja ka nendes, kui seal pole valiku tegijaks omanik) ei päde see eeldus kuidagi.
Mainitud juhtudel võidavad reeglina konkursse otsustaja(te)le kõige mugavamad ja kasulikumad inimesed, mitte ORGANISATSIOONILE (või ettevõttele) kõige kasulikumad inimesed.

Miks see nii on? Põhjuseid on terve rida, aga kui üldistada, siis peamine põhjus on juhtide ebakindlus ja hirm ning püüd oma positsiooni iga hinna eest kaitsta.
Koomiliseks (või traagiliseks - sõltub, millise mätta otsast vaadata) teeb aga olukorra asjaolu, et tegelikult pole valdaval enamusel juhtudel selleks hirmuks alust...

 
At 01:58, Anonymous Anonüümne said...

Jalgratas annab lisaks füüsilisele koormusele ka võimaluse liigset tähelepanu äratamata ringi liikuda. Kuni 50 km raadiuses Tartust. Ka kohtades, kus autoga liikumine tekitaks uudishimu. Kohtuda allikatega. Saada ja vahetada informatsiooni.
Mage lugu see ERRi konkurss. Pulleritsult aga efektne trolling ja taas Pulitzeri tasemel kirjatükk. Priit, paku oma "Kuidas ma ERRi sporditoimetusse konkureerisin" H H Luigele avaldamiseks. See on sul hästi kirjutatud ja pakuks huvi laiale isikute ringile. Selliseid konkursse tuleb elus tihti ette, nagu eelkommentaator märgib.

 
At 08:00, Anonymous Anonüümne said...

Mis siin nüüd toimub? Priidul on oma Kuzzer?

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

AJAKIRJANIK TARTUST
Saabus Tallinna, sattus aga New Yorki.
Päike, uluv tuul, kõrghooneid mitut sorti.
Liivalaia Avenue & Faehlmann Street
This is where power and media meet.

Kord paraadi juhatas siin Raimund Penu.
Nüüd on teistel lipsudega meestel menu.

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

IAAFi Teatejooksu MM Bahamal: http://livemanager.eurovision.edgesuite.net/iaaf/index.html. Kõigil vaadata!

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

Peab ikka pehmo mees olema, kui ilma lipsuta ta pehmo on.

 
At 18:10, Anonymous Anonüümne said...

Laupäev hakkab õhtusse jõudma ja on aeg tunnistada kaotust. Kuid pole vaja häbeneda, jäi küll oodatule pisut alla aga tubli sõit igaljuhul.
Järgmisel pühapäeval on võimalus uuesti proovida.

 
At 20:18, Anonymous Anonüümne said...

Keskmine kiirus alla 34 km/h, no ma ei tea, see on ikka jube nõrk. Ilm oli mõnus soe, vihma ei sadanud, tugevat tuult ei olnud, kuid kiirus alla igasugust arvestust. Trennikilomeetrid ei ole kuidagi korrelatsioonis saavutatud tulemusega.

 
At 20:51, Blogger Priit Pullerits said...

...olge faktitäpne, keskmine kiirus oli 36,9 km/h. Me grupp oli väike, algul tosin sõitjat, hiljem jäi järele 7-8, olin pidevalt eesmiste seas tempot tegemas ja tegevust korraldamas. Kõigest täpsemalt lähiajal.

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Veel konkursist rääkides. Nüüd on tööandjal sobiv hetk Pulleritsu palka vähendada. Eksperimentaalselt on tõestatud, et mujale teda nagunii tööle ei võeta.

 
At 21:10, Anonymous Anonüümne said...

vabandust alla 37 tahtsin kirjutada, aga miskipärast tuli 34.

 
At 21:35, Anonymous Oru Juhan said...

Tegelikult on isegi hea et Priit stagneeruvasse, multikulturalismi ja globalismi laineharjal seilavasse ERR-i ei läinud. Siin on mees rahvusele palju vajalikum. Sest Priit on meie virtuaalse tsiklistide, jooksjate, suusatajate ja rogueistide kümmetuhatpäise kogukonna (community) liider, favoriit ja Esimees. Suur Moderaator. See kogukond on jõud, mis vajab oskuslikku juhtimist ja suunamist kui kõu kord raksatab ja ülerahvuseliste organisatsioonide sepitsuste vastu viimsepäeva Mahtra lahti rullub.
Ristirahvas värise!

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Trennikilomeetrite ja tulemuste korrelatsioonist rääkides on heaks näiteks Dr Holden. Praeguseks 2014 jooksukilometraaž 600 km ja läbitud 6 täispikka maratoni (kes ei tea - Dr Holden läbib maratone). Trenni ja võistluste suhte siis u 60/40. Mitmekülgse ja tugeva põhjaga harrastaja kohta tõenäoliselt optimaalne. Selles, et Pulleritsu tulemus nõrgavõitu, on aga ilmselt süüdi vähene võistluspraktika.

 
At 21:56, Blogger Priit Pullerits said...

Vaatasin õhtul ETV spordisaadet. Ei sõnagi Jõgeva rattarallist, kuigi andsin ise seal tervelt kaks intervjuud. See-eest oli ETV spordisaates ca 2,5 minutit Sillamäe jalgpallist, kus väravalööjatena nimetati ära kolm venelast ja kust tuli ka kaks venekeelset intervjuud eetrisse. Sellise porno oleks ma seal küll ära lõpetanud. ETV kaamerad ja reporterid peavad olema seal, kus on eesti rahvas (see on rahvusringhääling, ärgem unustagem!), mitte kajastamas mingit Sillamäe venelaste jalgpalli.

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpall on kuningas. Ma prognoosin, et on vaid aja küsimus, kui ka meil hakkab kirjutavas meedias olema spordilehekülgedel peamine materjal jalgpall, nagu mujal Euroopas.

olee olee olee, meistrite liiga finaal - kvaliteetajaviide, 3h rattatrenni kõrval.

 
At 22:05, Anonymous Kaštanov said...

jah Priit,
väga õige jutt. ETV on juba aastaid porno, kuid pole kuulnud et keegi tähelepanu juhiks. Eks see Sillamäe jalgpall tehti ikka müstilist integratsiooni silmas pidades. Venelased näevad selle püüdliku peppupugemise ju läbi, ega nad lollid ole. Ning just sellise näruse pugemise pärast nad eestlastega ei integreeru mitte kunagi. Kui eestis harrastataks käredat marurahvuslust, vaat siis oleks 75% venelasi veel karmimad rahvuslased kui me ise.
Mäletan juba aastaid tagasi ETV AK-s oli juttu NATO lennukitest ja Meelis Kompus vahutas et noored poisid astuge sõjaväelasteks, sest naistele pidavad kiiskavad mundrinööbid meeldima. Ning muidugi mitte sõnagi kodumaa kaitsmise ülevusest, kus sa sellega!

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Kõik võivad veelkord veenduda, et et Pulleritsu mittevalimine oli õige otsus.

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Cristiano Ronaldol on uus soeng! Nii armsalt ambivalentne! Samuti uued tätoveeringud. Ronaldo tüdruksõber rääkis, kuidas ta Ronaldo semu Mourinhoga keppi tegi! Wow!

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Sillamäe venelased ei muuda oma nime inglise ega rootsipärasteks. Ega võistle üksteisega välismaalastele peessepugemises. Selles mõttes on nad eestlastest püsivamad. Hoiavad ilusasti oma identiteeti. Miks siis mitte teles näidata?

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

Sillamäe venelaste jalgpall on Eesti jalgpall, Eesti Meistriliiga. Kui Pullerits töövestlusel samasugust iba ajas, nagu 21:56, siis pole midagi imestada, kui tööle ei võeta.

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

Sillamäe venelaste jalgpall on Eesti jalgpall, Eesti Meistriliiga. Kui Pullerits töövestlusel samasugust iba ajas, nagu 21:56, siis pole midagi imestada, kui tööle ei võeta.

 
At 22:34, Anonymous Anonüümne said...

22:20 väga õige jutt sul

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

Tööintervjuul oli lühike jutt. Aga Pulleritsul võib väljavaateid olla rohkem Euroopa mastaabis. The Guardian kirjutab: " Ukip councillor under investigation over racist and homophobic comments
Newly elected Redditch councillor Dave Small referred to gay people as perverts and African immigrants as scroungers." -- Ukip = UK Independence Party. Need on siis EL vastased, kes mitmel pool Euroopas pead tõstnud.
Eestis, kus EL toetused moodustavad valdkonniti 30-70% riigieelarvest, ei ole sellistel vaadetel praegu kandepinda.

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

Ega Sillamäe jalgpallurid ole vähem puutinlased kui Pullerits, kuidas oleks puutinlasest ERR-i sporditoimetuse juht saanud teiste puutinlaste tegemisi ainult rahvustunnuse alusel ignoreerida? Niigi on Priidu ankeet õpingute ja tööelu tõttu USA-s tõelise puutinlase jaoks kõike muud kui koššer.

 
At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

173 osalejat põhidistantsil? Külavõistlus ju. Huvitav kas Tartu Olümpiajooks sai uudistesse?

 
At 23:24, Anonymous žürii esimees said...

Vot-vot, hakkab jälle tulema, härrad kestvussportlased ja muidu danted, õppige, lugege veel mitu korda üle, ja tehke märkmeid.
15:31 tabab konteksti, ehk räägib "üleval" olevatel teemadel, püsib "raamis" ja tabab kümnesse aja biiti (nagu moodsal a'al on moodne öelda).

Päev pole veel õhtus, kuid žüriile tundub, et midagi paremat on tänasel kuumal ja loiul õhtul raske loota ja auhind läheb kerge südamega viidatud autorile.
Auhinna saab kätte sekretariaadist.
Hea töö!

 
At 23:33, Anonymous Anonüümne said...

Sillamäe jalgpall on samasugune külaporno nagu Jõgeva rattaralli. Uudise oleks ju võinud teha ka Ruila rattamaratonist. Toimus täna ja osalejaid oli samas suurusjärgus Jõgevaga. Sarnaseid külavõistlusi toimus kindlasti veel nt mingisugune olümpiajooks kuskil Tartus.

 
At 23:52, Anonymous Anonüümne said...

Indrek avab ühe põhjuse, miks Jõgeva rattarallil nii vähe osalejaid oli
http://indreksarapuu.wordpress.com/2014/05/24/ii-jogeva-rattaralli/

 
At 23:57, Anonymous Anonüümne said...

Ai kurja! Nüüd saavad õnnetud Sillamäe futbolistid, ERR ja kõik, kes veel ette jäävad. Mis siis Jõgeval juhtus?

 
At 00:02, Anonymous Anonüümne said...

Aa mmm, ruigan mõnust, kommentaaride kvaliteet on 5 punni skaalas üle 5-e.

A no ma ei tea 30' intervjuud ilma PowerPointi preseta on põrumine - puhas 2, mütsiga löömine, matslik ülbitsemine päälinnas. Absoluutne trollimine kui ilma soovitajateta ja tööandja mandaadita pealeujutakse. Juhul kui polnud tegemist osaluseksperimendiga, siis on see puhas näide ebalojaalsusest ning moti puudumisest ja läbikärssamisest.

 
At 00:21, Anonymous Anonüümne said...

Bahamal asuvad varsti mehed 4 x 800m MM tiitlit selgitama http://livemanager.eurovision.edgesuite.net/iaaf/index.html

 
At 01:11, Anonymous Anonüümne said...

hale põrumine

 
At 01:50, Anonymous Anonüümne said...

Mõruks teeb meele. Kellel ei teeks! Sul oleks nagu kõik: talent, ülikoolis olid national tasemega kergejõustiklane, haridus Ameerika eliitülikoolist, praktika prestiižikaimast USA ajakirjast, õigel ajal tehtud õiged panused, sobivad poliitilised vaated. Ometi lendab mõni täiesti keskpärane kolleeg, mannetu, ilmetu, isikupäratu stiiliga pehmo, lödipüks karjääriredelil nagu katapuldist. Partei nimekirja, ministriks! ELiitu! ÜROsse! Maailma on karm ja ebaõiglane. Krd

 
At 03:32, Anonymous Anonüümne said...

Valusad kaotused tõepoolest: 1. Keegi hr. Maasing korraldab kuskil Jõgeval lätakatele "laulupeo" jättes omad kui molod vaid tehtud treenigtunde imetlema. 2. ERRst. Ise te soojendate noid PR usse sääl TÜs. Nüüd, kuradid, löövad sellistel võistlemistel ajakirjanikke praalides, et lisaks ERR ülemustele ka sporditoimetustus taolisi etemaks peavad.
http://www.ohtuleht.ee/580824/saarna-mina-end-hiilgavaks-spordiajakirjanikuks-ei-pea-

 
At 03:39, Anonymous Anonüümne said...

Tšekkasin huvi pärast ERR Spordi veebilehte. Avauudis - suur pilt sülemlevatest jalgpalluritest (Real - Atletico vms, Maailma Premier Liiga vms). (Pole asjatundja, kuid minu meelest on nendes pallimängudes "kuhilaid" tegevates meestes kõvasti homoerootilist alatooni. Normaalsed mehed ju ei tiku üksteist kallistama? V.a homod.)
Külgribal reklaam - "Lähiajal teles
24. mai – Teel jalgpalli MM 2014 finaalturniirile (12/16) 15.25-15.55 ETV
24. mai – Premium liiga: JK Sillamäe Kalev – Jõhvi FC Lokomotiv 15.55-18.00 ETV
25. mai – Teel jalgpalli MM 2014 finaalturniirile (13/16) 15.25-15.55 ETV
26. mai – Jalgpalli maavõistlus Eesti – Gibraltar. 19.50-22.05 ETV2
29. mai – Jalgpalli Balti turniir: Eesti – Läti 20.15-21.05, 21.20-22.15 ETV2
31. mai – Teel jalgpalli MM 2014 finaalturniirile (14/16) 15.25-15.55 ETV
31. mai – Premium liiga: Tartu JK Tammeka – Narva JK Trans 15.55-18.00 ETV"
Kusagil taga, pärast tennist, F1 ja kohaliku oligarhi poja bensuharrastust ja lood Jõgeva rattarallist ja PAF jooksust.
Üpris masendav. Pulleritsul poleks olnud šanssi seda ümber pöörata. Seega saigi piirduda vaid trollinguga, protesti märgiks.

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

[...] Loodetavasti anname võistluse korraldamisega indu kohalikele inimestele, et muuta oma igapäevane liikumine tervislikumaks ja sportlikumaks ning innustame noori rohkem mõtlema spordile kui eluväljundile.[...]
Nõnda selgitavad Jõgeva rattasõidu korraldajad oma missiooni - suured tünnimeistrid.

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Nojah, peab siis pika hambaga tunnistama et eksisteerib 2 sporti - kommerts, ehk TV sport ja inimeste enda tehtud sport (mida vanasti kehakultuuriks nimetati).
Isegi harrastajana jooksu või suusarajal teistega võidu ähkides tunned, et individuaalne tegevus ikka karm sport on. Hing paelaga kaelas.

Et ühendada niigi lõhki kistud eesti rahvust peaks ERR igal juhul ka rahvasporti näitama. See on noortele suureks stimuliks kui ennast telekast juhtub nägema. See et suurte riikide tv-sse rohkem ei mahu kui "kuningas" jalgpall, see ei tohiks meid morjendada. Kahjuks küll leidub eestlasi, kelle arvates kõik ikka väljamaa järgi peab tegema.
Jooksuportaalgi kaaperdatud pajuinglaste poolt. Seal on keegi Alexey Markov hästi olümpiajooksu jooksnud. Loodame et Aleksei nime solkimise eest korraliku tasu meisterdab.

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

Teemaväline (aga siin pannakse pidevalt teemavälist) - kust Sa tead kuidas Alexey-Aleksei nimi õigesti kirjutatakse ? Ukrainas näiteks oli periood, kus nimede ladina tähestikus kirjutamise reeglid muutusid iga paari aasta tagant (tean, kuna tööalaselt tihedad suhted ukrainlastega. Ja "Aleksei" erinevaid nimekujusid näinud kümmekond!

 
At 16:39, Anonymous Keith Marcus said...

Eesti keeles kirjutatakse Aleksei. Armeenlane kirjutatakse eesti keeli Arutjunjan. Me ei ole prantslased, et peaksime Arutyunyan kirjutama. Milleks meile siis üldse eesti keel? Viimasel ajal kirjutatakse venelaste nimed Elena, Eugene, kuigi eesti keeles on sobivad vasted Jelena ja Jevgeni täitsa olemas. Kui eesti keeles on õ täht olemas, saab perenime Martõnov ilusti välja kirjutada. Ei, ikka on vaja "prantsuspäraselt" Martynov kirjutada, sest eestlased lihtalt ei saa oma kadakasakslusest üle. Ikka saksa- ja prantsus- on matsirahva ideaal.
Aleksander. See et kreeka Alexandros on inglise variandis Alexander, ei tähenda mitte, et meie peaksime selle tingimata üle võtma. Eesti tähestikus ei ole x-i.
PP on igati karm mees ja isamaaline pealekauba, kuid kui ta kirjutab kenyalased, siis .... no ma ei tea.

"Kas meil siin tuulisel paepealsel on õigus rääkida eesti keeles või ei?"
Kristjan-Jaak Petersohn

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

«Jalgpall on väga liikuv ja arendav mäng, mis nõuab kiiret analüüsi ja empaatiavõimet. Me kõik oleme loodud kehaliselt aktiivseks. Minevikus oli see meie igapäevaelu loomulik osa, kuid tänapäeval oleme muutunud aina passiivsemaks. Lapse arengus on mõtestatud liikumine väga olulisel kohal, see aitab neil tulevikus olla sotsiaalselt julgem ja oma tegudes kindlam,» ütles Lindpere.

See võtab jalgpalli võlu kokku! Mis viga liibukates rattal koguag vändata, nagu tööloom, pole ime siis, et see rattasport nõnda dopingust läbi imbunud on.

 
At 17:20, Anonymous Anonüümne said...

Keith Marcus ütles ...
Eesti keeles kirjutatakse Aleksei.
.......................
Pole see Alexey mingi peenutsemine, peenutsemine on Keith Marcus. Kõigi eelduste kohaselt on Alexey Markovi näol tegemist Venemaa kodanikuga ja kuna Vene Föderatsioon on otsustanud, et vene nimed transkripteeritakse kirillitsast ladina tähestikku prantsuse keele reeglite kaudu, siis on Alexey igati õige nimekuju. Eesti keele reeglid näevad ju teatavasti ette, et võõrnimede kirjutamisel eelistatakse seda teha nii, nagu seda kirjutatakse originaalis.

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas meie suusakoondis nii kehvad jooksjad on? Vaid Ränkel ja Kärp on enne õdesid Luikesid finišisse tulnud ja sedagi napilt? Kujutan ette et mehed kes pikalt talvel mägedes on treeninud peaksid olema kohe meie jooksuproffide kannul? Aga ei ole?
http://www.championchip.ee/ftp/liveresults/2014/140524_10km/

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

16:39-l on õigus. Muidugi tuleb meil eestlastena kirjutada Aleksei, Jevgeni, Jelena, Martõnov, Arutjunjan. Baškortoštanidega ja samuti Tõmõšenokodega tuleks olla ettevaatlik. Tundub, et nad ei ole isegi veel end määratlenud, kes ja mis nad tahavad olla. Samuti ei suuda me kõiki maailma keeli, nende hääldusi ja kirjapilte meie keelde sisse sulatada. Reeglite sõnastamise kohta aga tuleb kahjuks nentida, et siin oleme omadega sassi ja ummikusse jooksnud. Eesti Keele Instituudi karmid keeletädid kahjuks on kaotanud sideme elava eesti keelega. Eesti keele tuleks ummikust välja päästa.

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Eesti keele Instituudis võid karmidest tädidest und näha. See EKI oleks nagu Sorose käpa all. Tegeleb Eesti keele solkimisega, et rutem rahvuse keelest lahti saada. Suupärane moslem on asendatud muslimiga, võõrsõna mosaiik on ära unustatud, selle asemel on veel jubedikum võõrsõna - pusle

Eesti keel on selle "puslega" muudetud naljanumbriks

 
At 18:40, Anonymous Anonüümne said...

Eesti jalgpall on hale tsirkus. Mida annab meile "maavõistlusmäng" Gibraltariga? Kas Suessi kanali rannavahtidega ei tahtnud mängida?

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

Miks siuke sarkasm?
Pigem on ju Eesti tuntud, et otsib tihti vastasteks suuri vastaseid. Uruguay, Rootsi, Tšiili, Poola...

PS: Homsel mängul ei pane keegi vastast tähele. Tähelepanu tuleb puhtalt meie koondise siseste asjade pealt.

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Oo-jaa, Lindperel on eestlastele palju õpetada. Narkodiileri töö nõuab väga head sotsiaalset närvi, kiiret reageerimist ohtlikes ja keerulistes olukordades. Kõike seda õpetab jalgpall. Jalgpall on ka mõnus kihlveomäng. Tsoonist parajasti väljas tätoveeringutega kuttide mäng. Kes sii ei tahaks nende sarnane olla? Kõik tahavad!

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

Ai niid help. "plaanib Keilas teha Tankimäe maratoni ja seda juba lumevabal kevadisel ajal ehk siis 24. mail. Maratoniga sama-aegselt toimub ka 5 km ja 21 km jooks", kirjutas talvel Marathon100. http://marathon100.com/est/uudised/uudised.n/tankimaee-maraton
Mis sellest sai? Kas Keila haigla on haavatuid täis?

 
At 22:54, Anonymous Anonüümne said...

Meie suusatahad lahjalt jooksevad jah. Aga eks see korreleerub suusatulemustega.
Kui oled suusatamises rahvuskoondises, siis peaks ikka jooksma nii et "kuused-palgid"

 
At 22:58, Anonymous Anonüümne said...

Siit kommentaaridest lendab ainult puhast kulda, postimees on selle kõrval nagu odav lauahõbe.

 
At 23:53, Anonymous Anonüümne said...

Kui PP kirjutab tugeva sissekande, tulevadki mahlakad kommentaarid...

 
At 07:55, Blogger Priit Pullerits said...

Täna tuleb kogu tõde sellest, mis juhtus Jõgeva rattarallil. Mõned asjaolud vajavad vaid veel täpsustamist.

 
At 08:00, Anonymous Anonüümne said...

Absoluutselt. PP veab enda järel teiesugusedki tuhajuhkamid valguse kätte ja õitsengule

 
At 08:04, Anonymous Anonüümne said...

Yess, Priit. Ootame kannatamatult reportaaži.

 
At 08:06, Anonymous Anonüümne said...

samal ajal...
UKRAINAS venemeelsetel ei ole
hiilgav seis.
Nõutult kange logistavad mehed
soomukeis.

Langemise ohus Kramatorsk ja
kahtlane Lugansk.
Ümber piiratud on iseseisvuslaste
kants Slavjansk.
Puudub ühtne juhtimine, puudub
Tanki-Ants!

 
At 08:55, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits sarnaneb poliitikutele- õhutavad lootusi, on enesekindlad, jagavad lubadusi. Kui valimised(võistlused) läbi, suudavad veenvalt põhjendada, miks kõik teisiti läks.

 
At 09:15, Anonymous Anonüümne said...

01:50 jt, Priitu ei saa valida vastutusrikkale ametikohale. Ta ei kuula ju sõna. Räägib ja kirjutab oma (enese) mõtteid. On kindlameelne ja põhimõttekindel. Ülemus võib ju Priiduga nõustuda, et põhimõte on hea asi, aga olgu ka hea põhimõte, mis otsustajate arvates tihti nii ei ole. Niisugust alluvat ei taha endale ükski ülemus (ei loe siin lipsu värv ega ülikonna triip) -- viga on inimeses, ja see (ning ka Ta) on parandamatu!

Kle 18:27, Sa vaata, kes juhib EKI – bioloog – tsütoloog – histoloog.
Seal ei saagi eesti keelega mõtestatult tegelda...

 
At 09:40, Anonymous Voldemar said...

Eesti rahva vainlased Ansip ja Toom valiti küll parlamenti, kuid Priidu juhtimisel teeme meie (ja koos meitega eesti rahvas) kammbäki. Saate näha. Euroopa suurrahvastegi juures läheb rahvuslus hinda. Eks meie väikesed eestlased, eluaegsed kintsukaapijad tuleme tasapisi järgi.

 
At 10:16, Anonymous Harjusk Mati said...

Noh jalgpallisõbrad!
Täna on siis "lahing" jah? Orjahingedele tüüpiliselt on vastane võimalikult vilets valitud. Järsku tuleb 2:0 võit? Oi seda rõõmu siis ja kilkamist kui kõva jalka riik me oleme.

 
At 10:43, Anonymous Anonüümne said...

Eesti rahva kammbäkiks oli võimalus 1991. See pandi pätsu. Täna on eesti rahvas tegemas decline'i.

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

Harjuski Mati on Priit suutnud juba üles ja ära keerata. Selle eest tulevad ilmselt tublid kodupunktid Matile. TdF-i 5 tundi päevas ja 20 päeva jutti vaadata on muidugu palju õilsam ja siniverelisem tegevus. Apostel Priitu tsiteerides "1,5 tundi jalkat vaadata on ajaraisk". Jalkas on 11 eesti kodakondset väljakul. TdF oma 100 tunnise eetriajaga ja hääl juhul 2 eestlasega ühes suures pundis toodab mulle miskit arusaamatut eesmärki. Tõsi vahest vist isegi vaatan. Aga porri taguma ei hakka. Ega ma Harjuski Mati ole.

 
At 11:53, Anonymous Harjusk Mati said...

... palju õilsam ja siniverelisem tegevus

on küll jah. Jalgrattaga mäkke sõita on mehisuse ja individualismi apoteoos, inimvaimu kohtumine oma Jumaliku minaga, õilis vabanemine.

Jalgpall - see on orjade veeretamine peremeeste hüvanguks. Ühele higi ja vigastused, teisele raha pangakontole.

 
At 12:01, Anonymous Harjusk Mati said...

Jalkas on 11 eesti kodakondset väljakul.

Kui need kodakondsed muud teha ei mõista kui "palli puhtaks lüüa", siis jäägu ära. Mitte ainult Eesti jalgpall, vaid ka korvpall on naerualune. Eesti ei pea spordivõistkondade abil endale häbi tegema. Aga ei, edevus on nii suur, et peab ikka platsile ronima ja 0:12 kaela saama. Lootuses et järgmisel korral saame 0:8 ja kui nii lineaarselt edasi, siis ehk kunagi on 0:0 võimmalik.

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Priit (täpsustuseks) -
Võidab alati parim ei ole päris õige, sest jõudu on vaja, oskusi on vaja jne., kuid õnne PEAB olema.

 
At 12:13, Blogger JJ said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Tõsi jah, Mati? Et ratturid ei teeni klubi omanikele sentigi? Kui sa räägid profispordist, siis räägi sellest, aga mitte amatöörspordist ja profispordist segamini. Ma sõidan ka naistekaga korra päevas tööle ja tagasi - 23 km kokku. Aga ma ei arva, et jalgpall minu tasustamata pingutamisest halvemaks muutuks.

 
At 13:30, Anonymous Anonüümne said...

Jalgrattavõistlusel ei loobita ahvidele banaane (nagu seda tihti "õilsas" jalgpallimängus juhtub).

 
At 03:42, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:49, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:52, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 

Postita kommentaar

<< Esileht