reede, mai 16, 2014

Pullerits: Mida näitas kontrollsõit ehk kuidas ikkagi sõita kapsaks?

Rene Mandri soovitas kolmapäeval: «Nüüd võid teha lähiajal kaks trenni, kus ennast täitsa kapsaks sõidad.»

Mis see tähendab? Ma pole ratta seljas vist kunagi kapsatunnet suhu saanud. Ja nüüd, vaevalt kümme päeva enne Jõgeva rattarallit, on vaja seda proovida.

Eile, neljapäeval, käisin pärast hommikust ülikoolitööd (8.15-9.45) ja päevast Postimehe-tööd pärastlõunal Ahhaa keskuses konverentsil, kus räägiti tehnoloogia arengutest spordis. Et ehk saab uusi ideid. Vähemalt töiseks kasutamiseks. Sai. Siis õhtupoolikul veel põhitööl otsad kokku ja poole seitsmeks koju. Seni oli päev möödunud konverentsi küpsistele tuginedes. Need said kohviga alla loputatud. Kodus ootas tatratangupuder, paar lihatükki lisaks, kruus piima ka. Kõht täis, siis riided selga. Kuna väljas puhus vile tuul ja sooja oli pisut üle kümne kraadi ja õhtu lähenes, siis suusakombe aluspesu peale ja selle otsa rattavorm. Ma ei saa aru neist, kes raha tuulde pilluvad ja ostavad igasugu eri riietusi, küll maastiku- ja maanteesõiduks, küll tempo- ja taastustrenniks. Ei ole eales kogenud, et miski jääb spetsiaalse riietuse puudumise taha. Jah, turundajail on mind võimatu ära rääkida. Ma olen meelekindel, vankumatu.

Niisiis, kõht täis ja pikad dressid seljas, kell pool kaheksa, maja ees näitajad nulli ja läks. Soojendus? Milleks see... Rattavõistlustel lükatakse ka ju kohe täiskäik sisse, ei ole seal mingit soojaks väntamist. Ja ega õues miinuskraadid ole, et peab mootorit soojendama.

Plaan lihtne: teha tavapärane 33,8 km kontrollring. Tallinna maanteed mööda välja, siis pööre Ilmatsalu peale, sealt Rahinge järve äärest Viljandi maanteele, kust omakorda Valga maanteele Külitsele ning sealt Tartu suunas tagasi, Lõunakeskuse eest läbi ja Ringteed pidi koduukse ette välja.

Tuul küljelt. Lipud kahe õlletehase logistikakeskuse juures plagisemas. Pärast Tiksojat tuleb tiksudes vastu Tartu Velo Klubi punt, üle kahekümne mehe kindlasti, kõik korrektselt paaris. Lehvitan neile. Mõni lehvitab ja naeratab vastu. Üldiselt on enamik keskendunud, sest noil algab poole kilomeetri pärast finiši «panemine».

Hoian algul mõõdukat tempot. Et kuidas seda kontrollida, kui mütologiseeritud pulsikella pole? Lihtne. Räägi iseendaga! Vabalt, probleemi pole: hingamine on normaalne. Reservi jagub. Ega see ju mingi võistlus ole.

Ilmatsalu peale ja Ilmatsalu teelt Viljandi maantee suunas keerates saan tagant küljetuule toetust. Nüüd läheb sõit palju mõnusama hurraaga. Poole tunniga, vaatan Suunto kellalt, saab 17,8 km läbitud. Keskmine kiirus seega 35,6 km/h. Aga kui Viljandi maanteelt kilomeetriks Tartu peale keeran, saan tunda vastutuule pidurdavat mõju. Heal asfaldil mõnusal laskumisel peksab tuul nii näkku, et ei saa 40 km/h-gi kätte.

Külitsel lõplikult Tartu peale keerates, kui lõpuni jääb ligi tosin kilomeetrit, annab vastutuul ränka piitsa. Kummardun madalale leistangi kohale. Algul hoian kiirust 33 km/h. Aga pikapeale hakkab hullu tuule mõju üha laastavamalt tunda andma. Püüan hoida kiirust 31,5 km/h. Tagant ei tule ka ühtegi suurt autot, mis tekitaks korrakski tuuletõmbuse ja lubaks kiiruse taas üles koguda. Vastupidi: vastu tuleb suuri autosid, mis justkui tuuleseina ette tõmbavad.

Jah, võtab vanduma, kui tuul kiirust alla tõmbab. Jah, ajan sadulast tagumiku püsti, et rohkem jõudu rakendada. Aga looduse jõud on lõputu, inimese jõud üürike. Liiati kulgevad kolm kilomeetrit enne Tartut kergelt ülesmäge, vast protsendi jagu. Lisaks on ümberringi avatud väljad. Vihastan tuule peale juba tõsiselt.

Lõunakeskuse ees saan küljetuule meelevalda. Meeleolu paraneb. Siit ei ole enam palju lõpuni, vaevalt neli kilomeetrit. Heidan pilgu kellale. Selge, alla tunni tuleb aeg igal juhul. Mis mu mullune parim stammringi aeg oligi? Ahh, oli mis oli, üks on selge: ega ajad võrreldavad poleks, sest nii rõvedates tuuleoludes, nagu seekord, pole ma tugevat treeningsõitu teinudki. Mullu tegin neid ringe ikka suvises enam-vähem tuuletuses.

Ukse ees löön aja seisma. 58.37. Kilomeetreid 33,8. Astun sadulast. Hmm, pidin ju kapsaks sõitma? Aga viga pole tuhkagi. Häda pole vähimatki. Tõmban paar korda sügavamalt hinge – tehtud. Tõstan ratta koju, siis duši alla. Pärast joon pool klaasikest apelsinimahla. Rohkem pole vaja. Ega see sõit läbi võtnud, kapsaks ammugi ei teinud. Kell saab üheksa. Toksin taskukalkulaatorisse mõned arvud – nii, keskmine 34,6 km/h. Sellise hullu tuule käes käib vist kah?

Pikk õhtu veel ees. Jõuab paljugi teha ja toimetada. Peagi ununeb, et ma üldse rattaga sõitmas käisin. Miski ei tuleta seda mingil moel meelde.
******
Sand Flats Recreation Area, Moab, Utah, 24. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Taylor Phinney (USA, BMC Racing Team) tegemas võidukat soolosõitu California velotuuri viiendal etapil Pismo Beachist Santa Barbarasse. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: California velotuuri neljas etapp piki Vaikse ookeani rannikut Highway 1-l Montereyst Cambriasse. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 3: California velotuuri neljandal etapil piki Vaikse ookeani rannikut Highway 1-l on ratturid ületanud Bixby silla. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 4: Bradley Wiggins (Inglismaa, Team Sky) California velotuuril kollases liidrisärgis. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 5: Markel Irizar (Hispaania) ja Danny Van Poppel (Holland, mõl. Trek Factory Racing Team) nautimas California velotuuril Pismo Beachi kailt vaadet Vaiksele ookeanile. Foto autor: AFP/Scanpix

98 Kommentaarid:

At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Üks sõna: eraldistarti!

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

"Ega see sõit läbi võtnud, kapsaks ammugi ei teinud." -aga treeneri ülesanne jäi ju täitmata?

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Kuna väljas puhus vile tuul ja sooja oli pisut üle kümne kraadi ja õhtu lähenes, siis suusakombe aluspesu peale ja selle otsa rattavorm. Ma ei saa aru neist, kes raha tuulde pilluvad ja ostavad igasugu eri riietusi, küll maastiku- ja maanteesõiduks, küll tempo- ja taastustrenniks. Ei ole eales kogenud, et miski jääb spetsiaalse riietuse puudumise taha. Jah, turundajail on mind võimatu ära rääkida. Ma olen meelekindel, vankumatu.

Priit, miks sa transpordikonverentsi modereerima minnes uue valge triiksärgi ostsid, valge pidžaamapluus oleks ju ka asja ära ajanud? Miks sa arvad, et sportimine on selline tegevus, kus korrektne, ilmale ja spordiala spetsiifikale omane riietus ei ole sama oluline kui konverentsi modereerides. Kui päris aus olla, siis selles suusa- ja rattakostüümi hübriidi kandes näed ju välja nagu külatola. Spordis kehtivad ju samad reeglid, mis mujalgi, välimusel on väga oluline roll selles, kuidas sinusse suhtutakse. Kas järgmine korda lähed maadlustrikoos ratast sõitma, see ju samasugune kui rattapüksid ja kõvale mehele pole ju pampersit püksi vaja.

aink

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Üks võimalik vaade asjale. Igas inimeses on mingi sisemine pidur. Pealtnäha nagu isegi mõnes mõttes edukas inimene. Aga sügaval sisemuses miski kammitseb. Oi kuidas kammitseb. Pulleritsu puhul on piiravaks teguriks see, et mees on arg.

 
At 11:29, Anonymous Anonüümne said...

11:27, ma ei ole kunagi neid, kes suusadressis - või veel hullem - kombes, jooksevad või ratast sõidavad, normaalseteks pidanud.
Nad on nagu naiseriideid kandvad transvestiidid.

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Ärge nüüd siin tehke külatola-vihjeid! Niimoodi jääbki eraldistardiüritusel ratturiks saamata. Olgu või ööpesus, aga olgu protokollis!

 
At 11:45, Blogger Priit Pullerits said...

No nüüd leidsite, millest kinni hakata! Minge välja ja uhage ise metsiku tuulega (mitte taganttuulega) tund aega keskmist ligi 35ga - aga ei, lihtsam on hakata kaagutama selle kallal, mis kellelgi seljas. Kurat, nagu eidekari, ausõna. Poleks sellist madalat lendu oodanud.

Ja mitte arg (11:27), vaid ratsionaalne, arukas - mis on kapsaks pingutamise mõte? Ma tahan ka pärast seda, kui sadulast maha tulen, elada toredat ja head elu, mitte käia ringi tuikavate oimukohtade, läikiva südame ja pehmete lihastega.

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

See, kui ei suuda kapsaks sõita ei näita mitte midagi muud kui tahtejõu puudumist. Kui mees ei suuda ennast sundida pingutama nii, et veri ninast väljas on tegemist lödipüksiga. Tahtejõuetu mehikesega.

Mis sa sest treenerist endale võtad kui teed ikka isemoodi. Sinu arvamus, et oled Rene Mandrist targem on läbinisti vale. Ta raiskab sinu peale aega, teeb sulle treeningplaani ja siis tuleb treenitav ja lihtsalt sülitab treeningplaani peale.

See oleks ju neruväärne kui palkan sind konverentsi modereerima, viid ennast teemaga kurssi, kasutada oma aastatepikkusi kogemusi ja konverentsi alguses tulen mina ja võtan sinult mikrofoni käest ning hakkan külatola juttu ajama. Ning kui konverents on läbikukkunud süüdistan sind, et tegid kehva tööd.

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

Ja tühjendutreeningu sisust ja mõttest ei ole PP senini aru saanud. Ja ka uurima ei vaevi. Rääkimata treeneri usaldamisest. Ikka ise, sest ma olen vankumatu ja tark.

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Aga ega sa pidžaamapluusis ju konverentsi kehvemini poleks modereerinud, ometigi sa ju ei teinud seda vaid läksid poodi uut triiksärki ostma.
Olen lihtsalt seda meelt, et ka spordirajal peab ilus välja nägema ja ei häbene tunnistada, et eelistan erksavärvilisi spordiriideid tavapärase meestele mõeldud sinise-halli-musta asemel. Võib- olla püüan ma sellega kompenseerida seda, et sinu poolt kirjeldatud maanteeratta kiirused on mulle püüdmatud, aga ega ma seda ka häbene.

aink

 
At 12:55, Blogger Priit Pullerits said...

..."Võib-olla püüan ma sellega kompenseerida seda, et sinu poolt kirjeldatud maanteeratta kiirused on mulle püüdmatud, aga ega ma seda ka häbene." - Vähemalt üks julge mees, kes ütleb välja, miks ta nii kirglikult keskendub oma kommentaaris sekundaarsele ehk ebaolulisele - ja julgeb end ka mulle identifitseerida, mille eest veel topeltlugupidamine! -, erinevalt teistest, kes peale dressi muud ei näegi. Nood mehed (mehed?...) on küll täitsa vales kohas sõna võtmas.

 
At 13:23, Anonymous Anonüümne said...

miks sa keskendud ebaolulisele ja vastad siin dressist rääkijatele, aga ei vasta, miks sa juba eiteamitmes kord ei tee treeneri juhiste järgi vaid arvad, et omamoodi tehes on parem.

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

ega siit vist ei ole eraldistarti ikkagi loota, on jah vale koht kommenteerimiseks. isegi vigala sass saaks aru, et läheb lödiks ära..

 
At 13:34, Anonymous Ugri äss said...

Rene Mandri soovitas kolmapäeval: «Nüüd võid teha lähiajal kaks trenni, kus ennast täitsa kapsaks sõidad.»

Priit, kui paar korda enne võistlust Mandri õpetuse järgi toimida, siis oleks võistluspäeval sees tuntavalt tugevam tunne ja tulemus tuleks kindlasti parem.
Ehk kui õigel ajal treeningul õiges mahus täiega panna, saab lahingus olema märgatavalt lihtsam ja tegevus sujub enesekindlamalt.
Nüüd otsene ja tulemusele viiv vihje: tark ja tulemusele orienteeritud mees (kes ei taha ei näida ega ka olla lödipüks!) teeb täna ja nädalavahetusel "kaks kapsad ninast väljas" trenni ja võistlusel vaatab kerge muigega, kuidas lödipüksid täiega imevad ja järjest tahapoole vajuvad.

Vastuväited?

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

TLÜ Spordi Instituudi direktor Kristjan Port, AS Eesti Gaas juhatuse liige Raul Kotov jpt - mehed (= Time Trial'is tulemus kirjas).
Sina mitte.

 
At 13:53, Blogger Priit Pullerits said...

Nii, 13:23 jt, kes te siin õiendate, et miks ma ei tegevat (sic!) nii, nagu treener ütles. Kandsin treenerile ette, kuidas sõitsin, ja ta ütles sõna-sõnalt nii: "No ma arvan, et see tempo on väga hea, mida arendasid, et pole paha." Targutama, et mitte öelda mölisema, on kõik tühja koha pealt jube kõvad mehed...

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

"No ma arvan, et see tempo on väga hea, mida arendasid, et pole paha."

Treener on viisakas inimene ja ei taha PP halvasti ütelda. Mõni mees ei saa ikka üldse aru mida talle öeldakse. Kuuleb seda mida kuulda tahab.



 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Oleksid võinud oma kontrollsõidu päev varem Kambjas teha...

 
At 16:18, Blogger Priit Pullerits said...

Mind ei huvita, mida te siin targutate. Las räägivad faktid. Ja need näitavad, et vorm tuleb, ka füüsiliselt. Just tulin testilt.
Kaal 70,5 - niisiis, olen saavutanud oma parimate aegade ideaalkaalu;
Rasvaprotsent 13,3 - minuvanustel normaalne 16-26, niisiis on keha mägede ründamiseks topeltvalmis;
Bioloogiline vanus 33 - no seda ma näen isegi oma suutlikkuse põhjal.

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas määratakse bioloogilist vanust?
Pealevaatamisega?

 
At 16:45, Blogger Priit Pullerits said...

vt organismidiagnostika.ee

 
At 17:31, Anonymous L. said...

Jälle üks tore lugu rattatrennist, pisut eneseimetlev, aga siiski tore lugeda. Endal on see kevad tervis käest ära ning seetõttu on hea asendustegevusena teistele kaasa elada. Seega loodan, et lugusi tuleb ja tuleb ;)

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Eesti Zürichi EMil maratonis meeskonda välja ei pane
JOOKSUPORTAALi uudis, nüüd juba kahepäevane
Kõik ei ole jõudnud vormi
Kõik ei ole täinud normi
Ja mõni on haige kah

 
At 00:44, Anonymous Anonüümne said...

Iopnutõi šo li?, ütleks venelane Pulleritsy treeninngumeetodi kohta.
Aga mitte see pole kõige peamine. Kõige peamine on see, et täna, 17. mail tähistatakse kogu maailmas rahvusvahelist homofoobia (ja samuti transfoobia) vastu võitlemise päeva. Palju õnne! Tõenäoliselt leiab homofoobia vastase võitluse päev laialdast kajastamist Eesti peavoolu- ja ka väiksemas meedias.
Üks väike nüanss väärib aga äramärkimist siin Pulleritsu blogis, sest peavoolumeedias ei tarvitse see ilmuda, siia blogisse on aga koondunud rahvuslikult mõtlevad, kestvusalasid harrastavad eesti mehed, kellele eesti rahvuse püsimine ei ole ükstakõik. Nn "Novorossija Vabariigi" nn "vabatahtliku vabastusarmee" või kuidas nad seda nimetavadki nn ülemjuhataja hr Streltsov on teinud räige samasooliste vastase avalduse. Valitud kohti: "Нельзя идти на союзы с сатанистами и содомитами [..] Никогда настоящие патриоты России не придут к власти в одной колонне с "радужно-голубыми [..] педерасты и сектанты [nimetab Kiievi praegusi võimulolevaid juhte]". Võitlus on seega mõlemapoolne, globaalne (nagu ütleb ka Streltsov) ja kompromissitu. Streltsov muide ei ole puutinlane, vaid monarhist. Vot nii.

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

Hästi paneb, hr Streltsov, otse kümnesse - ja südamesse. Jõudu talle - ja meile ka.

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Millest järsku selline õigustamine ja hala tuule pärast? Alles mõni aeg tagasi oli see ring ju igati hea, sest tuuleolud pidid sellel sõites nulli jääma? Keskmise kiiruse põhjal tundub, et edasiminekut siiski eelmise aastaga võrreldes väga ei ole ja sellest on kahju, sest tõsiselt lootsin, et blogipidaja Jõgeva Rattarallil võitu noolivad lätlased oma tempoga korralikult inisema paneb..
Taavi

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, nagu alati, räägib meile tõtt, aga loomulikult mitte kogu tõtt. St kiirustest vastutuult ja vastumäge lihtsalt vaikib. Kas see pole mitte vaimse lödipyxistumise tunnus?

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Kohtasin eile kõrtsus prantslasest Beaumont'i ja ta küsis mu suureks üllatuseks järgneva küsimuse, et kas ma tean, kuidas on prantsuse keeles lödipüks ja keda sellega algselt silmas peeti?
Jäin nagu kahtlema...

Aga Beaumont'i sõnade järgi on vastus - Le louedipieux (hääld: löö löödipijüü, rõhk teisel sõnal).
Selliselt hakkasid Prantsuse Võõrleegioni sõdurid kutsuma Normandia dessandis lüüa saanud neid Relva-SS'lasi, kes ühel hetkel ilma otsa ja aruta häbiväärselt jooksu pistsid.
Tänapäeval on kasutusampluaa muidugi kõvasti laienenud ja geograafia samuti.

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Euroopa ja ehk kogu maailmgi seisab suurte muutuste ees. Millist saatust valmistatakse Eestile? Kas 25. mail Jõgevale koonduvad rahvuslikult mõtlevad spordimehed ei peaks selles küsimuses oma häält rohkem kuuldavale tooma?

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

18:55 väga õiged mõtted, otse silma auku. Mitte asjata ei käinud tuntud sõjapistrik seltsimees McCain 3 nädala eest Eestit inspekteerimas.
Mõttetu väikerahva lame territoorium on väga sobiv ohutuks sõjamängu treenimiseks. Ei saa suuremat häda ameerikamaa- ega puutini pojad noored mehed. Jõgevamaa pühale pinnale kogunev tsiklistide koorekiht peaks ristimärgi ette tegema ja SedaKõigevägevamat hardalt paluma et saatuse piitsahoop seekord veel mööda läheks.

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/2797732/kriteeriumisoidu-eesti-meistriteks-krooniti-schultz-ja-ehrberg

Kas ei oleks päramine aeg nimede eestindamisele, nagu kunagi Esimese Vabariigi aegadel?
Karta on et mitte, pigem on trend nimede inglišštamisele. Eesnimed juba ammu, pea järgnevad perenimed.
Tänane Cauro-Caspar Kadakas peaks kiirelt end Cauro-Caspar Cadakaks ristima.

 
At 19:36, Anonymous Luimu, õnnetuse hunnik said...

Härra Taaramägi Prantsusmaal küll 3.kohal, kuid 2.kategooria mängufilmis. Nagu Tänaku Ott WRC2-s. Eestimaa pojad ja tütred ei õnnestu enam kuidagi. Kas meie aeg on otsas? Kas meie ressurss on otsas?
Jooksupoisid ja tüdrukud käivad talvel lõunalaagrites, aga kavl norme ikka ei täida?
Ma küsin mehed kas Issanda arm ei laotu enam meite peale? Loodetavasti leidub siin mõni esoteerikaspets, kes võiks vastata et miks?

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

Õiget juttu räägite mehed, kuid deduktsioon on puudulik ja semantiline analüüs lonkab.

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Mõned ajakohased teesid spordist ja poliitikast

1. Selge on see, et Eestiga on plaanid. Peremehed käivad vara üle vaatamas. Müük? Vahetus? Lammutamine ja millegi uue ehitamine? Üürnike vahetus?
2. Eestlased (Taaramäe, Kangur) ei tohiks ei spordis ega poliitikas rahulduda millegi sellisega nagu Bruce Lee filmis kaasosatäitja rollid. Nimed jooksevad küll tiitritest läbi, aga...
3. Eestlane ei tohiks rahulduda sellega, et viksib venelasele suuski või sätib poolatarile varustust. Poliitikas mõelge ise. Need on head tööd, kuid rahvuse püsimiseks vajame enamat.
4. Norme täites mõelgem kellele ja milleks me norme täidame. Nii spordis kui ka poliitikas.
5. Sõtta ei tiku me. Sõja peale s*tume. /J. Hašek
6. Eesti mehele/poisile eesti nimi! Eesti naisele/tütarlapsele eesti nimi!
7. Päeval, millal viimane vaba kommenteerimisega blogi suletakse, oleme Nõukogude Liidus tagasi. Mõned spordiblogid on juba sealmaal.
8. Venemaa probleem on eliidi korrumpeerumine, rumalus ja kosmopoliseerumine. Eesti probleem on eliidi puudumine.
9. Rahvusliku eliidi tuumiku peavad moodustama rahvuslikult mõtlevad vastupidavusalasid nagu rattasõit, suusatamine, jooks tõsiselt harrastavad mehed.
10. Spordimehed, koonduge!

 
At 20:22, Anonymous Kaštanov said...

Näete siis et PP blogis on mehi kui kulda. Saada 20:14 oma atribuudid ja aadress. Valime su Euro parlamenti nii et ragiseb! Meie rahvuslikke huve esindama.
Kurat tuld ja tõrva, ma ütlen. Me kuulume küll ÜRO-sse ja kümnetesse teistesse organisatsioonidesse, kuid mis on sellest kasu, kui meid peetakse Venemaa puhvertsooniks. See et meil käivad külas, Bush, Klinton, jaapani Keiser ja Kuninganna ei ole miski näitaja. Välja tuli see siis kui ilmnes et NATO kardab tulla Poolast kaugemale. Nüüd läbi häda sai natuke suud pruugitud (Rasmussen) ja näpuotsaga Baltikumi kasuks kahuriliha kakitud.

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Nägin unes, et PP oli Tabasalu TT stardis järgmisel kolmapäeval ning välja sõidetud aeg pani kõikidel ohkijatel suumulgu kinni. Kas see saab tõesti tõeks?

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Ärge te siin liialt suud pruukige. Kunagi sai vihjatud et populaarsel blogil hoiavad silma peal mehed kes vähe räägivad ...... aga raporti kirjutavad paljusõnalise

 
At 20:38, Anonymous Anonüümne said...

20:25
ma muideks nägin samasugust und. Mingid noored kotkad välismaa kirjad reite peal (Peugeot, Cofodis, Rabobank) tulid sisse nagu kuum juga. Parim aeg 46.05. Siis tuli vanameister ja SEIKO näitas 44:32

 
At 21:45, Anonymous Anonüümne said...

Imestasingi, et inimrakettratturit kriteeriumi eestikate protokollis ei figureeri, valmistume eraldistardiks, tubli.

Muuseas, täna trükkisin siia blogit lugema tulles sisse, suusk.pullerits.com

Pullerits võiks sellise doomeni ära regada.

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

Ülikõva blogi. Ning kommijatel on lausa rahvakirjaniku talenti.

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Me oleme kõvad mehed jah.

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Mõned naised on ka blogis (Kaidi, Marge) sõna võtnud, kuid maskuliinsed karvajalad ei taha tunnistada.

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

21:45
sellisest domeenist on ilmselgelt vähe vanameistri jaoks. Ma pakuks välja suur.pullerits.kom
kom on stravast alguse saanud lühend king of mountain. See oleks vääriline blogiaadress vanameistrile. :)

 
At 23:27, Anonymous Anonüümne said...

Priit kas sulle kuulub ka mõni KOM?

 
At 09:03, Anonymous Anonüümne said...

Looduses peab säilima tasakaal. Eile oli homofoobia vastasane päev. Võiks ju öelda ka homofiilia päev, aga see kõlab justkui mõnele homod meeldiks. Ilmselt nii ei saa. Aga homofoobia vastaste päev on ju lihtsalt homovastaste vastane päev. Täna kuulutan välja homovastaste vastaste vastase päeva! Mis järgmiseks?

 
At 09:04, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen vääritu mardikas Issanda jumala palge ees, kuid siin, Pulleritsu blogis tunnen, et olen siiski keegi

 
At 09:43, Anonymous Taivo said...

Minul on uhke tunne olla Priidu blogis meeste seas. Okei ma tean et teie silmis on mehe kriteerium TT-l osalemine, aga küll ma jõuan. Ma nõnna noor alles.

 
At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

Võiks ju oma treenerile ausalt tunnistada, et tõeline puutinlane ei sõida ennast ealeski kapsaks, aga nojah, ega puutinlased peagi tõtt rääkima, peamine on oma keha eest hoolt kanda.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Prohvetlikud sõnad Priidult ja mõni kommentaar laseb ka asjalikku teksti.

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Tabasalu starti ei saa Pullerits ilmuda, kuna:
1) peab TÜ tudengite töid parandama
2) Mandrilt ei ole korraldust
3) seda ei näe ette treeningplaan
4) tal ei ole TT sõidu kettaid
5) ja ega keegi Pulleritsule laenaks ka
6) kett jooksis maha
7) ja enesetunne on üldse s*itt
8) sest Tartu ümbruses on kõvasti paugutatud
9) väidetavalt väga suurte kiirustega
10) ei taha võitja tunnet rikkuda

 
At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

Ameerikas on kohus teinud Vibrami keissis süüdimõistva otsuse. Kingaarendajad eksitasid avalikkust, reklaamides "viisvarvikuid" (Fivefingers) kui "vigastusi vähendavat" uut supertehnoloogiat. Vibram peab sadadele tuhandetele 2003-2014 neid imetosse ostnutele kuni 91 USD tagasi maksma http://www.runnersworld.com/general-interest/vibram-agrees-to-settle-class-action-lawsuit.
Kui mõelda, millist treeningualast bullshit'i Pulleritsu suust siit blogist 2006. a alatest välja on aetud, kes need kahjud kannab?

 
At 12:18, Anonymous Jimmi, negroidse rassi esindaja said...

Taaramäe oli pikalt atrõõvis, kuid söödi km enne finisit ikka ära. Aga homme on haljaava päev.

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

Taaramäe peaks enne tuuri tegema 2x kapsaks sõitu.

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

17. mai 2014. Õitsev kevad. Homofoobia vastu (aga samuti soovahetusfoobia) vastu võitlemise päev. Kuidas kajastati homofoobia vastu võitlemise päeva Eesti juhtivates spordiblogides?
Let's run! (A. Keba) -
Holdeni blogi -
0 blogikannet.
Nii, seltsimehed, ei jõua me mitte kuhugi.
Ainsana on aja biit'i tabanud
JOOKSUPORTAAL - "Naistele mõeldud Maijooksu võitis täna rajarekordiga Jekaterina Patjuk" http://jooksuportaal.blogspot.com/2014/05/jekaterina-patjuk-voitis-rajarekordiga.html
Ainult naistele mõeldud Maijooksul osales ligi 4000 naist. See on jõud! Näitame neile Pulleritsu-sugustele meesšovinistidele!

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

P.S. Aja biit: Kes Jüris või Kambjas ennast rahuldavat tulemust kirja ei saanud, neil on võimalus Tabasalus.

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

11:36
keegi ei keela pullisitta ajada, omal peab pea otsas olema, et terad sõkaldest eraldada. Ja kui sa siin Pulleritsule midagi maksnud ei ole ja ta sulle tahtlikult mingit valinfi selle masmise eest ei ole maksnud, siis ei koti see pullikaka kedagi.

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

Jooksuportaal jätkab rõõmsalt mitte ainult tekstis, vaid ka pealkirjss esinevate keelevigadega.

Jekaterina Patjuk võitis rajarekordiga Maijooksu peaks korrektselt olema
Jekaterina Patjuk võitis Maijooksu rajarekordiga

Liina ja Leila Luik said Riias Eesti tipptulemustega kaksikvõidu

Lause muudab hapuks sisse susatud "Eesti"

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

Poolmaratoni võitis [Riias] Tiidrek Nurme treeningukaaslane Keeniast Ibrahim Mukunga ajaga 1:05.56.

Mukunga on siis taas siinmail?

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

19.04.2014 on Liina Luik jooksnud Paderbornis 34:33 http://www.all-athletics.com/node/443803. Nüüd, pärast Tehvandi 10-päevast alpituba ligi kas minutit kiiremini (32:47). Kaheminutine arenguhüpe kuu ajaga 10 km distantsil on ikka sigakõva. Paistab, et Mati Alaveri tuntud järeleproovitud meetodid on käiku lastud. Eriti kui veel Sirje Eichemanni 1988. a aeg ka üle joostud.

 
At 19:40, Blogger Priit Pullerits said...

Tervitus, mehed! Kaks päeva olin treeninglaagris, maal, võtsin päikest ehk laadisin end D-vitamiiniga. Milleks toidulisandid ja muu raha eest ostetav kahtlane värk, kui doping tuleb taevast tasuta kaela. Nüüd vaatan, et tõepoolest, kommentaatorite tase on nende kahe päevaga meeldivalt tõusnud, ilmselt on siit nõrgemad esinejad välja puksitud. Tubli! Nii jätkake. Uue nädala algul siis kokkuvõte treeninglaagrist ja viimastest kontrollsõitudest enne Jõgeva rattarallit. Muide, millal see on, laupäeval või pühapäeval, kas keegi teab?

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

"...Jõgeva rattarallit. Muide, millal see on, laupäeval või pühapäeval, kas keegi teab?" - Häbi, Priit, häbi!

Sulle tehakse välja üritus ja personaaltreener, sina aga vastutasuks ei kuula treeneri õpetusi ja isegi sõidu aega ei tea... Kas sa vahel vaatad ka, mida sa siia lingid? Nii tehes oleks kontrollimisel vähemalt toimumise aja ära näinud ...
Piinlik ...

Anonüümik Mart

 
At 21:08, Anonymous Karvajalg Harku vallast said...

Mart sa oled ikka hea Mart küll. Priit lihtsalt kotib sinusuguseid lödipükse selliste küsimustega. Priit on Äss ja saab seda lubada. Siin blogis Priidust kiiremat suusa ja rattameest naljalt ei leia. 800m jooksus ammugi.

 
At 21:10, Anonymous Anonüümne said...

Jõgeva rattarallile olevat väga vähe sõitjaid registreerunud. Profisõitjaid Eestist, Lätist ja peaaegu kõik. Kas harrastajaid tõmbavad muud üritused, nt Filter Aerobike karikasari Tabasalus jms?

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatu, kui kergelt anonüümik Mart Priidu provokatsiooni ohvriks langes! Mehed, kui te hakkate Jõgeva rattarallil ka Priidu iga ärritava liigutuse peale tõmblema, on teil varsti toss väljas ja finišini teid ei jätku.

 
At 22:15, Anonymous Anonüümne said...

Jõgeva pikemale distantsile 106 registreerunut kodulehe andmetel. Piisavalt palju, arvestades kui väikese üritusega tegemist on.

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Seda on ligi 4x vähem kui "radarile mittemahtuval"[--P. Pullerits] Aerobike Filter maanteesarja avaetapil - Kuusalu rattarallil (378 osalejat). Proffe kõrvale jättes, kellega Pullerits seal siis võidu sõitma hakkab? The usual suspects, Dr Ortopeed-Traumatoloog, ühe Lõuna-Eesti AS juhatuse liige, TÜ Arstiteaduskonna tudeng jne

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Seda minagi. Priit on Äss, Boss ja Moderaator. Ta võib meid tillist tõmmata igal ajahetkel. Sest siinses seltskonnas tunneb vaid tema inimhinge nõrkuseid ja muid säendseid kabalistlikke nõkse ja peent mõjutamist.

 
At 23:03, Anonymous Anonüümne said...

Seda minagi. Priit on Äss, Boss ja Moderaator. Ta võib meid tillist tõmmata igal ajahetkel. Sest siinses seltskonnas tunneb vaid tema inimhinge nõrkuseid ja muid säendseid kabalistlikke nõkse ja peent mõjutamist.

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

Vaatan, et 22:46 (ja ka 23:03) on sõrmes päris kiire double-click, ei kulu poolt tundigi. :)

 
At 00:02, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et siin blogis on veel "keegi"..

 
At 00:13, Blogger Priit Parmakson said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 01:27, Anonymous Anonüümne said...

Jane Salumäe (maratoni PB 2:27:04) parim 10 km Road tulemus oli 34:00 http://www.all-athletics.com/node/106430.
Norma kevadjooksul Maarjamäel (oli selline jooks) tekitas algaja Salumäe meeste hulgas furoori 36 minutiga..
Ei, Ilja, Roman ja Viljar peaksid kindlasti Tehvandi alpituba proovima!

 
At 04:21, Anonymous Anonüümne said...

Ärevad teated. Hiina meediakanalid transleerivad Putini intervjuud. Olukord Ukrainas nõudvat lahendust. Võimalik areng: kui Venelane peaks uksele koputama, siis Hiinlane seisab Venelase selja taga.

 
At 06:36, Anonymous Anonüümne said...

Ärevad uudised jah. Ju on Hiina aru saanud missugune riik veel tuhat aastat kestab ja missugune peagi igaviku hämusse vaob. Kahju et väikeriigi juhtkond siinset blogi ei loe ja pimeduses kobab.

 
At 07:40, Anonymous Anonüümne said...

Ärevad uudised jah. Ju on Hiina aru saanud missugune riik veel tuhat aastat kestab ja missugune peagi igaviku hämusse vaob. Kahju et väikeriigi juhtkond siinset blogi ei loe ja pimeduses kobab.

 
At 08:03, Anonymous Vootele said...

Eks peab siis Jõgeval starti minema georgi lint lenksu külge sõlmitud.

 
At 08:24, Anonymous Anonüümne said...

Muide, millal see on, laupäeval või pühapäeval, kas keegi teab?

Vastan-täpselt samal ajal Olümpiajooksuga.

 
At 08:33, Anonymous Anonüümne said...

21:08 ja 22:04 - Pole mind vaja süüdistada selles, et ma läksin Priidu provakatsiooni ohvriks.

Priidu peale pahandad ei ole mõtet, sest ta on nagu tuulelipp, mis pöörab iga natukese ajatagant endale sobivaks. Põhimõtted on paindlikud nagu vihmaussil ...

Kahju, et keegi teine teda sellise korraldajatesse ja treenerisse ülbe suhtumise eest ei häbistanud. Selline käitumine tasub alati hukkamõistmist, olgu selliseks eksijaks Pullerits, Kükametsa-Karla või president.

Anonüümik Mart

PS. Kas Priit on minust rattal kiirem või ei, pole oluline. Tema valib AINULT neid üritusi, kus saab olla eesotsas, mina teen oma multisporte ILMA VAJADUSETA midagi TEISTELE tõestada.

 
At 08:43, Anonymous Anonüümne said...

Aga tõesti, kas keegi teab midagi sellisest sündmusest nagu Jõgeva rattaralli?
Pühapäeval toimub ju Elva rattaralli, Priit kas te midagi segi ei aja või? Elvas on ju võistlus, mitte Jõgeval.

Küsisin oma klubikaaslase käest ka igaksjuhuks üle ja ka tema kinnitas, et nädalavahetusel on sõit ikka Elvas.

Jõgevast tean ma niipalju, et seal on tublid kartulikasvatajad. Jõgeva kollane on minu üks vaieldamatuid lemmikuid. Aga Jõgeva ja rattaralli? Priit ajab siin oma naljadega inimestel pea sassi ning mõni veel kogemata lähebki Elva asemel Jõgevale.

 
At 08:47, Blogger Priit Pullerits said...

Tundub, et meestel on adrenaliin üleval. Mõni postitab oma mõtteid kindluse mõttes kaks korda. Teine ei tee nägu, et prooviks mu provokatiivsest naljast arugi saada ja tõttab lahtisest uksest sisse korraldajaid kaitsma, kolmandad ei suuda leppida sellega, et nende TT-le pakub konkurentsi väike, kuid kuulus Jõgeva rattaralli, jne, jne.

 
At 08:50, Anonymous Anonüümne said...

Mart, sa võid ju sporti teha, sa võid isegi multisprorti teha, kuid kas sa vaatasid enda sisemusse? Oled sa üldse kunagi süstemaatilise sisekaemusega tegelenud? Kardetavasti mitte. Ka multispordi harrastaja ei pruugi teadlik olla selles, et vaimses plaanis on ta lödipüks.

 
At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

Õige Priit,
adrenaliin on üleval ja ärevus pitsitab südant. Sinu psühholoogiline rünnak konkurentide vastu on vilja kandnud. Sa oled nagu Puutin - otsustav ja halastamatu kui asi puudutab sportlikku vägikaikavedu. Alfaisase kombed ennekõike.

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

Tunnistan et olen lödipüks ja Jõgevale starti ei tule. Ei lähe ka Elvasse.

 
At 10:27, Anonymous Anonüümne said...

Pea tuleb alati külm hoida, muidu juhtub niii:
http://m.sport.delfi.ee/article.php?id=68700895
Süda võib kuum olla.
Jõgeval on vist õnneks üks ring?

 
At 10:43, Anonymous Anonüümne said...

to 08:50 - "... Oled sa üldse kunagi süstemaatilise sisekaemusega tegelenud? ...vaimses plaanis on ta lödipüks.". Oled sa kindel, et ise ei ole vaimne lödipüks? Mina seda teiste kohta ei väidaks. Mulle ei meeldi meeskonna alad, sest seal kiputakse viilima - rattaspordis tuules istudes ja siis finishispurdiks teiste tagant väljahüpates rusikaga rinnale tagudes. Temposõit, (päris-)maratonid, H100, pikad triatlonid - need on kohad, kus mees peab enda sisse vaatama ja ENDALE tõestama.

Priit 08:47 - provakatsioone võib meeleolu tõstmiseks ikka teha. Miks sa seda teisi halvustades ja alaväärtustades teed? Üldjuhul näitab selline suhtumine ikka oma vaimset ebakindlust ... Löö selg sirgu ja tunnista (endale), et on palju asju, kus sa parematele isegi lähedale ei küüni.
Kunagi üks tark mees ütles ilusasti, et käratada oskab iga mees, kuid andeks palumine nõuab mehisust.

Anonüümik Mart

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

>TT-le pakub konkurentsi väike /../ (Jõgeva - kas see on Pärnu kandis?) rattaralli

Ega kui ei julge eraldistarti iseenda ja maantee vastu joonele minna, siis jääb ilmselgelt minemata. Peab jääma tuulessõidus naabrimehe suksutamise juurde. Kui seda hirmu vaid tunnistada julgeks..

 
At 11:03, Anonymous Valdek said...

Ai ai kommentaariumisse astub sisse juba intellektuaalne lödipükslus. Lugesin veel kord kommid läbi, kuid ei leidnud kohta kus
Miks sa seda teisi halvustades ja alaväärtustades teed?
Ei maksa asja kohe isiklikult võtta, mis? Kord sõimati mind siin sitakotiks ja lödipüksiks, kuid ... mis seal siis ikka? Tuleb teha nägu et see sitakott ei olnud mina. See on tegelikult väga lihtne. Ma ei ole märganud et Priit kedagi isiklikult halvustanud oleks. Seega, nagu ülekohtused süüdistused.

 
At 11:16, Blogger Priit Pullerits said...

Jaa, Mart anonüümne, seda tahaks küll näha, kus ma seda ["Miks sa seda teisi halvustades ja alaväärtustades teed?"] teen! Palun näiteid.

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

oled ikka sitakott Valdek.

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Mis see TT on? RR on rattaralli, aga TT?

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Valdek sa oled hale lödipüks.

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

TT on Tugevad Tegijamehed (mitte nagu lödipüksid)

 
At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

Tegelt on see taim traiel (väljamaa keeles) Meie siin isamaalises blogis püüame küll pajuinglust vältida, you know.

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

See blogi peaks olema kutsetega. Vaid eliitmeestele, sellistele kes oma elus miinimum 6 maratoni ja 4 TT-d läbinud. Liiga palju lödipükse ja kenneth-marcuseid koguneb siia kiibitsema.

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Selle loo Priidu enda kommentaaridest väljavõtted:
- Kurat, nagu eidekari, ausõna.
- Nood mehed (mehed?...)
- Targutama, et mitte öelda mölisema, on kõik tühja koha pealt jube kõvad mehed...
- kolmandad ei suuda leppida sellega, et nende TT-le pakub konkurentsi väike, kuid kuulus Jõgeva rattaralli ...

Priit, kas peaks aru saama nii, et sa nii teisiti mõtlevaid inimesi ülistad?
Ajakirjanikuna tead ju hästi, et mitte sõna ise, vaid kasutuse kontekst annab tähenduse. Või ei ole veel siiani sellest aru saanud?
Kas sa leiad meeldiva olevat näiteks sellise võrdluse, kui keegi võrdsustaks sinu paindlikust naaskelsabaga?

Anonüümik Mart

PS. Sinu paindlikuse näiteid selle blogi raames - ainult jooks oli tõeliste meeste ala (kuni põlveopini), nüüd äkki rattasõit meeste sport. Kord on ainukene spordi eesmärk olla esimeste seas finishis, siis mingil hetkel kirjutasid, kuidas kihutajad on lollid ja ei oska nautida loodust ning seltskonda.
Nagu öeldakse - Tuulelipp, kuid selle eest raudne!

 
At 12:56, Anonymous Valdek said...

Mart, võta end kokku! Kõik ei ole veel kadunud!

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Sest vaid PP suudab ühendada jooksjad, ratturid, tsiklistid, suusahundid, akadeemikud, semantikud ühe, rahvusliku mütsi alla koondada ühise eesmärgi nimel viimaseks suureks ponnistuseks.

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

Sest vaid PP suudab ühendada jooksjad, ratturid, tsiklistid, suusahundid, akadeemikud, semantikud ühe, rahvusliku mütsi alla koondada ühise eesmärgi nimel viimaseks suureks ponnistuseks.

 

Postita kommentaar

<< Esileht