esmaspäev, september 01, 2014

Pullerits: Loome Eestis maailmaklassi profimeeskonna!

Vaevalt enamik teist märkas eelmise nädala lõpus uudist, et lätlaste lennukompanii airBaltic teenis tänavu esimese poolaastaga 14 miljonit eurot puhaskasumit. Küsimus pole siin võrdluses Estonian Airi vastava näitajaga. See, millele ma osundada soovin, on tõsiasi, et ainuüksi Läti ühe firma poolaasta kasumi arvelt saaks rahastada väga kõva tasemega jalgratturite ProTeami. Võrdluseks: venelaste Katusha meeskonna esimese aasta eelarve oli 15 miljonit eurot ja seda peetakse väga kõvaks summaks.

Niisiis ei ole minu reedel Tartu Postimehe sporditeemalises kuukommentaaris avaldatud ettepanek luua Eestis Eesti-nimeline ProTouri meeskond Team Estonia midagi saavutamatut, utoopilist, võimatut. Kui üks lätlaste firma suudab poole aastaga anda kasumi, millega saaks terve hooaja pidada ülal esmaklassilist profimeeskonda, siis ega me saa ju ometi lätlastest kehvemad olla?

Miks meil jalgratta profitiimi on vaja ning kuidas seda finantseerida ning kes võiks sinna kuuluda ja kes seda vedada, sellest kõigest on juttu mu kuukommentaaris ja siin seda kordama ei hakka.

Mida teie, olles enne tutvunud mu kommentaaris kirjutatuga, Team Estonia nimelise ProTeami loomise mõttekusest arvate?
***
Minu eelmise nädala esimesest treeningust epeevehklemise mulluse maailmameistri Julia Beljajevaga saate lugeda siit!
******
Jaanus Laidvee descending Hell's Gate on Hell's Revenge trail, Moab, Utah, 25. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod: Kui Eestil oleks oma jalgratturite ProTeam tasemel profitiim, saaks see ka osaleda nii kauneid paiku läbival võidusõidul, nagu Garden of the Gods USAs Colorado osariigis Colorado Springsi lähedal, kus neil piltidel pedaalivad USA Pro Challenge tuurist osavõtjad. Fotode autor: AP/Scanpix

40 Kommentaarid:

At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ainuüksi sinu poole kuu palgast saaksin ma oma aasta küttepuud. Aga sa ei taha oma poolt kuupalka anda? Airbaltic tahab? Nojah. Võõra rahakoti sündroom.

 
At 12:43, Anonymous HK said...

Täiesti jabur idee.

 
At 16:10, Anonymous Spordimees said...

Loomulikult oleks uhke tunne tuuridel Eesti nime ja värve rohkem näha, kuid ainult või ka peamiselt riigi rahaga selle tegemist ei pea õigeks. Väiksele riigile siiski ebamõistlikult suur summa. Aga kui Eestis sarnane tiim erasponsorite toel püsti pandaks ja seda ka riik toetaks mingis osas, siis riigi poolt vaadates oleks asjal kindlasti jumet. Iseasi, kas erasektorist leiaks sellist raha ja kohe võib ka lisada, et 99% tõenäosusega ei leiaks.
Koos soomlastega või baltiüleselt võiks juba kõne alla tulla.

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

http://www.jooksuportaal.ee/2014/08/tiidrek-nurme-ja-keiti-mets-voitsid.html

Talle järgnes keenialasest treeningpartner Ibrahim Mukunga 21.18,3-ga ....

otse loomulikult treeningpartner taas ja jälle grammatiliselt valesti kirjutatud.
Kui Mukungat ikka IGA kord tiitliga "Tiidreku treeningpartner" nimetada, tekib vägisi tunne et tegemist on mingi spetsiifilise ekspluateerimise suhtega. Kas autor mitte ise ei tule selle peale, et PIDEVALT "treeningpartnerist" vadistades teeb ta T Nurme renomeele pigem kahju. Isegi juhul, kui tegemist oleks igati ausa suhtega, kus Tiidrek maksab väikese vaevatasu "partneriks" olemise eest, ei ole siiski väga kena pidevalt seda "partnerlust" rõhutada. Väga imeliku mulje jätab.


 
At 20:24, Anonymous Anonüümne said...

Väga õigeid tähelepanekud, 20:14. Tiidrek Nurmel ei ole see muidugi nii mõeldud, kuid välja kukub tõesti just nii, nagu kirjutasite: ekspluataatoriliku suhtena. Nurme on niisiis - mitmete asjaolude kokkulangemise tõttu - teadaolevalt esimene inimene Eestis, kellel on isiklik neeger. Partnerlus, pangem tähele, eeldab semantiliselt võrdset suhet. Kuid Nurme maksab Mukungale, mitte vastupidi. Või kas maksab ikka? Vahet pole. Jalgpalliklubide mängijad ka nagu ei saagi ametlikult palka. See on teema, mida muide, kaudselt käsitleb T. Tarm maratonitiimi blogis. Aga ainult kaudselt. Pullerits oli ka kange mees lubama, et võtab "suures meedias" teema üles. Aga ei midagi. Kardetavasti ei ole meie ühiskond selliste teemade käsitlemiseks ka veel küps.

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Mis toimub? Ajakirjanik Pullerits ei taba enam aja biiti.

 
At 20:34, Anonymous Anonüümne said...

Ja veel. Mida tähendab "treeningpartner" - kestvusjooksus. Äripartner, tantsupartner, bridžipartner, seksuaalpartner. Väljakujunenud mõisted. Jooksupartner?! Enn Sellik, Toomas Turb, Galen Rupp, Arthur Lydiard, koolkonnad läänes ja idast ei räägi "partnjööridest". Kes on treening(u)partner, training buddy, trennisemu? Mis funktsiooni ta täidab?

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Jah, treeningpartner kestvusjooksus on harukordne. Vehklemises, maadluses, poksis, tennises etc etc lausa peab olema sparringupartner, selleks sobib kasvõi treener, aga et jooksus? Seltskonnaga on ikka hea koos treenida, Sellikul oli nooruses "treeningpartner" Ülo Kriisa. Kestvusjooks on aga ikka tuntud kui äärmine individuaal-ala. On ju olemas mõiste : "The loneliness of a long-distance runner".
Vevalt et Tiidrek nüüd kõik trennid koos Mukungaga teeb. Pigem ainult intervalljooksud staadionil, ja kas needki 100%. Aga too Jakson on tõesti naljavend. Usun et Jooksuportaali lugejad teavad niigi, et Mukunga on "treeningpartner", kuid et seda pidevalt korrata??

 
At 21:45, Blogger Indrek Sarapuu said...

Kas autor kommenteeriks ka seda projketi veidi: http://www.vandamehed.ee/ ?

 
At 21:49, Anonymous Pukker said...

Eelmise sissekande kohta kommenteeriks et parimad naisvehklejad ja treener Kotova on väga kütkestavad naisterahvad. Kui mina oleksin PP moodi vabariigi tuntuim harrastus-sportlane, siis võtaksin ka heameelega kinni võimalusest nendega koos treenida, viskaks nalja, lõõbiks eesti spordi teemal, flirdiks veidi, suruks kätt, patsutaks õlale. Kuna mina ei ole nii tegija mees kui Priit, siis jääb selline võimalus mulle kättesaamatuks. Kahjuks!

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

Jakson teeb kõik õigesti. Kuidagi peab ju inimesi nimetama. Ilma mingi tiitlita paljudes kultuurides ei ole kombekas nime mainida. Sergei Tšerepannikov ja Priit Aus on Jooksuportaalis "klubikaaslased", Tiidrek ja tema ustav sidekick aga lihtsalt trennisemud.

 
At 22:17, Anonymous Romantik said...

20:26, mulle tundub, et PP tabab aja biiti jätkuvalt, kuid mida päev edasi, seda fragmenteeritumaks inforuum muutub ja järjest raskem on leida teemasid, mis suuremat inimhulka kõnetaks just täna siin ja praegu.
Kindlasti neid teemasid leiab jätkuvalt: proua President, strippar Marco, sinised sokid, Air Force One vms, kuid päev-päevalt üha raskemaks läheb.

 
At 22:23, Anonymous Anonüümne said...

http://www.jooksuportaal.ee/2014/08/umber-ulemiste-jarve-jooksu-voitsid.html
Foto allkiri:
Viljar Vallimäe on pärast isaks saamist tagasi jooksurajal.

Jaksoni on kirjamehe-anne avaldub ikka väga eredalt. Kas pole siin tegemist maailmaspordi ulatuses esimese nähtusega? Selles kontekstis on ikka naistest kirjutatud. Ei tule nagu ette et mõni meessportlane oleks teinud olulise vaheaja seoses isaks saamisega? Kõigele lisaks, emaks- ja isaksaamine kirjutatakse ühe sõnana. Aga katsu sa Jaksonit parandada - saad eluaegse bänni.

 
At 10:02, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Indrek Sarapuu, vändameeste projekti kommenteerisin lingitud TPMi kommentaaris. Algatus on ilus, aga sihtida tuleb palju kõrgemale, ProTeamide sekka, mitte Continentalisse, mis on madalaim tase, kus ka poolamatöörid kaasa saavad teha ja kus on juba kaks lätlaste tiimi ees, Alpha Baltic-Unitymarathons.com ja Rietumu-Delfin, ning mis veelgi hullem - ka neli Venemaa tiimi, sh heidutava nimega Russian Helicopters (no kidding!).

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

õige, alati tuleb sihtida maksimumi. vanemad peavad püüdlema selle poole, et nende laps ei pooldaks homoabielusid. ajakirjanik peab püüdlema selle poole, et artiklis ei oleks üle 2 faktivea. blogija peab püüdlema selle poole, et ei kustuta ühe postituse alt üle 2 kommentaari. ja nii edasi.

 
At 11:48, Blogger Priit Pullerits said...

...ja kommenteerijad peaks püüdma selle poole, et püsida teemas, mitte minna isiklikult õelaks, mitte ülbitseda, prõõgata, möliseda, õiendada jne jne.

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

Nõus Priiduga, pahasoovlikud kommenteerijad kustutada KOHE.
Kahju et autoriteetsed majandust tundvad tsiklistid seda profimeeskonna asja ei kommenteeeri.
Minu mitte-autoriteetne arvamus: ütleme et rahad leiame ja õnnestub üle maailma nii kõvad ratturid kokku ajada et too loodav mansa sõidab nii umbes Cofidise tasemel.
Mis tuleks mansa nimeks? Mida me reklaamiks? "Welcome to Estonia" see enam olla ei saaks? Astana reklaamib oma linna nime. Kuigi neil oleks kindlasti mingi oma naftarahadega suur firma, millele reklaami teha. Kuidagi imelik oleks rattamansale Tallinn nimeks panna. aga mis siis? Swäädbank ju ei saa panna? Kuigi rootslastel poleks selle vastu midagi.

 
At 12:59, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 12:13, ma pakkusin ju nime välja, Team Estonia. jah, ja võib küll sellise nimega, riigi nimega meeskonna luua.

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Lp hr Pullerits, aga keda see "Team Estonia" heidutaks? Kardan, et sellise men in tights (mehed liibukates) komanda heidutusvõime oleks madal. Siis pigem ikka M. Laar koljaskaga, laigulistes ja pumppüssiga. Nagu Hašeki Šveijkis maailmasõja alguspäeva stseenis to Praha saksaproua "Belgradi peale!".

 
At 13:47, Blogger Priit Pullerits said...

Ja mis on teie kommentaari mõte, lk 13:17? Miks te raiskate enda aega ja teiste aega ka selliste mõttetuste kirjutamise peale. Internet võib küll olla otsatu, aga olgem säästlik enda ja teiste aja suhtes!

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

13:17 soovis omast arust "vaimu panna", aga intellektuaalsed võimed paraku ei luba ja ei tulnud välja. Peale Švejki võiks teise ja seejärel veel mõne raamatu läbi lugeda, siis võib-olla hakkab ka mõtestatud juttu tulema. :)

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

13:17 lugu pole sugugi vähem vaimukam kui "10 aastat pidevalt treenimist hakkas moraalselt väsitama ja igal pool võitmine ei andnud enam motivatsiooni."

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Kolm kommentaari vähem kui tunniga. Seda on rohkem kui mõnel blogiautoril nädalaga. Tahtsin osutada just sellele - nagu 14:02 õigesti välja toob - et igal pool võitmine hakkab Eestit moraalselt väsitama.
13:17

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

On sihuke riik nagu Leedu. Võtab ikka suurelt ette. Suuremad firmad, rohkem raha. Tsiklismus on neil ka alati populaarne ja ikka rahvusvah. pildil olnud. Näiteks on neil naiste treki ja maanteesõidu mm om em tiitleid rohkem kui meestel, kellel ka mitte vähe ei ole. Aga näe, oma meeskonda ei ole. Kas pole neil küllalt ambitsioonikaid mänedzere? Või on põhjus nagu paljudel muudelgi aladel, et vana Lääne-Euroopa hoiab kavalalt "litsentsi" enda käes ning kasutab teisi riike ja rahvaid "alltöövõtjana"?

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Siin on mingi kala peidus mida vaid kõrgintellektuaalid suudavad lahti hammustada. Miks ei saa Mandri koos Soome rahade ja spordi-management know how-ga siis profitiimi tehtud? Tegid nagu ju ainult mingi juuniorite kasvulava meeskonna, kust poisid kui juba kael kannab euroopasse kusese kofidise juurde õnne proovima lähevad.

 
At 15:36, Blogger Priit Pullerits said...

...ja Leedu rattur võitis TdF-il tänavu etapi. Millal Eesti rattur viimati suurtuuril etapi võitis? Taaramäe kaks aastat tagasi... Aeg lendab.

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

Kas Eestis President Obama ka võiks kohtuda Mukangaga?
Ei tea! Sest ajakirjandus ei tööta. Peab pimeduses kobama.

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Ma usun, et Obamal oleks Mukungaga nii mõndagi pajatada, tegu peaaegu ju oma küla mehega Keeniast.
Kui Mukunga teaks, et Obama siia tuleb, küll ta siis ka temaga kohtuks, aga vaevalt ta teab, tema fookus on mujal. Tiidrekule on vaja toeks olla.

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Kahju et bernadsky süsteem uppi läks. Tiidrek oleks meil 5K 13.06 mees ja 10K 27.45 Kui mitte rohkem

 
At 17:06, Anonymous Jürgenson, vana tsiklist said...

Praegu erutab meie meeli küsimus kas härra Pullerits on kutsutud Tema Ekstsellents B F Obama lonegule? Kui on, kas siis asjalik eesti mees ei peaks demonstratiivselt boikoteerima?

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

...ja millal Leedu rattur enne viimast võitu mõne suurtuuri etapi võitis. Aeg lendab.

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Kas pole mitte imeline paik...

Sündisid Keenias, siis tuled aastakümneid hiljem sõbrale väikeriiki külla, teed hommikujooksu ja järsku kuuled kõrvades tuttava hääle väga tuttavat hüüdu:

„Hi, Ibrahim, Barack here, how’s it going, why are you running?“
„Ä-ähh-ä-ähh, hi buddy! To Tiidrek and Harry. Ä-ähh-ä-ähh...“
„Oh dear! Ya-ya... I see. Okey then. Nice run, bud!“
„Ä-ähh-ä-ähh...“

...see meie väike Maa?

 
At 20:54, Anonymous Anonüümne said...

Ohh Priiduke. Astud jälle reha otsa. Selleks et saada Pro Touri on vaja palgata punktidega mehi. Eestlased need ju pole järelikult Team Estonia sisseostetud meestega. Mille poolest nad paremad oleks kui Teie poolt kirutud Mstanahalised Eurooplased kes raha eest kodakondsust vahetavad???

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

20:54 rattatiimid võistlevad vaid kommertsvõistlustel. Nibaali võib ju Pro-Estonia tiimi osta, kuid vaevalt saaks ta Eestit esindada olümpial.

 
At 13:33, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 21:04, tegite asja 20:54-le välkkiirelt, 10 minutiga selgeks. Hea töö!

 
At 20:43, Anonymous Anonüümne said...

Blogipidaja demagoogiavõimed pole kadunud. Kes kellele mida selgeks tegi. Mis olümpiast te räägite kui postitus räägib pro teamist???? Raske oma viga tunnistada? Pehmo kirjutada julgeb aga vastutada mitte.

 
At 08:52, Anonymous Anonüümne said...

Hea töö jah. Rumalusele takka kiita sobib, peaasi, et ei peaks oma viga tunnistama. PP ju ei eksi.

 
At 10:44, Anonymous Anonüümne said...

PP võib eksida, aga ta teeb seda oluliselt vähem kui kärnased kommijad

 
At 11:29, Blogger Unknown said...

qihang0904,"toms outlet,toms wedges,toms.com,cheap toms,cheap toms shoes

"
toms outlet store
ray ban sunglasses
jordan shoes
ugg boots
pandora rings
cheap jerseys
true religion sale
coach factory outlet
michael kors handbag
michael kors outlet online
ray ban wayfarer
louis vuitton handbags
jordan retro 5
ugg boots
michael kors outlet
ray ban sunglasses
jordans for sale
christian louboutin shoes
kevin durant shoes 2015
coach factory online
coach factory outlet online
pandora bracelets
ralph lauren outlet
longchamp pas cher
louboutin
kate spade outlet
michael kors outlet
michael kors outlet
coach outlet online
coach outlet
coach outlet online
michael kors outlet
jordan 8.0s
cheap oakleys
louis vuitton outlet
oakley holbrook
ugg boots cheap
instyler curling iron
q

 
At 11:30, Blogger raybanoutlet001 said...

nike air huarache
ray ban sunglasses
coach handbags
coach outlet online
nike shoes
coach outlet
cheap ray ban sunglasses
arizona cardinals jerseys
snapbacks
polo ralph lauren

 

Postita kommentaar

<< Esileht