kolmapäev, august 20, 2014

Pullerits: Mida näitas Võru rattaralli tulemus tegelikult?

Võru rattaralli tõmbas jälle adrenaliini üles, nii et enamik kaotas taas konteksti ja reaalsustaju. Paljud kahekümnendate lõpus ja kolmekümnendates ning ilmselt ka mitmed neljakümnendate alguses mehed ajavad rinna kummi ning veenavad end ja teisi, kui kõvad sõidumehed nad sadulas on. Jah, ma tean, millest nad mõtlevad ja räägivad. Ma olen ise ka kunagi nende vanune olnud – siis on lihtne end ässana tunda, kui olla suutlikkuse ja võimekuse absoluutses tipus.

Ei olnud Võru rattarallil kuigi palju minust vanemaid mehi ja veelgi vähemad noist jõudsid minust ettepoole. Enamik, kellega võidu tuli sõita, sobinuks vanuse poolest mulle pojaks. Ja enamik noori mehi ning minust veidi ja üksjagu nooremaid jäid mu selja taha.

Uue aasta algusest nihkun klassi M50 ja nüüd on paslik perspektiivitundega vaadata, mitmes seal olnuks. Selgub, et olnuks esikümnes. Vaid kaheksa M50 klassi sõitjat finišeerisid minust eespool, kusjuures kolm noist said minuga võrdse aja. Kaks esimest olid nii kõvad mehed, nagu Toomas Kirsipuu ja Marko Vilipson, endised tippsõitjad, nii et nondega nagunii ei konkureeriks.

Aga mõtleme veel laiemalt, paneme Võru rattaralli veel suuremasse konteksti. Kui palju on Eesti üldse minuealisi mehi, kes suudaks Võru rattaralli kas või kolme tunniga läbi sõita? No olgu – kolme ja poole tunniga. Mitte eriti palju. Vaat selle üle tasub rõõmu ja heameelt tunda – selle üle, et füüsiline vorm on igati arvestatav.

Liiati, ega Võru rattaralli päris kõiki mahlu ka välja pressinud. Eile, teisipäeval, tegin rattaga 31 km pikkuse soolosõidu – nagu ikka, ukse ees sadulasse, ei mingit soojendust, hakkasin lihtsalt väntama, läbi linna, kus tuli mitut puhku kiirust ka täitsa alla võtta – ja kui kella kinni lõin, oli aega kulunud 50.20. Hmm, nojah, 37 km/h keskmise kiiruse piiri ületamisest jäi napilt puudu. Keskmiseks kiiruseks tuli 36,94 km/h. Ei mäletagi, kas olen kunagi nii head näitajat ihuüksinda trennis saavutanud.

Ja nüüd, 30- ja 40-aastased, minge tehke järele – mitte täiesti puhanud olekust, vaid kaks päeva enne seda sõitke ikka grupiga kaks ja pool tundi ehk sada kilomeetri maha. Siis vaatame ja räägime edasi.
******
Jaanus Laidvee ascending on Hell's Revenge trail, La Sal Mountains in the background, Moab, Utah, 25. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1 ja 2: Jalgratturid teisipäeval USA Pro Challenge'i võitlusel Aspenist Crested Butte'i USAs Colorados. Fotode autor: AFP/Scanpix

53 Kommentaarid:

At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

Avaldan tunnustust. Priit on nii füüsilises kui vaimses tippvormis. Laksib endast nooremaid mehi millal ise heaks arvab.
Our country needs this kind of men

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Häid uudiseid täna et nii vanad (PP) ässad (PP), kui noored kotkad (Taaramäe) ennast leiavad. Õnne kõigile ja järgmisel kevadel paneme täiega. Võib ka sellel aastal, sügis noor alles.

 
At 13:03, Anonymous Gornjak Taaramäe ja Zemljak Kangert said...

Горняк из Эстонии станет отличным пополнением в нашем составе и мы надеемся, что с Astana Pro Team он найдет шанс раскрыть свой потенциал максимально широко, он сможет так же отлично помочь Винченцо Нибали и Фабио Ару в горах, как это делает его друг и земляк Танел Кангерт.

 
At 13:12, Anonymous Kapitonov said...

estonskije rebjata - maladtsõ!

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Estonskije gonštšiki - šustrõje kak veter

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

Priit,olen sinust vanem ja uhasin 180 km sama keskmisega,enne seda sai 3,8km ujuda ja pärast veel maraton otsa,nii et ära ole nõnda väljakutsuv.

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

Just tahtsin sama kirjutada, et tule tee mõni triatlon või lihtsalt TT etapp kaasa.(Jooksu eel võid katkestada - lubatud kui põlv ei kannata joosta). Siis näed päriselt ka kui kõva mees oled. Grupisõit on grupisõit siin kohal pole rohkem kommentaare. Eks ise sõites ka arvan, et teen jube kõvasti tööd, aga kuidas tegelikult on? Lisaks see kiirus mingil sinu ringil ei loe mitte miskit. Ilm, asend, jms näitavad paremini, millist tööd tegelikult tegid.
Ise sõitsin ka ilma TT rattata 90km-i kiiremini nii et mis see kiirus siin ka näitab. Seega oled mees ja tuled paned äkki ka meie rahandusministriga end koos joonele?

 
At 18:55, Anonymous Veiko said...

Kah asi! Ma panin just Tšehhis kuus päeva tina järjest. Hommikust õhtuni. Pullerits seda juba ei suudaks. Vorm jääb ilmselt kasinaks sel alal.

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kümned või isegi sajad mehed edestaksid sind kerge vaevaga. Kuid nad ei näe sellel mõtet. Võru rattarallil. Ega ka veloklubi trennis. Tee üks TT etapp kaasa, siis mõistad miks.
P.S. Need, kes olid sinust eespool, on tegelikult nõrgemad. Sina pongestasid rohkem. Seega oled tegelikult number 1.

 
At 19:39, Anonymous Anonüümne said...

Võitja blogis pole häbi kommenteerida!

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

20. augusti puhul, kui meenutame, kuidas Edgar Savisaar Tallinna linnapeana oma elu kaalule pani, suuri riske võttis ja iseseisvuse Eestile ära tõi - kui Pihkva õhudessantdiviisi soomukid Tallinnale lähenesid ja Lennart Meri kähku Helsingisse sõitis, et vajadusel eksiilvalitsust juhtida - kas ei oleks praegu õige aeg Putini agressiooniplaanide tõttu taas eksiilvalitsusele töötingimused välismaal luua - ruumid, personal, ja inimesed ka kohe kohapeale. Londonis, aga parem siis juba mitmes Euroopa pealinnas. Sveitsid, Stockholmis jne.

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame fakte: M40 ja M50 klassis oli 1/3 meestest Priit Pulleritsust paremad. Niiviisi vaadates pole küll millegi üle uhkust tunda.

 
At 20:16, Anonymous Anonüümne said...

Ta jooksis koos Kaisa Kukega esimesed 7 kilomeetrit koos, sest kartis, et võib PISTMA HAKATA, kuid Kukke ei julgenud kaugele eest ära lasta. Alustati pöörases tempos, esimese kilomeetri läbisid kolm naist Kuke vedamisel 3.20-ga. Lisaks kuulus naiste juhtgruppi algul ka Birgit Pihelgas, kuid tal HAKKAS PISTMA ning pidi jooksu katkestama.

Aitüma üksikasjaliku kirjelduse eest, kuid kas eesti naissportlased jooksevad esimest korda elus? Kui oled jooksu harjutanud sellisel määral, et võistled edukalt rahvajooksudel, siis mis ime läbi hakkab sul pistma? Või on lugu nii, nagu kirjutatakse paraveebis, et eksisteerivad vaimolendid (pahad sellised), kes poevad inimese sisse ja asuvad seal pistma? Igatahes asi väärib uurimist.

 
At 20:30, Anonymous Anonüümne said...

Õige jutt, 20:16. Kui sportlasel hakkab võistlusel pistma, siis on treeningul midagi valesti tehtud.
Kus Mukunga-artikkel viibib?
Kui meie noor Lambi Allar, kellel ridamisi Eesti meistrivõistluste medaleid, saab Mukungalt kohalikul rahvajooksul üle minuti pakki, siis on asjad tsipa kummalised.

 
At 20:50, Anonymous Anonüümne said...

Kassanäe, üllatus mis suur, Mukunga võitis seekord! Nojah, spordis peab õnne ka olema.
http://www.delfi.ee/a/69576555

 
At 21:34, Anonymous Osmo-Petri, Helsinki said...

We in Finland keep it for our people. Forssan suvi-ilta - maratoona, puolikas, kymppi - kaikki voittaajat SUOMALAISET. Thousands of them.
So how do we do it? High participation fees, high cost of living (with 4 times higher salaries than in Estonia!), small prize money - keep people runs people's runs.

 
At 21:58, Blogger Priit Pullerits said...

Tubli, 15:47, au ja kiitus! Mis mul enda õigustuseks ja kaitseks öelda? No pole mul eraldistardivarustust ja linnaliiklus ning avatud liiklus ka äkki ohustas ja segas. Aga jah, möönan, need on viletsad vabandused ega õigusta kaks päeva pärast kahe ja poole tunnist võistlust taastaval treeningul nii kesist keskmist kiirust, nagu 36,94 km/h. Olete kõva tegija! Nagu 2/3 teisigi.

 
At 22:06, Anonymous Kalmer, tsiklist ja kaitseliitlane said...

Noh spordipoisid,
kas teate mis suunas homme sitsima peab? Aga asi on tõsine.

http://www.iseseisvuspartei.ee/test/index.php/pressiteated-avatud/items/vello-leito-seisukohavott-20-augustil-2014.html

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Vello Leito räägib meediablokeeringust. Blokaad on tõesti kõva. Pulleritsu blogi on üks väga väheseid kohti, kus teatud asju ja teemasid, mis suure meedia jaoks ammu suletud, veel keegi üles võtta saab. Näe, Kristo Reinsalu paneb kokku raamatut "Eesti jooksu kullafond". kas Reinsalu teab, et tema lemmiktrennipaigas Mustamäe liivamäel jooksis kord ka legendaarne Lembit Kaun? Ega vist. Erinevalt euroametnikust ei tulnud Lembit büroost autoga, vaid otse ehituselt. See oli siis, kui Mustamäele esimesi maju hakati ehitama. Silikaadi saunas pesti pärast higi maha.

 
At 08:24, Anonymous Anonüümne said...

22:53 räägid kulda mees,
Nii see oli kui Mustamäe veel noor oli ja aspireeruvad sportlased Vana-Mustamäe nõlva jooksid puuvillased särgid kottikiskuvates dressipükstes. Olid need alles ajad. Vanameister Kaun oma vaikse, kuid ebaharilikult spirituaalse kohalolekuga innustas ümbritsevaid. "Kord koidab päev, mil Eesti ekideni kamanda toob maailmavõistlustelt hõbekarva medali", unistas Kaun. "Minu silmad seda enam ei näe, kuid Suur Tüürimees saab rahul olema".

 
At 09:03, Anonymous Vidrik, kossusõber said...

Leitolt väga asjalik artikkel. Tema jutt põhineb faktidele ja dokumentidele. Meil nämmutatud 5.artikli kohta ütles soome endine kaitsejuht Hägglund et 1997 tehti usa kongressis sinna parandus - NATO riigile abi antakse, kuid see abi ei pruugi olla tingimata sõjaline. Vaat siis!!! Kõik euroopa NATO riigid (v.a. Kreeka ja Türgi) on oma kaitset vähendanud ja outsorssinud (lootes kavalalt müstilisele naatole). Seega, NATO liikmeksolek on teatud määral trooja hobune. See et Eesti on istunud 23 aastat ilma tõsist relvastust hankimata võib olla ka Brüsseli (NATO HQ) teene, mitte ainult Moskva.

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

Kes on Suur Tüürimees? Kas Kristo Reinsalu?

 
At 09:19, Anonymous Anonüümne said...

Ilma Lembit Kaunata on iga Eesti jooksuajaloo käsitlus poolik.

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

09:19 sul on õigus.

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Räägitakse, et kord olevat Kaun kahe intervalli vahelisel puhkeajal nii naljaviluks teiba kätte võtnud. Lühike hoojooks ja - üle! Hiljem, kui Kaun asunud järgmist intervalli jooksma, läinud mehed vargsi lati alla kõrgust mõõtma - 4.30

 
At 13:01, Blogger Priit Pullerits said...

Palun lõpetage möla. Mingit Lembit Kauna pole olemas, vähemalt sellist, keda siin kirjeldatakse. Veel üks LK-teemaline kommentaar - ja sealt peale lähevad kõik, mis mingilgi moel LKd mainivad, olgu riivamisi või vihjamisi või ükskõik kui kaude, kustutamisele.

 
At 14:14, Anonymous Kaarel said...

Pai Priit! Ole nüüd sõber! Isegi kui LK-d olemas ei olnud, on ta meile siiski vajalik. Eesti rahval ei ole oma Carl Lewist või Lance Armstrongi, olgu meil siis müütiline Kaun, mees kes ei tõmmanud küüru selga ei Hruštšovi ega Brežnevi ees, ega oleks teinud seda ka Barrooso juuresolekul. Boliivlastel oli TseGevaara, nikaraagua rõhutud rahval komandante Marcos. Pimedal totalitarismiajal räägiti Valgamaal õhtuti kaminatule valguses lastele lugusid Hirmus Antsust, mehest kes pidi tulema ja peninukid teisele poole järve tagasi ajama. Hoolimata sellest, et äraandjad olid juba aastaid tagasi sõgedikud Antsu punkri jälgedele juhatanud. Aga inimesed heietasid lootust. Keda seavad lapsevanemad täna oma lastele sportlikuks eeskujuks? Ega ometi võõramaise kirja ESTONIA ja nike logoga särki kandvaid pr-firmade tooteid? Aga ei jää muud üle kui oma kangelasi ei ole.

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

11:45 lugu olen mina ka linnapealt kuulnud. Tundub ikkagi autentne kraam. Palun jagage ikka teavet edasi, suurväärtuste folkloori tuleb säilitada!

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Varsti läheb Vueltal paugutamiseks. Siis hea kiibitseda. Rattameeste pihta loobiti eelmise postituse kommides päris mitu solvangut. Ei ole just sõbralik suhtumine.

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

Priit 21:58 -

Kunagi eespool tegin juba ettepaneku:
Löö Postimehe toimetuses punt kokku (ujuja, jooksja ja sina ratturina) ning tulge 2015 Pühajärvele 111 distantsile võistkonnaga välja. Siis pole kellelgi probleemi sinu temposõidu aegadega. 100 km ilma tuulessõiduta näitab kõigile, mis puust mees oled ja paneb muidu-meestele "soki suhu".
(Või vastupidi ...?!)

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Vabandust, unustasin -
Pühajärvel võib olla, aga ei pea olema, temporatas.
Sul sõbrad A&T Spordis, ehk laenutavad spetsratta ...?

Lugupidamisega,
sinu 15:48

 
At 16:14, Anonymous Anonüümne said...

Lembit Kaun on meie TseGevaara. Brüsseli härrad ja Moskva bojaarid võivad meile iga kell soki suhu panna, kuid legend Narva tekstiilivabriku viledates dressides kassilikult pehme sammuga jooksvast väheldasest, kuid sitkest mehest elab rahvasuus edasi. Hõõgub tasa kui peidetud lõke. Isalt pojale ja vanaemalt tütretütrele.

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Priit "näitab võimu". Tea kas selle pärast, et esmaspäevasel toimetuse koosolekul ei läinud kõige paremini või?

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

http://jooksutiim.blogspot.com/2013/08/lembit-kaun-kui-spordiorganisaator.html

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Millal too Vuelta hakkab ja kas mõni telku näitab pilti? Kas Kangert peab Fabio Arut vedama?

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Ainult üks sõna teema lõpetamiseks. Kuni Lembit Kauna spordimehetee pole saanud kaante vahele, pole Eesti jooksulugu täielik; kuni mälestus Kauna Lempsist veel kestab, pole Eesti jooksu lugu veel lõppenud.
Aga sügisese jooksuhooaja avapauk Rakveres on nüüd tehtud. "Ööjooksu sponsorite loetelu on soliidne ja lõpetaja kingikott kopsakas – joogid, söögid, soodustused. Mulle sobis purgike energiajooki", kirjutab tuntud jooksuentusiast Mart Einasto maratonitiimi blogis.
Mõned pisukesed jooksud on veel lähiajal tulemas. Kui Mukunga otsustab ka neid proovida, siis on kindel, et nagu ERR Spordis öeldakse - "läheb andmiseks"
22/08/2014 Pärtlijooks Mõedaka, Lääne-Virumaa
24/08/2014 Viru-Nigula Rahvajooks Viru-Nigula, Lääne-Virumaa
02/09/2014 Kiviõli mäkkejooks
05/09/2014 Saue õhtujooks
06/09/2014 Kohtla-Nõmme sügisjooks
07/09/2014 Jüri Jaansoni Kahe Silla jooks
11/09/2014 Viljandi järvejooks
13/09/2014 Jõgeva Sügisjooks
14/09/2014 SEB Tallinna Maraton
(alternatiiv: 14/09/2014 Aseri savijooks)
16/09/2014 Jõgeva Pargijooks, II etapp
16/09/2014 Türi Metsajooks
19/09/2014 Toila rahvajooks
19/09/2014 Madisejooks
20/09/2014 Kütioru maastikujooks
20/09/2014 Porkuni järve jooks
21/09/2014 Märjamaa alevijooks

 
At 22:33, Anonymous Kang Kang said...

Samunegiet, kuidas see vanasõna müüd oligi...
Mukungal perse mullas ja Lembergil käsi kullas?

Lang Lang ütleks selle peale: HOO, väga huvitav!

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kirjuta Mukungast raamat. Veel parem, löö filmimeestega kampa, taotle Filmikapitalist grant ja tee film, mis võidaks PÖFFil või Cannes'is auhindu.

 
At 23:19, Anonymous Anonüümne said...

Synopsis.
Kommunismi verisest ikkest vabanenud Ida-Euroopa kiirelt arenevat väikeriiki on tabanud jooksubuum. Jooksuüritusi tekib nagu seeni üle maa. Selverid, kaubanduskeskused, ülerahvuseliste korporatsioonide esindused ja korrumpeerunud poliitikud võistlevad raevukalt üksteisega, kes on heldem sponsor. Varakapitalismi muutuste pöörises on kohalik jooksutase aga pea täiesti alla käinud. Ainult üksikud tippsportlased virelevad. Üks neist on andekas, religioonist huvituv askeetlik jooksumees Didriks, kes reisil Ida-Aafrikasse tutvub savirajaga külastaadionil kohaliku vaese jooksukarjäärist unistava Mumboga. Didriksil on kontakte rikka Vana-Euroopa võistluste promootoritega. Üks neist on mänedžer Matisons. Didriksil treener on aga kohaliku Nõukogude aja salajase tippspordi uurimiskeskuse endine tippasjatundja Lembovsky. Koos tekib meestel plaan...

 
At 23:35, Anonymous Anonüümne said...

22:21, pole halba ilma heata, hr.Mukungast võiks saada peale neid jookse kaunist Eesimaad pidi täieline patrioot vaatamata tolle dollari diilile A-a-aafrikas ja spekuleeritavale äriplaanile. Need jooksud teeksid ta tõeliselt vabaks.

 
At 23:48, Anonymous Ignaatim said...

Just nii, 23:19, ja plaan pole väheviljakas. Üldsegi mitte!
SEE on VÄÄRT plaan ja õite magus teine.
On ikka nupumehed! Mõnele on seda mõistust tõesti kapaga antud ja elu sujub nigu šveitsi pangas.
Kadedakse teeb, kuidas mõnedel meestel lõikab, ohh...

Aga niigi vaeste Ida-Euroopa väikeriigi tippsportlaste ja muidu kõvade harrastussportlaste - kes lootsid rahvaspordivõistluste aurahade tõugete toel oma kitsikusele natukenegi leevendust - elu-olu ja treeningtingimused jäävad järjest nigelamaks, järjest nigelamaks, järjest nigelamaks...

 
At 01:04, Anonymous Anonüümne said...

22:21,
Membost saab suur Eesti patrioot, aga see sünnib alles filmi lõpus, läbi keerukate süžeekäikude. Jah, jooksud teevad Mukunga vabaks, aga see ei sünni üleöö. Selleks peavad kõik tegelased arenemad ja mitmeid väärtushinnanguid elus, äris ja spordis ümber hindama. Filmi finaalis on ülikonnas Membo kutsutud isegi Eestile inspektsioonireisi tegeva Obama vastuvõtule. NB! Kõrvalroll on ka elujooksjate seltskonnal. "Vabastatud Membo".

 
At 08:39, Anonymous Anonüümne said...

Jooksukalendrit vaadates tundub, et Eesti turg kannaks 2-3 gastrolööri. Aga mitte rohkem.

 
At 09:29, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, ilus ja hea ja kutsuv sünopsis, mille alusel film teha, aga ainus asi, mis ma sealt ei leidnud, oli see, et mis on minu roll. Ilma sellest see asi mulle vaevalt huvi ja pinget pakuks.

 
At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

Ma kardan et ei õnnestu. Kui just Kaur Kender stsenaariumi ei kirjuta. Mukunga liiga tagasihoidlik. Temas ei ole pentoni ainest. Mõni ameerikalikku enesemüümist tundev mees peaks teda 4 nädalat koolitama.

 
At 10:42, Anonymous Oru Juhan, Põllumeeste Ühendus said...

Priit sa oled teinud juba küll. Suusa-, ratta-, jooksu- ja muidumeeste kogukonnad ühendanud ühtseks arvamusfestivaliks, mis podiseb aastaringi ja annab ainest asjatundlikeks spekulatsioonideks piirist piirini (mäletate oli preesnevi ajal sellenimeline raadiosaaade Vikerraaadios kell 15.00).
Kui kellegist filmi teha siis Gornjak Taaramäest ja Zemljak Kangertist. Ikka oma jõmmidest tuleb kino teha. Haiget teeb vaid iseenda väiksus ja vaesus. Kas näiteks riigifirma EE ei võiks omamaist jalgrattatiimi sponssida? Et meie poisid ei peaks sulastena kuskil Astaanas või PelleGreenis sõitma ja elama? Tugevduseks mõned paremad läti ja leedu poisid palgata? Aga vist mitte. Kallis spordiala. Rattad on kallid ja neid ikka kulub. Saateautod, abilised, söögid, ööbimised. Kas oskab mõni spetsialist öelda palju on umbes profi rattatiimi aastane eelarve?

 
At 11:39, Anonymous Kenneth-Marcus said...

Senisest hooaja parimast tulemusest 12.59,82 said jagu ka teise ja kolmanda koha saanud keenialased Thomas Pkemei Longosiwa (12.56,16) ja Caleb Mwangangi Ndiku (12.59,17).

Ahaa! Ka keenlased panevad oma lastele väljamaa nimesid, et neil pärast välismaal "kergem oleks". Kaval küll panna Mwangangile lisanimi Caleb/Jim/John/Pete

 
At 12:02, Blogger Unknown said...

qihang0904,michael kors
louis vuitton handbags
michael kors outlet online
vans shoes sale
ray ban outlet
toms outlet
soccer shoes
michael kors handbags
hollister jeans
louis vuitton handbags
true religion outlet
tommy hilfiger outlet stores
swarovski jewelry
adidas
ray ban sunglasses
coach factory outlet
nike huarache
michael kors handbags
nike roshe runs uk
louis vuitton handbags
toms shoes
michael kors bags
michael kors
coach outlet store online
oakley vault
ray ban sunglasses
lebron james shoes 2015
true religion outlet
louis vuitton
kate spade handbags
jordan 11
michael kors
michael kors outlet
jordan retro 11
ray ban sunglasses
louis vuitton bags
timberland outlet
coach outlet
q

 
At 03:44, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:47, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:50, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:53, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 04:05, Blogger Unknown said...

russell westbrook shoes
nike air force
nike prestos
adidas online shop
kobe 9
jordan shoes
ysl handbags
supreme hoodie
yeezy boost 350 v2
kyrie 4

 

Postita kommentaar

<< Esileht