reede, august 01, 2014

Pullerits: Kes on spordis süüdi sõjakuses?

Esiteks, nii palju, kui võimalik, tuleb täita lugejate soove. Paljud on küsinud, kas Scanpixil on veel Ohhoota õlut reklaamivate neidiste pilte viimatiselt jäähoki MM-ilt. Jah, mõne leidsin. Siin on üks neist. Ülejäänud on laias laastus samasugused. Nii et rohkem ei ole, ärge rohkem küsige. See teema on lõpetatud.

Teiseks, ja see on peamine, sest see teema ei taha kuidagi lõppeda: jalgpallisõbrad on taas endast välja minemas. Tänases, reedeses Tartu Postimehes avaldasin oma järjekordse sporditeemalise kuukommentaari «Segased fännid», kus äsjalõppenud Tour de France’i ja hiljuti lõppenud jalgpalli MM-võistluste valguses võrdlesin kahe suure ala fänne. Ja mis parata: kust nurga alt ma teemat ka ei vaadanud, võrdlus ei tulnud jalgpallifännidele sugugi soodne. Larhviraamatus läks sel teemal teatud külgedel juba mahtraks.

Kõik ei mahtunud lehte, aga ühte oleks tahtnud soovi korral veel lisada. Seletamaks, miks jalgpallis võimutseb kõige vastikumat ja brutaalsemat sorti tribalism, mida spordis üldse kohata annab. Jalgpallifännidele väikseks lohutuseks: see ei ole üksnes ja ainult nende süü. Selles on süüdi ka rahvusvahelised jalgpallijuhid, kes on seda vastikut ja brutaalset sorti tribalismi kõigest jõust ja õhinal kaasa õhutanud.

Et kuidas?

Väga lihtsalt. Kõik need suurejooneliseks puhutud rituaalid, alates suurtest lippudest staadionil ja võistkondade ülesrivistamisest ning pildistamisest kuni hümnide mängimiseni ja kaasalaulmiseni – see kõik õhutab otse öeldes sõjakust (mida püütakse varjata sellega, et võetakse põlvepikkused poisikesed nagu inimkilp selle jabura ažiotaaži üleskeeramise leevendamiseks-peitmiseks ette). Jalgrattaspordis ju nii ei käituta. Jooksuvõistlustel ka mitte. Enamikul spordialadel nii ei toimita.

Teadagi: mida külvad, seda lõikad.

Ümbersõnastatult: kui meeldib sõda, mängi jalgpalli; kui pooldad rahu, sõida rattaga, suusata või jookse.
******
Hell's Revenge jeep trail, Moab, Utah, 25. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Need neiud reklaamivad kevadise jäähoki MMi ajal Minskis Ohhota õlu. Foto autor: Lehtikuva/Scanpix
Foto 2: Sellised on jalgpallifännid. Ja see on alles hooajaeelne sõpruskohtumine Türgi Fenerbahce klubi ja Inglismaa Sheffield Unitedi vahel. Oodake, mis veel siis saab, kui hooaeg pihta hakkab. Foto autor: EMPICS Sport / Scanpix

85 Kommentaarid:

At 21:06, Anonymous Anonüümne said...

Ühe, viimase Ohhoota pildi võiks ikka veel üles panna. Ega see head teksti varjuta, mis iganes see ka ei pajataks.

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Mis seal viimasel pildil siis on? Kurvidega tüdrukud? Kus seda leida? Aga Priidul on õigus. Isegi vihmametsa aborigeenid käituvad väärikamalt kui jalgpallimansa värvilised.

 
At 21:23, Anonymous Vidrik said...

Ainukese soliidse väravatähistamise tegi miski leedu mansa tüüp, kes ei hakanud maas aelema nagu ahv, vaid jooksis tribüünile, istus vabale pingile ja plaksutas veidi (enda väravale)

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

Seda näitas Eurospordi WATTS -is

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

Eile jooksin Mustamäe basseinide juurest üles Glehni parki. Naisterahvad kekutasid päikest võtta. Üks oli eriti kurviline. Millised rinnad, millised puusad. Milline sportlik rüht. Ütlesin tere ja jooksin ruttu edasi.

 
At 22:34, Anonymous Anonüümne said...

Priit, küsi näiteks Jaan Kirsipuu käest, kui rahulik on finisiheitlus TdF sprindietappidel, küllap oled isegi näinud, kuidas konkurent külma rahuga rajalt välja sõidetakse. Aavo Pikkuusgi on rääkinud, kuidas võistlustel küünarnuki-, rusika- ja jalahoope ei säästetud, ning kui meenutada, et mitte nii väga ammusest ajast teame TdF-e, mille esikümnest on dopinguga vahele jäänud kõik või 10-st 9, siis on vähemalt tipptasemel väga raske rääkida jalgrattaspordist, kui mingist džentelmenide ja intellektuaalide spordist. Muidugi, ma saan aru, et oli PP kord jälle kolumn kirjutada, aga ehk oleks võinud oma ülla jalgrattaspordi läbi õilistatud hinge ja teravdatud intellekti najal mingi uue teema leida, mitte hakata kapifutbolisti kirega jälle jalgpalli vemmeldama. Minu maailma mahuvad need kaks ala näiteks lahedalt ära ja veel paljud teisedki.

 
At 23:46, Anonymous Anonüümne said...

Venemaal tuleks 2018. a jalgpalli MM-i korraldamisest lahti ütelda. "On parematki teha", napist selgitusest piisaks. Las korraldab, kes tahab. Kasvõi Saksamaa. Või mõni Lõuna-Ameerika riik. Putin ei taha seda teha. Aga Putin ei "taba enam aja biiti" väga hästi. Rohkem nagu paraadide ja tseremooniate mees. Kui polkovnik Strelkovil õnnestub Venemaa ühiskonna terved elemendid enda ümber konsolideerida, siis saab ka Putini aeg kiirelt ümber. Õllejauravate Euroopa fännide võõrustamine ei mahu enam siis Venemaa agendasse. "Shove it [futboll World Championship] up your ass", võiksid siis venelased piltlikult futbolli sünnimaale öelda. Aga võimulolevad venelased ei saa sellest aru. Hollandlased võivad siis kodus futbolli MM-i pidada. Või sõidavad kiirrongidega Saksamaale. Rongiühendused on Euroopa Liidus väga head.
2018. aastaks on ka Clintonite klann Hillary näol USAs taas tüüri juures ja vahepeal kohatäitjaks valitud mustanahaline president Obama oma töö teinud ja võib minna. Komsomol ruulib - ka USAs. Jeltsini aeg tuleb tagasi. Putin 2018 - uus Jeltsin. Ka kõik algab uuesti peale.

 
At 23:56, Anonymous Karvajalg Harku vallast said...

Keskmisel ohhootal on ilusad hambad! Lux kaup ma ütlen mehed. Tatti paneks küll:)

 
At 00:52, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge hr Karvajalg, mis lollusi te räägite!
Ärge kujutage ette, äärmisel juhul võite tatti panna tüdrukutega galerii viimaselt pildilt:
http://www.aripaev.ee/article/2014/8/1/savisaar-avas-jaahalli

Olen kindel, et nüüd saate rahulikult magada ja mitte miski ei sega enam teie rahulikku und. :)

 
At 09:34, Anonymous Kibuvits said...

Mina patsutaksin sõbralikult tüdrukute kurve ja räägiksin mesijuttu. Kutsuksin jalgrattaga sõitma ja loomaaeda.

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

Nagu näed Priit, siis ohhoota tüdrukute teema ei ole veel lõppenud. Vaid läbib punase niidina kommentaariumi ala- ja põhiteadvust. Ega me 2.augustil ometi Jeltsinist ja Putinist rääkima (ja mõtlema) ei hakka???

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Ohoota tüdrukud sobivad kaunistama iga teemat - olgu see siis tsiklismus, futbolismus, sozialismus, Jeltsin või Putin.

 
At 10:46, Anonymous Paul said...

Ma arvasin kunagi et seda blogi loevad suusahundid ja tsiklistid, aga tuleb välja et hoopis seksistid ja chauvinistid

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Paul ära mölise,
ma ei ole chauvinist, kuid nende ohhoota tüdrukutega läheks suusatama küll enne kui sinuga, va ilamokk selline!

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Ma läheks ka ohhoota tüdrukutega suusatama - liibuvad kombed, õõtsuvad ülakehad, graatsiliselt puusast ettesirutatud jalad. Kontrollpunktis jooks koos teed ja kudrutaks igavikulistel teemadel.

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

Ma läheksin ohoota tüdrukutega Tallinna vanalinna imetlema. Pärast seda teed jooma.
- Starõi Tallin, krassiivõi gorod
- Da, Tartu toze krassiivõi gorod
- Rebjata, pojehhali v Tartu, ah?
- Davai, pojehhali
- Jeruzalim krassiivõi gorod
- Starõi Tallin toze krassivõi
- Da

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Kui kirjatarkust jagati, magasid Spartalased viimases pingis.

 
At 12:02, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 22:34, juhin tähelepanu, et te ei väitle püstitatud teema raames. Juhin tähelepanu, et teema on jalgpallifännide ja jalgrattaspordihuviliste võrdlus, mitte see, kui karmid ja halastamatud heitlused käivad sportlaste vahel. Aga kui ma tulen korraks kaasa teie kõrvalteemaga, siis peame tõdema, et kuigi jalgrattaspordis kukutakse asfaldile, on jalgpall siiski palju jõhkram ja toorem mäng. Lugege üle, kui palju kordi näiteks ühe jalgpallimängu jooksul taotakse teineteisele jalgadesse, rammitakse selga, saadakse lööke pähe (äkki kuluks kiivrid ära?), rebitakse särgist jne jne, ja te peate olema pime, kui te jätkuvalt väidate, et jalgrattasport on vaenulikum ja jõhkram kui jalgpall. Ehk teisisõnu: tõite siin väitlusse oma reha, aga astusite uhkelt ise oma reha otsa. Teie argumentatsioon on nõrk ja ebaveenev. Aga te vähemasti püüdsite, mis on iseenesest väikest tunnustust väärt, eriti arvestades, et paljud isegi ei püüa.

Mis puudutab seda, et Tartu Postimehes ilmunud kommentaari ei saa kommenteerida, siis see ei ole õige. Seal on selgelt kirjas, et kui tahate kommenteerida, saatke kommentaarid minu meilile. Kinnitan, et olen alati kõigile kommenteerijatele isiklikult vastanud. Anonüümne kommenteerimisvõimalus ei anna enamasti mitte midagi sisukat juurde, see õhutab ühiskonnas vaid vaenu ja tigedust. Seda näete ju siingi blogis, kui palju siin käiake anonüümsuse kattevarjus ülbitsemas, lahmimas ja mölisemas. Aga usutavasti on kogenumad lugejad juba nii vilunud, et oskavad eraldada sisukad sõnavõtud tühipaljast ärplemisest, prõõkamisest ja lahmimisest ega võta toosuguseid sõnavõtte millegi muu, kui sõnavõtja enda kultuurituse ja kasvatamatuse tõestusena.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

väga nõus PP 12:02 kommentaariga

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Jaa, Ohoota tüdrukud ruulivad! Ma nõuan, ei - meie nõuame: Ohoota tüdrukud igale Eesti massispordivõitlusele!! Kas kuulsid, Indrek Kelk ja Mati Lilliallik ja Ain-Ivar Tupp ja Kristo Reinsalu ja...?

Kuid ettevaatust! Las ma vana hundina kainestan teid pisut: jah, pole paremaid pruute, kui vene devtšonki, aga pole õudsamaid naisi, kui vene baabad.

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Mis puudutab seda, et Tartu Postimehes ilmunud kommentaari ei saa kommenteerida, siis see ei ole õige. Seal on selgelt kirjas, et kui tahate kommenteerida, saatke kommentaarid minu meilile.

Priit, arusaadav, et "Postimehes" tuleb nööri mööda käia jne, kuid ära palub tule siia sellist möga ajama.
Jooksuportaalist alustab Enn Sellik uut kirjutistesarja ja "lubab kõigil vabal kommenteerida". Huvitav, miks keegi Jooksuportaali pakutud "vabadust" kasutama ei kipu?
Sa ei taha ju olla Jooksuportaali sarnane?

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Hehee 12:01 seda minagi,
jõhkrad grammatikavead emakeele kasutamisel. Kohmakas lause-ehitus. Vägisi tundub, et eesti keel ei ole JP inimestel koduseks keeleks

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

Paluks noorte meeste pilte. Liibuvates t-särkides või kompressioonpesus.

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Päris hea äri kavalus. Kutsuda ohoota tüdrukud kekutama. Sellisele võistlusele mina läheks osa võtma.

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Oi, mis bardakk siin käimas on. Ajakirjanik Pullerits nagu ei olekski tutvunud partei Tartu Linnakomitee pleenumi otsustega ja sm Ansipi antud suunistega ühiskondlik-poliitilise kasvatustöö tõhustamise osas. Ameerika baasid tuleb sisse tuua. Kuni 100 000 meest - neegreid, latiinosid, italjaanosid, iirlasi, juute. Eesti noored mehed aga saata kuhugi kaugele. Kesk-Aafrika Vabariiki näiteks. Ja paarikümne aasta pärast on Eesti kergejõustiku rahvusmeeskonnal hoopis uus hingamine. Pulsti rekordid jookstakse lõdvalt ümber.

 
At 13:24, Anonymous Georg K said...

Võistlesin viimati 2011 tallinnas SEB maratonil. Selg haige ja vanust ka juba 54. Aga kui ohhoota tüdrukud platsis, siis ajaksin ennast veel välja - nö. viimasele õhtusöögile.

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Georg, kuidas teile sellised meeldivad?
Ühtlasi ka näide, milleks kõigeks inimesed on valmis, et finišis üks Saku või A Le Coq teenida.

 
At 13:57, Anonymous Georg said...

Aitüma minu murede eest hoolt kandmisel, kuid te vist ei saanud pihta. Õlut joon kodus ja harva. Ning mitte kunagi saku ja alekoki pissi. Rahvaüritusele tulen välja vaid juhul kui on võimalus vestelda karmide "isetehtud (self-made)" meestega nagu PP või Kristo Reinsalu.
Ohoota tüdrukutele patsutaks tunnustavalt põsele ja küsiks kas neile Tallinna vanalinn meeldib.

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Georg sa vana erotomaan, istu kodus ja näpi nokut

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Georg vhemalt pole pede. Mehel on prioriteedid paigas.

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Tublid mehed! Sport au sisse! Ohoota tüdrukud iga võistluse aukülaliseks!

 
At 20:15, Anonymous Anonüümne said...

Oh-hoo-ta, oh-hoo-ta, ohhh-hooo-taaa!

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

Eestikad päris huvitavad seekord.

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

Konspektiivselt, mis oli huvitav?

 
At 23:25, Anonymous Karvajalg Harku vallast said...

Sellised ahvid nagu 20:52 tuleks munni pidi üles tõmmata. Mis puutub siia blogisse Priidu tütar?
Loodan, et varem või hiljem saad oma keretäie sitakott.

 
At 00:02, Anonymous Anonüümne said...

Mehesõna, Karvajalg!
20:52 on kõige ehtsam kusekott. Ainult selja taga ja anonüümselt on mees kõva seletama.
Kui peaks aga mees mehega vastastikku seisma, kuseb end esimesel hetkel täis.
Priit, selle kusekoti aadressi võiksid lasta ära tuvastada, astuks isegi huvipärast läbi, sest niii kõva mehega paar mõtet vahetada oleks kindlasti liigutav.
Paistab, et ka Karvajalal poleks väikse visiidi vastu midagi.

 
At 00:20, Anonymous Anonüümne said...

Milles probleem? 20:52-l on õigus oma arvamusele. See arvamus pole ka kohatu, sest homoteemat on Pullerits ise ikka ja jälle siin blogis üles võtnud. (Tekib isegi küsimus, kas suusa- ja spordiblogist on saanud homoblogi.) Priidu tütart pole kuidagi riivatud. Pulleritsule viidatud teave - mis avalikus internetiruumis kõigile kättesaadav - võib mitte meeldida. Kui see nii peaks olema, siis see on Priidu probleem. Teil aga pole siin midagi kobiseda. Õppige Euroopa Liidus elama.

 
At 16:45, Anonymous Anonüümne said...

kuradi koerpoisid käivad siin kommentaariumi sittumas. Aga targad mehed para veebist rääkisid et autoritarismi ja stalinismi ajad teevad kammbäki ning aus töö- ja maarahvas saab võimusaua enda kätte tagasi ja siis tuleb kättemaksu päev kõige täiega. "Euroopalikud väärtused" lastake kohinal vetsupotist alla. Rekonkista on sõna mis paneb spekulantidel kere õudusest värisema.

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, kuidas blogi kaheksa aastaga on evolutsioneerunud, kuidas on muutunud blogipidaja vaated ja käsitletavad teemad, kuidas on vahetunud kommenteerijad ja kommentaaride üldine intellektuaalne tase.

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

18:35 kas läheb ülbitsemiseks? Vaata ette mees.

 
At 19:13, Anonymous Jupats said...

Kergejõustiku EMV ülekanne on täitsa piss. Jooksualadel ei ole aega ekraanil? IT riik?
Fosti ja Nurme jooksid tiheda lõpuspurdi, aga ei aega ega kordust?? Väga kohmakas tegutsemine.
Õed Luiged istuvad aastaringi laagris ja peaksid 15-16 minutiga eestikatel puhta töö tegema.

 
At 19:19, Anonymous Anonüümne said...

Mida pole seda pole. Pahapill ka oma talendi "ära söönud". Ei tule sellest mehest tulemuse tegijat.

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

Mätas ka naljamees. Või tema sätib hoojooksu ja siis paneb, nagu Sääritsale jutustas. No ei pane sa mees midagi. kaugele näha et sinu lagi on 76.

 
At 19:43, Anonymous Anonüümne said...

ära ülbitse mees. Palju sa ise oda viskad?

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Palju feiki MV-tel. Hapnikutoruga ja veenihaiguste ravisokkidega elujõulist rahvussporti üles ei ehita. Hapnikutoru tõmmatakse ühel päeval suust ära. Soki alla tekivad terasvedrudega proteesid.

 
At 23:46, Anonymous Tõelemb Argo said...

Kristo Reinsalu DNF
Mis siis juhtus, sokid vajusid alla või?

 
At 00:37, Anonymous Anonüümne said...

SOKID ON PINGUL
Mehed on joonel -
ja sokid on pingul
Varsti nad annavad tuld.

Jah, sokid on pingul!
Mõtetes mehine võitlus
ja meistrivõistluste kuld.

Jah, sokid on pingul.
Kuid imelik maik on
sel sokidopingul.

Märkus. "Sokid on pingul" on pühendatud blogi autorile, kes askeetlikes short'ides ja puuvillase maikaga jõudis 800 m jooksus veel 30 aastat hiljemgi konkurentsivõimeliste tulemusteni.

 
At 08:08, Anonymous Toktor Aipaliit said...

Naljakas loogika, kange keel. Lausa huvitav on lugeda ühte blogi.

Eilne 3000 meetri takistusjooksu Eesti meister Priit Aus starti ei tulnud, sest ühel takistusel väänas ta natuke jalga. Kuigi midagi hullu olnud, ei soovitanud arst tal igaks juhuks mitte joosta.

Imelik? Kumb tunneb siiski paremini seda jalga? Kas arst või sportlane, ehk jala omanik? Ju ol põhjus ikka muus, kui arsti soovituses.

USKUMATU! Roman Fosti võitis ühe sajandikuga Tiidrek Nurmet

Miks see uskumatu on? Roman Fosti võitis ühe sajandikuga Joakim Bolti. Vaat see oleks uskumatu.

Nurme tegi, mis suutis ja tõusis lõpuruudustikus Fostile kõrvale. Pärast finišit viskasid mõlemad mehed pikali. Ometi sellest ei piisanud.

Miks ei piisanud? Piisas ju küll. Üks sai kulla ja teine hõbeda. Kõik oli õige. Mida veel tahta?

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

ei soovitanud arst tal igaks juhuks mitte joosta.

Eituse eitus on jaatus.

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

"Pullerits: Kes on spordis süüdi sõjakuses?"

Hea küsimus. Nagu kirjutab Kivisildnik, siis maailm loomastub. Ning tal on õigus. Tööta rahvamassid peab kuidagi kanaldama ja miljoni saab see preemiaks see aju, kes ütleb, kuidas seda teha et hundid söönud ja lambad terved.
Pigem kujuneb asi sedamoodi, et lammastest ei hooli mitte keegi. Eriti eesti sugustes väikeriikides.

Priidule virtuaalne preemia selle eest, et hoolib ka nõrgematest blogi lugejatest. Doseerib täpselt ohhoota tüdrukuid ja kommentaarium mõmiseb mõnust. MMMMmmmmmmmmmmõnus

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Ma trükkisin ohhoota tüdrukud välja ja panin voodi kõrval seinale.

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

Õige Priit! Anna tuld! Spekulantidele pane nokki!

 
At 19:50, Anonymous Karvajalg Harku vallast said...

20:52 ja 00:20 on sellised libedad tüübid, et iiveldus tuleb peale! Oma arvamust võite te kodus oma kutile peale suruda, sest naist te sitavaresed kunagi ei saa:). Siin on koos spordimehed ja naised(Kaidi jt).

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

Mida arvab kommentaarium kergeraksu koondisest? Andres Raja? Evelin Talts? Kupper, Israel ja pooled odaviskepoisid võiksid siiski veel oma aega oodata.
Või noh, mida mina ka tean?

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

PP-l õigus, velofännidel käib sigatsemine ikkagi kuidagi rafineeritumalt: knopkad, kergerelvad, kõrvakarjumised, enesepaljastamised...
http://www.abc.net.au/news/2012-07-16/nail-throwers-target-tour2c-sanchez-wins-stage/4132034

 
At 20:20, Anonymous Jürgenson said...

Karvajalg ära ülbitse. Oled küll tubli isane, kuid Ohhoota tüdrukud on meie kõigi omad, pea viisakat distantsi ja kahetse pattu. Vaata Eldur pani tüdrukute pildi seinale, mis on sinu panus?

 
At 20:21, Blogger Tõmmu Hiid said...

kube oli kuum sõitsin Luunjast Aoverre
üks helin mul Inglimäel sorgatas kerre

kui mina ütlen kube
siis sina ütle püksid
kube-me-püksid
kube-me-püksid

tee servas tüdrukud ja ehk mõni meeski
piidlevad pingsalt mu kubeme reljeefi

mõlema jalaga pervosid peletan
kubemes on jõud jääb selja taha peloton

kui mina ütlen kube
siis sina ütle püksid
kube-me-püksid
kube-me-püksid

 
At 21:32, Anonymous Anonüümne said...

Aga kes on rattaspordi chelsead, realid, manud - need mansad, keda paslik iseloomustada kui rumala raha hukkajaid, võõrustava maa sporti möödapanustajaid (mida nood Inglise vutti fännid ikkagi veel fännavadki? Selge see, et Hispaania on nõrk, igatahes nõrgem kui Kataloonia)?
Tinkoff-Saxo: mis maa kamp seal õigupoolest sõidab - vanast harjumusest mõned taanlased, härjaliha ohver, iirlane, venelased muidugi, hispaanlased, poolakas, mõni Balkanilt, tjah...
Astana: pole parem, kehvem. Hea, et meie mehed lolli raha vastu võtavad, kuid mida nad seal ikkagi teevad? Raha rahaks, kuid Jass on Vinokurovi usalduse ilmselt muudel asjaoludel välja teeninud. Kanx: meie ajakirjanikud kõnelevad kui Vincenzo peamist abimeest. Kes tuuri jälgis, nägi, et mees vajas abi tollel munakivitee etapil, mil Westra tõmbas ja kuskil vist Püreneedes, mil Fuglsang HC mägede vahelelisel lõigul vunkis. Kanx'i abi seekord polnud vaja, mägedes atakke tõrjuda polnud vormi ja ka vajadustki.
P.S. Tõelisest abilistest: Imelikul oli Kuslap aga Nibali abilised on ikkagi Alessandro Vanotti ja Valerio Agnoli ning treener Paolo Slongo.

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

Kergejõustikukoondises on kõige õigem mees Priit Aus. Harjutab hoolega. Eestis, aga mitte kusagil Aafrika savannides. Kui võistleb, siis täiega. Õpib Tehnikaülikoolis. Kannab shorts-e, nagu jooksumehele kohane. Põlvikuid, SIS-i geele ega muud keemiat ei tarbi. Ah jaa, aga Priit Aus vist ei olegi koondises. Kuigi on Eesti meister. Mis näitab, et koondise kokkupanekul pole ikka veel prioriteedid paigas.

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Noh, googelda ja leiad artikleid kus räägitakse et "Nibali's superdomestique is Kangert"

Kangert ise ütles et seekorde TDF ei olnud ta parimas vormis. TT tõmbas küll tublisti, nibali järel teine mansas.

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

Aus on sümpaatne tüüp jah. Amatööri kohta 8.50 väga hea aeg.

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

Nii Kangert kui ka Nibali
ei soovi meeskonda neegrit, eriti veel kannibali. /Velo-news

 
At 22:23, Anonymous Anonüümne said...

21:54, kui Nibali otsustab Tinkoffi minna, siis kelle ta kaasa võtab, Kangerti?

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

ei, ta võtab Taaramäe kaasa, sest too oskab vene keelt.

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

ja noil on sama manager.

 
At 22:56, Anonymous Anonüümne said...

Eesti keeles on asjapulk, või äärmisel juhul mänedžer

 
At 23:31, Anonymous Anonüümne said...

Taaramäe oskab vene keelt?! Ta ei oska ju korralikult eesti emakeeltki.

 
At 23:44, Anonymous Karvajalg Harku vallast said...

Vaata Jürgenson, kui mina oma särgi maha viskan, siis ohhoota tüdrukud lähevad minu peale kaklema. Ja sina jääd jälle ilma.Igasugused Eldurid on ju teada käega lööjad vennad, las poleerivad!

 
At 00:37, Anonymous Anonüümne said...

Karvajalg, ära ülba.
Küsitav, kas vangidele ja kinnipeetavatele üldse tohiks internetti anda. Kommenteerimisõigust küll mitte.

 
At 01:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit on labida löönud kullaauku. Porno müüb.
Valida jääb ainult kas gei-, hetero- või poliitiline porno.

 
At 04:38, Anonymous Anonüümne said...

Rufskini kubemepüksid on head!

 
At 11:25, Anonymous Kaidi, kaunis naisterahvas said...

Õnnetusehunnikud näevad naiskauniduses pornot. Ja Meeme, sinu esteetikakõrva peale on küll elevant astunud, kui pakud meile, elitaarse maitsega bloogaritele postimehe meinstriim pornokäkki vaatamiseks. Häbi sul oleks!

 
At 13:12, Anonymous Meeme said...

Mina usun Risto Mehise heasse maitsesse. Kui nii tragi ja hakkaja reporter on juba millegi üles korjanud, ei see siis saa käkk olla, rääkimata porno!
Kaidi, meinstriimiks ma sellist peene moega särki kuidagi ei saa nimetada. Või käite oma sõbrannadega pidevalt sellistega ringi?
Kui nii, siis ootan pilte. :)

Huvitav, kas Risto (või äkki Peep) teab, kas selliseid pükse ka tehakse?

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Meeme ära demagoogitse. Sa ei pea siia postitama Postimehe linke, sest väga tõenäoliselt oleme me juba asjaga kursis. Pealegi Kaidi juba ütles et Postimehe materjal elitaarsesse seltskonda ei sobi.

 
At 20:33, Anonymous Anonüümne said...

Priit paneb kulda

 
At 21:00, Anonymous Anonüümne said...

paneb kulda jah, vana rebane

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

Selles et inimesed loomastuvad on süüdi liberalismus ja eurokommunismus. Kes on meil nende "väärtuste" kandja? Ansip. Siin ka vastus PP küsimusele.

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit läks vist puhkusele. Ja jättis meid üksi .........

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Loodetavasti see homoskandaal Pulleritsu ja Vooglaiu vahele kiilu ei löö, ei tea, kas PP kostitab oma lähedasi ka samade sõnadevõttudega homo asjus, nagu siin teisi?

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

Aga mis see sinu asi on, mölakas, mida Priit oma lähedaste ringis ütleb? Vaata parem ise, kuidas enda debiilsete sugulastega hakkama saad ja mis lolli juttu nemad sul ajavad.

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

See on säärane kultuurne blogi. Küsid ja saad kohe vastuse. Koos tiitlitega.

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

Blogiomanik paneb kulda.
Kommenteerijad panevad paska (nagu alati).
Mehed panevad naisi.
Homod panevad mehi.
Jooksjad panevad tempot juurde.
Alkohoolikud panevad tina.
Kirjanik olen mina.

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

17:09 hästi paned anna lisa

 
At 10:53, Blogger Unknown said...

north face jacket
air jordan 11
true religion jeans
michael kors outlet clearance
louis vuitton handbags
fitflops sale
louis vuitton pas cher
ed hardy tshirts
lululemon outlet
nike store uk
tory burch outlet online
nhl jerseys
marc jacobs outlet
herve leger outlet
cheap canada goose jackets
michael kors outlet store
mulberry outlet
michael kors canada
soccer jerseys
nike uk store
ugg boots sale
canada goose jackets
coach outlet
ferragamo shoes
michael kors handbags
cheap jordan shoes
nike tn pas cher
cheap nfl jerseys
kobe shoes
christian louboutin shoes
the north face outlet
ugg boots
michael kors outlet clearance
fitflop clearance
tory burch outlet
20160812caihuali

 

Postita kommentaar

<< Esileht