reede, juuli 11, 2014

Pullerits: Kuidas trenn pinevaks ja põnevaks muuta?

Sõidetud sai üle 25 km, aga midagi huvitavat polnud rohkem kui 20-mehelises grupis juhtunud. Vändati vastu tugevat tuult rahulikult 30-32 km/h. Tegin Haanja Rattaklubi esindava paarimehega ka oma vahetuse, üle 2 km, sikutasime ees kiiruse 33-34 km/h-ni, aga elavnemist see ei tekitanud.

Siis, Saadjärve kirdekaldal, enne küllaltki rasket, aegamööda järsemaks muutuvat tõusu Elistvere suunas, tuli ühel sõitjal kett maha. Enne seda olin just mõelnud, et peaks tõusul äkilisemaid liigutusi tegema. Kaaslase tehnilise probleemi tõttu tekkis üleüldine peataoleks, mida peaks tegema. Mõned lasid kiiruse alla, mõned läksid tavapärases tempos tõusu ründama. Kõhklesin mõne hetke, mis teha, ja siis otsustasin tõusul sitkust proovida. Doktor Leho Rips, ikkagi õige ja tõeline doktor, kes poolteist aastat tagasi mu põlve opereeris, tuli kaasa.

Tõusu tipus tõmbasime pisut hinge. Liiati, tuli ju gruppi järele oodata. Vaatasin üle õla, kui kaugel teised on. Nägin, et juba tulevad, ehk 50-60 meetrit maas.

«Nüüd peaks ründama,» tegin dr Ripsile ettepaneku.

Ta ei võtnud vedu.

Ajasin siis tagumiku sadulast ning kiirendasin. Tuli ju allamäge lõik – seal on hea hoog üles saada.

Ei, mul polnud plaani. Tahtsin lihtsalt näha, kui kaugele ja kui kauaks mind eest lastakse.

Läksin tugevas külje- ja vastutuules 33-34 km/h. Laskumisele järgnenud kerge kaldega tõusul vaatasin taha. Grupp oli vähemalt saja meetri kaugusel. Jätkasin ees üksinda tööd.

Soitsjärve lõunatipu kandis, umbes 3 km hiljem, sai grupp mu kätte.

«Mis sa endast mõtlesid?» päris dr Rips.

«Tahtsin proovida, kas õnnestub grupil eest ära sõita,» vastasin.

«Hull oled või? Vastutuulega?!»

«Vahet pole. Peaasi, et saaks trenni huvitavaks teha.»

Vahetasime veel mõned remargid, siis küsisin dr Ripsilt: «Kas sulle meeldib see, mis praegu toimub?» Viitasin sellele, et grupp liigub korrapärases paarisrakenditega rivis ühtlases tempos, vaeva nägema ei pea.

Dr Rips mõtles sekundi-poolteist, siis vastas: «Nojah, ega vist.»

«Peaks pärast Elistveret tõusul uuesti ründama,» püüdsin teda ärgitada. «Grupp võtab seda nagunii rahulikult.»

Dr Rips ei paistnud eriti entusiastlik. Aga kui grupp keeras Elistverest Tabivere suunas, võttis ta vasakule tee serva ja tõstis kiirust. Läksin talle järele. Keegi teine kaasa ei tulnud.

Pikal tõusul läks dr Rips võimsalt. Nii võimsalt, et sai minust 30-40 meetrit ette. Ei hakanud üle punnima. Eelmisel, Saadjärve lähedasel tõusul olin ju näinud, kuidas ta tõmbas endal hinge hoopis rohkem kinni kui mina – jah, alati tuleb ka konkurentide füsioloogilisi märke lugeda (ehkki pole välistatud, et eriti kavalad tüübid võivad sind meelega eksitada ja petta) –, nii et otsustasin jätta väikse reservi, et ülal omakorda kiirendada.

Heitsin tipus pilgu selja taha. Grupp oli jäänud vähemalt 150, kui mitte 200 meetri kaugusele. Nüüd võtsin omakorda vasakule, kiirendasin, jõudsin dr Ripsi kõrvale, tõmbasin tagasi paremale, et ta saaks mulle sappa haakida, ning jätkasime pärast laskumist laugel sirgel kiirusega pisut rohkem kui 50 km/h. Kui kiirus langes alla 50 km/h, andsin vahetuse dr Ripsile üle. Mõne aja pärast, kergel tõusul, ajasin end sadulast ja kiirendasin üles, sealt kohe väiksele laskumisele, uuesti kiirendusega tõusust üles ning pilk õla alt tahapoole näitas, et ilmselt olin vahe sisse saanud.

Aga tõenäoliselt mitte olulise vahe, sest 2 km hiljem Tabiverre jõudes tõmbas dr Rips mulle taas kõrvale. Keerasime koos Tartu poole.

«Mulle aitab,» teatas dr Rips.

Vaatasin tagasi Elistvere suunas. Grupp tuli 100-150 meetrit meist tagapool.

«Nüüd peaks uuesti kiirendama,» utsitasin teda.

«Ei, mul sai lõik läbi.»

Mis pagana lõik, mõtlesin. Nüüd just küljetuulega huvitavaks lähebki. Panna tuleb!

Võtsin uuesti kiiruse üles, et saagu mis saab. Sõidetud oli 45 km.

Aeg-ajalt piilusin üle õla. Grupp jäi endiselt 100-150 meetri kaugusele. Läksin küljetuulega 33-35 km/h, enne Äksit, laugjal allamägelõigul, rohkem kui 40ga. Pärast Äksit keeras aga tuul paaril korral keerutades nii valusalt näkku, et tõmbas kiiruse 31 km/h ligi. Oli selge, et peagi neelab grupp mu alla.

Veidi enne seda, kus talutee keerab Äksi nõia juurde, veeres grupp tagant kõrvale. Aga kaks meest, kiivrita, olid seal seda hetke nähtavasti hoolega valvanud, atakkisid ja läksid atrõõvi. Ja grupp lasi neil südamerahus minna...

Sõitsin paarsada meetrit grupi paremal küljel tuulevarjus, tõmbasin hinge, siis ajasin küüru selga ja läksin uuesti. Pigem tagamõttega, et saaks gruppi kiiremale liikumisele ärritada. Aga grupp jäi passiivseks.

Nägin, et jooksikud olid saanud ligi sajameetrise edumaa. Tekkis mõte, et üritaks nad kätte saada. Suutsin vähendada vahe 50 meetrini, aga siis mõistsin, et tugeva küljetuule käes käib üksinda kahe kiirendava mehe jälitamine üle jõu. Liiati järgnes peagi Lähte mäe küllaltki järsk tõus, milleks tuli jõudu säästa.

Ja läkski nii, nagu olin prognoosinud. Kui Lähte tõusu algosas eelnenud laskumisel inertsist saadud hoog rauges, tuli tagant grupp oma massiga ja ma tõenäoliselt ei eksi, kui väidan, et grupp oli otsustanud mulle vahepealsete irriteerimiste eest kambaka teha. Mehed ründasid tõusu küllaltki jõuliselt.

Kuid olin nende seesuguseks lükkeks valmis. Jah, raske oli, kuid sain kiiruse tõusul uuesti üles ning haakisin grupi sappa. Ei pääsenud nad kusagile eest.

Ent nüüd oli selge, et grupp on otsustanud pisut erksamalt tööle hakata. Mehed väntasid mõnuga. Laskumistel kihutati rohkem kui 60 km/h, neile järgnenud tasastel lõikudel hoiti paar kilomeetrit kiirust 50 km/h ligi. Umbes 5 km enne Tartut tekkis aga raske seis.

Jäin grupi lõpus vasakul ääres vastiku tuule kätte. Just sel ajal tõstsid esimesed mehed ees kõvasti tempot. Veidi eestpoolt lasti vahe sisse. Mul, tuleb tunnistada, polnud ka jalgades enam endist särtsu. Kolm meest jäid maha, mina üks neist. Oi, kui loll lugu!

Aga kogusime end paarisaja meetriga. Ja kuna grupp loobus ka vunkimisest – ilmselt sai neilgi jaks või tahtmine otsa –, siis kilomeetri pärast olime kõik kolmekesi jälle pundis. Edasi liikusime ühtlases mõõdukas tempos 35-36 km/h.

Pool kilomeetrit enne Tartut saabus minu ja Haanja Rattaklubi mehe kord vedama minna. Mõtlesin, et prooviks veel korra. Tõstsin kiiruse 37-38 km/h peale. Paarimees jäi maha. Siis tõstsin kiirust veelgi, üle 40 km/h, vaatasin kähku üle õla – ja veendusin, et saingi minema.

Lisasin veel juurde, läksin 41-42 km/h, ja jäingi ette. Rohkem kedagi teist eile enam ei näinud.

Kokku sõitsin 71 km 2:02.27ga, mis teeb keskmiseks kiiruseks 34,8 km/h. Arvestades ühissõidu aeglase ja rahuliku algusega ning samuti sellega, et märkimisväärse osa ajast olin üksinda atrõõvis, polegi see näitaja ehk kõige magedam.
******
La Sal Mountains seen from Castleton-Gateway Road, Moab, Utah, 24. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Astana meeskonna ratturid toetamas Tour de France'i neljapäevasel etapil võidusõidu liidrit Vincenzo Nibalit (kollases särgis). Foto autor: GodingImages / Press Association Images / Scanpix
Foto 2: Jan Bakelants (Belgia) Tour de France'i neljapäevasel, kuuendal etapil. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 3: Cofidise meeskonna sõitja Luis Angel Mate Mardones (Hispaania) Tour de France'i neljapäevasel, kuuendal etapil. Foto autor: AFP/Scanpix
Fotod 4 ja 5: Ratturid Tour de France'i neljapäevasel etapil. Fotode autor: GodingImages / Press Association Images / Scanpix 
Foto 6: Johan Van Summeren liigub Tour de France'i neljapäevasel etapil pärast kukkumist mootorratturi abil grupile järele. Foto autor: GodingImages / Press Association Images / Scanpix 
Foto 7: Sakslane Andre Greipel Lotto Belisoli meeskonnast võidab Tour de France'i neljapäevase etapi. Foto autor: GodingImages / Press Association Images / Scanpix 

67 Kommentaarid:

At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Lugedes seda juttu jääb mulje, et Priidu meelest peab grupp teda rahulikult mahtu kerides tagaajama. No inimene ei õpi. Loomulikult on grupis igav. Ega keegi ei otsigi seal teravaid elamusi mahutreeningu ajal. Teravamad otsad jäävad ikkagi võistluste ajaks ja üksi on hoopis mugavam ning tõhusam treeningu ajal lõike teha. Siit aga loen, et vau ou kui kõva irriteerija. Ausalt öeldees hakkab tekkima juba puht tehniline huvi, et millal Priit suudab nö ületreeningusse vajuda mille tulemusena saabub igasugune tolerantsuse kadumine. Vot see on nüüd tõesti väga huvitav. Tähelepanu puuduse märke me juba näeme, aga see on Priidu puhul tavaline. Jälgima peab suuremate prohmakate sageduse kasvu. See võimaldab öelda, et kas rattamaraonil kaotab ta oma eelmise aasta tulemusele 1, 2 5 või 10%-ga. Jälgime kasvava põnevusega.

 
At 13:01, Anonymous Eero-Kermo said...

Võtan gay-ajakirja avaldamiseks, kui mõned mõisted ära vahetada.

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas Vader on selgitanud, miks ta on loobunud oma sõitu TdF-il kajastamast?

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Siin saab olla ainus seletus, et Taaramäe on oma autoriseeritud spordibiograafia kirjutamise õigused müünud Priit Pulleritsule, tuntud haltuura tegijale, kes nüüd usinalt tööd rabab. Raamatu pealkirjaks oletaks "Kõigi aegade parimast eesti sportlasest pakipoisiks. Suhkami Reinu lugu".

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Keegi Priit Pulleritsu nimeline trollib Taaramäe blogis ja nõuab aru. Huvitav kas tegu on identiteedi vargusega või ongi nii, et ajakirjanik võib suvalt esitada nõudval toonil pealetükkivaid küsimusi. Oleks siis edugi soovinud aga kus otse kümnesse ja küsitav pilbasteks.

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Siit on näha, kui ohtlik on ajakirjanikule, eriti Priit Pulleritsule sõrm anda. Ajakirjanik koorib sinult seitse nahka ja pigistab viimasegi mahla välja. Silme ees teeb head nägu ja uinutab magusa jutuga. Ettevaatlik peaks olema igaüks, kellele ajakirjanik läheneb.

 
At 17:28, Blogger Priit Pullerits said...

Rein Taaramäe on öelnud, et tema blogi on ajakirjanikele, sest ta ei jõua pärast iga sõitu mitmele kanalile ühest ja samast telefonitsi kommentaare jagada. Aga kuna tema blogis valitseb vaikus (erinevalt minu blogist, kuigi mu tööpäevad on pikemad kui Taaramäel tuuril; ja mina jõuan lisaks kirjutamisele ka rattaga sõita, aga Taaramäe lisaks rattaga sõitmisele kahjuks kirjutada enam ei jõua), siis esitasingi seal küsimuse, et kas ülevaateid sõitudest ei tule, sest näete ju, teie küsite minu käest, aga mis mina oskan teile vastata, kui ma ise ka ei tea.

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on üks väheseid ajakirjanikke, kes ka musta tööd viitsib teha.

 
At 19:15, Anonymous Anonüümne said...

Mis must töö? Taaramäe ütles oma blogis väga selges ja kõlavas eesti keeles: "Nagu olen juba öelnud, siis loodan, et hea minek tuleb sisse alles tuuri käigus. Umbes pärast kümmet päeva, kui velotuur Alpidesse ning Üüreneedesse jõuab, sooviks õiget sõitu teha. Kui minekut on, siis sihiks mingit etappi. Kokkuvõttest ei hakka isegi unistama. Kolmapäeval lendangi juba Inglismaale…Tuju on hea ja motivatsioonist puudust ei ole. Vaja ainult õnne ja head tunnet." Iga funktsionaalselt mõelda suutev ajakirjanik ja loomulikult ka lugeja saab ju aru, et Rambo sihib etapivõitu ning kuna TdF-l on kombeksüldkokkuvõttes taga olevaid rattureid nitte väga motiveeritult püüda kui selleks väga kuum vajadus puudub, siis selleleRein mängibki. Võtab alguses mõnuga suure paik sisse, teeb ennastkonkurentide jaoks tossiks ning ohutuks ja siis kui kõigil keel vestil üritab paari vennaga etapivõidu peale ruletti mängida. Igatahes on absoluutselt arusaadav tema sõnavõtust, et kõrget üldkohta ta seekord ei jahigi. Aga eks muidugi, lihtsam on ju küsimusi esitada kui varasemaid blogipostitusi lugeda kus kogu inff kirjas. Olemusajakirjandus my ass, ja takkaotsa on TdF spordisündmus, olemusainelisi küsimused, mis on PP ampluaa sobivad hoopid eestlastest TdF turistidele. Neid peaks PP musta tööna praegu jahtima ja kogu inffi kokku kraamima, siis saaks alles väärt loo (UPS, psst, nüüd kinkisin jälle täitsa tasuta jutuaineidee ära).

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

Võin väikse vihje anda, et rattaringkondades on viimasel ajal vaikiv kokkulepe, et PP koostööd ei tehta. Lihtsalt keegi ei taha, et nende ala nii lollide väljaütlemistega seostataks, nagu seda PP suust tulevad.

 
At 21:45, Anonymous Anonüümne said...

Öelge kasvõi üks spordiala Eestis, mille tegijad sooviks kas ala või enda nime kajastust siin blogis ...

 
At 21:48, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge, anonüümikud, lõpetage austatud blogiomaniku solvamine. Ja vabandage!
Või kerige siit põrgusse.

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

Blogiomanikku siin vaevalt keegi solvata tahab. Lihtsalt anonüümseks jääda soovivad kommentaatorid väljendavad oma arvamust. Kas neil on õigus või mitte, seda näitab aeg. Ning kui on vaja vabandada oma väljaöeldud arvamuste pärast, küllap ka seda tehakse.

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

Blogiomanikku siin vaevalt keegi solvata tahab. Lihtsalt anonüümseks jääda soovivad kommentaatorid väljendavad oma arvamust. Kas neil on õigus või mitte, seda näitab aeg. Ning kui on vaja vabandada oma väljaöeldud arvamuste pärast, küllap ka seda tehakse.

 
At 22:25, Anonymous Anonüümne said...

Paistab nii, et kibestunud peded jälle sõna võtmas... Saage üle juba!

 
At 22:37, Anonymous Anonüümne said...

Mitte kibestunud peded, vaid faktide nentimine. Kui keegi ajakirjanik on läinud tülli suusatajatega, tennisistidega, jalgratturitega jne, kas siis selles on süüdi suusatajad, tennisistid, jalgratturid?

 
At 23:06, Anonymous Anonüümne said...

Taaraka boikott kommenteerijaile oleks mõistetav, kuid, nagu märgib PP, mingil põhjusil on suluseisus hoopis ajakirjanikud. Kes oskab arvata?

 
At 23:52, Anonymous Anonüümne said...

Pean tunnistama, et ajal, kui hr blogipidaja veel suusatamisest kirjutas, uskusin, et autori näol on tegemist mitmekülgse ja arenenud maailmavaatega inimesega. Viimasel ajal aga... See, kuidas hr bogipidaja näitab ennast trennides, püüdes alailma midagi tõestada, näidata, saavutada, vastanduda. Ja sama kehtib ka siinsamas - blogis. Jalgpall vs rattasõit. Mina ja maailm. Pidev irriteerimine, näiline rõhumine faktidele, mis tegelikult ei ole faktid (MM-i tegelik vaatajate arv), see on puhas demagoogia, millele on igal ajal ja pidevalt leidunud andunud toetajaid. Lp blogipidaja, kasvage palun suureks. Saage aru, et maailm ei ole ainult must ja valge. Nagu kommentaarid näitavad, hakkavad ka teised lugejad sellest pidevast eneseupitamisest ja -õigustamisest ning konfliktikerimisest väsima. Kaldun arvama, et just selline suhtumine, mis näeb ennast mätta otsas, samas kui ülejäänud maailm on kari tölle, kes midagi ei tea, ei oska, ei mõista ja raiskavad aega jalgpalli vaatamisele, sai otsustavaks ka ERR-i sporditoimetuse juhi valimisel, sest juht peab olema torelantne, mõistlik ja tasakaalukas. Palun, lp blogipidaja, juhtige oma blogi tagasi tasakaalu ja mõistlikkuse piiridesse. Oleks kahju kaotada arukaid lugejaid. Ja lugejad pole ainsad, kes kaovad...

Lugupidamisega

Tim Doe

 
At 10:15, Blogger Priit Pullerits said...

Taas, kibestunud lahmimist on kõvasti. Arusaadav, väikeste inimeste kadedus - nende tegemised ega arvamused ei lähe ju tegelikult kellelegi korda. See võib ikka meele mõruks teha küll. Ja mis on "parim" rohi selle vastu: karata mulle anonüümse dolbojoobina kraesse.

No nii, aga teeme siis katse. Nimetage siis need Eesti ratturid, kes on kokku leppinud, et nad minuga ei räägi, ja ma kohe helistan neile ja küsin neilt mõned küsimused ja vaatame siis, kes ja mida ei räägi. (Te võite guugeldada minu viimaseid lugusid, kus on rattureid tsiteeritud oi kui palju!) Sama katse võime teha suusatajatega. Või jooksjatega. Või triatleetidega. Ma saan nende kõigiga hästi, isegi suurepäraselt läbi, alati astuvad nad mulle sõbralikult ja meeldivalt ligi, ajame juttu, arutame asju, vahetame muljeid, nad jagavad lahkelt nõu, kui midagi küsin.

See, mis siin eespool väideti, on vaid väikeste inimeste pahatahtlik jutt, mis paljastab ja häbistab nende enda tühisust ja fucked-up meeleseisundit. Pity of little fellas...

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, kas seal Tartus on uut efektiivsemat kraami liikumas?

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, kui Venemaa suusakoondise spetsid Tehvandile jälle laagerdama tulevad, on eesti jooksjad jälle rekordivõimelised.

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

2x- olümpiavõitja Nikita Krjukov näitavat Otapääl treeningutel imeaegu. Huvitav, kas seda hirmu Rossija koondisel ei ole, et Eesti piirivalve või politsei palun kottide sisu näidata. Venelastel on ju kestvusaladel hirmkõrge vahelejäämiste protsent.

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Teadupärast on Rossija koondislastel paljudel FSB, MVD või analoogiliste struktuuride sõjaväelised auastmed. Legkov sai vist pärast Sotšit majori, Krjukov oli kraadi madalam. Võime siis kõnelda FSB-MVD-... kontsentratsiooni ajutisest tõusust Lõuna-Eestis?
Kas venkudele on antud garantii (N. Seli-EOK tasandil), et Port oma nina Tehvandile ei pista?
Eesti on hea ja turvaline paik treenimiseks: korralikud baasid, asjatundlik kohalik OK, ülikooli laborid lähedal, head juristid..

 
At 22:23, Anonymous Anonüümne said...

12:54 päris asjalik arutelu teil. Viimane kes midagi taipab on Lembitu (Kuuse). TdF-i kommeneerides mainis korra Bernadskit, siis sai aru oma lollist veast ja lõpetas jutu kiirelt oma tuttava kekutamisega.

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh, 22:23. Tõepoolest, vaadates Venemaa suusakoondist - kes on ju enamuses suurepärased maailmaklassi sportlased ja igati kenad inimesed, tekib küsimus miks neil on ФСБ (МВД) auastmed? Äkki on Jelena Välbel või isegi Mati Karlovitšil veel vanast ajast auaste.

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

Helista siis Taaramäele? Ootan huviga vastust

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

Ratturid, Pariis. Munakate
klobin.
Päeval pedaalin.
Öösel aga blogin, blogin...

Kui Pullerits oleks tõeline munadega ajakirjanik, siis ta jah, helistaks, võõrastemajas Taaramäe numbri uksekella. Kui vastust ei tuleks, lööks jalaga ukse lahti.


 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

.. ja mis pilt talle avaneks? Kombed-hilbud toolidel laiali, veepudelid, Taaramäe ise ülestegemata voodil pikali, jalad laiali, mingi tilguti küljes. Pullerits lööks korra majja, läpakas kätte - ja blogima. See oleks tõeline ajakirjandus! Mitte Kuuse-taadi mula..

 
At 04:04, Anonymous Anonüümne said...

Teemantliiga etapil Glasgow's on naiste 1500 m jooksus hollandlanna Hassan Sifan võtnud rootslanna Abeba Aregawa eest võidu. Kolmandaks tuli Etioopiat esindav Axumawit Embaye. (Teine rootslanna, Meraf Bahta, oli kuues). Sifan tuli möödunud aastal U23 meistriks ja sai seejärel Hollandi kodakondsuse. Holland, Rootsi ja Etioopia on niisiis praegu naiste keskmaajooksu tippmaad praegu maailmas.
Siinkohal tuleb meelde Venemaal populaarne politoloog Anatoli Vasserman, kes on arvamusel, et Lääne-Euroopale on iseloomulik suur silmakirjalikkuse määr..

Viimane ponnistus veel - seis on 0 (vaatamist, lugemist, arutelu jne). Peame lõpuni vastu!

 
At 07:36, Anonymous Anonüümne said...

"... kuigi mu tööpäevad on pikemad kui Taaramäel tuuril; ja mina jõuan lisaks kirjutamisele ka rattaga sõita, aga Taaramäe lisaks rattaga sõitmisele kahjuks kirjutada enam ei jõua),..."
Priit seekord oled kyll lati alt l@bi pannud ja peaks minema nurka h@benema.
V6rrelda oma rattas6idu koormust tema omaga on ikka madal tase.

Vaatame ameteid:
- sina oled kirjatsura ja blogipidamises on sul rohkem mahtu, kuid vahel on Taaram@e tase parem.
- Rein on rattur ja sina kaotad talle rattas6idus ALATI.

PUNKT.

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu blogi külastatavus ja populaarsus on 100 korda suurem kui lähimatel konkurentidel. Kui rattasõidus võtta tulemusi vanuse koefitsiendiga, siis pole vae väga suur.

 
At 12:11, Anonymous Kaarel said...

Priit on nii suur kunn, et ükskõik mida ta kirjutab või teeb, ikka on ta kunn! Igatahes mulle ta meeldib.

 
At 16:47, Anonymous Lepiku Salme said...

Priit on Boss ja temaga ei tasu jamada!

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

Suur kunn, aga võib olla ka suur *unn.

 
At 18:00, Anonymous Kaarel said...

ei maksa siin nalja teha midagi. Leidub noori, kes on Priidust kiiremad, tugevamad, kestvamad, kuid sa ei leia Priidust paremat. Vähemalt Eestis. This man is King of the Road, King of Omnipotenia

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Priit on vanakooli mees.
Lembitu on vanakooli mees.

aga

http://publik.delfi.ee/news/kino/lembitu-kuuse-kasutas-tour-de-francei-kommenteerides-sona-neegerrattur.d?id=69347291

ning pani sotsiaalmeedia kihama. Huvitav kes on need eestlased, kes "kihama panevad"? Kes on nende isad ja emad ja kus koolis nad käinud? Arvata on et väljamaal Sorose koolides, aga siiski?

Kas on võimalik, et kunagi saab Tartu või Haanja elitaarsete (suletud) veloklubide liikmeks neegerratturid? Kas Soonets jätab siis kurja vandumise?

 
At 20:04, Anonymous Anonüümne said...

Lembitu on kunn. Lembitu on legend. Temaga pole soovitav mitte kana kitkuda. Lembitu tunneb kõvasid mehi kes kaugel maal jahil käinud. Nagu Reiljan Janno. Arvata võib, et Lembitu tunneb THI-d. Sellist meest juba paljakäsi ei püüa.

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

1930-ndatel pandi Eestist väljarännanud peredes lastele nimesid nagu Ivan. Ivan Käbin. Selleks, et lastel oleks kergem.
Tänapäeval pannakse nimesid nagu Carl ja Kevin. Ikka selleks, et lastel oleks kergem.
Aga nt Tiidrek Nurme ei pane oma lapsele nimeks Tutulutu. Tutulutu Nurme. Kuigi Tutulutu on ilus poisslapse nimi.
See on ka vastus neegerratturi küsimusele austatud kommenteerijale ülalpool.

 
At 20:29, Anonymous Anonüümne said...

Ukrainas on asi päris pikantseks läinud. Seda, kas Venemaa võtab oma, võib igaüks ise arvata. Teisest otsast on aga endine õigusjärgne omanik Austria välja ilmunud, tahab Galiitsiat tagasi. Esimese kahe maailmasõja vahel oli Galiitsia aga Poola omand. Poolakad tahaksid Venemaaga kõvasti sahmida, neil pole aga praegu ühist piiri. Putini poolt oleks kaval käik anda Kaliningradi oblast Saksamaale tagasi. Muidugi vastukaubana. Strateegiliselt on Kaliningrad venelasele täiesti mõttetu. See paneks ka poolakad ja samuti leedukad sõjaindu natuke taltsutama. Poola on unustanud tänu kellele ta praegused suured läänealad sai. Riesengebirgest jm Sudeetides tegid poolakad sakslastest täiesti puhta platsi. Väike restitutsioon ei teeks poolakatele paha. Nende võitlusvõimest on ilmekas fakt, kui Stalin lasi varustada Poola 1. tankarmee ja kui see sõja lõpus rindele saadeti ja Saksamaa tegi idaridel veel märtsis 1945 viimase vastupealetungiürituse, siis Bautzeni juures too Pola tankiarmee löödi sakslaste poolt täiesti puruks. Ei olnud poolakatel enam tankiarmeed.

 
At 20:43, Anonymous Anonüümne said...

20:29, kas teil sellest nutueide halast juba kord villand ei saa.

Teemast. Kui endised velomehed ei saa kuidagi TVs atakkima, siis Kuuse Lemps literdas juba küll paljutõotavalt nimetades neegersportlast neegersportlaseks.

 
At 20:53, Anonymous Anonüümne said...

Tutulutu Nurmet ei saa keegi neegersportlaseks nimetada. Ainult eestlaseks, kes Etioopiast Eestisse tulnud ja kauni eesti nime Nurme võtnud.
Üks asi tuleks aga üles võtta. Kui Euroopas näidati mustanahalisele pallurile banaani, pandi klubile hiigeltrahv peale. Tartu "Postimehe" ajakirjanik Pullerits nimetab aga kõiki jalgpalliaustajaid primaatideks. Kuidas saab selline ajakirjanik, EL liikmesriigis, veel ülikoolis õpetada?

 
At 21:08, Anonymous Anonüümne said...

20:53 ära küsi rumalaid küsimusi.
See mees on kunn, sellepärast saabki ja õpetab. Kas arvad, et parem kui uusmarksistid õpetaksid ülikoolis? Noh?

 
At 21:12, Anonymous Anonüümne said...

Lembitu K, Taaramäe ja Pullerits on otsekohesed eesti mehed. Ei nemad mingist sotsiaalmeedia kihinast põnnama löö ning õige see.

 
At 21:19, Anonymous Pulli Jaan said...

mitte ainult Kevin, Criss ja Steven, poisslastele pannakse lausa nii edevaid nimesid nagu Juan-Christian, Alexis-William, Carl-Joseph, Rocco ....

loe mõne algklassi või noorte võistluse protokolli. Nagu kuskile džunglisse oleks sattunud. Ometi toimub kogu pornondus meie armsal eestimaal. Venestamist pole vajagi. Toimub vabatahtlik ingližtumine.
Ei tea mitmele augustis sündinud lapsele saab nimeks Vincenzo?

 
At 23:45, Anonymous Anonüümne said...

21:08, mis asi on uusmarksism, et seda ülikoolis õpetada ei tohi?

 
At 01:18, Anonymous Anonüümne said...

Taaramäe käitumisele on seletus. Iga 15-20 minutit pakki järjekordselt etapilt suurendab Taaramäe eelist ennast kulutavate-väsitavate Tuuri ratturite ees. Praeguseks on eelist kogunenud juba 1 h 12 minutit ja järgmised päevad toovad kindlasti lisa. Kui vahe on kogunenud juba 3 tunnini, siis on Taaramäe väha heal positsioonil ataki, atrõõvi vms korraldamiseks. Võib-olla isegi tuleb Eestisse ja teeb atrõõvi siin. See oleks tore!

 
At 09:46, Blogger Priit Pullerits said...

Just, 21:12, huu givs a fak öbaut sõušial media? Mida see nn sotsiaalmeedia endast arvab, et tema säuatsumine tõsistele meestele üldse korda läheb? Tõsised mehed lasevad selle peale kõrge kaarega, sest pole midagi haibitumat, kui sots-meedia. Kas ma olen siin kunagi sots-meediast välja teinud? Ei ole. Olen ma sots-meediat kunagi tsiteerinud? Ei ole. Kui, siis ainult kritiseerimiseks ja tögamiseks.

Kas teile ei tundu, et Rocco on mingi pornonäitleja nimi?

 
At 10:18, Anonymous Endel said...

09:46 on väga hea kommentaar.
Kõrges kaares. Sorinal. Nii ongi

 
At 10:20, Anonymous Endel said...

09:46 on väga hea kommentaar.
Kõrges kaares. Sorinal. Nii ongi

 
At 10:21, Anonymous Endel said...

09:46 on väga hea kommentaar.
Kõrges kaares. Sorinal. Nii ongi

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Jah, on küll Rocco pornomees. Rocco Siffredi, Rocco Magnotta

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...



Muide, kas Priit Pulleritsu Vooremäe 3000 stardis ka näha saab, väga tore oleks oma silmaga see 34km/h trenni tegev mees üle vaadata?

Kui see ei sobi, siis Elva Estoniancup on kõvadele vajutajatele väga sobiv.

 
At 11:54, Anonymous Jürgenson, endine tsiklist said...

Jalgpalli "guru" Pohlak mainib Priitu oma lapselikus essees, mis praegu Delfis üleval. Siinsed sõnameistrid andke tuld! Pohlakut on suurepärane ümber lükata, sest kirjakunsti ta ei valda.

 
At 12:02, Blogger Priit Pullerits said...

Täna, esmaspäeva hommikul, kui tööle tulin, siis veebist vaatasin, millega eilne finaalmäng lõppes. Ei vaadanud finaalist ega pronksimängust ühtegi sekundit. Ja tunnen ning olen veendunud, et ei kaotanud seetõttu mitte midagi. Minu ainsaks libastumiseks jäi see, et Brasiilia ja Saksamaa mängust vaatasin lõiguti kokku umbes kolm-neli minutit, ja seda ka seepärast, et samal ajal näitas sõsarkanal jalgratta tõsielufilmi, kust klõpsasin paar korda, et näha, kui koomiliseks võib too jalgpall seal kiskuda. Avapoolaja keskel kiskuski koomiliseks, muidu oli igav nagu alati.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Õige Priit!
ja vaata kui lihtsalt saab naiivseid selle jalgpalliga haneks vedada. Nüüd siristatakse mitu nädalat "analüüse" kirjutada.

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

"Kaotusi oli MM-iga seoses teisigi – Marko Kaljuveer kaotas töö ja esilapsemeel Priit Pullerits meelerahu; viimane oli mureks teistelgi, miks muidu üritati üha ja üha kõnelda telereitingutest, tõenäoliselt ise ühe silmaga ekraanile piiludes ja taipamata, et kui sellel võistlusel on probleeme vaatajate haaramisega, siis ei ole muu näitamisel üldse mingit mõtet."

Vot nii arvab üks õige, aus Eesti mees Pohlak, lödipüks Pulleritsust.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Ja Rocco on tõesti ühe kuulsaimi pornonäitleja nimi, hea maitse, Priit, kas olete ka ise fänn?

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

Jorsid, aidake Priitu.
Või on kaukamees ja mogrimärt Pohlak teile hingelähedasem?

 
At 03:44, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:47, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:50, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:52, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 17:13, Blogger داليا said...

http://www.prokr.net/2016/09/ceramic-polishing-companies-11.html
http://www.prokr.net/2016/09/ceramic-polishing-companies-10.html
http://www.prokr.net/2016/09/ceramic-polishing-companies-9.html
http://www.prokr.net/2016/09/ceramic-polishing-companies-8.html
http://www.prokr.net/2016/09/ceramic-polishing-companies-7.html

 
At 02:46, Blogger raybanoutlet001 said...

fitflops shoes
nike outlet
louis vuitton sacs
michael kors handbags
michael kors outlet
los angeles lakers jerseys
dolce and gabbana shoes
omega watches
ralph lauren pas cher
adidas nmd

 
At 05:35, Blogger jeje said...

skechers outlet
manolo blahnik outlet
canada goose jackets
cheap snapbacks
ugg boots on sale 70% off
golden goose sneakers
polo lacoste
golden goose
moncler outlet
golden goose sneakers

 
At 06:12, Blogger 5689 said...

zzzzz2018.8.6
coach outlet
ugg boots
moncler online outlet
coach outlet
reebok
mlb jerseys
ralph lauren uk
louboutin shoes
nike requin
yeezy boost 350

 
At 10:07, Blogger miki said...

0815jejeCeux-ci ont adidas zx 700 bleu marine tendance à être les mêmes défis qui pourraient chaussures nike pegasus homme faire face à l'équipe asics gel femme pas cher virtuelle multiculturelle de Nike. Avec air jordan future iguana femme une telle plus haute qualité et des basket nike pour bb fille marques réputées telles que Nike basket nike basse noir Shox Qualify Uk. En plus asics chaussures femme handball de cela, vous pouvez obtenir asics chaussures badminton ces chaussures dans une variété de coloris.

 

Postita kommentaar

<< Esileht