pühapäev, juuli 06, 2014

Pullerits: Kuidas spordist elavalt rääkida?

Aru ma ei saa, miks Eesti spordimehed on nii aeglased ja tuimad ja uimased. Noored mehed, kes Euroopast raha said, tulid paar kuud tagasi minu juurde ka küsimustega, kuidas meedia mõjutab sporti, ja panid oma intervjuudest kokku video «Avatud silmadega spordist: meedia ja sport». Hästi tegid, et mind kaasasid, sest kui seal oleks sõnama jäänud vaid Mati Alaver ja Peeter Kümmel ja Neinar Seli – kõik head ja väärt mehed iseenesest, ei ole mul neist ühegi vastu midagi –, siis võiks noored mehed oma videot mängida lastele unejutuks. Aga kui mikrofon nina alla pannakse ja kaamera näkku suunatakse, siis tuleb end ikkagi kokku võtta ja anda endast parim, mitte apaatselt üles astuda.

Siit siis spordimeestele ja ka teistele tegelastele juhised, kuidas kaamera ees intervjuud anda. Kui te vaatate seal minu esinemisi, siis näete, et jutt ei tohi olla ümar ega üldine, vaid peab olema terav, konkreetne, irriteeriv; kasutama peab näiteid, esile tooma peab nimesid; rääkimise tempo peab olema hoogne, intonatsioon ei tohi olla monotoonne; tuleb kasutada ka näomiimikat ja kehakeelt (džiizös kraist, see on ju video ikkagi, mitte raadio!). Eks selle pärast, et ma seda kõike teen, noored mehed ongi mind oma videos kõige rohkem kasutanud. Häid esinejaid, mis seal salata, ei ole Eestis just üleliia palju võtta.

Aga pildimaterjaliga oleks noored mehed võinud rohkem vaeva näha. Vaadake, mis maailmas amatöörid teevad: siin on kaks efektset videot minu lemmikpaikadest maailmas -
«Aerial Southwest» ja «Aerial Southwest DJI Phantom 2 Vision». Kas pole imelised? Ja nüüd kujutage end sinnakanti MTBga sõitma. Mis võiks sellest veel parem ja põnevam olla? Peaks tuleval kevadel sinna äkki rattalaagri korraldama? Seiklejaid oleks?

Ja kes veel milleski kahtleb, siis siin on vähem kui minuti pikkune võimas kokkuvõte sellest, kus on maailma ägedaimad MTB kohad.
******
The Priest and Nuns (left), called the Rectory, and Castleton Tower (right), Castle Valley, Moab, Utah, 24. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1 ja 2: Inglane Mark Cavendish on Tour de France'i esimese etapi lõpu eel kukkunud ja lamab asfaldil, meeskonnakaaslased kutsuvad abi (ülemisel pildil) ja proovivad aidata (alumisel pildil). Fotode autor: AFP/Scanpix

25 Kommentaarid:

At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Kuule, Priit. Kirjuta siis ka kommentaarid ise, kui lugejate omad sulle ei kõlba.

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Ma võin lugejana kirjutada (eelmise postituse kommentaariks), et piip ja prillid sõitsid ka 32km läbi Tartu linna avatud liikluse. Ja ikka ei jõudnud läbi linna.

 
At 18:59, Blogger Priit Pullerits said...

Mõttetutel ehk sisutühjadel kommentaaridel ei ole mõtet. Neid kustutades hoian kokku lugupeetud lugejate aega.

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

Taaramäe sai Kanksi käest 15 min paki, tasemevahe on ikka väga selge.

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

Selline postitus siis. Vaadake mind, ma olen hea. Ja need kes aru ei saa, neile ma ütlen igaks juhuks ise selle üle ka. Selges eesti keeles.

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

Vandenõuteoreetiku promoja kutse peale ma küll videosse ei tormaks kui vandenõuteooriaid ei usuks.

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

Tuur, futbolli MM, Neinar Seli, Mati Alaver jah, teataval määral ka Peeter Kümmel ühelt poolt ning Lääne ühiskonda sisemiselt sööv "pederastia" teiselt poolt ei ole muud, kui ühe ja sama medali erinevad küljed. Tuuride ja MM-de virvarr, meedia tohutu masinavärk selle ümber on täpselt samuti ummikussejooksva ühiskonna haigusnähtused nagu homoaktiivsus. Keda sügavamalt huvitab, võiks tutvust teha näiteks Vene tsivilisatsiooniteoreetiku Aleksandr Duginiga.

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Häid mehi on tõesti vähe. Vaid mina ja Priit.

Priit

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

Mõttetutel ehk sisutühjadel blogipostitustel ei ole mõtet. Neid mitte kirjutades hoiate kokku lugejate aega.

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Futbolli seos pederastiga on leidnud kinnitust!

"Vene õigeusu preester Alexander Shumsky ütles, et World Cup Brasiilia kajastab kohutava moraalse seisundi inimkond. Seoses sellega, et ta hea meelega vastas halb jõudlust Vene meeskonnaga turniiril.

Minister kiriku usu, et mängijad ei tohiks mängida roosa, sinine, kollane ja roheline saapad. Tema arvates need mehed kingad värv peaks olema must ainult. "Kanda roosa või sinine mees kingad - see on nagu kanda naiste aluspüksid või rinnahoidja," - ütles Shumsky. Priest kritiseeris ka "mõeldamatu" juuksed mõned mängijad.

"Ideoloogia Globalismi Liberasticheskie selgelt tahan jalgpalli seista kristlus. Ma olen selles kindel. Seetõttu on hea meel, et vene mängijaid on läbi kukkunud, ja Jumala arm, ei osale enam selles gay häbi, ja pealegi, isegi pärast "- kirjutas preester tema veerg site" Vene Inimeste Line."
Российский православный священник Александр Шумский считает, что чемпионат мира в Бразилии отражает жуткое морально-нравственное состояние человечества. В связи с этим он с радостью отреагировал на неудачное выступление сборной России на турнире.

Служитель церкви уверен, что футболисты не должны играть в розовых, голубых, желтых и зеленых бутсах. По его мнению, у настоящих мужчин цвет обуви должен быть только черным. «Надеть мужчине розовые или голубые бутсы — это все равно что надеть женские трусы или бюстгальтер», — заявил Шумский. Также священник раскритиковал «немыслимые» прически некоторых игроков.

«Либерастические идеологи глобализма явно хотят противопоставить футбол христианству. Я в этом уверен. Потому и радуюсь, что российские футболисты провалились и, по милости Божией, не участвуют больше в этом гомосексуальном позорище, да к тому же еще и в пост», — написал священник в своей колонке на сайте «Русская народная линия».


NB! Vaadake kindlasti Aleksandr Duginit. Eestis ei ole tema kaliibriga mõttemehi.

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

Sellele seisukohale vaidlen vastu. Eestis on oma segased täiesti olemas, kui riik võtaks neist mõne sõnumit võimendada, siis oleks kandepind kodumaal kindlasti arvestatav.

 
At 19:15, Anonymous Anonüümne said...

Miks peaks spordist elavalt rääkima? Kas on miski, millest ei pea elavalt rääkima?

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

Teate aga jutt on ju õige. Peale kadunud Hololeid oli hirm, et normaalseid reportereid ei tulegi enam. Õnneks nüüd ikka juba on. Ja peale tänast võin öelda, et Postimees on ikka lootusetult ajaleht #1 Eestis, ei avalda sellist s1tta nagu EPL. Kui pidi viide inimesele ka olema, siis olgu selleks wannabe poliitik irlist,

 
At 00:22, Anonymous Anonüümne said...

Hololei sihuke imelik nimi. Eesti nime moodi küll põle.

 
At 08:15, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, võite seal kaamera ees seista pea või käte peal, olla tsirkuse alal rahvakunstnik, midagi ei aita. Kui ikke asja ei tunne, pole sest etlemisest tolku.
Spordireporteri üks ja ainus tunnus on räägitava põhjalik tundmine, mille annavad elukogemused ja praktiline töö. Intervjueerimisel loomulikult ka põhjalik taustatöö, empaatiavõime ja psühholoogivõimed, mis võimaldavad intevjueeritavast ka mingit teavet välja pigistada.
Enamus meoie rääkivast pressist teeb oma tööd aga papi nimel, kus konkurents on olematu ja kriitika tundmatu. Heaks näiteks teie enda viimase olümpiaraamatu peatükid aladest, mida te ei tunne. Sorry.

 
At 10:35, Blogger Priit Pullerits said...

Ära lahmi, 08:15. Mis seal siis valesti oli? Mis oli viltu? Mis vääriti? Tühja möla ära aja.

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

Mis lips see selline veel on? Sellise lipsu kandmine ei jäta tõsiseltvõetavusele mingit ruumi, isegi kui see on nali, on see halb nali.

Midagi sellist võib kanda oma 4. klassi aktusel, mitte täiskasvanud mees.

 
At 16:49, Blogger Priit Pullerits said...

...Ma teadsin seda - see lips pole veel kellelgi kunagi tähelepanuta jäänud. Mida siis sai ka nüüd siin tõestatud!

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Lipsuga mees võiks tsipa tagasihoidlikumalt võtta. Blogi (oli?) ikkagi käidav koht, päris piirideta räusata, olgugi, et oma blogi, pole just comme il faut.

 
At 20:12, Anonymous Anonüümne said...

Arut Yun Yan kirjutab Jooksu portaalis.
"Marina Järve on tuntud treener Urmas Randma õpilane, kes jooksis Peterburi maratonil oma isikliku rekordi, ning oli autasustamisel välja kuulutatud naiste N45 arvestuses maratoni pronksi võitjaks."

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Arut Yun Yan, Jakson ja Jooksuportaal on lootusetu kolmik. Nii vigast keelt nagu Jooksuportaalis ei harrasta ka googliga tõlgitud Defi artiklid.

 
At 04:03, Blogger xumeiqing said...

151207meiqing
oakley sunglasses wholesale
michael kors outlet clearance
ugg australia
chanel bags
michael kors outlet stores
michael kors outlet
michaek kors outlet
prada outlet
canada goose jackets
ugg clearance
ugg outlet
replica watches
louis vuitton outlet
oakley sunglasses
canada goose outlet
kate spade handbags
louis vuitton handbags
abercrombie fitch
uggs on sale
celine
adidas originals
pandora jewelry
ray ban sunglasses outlet
michael kors bag
michael kors outlet online
uggs outlet
gucci shoes
coach outlet store online
ugg boots
cheap jordans
coach outlet
coach outlet
cheap uggs
michaek kors handbags
uggs for sale
supra shoes
uggs australia
ray-ban sunglasses
toms shoes
michael kors outlet online

 
At 17:56, Blogger Unknown said...

ugg boots
cheap jordans
rolex watches
coach outlet store
the north face outlet
canada goose jackets
gucci outlet
lebron james shoes 2016
nike free flyknit
polo ralph lauren outlet
20170217caiyan

 
At 13:25, Blogger Unknown said...

parada handbags
tory burch outlet store
ralph lauren outlet
michael kors outlet clearance
sac longchamp
chaussure louboutin
pandora bijoux
fitflops shoes
michael kors uk
fake rolex
xushengda0619

 
At 11:30, Blogger raybanoutlet001 said...

nike air huarache
ray ban sunglasses
coach handbags
coach outlet online
nike shoes
coach outlet
cheap ray ban sunglasses
arizona cardinals jerseys
snapbacks
polo ralph lauren

 

Postita kommentaar

<< Esileht