teisipäev, september 02, 2014

Pullerits: Mida uurida epo-spetsialistilt?

Ma ei hakka midagi peitma, sest tänapäeval miskit nagunii ei varja – isegi Eesti esiproua amüsantne seiklus pealinna öös tuli päevavalgele –, mistõttu tunnistan otse ja heaga, et keegi ei saaks pärast süüdistada, miks ma varjasin ja õigel ajal ei rääkinud, et mul on lähipäevil plaanis kohtumine erütropoetiini- ehk epo-spetsialistiga.

Ma ei ole kunagi dopingut tarvitanud. Seega puuduvad mul vastavas vallas kogemused. Jah, ma kohtusin esmaspäeval Tartu kesklinna külje all Tartu Ülikoolis mehega, kes mind epo-efektidega ja epo-problemaatikaga laias laastus kurssi viis, et ma enne spetsialisti palge ette ilmumist oleksin pisutki informeeritud, ent elu näitab, et antud küsimuses ei saa alahinnata anonüümsete spordimeeste teadmisi ja küsimusi.

Niisiis, minu väga konkreetne küsimus teile: mida teie tahaksite küsida epo-spetsialisti käest? Ma räägin täiesti tõsiselt. Ma ootan teilt tõepoolest väärilist abi. Kasutage võimalust kasulike vihjete ja teemade andmiseks, et pärast mitte esineda viljatute etteheidetega, et miks ma seda või teist ei küsinud. Seega, nüüd on võimalus pärida epo kohta kõike, mida te eales teada olete tahtnud, aga mida te seni veel ei tea. Näidake, mida te minu asemele suudaksite, kui oleksite minu asemel!
******
Jaanus Laidvee pushing the bike up Hell's Gate on Hell's Revenge trail, Moab, Utah, 25. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto: 1998. aasta Tour de France'i kaks paremat, võitja Marco Pantani Itaaliast (kollases särgis paremal; tema nimega sadul on Priit Pulleritsu maanteerattal) ja teiseks tulnud Jan Ullrich Saksamaalt, olid mõlemad epo tarvitajad. Foto autor: AP/Scanpix

37 Kommentaarid:

At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

"Hi, Ibrahim! How ya doin'?"
"Hi, Hussein! Great"
"Why yo runnin bro'?"
"I'm training for SEB Tallinn Marathon. Äh-äh-äh.. Ya'll know - this country is nice. Lot's of runs. Good prices. Locals are weak."
"Eh-eh. Keep doing good work!"

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

"Oh, Hussein! I fear. Hope they don't kick me out of this country. Tiidrek and Harry have been so nice."
"No worry, Ibrahim. This country believes they run you. I RUN this country. Locals are 100% pro-American. Foreign minister is a poodle. They do not kick you out. Keep running!"

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Kas EPO on tippspordis jätkuvalt laialt levinud?
Kuna teatavasti proove kõigele vaatamata väga sageli ei võeta (kallis nii testimise kui "tagaajamise" tõttu) ja jäljed peaks vist ka kiiresti kaduma.

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Mis on tippspordis uueks nn EPO-ks - aineks või meetodiks, mis on sama efektiivne, kuid veel pea võimatu tuvastada?

 
At 23:54, Anonymous HK said...

küsi suitsule tuld!

 
At 00:14, Anonymous Anonüümne said...

Priit, tule mullist välja. Jäta need Tartusse eksivad omal kitsal alal suured teadlased, rändavad kerjuskapitalistid ja patenteeritud imesiklite leiutajad rahule ja kirjuta millestki mõistlikust.

 
At 08:10, Anonymous Anonüümne said...

00:14 kõigi aegade tabavaim kommentaar
(kummardan teie ees maani)

 
At 08:36, Anonymous Anonüümne said...

Pole võimatu, et võiduheitluses läbikukkunud harrastajad seda tarvitavad. Mida see täpsemalt nende tervisega taustal teeb?

EPOt kasutatakse legaalselt haiguste ravis. Kas niisuguste haiguste ajal on keelatud võistelda või saab ka seda paberite ratifitseerimisel teha nagu skandinaavia astmaatikud oma ravimitega teevad?

 
At 08:39, Anonymous Laane Jakup said...

Ma ei saanud vastust küsimusele kas Mister Pullerits on kutsutud Mister Obamaga kohtuma Tallinna pealinna? Kui jaa, siis leian et meie kangelane peaks demonstratiivselt keelduma.
Sest üks õige eestlane ei kummarda ei saksa ega kupja ees. Ammugi siis kiltri või aidamehe.

 
At 08:40, Anonymous Anonüümne said...

Et kohalikud bernadsküd ei peaks apteekidest arvetega vahele jääma, siis kas nad saaksid seda mugavalt ise põlve otsas toota? Või on ikka tervet farmatseutide armaadat ja keemiavabrikut vaja?

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Kui Mister Pulleritsul pole aega ega huvi silmakirjateenritega kohtuda, siis ta seda ka ei tee.

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Nõrk eesti press, nõrk!
Kas ei olnud paremat "seltsimees ajakirjanikku" valida kui Postimehe väsinud, karvane, ülekaaluline ja vaevu ärkvel püsiv Argo Ideon?

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Mehed mida te munete? Härra Obama võimleb Tallinnas, lubab teile kaitset Alabama farmeri poja laia turja taga, teie aga istute kodus ja liigutate nahka ühe teatud organi peal. Võtke initsiatiiv, olete ju spordi poisid vä?

 
At 16:40, Blogger Priit Pullerits said...

Kas nägite nüüd Ameerika taset? Nägite, kuidas tuleb kõnet pidada? Peast. Ühegi prohmakata. Veenvalt, rahvale pidevalt silma vaadates. Ei mingeid pabereid. Vaat see oli supertase! Müts maha Ameerika ja president Obama ees. Esinemistehniliselt supertase. Jääb vaid üle eeskujuks võtta ja samas suunas püüelda.

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

Siin tuleb nõustuda. Läbi aegade kõvim Eesti promo üleilmselt. Hommikul pressikonverentsilt tund otse eetrit CNN-s, õhtul teine tund otse CNN, BBC. Pluss päev läbi otselülitused Tallinna. Lisaks kindlasti muid vähemaid kanaleid. Not bad!

 
At 18:43, Anonymous Märt Mogri said...

Jah Priit, ya right man!
Obama võib küll puppet olla ameerika tegelike omanike käes, kuid pressuks ei valitud teda niisama. Mees on ikka esineja 100%.

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Aga Priit, kas käisid vaatamas kuulamas? Ma ei mõista miks Argo Ideon sai oma 1 minuti kuulsust. Kas Mister Kadastik ei saanud soliidsemat esindust välja panna?

 
At 21:06, Anonymous Kalmu Ain said...

kus Mister Kadastik ise oli? Programmiliste kõnede ajal peaks tegijad mehed ikka platsis olema.

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit, saalisolejana oleksid Sa märganud läbipaistvat tahvelekraani, mida Obama pidevalt kiikas. Pakun, et tema poolelt vaadatuna oli seal ka kenasti kõne tekst ekraanil jooksmas. Aga kõne oli hea ja väga hästi ka ette kantud küll.

 
At 23:03, Anonymous Anonüümne said...

Kui varem on Hollywoodist tulnud president siis Obama võib pärast ametiaega minna hollywoodi, hästi esineb. Kuid Kas mitte kõnepuldi kõrval polnud abivahendid kõne teksti projektsiooniks justkui vaataks oma auditooriumile silma, kuigi luges sealt hoopis kõne?

 
At 01:35, Anonymous Anonüümne said...

Siin on väga hästi näha need läbipaistvad tahvlid, millele 23:00 viitas, kuid ka seda - ja tegelikult mitte väikest nüanssi - arvestades, väga veenev ette kandmine ja võimas kõne. Kahtlemata ajalukku minev.
Kuidagi isegi raske seletada, aga nagu värkse sõõm õhku käis meie läppuma hakkavast konnatiigist läbi...

http://www.aripaev.ee/article/2014/9/3/fotod-obama-kone

 
At 07:51, Blogger Priit Pullerits said...

Värske New York Times alustab oma Obama-teemalist analüütilist lugu nii:

WASHINGTON — In vowing in Estonia on Wednesday to defend vulnerable NATO nations from Russia “for as long as necessary,” President Obama has now committed the United States to three major projections of its power: a “pivot” to Asia, a more muscular presence in Europe and a new battle against Islamic extremists that seems very likely to accelerate.

Loo keskel kirjutab leht Venemaad käsitledes nii:

In the Russia of President Vladimir V. Putin, Mr. Obama faces a declining power, afflicted by a shrinking population, a strident nationalism and an economy vulnerable because of its extraordinary dependency on oil exports. Washington is betting that while sanctions are having little effect now, over time they will hollow out Mr. Putin’s poll ratings. But the short term is more complex. For months now, arguments inside the administration have been over how directly and where to draw the line. In Tallinn, Estonia’s capital, on Wednesday Mr. Obama drew it at NATO’s own boundaries. The question is whether Mr. Putin believes him.

Aga loo kõige lõpus on üks väga oluline tähelepanek - näis, kas Eesti ajakirjandus ka selle üles korjab. Seda vaadake ise loo päris lõpust, muidu tsiteerin NYTi siin lubatust suuremas mahus:
http://www.nytimes.com/2014/09/04/world/europe/commitments-on-3-fronts-test-obamas-foreign-policy-doctrine.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&version=HpSum&module=first-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news&_r=0

 
At 07:57, Anonymous Anonüümne said...

Nähtavasti mõned mehed käisid härra presidenti kuulamas. Aga PP ise?

 
At 08:41, Anonymous Anonüümne said...

Priit, oled sa ikka kindel, et peast? Miks ta otse ette ei vaadanud, vaid enamasti 2ele poole poolviltu kõrvale, teatud punktidesse? Mis läbipaistvad ruudukesed kahle pool teda varee otsas veel olid?
Aga EPO-spetsile küsimus: kas tavaline rekombinantne EPO on vahetatud millegi peenema vastu, et mitte vahele jääda? Kust nad seda saavad? Kas kasutatakse minidoose, et mitte vahele jääda? kaua EPO kuuri järel efekt kestab? Kui pikk peab minimaalselt EPO -kuur olema?

 
At 09:00, Blogger Priit Pullerits said...

Eelmine: head küsimused - aitäh!

 
At 09:38, Anonymous Kamratov, väravavaht said...

Olen nõus Priidu ja kõigi teiste ausate spetsialistidega. We must chase them (the dope-buggers) down to the gates of Hell.

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Põrguväravad ootavad meid ees. Gospodin Putin sellist reetmist ei andesta.

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Tahaks sõbrad teie eufooriat siiski jahutada. Kõige mõjuvõimsam mees maailmas on siiski V Putin. Tema ei oleks sellist naeruväärset sabatit Tallinnas korraldanud.

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Kahjuks pean eile saalis viibinud inimesena PP vaimustust Obama suhtes jahutama. Kõne ja esitlus olid väga head aga kõik maha loetud. Küll mitte paberilt vaid kaasaegset tehnikat kasutades. Saalis oli selgelt näha kuidas tekst presidendi silme ees jooksis. Nii, et neil oli õigus kes ütlesid - ikkagi inimene

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Seda minagi. Vaadake RTR kanalilt Putini esinemist. Ei mingisugust läbipaistvat ega muidu lapatsit. Mees loeb kõik isiklikust peast.

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Nondest kanalitest vaatab vastu närvilise ja pinges esinemismaneeriga nn. autoriteet, olgu paberilt loetud sõnum nii lühike kui tahes.
Aga kas suurriikide presidendid tegid eile visiidid kõige sõltumatumatesse (st. neist ei sõltu midagi)riikidesse? Oleneb. Milline on Mongoolia visiidi mõju Obamale ja Eesti visiidi mõju Putinile. Eilsed Kremli tv kanalid olid pigem vait, kui midagi mainitigi punnissilmsete vahendajate kaudu, siis a la ajaloosünduste segiajamisest jne.
See raketikilp on vist samasugune suurepärane animatsioon nagu tähesõdade programm. Too töötas suurepäraselt - NL rahastas end hauda.

 
At 07:36, Anonymous Anonüümne said...

Võiks küsida, kas on tõsi, et EPOt mikrodoosidena tarvitades ei ole võimalik selle kasutamisele jälile saada (v.a muidugi verepildi suure kõikumisega), kuna sportlasi ei tohi testida vist kella 12-6ni. Paned õhtul sutsaka ära ja hommikuks oled "puhas poiss".

 
At 13:37, Blogger GuidoMukk said...

Priit, Priit..kõne oli ässalt peetud aga peast mitte, Kahel pool olid displayd mida ka piltidel näha.
Sellisel mehel pole aega sellist asja pähe õppida ja ka vajadust mitte.

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

Lood on kurvad, Eesti saab kotti igast suunast

 
At 12:37, Blogger Unknown said...

www0516
cheap jordans
pandora charms
michael kors uk
oakley sunglasses wholesale
ugg outlet
uggs
michael kors handbags
michael kors outlet
salomon shoes
air jordan release dates

 
At 11:22, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.6.22
nike outlet
nike requin
nike soldes
coach outlet
red bottom shoes
canada goose jackets
polo ralph lauren
nike outlet
jordan shoes
pandora

 
At 05:22, Blogger jeje said...

Pour la durée soldes adidas adizero boston du Championnat NBA 2009-2010, Rondo était le principal asics gel lyte beige gris participant à porter Hyperfuse. Acquérir toujours voulu vérifier air nike tn l'Ouest, il reste New Jersey et a asics gel lyte 5 diamond supply commencé un voyage à travers l'ouest des États-Unis. asics gel homme running Le 1219C2 a ensuite été recouvert asics gel noosa tri 9 forum d'un fini mat phosphate non réfléchissant pour réduire l'éblouissement. air jordan 3 retro femme rose

 

Postita kommentaar

<< Esileht