esmaspäev, detsember 01, 2014

Pullerits: Milline treening toob edu?

Nüüd on tähtis vahet mitte sisse lasta. Miks?

«See on päris uskumatu, kui kiiresti kaob lihastest jõud ilma treenimata,» nendib Tanel Kangert LHV panga ajakirja Investeeri viimases numbris.

Selleks, et treeningutesse vahet sisse ei tuleks, on vaja aju liigutada: kus saab millist trenni teha? Reede õhtul rattaga töölt tulles vaagisin, et äkki on Tähtvere spordipargi 850-meetrisele ovaalile piisav kirme lund langenud. Uurisin järele – oligi. Kuigi mitte nii palju, nagu selgus, et muretult suusatada. Emajõe-poolsel sirgel kraapis mitmel lõigul suusa all asfalt. Tuli hoolega vaadata, kuhu suusa suunad. Sellegipoolest läbisin 18 ringi, kõik paaristõugetega. Selles, et libisemisolud olid pea olematud, veenab aeg: 15,3 km 1:23.50ga.

Nädalavahetuseks oli selge, et tuleb taas rullidele asuda. Laupäeva lõuna ajal läbisin Supilinna 850 meetri pikkust peatänavat edasi-tagasi tosin korda. Ehk tegin 24 sirget. Umbes poole trenni ajal sõitis rattal vastu Marko Vilipson – näe, teisedki trotsivad külma ja harjutavad.

Pooleteise tunni järel tundsin, et energia hakkab vähenema. Loogiline: see pidi olema aeg, mille möödudes organismi enda varud hakkavad ammenduma. Arvestades trenni sisse ka sõidu rullidel kodu juurest treeningupaika ja seal koju tagasi, kogunes kokku 23 km. Aega kulus 1:53.10. Pärast sõin kodus kõhu täis, siis otsustasin lugeda, et vaimu samuti toita, kuid pimeduse saabudes tuli suur tukk peale. Lühidalt: sain haamri. Totaalne rammestus.

Pühapäevaks, arvestades laupäevaõhtust väsimust, suuri plaane ei seadnud. Mõtlesin, et teen Supilinna peatänaval kümme edasi-tagasi sõitu, ei enam. Kui treeningupaika rullitasin, tuli joostes vastu ajaloodotsent Pärtel Piirimäe. Ta lausus, et vaatas juba, kas kedagi polegi trennis. Paarkümmend minutit hiljem möödus minust lausa maasturlike rehvidega rattal üks jalgrattur – ei jõudnud märgata, kes. Nii sattusid siis ühte kanti kokku suusataja, rattur ja jooksja. Mis näitab, et kõigile jagub praegusel ajal võimalusi. Jooks on samuti kasulik, kuid praegu peab tegelema talveks juba erialase ettevalmistusega.

Üllataval kombel olid pühapäeval hoog ja minek kerged. Hoidsin liigutustes lõtvust. Nii otsustasin käigult, et teen 20 sirge asemel 24, nagu eelmiselgi päeval. Kummaline oli see, et energia kadu ei tajunudki. Kokkuvõttes taas 23 km, aga aeg rohkem kui kuus minutit kiirem: 1:47.00. Kas see on märk vormi paranemisest?

Kokku tegin eelmisel nädalal neli trenni, milleks kulus 6:43.40. Suuskadel läbisin 15,3 km, rullidel 65,6 km. Täna, esmaspäeva hommikul, käisin rattaga tööle minnes uurimas, millised on võimalused rullitreeningutesse vaheldust tuua. Tähtvere ovaalil igatahes suusatada ei saa: seal on enamik jõepoolsest sirgest lumevaba. Küll aga oli näha suusajälgi Tähtvere spordipargi ja Emajõe vahelisel tiigil. Käisin seal saabastega peal: kannab kindlalt. Kuid tõsi on see, et lumekirme on õhuke ning kurvides-pööretel kipuvad suusad kindlasti küljele lipsama, nagu sealsed jäljed kinnitasid.

Uue nädala avaküsimus tuleb aga ajakirja Mootor viimasest numbrist: kus tegi Rein Taaramäe viimase võistluse Cofidise vormis ja mitmenda koha ta sai?
******
Steel Bender Trail in Mill Creek Canyon, Moab, Utah. 26. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1 ja 2: Selline nägi Supilinna Herne tänav välja 2000. aasta suvel. Nüüd on pilt palju parem. Fotode autor: Ove Maidla, Postimees/Scanpix
Foto 3: Tähtvere spordipark, selle ümber kulgemas 850 meetri pikkune ovaal. All servas tiik, millel saab suusatada. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

103 Kommentaarid:

At 11:52, Anonymous Anonüümne said...


Vastus vist on nii:
Hiiumaal Emmastes, 5. koha

http://www.emmaste-rr.comuf.com/

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

Kontrollisin üle:

lk 39

http://issuu.com/beritosula/docs/210x297mm_ajakiri_mootor_est/1

 
At 13:05, Blogger Pärtel said...

Eelmisel nädalal 8:45, sellest jooks ja jooksuharjutused 4:25, imitatsioon 1:30, erinevad jõuharjutused 2:50. Küll jõuab seda EKE-t ka teha, kui lumi maha tuleb.

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Laup Pirital 1:30 imitatsiooni, tõusud hüpetega. Pühap Harkus neli kaheksa km ringi 1:58:33, olud olid uskumatult head, kepid olid salomonid ja suusad fischerid. Teil seal Tartus nii hale ja pisike ring ongi talvel suusatamiseks või? Kuidas te kõik sinna ära mahute? Kus tõusud on?

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Pühapäeval 3 km soojendust Pirital, misjärel tegin kloostrimetsas lumisel sihil ühe 1000m lõigu 3 minutiga rohkem polnud vajagi, aastaid sama palju kui PP.

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

Neljapäeval 11,5 ja laupäeval 13,5 kilti jooksu, asfaldil ja maastikul ajaga nats alla 6 mindi kilt. Suusailma Pärnus veel ei ole:)

Toits

 
At 15:09, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Mehed ma olen trenniga üle pannud! Nimelt on isu kadunud ja pole 2 päeva teinud. Naine ka juba kahtlustab vaikselt, et mis toimub,mees pole endine? Tõmban trenniga väikse pausi ja vaatan kuidas mõjub. Täna käisin hoopis meres ujumas, kannatab küll veel. Välja tulles jäätuvad ainult karvad paugust ära ja kuivatada suht võimatu. Väljas on külmem kui vees rsk. Kas siin kõvemad mehed oskavad nõu anda kuidas sellest august puhtalt välja tulla ja treeninguid jätkata, nii et kodurahu ka saabuks jälle.

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Soovitan liba twitteri konto omanikkele külla minna ja hoiatus teha! Võin ka kaasa lüüa, juba määrin oma Visu puusuuski, suuskadel ongi õige minna ja nendele pehmodele rasvunud peerukottidele ja lödipükstele koht kätte näidata! Edasi, mehed, rindele!

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Tasapisi hakkavad jõujooned ümber kujunema, kes jäävad kaevikusse ja kes tulevad lahingusse? Seda otsustab iga mees ise, kas ta tahab olla täislasknud lödipüks või tulla rindele ja lasta ajalool enda eest otsustada!

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

No selge, aga kas on mõtet üle rapsida ühe võistluse pärast või vaadata natuke ka tulevikku?

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

ärme rapsi, meheed. kõik omal ajal.

 
At 15:46, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Andke twitterimehe kordinaadid, ajan asja korda.

 
At 16:19, Anonymous Voldemar said...

Karvajalale.
Käi mängi kuskil törts piljardit. Kui sisse ei lähe, siis murra kii raginal pooleks. Kui seejärel ikka veel sisse ei lähe, ähvarda kaasmängijatel kere kuumaks kütta. Pärast sellist jamesbondilikku numbrit on isu jälle õues kilomeetreid paugutada.
Ühesõnaga, vahelduseks tee midagi tubast, aga pulbitsevat viha ja kärsitust üles näidates.

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Kui on isu Tartu kandis suusatada, siis nädalavahetusel oli see veel näiteks ka Tartu-Lähte vahelisel kergliiklusteel võimalik. ;) Saab sõita nii tõuse ka sirget maad.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Hea Voldemar, minul näiteks on pulbitsevat viha ja kärsitust kogu aeg. Selleks ei pea tingimata kellegil piljardikepida pead lõhki lööma. Näiteks räägitakse meedias pidevalt kuidas tangot peab kahekesi tantsima,

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/iris-pettai-venekeelsetesse-inimestesse-suhtumine-on-eestis-terav-teema?id=70265639

ehk eestlased ei taha mitte integreeruda ja venekeelsetele eestlastele naeratada.
Samas, Postimehes on nurk kus loeb Rus Postimehe pealkirju. Samasugust eestikeelset nurka aga Rus Postimehes ei ole. Nemad siis tantsivad tangot ikka üksi, ning keegi ei hädalda nende kallal? Mul on viimasel ajal Postimees onlaini suhtes palju pulbitsevat viha tekkinud. Ei tea küll miks, järsku olen ise süüdi?

 
At 17:02, Anonymous Anonüümne said...

Rassist oled Voldemar
pane ennast põlema

 
At 18:57, Anonymous Anonüümne said...

Kui õigel ajal tahtelis- moraalsete omaduste arendamisele tähelepanu ei pööra, kipubki trennivaba päev sisse lipsama. 2 päeva ilma, ja lihas ongi külm. S..t seis. Šokiteraapiaks sobivad oivaliselt kõik pehmed teemad. Lühike ja kindel valik:
1. Mine teatrisse. Kõik NO99 etendused klapivad.
2. Mine kinno. Peale „Free Range“ seanssi lähed joostes koju ära trenni.
Ja kui ikka ei aita, siis mine koos naisega kingapoodi...

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

Tahtelis-moraalsed omadused on Karvajalal ekstraklass. Viga on kuskil mujal. Mott on kadunud? Mees ju kutsus vihtlema ja rannakive loopima. Keegi ei andnud näole. Kaua sa ikka tühja rannatormiga rinda pistad?

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

See ta on kui võimekatel meestel ei ole väärilist väljakutset. Priidul Tartus pole õiget brigaadi ja Karvajalal Harkus motti. Raske on mehed raske see eluke meil.

 
At 19:52, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Ei ei ei mehed saite valesti aru minust. Tundub, et olete ise ka trenniga üle tõmmanud. Trenni isu on suur, kuldi liha veel vaikselt seedib alles ja metsik purakas on sees. Kebensi isu on kadunud juba kaks päeva, hetkel tundub et laksab kolmanda päeva ka jutti. Ei saa ilma trennita lähen panen garaazis rinnalt trahh-trahh-trahh mõned seeriad, törts õlga ja selga kah.

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

Tegin hommikul kätekõvrdusi. Plaan oli 60 täis laksida, kui järsku 28 peal jäi pooleli. Mott kadus ära. Kuidagi raske aeg tõesti. Mida pakute raviks?

 
At 20:01, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus. Endine Kalevi treener August Sokk suri 1987 51 aastaselt. Kas oli terviserike või mõni õnnetus? Ette tänades, Paul

 
At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

Tedjad räägivad, et Pulleritsul jäi tänu TM ärajäämisele suusalaks välja laskmata sel aastal ning seetõttu on kogu laks lastud blogisse. Mis härra ise arvab sellest.

 
At 21:10, Anonymous Osmo-Petri, Helsinki said...

Supilinna - is it a place in Africa? It looks so, at least. You say you ski in Supilinna?! Look out, you could catch Ebola! ;)
We in Finland have many extra class ski centres in Lappland. Direct air flight from Helsinki. You should come and ski on real snow in Kuusamo - so you could forget Supilinna!

 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

Ohmoon Peeter ya better never come back here, keep your lovin' brothe happy

 
At 22:14, Blogger Unknown said...

Eesti Jalgrattakrossi Karikasarja “SÜGIS – 2014” Otepää Superfinaalis 18 okt. Koht oli äkki 9. Igatahes 12 hulgas.

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Viimaste postituste pildid - Google Street View:)
Pilt 3 - Pulleritsu nimeline ovaal Tähtveres
Kas tiigijääl veel riskantne sõita pole, kui seal rohkem suusatajaid korraga? PR juba sõidab tiigijääl?

 
At 22:25, Anonymous Anonüümne said...

Kas Vader saab Dastanas toure sõitma?

 
At 22:27, Anonymous Jooksusõber, Vanamõisa said...

"Gattšina poolmaratoni peasponsoriks on Bank Sovetsky, mille kliendiks ja ka ühtlasi antud panga reklaamijaks tuntud prantsuse filminäitleja ja praegune Venemaa elanik Gérard Depardieu. " --David Arutyunyan/JOOKSUPORTAAL 2014

"Juba kevadeks leiti peasponsor Bank Sovetsky, mille kliendiks on tuntud prantslasest näitleja Gérard Depardieu." --David Arutyunyan/JOOKSUPORTAAL 2013

"Võistluse peakohtunikuks oli eestimaalastele tuttav Juri Vinogradov." --David Arutyunyan/JOOKSUPORTAAL 2014

"peakohtunikuks (ühtlaselt ka peakorraldajaks) oli eestimaalastele tuttav kergejõustiklane Juri Vinogradov" --David Arutyunyan/JOOKSUPORTAAL 2013

"Pärast võistlust ootas lõpetajaid linnasaun." --David Arutyunyan/JOOKSUPORTAAL 2014

"Pärast autasustamistseremooniat, mis viidi läbi Gatšina linna spordihoones tantsutüdrukute saatel, ootas meid kuum tee ja saun." --David Arutyunyan/JOOKSUPORTAAL 2013

jne

(Ah jaa, Gatšinast on saanud Gattšina. Kõik muu on sama.)

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Jooksuportaal on tartlase Arutyunyani taas heaks kiitnud. Jutukest on nähtavasti lühendatud (enam ei ole kirjeldust sellest kuidas David sõjaväeosa lippu aitas kanda) ja keelt korrigeeritud.
Veel ei ole aga kohale jõudnud et eestikeelne transkriptsioon nimest on Arutjunjan. Loodame siis et järgmisel aastal.

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Davidi jutud on alati ahhaa! elamus. Aga mis mõttes on kohtunik Vinogradov eestimaalastele nii väga tuttav?

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

Pikema traditsiooniga väljaannetes on kombeks panna juurde märge "avaldatakse lühendatult" vms.

Gatšina linnast niipalju, et see on eri aegadel kandnud nimesid Троцк, Красногвардейск, Lindemannstadt.

Eestis paistab võim vahetunud olevat, et nüüd tt-ga peab kirjutama. Vrdl
автоматчик, ветчина jne.
Eesti keel tõrgub ttš-i kirjutama. Miks peame oma armast emakeelt vägistama?

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Ära tühja muretse. Sa ei ometi arva et David ja JP kirjamehed nimesid kriipsupealt õigesti kirjutavad. Neil võib vabalt ka Tallin olla. Kuskilt nähtud ja silma jäänud.

 
At 23:17, Anonymous Anonüümne said...

.... praegune Venemaa elanik Depardieu. Tühjagi see Depardieu nüüd Venemaal elab. Kodanik ta on, kuid resideerib vast ikka kodusel frantsusmaal. Ma ikka imestan kuidas kirjutatakse kaugelt kuuldud asjadest väga kindlal toonil, nagu oleks ise näinud ja "jalgu hoidnud"

 
At 07:58, Anonymous Anonüümne said...

Mehed! Ärge andke alla! Ise lugesite et tahtelis-moraalseid omadusi tuleb treenida ja pinges hoida. Muidu on peagi füüsiline vorm ka rebadel. Kui te just karvajala-tüüpi raudmehed ei ole muidugi.

 
At 08:50, Anonymous Anonüümne said...

Maratho100 seevastu avaldab Arutjunjani suhteliselt kärbeteta:
http://marathon100.com/est/uudised/v%C3%B5istlused.n/tere-uus-aasta-ehk-30-km-gatsinas
http://marathon100.com/est/uudised/uudised.n/gatshina-poolmaratonist
(Gatšina poolikas on nii tähtis, et Arutjunjan kirjutab sellest nii Jooksuportaalis kui Marathon100-s.)

Seda, kuidas Davidil saunas riided Vene soldatiga vahetusse läksid, kuidas teda Gatšina sõjaväeossa viidi - kus kohe Pulleritsu järele küsiti - ei kirjutata.

 
At 08:55, Blogger Indrek Sarapuu said...

Ei ole otsustavuse, tahtejõu ega motiga mingit probleemi. minuteid ja meetreid jäätunud asfaldil mõõtmas ei käi. Kive heitmas samuti mitte. Kui olukord nõuab, saab tehtud mis vaja. Kel endasse usku pole, peavad seda pidevalt gramme mõõtes tõestama. Palju muud olulist teha, järeltulijate eest hoolitseda jne.

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Tubli Indrek! Aga sellegipoolest, rassi kõvasti ja kui vorm laes, siis anna teada.

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Kui aus olla, siis ma kiikan neid 40+ igapäevaharrastajaid kerge muigega. Just sellest vaatevinklist, et selliste koormustega harjutamine ei ole minuarvates päris arukas tegevus.
A. Hea ja tugeva tervise aluseks sellises vanuses on mõõdukus;
B. Töövõime arendamine ei ole lõputu;
C. Taastumine on aeglasem, seda eirates viib ülemäärane treening kroonilise ületreenitusseisundini ja tervisekahjustuseni.

 
At 11:20, Blogger Pärtel said...

10.50 - kasutad ebamääraseid ja sisutühje väljendeid nagu "selliste koormustega", "mõõdukalt", "taastumine on aeglasem" jne. Paluks konkreetsemalt!
Sinu väited:
A. "Hea ja tugeva tervise aluseks sellises vanuses on mõõdukus" - Defineeri "mõõdukus"! See on küll kena aristotellik printsiip, aga sisuliselt tähendab see, et "mitte liiga vähe ega mitte liiga palju". Seda me ju teame isegi, küsimus on selles, kustkohast algab "liiga palju". Iga inimese organism on erinev, seega saab piiri tuvastada vaid seda kompides. Seega, kui tahad areneda (rõhk sõnal KUI), pead vahel ületreeninguga riskima, tähtis on aga sümptomid ära tunda ja koormused alla võtta. Kergest ülepingutusest "kroonilise ja tervistkahjustava ületreeninguni" on pikk maa. Ma olen ise veendunud, et 8-9h mõõduka intensiivsusega trenni nädalas on 40-tes harrastajale igati jõukohane, pigem energiat juurde andev kui kurnav.
B. "Töövõime arendamine ei ole lõputu" - jälle täiesti sisutühi lause, sest keegi pole seda väitnud! Samas saab seda peaaegu kõigil harrastajatel targa ja süstemaatilise treeninguga teatud määral arendada. Aga selle lause taha pugedes võibki jääda poolmaratone 1:45 tempos lonkima.
C. "Taastumine on aeglasem, seda eirates viib ülemäärane treening kroonilise ületreenitusseisundini ja tervisekahjustuseni." - elementaarne tõdemus, aga jälle - kus on piir?
(Ääremärkus - kas me oleme pangaröövlid, et nägu varjame? Kui kommentaar ei vääri oma nime all kirjutamist, äkki ei vääri ta üldse kirjutamist?)

 
At 11:32, Anonymous Anonüümne said...

Peerukotis leiduva CO2 molekulid aitavad hapnikul pääseda rakukapillaaridesse, kuhu nad muidu ei pääseks. Ei ole tark eirata peerukotti.

 
At 11:41, Anonymous Anonüümne said...

hästi paned Pärtel,loodame et see dolbajoob aru saab.

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

10:50 See "lugulaul" koos põhjendustega läheks siinkohal väga pikaks. Minu sissekande mõte oli vaid selles, et suur hulk inimesi treenib suuresti inimese spordifüsioloogilise iseärasusi tundmata. Aga ma väga vabandan kui ma kellelegi liiga tegin, kuid jään siiski oma seisukohtade juurde.

 
At 11:58, Blogger Priit Pullerits said...

Kui mu hääl siin üldse loeb, siis ma avaldan ka toetust Pärtelile. Ja erilist tunnustust selle eest, et ta ei karda kirjutada oma nime alt. Vaadake, mehed, seetõttu, et Pärtel paneb oma nime alla, on tema jutt ka kordades sisukam kui enamikul teistel. Miks? Okei, ta on targem kui enamik meist. Aga see ei ole peamine. Peamine on see, et kui paned oma nime alla, siis ikka vastutad ka selle eest, mida kirjutad. Ja mina pean lugu meestest, kes ei karda vastutust võtta.

 
At 12:04, Blogger Pärtel said...

10.50 - kirjuta ikka, ehk saame kõik targemaks, eriti kui tegu on spordifüsioloogia asjatundjaga. Ja ma ei tunne, et oleksid kellelegi liiga teinud, kuna Su väited polnud selleks piisavalt spetsiifilised. Kritiseerisin vaid ebamäärast loosunglikkust, mis ei anna arutelule kuigi palju juurde.

 
At 12:23, Anonymous Meinhard said...

Pärtel paneb kulda nagu alati ja Priidu 11:58 komm on klassika. Aga rohkem rosinat (ja emotsiooni) pange mehed oma lugudesse. Kui ikka riiklik institutsioon mäda on, siis kriitika perrä! Pulbitseva viha maandamise katsed on kõik teretulnud! PP etendab piksevarrast. Tegelikult tahtsin midagi asjalikku kirjutada, aga juba unustasin, aga ehk tuleb õhtu poole meelde. Vahepeal käin kive loopimas ja kangi laksimas. Kui kevadeks vormi jõuan siis lähen Karvajala juurde katsetele.

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Priit paneb kulda ja Pärtel sekundeerib täiega. Eesti veel elaks kui sellised mehed tüüri taha pääseks.

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei ole PP päris nõus. Esiteks ma ei erista sisukuse mõttes Pärtli kommentaare kuidagi kordades teistest. Teiseks. Ma olen tähele pannud, et siinkirjutajad hoiavad üldiselt normaalset respekti ega kipu kedagi sõimama. Vahest juhtub, aga see käib spordimeeste juurde. Minul näiteks ei ole vahet, kes konkreetselt kommentaariumis midagi ütles. Konkreetsustest räägime vajadusel stardijoone taga juba silmast silma. Seetõttu andke andeks, aga ma ei tea, kes on Pärtel ja mind see ka väga selles arutelus ei huvita. Nii ongi põnevam lugeda ja arutleda, mida sportlased ja harrastajad räägivad, olgu nad nii targemad või rumalamad. Kolmandaks. Kui PP võimaldab anonüümselt oma blogis kommenteerida siis nii ka on. On võimalik ju teha ka vastupidine otsus. Ma siiski loodan, et antud blogis on võimalus jääda ka peavoolust eriarvamusele ega hakata seeläbi arvajaid väärtusetuiks pidama. See on halb. Sellisel juhul ma nõustun PP, et iga inimene vastutab oma sõnade eest ja siis peaksid tõepoolest kommenteerijad olema registreeitud kasutajad.

 
At 13:43, Blogger Priit Pullerits said...

Loomulikult, 13:09, võite anonüümseks jääda, peaasi, et jutt ei väljuks hea tava ja maitse piirest. Kuid oleks palju huvitavam, kui saaks sõnade taga ka konkreetset meest näha. Praegu on nii, et sõnadega võib igaüks endast jubeda härja luua, aga kas see loodud pilt ka tegelikkusele vastab - vaat, seda kontrollida ei saa. Seetõttu tulebki siin kommentaatorite seas teinekord ette tühipaljast ärplemist. Ja teiseks: kui tõesti on ühel hetkel Eestis lood nii täbarad, et tõsised spordimehed tuleb mobiliseerida, siis kuidas on see siin, Eesti vist ainsas sellise potentsiaaliga kohas, teie arvates üldse võimalik, kui meil pole aimugi, kes need kõvad mehed reaalselt, tegelikkuses on?

 
At 13:50, Blogger Pärtel said...

Nõustun Priiduga ja vaidleksin samuti 13.09-le vastu. Mitte selles osas, et nimeline kommentaar alati tingimata sisuliselt parem on kui anonüümne, sest on ju iseenesestki selge, et nime lisamine ei muuda rumalat juttu targaks. Aga ceteris paribus (s.t kirjamehed on võrdselt informeeritud ja andekad) kipub nimeline jutt olema argumenteeritum ja tasakaalukam, sest rumalast jutust tulenev häbi on isikustatud ja kirjutaja tunneb seeläbi suuremat vastutust. Teiseks ei ole autori isik teksti tähenduste mõistmiseks sugugi väheoluline, vastupidi, see on mõnikord lausa hädavajalik. Kui näiteks AlarS kirjutab treenimisest, siis ma tean, et tegu on TM esi-50 suusataja ja alla 3h maratoonariga, mis lisab tema arvamusele kindlasti kaalu. Samas kui keegi anonüümik kirjutab, et ta ei treeni üldse, aga kui tahaks, jookseks vabalt alla 3h maratoni, on see täiesti kasutu loba. Kolmandaks, ärakeelamise jutt ei päde. Eesti seaduste kohaselt võib ka linnas ringi jalutada, suusamask peas, aga viisakad inimesed seda ei tee (kusjuures Prantsusmaal on keelatud burkaga avalikus kohas viibimine). Kui Priit on jätnud anonüümsuse küsimuse iga inimese isiklikuks otsuseks, ei tähenda see, et selle viisakuse või otstarbekuse üle ei maksaks arutleda. Minu arust – kui lähme Priidu juurde külla asju arutama, võtame kingad jalast ja suusamaskid-burkad peast, nagu Eestis kombeks.

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

10:51 jutu mõte on, et vigaseks treeninuid on 40+ seas palju.
Nii see ongi. Vaadake ringi terviseradadel, blogides. Kuulate, mis inimesed eraviisiliselt räägivad. Keegi harrastaja Toomas Ellman - juunist saadik vigastatud. Tuntud harrastaja Silver Eensaar - vigastatud. Jne.
See anonüümsuse teema (millele tavapärase "möginaga" sekundeerib austatud blogiomanik) on kodanliku ajaloolase Pärtli poolt täiesti suvaliselt ja ebaõiglaselt juurde poogitud. Mis vahet sel on, kas mul on punased, pruunid või kasvõi lillad juuksed? Jutt ju sellest ei muutu.

 
At 14:09, Anonymous Kaarel, Põlvamaa said...

Asjalikku juttu panete mehed, ning täiega silma-auku. Minuga ongi nii et jooksus olin kunagi kõva käpp, suusk ei edenenud kuna jooksu tõttu jäid käed ja turi nõrgaks, tsiklismi pole saanud mahti harjutada, kuigi tunnen et just seal oleks olnud potentsiaali vanemas eas kaasa rääkida omasugustega. Hapnikutarbimine oli hea, kops tõmbas sahinal ja reites jätkus veel jõudu. Aga kõvade meeste seltsis tahaks kaasa rääkida küll, seega peab ennast kange mehena näitama ja VEIDI suuremaks puhuma. Elaks täiega kaasa kui tegelikud mehed Eestit päästma asuvad. Kui Karvajalg ja Soonets eesliinil lammutavad, siis mul on mugav tagalas kaasa ähkida.

 
At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

Ah et Pärtel on kodanlik ajaloolane? Vaata aga vaata! Kindlasti harrastab revisjonismi ja võltsib tasapisi objektiivset nõukogulikku ajalookäsitlust. Ega ta ometi noortele loenguid ei pea? Heroiseerib metsavendlust ja pursuide klassiedevust? Ilusasti kirjutab aga ma ei usaldaks seda meest enam.

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Гатчина ongi tegelikult kahe t-ga.

David Petserist. :)

 
At 15:01, Blogger Priit Pullerits said...

Siinsed viimased kommentaarid on ehe näide selle kinnituseks, millest Pärtel nii ilusasti ja selgelt ja argumenteeritult kl 13:50 kirjutas. Võrrelge tema juttu näiteks anonüümse 14:08ga, kes üritab talle oponeerida. No tolle mehe jutt kohe kuidagi ei veena, kohe kaugelt on näha nii taseme kui harituse vahe (nt "möginaga"). Võib-olla läheks see väljapaistev vahe palju väiksemaks, kui 14:08 paneks ka nime alla ehk tunneks isiklikumat vastutust selle ees, mida ta siin kirja paneb. Ehk teisisõnu: kui 14:08 end äratuntavalt identifitseeriks, äkki paneks see teda end arukamalt ja läbimõeldumalt väljendama?

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

Minu arust – kui lähme Priidu juurde külla asju arutama, võtame kingad jalast ja suusamaskid-burkad peast, nagu Eestis kombeks.

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

millal me siis läheme? Ks Priit väikse šnapsu ka pakub?

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mida sa pideval kustutad siin, kas lõid pehmoks ja vedelaks? Näita selgroogu ja lähme teeme kohe ühed lõigud teisipäeva puhul.

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

13:09 Ma arvan, et iga asi omal ajal. Pole veel kujundanud siin oma lõplikku seisukohta. Samas pole ma kedagi ka siin isikuliselt solvanud. Ma arvan, et anonüümikutel võiks ka edaspidi olla siin oma koht. Need lisavad vürtsi ja on kohati piisavalt nutikad.

13:50 " Samas kui keegi anonüümik kirjutab, et ta ei treeni üldse, aga kui tahaks, jookseks vabalt alla 3h maratoni, on see täiesti kasutu loba".

Oi, mind väga huvitaks sellised persoonid. Muidugi vaid tingimusel, et anonüümiku jutt tõele vastaks. Ja selles osas olen ma Sinuga nõus, et edasiseks konstruktiivseks aruteluks oleks vaja teada:Kes on see mees? Millise taustaga? jne jne. Nimi ei ole küll väga oluline, aga see teeks suhtlemise lihtsamaks. Mulle isiklikult ei paku TM esi 50-ne mehe treenimine metoodilises mõttes midagi põnevat ega uut. Ja ma üleüldse ei arva, et esiotsameeste arvamused kuidagi kaalukamad oleks kui mistahes muudel kohtadel sõitvad turistid.Vastupidi. Minuarust on see veel läbiuurimata seltskond, kuidas tuhanded ja tuhanded turistid ikka ja jälle lähevad oma järjekordsele maratonile - uskumatu!

Lõpetuseks, et maandada antud vaidluses veidigi pingeid, siis võin ma oma sõnade kinnituseks öelda, et siinkirjutaja on olnud kunagi kindlalt vastupidavusalal koondise mees. Aga sellega ei pisenda ma kuidagigi kaasvõitlejate tegemisi enne ja nüüd.

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Pehmeks on muutunud Priit jah, parem pane rullid alla ja löö tõpral huul krimpsu.

Vot see oleks esitlus. 5+, aplaus! Võite istuda.

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

15:21

Parasiteeri ja lösuta, aga ära mölise! Muidusööjate priipõli ei kesta kaua, Priit teeks sulle magades ka ära, sinusuguseid tolasid lutib ta nii jooksu-, suusa-, kui ka rattaspordi aladel.

Soovitan teile teha korralik maraton, soovitavalt puusuuskadel ja pärast 6 roundi poksi, kes pärast veel liigutada jõuab, teeb lõdvestuseks 10 lõiku konna ja läheb sauna. Vot nii elavad õiged mehed.

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kõigil ei ole antud sõnaosavust, see on ennekõike sinu leib. Ja pealegi see veel ei tähenda, et sõnu kenasti ritta seades, kõik mõtted on helged ja tulevikku suunatud. Nõndasamuti ei ole kõigil antud joosta 800m kiiremini kui 1.50. No las nad arvavad ja joosta. Võiks ju ka kritiseerida, et taseme vahe on astronoomiline või mis ta üldse jookseb ja treenib. Midagi hullu ei ole, las aga kirjutavad, pealegi iva on ju jutus sees.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Väga huvitav ja viljakas keskustelu tõesti. Siinne bloog on suurepärane keskkond. Kuna ma 800 alla 1.55 ei jookse, ega vist isegi alla 2.10, kuid seda fakti annab siin suurepäraselt varjata. Kuid sellegipoolest, on tore lugeda kuidas karused mehed trenni teevad ja unistada ennast samasuguseks "lühikese jutuga" meheks, kes suurustamise asemel kangi pihku võtab ja trahh-trahh-trahh kolm seeriat jutti paneb 10 sek puhkepausiga.
Hea meelega paneks mõnele virtuaalselt molli, aga kuna ei tea kas karateemees on seesama mees, siis ei pane ka. Hoian tagasi. Kui Priidu juures külas kokku saame siis panen päriselt. Kui teaks ainult kes see siga mees oli. Võrrand on kahjuks mitme tundmatuga. Matemaatika pole ka tugevam külg. Aga mu väikesed vedelad rusikad juba sügelevad.

 
At 15:55, Blogger Priit Pullerits said...

Arusaadav, 15:22 tahab kaklust näha. Aga enne tuleb sihtmärk tuvastada, niisama tühja, nagu anonüümsed on hoiatanud, ei maksa rapsida.

"Lõpetuseks, et maandada antud vaidluses veidigi pingeid..." (15:21) - no mis te nüüd, siin pole pinged veel lahvatanudki, minu meelest on kõik praegu ettevaatlikul ja äraootaval positsioonil, justkui sordiini alla, sest mis siin salata, viimastel nädalatel on me üldine tegevus siin pälvinud liiga laia ja alati mitte sugugi mõistvat ja tolerantset-sallivat (sic! sic! sic!) tähelepanu. Kuid elame need vähe pimedamad ajad vapralt üle, eks ju, mehed?

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

15:21 M.K.A. - Sina vää?

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Kas 15:21 on ka rahvusvaheliste võistluste medalimees? Enamik meie koondislasi, olenemata alast on ju turistid.

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

M.K.A. - Mati Karlovitš Alaver?

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Ära arvamise mängud?

 
At 17:15, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, kes suusatada tahab, mingu Mõedakule, seal on paarikilomeetrine rada sees. Värske info otseallikast.

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Tahaks suusatada aga õues on pime ja külm. Vanasti olin karvajala-tüüpi mees, ei löönud risti ette vanakuradi endaga kohtudes. Nüüd aga tunnen et ei ei, kui sõda tuleks siis kaevikusse küll ei läheks, vaid ootaks kevadet ja soojemaid ilmasida.

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Mis lumest te siin räägite? Mul on raskusi säilitada terve mõistus, aga teie siin suusa suusa. Mida aitab suusa? Kes suusad määrib? kes saapad üles otsib?

 
At 17:47, Blogger Priit Pullerits said...

Kaks viimast, teie tahtelis-morralseid omadusi arvestades olen veendunud, et olete täiesti vales kohas. See blogi ei ole teile. See blogi on meestele, kes lähevad täna õhtul tiigijääle 460-meetrisele ringile suusatama, no questions asked. Seal näeme!

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

Toomas-Hendrik ütles uusaastakõnes 2014 et nõrgemaid ei jäeta maha. Ja iga eestimaalane on tähtis. Kuidas siis nüüd nii?

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

Kõik on õige. Scanpixi suusablogi on trendisettija Eesti vabariigis.

 
At 18:32, Anonymous Anonüümne said...

Ebaveres on 5km tipp-topp ring.

 
At 18:32, Anonymous Anonüümne said...

Kõrvemaal, Valgehobusemäel ja Pandivere kõrgustiku aladel on juba kaks nädalavahetust normaalsed(hetke olukorda arvestades) lumeolud olnud.

http://www.ilmateenistus.ee/ilm/ilmavaatlused/sademed/

Kas selle aasta TM avatud rada korraldatakse Tamsalu või Mõedaka põldudel?
Aga nüüd suusatama(mitte tiigijääle uisutama) Harkusse, kus võib kohata Karvajalga - Eestimaa uhkust.

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

18:28 Tundub, et "tsensuuri" karvane käsi lükkas Scanpixi ohhoota piltide rubiliniku kinni.

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

David A on oma Gattšina maratoni loole JP-s veel pika kommentaari juurde kirjutanud.
Selline mõte tekkis et ei ole ühtegi teist jooksu, mida oleks nii soojade sõnade ja suure südamega reklaamitud (heas mõttes) kui Gatšina maratoni. Davidil jätkub ainult ülivõrdeid jooksust kirjutades. Isegi Eesti jooksudest ei ole keegi nii ilusasti kirjutanud. Gatsina on Eestile lähedal, ometi oli sel aastal vaid 2 osavõtjat Eestist. Miks siis nii? Suuline reklaam ja tutvustamine ei toimi? Saab aru et tipud ei taha hooaja lõpus venemaale poolmaratoni jooksma minna, aga tuhanded harrastajad? Ikka ei lähe?
Kuigi jah, Davidi jutud vene noorte kasvavast spordilembusest ja eesti toodete müügist poes ei siiski läe peale?

 
At 18:58, Anonymous Anonüümne said...

Kui inglise keeles on Gatchina, siis kust võtate et eesti keeles on Gattšina? Kes tõestab?

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

David jutustab tõesti väga palju. Ometi ei lähe ta tihti lõpuni. Kes on siis see Okei keti omanik Eesti ärimees? Ootaks nime kah kui juba nii kaugele räägitakse. David teeb kõvasti reklaami mitte ainult jooksule, vaid ka venemaa poodidele. Kas tõesti on seal eesti tooted müügil? Praegu? Ei tahaks nagu uskuda. Aga Davidi eesti keel on kõvasti paremaks läinud. Andekas noormees.

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge ausalt, jätke juba see nimehala:

http://www.eki.ee/cgi-bin/mkn8.cgi?form=mm&lang=et&kohanimi=Gatchina&f2v=Y&keel=&f3v=Y&allikas=&staatus=&nimeliik=&maakond=&vald=&kihelkond=&asum=&f10v=Y&f14v=Y&of=tb

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

Mina olen väga selle EKI poliitika vastane. Neile sobivad kõik variandid. Ometi on seisukoht et ÜHES keeles peab olema täpselt mõistetav. Mida ütleb erudiit Pärtel? Näiteks ühes suvises artiklis oli loend .... Kenya ja Etioopia ???

kui juba, siis hoiame ühtlust :
Kenya ja Ethiopia või
Keenia ja Etioopia

ps. eesti keel ei ole nii vaene keel, et selles poleks omakeelseid võõrriikide nimetusi. Kui nii edasi läheb vahetame Hiina China vastu või kirjutame üldse hieroglüüfis (oma pugejalikus snobismis nagu meil siin eestimaal tavaks)

 
At 19:38, Anonymous Anonüümne said...

David ei saa aru, et meid ei huvita osavõtjate arv ja mida müüakse venemaal toidupoes. Kuidas sinna pääseb ja mis on osavõtumaks, 2 fakti ja ongi kõik. See mis tänavalt start on, kes on sponsor, mingid sputniku distantsid ?? Mida selle infoga peale hakata? Või on David Gatšina jooksu müügimees Eestis?

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

Kuram üleliigsest kuulsusest me vist lahti ei saa. Jälle lödipüksid Juur ja Kivirähk teritavad hambaid. Kui neil jututeemad otsas siis näksivad aga taas PP blogi.

 
At 21:42, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

18:32-le homme on plaan Harku metsa rünnata! Täna laamendasin garaazis kangiga. Rind,õlg, selg kõik sai korralikult treenitud. Rinnad on juba suuremad, kui naabrinaistel. Kevadel kui poksikoti välja võtan, siis jälle naabrinaised kardina tagant nillivad. Nii on mehed.

 
At 22:31, Blogger Pärtel said...

Keenia ja Etioopia, igatahes - kõik muu on alaväärsusest tingitud kadakasakslus ja oma keele rikkuse eitamine. Rooma, mitte Roma; Pariis, mitte Parii; Pihkva, mitte Pskov, Kopenhaagen, mitte København; Veneetsia, mitte Venezia, Venetsia, Veneedig või Veniss; Gruusia, mitte Georgia või Sakartvelo. Pange tähele, et Jaan Kross on kirjutanud: "kõik inimesed on sündinud Genuas" (mitte Genovas!) - ja klassik juba teab.

 
At 23:06, Anonymous Anonüümne said...

to Pärtel

Genf, mitte mingi kuradi Genua või Genova!

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

23:06, miks ägestud?
Kompleksid või naisega ei suju kõige paremini või mis?
Või kui oled pede, siis tunnen muidugi kaasa, see on kindlasti raske koorem kanda ja püüda sealjuures veel meheks jääda... ei kahtle, et see on ränk. Kaastunne.

 
At 02:20, Anonymous Anonüümne said...

Last, yet not least: Arutjunjan, mitte Arytyunyan.
Genf ja Genua on kaks eraldi linna. Tehke endale maakaart selgeks. 23:06!

 
At 08:06, Anonymous Anonüümne said...

Jah, loomaaed on kirju. Inimloomaaed kasutab segi kammimiseks veel narkootilisi aineid. Seltsimees 07:02 on päris mitu skisofreenia kihti endale peale kasvatanud. Piinlik lugeda sellist nii sisuliselt kui vormiliselt haiget mõla. Kohe kergendust tekitab seltsimehe lubadus siia mitte kunagi enam tagasi tulla. Suurepärane uudis. Endagi vaimne tervis pole pärast sellise ila lugemist kõige parem.

 
At 08:26, Anonymous Anonüümne said...

Jaa sõbrad. Silmaring na ahtake. Genua on väga kuulus itaalia sadamalinn. Seal on sündinud näiteks suur vene maadeuurija Kristobolus Kolumbus. Vaese kaupmehe peres. Samuti suur vene viiulikunstnik Nikolai Paganini. Varasel keskajal oli Genua suur linnriik Veneetsia Milaano ja Pisa kõrval. Täna on ta itaalia suuruselt 6.linn. Inglisekeelne nimetus Genoa, itaaliakeelne Genova. Eesti keelde on nimi Genua tulnud ladina keelest, ning nii peaks jäämagi. Aga ei kus sa sellega, EKI kepib ajusid et ikka sada eri nime tohib kasutada. Me oleme ju nii liberaalsed ja mõistvad.

Loodame väga et eesti keeles ei hakata inglise eeskujul linnanime Florence kasutama. Siis on jälle mõistatamist. Muide Genoa nimelisi linnasid on ameerikas igas osariigis.

 
At 08:38, Anonymous Anonüümne said...

Muide ka saksa keeles on Genua.
Aga meil EV-s on trend meie saksa kultuuri mõjutused siledaks sõita. Teatud eesmärgil arvatavasti. Targad mehed on rääkinud et Lahesõjas 1991 pommitati kummalisi kohti. Maapiirkondi, kus midagi ega kedagi ei olnud. Purustati sumeri kultuuri jäänuseid. Sest teatavsti algas maailm teljel telaviv vashington. Eks meilegi õpetata sama.

 
At 09:02, Blogger Andres P said...

40+ harrastajate teema juurde tagasi tulles.
Tõesti, inimeste tagamaid ja sihte teadmata võib igat treeningut muigega vaadata. Aga see treening võib olla tema jaoks ainuke võimalus ennast päeva jooksul liigutada, tunda kuidas lihased töötavad, veri voolab ja õhk kopsudesse tuhiseb. Arvestades aina suurenevat istuvate inimeste osakaalu on see väga pro. Absolutiseerida ei saa siin midagi , kuid väita et 40+ harrastajad on massiivselt vigastustega kimpus on põhjendamatu. Jah, selles vanuses hakkab tugielundkond väsimuse märke ilmutama, kuid eeldatavalt sama palju juhtub see tavalisel 40+ mitteharrastajal. ( mul ei ole siin meditsiinilisele uuringule viidata kahjuks) Lihtsalt harrastajad afišeerivad seda vb rohkem, sest sõbrad-tuttavad on harjunud koos rajale minema, eks siis tuleb paus kuidagi välja kommunikeerida. Ehk - sotsiaalmeedial baseeruvaid järeldusi teha on väga libe tee (valim pole esinduslik, kui suure statistika keelde minna).

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Aasta sportlane 2014
Parim mees - 10 nominenti
Parim võistkond - 10 nominenti
Parim treener - 11 nominenti
Parim naine - 6 nominenti?! - 5 valimine 6 seast

Eilses M.E.N. raadiosaates toodi välja Kanepi ja Narva.
Veel:
Koroljak - fitnessi MMi 2. koht
Lehis - juuniorideMMi 1. koht
Toomingas - juuniorideEMi 1. koht

 
At 11:32, Anonymous Anonüümne said...

Nõus, alati on liikumisharrastus hüvelisem tegevus kui pahelisem inaktiivne eluviis kõigis selle vormides.Küsimus oli, kuidas harrastada mõnda vastupidavusala selliselt, et vältida üleväsimust. Kas 8-9 tundi nädalas lihastegevust on ohutu, et vältida sellest tulenevaid mõjutusi? Harilikult on väsimust tunnetada üsna lihtne.Tunduvalt keerulisem on mõista väsimuse sh üleväsimuse olemust ja paiknemist. Veelgi keerulisem on tunda ära üleväsimuse sümptome, mis esinevad eeskätt pika staaziga vastupidavusalade sportlastel. Harilikud sümptomid siin ei päde (söögiisu puudus, unisus jms). Tajutakse küll tulemuse langust, kuid selle seost väsimusega ei osata seostada. Isu võib olla hea, kehakaal stabiilne, treeninguvalmidus ja enesekindlus üli kõrge jms.

Kokkuvõte: Üleväsimus on raske seisund, mis võib aktiivse harrastaja organismi üldseisundi pikaks ajaks destabiliseerida, mõnikord isegi aastateks. Sellest hoidumine on olulise tähtsusega, mida on väga keerukas lahendada tekkepõhjuste ebaselguse tõttu.Küsimus ei ole mitte ainult lihasväsimuses (ülekoormusvigastused) vaid ka närvisüsteemi väsimuses kuna sellega seoses suurenevad just psühhilised stressikomponendid, mis omakorda mõjutavad inimese edasist käitumist.
Nii et endiselt ma soovitan treenimisel hoida mõõdukust. Igapäevaselt treenides ei erine meie koormused väga palju võistlussportlastest. Igal juhul on see riskikäitumine.

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Unustasin veel lisada, et alternatiivina näen treeningute vahelisel ajal ka kontori inimesel muid kehalise aktiivsuse vorme (looduses liikumine, pikemad kõnnakud,füüsiline töö).

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

veel veidi ja 100 kommi käes. Jätkuvalt populaarne ja tarkade keevaliste meeste virtuaalne kokkusaamise koht. Edasi kentuki kassisaba supilinna harku ja padaoru poisid!

 
At 12:38, Anonymous Anonüümne said...

Supilinnas on Pulleritsu Priit
Harkus on Karvajalg
Padaorus on Sõber Andres
Kentukis on Hunt Margus
Kes on Kassisabas? Jalkapoisid?


Kes 100 kommi täis paneb?

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Miks on naisi valikus nõnda vähe?

100 kommi au kuulub ...

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Olgem ausad naiste seas valikut lihtsalt ei ole. Vehklemistüdrukud on maailma tipule lähedal ja nemad peaks saama kõik kohad. Juba aastaid tujutult mängiv Kanepi? minge nüüd! Üldse ma ei saa aru Kanepi fenomenist. On ta lihtsalt suurem ja tugevam kui keskmised mängijad, ning seetõttu on kõrgel kohal reitingus?

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Mehed ärge magage! Sada pluss kommi tuleb letti lüüa! Ega me mingi nurgatagune blogi ole!

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Tere lugupeetud foorumi lugejad!

David Tartust siinpool.

Vastan kommentaarile:

"David jutustab tõesti väga palju. Ometi ei lähe ta tihti lõpuni. Kes on siis see Okei keti omanik Eesti ärimees? Ootaks nime kah kui juba nii kaugele räägitakse. David teeb kõvasti reklaami mitte ainult jooksule, vaid ka venemaa poodidele. Kas tõesti on seal eesti tooted müügil? Praegu? Ei tahaks nagu uskuda. Aga Davidi eesti keel on kõvasti paremaks läinud. Andekas noormees."

Tänan anonüümset kommenteerijat komplimendi eest. Kui ma suutsin kirjutada eesti keeles magistritöö, siis midagi ikkagi on mu peas olemas. Kuid siiski, igas keeles mul tulevad grammatilised vead. Teksti juures huvitab mind rohkem informatsiooniline sisu, mitte grammatika. No see selleks.

Teiseks. Ei reklaami ma Venemaal olevaid kauplusi. :) Minu teada supermarketide kett "Окей" kuulub Hillar Tederile. Vaadake ise järgi, kui ei usu. Eesti, Soome ja paljude teiste EL liikmesriikide kaubad on tõesti Venemaal siiani populaarsed. Teisisõnu, vana hea eesti vanasõna ütleb: "Oma silm kuningas". Nii lihtne see ongi. Parimat kõigile!!!

 
At 08:56, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.7.13
jordan 8
ugg boots
coach outlet online
off-white clothing
golden goose
ray ban sunglasses
asics shoes
canada goose
christian louboutin shoes
mlb jerseys

 

Postita kommentaar

<< Esileht