neljapäev, märts 05, 2015

Pullerits: Jälle võit!

Aastaid olen võistlustel läinud starti mõttega, et kui ma nüüd ka ei võida, ei võida ma mitte kunagi. Juba esimesest korrast saadik, kui nii mõtlesin, ongi niimoodi läinud – ma ei ole mitte kunagi võitnud. Umbes viis aastat tagasi koos Art Soonetsiga Haanjas saadud kolmas koht harrastajate laskesuusatamise šõuvõistlusel ei olnud ju võit – kaks meeskonda olid paremad. Viimane võit tuli 2004. aasta mais Tartus Raekoja platsil n-ö täismaja ees munakivisuusatamises, kus teiste seas pidid mulle kaotust tunnistama nii Jaak Mae, Andrus Veerpalu kui Raul Olle. Isegi Mati Alaver surus pärast naeratades käe pihku ega suutnud esimese hooga aru saada, kuidas minusugune autsaider tema kolmele ässale kandu näitas. Aga too võistlus, tunnistagem, oli ka šõuvõistlus, milles olümpia- ega MM-medaleid ei jagata, ja kindlasti ei võtnud suusatuusad toda jõuproovi sama tõsiselt, nagu mina.

Niisiis, pärisspordis ei ole ma võitnud midagi alates tollest ajast, kui lõpetasin tudengipõlves jooksmise. Aga ärge parastage ega kahjurõõmustage, vaid küsige enne endalt: millise korraliku ja arvestatava ja tõsise ja klassikalise võistluse olete teie võitnud? Mitte midagi ei ole, eks ju?

Niisiis, kui spordis ei ole võitu võimalik püüda, tuleb leida mingi muu ala, kus vähemalt üle-eestilisel tasemele kõrgematele kohtadele konkureerida. Üks selline võistlus on spordiajakirjanike konkurss – kuigi siin tuleb tõdeda, et ma ei ole spordiajakirjanik, vähemalt kutseline mitte. Ent ega seetõttu keelata tol konkursil kaasa lüüa.

Nüüd siis selgus, et seal läkski edukalt, ja juba teist aastat järjest. Kui üle-eelmise aasta loomingust tõi mulle võistlusülevaadete kategoorias esikoha lugu sellest, kuidas Joel Lindpere mängis Chicago Fire ridades San Jose meeskonna vastu jalgpalli, siis eelmise aasta loomingust osutus samas kategoorias võidukaks minu lugu Tartu rattarallilt.

Nagu eilsel konkursi võitjate väljakuulutamisel ja autasustamisel selgus, olin ainus mullune võitja, kes mahtus võitjate sekka ka seekord. Ei näe põhjust, et ei peaks eilse võidu üle heameelt tundma ja väljendama. Kas teie siis ei tunneks ja väljendaks, kui samuti võidaksite?
******
Jaanus Laidvee entering the narrowest section of the jeep trail from Elephant Hill to Devils Kitchen, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 28. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1 ja 2: Priit Pullerits (nr 322) tänavusel Tartu maratonil. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Eesti spordiajakirjanike konkursi võitjate autahvel OlyBeti spordibaaris. Foto: Jekaterina Eilart

43 Kommentaarid:

At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Gut Priit, gut! Äkki pigistaks siit ka mõne maailmarekordi välja, neist pole samuti viimasel ajal midagi kuulda?

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 15:54, Anonymous Afanassi, Maardu meister kirikabes said...

ma saan aru kategooriatest uudis, foto, kommentaar, olemuslugu, elektroonilise pressi ülekanne. aga mis krdi žanr on ülevaade??? kas tänapäeval nimetatakse niimoodi reportaaži? või on see lohutuskategoooria neile, kel mujale polnud töid saata? ja mitu oma šedöövrit Te komisjonile üleüldse läkitasite, tahaks tabavusprotsenti välja arvutada?

ps. vaat kui palju küsimusi lugejal tekib, kui blogipidaja ei pane pealkirja lõppu küsimärki! tavaliselt on nii, et Priit esitab oma küsimuse pealkirjas ära ja siis lahked lugejad vastavad talle. aga nüüd Priidult pelgalt lakooniline ülevaade oma auhinna pälvinud ülevaatest. probleemipüstitust pole, küsimärki pealkirjas pole - kogu positus on ju justkui pointless! niimoodi ei tohi lugejaga käituda, me ei ole selliseks rolliks veel valmis. nõuame ikka verd ja/või pisaraid. ei mingit tilulilutamist!

 
At 16:01, Blogger Priit Pullerits said...

Igaüks tohtis igas kategooria esitada ainult ühe töö.
Varem hädaldasid mõned, et kõik pealkirjad on küsimuspealkirjad. Kui nüüd üks ei ole, on jälle häda.
Verd ja pisaraid tuleb ka, peagi, aga võtame vahepeal rahulikult ja tunneme rõõmu võidust, millesse andsid panuse paljud, kes rattarallil osalesid (eriti need, kes seal kägarasse lendasid - loodan, et nende haavad on paranenud).

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Mulle reportaaž meeldis, sai RR emotsiooni kätte ja ei pea ise aadrit laskma/väntama minema!

15:54 - kakoi üллевааде? Või mis küsimus Teil selle reportaaži-ülevaate kategooria-žanriga on?

Kui blogis pole valesti sihitud küsimusi, on kõik hästi ja ei ole mingit häda (v.a häda 15:54, kui ta peaks soovima asja järgmises kommentaaris nõnda esitada). Kui tulevad mööda sihitud küsimused, küll siis asja eest nurka lastakse.

 
At 17:20, Anonymous Anonüümne said...

Rattasõiduks tiba varane aeg veel, +1 ja lörts ja kanged jäsemed.

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Delfi
POMMUUDIS: Joel Lindpere jätkab karjääri mitte Tortmundi Porussias, vaid Nõmme Kaljus!

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pulleritsu võit on samal ajal ka kõigi meie, vähemate vendade võit. Täna ma trenni ei lähe vaid kaksan viskipudelilt korgi pealt. See on õge magus - musta sildi Johnny Walker. Hurraaaa!

 
At 18:42, Anonymous Anonüümne said...

Ilus oleks oma lähemad võitluskaaslased kõrtsi kutsuda ja neile ring kõige odavamat Alekoki pissimaitselist premiumi välja käristada. Meil kilulinnas nii tehakse kui mõni suurem õnn sülle kukub.

 
At 19:24, Anonymous Volts said...

Siinne blogirottide kollektiiv võiks Priidule väikse kingituse teha. Näiteks rahvariides nuku või ... pudeli kangemat? Mida Priit ise eelistab? Kes on rottide brigadir? Kuidas pudel sujuvalt kätte toimetada?

 
At 20:09, Blogger Indrek Sarapuu said...

18:42, siitkandi omad on eraklik rahvas, tähistavad, joovad ja surevad üksi. siin selliseid kilulinna kombeid ei peeta millekski. vaadatakse viltu. tead arvestada kui siia satud.

 
At 20:53, Anonymous Anonüümne said...

Ühinen härra Sarapuu hoiatusega. Kilulinna vurled hoidku heaga eemale. Ei ole siin midagi oma sadamageto kombeid ausate inimeste hulka levitada.

 
At 20:53, Anonymous Juss said...

Miks peaks normaalne inimene üldse tartu sattuma? Elu peab ikka edasi minema, mitte tagasi. Mis elu teil seal tartus üldse on? Pole teil isegi normaalset suusarada, siis pole üldse imestada, et kilukarbi mehed teevad teile iga kell tuule alla. Seda muidugi tänu Edgarile, kes oma suhtumisega ja kommunaalpoliitikaga igati spordimehele abiks on.

 
At 21:13, Blogger Priit Pullerits said...

20:53, võtke veidi vaiksemalt. Jah, on kilulinnas ka häid mehi, aga meil Tartus on nt Teppanid ja Austa ja Oras ja Taaramäe näitab end mõnikord ja Kirsipuud on kohal ja Mae Jaak põikab mõnikord läbi ja... üleüldse, kus te võistleksite, kui poleks Klubi Tartu Maraton üritusi. Teil Tallinnas pole seal õiget maratonigi, näe, see aasta jäi üldse ära.

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

Meil Tartus on ka Georg Kängsepp. Noorena malevas pani köie PAZ bussi taha, teise otsa võttis hammaste vahele ja tõmbas raginal paigast. Muidu vaikne mees, aga kilulinna omasid ei salli silmaotsaski.

 
At 21:55, Anonymous Anonüümne said...

Andres Keba: "Kui ei tea kuhu liikuda ja mida saavutada tahad, siis mis mõtet on rassida trenni teha? Panin ka spordi alaselt endale eesmärgid paika. Eesmärke on küll rohkem, aga aastal 2016 tahan hakkama saada kolme asjaga:

1. Joosta maratoni alla 3:30.
2. Tõsta kangi sirgetele kätele VÄHEMALT 100 kg.
3. Rulluisutada maratoni alla 1:20."

Keba ruulib! (Muide, Keba on tallinlane.)
Siinjuures on hea küsida, palju on tänapäeval mehi, kes 100 kg sirgetele kätele jõuavad tõsta? Kardan, et nooremate meeste seas neid just palju pole.

 
At 21:56, Blogger Indrek Sarapuu said...

korjanduse võiks teha küll. tartlased teavad küll kuhu kivi alla koguda. ma võin pärast poest läbi käia ja kätte toimetada. loodan et blogiautor ei loe seda kommi, sest tal pole õrna aimugi kui käeulatuses kauba kohaletoimetamine oleks. valikuga on muidugi veider lugu, sest ma ei guugeldanud välja ühtegi pilti, kus blogiautor kärakaga peal oleks. rääkimata rahvariides nukust.
P.S. kas hr Kaun ka kuidagi tartu-tallinn teemaga suhestub? tahaks veel heidelda sel teemal. sest mul endal pole mitte mingit tulemust ette näidata nagu selles postituses autor välja toob. selles on tal õigus.

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

Kuule Ints, aga teeme ära! Võta näiteks Belõi Aist ja toimeta homse päeva jooksul kohale. See on väärikas tükk ja pole väga kallis. Poisid toovad nädala jooksul oma osa ära. Iga mats paneb 2-5 euri ja siis jääb ehk veidi ülegi.

 
At 23:34, Anonymous Anonüümne said...

Keba ja tema lapselikud heietused "Miks suusatamise MM nii igav tundub?"
Pole ise suusataja, aga arvan, et iga suvaline amatöör ei peaks endale lubama teksti "kui meie suusatajad lõpetasid keemiast abiotsimise". Kui ise ninapidi juures ei olnud, võiks olla väärikust sellest otse mitte rääkida. Et meie suusatajate tulemused läksid alla? Kas härra Keba käis ise stopperiga mõõtmas? Kui ei, siis suu kinni. Pigem läksid teised edasi, meie suuskurite võimed jäid samale tasemele.
Tõsine spordihuviline vaatab suusatamist ka siis, kui seal eestlasi ei võistle. Tegemist siiski esteetilise alaga.

 
At 00:41, Anonymous Martin said...

Keba oskab kriitiliselt ja loogiliselt mõelda ning oma peaga järeldusi teha. Muidu ei saaks ettevõtluses edukas olla. Ei pea ise ninapidi juures olema. Kas eesti jooksjate lugude raamatus esineb sõna doping? Ilmselt mitte. Ometi tabab hea asjatundja ka kaudsete tunnuste järgi raudselt ära, millal doping eesti kestvusaladesse hakkas sisse imbuma. Nagu siin blogis üks kommentaator kirjutas, siis, kui mahutreening moodi läks. Ajalooraamatuid tuleb üldse lugeda ridade vahelt.

 
At 01:54, Anonymous Ants said...

Keba on pehmo suure Pga. Mees, kes mõtleb katkestamisest rattamaratoni lühikesel distantsil on pehmo, siin ei ole isegi arutelu kohta.

 
At 06:53, Blogger Priit Pullerits said...

"Kas eesti jooksjate lugude raamatus esineb sõna doping?"
Jah, esineb küll! Sest üks, kellest raamatus jutt, jäi dopinguga vahele. Palun lugeda ja veenduda, mitte niisama küsimustega kahtlust külvata. Nüüd hakkate pärima, et kes see seal on, kes vahele jäi. Ma ütlesin: lugege ise!

 
At 09:22, Blogger AinK said...

Kui juba PP-le kingituste valimiseks läks, siis võiks Priidule kinkida 1. schrader- presta ülemineku 2. nr 15 lehtvõtme. Muidu jääbki oma ameeriklasega linnavahele tossutama, kui jälle vaja rattal kumme pumbata või pedaale vahetada.

aink

 
At 09:33, Anonymous Joakim, blogirott ja teatrikriitik said...

Priit sai auhinna. Palju õnne! Aga kas siin pole ka meil, blogirottidel oma osa mängida? Meie innustus, virtuaalne kohalolek, meie kannustus, ... kas pole mitte kõik see aidanud Härra Pulleritsul kujuneda teravaks arvamuseavaldajaks, tunnustatud kolumnistiks, meheks kelle sõna maksab, meheks kelle järgi joonduda?

 
At 10:43, Anonymous Anonüümne said...

Kinkige ikka midagi asjalikku, näiteks koerakutsikas või kassipoeg või kilpkonn. Või soe lambavillane tekk. Mis kurg?

 
At 10:53, Anonymous Ants, Assamallast said...

Ikka mõni korralik kinkekaart(vanameistril ikkagi juubel tulemas), näiteks soojamaareisi oma, mõnda kevadisse rattalaagrisse.

Rahakogumise saaks seal käima tõmmata:
www.stardipaik.ee

 
At 10:56, Blogger Priit Pullerits said...

Toredad ideed kõik, aga millegipärast kahtlen, et tegudeni siit küll keegi ei jõua. Igaüks näitab teist ju näpuga teiste peale. Aga mulle piisab ka sellest auhinnast, mis on Pahvi käes hoiul.

 
At 10:57, Anonymous Eduard, vana rott said...

Koerakutsikaid, lilli ja patju kingivad teineteisele peded. Tõsised mehed kingivad pudeli viina. See soojendab südant ja püsib mälestustes ka aastate pärast.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Pudeli viina KINGIB ainult üks jõhkard teisele.

 
At 11:11, Anonymous Kessu said...

Reedene spordiviktoriin.

Kes on öelnud nii:

"Ma soovin teile kõigile edu, kuna me ei pruugi pärast seda ainet enam näha. Aga soovin, et te ei oleks mingid tšainikud, kes tagareas oma aega täis tiksuvad. Kurat, kui sul on Putinile võimalus küsimus esitada, siis sa teed seda. Ise hoolitsen, et vastasel korral tööst ilma jääd."

Ja kes on tema kohta öelnud nii:

"Ma imetlen teda. Tema persoon on toonud muidu hallile spordimaastikule värvi ja vürtsi. Ma olen väga õnnelik selle üle, et just praegu on meil olemas ..., ja ma olen väga õnnelik, et ta just suusatamisest huvitub."

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

Viinast on KASU kui vaja haige põlve peale kompressi teha. Või väike psükoloogiline restart läbi viia. See diskreetne protseduur on päästnud nii mõnegi spordimehe hooaja. Gripp on ka liikvel. Mis on parim vahend kurgu piirkonnas luusivate streptokokkide hävitamiseks? Ah?

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Kessu, teine ütleja on kindlasti Mati Karlovitš ja loomulikult PP kohta.
Aga esimene ütleja on vast siis PP ise?

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

11:16 - "Alcohol impairs the host immune system, rendering hosts more vulnerable to infection. Therefore, alcoholics are at increased risk of acquiring serious bacterial infections caused by Streptococcus"

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21827928

Teisisõnu, võite oma viinad autole paaki kallata ja poodi mee järele sõita.

 
At 07:17, Blogger Unknown said...

canada goose outlet
dior sunglasses
valentino outlet
ugg boots
adidas trainers
canada goose outlet
nike roshe
oakley sunglasses wholesale
uggs outlet
ugg boots
chanyuan11.18

 
At 03:18, Blogger Unknown said...

ray ban sunglasses
christian louboutin outlet
yeezy boost 350 black
ray ban sunglasses
san francisco 49ers jerseys
canada goose outlet
uggs outlet
nhl jerseys
ghd flat iron
salomon boots

 
At 14:17, Blogger Unknown said...

longchamp
yeezy boost 350
michael kors outlet
longchamp outlet
michael kors handbags
michael kors outlet online
adidas ultra boost uncaged
adidas superstar
kyrie irving shoes
nike air huarache

 
At 10:20, Blogger raybanoutlet001 said...

michael kors outlet
canada goose
nhl jerseys
lions jerseys
fitflops shoes
chaussure louboutin
versace shoes
abercrombie and fitch kids
ed hardy outlet
michael kors
2017.3.29

 
At 03:55, Blogger chenmeinv0 said...

christian louboutin
canada goose
adidas outlet
sac michael kors
nike air
air max 97
nike air max plus
prada
flip flops
timberland boots
2018.3.23xukaimin

 
At 15:59, Blogger Unknown said...

hermes
nike roshe
air max
nike air max
nike free run
sac longchamp
soccer jerseys
true religion
mizuno running shoes
true religion jeans
2018.4.4chenlixiang

 
At 09:26, Blogger chenmeinv0 said...

ferragamo
bottega veneta sunglasses
michael kors outlet
belgium world cup jerseys
ray ban occhiali
nike roshe run
mulberry
oakley glasses
alexander mcqueen handbags
basket nike
2018.7.20xukaimin

 
At 10:01, Anonymous mydvla said...

Please keep on posting such quality story as this is a rare thing to find these days. I am always searching online for posts that can help me. watching forward to another great website. Good luck to the author! all the best! mydvla

 
At 11:20, Anonymous game online slot indonesia said...

Hello! I simply want to make a huge thumbs up for the great info you might have here for this post. I will be coming back to your blog site to get more soon.

 
At 09:13, Anonymous idn poker versi terbaru said...

Well done. I i never thought I would personally accept as true with this opinion, but I???m commencing to view things at a different view. I must research more about this simply because it seems fascinating. Another thing I don???t understand though is the way things are all related together.

 

Postita kommentaar

<< Esileht