laupäev, veebruar 14, 2015

Pullerits: Kuidas Tartu maratonil vastu pidada?

Kõik avaldavad Tartu maratoniks üksteise võidu määrdesoovitusi, nagu mõistlik inimene läheks homseteks keerulisteks oludeks – jäine rada! – ise määretega solberdama. See teema tuleb jätta spetsialistidele. Õnneks paljud seda teevadki. Eile oli näiteks Suusavendade tiimi määrdestaabis tihe sisse-välja liiklus, isegi Kristjan Oolo oli appi tulnud ja Vahur Teppan lükkas samuti kahe käega jõuliselt üle suusapõhjade, Jaak Teppanist ja Jaanus Kuntsist rääkimata. Töö kees nii, et sõiduvahendite vastuvõtuga ja väljastamisega tegeles eraldi näitsik.

Aga see, mida spetsialistid teie eest teha ei saa, on maratoni eel ja ajal süüa-juua. Kummatigi ei avalda selle kohta keegi eriti soovitusi. Täidan selle tühiku.

Täna: juua 750 ml vett koos Zero High5 lahustatud tabletiga (electrolyte & magnesium sports drink)

Pool tundi enne starti: 45 gr Enervit Pre Sport geel (carbohydrates based energy product)*

Rajal igas TPs:
1) 60 ml SiS (Science in Sport) isotonic fast energy gel pineapple flavour (no need for water) + kaks topsi vett
2) 60 ml Maxim instant energy gel drink cola flavour (no need to ad water) + kaks topsi vett
3) 60 ml SiS (Science in Sport) isotonic fast energy gel lemon & lime flavour (no need for water) + kaks topsi vett
4) 66 ml IsoGel High5 sport nutrition orange + tops vett ja tops energiajooki
5) 60 ml SiS (Science in Sport) isotonic fast energy gel blackcurrant flavour (no need for water) + tops vett ja tops energiajooki

Pärast finišit: 80 gr Enervit 37% Hi-protein bar with vitamins

Peamine: ärge hakake enne maratoni katsetama ainetega ja geelidega-vedelikega, mille mõju te ei ole enda peal varasemalt proovinud. Näiteks krampidevastast vedelikku tarbides on väidetavalt 50-protsendiline tõenäosus, et keerab kõhu segi ja siis on potile jooks. Te ei taha ju seda?

Meeleolul loomiseks soovitan lugeda Raio Piiroja seiklustest ja äpardustest tänavustel Estoloppeti maratonidel!

*Kõik sissekandes märgitud geelid on ostetud täna, laupäeval Lõunakeskuses Tartu maratoni võistluskeskuses täishinna ja isikliku raha eest pärast seda, kui olin geelimüüjaid nende müüdava kauba kohta põhjalikult küsitlenud.
******
Priit Pullerits at the entrance to Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 28. aprill 2012. Pildistanud Jaanus Laidvee. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: 41. Tartu maratoni toitlustuspunkt 2012. aastal. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: 41. Tartu maratoni toitlustuspunkt 2012. aastal. Foto autor: Margus Ansu, Õhtuleht/Scanpix 
Foto 3: Kodumaine Ohhoota ehk 41. Tartu maratoni toitlustajad Kuutse toitlustuspunktis 2012. aastal. Foto autor: Margus Ansu, Õhtuleht/Scanpix 

69 Kommentaarid:

At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

tagasihoidlik küsimus - palju see söök-jook kokku ka maksab?

 
At 12:19, Blogger Priit Pullerits said...

Kolm SiSi maksid viis eurot, Maximi oma oli pisut alla kahe euro ja IsoGel kaks eurot (kolm tükki saab viie euro eest). Kes rajal kõngeda ei taha, siis see väike investeering energiavarudesse kulub igal juhul ära. Juua ei ole mõtet küll kaasa vedada, seda saab TPdes piisavalt, peamine on mitte ühtki joogipunkti vahele jätta!

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

PP!
Täna ei ole pühapäev!
"*Kõik sissekandes märgitud geelid on ostetud täna, pühapäeval..."

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

Mul kaasas 4 IsoGeli ja vedel magneesium- kokku u 9 euri.

Toits

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

Magneesium ei imendu eriti peensoole kaudu, lööb vaid põhja alt, kui palju võtad. Kõige otstarbekam on teha MgCl jalavanne.

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kui maratonil ainult nina kaudu hingad, jõuad esisaja sisse.

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Mul on uued pöiad. Parem põlveliiges ka vahetatud. Lasin titaaniku panna. Andvat paaristõukes 2% võitu.

 
At 13:35, Anonymous Vanakoolimees said...

Järjekordne reklaam mõttetule keemiale. Mina, vanakoolimehena, toitun A. Kivistiku 1984. a. raamatu "SUUSATAMA!" järgi. Selle lehekülgedel 76-78 on antud soovitused toitumiseks:
1) sõidueelsetel päevadel;
2) stardi eel (T. Karu soovitus);
3) rajal;
4) pärast maratoni.
Mida kõrgem on suusataja treenitus, seda tugevamini sööb ta enne starti. Joob rajal tihedalt ja mõõdukalt.
Arvestage sellega, et tahkeid toiduaineid ei süüa rajal -- maos pole intensiivse töö ajal ressurssi
vähetähtsateks tegevusteks.
Võib tarvitada poolvedelaid toite, vedelikke peab jooma!
Ja nagu Priidu õllelembelisust UTAH kirjutistest-videost mäletate, kõnnib ta Elvas tuima kala
näoga meeõlle lavkast mööda.

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Kuidagi tundub see rahvasportlase tasemel sportimine väga keemiline olema.Kas lihtsama söögi-joogiga lõpuni siis tõesti välja ei vea?Endal plaanis jooksumaraton palja vee peal(+paar Kalevi tavalist karamellkommi) läbida aga eks see ole vist ka kergem üritus võrreldes suuskamisega.

 
At 14:13, Blogger Tauno said...

Igasugusest keemiast on palju olulisem korralik treenitus ning õige toitumine ENNE võistlust. Juba aastaid jäävad mul kaasa võetud geeelid rajal tarbimata. Reeglina jagub energiat lõpuni pingutamiseks ka ilma geelideta. Geelid võiks olla kaasas varuks, kui peaks midagi erakorralist juhtuma.
Eks ta ole ka rohkam ka iseenda organistmi tunnetamise teema. Kellel mida vaja on.

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

Kui kõik need nimetatud geelid, tabletid, baarid, tropid ja snäkid sisse võtta, on keres nii palju rämedat energiat, et mees võiks ukraina sõtta minna. Oleks rohkem kasu kui kõik see enerdži suusatades maha ajada.

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Järgige härra Pulleritsu nõuandeid ja edu saadab teid igal sammul. Kui ei, siis ise teate millega riskite. Ninatargad sellised.

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pullerits teab edu saladust. Teie kiibitsevad sitakotid nõristate siin vaid oma kadedust välja.

 
At 15:59, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Hetkel lammutan kirjukoera kallal,pool latti on kõhus juba. 30min pärast start Tartu poole. Homme on tõehetk, kui kiirelt suudan maratoni läbida uisusuusaga?

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

https://www.upload.ee/image/4520668/Postimees_.PNG

 
At 16:10, Anonymous Ants said...

Priit on petta saanud. SIS geelid on lahja lurr, nagu ise kirjutad - no need for water. Kaloreid on poole vähem kui Maximi või Sponseri geelis. Tassid lihtsalt kaasas vett. Kui niikuinii jood peale 2 topsi vett siis tuleb võtta ikka kangemat ja energiarikkamat geeli. Ja ei ole mingit vajadust süüa geele igas punktis, piisab esimene Andel, teine Peebul ja siis laskumisel Hellenurmessee kolmas. Aga kõige selle asemel võiks panna hoopis selja peale veepudeli, kuhu lahustada samade geelide jagu mett ja ongi kõik.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Tänavusel hooajal neljal sprindis neljal korral punktikohale jõudnud ja Peeter Kümmel pidi tänasel Östersundi MK-etapil leppima 71. kohaga.
Autor: Madis Kalvet
spordireporter

Kes aitaks tõlkida?
Kas postimehes tekste ei toimetata?

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

Vaid mister Pullerits on mees, kellel on piisavalt autoriteeti anda nõu ja näidata eeskuju. Sitakotid värisege!

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Ma värisen...

 
At 17:31, Blogger Priit Pullerits said...

Inimesed on segaduses. Kui ma hommikul race centres käisin, müüs SiS kolme geeli viie euro eest, aga umbes kella kahest-kolmest oli see diil ära lõpetatud ning ainus hind oli 1 geel=2 eurot, ei mingit hulgiostu pealt soodustust. Miks, küsivad inimesed!

 
At 17:39, Anonymous Lüllemäe Rein said...

Priit ole hea löö kord majja! See liiakasuvõtmine siin Eestimaal on juba ületanud kõik piirid!

 
At 17:43, Blogger Priit Pullerits said...

Ärge uskuge Antsu! Maximi geelil on kirjas, et energiat 60 gr geelis 364kJ/87kcal, SiSis 368kJ/87kcal. IsoGeli näitajad samas kandis, nii et pole neil mingit suurt vahet.

 
At 17:52, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, tühja sest suusast, juba tulevad rattarajalt kuldsed teated:

Rein Taaramäe ei saaks tahta paremat debüüti Astana särgis, kui tänane Vuelta de Murcia ühepäevasõit, kus ta sõitis 20 km enne lõppu eest ning teenis võidu uhkes üksinduses. Edu lähimate jälitajate ees finišijoonel oli 10 sekundit, kus grupi ees finišeeris teisele kohale Bauke Mollema (Trek Factory Cycling) ning kolmandana lõpetas Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step).

Hakkab tulema!

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

Veidi üle ei mõtle nende vees lahustatavate tablettide ja sis geelidega vää? Nii neid pehmosid toodetaksegi, mett ja putru ei söö enam keegi. Ja kui oma sis-i kätte ei saa, siis ei lähegi sõitma. Sest jõudu ei ole - Priit, mu jumal, ju kirjutas.

 
At 19:29, Anonymous Martin, semiootik said...

Tundub, et Tartu maraton ei ole enam see, mis ta oli. Sest paljudele on maratonist saanud natuke tüütuvõitu kohustus. Ei, seda ei öelda välja. Kuid otsitakse põhjusi sõitu mitte võistlejana, vaid matkajana, määrdemehena, telekast vaatajana kaasa teha.
Sõitu, mille kiiremini selja taha saaks ja ratta selga. Kevad on kohe-kohe käes. Holden on juba rattahooaja avanud. Ega blogiperemeeski niisama rattateemat aasta tähtsaima suusaürituse eelõhtul üles võta.

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Priit, su jutu järgi lähed sinna sööma, siis suuusatama. Eks igaüks ise määrab oma prioriteetide järjekorra ise :) Ma püüan enamasti vastupidises järjekorras asju tähtsustada.

 
At 20:49, Anonymous Paul said...

Taarapoiss on kõva sõidu teinud. Paljud portaalid kirjutavad asjast - rattasõidumaad Hispaania Belgia Holland Prantsusmaa. Peaasi et nüüd õhku täis ei läheks ja loorberitele puhkama ei jääks.
Mina hoian homme vanameister Pulleritsule pöialt - paneks mees kõva sõidu ja igasugu noortel nagadel pudrumulgu kinni!

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

Pinge kasvab, mehed on torssis ja ärevil, naised-lapsed parem kui eest ära hoiavad. Samuti semiootik Martin saaks kohe laksu sisse, kui ette juhtuks.
Aga rattast räägivad enne laulupidu ainult diletandid, sest südamega suusamees tegeleb praegu olulisega.

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

E-ei, mina soovin suusameestele kõike head! Sõitke kõvasti.
M.

 
At 23:06, Anonymous Anonüümne said...

Jõudu blogi jüngritele põndakute ja lagendike kündmisel! Ikka nii, et lumi keeb, taga sulajutt, kui jõulisi paaristõukeid antakse et mäed ägavad ja mutid minestavad! See valge ollus tuleb alistada varem või hiljem, kes ees see mees. Preemiaks väike õlu ja igavene kuulsus Tartu rajoonis ja kaugemal.

 
At 00:49, Anonymous Loitsu Olga said...

Jäime siin vanamehega õlut ja kaarte tegema, kui siis ilmut ennast mõte, et täna ju Suure Sõidu päev. Aga mitte ühtegi ennustust ei näe!
See viga tuleb parandada ja nii kaardid kui ka kristallkuuli toetus näitab ära, et
RP 220
PP 275.
Vanamees ei taha neid numbreid uskuda, aga vanamehed ei teagi neist asjust midagi. Eks päev annab arutust.

 
At 01:04, Anonymous Anonüümne said...

Youuu! Nüüd Comebacki. Otepääl ladistab vihma praegu eduliselt. Homme tahkega kellad.

 
At 01:48, Anonymous SK Pirita Purakas said...

Lõpetasin just lõigutrenni. 12x100m sulghüppeid, 24x200 tõusvas tempos finishiliinile viskumise imitatsiooniga ja lõdvestuseks Aunroosi puurijooks. Selleks tuleb ronida Pirita spordikeskuses üle aia uisuväljakule ja paljaste jalgadega siis joonejooksu stiilis panna väljakul edasi tagasi karjudes igas tagasipöörde kohas käsi üles paisates AUNROOS! Kui siis valvurimutt spordikeskuse direktori kohale kutsub ja tema auto hääl kostab siis hops üle aia ja minekut! Selline noorusaja kelmitrikk viib hästi adreka üles ilma suurema pingutuseta ja noh, see on meil kasvuhormooni eest!
Nagu aru saate paneme grupiga sellel kevadel kõik zhetoonid sisse selle peale, et tuleb 800m jooksu oma estoloppet. No vähemalt veteranide meistrivõistlustel tahaks teha puhta platsi, kui ilma litsentsita startida saab. Seda geeli pealt ei pane, treeningutega on vaja rammu, plahvatust ja elastsust lihasesse pumbata!
Aga hommikul siis Nuustakule, usun, et suudan lõikude pealt olla Harimäel saja sees. Edasi läheb viletsamaks, kuna pidamise alale kleepisin epoga 50st liivapaberit. Kurat, panna on vaja, mitte libistada!
P.S. Kobras endiselt kadunud!

 
At 10:43, Anonymous Jauk said...

Kes vaatab otse maratoni? Mitmes sõidab härra Pullerits?

 
At 11:10, Anonymous Anonüümne said...

ikka eriline häbi suusakoondisele, et harrastaja parim eestlane. Lihtsalt häbi:(
kah priit

 
At 11:34, Blogger Gaspar said...

Priit (nr 322):
12 km Matu 349
23 km Ande 379
32 km Kuutse 398
39 km Peebu 409
...
http://www.championchip.ee/ftp/liveresults/2015/150215_63km/

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Määrdemehed pole taas Priidu suuskade juures tasemel olnud. Kuram küll!

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Huhh, kes seal TM lehel ülekannet kommenteerib? On alles puine inglish! Ja müstlised "regulational skiers"?

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Mitmes Priit on?

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Priidu määrisid nad kinni.

 
At 12:42, Blogger Gaspar said...

418.

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

oli supervõimalus hea koht saada...

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Keegi torpedeeris meelega Priidu võistlust. Rüpane lugu, väga räpane.

 
At 13:10, Anonymous Rain said...

Loodame et siis Priit ise räägib kes talle käkki keeras.

 
At 13:32, Anonymous Gennadi, Kohtla-Järve said...

Lugege tähelepanelikult AlarS kommentaari eelmise bloogipostituse all. 40+ väheneb saavutusvõime 1% aastas. Lihasmass, jõud, painduvus, aeroobne võimekus, närvisüsteemi võimekus (mis lihaste töölepanemisel on ülioluline) - kõik langevad.

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et Vanameistri parimad suusa-aastad on jäämas jäädavalt minevikku. Vanus teeb lihtsalt oma töö. Tubli saavutus kõigele vaatamata.

 
At 13:48, Anonymous Martin, semiootik said...

Nati ka teisest teemast.
"Ent tänu sellele, et pidurit vajutasin, sai raamatusse ka näiteks Roman Fosti," rääkis Nilk.
Oleks veel jalga pedaalil oind, oleks 2:17 mees ka sisse saand. (Ja siis jälle välja. V-o isegi 2:08 mees ka välja). Ajalugu on juba selline tobe värk, iga lühikese aja järel pead ümber kirjutama.

 
At 13:52, Anonymous Christian said...

Mida siis vihjame et 2:08 mees oli kasvuhormooni kuuri peal? Ei tahaks uskuda aga väljavoolanud nimed viivad vägisi kahtlused sinnakanti? Ütleks siis keegi konkreetselt et nii ei ole ja punkt.

 
At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

Nii ta on, 13:43. Noored mehed lähevad mööda, paremalt ja vasakult. Lõdvalt, spetstrennita, kossutrenni võhma pealt. Käärsammuga või hoopis tehnikata lausa viskavad end tõusunukkidest üles. Looduse seadus.
Martin

 
At 13:55, Anonymous Anonüümne said...

Christian, 2:08 on imeline, lausa fantastiline aeg. 2:17 ja 2:08 vahel on tohutu vahe. (Kogu respekti ja austuse juures suure vene rahva vastupidavusgeenide suhtes.)
M.

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

Vaid senjöör Pullerits omab piisavalt autoriteeti ja väärikust sõita just selle koha peal, mida ta ise parimaks peab. Kusjuures, ka tagantpoolt neljandana lõpetades oleks härra Pullerits kõige oodatum ja kardetum mees tegijate meeste grupis.

 
At 15:00, Anonymous Arbiiter said...

Priidu meeskonnakaaslased on kõva etteaste teinud.
Teppo 105
Laidvee 123
Piiroja 179

 
At 15:10, Anonymous Karibaldi said...

Sul on õigus Kaarel. Sõltumata kohast on senjöör Pullerits kõige autoritetsem mees Balti mere regiooni suusatajate jooksjate ja tsiklistide kogukonnas.

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Priit võis suusaga alt minna (ei tee huumorit).
Just suusaga, mitte määrdega.
Aga küll peagi kuuleme ammendavalt.

 
At 15:50, Blogger Andres P said...

Mis imesuuska siis tänase päeva jaoks küll vaja läks? See eilne keerutamine oligi naljakas. Enamusel harrastajatel (jätame vast esi 100 kõrvale) ongi 1 võistluspaar või heal juhul nowax lisaks. Kõik lükkavad sellega mis on ja ei tee vabariiklikul tasemel tsirkust. Seekord ei saa küll SV määrimisele midagi ette heita lippas hästi ja pidas ka. Tuhklume peal võttis kinni aga no ei näinud mina seal eriti kedagi kiire suusaga.

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Paine, hea Andres, paine.
Imesuusast... selline paar teeb sõidu alati nauditavamaks.

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pullerits suudaks meid väärikalt esindada maailma rahvaste nooblis seltskonnas. Keeled suus ja kombed küljes. Spordimees lisaks.

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Ju siis suusk ei libisenud. Potentsiaali oleks olnud 320.kohale vabalt.

 
At 17:29, Anonymous L. said...

Tundub et Priidul on, erinevalt eilsest ööst, nüüd lõpuks uni tulnud. Nõnda hardalt vaikne siin kõik!

 
At 17:43, Blogger Priit Pullerits said...

Mida, mees, loe värsket sissekannet Tartu maratonist! Seejärel, kui blogis ülevaade antud, tuleb kirjutada lugu ka Postimehele. Mis unest siin jutt?

 
At 17:56, Anonymous Anonüümne said...

Näete siis sitakotid! Teie olete voodis pikali, Priit aga kirjutab reportaaže. Võtke õppust!

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Vaid senjöör Pulleritsul jätkub nii füüsilist- kui vaimujõudu viia ellu kõik mis kavandatud. Kus on teiesuguste luuslankide panus eesti elu arengusse?

 
At 04:17, Blogger oakleyses said...

burberry, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, uggs on sale, ugg boots, louis vuitton outlet, nike air max, michael kors, prada outlet, ray ban sunglasses, louboutin outlet, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, nike air max, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, replica watches, longchamp outlet, ugg boots, chanel handbags, ugg boots, oakley sunglasses, tiffany jewelry, longchamp, jordan shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin shoes, kate spade outlet, oakley sunglasses, prada handbags, louboutin, ugg boots, christian louboutin outlet, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet

 
At 04:19, Blogger oakleyses said...

air jordan pas cher, kate spade handbags, coach outlet, nike roshe, nike air max, abercrombie and fitch, hermes, north face, louboutin pas cher, sac longchamp, true religion jeans, longchamp pas cher, oakley pas cher, nike air max, ray ban uk, sac guess, hollister, nike free run uk, hogan, true religion jeans, ray ban pas cher, nike free, timberland, michael kors, nike roshe run, lacoste pas cher, new balance pas cher, lululemon, michael kors, mulberry, vanessa bruno, nike blazer, coach outlet, michael kors, hollister pas cher, vans pas cher, burberry, coach factory outlet, true religion jeans, ralph lauren pas cher, tn pas cher, air force, ralph lauren uk, north face, coach purses, converse pas cher, michael kors, nike air max, air max, true religion outlet

 
At 04:19, Blogger oakleyses said...

air jordan pas cher, kate spade handbags, coach outlet, nike roshe, nike air max, abercrombie and fitch, hermes, north face, louboutin pas cher, sac longchamp, true religion jeans, longchamp pas cher, oakley pas cher, nike air max, ray ban uk, sac guess, hollister, nike free run uk, hogan, true religion jeans, ray ban pas cher, nike free, timberland, michael kors, nike roshe run, lacoste pas cher, new balance pas cher, lululemon, michael kors, mulberry, vanessa bruno, nike blazer, coach outlet, michael kors, hollister pas cher, vans pas cher, burberry, coach factory outlet, true religion jeans, ralph lauren pas cher, tn pas cher, air force, ralph lauren uk, north face, coach purses, converse pas cher, michael kors, nike air max, air max, true religion outlet

 
At 04:21, Blogger oakleyses said...

iphone 5s cases, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti, ralph lauren, iphone 6s plus cases, wedding dresses, nfl jerseys, soccer jerseys, valentino shoes, asics running shoes, iphone 6s cases, herve leger, hollister, new balance, timberland boots, beats by dre, lululemon, ipad cases, reebok shoes, s5 cases, babyliss, mcm handbags, iphone 6 plus cases, oakley, mont blanc, iphone 6 cases, iphone cases, soccer shoes, north face outlet, ferragamo shoes, nike huarache, jimmy choo shoes, nike trainers, p90x workout, birkin bag, baseball bats, louboutin, hollister, vans shoes, instyler, longchamp, insanity workout, mac cosmetics, celine handbags, ghd, nike air max, bottega veneta, nike roshe, north face outlet, chi flat iron

 
At 04:21, Blogger oakleyses said...

iphone 5s cases, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti, ralph lauren, iphone 6s plus cases, wedding dresses, nfl jerseys, soccer jerseys, valentino shoes, asics running shoes, iphone 6s cases, herve leger, hollister, new balance, timberland boots, beats by dre, lululemon, ipad cases, reebok shoes, s5 cases, babyliss, mcm handbags, iphone 6 plus cases, oakley, mont blanc, iphone 6 cases, iphone cases, soccer shoes, north face outlet, ferragamo shoes, nike huarache, jimmy choo shoes, nike trainers, p90x workout, birkin bag, baseball bats, louboutin, hollister, vans shoes, instyler, longchamp, insanity workout, mac cosmetics, celine handbags, ghd, nike air max, bottega veneta, nike roshe, north face outlet, chi flat iron

 
At 04:25, Blogger oakleyses said...

juicy couture outlet, doke gabbana outlet, nike air max, wedding dresses, pandora charms, bottes ugg, karen millen, moncler, gucci, montre pas cher, ugg,uggs,uggs canada, swarovski crystal, canada goose uk, swarovski, pandora jewelry, toms shoes, vans, hollister, supra shoes, canada goose outlet, michael kors handbags, louis vuitton, ray ban, louis vuitton, hollister, moncler, pandora jewelry, ugg boots uk, converse outlet, ugg pas cher, louis vuitton, moncler, canada goose, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, canada goose, coach outlet, moncler, michael kors outlet online, canada goose, links of london, barbour, moncler outlet, marc jacobs, michael kors outlet, thomas sabo, pandora charms, lancel, sac louis vuitton pas cher

 
At 02:55, Blogger Unknown said...

mbt shoes outlet
beats by dre
ed hardy clothing
longchamp outlet
ugg boots sale
nike air max uk
oakley outlet store
prada outlet online
coach outlet online
air jordan shoes for sale
fitflops sale
longchamp handbags
louis vuitton bags cheap
rolex uk
winter jackets
cyber monday deals
oakley sunglasses wholesale
ray ban,rayban,occhiali ray ban,ray-ban,ray ban occhiali,ray ban sunglasses
michael kors handbags sale
1205minko

 

Postita kommentaar

<< Esileht