reede, veebruar 06, 2015

Pullerits: Mis tulemuse andsid läbirääkimised Raio Piirojaga?

LÕPPU LISATUD ÜLESKUTSE EESTI PARIMAILE SUUSAANALÜÜTIKUILE!

Ühel hetkel tekkis tühik. Ütleme nii, et ühel mehel oli edasilükkamatuid asjatoimetusi. Aga kolme mehega ju neljaetapilist Tartu teatemaratoni ei sõida. Vaja oli leida asendaja. Lõppeks oli me meeskond PSJJ teinud kaasa ju kõik senised kolm teatesõitu, ja ega nüüdki startimata saanud jääda. Parimana on kirjas avavõistluse 7. koht (kaotusprotsent võitjale 10,4), mullu Alutagusel jäime kaheksandaks, ehkki seal asendas mind avavahetuses Vahur Teppan, kes tuli vahetusalasse esimesena, ja teise vahetuse sõitjat, kolmekordset rogaini maailmameistrit Silver Eensaart (fotol ülal vasakul) Andreas Kraas, kes sai tänavu Tamsalu maratonil tubli 23. koha. Ometi jäi PSJJ-l mullu esimese teatemaratoni 7. koht üle sõitmata, mis üksnes kinnitab seda, et konkurents tipus on teravnenud.

Aga üks stammsõitja, nagu öeldud, on rivist väljas, mis tähendas, et tuli asuda asendaja otsinguile.

Variante oli õhus mitmeid, kuid mis siin salata: ükski neist ei tundunud nii intrigeeriv, kui kutsuda meeskonda (kuhu kuulub mees, kes on kirjutanud Eestis ilmselt enim jalgpallikriitilisi ja lausa -vaenulikke kommentaare) endine Eesti jalgpallikoondise kapten Raio Piiroja (fotol paremal).

Kuid meeskonnakaaslased, kes temaga läbirääkimised targu enda õlule võtsid, jooksid ilma eriliselt pikema jututa ummikusse. Lühidalt: nad ei saanud Piirojalt jaatavat vastust. Meeskonna virtuaalreaalsel koosolekul sai otsustatud, et võtame aja mõneks päevaks maha, vaatame ringi ja siis tuleme teema juurde tagasi.

Aga ei tekkinud vahepeal uusi tõsiseltvõetavaid asendusvariante. Siis ütles mulle Jaanus Laidvee, meeskonna eestvedaja, 2011. aasta Tartu maratoni 104. ja Estoloppeti maratonide stabiilne esisajamees: «Priit, proovi veel korra head konkurenti, noorsuusatajat, võib-olla on vahepeal võistlusisu kasvanud.» Noorsuusatajana pidas ta silmas Piiroja.

Selle nädala esmaspäeval helistasingi Piirojale. Ütlesin otse, et kuna tal on vorm nii hea, et seni pole olnud lootustki vastu saada – ta on mõlemad tänavused Estoloppeti maratonid lõpetanud esisajas –, siis tuleb pühapäeval teatemaratonil ikka starti tulla, liiati on meil igati asjalik võistkond, kuhu oleks just tema masti meest täienduseks vaja, ja võistlus on ju uisutehnikas, mis tal hästi välja tulnud.

«Ah uisus või!?!» imestas Piiroja.

No näe, ei saa läbirääkimisi teistele usaldada – nad jätavad peamise sootuks mainimata.

Kuna Piiroja oli parajasti mere peal, lubas ta õhtul tagasi helistada. Helistaski. Ja andis ilma igasuguse kauplemiseta nõusoleku.

Informeerisin läbimurdest koheselt Laidveed. Ta hõiskas: «Rõõm on näha, et selle talve veriseim võitluspaar on suutnud sõjakirve – vähemalt hetkeks – maha matta ja mahub ühte võistkonda harrastussuusaüldsusele lahingut andma.»

Kui ladusin Piirojale välja, kes meie nelikusse veel kuuluvad – lisaks mulle ja Laidveele kõva triatleet Indrek Teppo, kes on osalenud koguni Hawaii Ironmanil –, teatas Piiroja omalt poolt: «On puhas rõõm olla sellise meeskonna liige!»

(Oi, kuidas tahaks nüüd näha paadunud jalgpallifanaatikute nägusid!)

Seejärel läks aruteluks, kes millist etappi sõidab. Ühes näis meeskond üksmeelne: avavahetuse au jäägu mulle. (See, mis nad ütlemata jätsid, oli, et avaetapp on kõige lühem ning seega on meeskonnale tekitatav ajaline kahju kõige väiksem.) Piiroja jäi reserveerituks: «Minul kui esmakordsel üritajal oma soovi vahetuse osas ei ole. Tehke analüüs ja otsustage ära, sõidan, mida vaja,» ütles ta.

Aga kuidas sa teed analüüsi, kui Teppo tänavusest võimekusest puudub igasugune ülevaade. Niisiis saatsime ta kolmapäeval Piritale kontrollvõistlusele.

Kuidas läks?

Teppo (fotol vasakul) tunnistas, et päevasel ajal ei saanud sõitma minna, mistõttu pidi leppima õhtuse tipptunniga. «Rada oli pehmeks sõidetud, eriti tõusud, kuid peamine mure oli tihe liiklus,» raporteeris Teppo vabandavalt. «Määrimata suusaga tuli viis ringi ja 5,71 km lõik ajaga 16.44, keskmine pace 2.55, keskmine kiirus 20,48, keskmine pulss 166. Pole teab mis märkimist väärt tulemused, nii et vaadake, kuhu mind paigutada on mõistlik.»

Milline tuleb otsus? Võistkonna koosolekul võtsin sõna nii: «Erapooletu ja sõltumatu ajamõõtmine sel kontrollvõistlusel küll puudus, ent arvestades väidetavat tihedat liiklust, peab tunnistama, et minu asjatundmatul, kuid see-eest enesekindlal hinnangul on tegu väga heade ja paljulubavate näitajatega. Nende alusel väärib Indrek kahtlemata kõige raskema, kõige tõusurohkema, kõige vaevalisema, kõige vastikuma, kõige kurnavama, kõige pikema etapi läbimise õigust.»

«Vanameistriga saab loomulikult nõus olla,» kiitis rutuga takka Laidvee, kes noolis endale kolmandat, mõnusate pikkade laskumistega lõiku, ilmselt lootuses, et kehamass enamiku tööd tema eest lihtsalt ära teeb, «et tipptunniliikluses saavutatud tulemused on suurepärased ja Indrek sõitis ennast uhkelt ja veenvalt teise vahetuse tugevate meeste perre.»

Kuna Piirojal erisoove polnud, tegin ettepaneku, et meeskonnale appi tulnuna ja teatemaratoni kuulsaima osalejana jäägu talle Elvas triumfeerimise au – või häbi kandmise koorem, olenevalt, kui kiiresti või aeglaselt ülejäänud eelmistes vahetustes sõidavad.

Osalejate nimekiri läheb iga aastaga üha aukartustäratavamaks. Vaadake näiteks SuusaAkadeemia nelikut (Timo Simonlatser, Andres Kollo, Kein Einaste, Vahur Teppan) või SK Biathlon / Squeezy Teami (Karel Kulbin, Peeter Kümmel [fotol ülal vasakul], Priit Viks, Martten Kaldvee). Kui juba olümpia- ja MM-kogemustega mehed starti tulevad, siis ei ole enam tegemist üritusega, kus harrastussportlastel, ka tublimail, mingit kaasarääkimise õigust oleks.

Eile, neljapäeva õhtul, kui olin pärast kolme trennivaba päeva, mis kulusid kurguviirusega võitlemiseks, käinud õhtul Tähvere spordipargi sprindirajal suuskadel jalutamas ning läbinud kümme ringi ehk 13 km 59 minutiga, et mingil juhul ei hingeldaks ja hingamisteid ei kurnaks ning higiseks ei läheks, võtsin vastu otsuse, et loobun tervise säilitamise nimel Alutaguse maratonist (stardinumber 129; Piiroja - 104). Oleks hea, kui õnnestuks teatemaratonil vähegi normaalses olukorras startida, ja selleks pole parimat retsepti, kui olla järgnevail päevil hästi ettevaatlik ja alalhoidlik.

Aga nüüd sõna analüütikuile, nii anonüümseile kui nimelistele (ehk julgetele), ja küsimused on: milline oleks teie arvates meeskonna PSJJ parim/tulemuslikem etappide järjestus ning mitmenda kohaga PSJJ pühapäeval lõpetab? See on kuldne võimalus näidata oma suusaalaseid teadmisi!
******
Jaanus Laidvee riding a bike on Confluence Overlook Trail, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 27. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Silver Eensaar eelmise aasta mais Tartu nn jooksumaratonil. Foto autor: Mallor Malmre / Mallormedia / Scanpix
Foto 2: Endine laskesuusataja Margus Ader intervjueerimas Otepää MK-etapil Raio Piiroja. Foto autor: Liis Treimann, Postimees/Scanpix
Foto 3: Raio Piiroja mullu aprillis Vana Sauga sadamas kalapaadis. Foto autor: Ants Liigus, Pärnu Postimees / Scanpix
Foto 4: Jalgpall ei ole tervislik. Türklased on tunamullu oktoobris Raio Piirojale haiget teinud. Foto autor: Tairo Lutter, Õhtuleht/Scanpix
Foto 5: Indrek Teppo eelmise aasta mais Tartu nn jooksumaratonil. Foto autor: Mallor Malmre / Mallormedia / Scanpix
Foto 6: Peeter Kümmel Otepää MK-etapil. Foto autor: Liis Treimann, Postimees/Scanpix

98 Kommentaarid:

At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

Kas Priidu All Star Millennium Team on siis Silver, Indrek, Vahur ja Raio?

 
At 10:40, Anonymous Sügavalt pettunud Pulleritsu eksfänn said...

Olen Pulleritsus sügavalt pettunud! Kekutada avalikult kui köva mees ta on. Saada aga siiski jalgpallurilt 2 korda veenvalt kotti. No selle vöiks ju andeks anda. Aga minna oma konkurendile,kes sind avalikult naeruvääristanud on ,pugema!? No ütleme ,mida ongi oodata meestelt, kes ennast teistel meestel regulaarselt siit-sealt katsuda-kabistada lasevad! Häbi Priit!

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Loodame siis kõõluse peale ka, et teeb naksaka ära ja saab ruttu ratastooli jääda, riigi pensile.

 
At 13:32, Anonymous Figuur said...

Ärge mölisege. Mister Pullerits teeb mida ise heaks arvab. Kui aga keegi tahab tüli norida, siis olete oodatud raudteejaama taha võpsikusse, meie spordipoiste valusad rusikad on valmis pandud.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu kadus seltsimees Kägu? Ilma temata on kommentaarium tühi kurb ja argipäevane.

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

Mage lugu. Selline pugemise loor üll. Ei saa heaks kiita!

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

Stardin Priiduga samal hetkel, aga juba praegu pean ette vabandama, et ei suutnud talle konkurentsi ega koostööd ega üldse mingit purakat pakkuda. Nii kõva mehe vastu pole lihtsalt midagi teha, hea, kui näen autoriteedi selgagi esimesel kilomeetril vilksatamas. Eesmärgiks võib võtta kaotuse Priidule mitte üle 50%. Siis on päev kirjas.

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Piiroja avavahetust sõitma. Alguses on toorest jõudu vaja, viimase vahetuse ajaks on jõuvahekorrad paika pandud ja vanameistri ülesandeks jääks kohta hoida.

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

Kas Karvajalg on Alutaguse paaristõuke dessandiks valmis ja kas pühapäeval brigaadiga Otepää-Elva liinikaitses?

Kuidas valmistuvad "suureks mõõduvõtuks" Käo Jaan ja Toits Pärnust?

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Teatesõidu järjestus hetkel Tartu Maratoni kodulehel:
1. Pullerits
2. Laidvee
3. Piiroja
4. Teppo

 
At 14:38, Anonymous Kalmer, Põlva said...

Vanameister tuleb selja tagant libeda suusaga nii mõnestki kollanokast mööda. Nagu siuhti!

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits paneb teid kõiki kotti. Nii ehk naa. Saate näha.

 
At 14:53, Blogger Priit Pullerits said...

Tartu Maratoni kodulehel on ekslik järjestus. Õige on:
1. Pullerits
2. Teppo
3. Laidvee
4. Piiroja

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Kõva kamanda olete kokku saanud. Soovin edu. Pange nii et tagant tuiskab!

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

aga mis on mansa nimi? Pange endale äge nimi, näiteks .... nüüd ei oskagi öelda.

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

Näete nüüd ise, Priit 1. Piiroja alles 4.

 
At 15:08, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Pakun,et PSJJ tiim jääb kokkuvõttes 11-ndaks. Teppo teeb parima sõidu ja on oma sõidus 6-s. Järgnevad Laidvee, Piiroja ja Pullerits.
Hetkel on kaalumisel, kas minna Alutagusele sita uisusuusaga(100€) või hea klassikasuusaga(350€)? Plaan on rada läbida ainult paaristõugetega. Peets on ka ärtut teinud ja mind 60 kohta taha poole pannud eelmise aasta tulemusest, mille tulemusel 4 grupp. Saab TM-ik turja veel tugevamaks. Otepää-Elva liini pühapäeval kaitsma ei lähe.

 
At 15:28, Blogger Unknown said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Vastan huvilisele:
TM-ks valmistun joostes ja suusatades, endiselt valuliku säärelihase tõttu teen kõike kokku nii 50-60 kilti nädalas.
Kuna tegemist mu elu esimese TM-ga ning üleüldse esimese suusahooajaga pärast koolipõlve, tahan maratoni lihtsalt läbi sõita ja loodetavasti esimeses pooles lõpetada.
Sportlikud eesmärgid jäävad ikkagi soojemaks hooajaks jooksurajale.

Ja et lõpetada optimistlikult, siis peamine et TM-l kepist ilma ei jääks! Ja pärast kodus kah.

Ja mingi mõnusa massööri käe alla võiks ka pärast TM-i minna, mingi nobedate näppudega nooremapoolse proua (ses suhtes herr Käguga nõus).

Toits

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Üldiselt kehtib teates vana hea ütlus, et summa ei olene liidetavate järjekorrast. Siiski peab Teatemaratonil arvestama erinevate vahetuste pikkustega ning raskusastmetega, seega peaks järjekord olema midagi sellist: kõige tugevam 2. vahetust, tugevuselt teine viimast, kolmas esimest ning nõrgim kolmandat. Antud meeskonnas ei oska paremusjärjestust paika panna, võibolla teeb seda keegi minu eest. Samuti võiks olla esimese vahetuse sõitja kogenud ja osav, et võimalikult palju ära kasutada tuulessõitmise efekti ning vajalikes kohtades õigel possal olla, et mitte troppi jääda (nt "vana rolleriraja" esimesel kitsal tõusul).

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Toits, millal sa meheks saad? Sind ja sinu massööre. Vanas-Kreekas näiteks oli initsiatsiooniriituse sisuks vana kräsupäise massööri käe alt läbi käimine meie taustasüsteemi suhtes õige kveeris asendis. Aga seejärel võitlesid mehed täiega.

 
At 16:04, Anonymous Anonüümne said...

Statistika:


1. Pullerits
2015
Tamsalu - 140.koht
Viru - 117.koht
2014
Alutaguse - 117.koht
Viru - 123.koht
2013
Tartu - 379.koht

2. Teppo
2013
Tartu - 187.koht

3. Laidvee
2015
Tamsalu - 146.koht
2014
Alutaguse - 147.koht
2013
Tartu - 166.koht

4. Piiroja
2015
Tamsalu - 98.koht
Viru - 86.koht
2014
Alutaguse - 208.koht

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

Team Tridens ennustab:
Parim järjestus:
Piiroja
Teppo
Laidvee
Pullerits
Koht:12
Ise ihkame revanši, ilmselt Teppo rikub selle.

 
At 16:31, Anonymous Valdek, amatöör said...

Ma loodan küll et mehed teevad hea esituse ja tulevad seitsmendaks.

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

Miks vanameister Soonetsit ei ole mansas? Pole vormi jõudnud?

 
At 18:31, Anonymous M-n said...

Pullerits on haruldaselt visa ja seetõttu väga ohtlik. Kui mõni kena noorem mees nagu Piiroja tema huviorbiiti satub, häda sellele - Pullerits ei jäta.
Ega siis muud, kui edu Tartu (Kapi)homode võistkonnale! Paistavad head šansid olema.

 
At 18:33, Anonymous santlaager Kägu said...

Pöhimötteliselt lähtudes assotsiatiivsuse seadusest 1+2+3+4= 4+3+2+1.Pole erilist vahet mis järjekorras söita. Kui see oleks minu teha, siis ma paneks Piiroja kui eeldatavalt kiiruslike omaduste poolest särtsakaima mehe köige löppu. Konkurentsitu vöidlejana vöib ta vajadusel löpus on koha päästa. Kuigi ei ole et et teada kui tugev on ta taktikaliselt. Esimene vahetus peaks olema hea käiguvahetusega ja keskmisest parema suusavalitsemisega.Kuigi Pullerits esimeses vahetuses ilmselt kompenseeriks möningased tehnilised puudujäägid oma nahhaalsuse ja vöitluslikusega, tasuks siiski kaaluda varianti panna esimesse vahetusse, keegi noorem ja osavam, Ülejäänud kaks on töövahetused .2 vahetuses on rohkem töusu kui kolmandas. Parim töusuloom seega teise ilmselt ongi see Priit.
Neile kes huvitusid,teadmiseks, et "suur jöukatsumine" jääb kas ära vöi tuleb sellest matk. Kui muidugi imet ei juhtu? Hetkel seis see selline, et kurgust ja ninast olen igasuguste "Tiidu kotiteede" ja värkidega nädalavahetusel hangitud viiruse minema peksnud, aga bronhhidest ei taha röga kuidagi lahkuda. Jääb kasutamata eelmisel aastal kättevöidetud 6. stardigrupp ja alustan koos naisega 11 ndast. Kui matkata siis juba matkata ja milleks kiiremaid segada. Kui minul oleks analoogne probleem kui senjöör Karvajalal, siis ma vötaks ikka klassikasuusa ja paneks vist hella pidamise esimeste kilomeetrite tarvis alla. Pikem suusk libiseb paremini ja tropis söites niikuinii hoogu ülesse ei saa. Tapad enne käed ära kui öigeks söiduks läheb. Samas muidugi on viimasel ajal klassika maratonidel uisklemine üsna popp.

 
At 18:35, Anonymous Robi said...

Suvi või talv, Pulleritsule vahet pole. Tema PEAB gruppettot saama. Ja mitte vähem kui neljamehelist. Loom!

 
At 18:37, Anonymous Kägu said...

Sry kasutasin kirjutamiseks telefoni. Välja tuli suht porno,kes tahab saab aru

 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

Kägu ja Pullerits, mul on häid uudiseid. Õigemini, Katzel LI1, Sorkin JD ja Fleg JL annavad need üle. Nad vaatasid 64-aastaste meeste hapnikutarbimisvõimekust ja analüüs näitas, et kui kõvasti edasi panna, siis "individuals who continued to train vigorously ("high training") had no significant decline in VO2max (+/-0.28% change in VO2max per year). By contrast, the VO2max declined by 2.6% per year in the "moderate training" group (N=21), 4.6% per year in the "low training" group (N=13), and 4.7% per year in the two individuals who developed cardiovascular disease." Niiet panna tuleb! Ja teadlaste arvates saab vähemalt järgmise 15 aasta jooksul ainult paremaks minna!

 
At 18:45, Anonymous Martin said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 19:12, Anonymous Kägu said...

Ei Martin ma ei kavatsenud permutatsioonidest rääkida.
Tegelikult uurisin yr.no pealt ilmateadet ja mötlesin Karvajalal pole pidamisega vist midagi teha. Kui üldse tahta mingit pidamist, siis toodelda pidamisala 100 se liivapaberiga. 0 ümber ilmaga ja värske lumega toimib hästi puhtas jäljes söites ei takista lumme astudes on korralik pidamine all ja saab töusudest nobedamalt ülesse joosta.

 
At 19:17, Blogger Priit Pullerits said...

Tõeliselt hea ja inspireeriv uudis, 18:44! Aitäh jagamast!
Aga 18:45, ärge targutage. Või otse öeldes: ärge plärage. Sellest ei ole mitte kellelegi kasu. Nagu näete, saite diliidi.

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Kahju tõdeda aga selle aasta tulemuseks on parimal juhul 15. koht.

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

pRiit,kas tohib sinu nr omale võtta.

 
At 21:02, Anonymous Kägu said...

Kui kommenteerida juhtunut 18.45, tuleb nentida, et intelligents brutaalse jõu vastu ei saa. Kahju Martinist ,teda ei mõisteta siin, ilmselt on ta oma ajast lihtsalt ees.

 
At 21:10, Anonymous Karl Joakim said...

Martini kõrgintellektualismus oli meile liig tõesti, oleks ta jäänud pieteeditundeliseks oleks me ta polgu pojaks võtnud nagu Toitsi. Teinekord ilmutas ta isegi norm arvamust.

 
At 21:16, Anonymous Kägu said...

Minumeelest on Martinil potensiaali tubliks meheks saada. Selliseks kelle üle meie riik ja rahvas saaks uhke olla. Martini suurimaks probleemiks on see, tal pole suuski. Võimalik et tal oli raske lapsepõlv ja puudus isafiguur. Hr Pullerits, kui siinse rahva suur juht ja õpetaja võiks ta oma šefluse alla võtta, sest inimesele tuleks siiski võimalus anda. Põhiline Martin ära anna alla! Teekond TEMA INIMLIKU KÕRGUSE suunas on küll raske ja okkaline,aga kindlasti on see vaeva väärt.

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

Unustage see kuradi Martin. Mida rohkem te ullikesele tähelepanu osutate, seda rohkem ta äksi täis läheb ja oma mölaga meid siin tüütamas käib. Kuidas te, mehed, aru ei saa, et ullike lihtsalt tuleb ja kaaperdab meie vestlused ja teemad, ja teie veel lähete temaga kaasa. Kuradi kergesti olete manipuleeritavad. Priit, anna ullikesele diliiti edasi!

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Ah mis te jaurate mehed, paluti ju analüüsida tulevasi tulemusi. Ärme lase end võssa eksitada. Käsk on vanem kui meie. Nii et andke endast parim. Kõhutunde pealt pakun kohta 11, peale süvaanalüüsi regressiooni ja progressiooni mudelitega. Kahjuks on juba eespoolgi pakutud11, nii et medalilootust pole, aga seda enam peaks meistritel indu kogunema enamuse arvamuse purustamiseks!

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

Kägu võiks kah siit lesta tõmmata, pole vaja siin sellistel pässidel defileerida, kellele traditsioonilise peremudeli järgimine nõnda üle jõu käivaks on osutunud, et paneb kujutlema justkui iga naismassöör temaga vahekorda tahaks astuda. Taolised pervod kommigu jooksuportaalis.

 
At 22:56, Anonymous Suusahunt said...

Koht 13. Vanameister paneb esimesel etapil enamusele suhkamit, sama on ka teiste etapi meestega, parima etapikoha sõidab välja Teppo.

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...

22:00, 22:50 << Fakk u -M.

 
At 23:30, Anonymous Kägu said...

Mis paneb sind selliseid asju välja mötlema? Sul peab olema erakordne fantaasia, kui sa mu kirjutistest midagi sellist oled välja lugenud? Vöi pimestab sind kadedus ja teatud valu tagumikus, sest sinuga on siiani tahtnud seksida vaid meesmasöörid. Ikka ja aina sundides sind passiivsesse rolli.

 
At 23:45, Anonymous Anonüümne said...

To 22.50 Täpsustage palun mõistet normaalne peremudel? Mulle tundub, et olete nn "kaasaegne mees" ja peate normaalseks asju ,mis valdava enamuse jaoks ei ole normaalne.

 
At 23:56, Anonymous A7K said...

PSJJ sel aastal head kohta ei saa, lootused esikümne kohale kustutab Priidu tagasihoidlik sõiduvorm (mis iganes selle põhjuseks siis ka ei ole). Pakun, et PSJJ saab 12. koha.

 
At 00:06, Anonymous jaanus kunts said...

Pakuksin et alustada voiks natuke särtsakam vend, kes suudaks pundiga kaasa soita. Priit vana diisel voiks soita 2 voi 3 vahetust. Aga noh,see puhtalt minu arvamus. Kokkuvottes pakun kohta 6 kuni 8, kuna Jaak Teppan meie Suusavendade tiimist on leidnud sellise määrdevariandi, et lausa naerma ajab! Ütleks et japsid va pilud on ikka jumalad teaduse ja keemia alal. Aga mehed,mis ma siin ikka pikalt jahun, tegemist ju soojendusega enne päris maratoni.

 
At 06:46, Anonymous Anonüümne said...

kahju Priit,oleksin Teid kõvade sekka sõidutanud,aga homme on väga hästi,kui 10 sisse tulete.

 
At 06:49, Anonymous Anonüümne said...

kuramus,unustasin end tutvustada........20.14.

 
At 12:33, Anonymous Martin said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Oi, kuidas tahaks nüüd näha paadunud jalgpallifanaatikute nägusid! - Mis nende nägusid vaadata? Pigem Pulleritsu enda, kes vanakuradiga diili on hakanud tegema. Piiroja on intelligentne inimene ja ei vastanda spordialasid, erinevalt blogipidajast.

 
At 15:26, Blogger Priit Pullerits said...

...Spordialasid vastandas isegi ETVs "Suurmeistrite" avasaade. Ma ei saa aru, kust üldse tuleb see loll jutt, nagu oleks spordialade vastandamine mingi patt vms. See on ju selge, et kõigile aladele tähelepanu ja ruumi päikse all võrdselt ei jätku (ETV spordisaadetes ei räägita peaaegu kunagi petangist ja snuukrist, aga korvpallist ja jalgpallist küll - seda ka petangi ja snuukri arvelt, sest noile ei eraldata sekunditki... miks toimub rahvusringhäälingus selline spordialade vastandamine, miks ei kohelda kõiki võrdselt?). Häiriv on see, kui naiivsed ja lihtsameelsed inimesed, nagu eelmine, tikuvad elus eluvõõraid paradigmasid kehtestama.

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Priiduga täitsa nõus. Kui te veel näeksite saksa tv "erapooletut" sporti! Sealsed spordisaated on 110% jalgpalli täis.

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

jalgpall pole sport, vaid rahapesu

 
At 16:06, Anonymous Manitoba Ants said...

Härra Pulleritsul tuhat õigus! Kui poleks spordialade vastandumist, mängiksime siin oma märgade mätaste vahel kriketit nagu mingid värdjad! Seda tahate jah? Pole see jalgpall parem midagi. Nüüd on veel välja mõeldud naiste jalgpall. Taga paremaks! Eesti võiks võistelda norraga suusas ja keenlastega jooksus kui meil ei punnitataks mingeid värdalasid nagu väravpall ja saalibändi.

 
At 16:15, Blogger Priit Pullerits said...

Meeskonnakaaslastelt täna Alutagusel väga kõvad avaldused:

59. Jaanus Laidvee, kaotus võitjale ainult 8.11
79. Raio Piiroja, võitjale +9.57

Vähemalt kolm võistkonna neljast liikmest on tiptopp vormis. Ülejääu sõltub ainult minust. Sel nädalal pärast pikka vinduvat haigust vaid kaks tunnist hästi aeglast suusasõitu, N ja R õhtul.

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Kas lõplik järjestus homseks?

1. Pullerits
2. Laidvee
3. Piiroja
4. Teppo

15:48(eile) järgi oleks meeste tugevusjärjestus
1.Laidvee
2.Teppo
3.Pullerits
3.Piiroja

https://tartumaraton.ee/et/yritused/suusamaraton/43/teatemaraton/osalejad/

 
At 17:05, Anonymous Alex said...

Meie Kõrvemaa poisid hoiame Priidule ja tema Manschaftile pöialt. Pange mehed kõvasti ja rebige kõigi sitakottide kiusuks 7-8 koht endale. Vana rebane Zilmer ennustas küll vaid 10.kohta, aga väike eneseületus ikka tehtud saab.

 
At 18:21, Anonymous Anonüümne said...

Ootame siis karmi lahingut. Peaasi et mingit tehnilist viperust ei juhtu.

 
At 18:26, Anonymous Martin said...

Hr Pullerits, kas teile kui vanemseersandile nadi ei tundu auastmeta "meestega" koos sõita?
Sotšis pjedestaalil nt olid podpolkovnik, maijoor ja staršii leitenant (resp. Võlegžanin, Legkov ja Tšernoussov).

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Oi Martin, sa ei tea ööd ega mütsi. Nõukaaegsed auastmed on juba igivana ajalugu. Pullerits kui rahvusvahelise kaliibriga vennaskondlane juba tundmatute meestega lahingusse ei lähe. Võin kihla vedada et Indrek ja Jaanus on vähemalt kohaliku Tartu Tõusev Fööniks liikmed. Raio koha pealt ei tea. Tallinlasena võib ta olla Patria o Muerte liige.

 
At 18:54, Blogger Priit Pullerits said...

Ütlesin Piirojale täna, et tubli sõit temalt Alutagusel. Ta vastas: "Oli pingevaba sõit. Sind ei olnud ju!" Homme lubas kella 9-ks Otepääle vaatame tulla, kuidas lähtutakse.

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

Karvajalalt ootame reportaaži Alutaguselt, sest PP oli ju kodus koti peal.

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

Peaasi et närvid vähe võdiseksid - siis tuleb hea sooritus.

 
At 20:24, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas ajaloolane Pärtel Alutagusel pani?

 
At 20:28, Anonymous Anonüümne said...

Alutagusel olid segased olud, alul oli nagu sõit ikka, aga 15 km jooksis mitu-mitu väikest gruppi ees üheks 30 meheliseks grupiks kuna jälg oli värsket lund täis, 25ndaks oli kannule jõudmas ca 40meheline grupp. Ees sisuliselt sõita ei saanud, 25 nda kandis oli keegi jäljes juba sõitnud, kuid grupp oli endiselt koos, õnneks 40negrupp jäi maha, 10 enne lõppu läks tõsiseks sõiduks, siis olid rajad lühikese raja sõitjate poolt sisse sõidetud. Tagapool sõitjad said suht odavalt ja lihtsalt finisisse.

 
At 20:30, Blogger Priit Pullerits said...

Ei startinud, hoidis end pühapäevaseks teatemaratoniks.

Mul meeskond juba Otepääl. Kes sealkandis, hoidke neil silma peal, et nad ikka õigeaegselt magama kobiksid ja hommikul löögivalmis oleksid.

Siin on ennustajad kõvasti rappa pannud, pole vaevunud stardinimekirjadesse süüvima. See, kui tuleme 20 sisse, on superõnnestumine, pigem on reaalsem koht 21.-29. vahel. Tase on sel aastal ikka ülikõva. Kolme tagumise etapi mehel saab kõva tööpäev olema, kui nad soovivad ikka 2. ja 3. kümne piiril lõpetada.

 
At 23:13, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

100€ uisusuusad viisid 130 sisse! Järgmine aasta ka kindlalt uisusuusaga ja alla 100 ikka plaan. Eks seal ühes rennis sõit oli, vasakult ei kannatanud paugutada, kuna seal värske lumi peal. Veits sai proovitud aga ei ole seda minekut kahjuks.Rohkem on vaja trenni teha. 3 tõusu oli vaja kääri joosta, muud laksasin paaristõugetega. Suusa Kaidid on küll väga ilusad, viskas paarkorda tüki ka sisse. Kuigi olin rajal tühja paagiga:).Tartus näeme rsk!

 
At 00:15, Anonymous Anonüümne said...

Karvajalg, kas täpsemalt öeldes oli kohaks 127?

 
At 00:27, Anonymous Erlend, ka ikka väikest viisi suusamees said...

Karvajalg, kas tahad mõista anda, et sul läks kõvaks? See on düsfunktsionaalne, ehk pöörduda arsti poole?

 
At 09:07, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Tüki sisse löömise all ei mõelnud kõvaks minemist, nii hull ka ikka asi pole:). Olin ikka alla 127 kohta!

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Karvajala isik tuvastatud:
Alutagusel aastaga kohaparandus +110 kohta, eelmisel aastal Haanja 100-s 150 seas. Selle aasta Tartu Maratonil otsige teda 7.stardigrupist, seal kindlasti ka kaidisid.

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Saab näha, kas siia tänased tulemused lives jooksevad.

http://championchip.ee/

 
At 09:57, Anonymous Anonüümne said...

Vanameistrilt avavahetuses korralik etteaste. 10-11.koht

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

Eksid 19 koht

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

12. koht - üks pakkumine eeltoodud kommentaaridest (A7K) oli täpne.

 
At 14:43, Blogger Priit Pullerits said...

Ära tegime! Ja mitte halvasti! Ettepoole olnuks võimatu pressida. Kõik mehed andsid vastutustundlikult oma parima.

 
At 15:06, Anonymous Vipper said...

Tubli Priit! Hästi pandud! Sitakotid saavad patja nutta!

 
At 17:00, Anonymous Kägu said...

Eriti köva söidu tegi omas vahetuses Piiroja. Aga hr Pulleritsul on pöhjust rahul olla. Teed ettepoole täna ei paistnud. Muidugi kui blogiperemees oleks ennast esimeses vahetuses mingi 3 minutit kiiremini liigutanud , äkki siis oleks Teppol Naruski vastu variant tekkinud. Krt aga minu lemmiksportlane Narusk on igatahes väga heas vormis. Soovitan hr Pulleritsul alustada varakult läbirääkimisi, kui soovitakse see mees oma tiimi saada.

 
At 17:18, Blogger Priit Pullerits said...

Priit Narusk sõitis minuga sama vahetust, mitte teist vahetust. Ei maksa seda kõike uskuda, mis kuskil kirjas. Oma silm on ikka kuningas.

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Kes krt neil Võrukatel siis viimases vahetuses nii vägevalt paugutas?

 
At 18:34, Anonymous Anonüümne said...

jutustage mehed kuidas sõit oli? Nii väsinud te ka ei ole.

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea, kas see raha, mis hernesupil liha alla panemata jäi, pandi suhkruna tee sisse?

 
At 19:01, Anonymous Arno Bachaus said...

Ülivinge võistlus, tõsiselt. Rada oli värske lumega ja pehme. Lund puistas pidevalt juurde, tuul puhus lagedatel selliselt 6-8 m/s vastu. Lippe poolest pulbri ilm. Soovitan kõigile, kellele suusatamine hingelähedane on.
ps.ennustasin PSJJ' i kohaks 12, võtan spetsialisti au rõõmuga endale, kuigi vennad ületasid ennast, kõik, aga formaat toetab seda.

 
At 20:30, Blogger Priit Pullerits said...

Arno, väga hea ja täpne ennustustöö! 12. kohta poleks keegi meist unes ka osanud loota.
Võru meestel sõitis esimest etappi Naruski Priit ja viimast Vislapuu Uku. Tõesti hullult pani, tegi Raioga juba 4,5 km-ga kaks minutit kaotust tasa.

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Ma hõõrusin silmi. Siis hõõrusin veel. Ja korra veel, aga see memmerätt Priidu kaelast ei kadunud ikkagi.

 
At 20:47, Blogger Priit Pullerits said...

...ma sõitsin haigena. Hingamisteede tõbi.

 
At 21:00, Anonymous Anonüümne said...

Haige mehe kohta köva söit! Tunnustame ja avaldame kiitust!
Elmar Haabekukk, sõjaveteran ja sportlane.

 
At 23:20, Anonymous Anonüümne said...

Nonii, varsti Pulleritsul kirutud värvilised nt CEP-i säärised ka jalas, kui juba memmerätt kasutusel oli. Muidu tubli tulemus suuskamises.
Ise panin täna 22 kilti, peamiselt paaristòukeid. Rohkem enne TM-i ei suusata. Paar jookustrenni vaid.

Toits Pärnust

 
At 00:19, Anonymous Anonüümne said...

Kadedaks teevad lõuna-eesti lumeolud..me siin peame kaklema jäsiel 1,5 km kunstlume ringil..ümbruses jää ja lage maa.

 
At 08:37, Anonymous Anonüümne said...

0:19 - See jää ja 1,2 km kunstlund ring on ka Tartu saatus. Lumi hakkab omajagu lõuna poolt peale, kuigi nüüd viimaste sadude tulemusena on siin-seal radu tekkimas.

 
At 08:48, Anonymous Anonüümne said...

Pärnu-kant on siis päris heas seisus- Jõulumäe 2,3-kildine (või on äkki juurde ka tekkinud vahepeal midagi?) kunslumerada ning linna külje alla Raekülas vähemalt 3-kildine naturaalsest lumest rada. Olud on üsna ok.

Toits.

 
At 09:30, Blogger Priit Pullerits said...

Reportaaž eilsest teatemaratonist tuleb ikka ka. Palun veidi kannatust varuda!

 
At 09:44, Anonymous Herbert Raudkepp, pensionäär ja endine maksuametnik said...

Hr. Pullerits Mis siis ka auhinnaks oli? Kas elatute ainult suusatamisest või peate ikka lisaks tööd ka tegema?

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

Aa, kui vaja, siis võib memmerätti kanda, ilma, et peaks pehmoks muutumist ja nimetamist kartma? See on muidugi hea uudis. Ma arvan, et sääriste ja pulsikellaga toimub sama metamorfoos. Naise Optimast on juba saanud ma-ei-te-milliste-jooksudega maanteeratas. Vanadest Järvistest, millest paremat vaja polnud on muutunud (?) auguga Fisheriteks. Kõik areneb. Ka Priit. Ehkki võiks rohkem õppida. Ja just seepärast ei ole vaja oma murdmatuid tõekspidamisi nii kategooriliselt välja hüüda. Alati võib kätte jõuda päev, mil sinu suurim vastane on sinuga ühes paadis.

 
At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

Härrasmees kasutab salli.

 
At 10:17, Anonymous Vanem mees said...

Paistab, et siin on tarkasid nii idast kui saarest.
Tarkuseteri viskab lausa kapaga peale. :)

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, Tartu Maratoni stardinimekirja on lisatud salajane osaleja Rootsist - kontrollige sünniaasta üle ja uurige, ega see pole ometi Carl XVI Gustaf!

 

Postita kommentaar

<< Esileht