neljapäev, jaanuar 29, 2015

Pullerits: Kuidas ma paljastasin Raio Piiroja suure puuduse? (Ja teie oma ka!)

Täna keskpäeval helistasin Raio Piirojale (fotol vasakul), Eesti jalgpallikoondise kauasele kaptenile, kes saatis minu üle Viru maratonil saavutatud triumfi ülistamiseks mulle oma Viru maratoni rinnanumbri (vt eelmine sissekanne). Oo-jaa, ei jätnud ta muu seas tunnistamata, mu jalgpallivaenulikud kirjutised ei ole tühja kirjutatud, neid on jalgpallurite seas ikka arutatud küll. Aitäh, rõõm kuulda, aga see polnud peamine. Peamine oli saada jälile uue noore konkurendi – olen temast 14 aastat vanem – nõrkadele kohtadele. Vastast tuleb ju tunda.

Niisiis küsisin: millal ta viimati massaažis käis?

«Oi-oi-oi-oi-oi-oi-(oi),» lasi ta kuuldavale. (Tjaa, tõdesin mõttes, see ei tõota head – talle.) «Peale Vändra maratoni, novembri alguses?» kompas ta valjult möödanikus. (Olgem ausad: räägime siiski poolmaratonist, aeg 1:27.54. Teiseks: see toimus detsembri alguses.)

Kas suusatreeningud keha kangeks ei tee, uurisin.

«Suusatamine väga kehale ei hakka,» vastas Piiroja, «aga jooks tekitab küll tunde, et mõned kohad annavad kohe järele.» (Üks avameelne ülestunnistus tema suust: «Eelmine aasta suusad segasid liikumist, see aasta juba natuke aitavad ka.») Ta meenutas, kuidas mõni aeg tagasi ajas pelgalt kahekilomeetrine jooksuots tal säärelihased krampi või tekitas lausa rebestuse tunde. Seejärel tegi ta päris ootamatu, ehk isegi sensatsioonilise ülestunnistuse:

«Karjääri kaks-kolm viimast aastat ei saanud ilma valuvaigistite ja süstideta midagi teha – lihaste pärast.»

Nüüd küsin, ja seda teilt kõigilt: kas te tahate, et teid tabaks samasugune saatus, nagu Piiroja? Võin teile ka oma eluteelt hoiatava näite tuua, kui sattusin umbes kümmekond aastat tagasi lõikuslauale, sest puuduliku, õigemini olematu lihashoolduse tõttu oli tekkinud mõlema ahhilleuse kõõluse põletik. Üht kõõlust tuli opereerida, teine paranes õnneks siis, kui rahu sai.

Küsin teilt otse ja karmilt: millal te käisite viimati massaažis? Ja ärge tulge siin väitma, et treenite nii vähe, et teile ei ole massaaži vajagi. Massaaž, muide, kulub ära ka neile, kes sporti üldse ei tee. Sest olete ju kuulnud, kui sageli täiesti ebasportlikud inimesed kurdavad, mismoodi nende keha siit ja sealt valutab. Massaaži, olgu lisatud, vajavad tingimata ka need, kes istuvad päevad läbi lihtsalt laua taga ja klõbistavad näppudega.

Olen viimastel päevadel teinud mitterepresentatiivset juhuküsitlust, kui palju harrastussportlased massaažis käivad, ja vastused on sama oi-oi-oi-oi-oi-kui-masendavad nagu Piirojal. Enamik ei mäleta, millal nad viimati massaažis käisid, paljud ütlevad, et on küll plaaninud minna, aga pole siiski veel läinud. Näiteks Vahur Teppan, kes hiljuti käis Falunis võistlemas isegi Skandinaavia karikaetapil, tunnistas, on viimase kahe aasta jooksul käinud massaažis ei rohkem ega vähem kui kaks korda.

Aga kas mäletate, kuidas keegi teist sügisel siinses kommentaariumis märkis, milline vigastuste laine on kõvade harrastussportlaste hulgast üle käinud? Pole kahtlust, et osade nende vigastuste ja massaaži puudumise vahele võib tõmmata sirge ühendusjoone.

Aga blogipidaja ise, küsite vastu, kas mina olen massaažis käinud?

Jah, olen küll, korduvalt ja palju. Muidu ma siin nii enesekindlalt ei esinekski. Muidu ma Piiroja nii kõvasti ja avalikult pihtide vahele ei võtaks.

Teate, teil, kes te pole massaažis käinud, pole tegelikult aimugi, kui hullus seisukorras on te keha. Kui pinges on te lihased. Te ei tunne neid hädasid lihtsalt seepärast, et esiteks kogunevad need ajapikku ja teiseks harjub inimene kõigega, ka lihaspingetega. Sellest, kui kohutavasse lihasseisundisse te end treenite, saate aru alles siis, kui lasete asjatundjal ennast masseerida. (Olge hoiatatud igasuguste niisama-paitajate-silujate eest!) Siis tunnete, kuidas kõik kohad on kanged ja valulikud.

Aga mis juhtub varem või hiljem sellega, mis on pidevalt pinge all? Õige - see läheb katki!

Kas te tahate vastu pidada kauem, kui järgmise või ülejärgmise maratoni? Või järgmise hooajani?

Kas pean teile tõesti ütlema, mida te kiiremas korras tegema peate, sest te ei saanud sellest ikka veel aru? Kes aru ei saanud, istugu maha ja püüdku jalg kaela taha panna. (Tähelepanu: mina ei vastuta, kui see katse teile jamaga lõpeb ja peate kiirabi kutsuma!) Kui ei suuda, siis mõelge, miks. Ja alustage siinse sissekande lugemist kõige algusest.

Oma massöörilt olen saanud tagasisidet, et mu lihased on juba palju-palju paremad kui mõni aeg tagasi. Ise tunnen, muide, samuti, et pingeid on vähem. Isegi uni oleks justnagu parem.
***
Aga leidub ka neid, kes tahavad minuga arveid klaarida. Vahur Teppanilt (fotol vasakul) sain eile järgneva kirja.

Loen mina üle pika aja Teie blogi ning avastan, et olete läbi lasknud ühe äärmiselt suure prohmaka. Nimelt meie "tülinormimine" a.k.a. "kihlvedu" viimasel Tartu Suusatalve etapil lõppes siiski minu võiduga.

Tuginedes matemaatikale ja kainele loogikale, siis viimased kinnitavad, et sinu kaotus oli kihlveo raames toimunud võistlusel siiski suurem kui Lemeksi sarja etapil. Lubagem näitlikustada seda väidet koos sinna juurde kuuluva arvutuskäiguga:

Lemeks Tartumaa suusasari: I etapp - Tähtvere suusasõit
1. Vahur Teppan SuusaAkademia 14:32 - 3:41 3:48 3:34 3:29
18. Priit Pullerits Postimees 18:13 - 4:32 4:39 4:33 4:29

Ehk kaotus võitjale 3 minutit ja 41 sekundit, mis teeb kaotusprotsendiks 25,34 (kaotuse suhe võitja aega ehk kaotus [sekundites (221s)] jagatuna võitja ajaga [sekundites (872s)] x 100%)

Meie väike kihlvedu sai siis toimuma Tartu Suusatalve klassikaetapil, kus protokoll räägib järgnevat:

1. Vahur Teppan 03:01 03:13 03:13 03:11 - 12:38
6. Priit Pullerits 03:41 03:55 04:12 04:03 - 15:51

Ehk kaotus võitjale 3 minutit ja 13 sekundit, mis teeb kaotusprotsendiks 25,46.

Ehk protsentuaalselt oli sinu kaotus meie kihlveo raames suurem kui Lemeksi etapil!! M.O.T.T.
*
Minu kommentaar eelnevale: mees keerutab, st tõestab ükskõik mille ära juba nagu Mati Alaver. Huvitav, on see Eesti suusatamises professionaalne kutsehaigus või hakkab lihtsalt peatreenerilt kõigile külge?
******
Grabens, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 27. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Raio Piiroja andmas intervjuud Otepää MK-etapil Lemeksi harrastajate teatesprindivõistlusel. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Teleajakirjanik Anu Säärits usutlemas mullu detsembri lõpus spordiaasta tähtede galal Raio Piiroja. Foto autor: Teet Malsroos, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Seltskonnadaam Paris Hilton tuleb massaažiseansilt ja kinnitab Instagramis: "Feel so relaxed." ("Tunnen end väga lõõgastununa."). Foto: Instagram/Scanpix
Foto 4: Selline massaažitool võib sobida modell Chrissy Teigenile (29), aga spordimehele ei ole sellest mingit tolku. Foto: Instagram/Scanpix
Foto 5: Tennisist Caroline Wozniacki ei ütle massaažist ära isegi tennisematši vaheajal. Foto autor:  Miami Herald / MCT / Sipa USA / Scanpix
Foto 6: Vahur Teppani klassikatehnika stiilinäide laugel tõusul. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

129 Kommentaarid:

At 19:27, Anonymous Skraaga said...

Aga te soovitage kes kus ja hästi masseerip?

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Nagu oleks saun ja pilsner ilma päält kadunud?!

 
At 20:12, Anonymous Erudeeritud kondiväänaja said...

Kihlveoga asi selge, aga mis oli vahel ehk millest blogipidaja loobuma peab? Kas:
a) kahe nädala honorarist;
b) heast konjakist;
c) suusakaabitsast;
d) auguga visseritest;
e) suusaaabitsast;
f) auguta visseritest;
g) Tamsalu maratoni rinnanumbrist (R. Piiroja autogrammiga);
h) libisemisparakast 0...-4?

 
At 21:04, Blogger AinK said...

Priit, mis uus amet või, Arterist anti kinga? No ega amet meest riku, on hullemaidki kui massaažisalongi müügimees.

aink
P.S. b), c) ja h) langevad kohe välja, neid asju Priidul kodus pole.

 
At 21:15, Blogger Priit Pullerits said...

Väga hea, seda ma lootsingi, et lugupeetud arst ei jää lihtsalt kõrvaltvaatajaks, vaid saab ka suu soojaks. Aga sõnavõtt jäi vähe niruks. Palun ikka vähegi arvestatavaid argumente, miks massaaži ei ole vaja teha. Ja teiseks, miks siis lugupeetud arsti arvates enamik sportlasi massaaži ikkagi teeb? Kas nad on massaažisalongide müügimeeste ajupesu ohvrid?
PS: Ei, kinga veel antud pole. Isegi suusasaabast mitte. Aga ise võiksin New Balance'i paar korda kasutatud tossud hea tasu eest ära anda küll. Lp arst kindlasti aimab, miks.

 
At 21:21, Anonymous spordisõber said...

Mis on tossude mudel, suurus ja see nn hea tasu?

 
At 21:47, Blogger AinK said...

Oot- oot, Priit, kus ma kirjutasin, et massaaži vaja ei ole? Lihtsalt su jutt tundus nii mesimagus nagu hilisõhtusel telefonimüügineiul, kes sulle tolmuimejat püüab pähe määrida.

aink

 
At 21:48, Anonymous Martin, üliõpilane, sõja peale situme said...

Miks siis enamik inimesi loeb ajalehti? "Postimeest" ja Delfit, mida avades võib tihti arvata, nagu oleksime sattunud kuhugi maailmasõja puhkemise eelsele Saksamaale. Kas nad on nimetatud ajalehtede müügimeeste ajupesu ohvrid?
-- Jah, on küll.

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

"Möödunud nädalavahetusel Tartu ülikooli spordihoones 3000 meetri distantsil Eesti noorsoo siserekordit üritanud Andi Noot" /JOOKSUPORtAAL/ kukkus trennis kokku ja peab minema kurgumandlite operatsioonile.
"“Loodan, et sellega minu jamad lõppevad ja saan enda võimete kohaselt jooksma hakata." + "Olin võimeline 8.11 üle jooksma” + "USA-sse Flagstaffi keskmäestiku laagrisse" /JOOKSUPORtAAL

Kenya ja Flagstaffi mäestikulaagrid kipuvad kergitama rohkem meie noorte jooksjate enesehinnangut, kui nende tulemusi.
Õige, lipp peab kõrgel vardas olema. Kuid rekorditest tasub rääkida ikka alles siis, kui need ka tegelikult välja joostud. Seni on rekordiomanik Rein Valdmaa.

 
At 22:07, Anonymous Anonüümne said...

Vaevalt see härra jalgpalluri enda idee oli PP-le oma rinnanumber saata. Ju käsk tuli mõne bossi poolt.

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

"""...Martin, üliõpilane, sõja peale situme ütles ...
Miks siis enamik inimesi loeb ajalehti? "Postimeest" ja Delfit, mida avades võib tihti arvata, nagu oleksime sattunud kuhugi maailmasõja puhkemise eelsele Saksamaale. Kas nad on nimetatud ajalehtede müügimeeste ajupesu ohvrid?
-- Jah, on küll.....""""

Meie meedia on ikka super. Nihilistis on väga hea lugu kuidas naljatilk oma facebooki postitas, kuidas Vene delegatsioon ENPAst lahkudes lambipirnid ja vetsupaberi kaasa võttis ning kuidas postihomomees ja delfi sellest esiküljeuudise tegid. Postihomomees keeras kommentaariumi kinni aga delfi kogus 400 kommi ja kõik usuvad.

http://nihilist.fm/vaba-ja-soltumatu/

Ma arvan, et asi võib veel sinnamaani minna, et Putin on UFOdega liidu teinud, et pisikesele Eestile kurja teha. Rahvas usuks, selles poleks kahtlust.

Meie oma lollus on meile suurem oht kui kõik vaenlased kokku.

 
At 22:34, Anonymous Selma, teleturust ostan kõike said...

Millal osa kaks ilmub ja parimate salongide nimed avalikuks tehakse?

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu jaoks õnneliku lõpuga. Müü suusad maha.

 
At 22:59, Anonymous Anonüümne said...

Oi-oi, AinK, tolmuimejaid saab ikka raeapteegist, kaup antakse üle mehelt mehele, ei mingeid telefone ega noid neide.

 
At 23:04, Anonymous Anonüümne said...

Käin mitu korda nädalas saunas ja ujun lödvestuseks peale suuremaid füüsilisi pingutusi nagu seda on maratonid. Lisaks vedelen mullivannis ja kasutan regulaarselt neid veejugasid mis spaades ja tervisekeskustes on. Sellised trummeldavad pinges selja turja ja soovi korral ka muud lihased läbi. Venitan ja voimlen vahel kui on kangus sees. Massazis pole kunagi käinud, aga peale kerget soojendust sain jala kaela taha.
Kas töesti ei saa elada ilma et inimkäsi sind pidevalt ei mudi? Olen tugevalt üle 40 ja mingi hetk tekkisid probleemid vasaku puusa liigesega. Kasv on körge ja kaal on suur, sest kont ja lihas rasked. Loobusin jooksmisest ja vähendasin koormust. Viimased kuud oleks nagu suht ok. Kas sellisel juhul vöiks massaaz aidata? Kui inimne käib regulaarselt massaazis kas tal siis ei teki liigese probleeme?

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 23:45, Anonymous Anonüümne said...

Massaaž on kahtlemata väga asjakohane ja vajalik protseduur, lihtsalt inimesed ei viitsi käiku massööri juurde ette võtta siis, kui eriti veel midagi viga pole. Vähemalt ise veel väga ei tunta, et midagi häda oleks.

Kuna endal oli üle kolme nädala kestnud selja ühe poole sirutajalihase väsimine ja valusaks jäämine (peamiselt jooksmisel), mis on piisavalt ebamugav olukord, siis käisin ka sellel nädalal massaažis, üle kahe aasta kindlasti. Juba vahetult peale massaaži oli tuntavalt lahedam ja pingevabam olek ning see on kandunud edasi siiani.

Spetsialist tuvastas ka suure tõenäosusega pahaallika.
Mudib roideid ja küsib ühel hetkel, kas siit on valus? Täpselt nii, vägagi! Spetsialist tundis sõrmede all armistunud kudet ja muid trauma jälgi. Küsis, kas olen seljale kukkunud? Ei, aga kukkusin tõesti umbes kuu tagasi imikat tehes mäest alla joostes libedal kaldnõlval – kui oma lohakusest jalg alt ära läks – paremale küljele. Kuid laksu sai küünarnukk ja puus.
Kuna mul olid kepid käes ja parem kepp jäi keha alla, siis nüüd tagantjärgi tükke kokku pannes võib järeldada, et see hoo pealt kukkumine koos kepi "kaasabiga" põrutas siiski nii palju, et lõi roidesse mõra ja vigastas sidekudesid. Teatavasti vigastatud koha ümber asetsevad lihased hakkavad automaatselt nõrka kohta kompenseerima ja keha õiges asendis hoidma (vähemalt püüdma seda teha), siis langeb neile suurem koormus ja paratamatult hakkavad väsima kiiremini ja lähevad liigselt pingesse.
Eriti suurema pingutuse korral (nt jooksmisel, kus üles-alla liikumisega kaasnevad jõud ja põrutusfaas on seljale märksa suuremaks väljakutseks kui kõndimisel või suusatamisel).
Aeg sai pärast esimest seanssi pandud ka järgmisesse nädalasse, sest sellest mõnust on küllaltki raske keelduda. :)

 
At 08:42, Blogger snaperski said...

Tegelikult tuleks kõigil harrastajatel kasuks alustada näiteks sellest artiklist: https://www.painscience.com/articles/does-massage-work.php
Sellel lehel on üldse palju kasulikke artikleid, mida jagab oma ala väga hästi tundev spetsialist.

Ei taha kellegi platseebo-investeeringut rikkuda - kui usud, siis töötab. Soovitan aga tegeleda enesemassaažiga, saate oma keha ja valude kohta hoopis otsesemal viisil teadmist ja tunnetust. Restoranis on ka maitseelamus tõenäoliselt vägevam, aga sedasi ise kokkama ei õpi (aga võib saada ideid).
Ise pole mitu aastat massööri, füsioterapeudi,spordiarsti ega kiropraktiku juures käinud. Spetsialisti juurest võib muidu häid nõuandeid kuulda ja seal töötab lisaks ka suurem lõdvestusmoment, kuid ärge riputage kergekäeliselt eneseusku varna.

Raivo

 
At 08:48, Anonymous Anonüümne said...

sõudeergomeeter vabastab teid kõikidest jamadest....i.

 
At 09:45, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 23:45, väga värvikas ja üksikasjalik kirjeldus. Lõpuks ka üks korralik sõnavõtt, kus on jagatud oma kogemusi, mitte niisama tühja prõõkamine (nt 23:12, 08:48). Eeskujuks kõigile teistele, milline peab olema väärtusliku kommentaari tase.

 
At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

Aga kas Raio *suurest puudisest* pildi ka saab? Sakala mehed panid enda oma küll juba veebi!

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

Tartu suusaringkondades sosistatakse, et pärast seda, kui kahekordne maailmameister Silver Eensaar oli sunnitud Raio Piirojale Virus alla vanduma, saatvat Pullerits tema asemel Piiroja vastu Tamsalus lahingusse Jaanus Laidvee, kellega ta sõitis MK-l teatesprinti. Protokoll näitab, et Laidvee oli MK-sprindis Piirojast ligi 14 sekundit kiirem.

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 10:55, Anonymous Rudolf, Elva linnast said...

Küsiks alandlikult härra Pulleritsu käest et kui ta suur reisimees on ja käinud Utahis ja Kalifornias, et kas ta Arisoonas on käinud ja seal 4 osariigi kokkupuutekohas (utah koloraado arisoona uus mehhiko)?

 
At 11:04, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 10:55, olen käinud korduvalt Arizonas ja Four Cornersis ka.

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

Tõsine rännumees

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Soovitan vaadata vesterni:

http://en.wikipedia.org/wiki/Soldier_Blue

Tõsielu faktidel põhineva filmi lõpus näidatakse, mida valged seal Ameerikamaal tegid, kuidas räigelt indiaanikogukondi maha tapeti, kuidas nad naisi vägistasid, lapsi retsisid ja skalpe võtsid, kellelegi ei halastatud, johhaidii, kui suure ohvrite arvuga üritus. Ning nüüd Pullerits käib seal maal mingit uusasunike sirgelt mahatõmmatud piiri nurki nautlemas. Johhaidii.

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Miks peab kommentaar olema väärtuslik???

Kui mees on üles kasvatanud vähemalt ühe terve ja traditsioonilisest peremudelist lugu pidava lapse, siis ta ei pea end igal hetkel netiavarustes tõestamas ja eputamas käima.

 
At 12:51, Anonymous Tiit, transvestiit ja keeglimängija said...

Traditsiooniline peremudel on ammu aegnud kui vanamoodne igand. Nii et pigem häbenege seda, mitte ärge käige sellega netiavarustes eputamas.

 
At 13:06, Blogger Priit Pullerits said...

Mõtte ja arutlusainet lisaks! Lugege seda:

Miks ma olen venelaste poolt?

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Õige Priit!
alati sinuga päri. Kunagi Kultuur ja Elus oli lugu tšehhi põrgust. Kes ei tea, siis googeldage. Seal pandi eesti ss-poisid piinapinki. Vene ohvitser tuli lõi korra majja. Ütles et "naših rebjat nelzja jebat". Et siis nõnda. Olen siiski vene imperialistliku mõttelaadi verine vaenlane.
Indiaanlastest kahju.

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Variant 1. Plastikust kanalkatoru(näiteks 150/200mm läbimõõdus). Sinna peale parketimatt ning asi Mäk-Aivari teibiga üle tõmmata. Väga hea aseaine kalli massaažirulli asemele.
Variant 2. Üks sokk(soovitavalt pestud), kaks tennisepalli. Topid pallid soki sisse ja tõmbad tugeva sõlme peale. Asendab samuti massaažirulli. Eriti hea selja masseerimiseks(pallid lähevad kahele poole selgroogu).
Variant 3. Massaaž

Ise kasutan variant 2´te ca 2-3 korda nädalas ning variant 3´e ca 2-3 korda kuus.

Heix

 
At 13:37, Anonymous Kuimet, vana treener said...

Paluks meilegi selline president. Räägib targalt ja otse südamesse. Ei liputa mingite petlike "lääne väärtustega"

https://www.youtube.com/watch?v=p5IpNXair7U&x-yt-cl=85027636&x-yt-ts=1422503916

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

Lukatš on korralik alfaisane. Räägib selgelt ja oraatorikunst tal väga tasemel.

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

oleks nagu seda juttu (PP artiklit venelaste fännamisest) kusagilt lugenud, paras dežavuu laks tabas.

Ise sain eile väikese "rõõmsa" üllatuse osaliseks kui väisasin taas üle paari nädala Pärnu külje all Raeküla suusarada. Lund isegi oli, ehkki mõnes kohas olid oksad-rohututid natuke väljas. Ent ei midagi jubedat. Aga hämmastas klassikaraja s..tt seis, nagu oleks kohati höövliga serv siledaks lastud. Tund peale suusatamiselt naasmist sain veits vist raja olukorra põhjustes ka selgust, kui trehvasin AK lõpus sellise klipi otsa (vt alates 30 minutist): http://etv.err.ee/v/paevakajasaated/aktuaalne_kaamera/saated1830/3c558f0b-a07d-48ab-a8eb-f5566218c1e5

Toredad penid, isegi peremees paistis tore, aga kas on vaja sedasi lammutada?

Toits

 
At 13:49, Anonymous Markus, sõtta ei tiku me said...

Tean üht harrastajat, ta nimi on Markus.
Veel hilisel õhtul ta suusatab Harkus.
"Suvel ratast, talvel suuska"
napilt poetab ja nina nuuskab.
See on Markus - kogu ta tarkus.

*
Härra Pullerits, kas me oleme Venemaaga sõjas? "Postimeest" ja Delfit avades jääb selline mulje.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Sorry, õige link siin: http://etv.err.ee/v/paevakajasaated/aktuaalne_kaamera/saated2100/9e5ce126-53e4-49d3-b130-6a107c984416

Toits

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Meie lukatš on Priit Pullerits.

 
At 14:17, Blogger Priit Pullerits said...

Taustauuring Tartu linnas tuvastas, et lugupeetud arst Ain, kes siin algul massaaži teemal sõna võttis, ei ole vähemasti viimastel aastatel ise kordagi massaažis käinud. Veelgi varasema aja kohta puuduvad usaldusväärsed andmed.

 
At 14:27, Blogger snaperski said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 14:28, Blogger snaperski said...

Priidu usaldus oma tohtrite (kui Rips ei lase joosta, siis ei jooksegi) ja massööride vastu on kiiduväärt.
Iga ärimees hindab sedasorti lojaalsust. Jagan pisut teistsugust kogemust.

2012 aasta suvel käisin eesti tuntuima “põlvedoktori” vastuvõtul. Ebameeldivatest kogemustest ei tahaks pikalt kirjutada, aga kokkuvõtlikult - nii sürreaalselt tujutut liinitööd ja probleemi mittesüvenemist polnud ma veel kohanud.
Sellest ajast peale (noh, tegelikult juba enne) olen ma vigastuste koha pealt olnud iseõppija. Seal, kus doktor haaraks kärmelt noa, tuleks lõikust kaaluda viimase vahendina või siis (nagu olin mina otsustanud) välistada see üldse.
Liigestest kõhretükikeste eemaldamine või siis ahhilka armkoe kraapimine on kogenud jooksjatel sagedasti kasutatav “esmaabi” võte ja spordiarsti jumalasõna vaevalt sellistel juhtudel kahtluste alla seatakse.
Jah, George Sheehan ütles kunagi õigesti, et jooksjate vaenlased on koerad ja arstid ning et viimaste juures käimist saab igatahes vältida (tigedate koeradega kohtumist alati ennustada ei saa). Ei pea minema ahhileuse kõõluse põletikuga ega põlvehädaga arsti juurde. Tean nüüdseks nii nende kui ka mitmete teiste vigastuste puhul, kuidas erinevaid raviviise kasutada, koormusi ümber mängida… spordiarsti juurde läheks vaid selleks, et operatsioonile saatmist korraldada. Aga kuna operatsiooni olen välistanud, siis...
Tunnen ju oma liigese-ja lihaskonna seisundit märgatavalt paremini kui spordiarst. Mainitud põlvearst sisuliselt tegi vaid põlvekedra allavajutamise testi ja minu valuaistingu põhjal oli tal diagnoos selge ja sellest hetkest alates ta mu juttu nähtavalt enam ei kuulanud. Kirjutas oma diagnoosi paberile ja Deep Relief geel + Vitamin D tabletid sai mulle kritseldatud.
5min vastuvõttu, 30 EUR visiiditasu. Pagana hea teenistus liinitöö kohta, kas pole?

Põlvedega enam selliseid probleeme pole, kuigi koormused on suuremad. Vigastused tekivad ja lähevad ja nende kaudu oma keha tundmaõppimine on huvitav protsess. Proovige!

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Tubli mees oled, senjöör Snaperski. Sinusugused self-meid-taadid on vist kaitseväelased ka?

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 15:22, Anonymous Karl Joakim said...

Massaaž on hea küll. Aga häid massažiste ei ole just palju.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Juhin tähelepanu, et blogi autor kustutab süüdimatult kommentaare, peaks vist Googlile avalduse tegema ahistamise, sõnavabaduse rikkumise jm. pärast Googli teenuste kasutamisel.

 
At 15:39, Anonymous Peeter, ilueedi said...

Ära sõber krigise. Blogi autor võib siit kustutada kasvõi kõik kommentaarid. Tema on kunn ja mitte üks anonüümne sitakott ei tule siia küsimusi esitama. Teiste sõnadega - Mister Pullerits isiklikult ütleb kes siin blogis on neeger ja kes mitte.

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Aga see Lukašenka repliik on klassika. Mitte ükski jobukakk ei tule hüppama ega Pulleritsu ja Scanpixi blogi kaaperdama. Konkreetse sõnaga mees igaljuhul.

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

Kommentaare ja sõnavabadust pole siinses blogi-laukas ühegi muu kasutustingimusega piiratud (õigustatu!) kui see tekst: "See sõltumatu blogi kajastab blogi autori hoiakuid, arvamusi ja eelistusi, v.a kommentaarid, mille eest vastutavad kommentaaride autorid!"

15:31 räägib seega tõsijuttu - kui seda täpsustavaid eraldi kasutustingimusi või poliisi pole blogi-laukale tehtud, siis ei ole ilma luba küsimata kommentaaride muutmine või kustutamine õige.

 
At 16:25, Anonymous Alfaisane said...

16:06, maga kaineks! Nii lolli juttu pole juba aastaid kuulnud.

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Sai juba mainitud, et blogi kuulub hr. Pulleritsule, kommentaarid talle mitte ei kuulu.

 
At 16:33, Blogger AinK said...

Lugupeetud Priit,

Tuletan veelkord meelde, et pole massaaži kohta sõna võtnud, küll aga sinu telepoe stiilis kirjutise kohta.
Aga taustauuringutega panid küll mõnekümnekordselt mööda, ma pole nimelt viimase 50 (loe viiekümne) aasta jooksul külastanud ei massööri, füsioterapeuti ega kiropraktikut.

aink

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

Mulle naabrimeeste tögamine meeldib, Priit võiks Aini rohkemki kaasata! Aga muidugi mitte nii, nagu tohri-Holdenit siia kaasatakase, vaid härrasmehelikult!

Ja seda lõbusam, et teised ei pea sellesse tögamisse enda nime alla panema, aga kaasa saavad tögada ikka!

Tegelikult ei segaks üldse, kui siin oleks kohustuslik oma konto alt kommenteerida. Teeks tögamise soliidsemakski. Aga kuni ei ole kohustust, siis teen nii, nagu võõrustaja lubab. Jänkid ütlevad selle kohta, et põmmpead tulevad sinna, kuhu põmmpäid kutsutakse: http://dashes.com/anil/2011/07/if-your-websites-full-of-assholes-its-your-fault.html
Kustutamise kohta samamoodi!

-sama jutt nagu viis aastat tagasi

 
At 17:12, Blogger Priit Pullerits said...

Lugupeetud arst Ain,

hea leheneeger ("Mister Pullerits isiklikult ütleb kes siin blogis on neeger ja kes mitte.") peab valdama võimalikult paljusid žanre, sh ka telepoe-stiilis tekstiloomet, kui on kihk seda nii nimetada, erinevalt näiteks arstist, kes näiteks magu opereerida oskavad, aga küünarnukihädadest jagu ei saa. Isegi nohust ja kurguvalust ei saa jagu. Need, muide, on seadnud mu osaluse Tamsalu maratonil suure-suure küsimärgi alla. Lugupeetud arst võiks nüüd teha ühe tõeliselt konstruktiivse teene ja öelda, kuidas homme õhtuks neist probleemidest lahti saada!

Kas teine 50 tuleb ka massaažita ära?

 
At 17:12, Anonymous Edmund said...

16:40, su jutt muidu õige, aga unustad ära selle väikse asja, et põmmpead - nagu nimetad - käivad väga sageli ka seal, kuhu neid mitte ei kutsuta. Käivad seal, kus on flow ja töllerdavad sellega kaasa, näiteks Viru tänaval - äkki õnnestub midagi näppu haarata, või populaarses blogis - saab kasulikku kõrva taha panna (või ka ise ära panna).

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanik Priit on hakanud Tartu massaažiasutusi külastama? Laulab siin sellepärast, et keegi pakub seal "tasuta" teenust?
Imesiklid on kõigil juba olemas?

 
At 17:28, Blogger AinK said...

Lugupeetud arst võiks nüüd teha ühe tõeliselt konstruktiivse teene ja öelda, kuidas homme õhtuks neist probleemidest lahti saada!

Kommentaar nr 3 variant b)

aink

 
At 17:32, Blogger Priit Pullerits said...

Kas siiski mitte pipraviin?

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

Polnud ju miskit kasulikku siin. Hakkame algusest võtma - Pullerits provotseeris Raiot, sai ta käest kotti, sai ka meene ja kahtlasevõitu võttega alandab süütut suusatajat. (Võitja üle kohut ei mõisteta, üldiselt, heas ausas spordis!) Minu jaoks on siin tõsiasja kordumine, et "põlvekõõluse-küürakas" on nii äksi täis, et talle jääb alati õigus, noh targemad annavad lõpuks järele. Imelik, et üks elatand spordimees tahab nooremaid vaimselt nüristada, milleks see vajalik on? Kogu ühiskonnas leiduva põlguse enese vastu pöörab ta oma vastaste peale spordis.

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Kuule, eelmine, sa ei taba ikka üldse asja biiti! Täitsa kuu pealt oled kukkunud. Kaks meest korraldavad siin sõbralikult nöökiva show, kus enamik oskab nautida pealtvaatajana mängu ilu, aga sa tuled nagu tõsiusklik ja hakkad siin puritaanselt õiendama ja õpetusi jagama. Vaene mees, sul pole ikka üldse huumorisoont, su elu on vist nii tõsine ja karm, et nutt tuleb peale.

 
At 18:33, Blogger Priit Pullerits said...

Tähelepanu: MILLINE ON OLUKORD TAMSALU-NEERUTI MARATONI RAJAL?

Korraldajate esindaja Vahur Leemets kinnistas reede õhtupoolikul mulle, et suurem osa rajast on väga hea. Eriti hea pidi olema lõik 1. TP ja Pariisi mägede vahel. Tagasiteel on siiski üks lõik, kus metssead on nii palju maad sonkinud, et sealt on rada servadest must. Leemets ütles, et paraku ei saa sinna ka lund juurde/peale visata, sest seda ei ole sealkandis eriti võtta. Viimased 10 km rajast on tema väitel nii head, et sellele osale ei teeks isegi vihm liiga.

Rada on selles mõttes pehme, et ei ole tugevaid jäiseid kohti. Lainetust väga suurt ei ole, sest rada on kihtidena kokku pressitud, ent ideaalselt sile, märkis Leemets, trass siiski ei ole. Ta avaldas lootust, et isegi juhul, kui peaks soojaks minema - reede õhtul siras sealkandis aga kuu -, ei tohiks rada ära laguneda.

Küsisin, kas starti võib minna võistlussuuskadega. Ta ütles, et tema teistele sellist soovitust anda ei saa, aga kui tema stardiks, siis küll võistlussuuskadega. Ta lisas, et kui silmad lahti hoida, ei tohiks suuskadega midagi hullu juhtuda, ka kive ei tohiks väljas olla.

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

18:24 jagab heasti biiti, rõõm näha, aga 17:46 on niii tüüpiline beeta, et kohe paha hakkas praegu seda lapsemeelset soigumist siit lugedes...
Võib kihla vedada, et lisaks muule on tegu ka vasakpoolsega, pakun et sotsiaaldemokraat. Palju õnne!

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

See nöökiv šõu on kuidagi pingultatud ju, vajab kõrvalist kõpitsemist.
18.24, ära muutu viimases hädas isiklikuks tühjalt kohalt ja anonüümselt:)

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

Kullafondi kandidaat:
Mister Pullerits isiklikult ütleb kes siin blogis on neeger ja kes mitte.

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

See nöökiv šõu on tegelikult isegi päris kohtlane, vajab hea näo tegemise oskust.

 
At 18:57, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits kirjamehena võiks tänase öö jooksul välja mõelda vastuse küsimusele, miks peab kirjades olema viisakas?

 
At 20:20, Anonymous manner said...

hindan Priit su teravmeelsust. paari viimase reaga tulid naerust pisarad silma:)

 
At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

Vello Leito aga ütles raamatus, et Ameeriks on tekkinud ülekaalukas enamus vaimselt ülalpeetavaid inimesi ja ülapidav vähemus e. eliit.
* Mis see blogi muud on, kui killuke Ameerikat.

 
At 21:00, Anonymous Anonüümne said...

Laidvee, Dr Rips, Vahur Teppan, Pärtel, Piiroja...
Pullerits, pagana pihta, on ju Tartu aktiivseim homoseksualist!
Naiste pildid on ainult kattevarjuks.

 
At 22:48, Anonymous Anonüümne said...

PP 300.- rikkam nagu niuhti. Aga oli ka hea küsimus.

Toits

 
At 00:35, Anonymous Anonüümne said...

Tamsalu maratoni teevad kaasa kaks 1937 sünniaastaga meest. Lp. PP, lugu nendest köidaks paljude tähelepanu.

 
At 02:25, Anonymous Anonüümne said...

On näha, et osadel on ebameeldivaid kogemusi arstidega, kus arstid jäävad hätta probleemide lahendamisega, ja SEE ON TÕESTI SUUR PROBLEEM. Paljud ei usu, aga 80 protsenti igasuguste tervisehädade põhjusteks on lihaspinged. Kirurg tahab ju alati lõigata, see tema töö. Ortopeed vaatab, kui luud on terved, siis soovitab jalatsile sisetalda. Perearst soovitab fastum geeli või mõne muu asjaga määrida, ja neuroloog tahab kohe teha Kenalogi süsti, kui näpud tuimad. Tihti soovitatakse ka Tramadoli ja muid tugevaid valuvaigisteid-see tablettide tarbimine on meie ühiskonnas väga tõsine probleem. Meie paljud arstid on nagu tuletõrjujad, nad tegelevad tulekahju kustutamisega, mitte aga põhjusega. Aga miks nad ei tegele põhjusega? Uskuge, väga paljud arstid ei oskagi tegeleda sellega, sest neil pole teadmisi selles osas. Võib tunduda, et füsioteraapia/massaaž on üsna palju seotud arstiteadusega, kuid ainuke sarnasus on see, et mõlemad valdkonnad õpivad anatoomiat, ja peale selle sarnasus ka lõppeb.
Samuti on ka väga palju kehvasid massööre, kehva massööri tunnuseks on kaks asja; Ta ei masseeri piisava tugevusega. 2.Kehv massöör masseerib ainult selga, reie pealt, reie tagant ja natuke kaela ka.
Vaja on masseerida kogu keha-käed, reie ja sääre välisküljed, tallad jne. Kõike tuleb teha spetsiifiliselt, siis on ka tulemus, kui seda ei tee, siis ka tulemust pole. Järgige ühte lihtsat reeglit, kui teil kuskilt valutab ,pange käsi peale, ja kui lihas on nö lõdvas olekus tugev, siis on midagi valesti, ja see vale ongi lihaspinge! PINGET EI SAA KUNAGI AGA RAVIDA ROHTUDEGA, SEE ON NÖ ENESE PETMINE, MINGIKS AJAKS VÕTAB VALU ÄRA, AGA PINGE EI KAO KUHUGI, JA ÜHEL HETKEL TOIMUB MIDAGI, SEE MIDAGI ON NT REBEND, VENITUS JNE, SEE ON TÕSINE PROBLEEM.
Andke nüüd tuld, kes tahab vastu vaielda.
Ja veel, eesmärk pole arste maha teha, on ka väga pädevaid arste, aga kahjuks enamik lihaspingetest siiski midagi ei tea!!!

 
At 10:02, Anonymous Anonüümne said...

Täna peaks juba igaüks teadma, et meie arstid on ettevõtjad, mitte heategijad. See tähendab, et optimeeritakse igatviisi kulude - tulude suhet. Ja pahaks pole mõtet neile seda panna. Tuttavad meedikud laiutavad käsi - midagi pole teha, süsteem sunnib. Ainuke võimalus ongi ise targaks saada või usaldusisikust meediku abi kasutada. Et oskaksid arstiga vaielda, kui see täitsa mööda paneb.
Massaaz on suures osas enesepettus ja enamik massööra on lihtsalt head psühholoogid. Lihtsate koduste vahenditega, millest esimene on oma keha põhjalik tundmine, nagu siin ka juba üks eelkommenteerija kirjutas, saab paljud hädad ära hoida. Saun, venitusharjutused trenni lõpus, kord nädalas spaa külastamine, ujumine - kõik need vahendis on kordi odavamad ja efektiivsemad kui tavatasemel massaaz. Tõepoolest on ka tippmassööre, kes tõesti aitavad, aga nende teenuseid tavainimene osta ei jõua Ja pole mõtetki. Nohu vastu aitab garanteeritult meresoolaveega nina loputamine.

 
At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

Ma tean üht tublit meest, kel nimeks Ants.
Ants on kuulus kiropraktik-hiromant.
Ta mudib meeleldi te selga.
Rahakotti ärge jätke selga!
Sest muidu välja tulles kotis olukord on nati sant.

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

Nii arstid, kui ka massöörid peavad olema ka ettevõtjad, see loogiline, aga küsimus on kvaliteedis, KUI PAKUD JAMA, SIIS EI OLE SEE JU NORMAALNE. Kahjuks enamik arste ei tea lihaspingetest midagi, see ei tähenda, et nad halvad inimesed on, NAD LIHTSALT EI TEAGI, JA VASTUS ON SEE NAGU RÕHUTASIN EELNEVAS KIRJAS, MEDITSIIN JA FÜSIOTERAAPIA ON VÄGA ERINEVAD ASJAD!! Kui öelda, et massaaž on enese petmine, siis sa pole kvaliteetset massaaži saanud. Ja ära võta alati ka nimede järgi, et tema on kuulus jne, paljud nö kuulsused jäävad jamadega kohati hätta, aga neil hea turundus olnud. Nõustun, et saun ja ujumine ok, aga see sõltub ikka seisust. Kui inimene ,kes ujub lihtsalt konna, ja pead vahepeal vee alla ei pane, pea nö ainult kuklas, siis tehke 40 min ja näete, kui kinni hoopis kael on. Venitused on väga head , aga sõltub seisust, KUI LIHAS ON NII PINGES, ET VÄIKSED TÜKID JUBA LIHASES, SIIS VENITUSTEGA EI LAHENDA PROBLEEMI. Massaaž ja venitused on füsioteraapia kaks väga olulist osa, mis täiendavad üksteist.
Need massöörid, kellel ruumis on viirukid ja Tiibeti muusika, siis need on kindlasti soolapuhujad, nad võivad su RÄÄKIDA KA PEHMEKS, JA NÕRGA ISELOOMUGA INIMESED USUVAD KA SEDA, SEST USUL ON JU SUUR JÕUD. Kvaliteetse massaaži teenuse juures nii pole, ennem massöör teeb põhjaliku tervise uuringu, ja siis hakkab spetsiifiliselt masseerima, mitte ainult SELGA. Selja probleemid saavad alguse JALGADEST, KAHJUKS PALJUD INIMESED ALAHINDAVAD AGA JALGU!

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Vabandan kõrvalepõike pärast, kas vastab tõele, et Martinson on Postimehest lesta tõmmanud? Kui jah, siis tuleks ka Pahv ja Mehine allatuult lasta - ei saa nad hakkama korüfeedega, ega noortega. On aeg! On aeg Priidul sporditoimetus üle võtta. Mehed, kas toetate?

 
At 14:09, Anonymous Martin *** said...

10:02, kas lisaks arstile peaksid ka õpetajad olema ettevõtjad? Politseinikud? Tuletõrjujad?
(Prostituutide ja ajakirjanike kohta ma ei küsigi.)
Tean mitutki arsti, kes EI TAHA olla ettevõtjad. Nemad ütlevad, et nemad tahavad aidata inimesi. Kummaline?

*** Mida tähendavad tärnid nimes? Tegu on kogemustega kommentaatoriga, autoriteediga, kelle sõna loeb

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Martin, sa räägid nii teemast mööda, kui mööda veel rääkida saab.
Ütle, kuidas saab arst või füsioterapeut mitte ettevõtja olla? OK, KUI TA ISE POLE SEDA, SIIS TA TÖÖTAB KELLEGI ALLUVUSES, JA SIIS NÖ JUHT ON JU IKKA ETTEVÕTJA, SAMUTI ON JU KA ÜLIKOOLI KLIINIKUM ÜKS SUUR ETTEVÕTE, TERVE ELU ON ETTEVÕTE, KA RIIK PÜSIB KOOS TÄNU ETTEVÕTLUSELE. KUI SA SEDA EI AKSEPTEERI, SIIS MUL ON TUNNE, ET SA ELAD ROOSAD KLAPID PEAS.Vahe on selles, et on aus ettevõtlus, ja mitte nii aus

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Martinson on Delfis sellest nädalast. Võid kuulata ka viimast "Mehed ei nuta" saadet, kus käsitletakse teemat ja kus üks mees teeb jälle omapäraseid avaldusi.

 
At 14:58, Anonymous Martin, intelligent, Tallinn said...

Rõivas, Reinsalu, Siim Kallas, - kelle käes meie riik on ja on viimased kümme aastat on olnud - on väga ettevõtlikud mehed.
Nad on meie ühise riigi rahaks teinud.
Päts oli ka ettevõtlik mees. 1940. aastal.
Vello Leito aga kirjutab, et peab olema teisiti.
Oma riik, mida ettevõtlikud mehed ei saaks rahaks teha.

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Info maratoni trassilt Raigu-Pariisi-Raigu.
1 Raigu TP järgne põllu osa-lumikatte paksus üsna korralik ja rada lai, kuid vägagi pehme, nii et kepid vajusid kogu aeg läbi. Samuti oli see täna ka tugev vastutuule lõik.
Järgnevad metsasihid üsna heas korras, kuid teeületusjärgne umbes 2km lõik autoga rööpasse sõidetud (kohati oksarisu rajal).
Neeruti matkarajale ja baasi radadele jõudes rajapõhi üsna korralik, kepid läbi ei vaju, rajad ei laineta ja lumepuudust ei olnud.
Neeruti järgne üks metsasiht on kannatanud lumepuuduse käes ja sinna on kantud ohtralt lund, rada üsna kitsas ja konarlik, kuid suuska ei lõhu.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Näe Martin on Vello Leitoni jõudnud. Tubli Martin, sinust saab asja. Jätka samas vaimus!

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

"Ajavõtusüsteemi eest vastutab firma nimega Siwidata ja meil polnud rikkega midagi pistmist,“ selgitas EMi korralduskomitee esimees Aivar Nigol ebaõnnestuval suurvõistlusel toimuvat.

Publiku puudumise eest vastutab meediapartner PM.
Tavapäraselt lund ja vihma täis sadanud kaamerate objektiivid on vaenuliku ilmateenistuse süü.
Ja nõnda edasi.

 
At 18:26, Anonymous Martin said...

Vello Leito.. On üks korraldaja-harrastaja Holden, kirjutab oma blogis, et käis Venemaal maratonil. Olevat täielik peldik. Korraldus ja elu Venemaal.
Samas Holdeni vend olevat Soomes tööl. Mis ta seal ikka teeb, kui soomlaste peldikuid koristab. Võib-olla teeb head tööd: Tuppi peldikud on alati tipp-topp! Olkaa hyvää!
Võib-olla on Holdeni vend isegi Soome Peldikupuhastajate Ametiühingus saanud asjapulgaks (immigrantidel sageli on püüd end mõnes kohalikus seltsis upitada).
... Pikk, pikk tee on meil veel tegeliku iseseisvuseni, kirjutab Leito ja tal on õigus.

 
At 20:09, Anonymous Loitsu Olga said...

Kas ennustame esivõitluspaari Tamsalu kohti ka?
Teen otsa lahti ja pakun, et Piiroja on napilt esisajas ja PP esisajast väljas, aga mitte palju.

 
At 20:22, Blogger Priit Pullerits said...

No mina ennustajate asemel ei jätaks kahe silmale ka seda varianti, et ma üldse ei stardigi. Tervis...

 
At 20:49, Anonymous Sink Evald said...

Ära stardi Priit. Hoia tervist. Võidumees oled sa niikuinii.

 
At 20:53, Anonymous Loitsu Olga said...

Ei pendel, vurr ega põleva loorberilehe pragin ennusta PP eemale jäämist homsest maratonist.
Priit, väike sügelus kurgus on tõusva vormi tunnus!
Kõik on ok.

 
At 21:57, Anonymous Pendliveelix said...

Pendel näitab, et PP on homme stardis.

 
At 22:23, Anonymous Anonüümne said...

Niipalju võiks ikka teada:
http://elu24.postimees.ee/2623768/suri-pendlimees-veeliks-jalakas

 
At 00:49, Anonymous Anonüümne said...

Naprapaatia http://fi.wikipedia.org/wiki/Naprapatia
Väidetavalt 3 x tõhusam kui ortopeedi juures käik.

 
At 07:49, Anonymous Anonüümne said...

König Ludwig Lauf live:


http://www.swixskiclassics.com/livecenter/live-center-event-6-2015

 
At 12:28, Anonymous Murakas said...

Järjekordne konarlik ja piinlike kirjavigadega tekst Jooksuportaalis. Kuidas "sportlased" emakeeles nii kehvakesed küll on?

Suur ja väie algustäht. Eestlane, kalevlane, täppsportlane on siiski väikese tähega. Sellest on ka varem juttu olnud, kuid nähtavasti ei hakka külge.

Sellised talvised sisemaratonid on pigem fun.
Eestikeelsed sõnad ka ammu ununenud. Jeeee. Mida ütleks intelligent Martin asja kohta?

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

Piiroja 98 Pullerits 140

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Post on ilmselt juba teel.

 
At 14:42, Anonymous Martin said...

Hea 12:28,
kui kõik nii südamega eesti keele püsivuse pärast muret tunneksid, oleks J. Liivi, V. Kingissepa, V. Leito romantikute unistustel isegi realiseerimisšanssi.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Pakis 400 g Rakvere värsket hakkliha? Aura keskuse jõusaali kinkekaart?

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

"kuidas möödus rahvasportlase esimene Tartu maraton; mida silmas pidada külma ilmaga trenni tehes; miks võiks minna räätsamatkale; kui sensuaalne ja kriglik on Argeniina tango; mis asi on tahtejõud ning kuidas lapsele trenni valida. Ajaloorubriigis meenutame suurt Soome suusameest Juha Mietot; kirjutame sellest, kuidas sündis Eesti spordiajakirjandus ning Eesti spordifotograafia raudvara Lembit Peegel avaldab killukese oma kullafondist."

Tuleb meelde ammune ajakiri "Mees". Selgus, et inimesed, ka mehed, on erinevad, komplotti, mida kõik osta viitsiksid ei saagi teha.
Ajakirja "Sport" saatus saab olema nagu Pulleritsu "Favoriidil".

 
At 15:40, Anonymous Arts, Kuremaa, Jõgeva mk. said...

"Ajakirjas küsime Raio Piiroja käest, miks läheb jalgpallur pärast kohtuniku tehtud otsust (näiteks kui on määratud kollane kaart
või karistuslöök) vaidlema, kuigi on teada, et 99,9% juhtudest kohtunik oma otsust ei muuda? Mida teie asjast arvate?"


Ei koti üldse. Ajakirja "Pehmo", kui selline oleks, ostaksin.

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

Ajakiri "Sült"

 
At 17:25, Anonymous Kaarel, Põlvamaa said...

Olge mureta. Küll Priit veel kammbäki teeb. Nii uue ajakirja nöol, kui suusa- ja jooksuradadel. Kas mõni sitakott julgeb muga kihla vedada?

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

RP 2 : PP 0

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

Kui juba seisu fikseerimiseks läks, siis:
PP 140 : RP 98

 
At 18:10, Anonymous Korvpallur, kolmesed on lemmik said...

17:35 räägib tõtt, aga siiski pooltõtt.
Täpne sott näeb välja nii:
PP 256 : RP 183

 
At 18:24, Anonymous Bruuno said...

Täpne sott on hoopis
PP:7845 RP:98
PP:7845 Kogu maailm:231

 
At 19:10, Anonymous Anonüümne said...

"Eesti karikavõistlustel kiiremad Allar Lamp ja Liina Tšernov" /JOOKSUPORTAAL

Teistest kiiremad? Kõigist kiiremad? Kiireimad?

 
At 19:15, Anonymous Anonüümne said...

Liina Tšernov kõlab nagu Conchina Wurst. Me peaksime venelastele nimede grammatlised sootunnused säilitama. Jah, eesti kelles ega Suures Jumaluses inglišis neid ei ole. Kuid mehe ja naise vahetegemisel on siiski sügav mõte (mida meie homostunud kultuur kahjuks enam ei taba).

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

19:15 paned pada (või oled liiga noor?)
Eestlastel on kombeks peres siiski täpne perenimi säilitada, ehk naiste nimele ei lisata -a lõppu.
Seega Liina Tsernov on igati korrektne.

 
At 20:40, Anonymous Valdek, amatöör said...

Mehed ärge munege vaid kirjutage kommentaare. Kõik see kibestumine mis n/v kogunenud valage välja. Suusablogis on enese väljendamise vabadus tagatus. Härra Pullerits isiklikult valvab selle üle.

 
At 20:50, Anonymous Räämas silm, soolapuhujate usaldusühingu vanemkuraator said...

Loitsu Olga ennustas kõige täpsemini, võiks isegi öelda, et täpselt. Kiidame Olgat ja jääme põnevusega ootama Alutaguse soolapuhumisi.

 
At 20:55, Anonymous Anonüümne said...

19:28 eestlased ei kasutanud perenimesid. Lembitu aegadel. Eestlastel on kogu aeg olnud talu või küla nimed.
Perekonnanimed võeti kasutusele sakslaste eeskujul. Seetõttu ei maksa puhuda iba korrektsusest. Põhimõte olgu ikka, et eestlasel eesti nimi. Venelasel vene nime, araablasel araabia nimi jne. Maailmas on sadu rahvaid, me ei jõua neid kõigi eesti nimeruumi pöörata niikuinii. See aga, et eestlased võtavad endale värdinglaslikke eesnimesid uuemal ajal - massiliselt - tuleks kiiresti ära lõpetada.
19:15

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

Pea-asi, et kasvatatate endale sama ilusaid, tarku ja tugevaid tütreid nagu too Liina; siis on korras, isegi kui ristiema nõutas nimeks Älish-Chryslõõna

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

21:03 teravalt paned. Tubli mees.

 
At 21:18, Anonymous Anonüümne said...

Priit on kunn ja tema võidab alati.

 
At 22:22, Anonymous Juhani, 45, kogemustega spordisõber said...

Priidu parimad sõidud on sõidetud. Kehast kange, jõudu pole, koordinatsioon veab üha rohkem alt. Langeb grupis vaikselt tahapoole.

 
At 22:51, Anonymous Anonüümne said...

http://rahvahaal.delfi.ee/news/uudised/psuhhiaater-miks-te-siis-ei-jookse-kui-see-alati-aitab-kui-te-nii-tark-olete?id=70696159


pole paha lugu, räägib paljudest meist. Liikumine kui narkots jms

 
At 23:39, Anonymous Alar said...

Meeste "hierarhias" kohti järgi anda pole Pulleritsule ilmselt meeldiv.

 
At 00:25, Anonymous Anonüümne said...

Hea Alar, meeste hierarhia pannakse paika Suurel Sõidul, sinna on veel aega.
Kõik enne seda on ettevalmistus ja katsetused (testimine) pühaks hetkeks.
Seega ärme kiirusta sündmustest ette.

 
At 07:07, Anonymous Anonüümne said...

Olulised on Väikesed Võidud. Suur Sõit kotib vaid Suurt Ajakirjanikku, ja sedagi vaid juhul, kuid ta Endist Jalgpallurit seal võidab.

 
At 07:54, Anonymous Anonüümne said...

Priit,kurat sa said N50 naiselt ka suhkamit.......

 
At 09:28, Anonymous Anonüümne said...

Suur Sõit loeb ja on lugenud alati, nii juba 50 aastat.

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Olulist:
Võõrvõimu käsilased ja isamaa äraandjad

 
At 10:34, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin estoloppet.ee kommentaare sõidu kohta. Papid kurdavad, et ei jaksanud mööda sõita ja see olevat ees sõitjate viga. Ja grupi ees töö tegemine polevat hästi koordineeritud olnud (eessõitjat välja ei vahetatud, aga millegipärast vajus ta tempo alla).

Ja siis lugesin peale Zilmeri suusapäevikuid. Intervjuust Tamsalu-Neeruti naiste võitjaga: "Ja muidugi need avatumad tuulised lõigud, kus tahtnuks mingi meestekamba varjus sõita, aga neid polnud ja pidin vahepeal päris üksi loodusjõududega maadlema." No kuulge, härrasmehed..

 
At 10:43, Anonymous Mihkel, Meegaste tagatare said...

Küsimused abivalmis meediakontaktile seoses Tartu Maratoniga. Esiteks - hetkel on puudulikud lumeolud Palu-Hellenurme vahel, mujal kannatab sõita ja lubab külma. Kas Tartu Maratoni korraldus kaalub rahakotiraudade avamist ja selle jupikese jaoks kunstlume tootmist, et suusapidu saaks täies mahus ja kurnatustpakkuvalt toimuda? Teiseks - kui rahakotirauad hoitakse kinni, siis kas raja pikkuseks tuleb 46.5km või kaasatakse mõni uus lõik, erutavaid Kekkose juppe või mõni uus põld?

 
At 13:20, Anonymous Johani said...

Kui sinust Virus meest pole, ega sa siis ka Suureks Sõiduks end paremasse seisu enam ei aja.
Pulleritsu puhul, jah, võimalik, et vennikese reputatsiooni (räbalate) päästjaks saab taas ilmataat.

 
At 13:23, Blogger AinK said...

Priit, kurat sa said N50 naiselt ka suhkamit.......

See on väike häda selle kõrval, et Postimehe esisuuskuri tiitel oli väga tugeva surve all, vaid napp minut ja 11 sekundit päästsid.

aink

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Mihkel, 10:43. Siit saab TM rajainfot: http://www.delfi.ee/a/70700093

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Uisk ju hirmus põlveväänaja, mõistlik lähenemine.

 
At 14:04, Anonymous Iida Ingemari tütar, alfaemane said...

See on ju ainult tore, et Priidule on tekkinud" Postimehes" tõsiselt võetav konkurent. Olen kindel, et tugeva koduse konkurentsi viljastavates tingimustes teeb Priit veel sellel hooajal olulise arenguhüppe. Sellise mis lubab tal vastu seista praeguste ja endiste jalgpallurite esiletõusule Eesti suusataaevas. Tegelikult on huvitav kuidas blogiperemees oma taaskordset allajäämist jalgpallurile kommenteerib ja vabandab?
Enam levinud variandid oleks:
1) Tuul oli vastu
2)Päike paistis silma
3) vastane oli tugev
4) argumenteerida kehvale suusale ja füsioloogiliselt sobimatule rajale.
5)inventari purunemine.
6)rajalt ära eksimine.
7)apelleerida põdurale tervisele ja kehvale vormile.
8)Starti hilinemine.
9)Distantsi pikkuse ja rajaprofiilimitte teadmine.
10)kõht läks tühjaks.
11) Kakahäda tuli peale.
12) Laskumistest tagumikupeal allatulek.
13) Kimbutasid kõik hädad korraga.

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

https://tartumaraton.ee/et/uudised/2015/02/02-1/

 

Postita kommentaar

<< Esileht