kolmapäev, veebruar 04, 2015

Pullerits: Kuidas te, mehed, end käest lasete? (Ja kes ajas Piirojale kärbseid pähe?)

Mõnikord kuuleb tõde suisa ootamatus kohas. Näiteks Tamsalu maratoni teises, Pariisi toitlustuspunktis. Seal jõudis mulle raja kõige järsemast mäest laskudes järele Madis Torim (nr 198) Sparta spordiseltsist, kes möödudes, kui parajasti joogitopsi haarasin, hüüdis: «See, mis sa massaaži kohta kirjutasid, oli täitsa õige!»

Muidugi oli. Kuidas saab selles üldse kahelda? Kahtlejaid on igatahes vähemaks jäänud. Eelmise nädala neljapäeva kirjutis «Kuidas ma paljastasin Raio Piiroja suure puuduse? (Ja teie oma ka!)» mõjus nii mõnelegi kui äratuskell. Tean neid, kes suundusid pärast selle lugemist massööri juurde.

Ise läksin samuti esmaspäeva hommikul taas massaaži. Ja ma ütlen teile: mehed, pagana pihta, te ei kujuta ette, mida üks 46-kilomeetrine suusamaraton teiega teeb! Või mõni muu samas mõõtkavas mõõduvõtt. Ma ka hästi ei kujutanud, aga massaažilaual sain sellest valusalt ja kujukalt aru.

Õhtupoolikul pärast maratoni, kui asusin toenglamangus kätekõverdusi tegema, tundsin juba neljanda-viienda korrani jõudes, et tont võtaks, parema küünarnuki kandis teeb valu. Arvasin, et olen jälle mingit närvi või lihasrakku või kõhre või kõõlust vigastanud. Aga ei! Nii kui palusin asisel harrastaja tasemel (paar meetrit alla 50 meetri) kettaheidet harrastavat Priit Päkkot, et ta mu paremat kätt vaataks, lausus ta, olles seda vaid paarist kohast kergelt mudinud, et käsi on totaalselt lukus. Ja see ei olnud lihtsalt niisama jutt – oligi lukus! Tundsin seda iga keharakuga, kui ta käe kallal tööle asus. Mõned punktid tegid lausa põrguvalu.

Kõige hämmastavam oli see, et enne Tamsalu maratoni tundsin end tänu eelmistele seanssidele väga kergelt ja lõdvestunult. Näis koguni, et isegi uni on paranenud (kui kurguviirusest põhjustatud kipitust mitte arvestada). Ent kõigest üheainsa võistlusega olid nii käed kui jalad taas pingesse läinud. Jah, lasin Päkkol katsuda ka säärte väliskülgi, neid, mille pingesse minek ei lubanud omal ajal massöör Lauri Rannama sõnul Andrus Veerpalul korralikult vabatehnikas sõita, sest jalad olla läinud säärest krampi. Sain aru, et mul on säärte välisküljed pärast Tamsalu maratoni samuti tugevasti pingesse tõmmanud.

Päkko töötas mu parema käe kallal, peamiselt vaid küünarnukist randmeni, tunni ja veerandi. Jõudu ja põhjalikkust tal jagub, selles ei maksa kahelda. Jah, igal juhul läksid käe seisund ja enesetunne paremaks. Aga pange tähele: me saavutasime tunni ja veerandiga mõningase paranemise ainult poolel käest. Päkko rääkis, et käsi enam-vähem normaalseks saada, võib kuluda kolm seanssi.

Ja nüüd mõelge: kas te tõesti loodate kõigest pooletunnise või kas või tunnise ülekehamassaažiga oma pingeprobleemidele leevendust saada?

Kahjuks paljud alahindavad massaaži. Raio Piiroja, selle talve harrastussuusakomeet, kirjeldas mulle: «Kui Norras mängisin, väitsid füsiod ja arstid täie tõsidusega, et nad ei näe vajadust, et klubis oleks massöör. Väideti, et puudub igasugune meditsiiniline tõestus massaaži kasulikkusest sportlasele.» Mis te arvate, kas Piiroja nende juttu kuulas ja arvestas? Oh ei! «Pidin oma kulul massööri juures käima. Eesti koondise juures on meil samas väga head massöörid ja arstid. Kas Norra suusatajad käivad massaažis?»

Ei tea, aga arvan, et käivad küll. Sest muidu nad ei suudaks nii hästi sõita. (Võrdluseks: kus on massaaži mittehindav Norra jalgpall võrreldes Eesti jalgpalliga? Viimati, nagu mäletan, tegi Eesti Norrale tappa, ja seda Norra koduväljakul.)

«Koondise juures ja teistes Eesti klubides on massöörid väga hinnatud,» kinnitas Piiroja.

Tegelikult, olgem ausad: mida vähem te massaažis käite, seda parem mulle. Ja Piirojale samuti. Siis jõuate varem või hiljem selliste lihaspingeteni, et teie konkurentsivõime alaneb kolinal. Mehed, ärge laske end käest!

Norra füsioterapeudid ja arstid on järelikult lihtsalt lollid. Sorry! Ent olen valmis oma sõnad tagasi võtma siis, kui mõni asjatundlik arst siin oma nime all avalikult kuulutab, et tema samuti sportlastele massaaži ei soovita, ja lühidalt põhjendab, miks massaaž on mõttetu ja kasutu.
******
Priit Pullerits at the confluence of Green and Colorado Rivers, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 27. aprill 2012. Pildistanud Jaanus Laidvee. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Argo Rohtmets lõpetas Tamsalu maratoni 32. kohaga. Foto autor: Marianne Loorents, Virumaa Teataja / Scanpix
Foto 2: Medõelikult valges riietuses Õnnela Raudsepp ja Kristiina Ojuland jagasid Tamsalu maratoni lõpetajaile kandikult glükoositablette. Foto autor: Marianne Loorents, Virumaa Teataja / Scanpix
Foto 3: Nagu rahvasuus öeldakse: saab suu seks. Kes saab Tamsalu finišialas suu seks? Foto autor: Marianne Loorents, Virumaa Teataja / Scanpix
Foto 4: Tamsalus langenud mees. Saab kõrvalist abi. Foto autor: Marianne Loorents, Virumaa Teataja / Scanpix
Foto 5: Kõik on jäänud rajale. Tamsalus piirde najal. Foto autor: Marianne Loorents, Virumaa Teataja / Scanpix
Foto 6: Pavo Raudsepp, endine Eesti tippsprinter, nüüd Tamsalus pillimees. Foto autor: Marianne Loorents, Virumaa Teataja / Scanpix

119 Kommentaarid:

At 08:14, Anonymous Anonüümne said...

väga õige Priit!
See kuidas massaažist lugu ei peeta on täielik pornograafia! Aga ise teavad!

 
At 08:27, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Lasen vahest oma eidel ennast lihahaamriga pehmeks taguda, teeb olemise pehmeks küll.
Aga no mingid mehed kuskil üksteist mudivad, jube kahtlane värk.
Mina lasen ennast mudida ainult oma eidel ja Ohhoota tüdrukutel.

 
At 08:28, Anonymous Anonüümne said...

Nu pogodi, aga ise teavad, õige! Aga ise teavad, need minu võitjad, küll nad ise teavad. Ise teavad!

 
At 08:42, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 08:44, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas jäi nende TÜ biokeemikutega eelmise loo juures? Kes mida kui palju tinistas?

 
At 09:05, Anonymous Anonüümne said...

Kõigepealt ajas Priit Piirojale kärbseid pähe, helistades talle ja aru pärides. Nüüd, kui selgus, et blogilugejad seda taipasid, ajab pealkirjaga (sulgudes) lugejaile kärbseid pähe. Mees on plindris ja ma kahtlen, kas on üldse haige, see on ainult kaastunde väljameelitamiseks.
*Eelmise kommentaari eemaldas jultunult, kus vihjasin, et massaažis võib kõvaks minna.

 
At 09:12, Anonymous Eduard said...

Õnnela Raudsepp on kaunis naisterahvas.

 
At 09:23, Anonymous Anonüümne said...

PP ei ole ju sportlane, ta teeb spordi kaudu poliitikat, et viimnegi jõuline eestlane viiks oma nõu ja aruraasu tema palge ette, annaks ära lõpuks kõik. Koššeri maailmavallutuse plaan.

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP on selle ühingu liige?:
http://et.wikipedia.org/wiki/NSA

Närvilisemaid kodanikke kuulatakse vist juba ammu pealt. Ja sport on siin ainult kattevari millelegi hoopis laiemale. Kui USA-st on öeldud, et tee sporti kuni saad; kui kõõlus katkeb, saad tasuta uue kullatud vedrusüsteemiga puujala, mis ise liigub, vinnastub, suusatab, helistab.

 
At 10:56, Anonymous Martin said...

Pärtli uus "ameeriklane"...
Ajakirjanik Pullerits ja ajaloolane Pärtel ei jäta kahtlust, kes on nende ideoloogilised leivaisad.

 
At 11:15, Anonymous kehakultuurlane, Kägu. said...

Mina krt aru ei saa kuidas kannatab üks tösine alfa isane, seda et teine mees teda mudib ja kabistab? Käin ise ka vahel massaazis ja pean tunnistama, et on äärmiselt meeldiv ja löögastav kui kena ja noor tütarlaps sind mudib ja silitab. Kord ei oli salongis pakkuda ainult meesmassöör. Vastumeelselt nöustusin. Väga ebameeldiv kogemus. Kuigi ta masseeris oskuslikult ja hästi, oli ikkagi kuidagi halb aura. Sellest ajast peale olen ma meesmassööre vältinud. Üks köik kui kuulsad ja kiidetud nad ka poleks..

 
At 11:35, Blogger Pärtel said...

10:56
Mis on sellel, et ameeriklased teevad mahukama ja mugavama auto odavama raha eest kui eurooplased, pistmist ideoloogiaga?
Dodge Grand Caravani soovitan soojalt kõigile, kel on vaja pidevalt tarida (lisaks lastele) ka suuski, rattaid vms spordivarustust, ja kes ei taha üüratuid summasid kulutada X5 või XC90-taolistele ülehinnatud staatusesümbolitele.
http://www.cars.com/dodge/grand-caravan/2011/snapshot

 
At 11:47, Anonymous Karl Joakim said...

Pärtlil sajaga õigus. Kuigi ameerika autod ei ole nii mugavad, aga hind on normaalne, noh peale seda kui euro alla käib siis on meil kallis osta seda samuti aga süüdistada Priitu ja Pärtlit ameerika kintsu kaapimises on siiski ülekohtune ja eba eetiline.

 
At 11:55, Anonymous Käo Jaan, kehakultuurlane ja homofoob. said...

Seltsimehed! Kujutlege, et te olete massöör. Teile teeb koostöö pakkumise Venemaa naiste suusakoondis ja Venemaa rammumeeste liit. Kumma te valiksite? Muide valisin riigiks just nimelt Venemaa, sest see on üks väheseid riike, kus niiöelda sootunnused ja seksuaalne orientatsioon paigas, lisaks on see ka härra Pulleritsu lemmik riik.
1) Kui te vastate küsimusele, et vahet pole töö on töö ja valiksite tööandja, kes rohkem maksab, siis olete te ilmselt nn biseksuaal. St te olete nn "tuleviku inimene" kes ei vali oma partnereid mitte sootunnuste vaid inimlike omaduste järgi.
2)Kui vastate, et oleksite pigem töötu, kui et soostuksite päevast päeva mingeid mehemürakaid kabistama. Oleksite nõus kenasid noori naisi väiksema tasu eest või hoopis ilma rahata masseerima, sest see oleks töö mis pakuks teile röömu, rahuldust ja naudingut, siis olete te puhastverd heteromees. Te olete alfaisane ja mees sõna otseses mõttes.
3) Neile kes valisid meeste koondise on mul ainult üks küsimus, kas te usute, et maailmas leidub mõni tõeline heteromees ja alfaisane, kes suudaks ilma tülgastuseta hinges päevast päeva oma sookaaslaste ihu mudida?
Nüüd te siis teate ,mida ma arvan meesmassööridest, kes mehi masseerivad.

 
At 11:57, Blogger Priit Pullerits said...

Toetan täiega Pärteli kriitikat Rootsi ülehinnatud nn staatusesümbolite pihta. Ja selles toetuses on ka üksjagu ideoloogiat: Rootsi on nimelt üks nõmedamaid riike, mida tean - nad arvavad seal iseendast nii kuradima hästi, aga samas ei suuda nad ausalt tunnistada, kes ikka olid need kuus meest, kes vägistasid Viking Line'i Amorellal rootslanna. Silmakirjalikud tolad!

 
At 11:59, Blogger Priit Pullerits said...

11:55 - minu lemmikriik on Eesti. Teisel kohal on USA. Sellega edetabel ka piirdub ja lõpeb. Mingi Venemaa sinna küll ei mahu.

 
At 12:10, Anonymous Kägu said...

Kuid kas ei olnud see lugupeetud ajakirjanikuhärra,kes hiljuti ülistas Venemaa sportlasi, kes on kirjutanud positiivselt Putinist ja Venemaal valitsevast korrast? Enne Ukraina kriisi muidugi? Mõtlesite ümber või oleme me millestki hoopis valesti aru saanud?

 
At 12:15, Blogger Priit Pullerits said...

Venelased kui inimesed ja venemaa kui riik - need ei ole üks ja sama.

Lisaks, hr Kägu, kas võin paluda, et te vähem sõna võtaksite, muidu ei jää teistele üldse ruumi. Liiati viite te pahatihti arutelu peateemalt kõrvale (kuigi sedapuhku olete ühe vähesena liinil püsinud ja massaažist kirjutanud).

 
At 12:15, Anonymous Kuiger said...

Väga õige ja konkreetne jutt viimastel meestel Priidul ja Pärtlil. Just selle pärast see blogi ongi minu esimene valik. Homofoob Kägule aga niipalju et maailm pole enam endine. Tuleviku ühiskonnas saab massaaž olema kohustuslik element ja massažistideks keskealised moslemi mehed karvaste lillavärvi nahaga kätega.

 
At 12:22, Anonymous škoda superb i omanik said...

Mis puutub autokultusesse ja kummardamisse, siis tegelikult saab lapsi rattaid, suuski ja muud träni vedada, ka hoopis odavama ja vähem edeva autoga. Alati annab kasutada nn suusaboksi ja jalgrattahoidjaid katusel ja vajadusel haagist. Maitse asi muidugi ja üldse ei halvusta, aga ma ei mõista, miks ei võiks sõita autoga mille kütusekulu sinna 5 liitri kanti sajale jääb. Oskuslikult sõitmisel saab ka tavalise esisilla veolisega igalepoole ligi. Paar korda elus on tulnud vintsi kasutada, mis mul ühest harrastusest lähtuvalt alati pagasnikus on.

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Käo-Jaanidele - mitmest meestekoondise juurde kuuluvast naismassöörist te olete kuulnud ja miks see nii on? Kui asja laiemalt (lähemalt!) vaatate, jagub ka Teil jaksu mõistmiseks.

 
At 12:34, Anonymous Kägu said...

Hr Pullerits üks täpsustus. Kas minu sõnavõtud siin on ebasoovitavad sellepärast, et mu ideoloogilised ja poliitilised veendumused on teile vastuvõetamatud või usute te tões ja vaimus, et ma niiöelda kirjutan serveri täis ja võtan sedasi teistelt blogikülastajatelt võimaluse oma arvamust avaldada?
Tagumisel juhul soovitan konsulteerida mõne IT ala asjatundjaga, kes kindlasti suudab teile selgitada, et seda ohtu ei ole.

 
At 12:47, Anonymous Kägu said...

To 12:23
Väga hea, et te selleni jõudsite. Muide, on olemas ka väga häid naismassööre, kes meessportlasi maseerivad, aga neid on tõesti vähe.
Naistel enamasti jaksu liiga vähe selleks tööks. Väidetakse, et homod on disainerite ja moekunstnikena hoopis edukamad ja andekamad. Ilma igasuguse irooniata oleks huvitav kui hr Pullerits küsitleks mehi masseerivaid meesmasööre, et kuidas nad ennast motiveerivad. Et kas on võimalik kuidagi nii öelda professionaalsel tasandil üle saada homofoobsest ebameeldivusest mis tekib palja noore isase kabistamisel? Või peab hea meessoost meeste massöör, siiski olema homo, sest selleks, et küündida tõeliselt heade tulemusteni ja saavutada oma töös täiuslikus, peab oma tööd nautima?

 
At 12:54, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei soovi, hr Kägu, hakata teiega siin eravestlust pidama, sest selleks võime kasutada teisi kanaleid - helistage mulle 7390361. Küll aga soovin, et blogi kommentaariumis ei hakkaks kohe varakult pihta põhiteemast kõrvale kalduv nalja viskamine. Vähemalt algul, esimesel päeval, võiks ikka asjalikult põhiteema üle arutada, ja kui selle arutelu käigus on kõik saanud oma seisukohta kaitsta ja argumenteerida ning teema hakkab ammenduma, siis ei ole mul nalja viskamise vastu midagi, sest elus peab nalja ka saama. Aga iga asi omal ajal ja õiges kohas. Sest näete, kui siin kohe keerata diskussioon naljalainele, siis asjalikust arutelust ja - NB! - oma kogemuste jagamisest ei tule midagi välja, sest keskkond on juba varakult rikutud ja inimesed ei pea nalja foonil asise jutuga esinemist enam otstarbekaks. Sellest on kahju kõigile. Ma loodan, ei, isegi usun, et te mõistate mu palvet ning ei pea liigseks seda edaspidi senisest rohkem arvestada.

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

12:47 - küsimus on professionaalses lähenemises. Meeste seas on ju ka naistearste - kas te arvate, et nad tunnevad soovi nendega muudkui vahekorda astuda? Kui nii arvate, siis eksite ega ole sel teemal rääkinud ühegi arstiga. Jah, Ameerika mängufilmides on näidatud, et osad neist on salapervod, aga need on filmid. Kui palju me oleme kuulnud juhtumitest, et meesarst püüdis naispatsienti ülevaatusel kabistada? Ei ole. Sama on massööridega: nad võtavad tööd professionaalselt - lihas on lihas ja organism organism. Kuigi, jah, aastaid tagasi oli ÕLis lugu, kuidas üks meesmassöör tegi naistele siivutuid ettepanekuid. Aga nende näidete põhjal oleks liiga tormakas üldistada, mida teie püüate siin järelejätmatult teha.

 
At 13:00, Anonymous Kaarel, spordimees ja antropoloog said...

väga asjalik sissekanne 12:54
Toetame kogu meie kogukonnaga.

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

12:54-le
Jätate Kägule vastamata, sest tunnetate end ahistavat "ideoloogilistel ja poliitilistel" kaalutlustel, mis ei sobi esiteks kokku Googli poliitikaga. Teiseks viite teema ära sellelt pinnalt, kas olete ikkagi NSA agent? Ja mil viisil USA ja Venemaa teevad koostööd, üle meie peade sõlmitud salakokkulepped jne. See ei saa olla kuidagi eravestlus, see huvitaks kõiki. Telefonikõne loomulikult salvestatakse.

 
At 13:31, Blogger Priit Pullerits said...

See jutt on möla, 13:26. Palun sellise jamaga seda blogi mitte risustada.

 
At 13:39, Anonymous Kägu said...

To 12:59. See kellest ÕL kirjutas oli väga lugupeetud ja hinnatud Massöör K Mätlik. Ka üsna kõva suusmees muide. Miks arvate teie, et teie veendumused ja uskumused on õiged, aga filmides kajastatav alati väljamõeldis? Kui asi pole ajakirjanduses suure kella külge sattunud, siis seda kindlasti ei eksisteeri? Muide ma ei tea kuidas on teiega, aga minuga on üldiselt nii , et ehki ürgisane minus tahaks iga meeldiva emasega paarituda, siis isana ja abikaasna ma seda ei tee. Olengi ju nõus, et mees suudab ja peabki suutma oma ihasid kontrollida. Ärge taandage kõike seksuaalvahekorrale endale , see on kõigest kulminatsioon. Massaazi on ju igasugust. Klassikaline, erootiline spordimassaaz jne. Üksasi on krampis sääremarja triikimine ja teine lugu on löögastav ülekere massaaz.
Siin blogis on peale minu veel inimesi, kes leiavad, et vastassoost inimesega tekib hoopis usalduslikum ja meeldivam aura, mis omakorda aitab paremini lõdvestuda. PS naismasööridel( ka väliselt nääpsukestel) on uskumatult tugevad käed, lisaks kasutavad nad suuremate lihaste maseerimiseks kogu oma keha raskust. Te ei taha ometi vaielda, et heas vormis meeldiva meesterahva maseerimine on normaalse orientatsiooniga naismassööri jaoks hoopis nauditavam tegevus, kui mingi pekitrulla mudimine. Kogu austuse juures väidan ma siiski, et on palju naismasööre, kes on parajad nümfomaanid. Samas ma ei kujuta ette normaalset meest, kes selle peale, kui talle pisut rohkem pakutakse, ajakirjandusele kaebama jookseks

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Sm. Kägu teil on mõne massööriga okas hinge jäänud ja nüüd peame meie selle pärast kannatama? Kas see on õiglane? Tehke oma blogi ja elage seal oma valu välja. On kõigil kergem.

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Kägu ära näe vaeva, need kapihomod ei saa niikuinii sinust aru

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Kägu vaadake ette, olete astunud väga libedale teele. Kui seate kahtluse alla siinsete "alfaisaste" orientatsiooni, kutsute endale kaela terve kogukonna viha. Sind on hoiatatud!

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Kogukond ON juba vihane. Hoiaks Jumal kui senjöör Karvajalg vihaseks saab. Siis on küll pirrud kahest otsast.

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

kuule Kuimet va määrderott, kas kutsusid Piiroja vaibale ja kuidas läks?

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Vöibolla on ka Teid möni massöör mingil viisil ahistanud? Muidu pole ju loogine et selline lugemine Teile nii palju kannatusi ja piina valmistavad

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

Alutaguse mehed on aga Karvajalale ja teistele uisusuusaga tulijatele tervituseks väikese pildi ühe pisema tõusu peal teinud: https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/1456542_920574061295571_8411193220432812558_n.jpg?oh=076ea36066e7f177639b27de3a628995&oe=5550FFC2&__gda__=1431563007_dec23e825784e8c56eb60023664960bf

Kuhu labidataga visatud, sealt paaris üles lükatud (Pannjärve)

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Teie nn. "alfaisased", kes lasete ennast meesmassööril siit-sealt nakitseda, häbenege oma häbe tagant!

 
At 15:08, Anonymous Kägu, dissident said...

Julgen veelkord alandlikult sõna võtta ja juhtida hr Pulleritsu tähelepanu silmaringi avardamis eesmärgil pisikesele ebatäpsusele. Ehki Volvo konsern toodab tõepoolest mudelit XC 90, siis mudelit X5 tootsid veel hiljuti sakslased. (BMW X5) Mõlemad on muidugi suurepärased autod, aga ise eelistaks siiski Volvot. A st B sse saab muidugi igasuguse autoga, peaasi, et 4 ratast all oleks. Aga eks igaüks mõtleb oma autologu armsaks ja toob esile selle plusse, vaadates miinustele läbi sõrmede.

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Kägu jälle sa kommenteerid siin. Sa oled oma immitsi juba lõplikult mutta tagunud. Ei jää sul muud üle kui endale moratoorium kehtestada nii umbes aastaks. Veebruaris 2016 tuled siia tagasi kommenteerima siis vaatame.

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

13:31
Agent salgab kõik maha, ta ei saa reeta ennast võimuesindajana.

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Rappa väga rappa läheb praegu. Loodame et Karvajalg seekordset kommentaariumi ei loe. Ta saaaks väga kurjaks ja ütleks mõne valju sõna.

 
At 15:35, Anonymous Normaalne mees said...

Mina jagan hr Kägu seisukohta selles osas, et kui äärmused ja geid välja jätame, siis massažist ja masseeritav võiksid olla vastassoost, on kuidagi inimlikum ja orgaanilisem.
Oman kogemusi mõlemast soost massažistidega ja kui on heal tasemel naismassažist, siis on kehale sellest tööst sama palju kasu kui mehekäe poolt tehtust, aga emotsioon ja fiiling on muidugi oluliselt parem, mõnusam.

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

Kägu te olete sama !oll nagu inimene ,kes läheb ameerikas mustanahaliste komuuni neid avalikult neegriks söimama.Üks Aafrika söjapealik avaldas kord arvamust, et kana söömine pidavat emaseks tegema.
Lugupeetud "alfaisased", kas ei ole seik,et te lasete ilase ja himura näoga isastel ennast regulaarselt siit sealt näppida, hakanud negatiivselt (vöi on see hoopis positiivne ilming?) möjuma teie seksuaalsele orientatsioonile ?

 
At 15:50, Anonymous Martin said...

Härra Pullerits,
Kontrollige oma postikasti.
Ei, mitte "Sisse", vaid Rämpsposti kausta. Seal on teile mitmeid pakkumisi, mõned sisaldavad sõna VIAGRA.
Olles seda blogis toimuvat massaažiteemat semiootiku ja humanitaarinimesena mõnda aega jälginud, usun, et nende pakkumuste hulgas võiks olla teile huvi pakkuvaid.

 
At 15:56, Anonymous Klunker Paul said...

Seltsimehed semiootikud, käod ja teised rahuldamata värdjad. Kas teie pärast peab blogi sulgema? Kui nii, siis peatse kohtumiseni kuuri taga, raisk!

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Kui veel massaaži vajadusest rääkida, siis on see ikka väga induviduaalne. Aastane kilometraaž viimasel kümnel aastal keskeltläbi 3100 kuni 3300 km-põhil. jooks, sh 4-6 maratoni, ja veidi siis ka suuska- kuid pole mõelnudki mingi massaaži vajadusele, pole õnneks seni ka midagi rebestanud ega ära tõmmanud.Ja tean ka päris palju teisi vanuses 50 pluss kestvusalade harrastajaid, kes ei vaja kondiväänajaid ja lihamudijaid.

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Kui jalgpall ja kergejõustik juba ammu eestivenelaste käes, siis sinna liigub kõvasti ka tennis. Milles asi, seltsimehed?

Eesti naiskond 2015
Kaia Kanepi (WTA 48)
Anett Kontaveit (WTA 173)
Valeria Gorlats (-)
Julia Skripnik (-)

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Minul, on hoopis selline küsimus ,et kas Teil härra Pullerits on kunagi olnud kokkupuuteid vastassoost massööriga? Kodanik Kägu ei halvusta ju kedagi? Väljendab lihtsalt liiga värvikalt oma seisukohta ja kogemusi. Väga hästi vötab selle jutu kokku kodanik 15.35. Loevad kogemused. Lihtsalt huupi lahmimine ei maksa midagi.

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Kas härra Pullerits on kohustatud teile vastama? Leian, et ei ole. Ärge unustage et siin blogis määrab härra Pullerits kes on neeger ja kes veel suurem neeger.

 
At 16:41, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpallimansaga juba imelik välja minna - enamusel on selja peal slaavi-horvaadi nimi. Tee siis reklaami et Eestis elavad eestlased ja mitte .... keegi muu.

 
At 16:43, Anonymous A7K said...

Priit, lugedes Teie lennukaid tekste väga erinevatel teemadel nii Arterist kui Postimehest, kuuldes pidevalt kui paljude tähtsate ja huvitavate inimestega kokku puutute ning kui huvitavat elu elate, on mul juba ammu tekkinud küsimus, et mille poolest murdmaasuusatamine Teile üldse nii suurt huvi pakub? Ei saa ju öelda, et tegemist oleks liiga huvitava harrastusega. Või on see igavavõitu harrastus tasakaalu loomiseks elus sobiv?

 
At 16:45, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, mis teiega toimub? Puhta segi olete ennast kamminud või? Väga tabavalt ütleb teie kohta eespool Klunker Paul: Seltsimehed semiootikud, käod ja teised rahuldamata värdjad.

 
At 16:47, Anonymous Pruunlane said...

Kas te olete Pulleritsu adjutant ja suuvooder? Pulleritsus on piisavalt meest,et ise enda eest seista ja otsuseid vastu vötta. Vaevalt ta enda kaitseks igasugu tallalakkujaid vajab.

 
At 16:49, Blogger Priit Pullerits said...

A7K, aga öelge talvel veel üks ala, kus saab silm silma, hammas hamba vastu veel nii paljude teiste sitkete eesti meestega mõõtu võtta ja saada teada oma positsioon Eesti tõeliste meeste - sest tõeline mees peab olema sitke ja kannatamisvõimega - hierarhias (kui mehi on ca 650 000 ning poisikesed ja pensionärid jätame välja, siis pole ju koht teise saja algul 300 000 mehe potentsiaalses konkurentsis sugugi halb).

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Seleta nagu lastele. Murdmaasuusatamine on tegelike maailma niiditõmbajate sport. Mille peale ükski semiootik iseseisvalt ei tule. Sest see on nii underground.
Klunker võttis asja otsustavalt kokku jah. Tubli mees.

 
At 16:54, Anonymous A7K said...

Jah, Priit, kui võistlustulemus on kõige olulisem, siis suusamaratonid muidugi sobivad. Aga see igal aastal samadel trassidel, samade vaststega võistlemine ...

 
At 16:57, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et ühel päeval võtab härra Pullerits blogi suurpuhastuse ette ja kõik kiibitsejad, nokitsejad, semiootikud, wannabee-intelligendid, pruunlased ja targutajad nagu A7Kalašnikov lendavad siit nagu takukoonlad kus kurat ja nelja tuule poole. Samuti lollide küsimuste esitajad-anonüümikud jms. narrid.

 
At 17:03, Anonymous Käo Jaan said...

To 16:45 Tabavalt võibolla küll, aga Paul pole ise millegipoolest parem. Labase sõimuga jätab ta endast pigem oma orientatsioonis ebakindla inimese mulje. Ma olen ühena vähestest üritanud siiski teemas püsida ja rääkida asjadest pisut teistsuguse, ebastandartse nurga alt. Pealegi sai sellel teemal juba piisavalt eelmiste postituste all diskuteerida. Vabandust kui minu sõnavõtud on valusalt puudutanud kellegi enesearmastust

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

Mõne päris professori, Raua või Toropi arvamust kuulaks siin küll! Biokeemikud ju pärast AV lugu väga ei räägi, kuigi võiksid kõvatada nemadki, pakkugu humanitaarid siis vaheldust! See 'Martin' ei ole ju mingi professor ja võib olla ükskõik kelle avatar meist siinkommenteerijatest. Mart Juure avatar, Maamehe naaber, Harku Valla Karvajala forsseeritud antagonist, blogipidaja enda struktuure kallutav rehepapp või alateadvuse ID, EGO või alter.. Pahvi-Peep või hoopis mõni eliitsuusataja. Isegi enda avatar võib olla, hakka või kohe enda IP-aadressi kontrollima ja võrdlema! Äkki freespingi tagant puhkepausile tulles oli pea uimane ning raske aru saada, kellena esinema peaks! Milleski ei saa kindel olla!

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Torop? Hale raha eest kirjutav semiootik. Kas tema kintsukaapiv "ekspertarvamus" kuulsast loosungist (mis sobis täpselt vasakäärmuslike uusmarksistide pealesurutava arvamusega) juba meelest läinud?

 
At 17:25, Anonymous Martin said...

Minul on rohkem lugejaid kui Raual, Toropil ja nihilisti blogis kirjutaval Lotmanil kokku.

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Oma 800m, TM ega isegi kolmikhüppe rekordit Martinil välja öelda ei kõlba, äkki jagab siis neid materjale, millel on ülalmainitutest rohkem lugejaid?

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Martinil võib vägagi õigus olla. Siinsamas need lugejad tal on - iga päev >4000 ja nädalavahetusel >12 000

 
At 17:38, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Siin blogis kommenteerimine sisse ei too. Lähen parem trummi ja taon paaristõukeid. Võtan need kolm mäge ka ette paaristõugetega, hea trenn enne Alutaguse sõitu.
Kui masaaži lasta üldse teha, siis ikka naisterahval ja märja lõpuga. Muidu selline poolkõva värk, nagu nuss kummiga.

 
At 17:42, Anonymous Pille ,Ülenurme koolist said...

Mina käin siin ainult Martini pärast, sest ta on nii nummi poiss ja ta on väga tark.

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Vot pehmod lödipüksid ja homod, teid pandi töelise mehe ja alfaisase senjöör karvajala poolt löplikult paika. Kes sellega nöus ei ole, on pehmo ,lödipüks vöi homo.

 
At 18:10, Anonymous Anonüümne said...

Karvajalg oleks võinud oma autoriteeti kasutades siinse nahhalistidegrupi korrale kutsuda. Loodame et ta teeb seda tuleval neljapäeval.

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Üks kont PP-le.
http://tervispluss.ohtuleht.ee/661122/kiires-tempos-jooksmine-tapab

 
At 19:13, Anonymous Anonüümne said...

Kont 2 PP-le:

http://elu24.postimees.ee/3079505/olu-on-spordijargseks-taastuseks-parem-kui-energiajoogid

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

Õpeta siin lastele interneti etiketti. Kui sind vennike need viidatud teemad kotivad, siis arutle ja avalda oma arvamus asjast, mitte ära looda, et teised sulle magusaid kommentaare jagama hakkavad. Selge, nolk?

 
At 19:52, Anonymous Tiit, transvestiit ja keeglimängija said...

to 19.23.Miks te kodanik nii töre olete. Arvestades tänast suhtumist köikidesse kes ausalt ja avameelselt arvamust avaldasid, on ju loogiline,et noor inimene esmalt natuke pinda sondeerib. Noorus pole ju kuritegu. Samuti ei peaks inimene häbenema oma seksuaalsust, olgu see siis milline tahes. Mina valisin ülal toodud kodanik Kägu toredast testist variandi 2. Millise variandi valisite teie?

 
At 19:56, Anonymous Spordi- ja õllesõber said...

19:13 toetuseks ütleks, et viidatud lingil on ju kõik peamine antud teema kohta ära öeldud ja mida sa enam juurde targutad, kui asi teadlaste sõnastuses ammendavalt esitatud.
Aga teema on kahtlemata väga õige, sest olen sama asja enda peal avastanud juba aastaid tagasi ja sellest ajast on õlu olnud treeningprotsessi lahutamatu osa.

Artiklis on välja toodud nii head punktid, ma usun, et blogiperemees ei pahanda, kui peamised ka siia tõstan:
* "Õlu on spordijärgseks taastuseks parem kui energiajoogid.
Põhjus selles, et õlles on märgatavalt rohkem kasulikke mikroelemente kui spordijookides.
* Õlu sobib eriti hästi siis, kui ollakse tegeletud palju higistamist tekitanud liikumisega.
* Optimaalne on 1 – 2 pudelit õlut.
* Õlles on näiteks kaaliumit, magneesiumit, mangaani, vaske ja kroomi, kuid ka B-grupi vitamiine.
* Nii alkoholiga kui alkoholivabas õlles on enam-vähem ühepalju kasulikke aineid.
* Uuring näitas, et spordijärgse taastumise seisukohalt ei mängi õlle liik rolli, lihtsalt ainete määr on natuke erinev.
* Raua puuduse all kannatajatel tasuks juua stout ja porter tüüpi õlut, tsinki saab aga enim nisuõlledest.

----------------
Soome uuringus analüüsiti 25 erinevat õlut ning nende mõju spordijärsele taastumisele. Võrdlusgrupis oli kolm kõige populaarsemat spordi- ja energiajooki."

 
At 20:00, Anonymous Elmar , kultuuri inimene said...

Toompeal tehakse nukuteatrit. Kas Teie härra Pullerits ei ole möelnud hr. Partsi eeskujul endast koopiat teha lasta?

 
At 20:04, Anonymous Anonüümne said...

Sitakott Elmar, mine kirjuta kuskil oma punarediste blogis. Seal on sinusuguse koht.

 
At 20:06, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, kui tahate õlle kohta ikka ausat ja objektiivset tõde, siis võiks lugeda klassikat, millel on kvaliteedimärgiga autor, kes ei põlga iseseisvat uurimistööd teha, mitte mingit ajuvaba elu24 refereeringut:

Õlut? Tänan, ei!

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

Priit tõmbas teile järjekordselt mütsi pähe! haa! paras!!!

 
At 20:10, Anonymous Martin said...

Pärtli autovalik on - kui üritada ameerika moodi väljenduda - shaky at best. Esiteks, kas Dodge pole Ameerikas eelkõige jobude (redneck'ide) sõiduvahendi kuulsusega? Auväärse ülikooli Humanitas professori staatusega ei sobi selline auto kuidagi kokku. Teiseks, Dodge Caravan kõlab nagu Volkswagen Caravelle, Sharan või - ülal oli ka üks Škoda-mees - Škoda Superb vms.
Ajalooga teenib siis praegu nii hästi, et saab ameerika autoga ringi sõita nagu mõni USA redneck. Kondratjevi pikkade tsivilisatsioonitsüklite teooria, on aga juba võidukäigul. Maailma keskpunkt liigub Aasia mandrile, Hiina-Venemaa-India kolmnurka.
See tähendab, et Ameerika-kesksed ajalookäsitlused võib-olla tuleb ümber teha. Selles mõttes oleks mõtekam SSang Yong.

 
At 20:18, Anonymous Tartumaratoni esisaja mees ja muidu konkreetne mees said...

Taastumisest.
Peale tugevat trenni tömban paar ölli sisse . Lasen mingil naisel ennast mudida ,keeran talle taha ja jään magama. Kohe söidan löuga, kui mingi ilane pde mind mudima tükib.

 
At 20:40, Anonymous Kägu said...

Dodge i on läbi aegade pööbli autoks peetud küll. Paljudes Ameerika filmides ja seriaalides igatahes käsitletakse Dodge i sama halvamaiguliselt nagu Saksamaal drabant i või meil sapakat. See et tippsportlased õlut taastumisjoogina kasutavad, ei ole midagi uut. Sellest on rääkinud minumeelst isegi Taaramäe ja Kangert. Küsimus on alati kogustes ju. Teoreetiliselt võiks ennast ju ka keefirist purju juua ( ca 0,05% puhast alkoholi liitris)

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge Kägu, auto on auto, mis vahe seal on, peaasi et sihtkohta ära viib ja üht-teist vajalikku kaasa pakkida on võimalik.
Ameeriklased suures enamuses (tähendab nendest, kes üldse teavad midagi baltikumist) peavad ka baltikumi üheks riigiks pealinnaga Riia.
Kas juhindume edaspidi sellest tõest?!

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

oh jumal jumal kus te seltsimees ilmavalgust nägite? Venelased peavad baltikumi pealinnaks Riiat, ameeriklased ei tee baltikumil ja balkanil üldse vahet, nemad pole mingist riia linnast mitte kuulnudki! Nendele on see ala maksimaalselt iist-juurop, rohkemat nad ei tea.

Riia oli Moskva ja Peterburgi järel vene impeeriumi kolmas linn. Tööstus, kultuur ja muiduelu õitsesid.

 
At 21:39, Anonymous Anonüümne said...

Kuule, tola 21:29, tähtede tundmise oled kuidagi veerides ära õppinud, aga funktsionaalse lugemisoskuseni on ikka veel väga pikk maa minna.
Kutsu nüüd keegi appi ja las ta seletab sulle ära, mis ülaltoodud lauses on öeldud:
"Ameeriklased suures enamuses (tähendab nendest, kes üldse teavad midagi baltikumist)..."

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

mis pehmo jutt see nüüd massaazist lahti läks?

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

Pp tõmbas koti pähe? Parimal juhul sõna sõna vastu. Elu24 ja postimees on siin kõigest vahendajad ja see nn esitaja ei muuda kuidagi uuuringu sisu. Uskumise asi. Ja uskumused om pp kibe käsi. Enda uskumises.

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

Ameeriklased (need, kes teavad midagi Baltikumist) teavad siiski, et need 3 erinevat riiki on. Ei maksa ameeriklasi lolliks pidada.
Kalev N.

 
At 22:04, Anonymous Ats said...

Kas te üritate läbi lillede öelda, et ameeriklased on lollid?! Siin blogis niimoodi kirjutada on sama jumalavallatu,kui nimetada Pulleritsu kapihomoks.

 
At 22:29, Anonymous Anonüümne said...

Kalev, ülehindate ameeriklaste teadmisi, samuti seisukohta, et pisi-pisi riigist üldse peaks inimesed tuhandete km kaugusel midagi teadma olukorras, kus maailmas on üle 200 riigi.

Aga te ise, haritud eestlane, võtame ainult neljandiku sellest hulgast. Aafrikas on 54 riiki, mitme pealinna ilma spikerdamata teate? Ausalt.

 
At 22:44, Anonymous Anonüümne said...

Testi saab teha siinsamas. Kas isegi mitte kõva mehe test 3?
All on toodud Aafrika riikide pealinnad, lisage juurde riigi nimi. Mitu punkti saite?

Bujumbura
Moroni
Djibouti
Asmara
Addis Ababa
Nairobi
Antananarivo
Lilongwe
Port Louis
Mamoudzou
Maputo
Saint-Denis
Kigali
Victoria
Mogadishu
Dodoma
Kampala
Lusaka
Luanda
Yaoundé
Bangui
N'Djamena
Brazzaville
Kinshasa
Malabo
Libreville
São Tomé
Alžiir
Kairo
Tripoli
Juba
Rabat
Hartum
Tunis
El Aaiún
Las Palmas de Gran Canaria, Santa Cruz de Tenerife
Funchal
Gaborone
Maseru
Harare
Windhoek
Pretoria
Mbabane
Porto-Novo
Ouagadougou
Praia
Yamoussoukro
Banjul
Accra
Conakry
Bissau
Monrovia
Bamako
Nouakchott
Niamey
Abuja
Jamestown
Dakar
Freetown
Lomé

 
At 22:44, Anonymous M. said...

Ameeriklased ei ole lollid. Selles mõttes, et kui on veel lollimaid (eestlased?), siis võid end pidada väga targaks.
Sealt on maailmale järjekordne keiser tulemas. Põõsas III, täitsa jebat! Mitte vanem, aga see-eest paksem ja vesisem.
Kauge Estonicumi provintsi lihtne journalisticus ja kohalik historicus, nagu ikka on impeeriumi fännid. Barbarid aga kõigutavad juba Rooma väravaid.

 
At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

Kalev N, läksid magama?

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kuidas tervis? Mul sama jama ligi nädala väldanud - kurk ja mandlid paistes ning kergelt valulikud, köha ja nohu pole, veel, tulnud. Enesetunne kergelt nõrk aga üldiselt rahuldav. Kerge paanika on peal, kas ikka Alutagusel ja mis veel tähtsam Tartu maratonil saab startida.

MM

 
At 09:46, Anonymous Anonüümne said...

Pehmodele:

http://tervis.postimees.ee/3080873/video-jaine-kehalise-kasvatuse-tund-rootsi-moodi

 
At 10:20, Blogger Priit Pullerits said...

Täpselt sama seis, MM.

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Kas Alutagusel lund sajab?

 
At 12:29, Anonymous SK Pirita Purakas said...

Külmetuse vastu võitleme nii, et võtame Lükati silla alt jõest mõne suurema kivi sirgetele kätele pea kohale, toetame selja vastu sillaposti ja laseme ennast jalust alla nii, et reied oleks 90 kraadise nurga all ja jõevesi vaikselt jahutab kotte. Nii tuleb seista vähemalt viisteist minutit. Umbes viie minuti peal hakkab higi voolama, kümne minuti peal reied värisema. Hoiad aga edasi, keha temperatuur võitleb võitlust, kottide kaudu jahutab ülemäärase kuumuse maha. Kui kell kukub virutad kivi vette tagasi ja paned täis pauguga Ambrose mäest üles ja tipus teed 100 kükist üles hüpet. Kes selle läbi teeb on terve nagu purikas.

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

kas oled endine Karvajala brigaadi mees?

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Kas kõik õpivad geograafiat või mis toimub?

Aga Alutagusel praeguse seisu järgi tõotab tulla üle aastapäevade esimene ka heades talvistes oludes toimuv sõit. Klikin lumehelbel!

 
At 15:22, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

SK Pirita Purakas teab kuidas asjad käivad.
Köha ja nohu vastu aitab Tiidu kotitee!
Meil tegi Tiit endale ükskord brigaadis kotiteed. Vaarika varsi polnud hetkel kuskilt võtta. Ajas siis Tiit lõkkel oma katelokis vee kuumaks, ning pani kateloki maha. Võttis siis püksad ära ja kükitas oma kottidega katelokki. Solpsutas seal mingi aeg ja kotitee oligi valmis. Pakkus meile ka aga me rohkem purutee mehed, keeldusime kotiteest. Esimene kord pidi veits kõdi ja kuum olema aga hiljem kaob see tunne ära.
Kel köha võib ju proovida ja siis julgelt teada, kuidas maitses ja kas võttis köha ära ka.

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

Teeme nii, et sõnademängust hoidume. Muidu läheb ilge pasaks ära.

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

Võtame esimese sissekande ette :
Ameeriklased suures enamuses (tähendab nendest, kes üldse teavad midagi baltikumist) peavad ka baltikumi üheks riigiks pealinnaga Riia.

Ise ju kirjutad, et "nendest, kes üldse teavad midagi baltikumist".
Eeltoodud loogikale ja ka enda kogemusele tuginedes väidan, et "nendest, kes üldse teavad midagi baltikumist" EI PEA baltikumi üheks riigiks pealinnaga Riia.
Ameerikas on näidatud filmi balti ketist, seal on kuuldud Eesti ja Tallinna IT haipi, meie ekstravagantne president on tuntud, Leedu korvpalli teatakse, Leedu endine pressu Adamkus oli kunagi Chicago linnapea, .... etc etc

Mille peale sa sõber nii kuumaks läksid?
Mida need aafrika riigid siia puutuvad?
tervitustega Kalev N.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

100 kommi täis!
Mister Pulleritsu blogi on jätkuvalt kõva ja elujõuline! Nimetage mõni teine samaväärne? Ei ole? Ei ole jah. Näete siis. Mis ka ei juhtuks (kepp puru, määre vale ....) Mister Pullerits on ikka ja alati võidumees ja tõmbab koti pähe kellele tahes.

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Ma usun et ka härra Pullerits on Eestile ja Riia linnale Ameerikas tuntust toonud. Kindlasti kohtas ta oma paljudel reisidel mõnda iirlast, neegrit või latiinot, kellele rääkis kaugest maast, kus puu otsas kasvavad pirnid ja öösiti kostab inglite laulu ja talvel on ilus valge kohev lumi maas. You bet it!

 
At 15:47, Anonymous Jimmy G said...

Olen teiega täitsa nõus. Kui vaja, tõmbab härra Pullerits koti pähe kellele tahes.

 
At 16:21, Anonymous Rahvavaenlane said...

Mehed ,ajate jälle niisama mula! Pulerits tuleb ja kurjustab, et keegi teemasse ei kirjuta.

 
At 16:57, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, rääkige, palun, asjast, ja kui asja ei ole, minge trenni. Tänavu on teil unikaalne šanss, sest minu talihooaeg, vaatamata korralikule sügistalvisele ettevalmistusele, tikub seoses kurguviirusega loojakarja minema. Saate kõik ühe koha võrra ikkagi ettepoole! Aga mitte niisama. Selleks peate ise ka ikka vaeva nägema, sest minu matkatempo on ilmselt nii mõnelegi korralik võistlustempo.

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

No loodame et Priit väga ei pahanda. Väike põige vasakule pole ju ometi nii hull kui eilsed "räigelt homofoobsed avaldused".

 
At 17:08, Anonymous M-n, stud. semioticus said...

Ajaloolase Pärtli American dream... Dodge' Caravan-pann, my ass...

 
At 17:31, Anonymous Anonüümne said...

Kuule sina, semiootikus-huiootikus, pea oma mokk maas. Sinusugune tattnina spordimeeste, ammugi nende autode kallal sõna ei võta, selge?! Ise sõidad mingi debiilse hipsteri rattakrüsaga või käid üldse ainult jala, paremal juhul tossutad Audi päevinäinud, kolme kümnendi vanust diislit, sest rohkemaks sinusugusel perspektiivitu alaga tegijal raha nagunii ei jätku. Ameerika autost ei saa sinusugune mõttetu könn isegi und näha.

 
At 17:34, Anonymous Kalmer said...

17:31 väga õige jutt.

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

Hea Kalev N,
Aafrika riigid puutuvad siia heaks näiteks seetõttu, et keskmise ameerika rednecki või hillbilly jaoks ütleb Baltikum veelgi vähem kui keskmisele eestlasele enamus Aafrika riike.
Nendest suur enamus vastab sulle - kui ütled, et oled Estoniast - küsimusega, et kas see on ida- või läänekaldal? Mõtleb ta sellega loomulikult Ameerikat. Kui ütled, et hoopis Ida-Euroopast, siis vaatab silmist vastu selline hägu ja nõutus, et misteri või missise piinlikust olukorrast väljaaitamiseks tuleks edasi hakata rääkima vähemalt Norrast ja Rootsist. Muida, ka Finland ei tööta kaugeltki alati.
Ja need, kes imekombel ongi riiki enne kuulnud, pakuvad enamus juhtudel pealinnaks Riiat. Lisaks tuleb paljudele üllatusena, et tegu polegi ühe riigiga.
Proovige, sõitke mööda ameerikamaad ringi mõnda aega ja saate sama kogemuse.

Me siin ise arvame muidugi, et oleme vägev IT-tiiger ja kuna meil on veel mister Thomas koos mustmiljoni põneva lipsuga ja need muud ägedad asjad, siis on kõik vabariigid ja kuningriigid ja sultanaadid kui alandlikud alamad meie kui Ilmavalguse poole küünitamas, aga see on siiski rohkem selline sisetarbimises kohati kostuv soovmõtlemine.

Teistpoolt piiri ja natuke kaugemalt kui Valkast paistavad asjalood teistele rahvastele natuke teises valguses...

 
At 17:49, Anonymous Laane Jakup said...

Aga kes ajas Piirojale kärbseid pähe? Millal see küsimus vastuse saab?

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

Kes seal nii kaua muneb?

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Nii nagu öeldi filmis Mehed Ei Nuta, siis Priidul peab ikka raudne tervis olema, et kõigele neile vigastustele ja haigustele vastu peab ja ikka võistlema tuleb, respect! :)

 
At 20:45, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu meeskond pühapäeval:

https://tartumaraton.ee/et/yritused/suusamaraton/43/teatemaraton/osalejad/

 
At 21:44, Anonymous Anonüümne said...

Kõva sats! Andke mehed minna!

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

Eriti kõva sats oli täna Eesti naiste tennise paarismängunaiskond

 
At 21:52, Anonymous Martin said...

Fakk juu, mul ei ole mahtuniversaali. Ameerika autot pole, suuski ka pole. Keppi pole.
Ei saa teatemaratonile minna!!
Fakk juu fakking fakk!

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Ei imesta, et Martinil keppi ei ole. Kui oleks, imestaks. Ise tegin täna 15 kilti paaristõukeid Raeküla metsas. Muhe oli.
Ahjaa, Karvajala massaaziretsept oli ka hea, 100℅ nous.

Toits

 
At 00:10, Anonymous Martin said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 

Postita kommentaar

<< Esileht