esmaspäev, veebruar 09, 2015

Pullerits: Mis trikiga õnnestus teatemaratonil hoiduda fiaskost?

ÄRGE MAGAGE KOMMENTAARIDE RUBRIIGIS MAHA ELAVAT JA INFOROHKET DISKUSSIOONI EESTI VÄRSKE DOPINGUJUHTUMI TEEMAL!
******
Ööl vastu Tartu teatemaratoni koitis paanikahoog. Niigi polnud terve nädala pärast Tamsalu maratoni õieti suusatada saanud, vaid kaks tunniajalist hästi rahulikku suusasõitu, sest kurk tegi lakkamatult muret. Teisipäeval polnud häält peaaegu ollagi. Seepärast jäi startimata ka Alutaguse maratonil. Suurte enesehoiupingutustega sain olukorra nädala lõpuks enam-vähem kontrolli alla, aga laupäeva õhtul magama heites tabas mind lakkamatu köhahoog. See ei lubanud hingata, magamisest rääkimata. Tekkis tõsine hirm, et nüüd läheb tervis sootuks käest ning kuna magada ei saa, keeran hommikul oma meeskonnale korraliku käki kokku. Kui üldse suuskadel seista suudan... Kell oli juba pikalt üle südaöö, kui tõusin üles ja hakkasin lutsutama kurgutablette. Aga uneaeg muudkui jooksis ja jooksis. Ei teagi, mis ime läbi sain viimaks sõba silmale, aga paar tundi enne kella kuut ärkasin taas üles – pooltõbine, peaaegu magamata.

Sõitsin Atomicu trennisuuskadega Tehvandi staadionil enne starti tasakesi paar ringi, et organism üles äratada. Kiirendada ei julgenud, sest äkki lööb pulsi liiga üles. Meie meeskonna PSJJ (nr 5) eestvedaja Jaanus Laidvee sättis samal ajal mu võistlussuusad, auguga Fischerid stardijoonele. Kui dressi seljast koorisin ja talle ulatasin, tundsin, et vereringe aeglustub ning tekkis vana tuttav Tehvandi staadioni tunne, et nüüd hakkab jälle pilti eest kangutama.

Plaan oli väljuda stardist rahulikult ning jälgida esimese tõusuni avakilomeetri järel, kuidas keha pingutusele reageerib; eks siis näis, mis edasi saab. Olin valmis selleks, et lõpetan oma vahetuse neljandas kümnes. Hoiatasin sellest ka meeskonnakaaslasi. Nad patsutasid vaid õlale ja ütlesid naeratades, et pole hullu. Nad vist ei saanud aru olukorra täiest tõsidusest.

Kohe oli näha, kuidas ligi 20 nobedamat võtsid pikka rivvi ja kihutasid eest. Las minna! Hoidsin mõõdukalt tagasi, sest kartsin, et isegi kui avakilomeetreil pole minekul viga, võivad viimase kahe nädala peaaegu olematu treenitus ning pooleteise nädala pikkune viirusevimm ühel hetkel ootamatult endast märku anda.

Kui vanale rollerirajale lähenesin, luges sinna ergutama saabunud meeskonna ankrumees, kauane Eesti jalgpallikoondise kapten Raio Piiroja mulle kohaks 23. Pärast rääkis, et kõik teised tulid hirmsalt ähkides ja puhkides, aga minu nägu oli täiesti pingevaba ja olemine normaalne. Selleks ajaks, kui läbitud sai umbes 4 km, hakkas ka enesekindlus tasapisi taastuma – kardetud nõrkusehoog polnud ju saabunud, hing polnud paelaga kaelas, viimast polnud endast välja pigistanud. Enesekindlust tõstis seegi, et kui teised sõitsid rolleriraja pikka ja parajalt järsku avatõusu tõusuvariandiga, siis mina kasutasin enamikul sellest tempovarianti (samm ja tõuge).

Piiroja sõitis oma musta Audi maasturiga kaasa ning andis aknast ergutades hoogu. Heitsin pilgu selja taha – paistis, et olin umbes kümneses grupis. Mõtlesin, et kui selle seltskonnaga lõpuni suudan minna, võin kõiki asjaolusid arvestades küll endaga rahule jääda

Kui rolleriteelt metsa alla keerasime, tundsin, et kaaslaste tempo hakkab raugema. Seda tajus ka pikka maad sõitma tulnud Alar Savastver (nr 10100), kes ütles, et jõudu on hirmus palju – aga mööda ei pääsenud. Seal, kus raja esimese uhke puitvärava alt läbi kulgesime, võtsin vasakule ja panin sammu juurde. Sain grupis kõige ette. Ja ühtlasi sain kinnituse, et Jaak Teppan Suusavendade tiimist oli mu suuskadega tõesti imet teinud. Need jooksid märgatavalt paremini kui lähikonkurentidel. Metsavahelise lõigu lõpuks püüdsin mängeldes kinni ka kaks umbes 60 meetrit eespool suusatanud rivaali. Kuna seejärel tuli pikk lõik üle põllu, ei hakanud mööda trügima, vaid otsustasin kulgeda nende tempos. Ehkki aeg-ajalt tekkis tunne, et üks neist enam suurt ei jõua. Kuid taltsutasin end: mõtlesin, et kui ette lähen, ei saavuta ma enamat, kui hakkan nende heaks tööd rügama ja tuult murdma. Otsustasin, et hoian jõudu viimasteks kilomeetriteks.

10. kilomeetri järsu tõusu nn järeltõusul läksin kahest eessõitjast mööda, ent samal ajal ründas paremalt DeLavali meeskonna (nr 116) esindaja (kõiki nimesid ei söanda siin protokolli põhjal kirja panna, sest paljud meeskonnad muutsid ülesantuga võrreldes viimasel hetkel koosseisu või sõitjate järjestust). Ta käristas ajapikku vahe sisse, ja kui sai selgeks, et temaga ma kaasa minna ei jaksa, pühendusin sellele, et hoida jälitajaid enda selja taga. Mis ka õnnestus. (Või kasutasid nad lihtsalt minu väikest tuulevarju.)

Meeskonnakaaslased tunnistasid, et ei osanud mu seisu arvestades mind nii vara oodatagi. Kaotust etapi kiireimale, Timo Simonlatserile SuusaAkadeemiast (nr 112) kogunes küll 6.05, aga seda on siiski poole vähem, kui harrastajate harjumuspärane kilt & mint. Näiteks Rait Pallole Areal Teamist (nr 132) kaotasin vaid 2.17, Allan Jaaskale Vanamõisa Suusaklubist (nr 7) 2.12, Madis Kollole Filter II-st (nr 77) 2.04 ja Priit Naruskile KL Võrumaa Malevast (nr 65) 3.45. Aga võitsin näiteks Otepää MK-etapil Lemeksi harrastajate teatesprindis koos Ain-Alar Juhansoniga esikoha saanud Kunnar Zirki G4S-st (nr 72) 38 sekundiga. (Üksikasjaliku analüüsi võistlustulemustest tegi Jaanus Laidvee ja selle leiate siit!)

Pärast oma 12-kilomeetrise etapi lõpetamist 36.44 ja 19. kohaga polnud köhal otsa ega äärt. See oli kohati nii tugev, et ajas südame pahaks. Läksin ruttu Laidvee musta BMWsse, et sooja saada ja riideid vahetada.

Indrek Teppo, meie meeskonna teise vahetuse sõitja ja üheksa tunni triatleet, tegi teisel, pikimal, 20-kilomeetrisel etapil tugevat tööd. Ta möödus neljast mehest ning tõstis meid etapi 11. ajaga 15. kohale. Ta kaotas etapi kiireimale, Andres Kollole SuusaAkadeemiast vaid 6.29, ja kui lõpetas, hämmastas mind, et ta ei näidanud peaaegu mingisuguseid pingutuse märke. Kusjuures tema Madshusid olid minu Fischeritega võrreldes põhja alt nagu kuumaastik. Kui Jaak Teppan neilt libisemispulbri ülejääki maha lükkas, nägin, et mõnes kohas ei tahtnud see tal õnnestuda – suusapõhi oli lohklik. Teppan ütles, et see on tüüpiline Madshusite häda, et neid ei anna konstruktsioonilt Fischeritega võrreldagi.

Meie kolmanda vahetuse sõitja Laidvee läks teele minu Fischeritega. Teppan oli andnud neile 50 kilomeetri garantii. Igaks juhuks soovitasin Laidveel selle suusa, mis mul oli paremas jalas, panna vasaku jala otsa, ja vastupidi.

Laidvee läks teele koos Saaremaa Maleva (nr 66) esindajaga, kes oli teinud talle ettepaneku, et teeks koostööd. Koostööst ei saanud paraku asja. Kuigi Laidvee tunnistas, et tal oli pärast eelmise päeva Alutaguse maratoni (mis lõppes suurepärase 59. kohaga) sooritusvõimest alles vaid 80 protsenti, sõitis ta kaaslasel kohe algul eest.

Samal ajal aitasin Palu TPs Raio Piirojal viimaseks vahetuseks valmistuda. Ta sai vahetusalas oma järge oodates endale Vahur Teppani, SuusaAkadeemia lõpuvahetuse sõitja teise suusapaari, ja ei varjanud selle üle oma rõõmu. Ta oli varem proovinud SuusaAkadeemia kolmanda vahetuse mehe Kein Einaste suuski, aga põlgas nood kui libisematud ära. Tunnistas koguni, et ei saanud aru, kuidas Einaste nondega üldse sõita suutis. Ega tegelikult suutnudki: eelmise päeva Alutaguse maratoni võidumees kaotas nendel etapi kiireimale, laskesuusataja Johan Talihärmile SK Biathlon / Nõmme (nr 127) meeskonnast tervelt 1.41.

Võtsin vahetusalas Piiroja soojendusdressi enda kätte, aga kui nägin, et tal passides külm hakkab, köitsin talle dressipluusi üle õlgade ning saatsin kolmanda etapi lõpu suunas sooja tegema. Ta sai vaevalt sada meetrit sõita, kui suure rutuga ümber pööras. Laidvee juba tuli – üheteistkümnendana! Ta sõitis etapi 12. aja, kaotust etapi parimale, Talihärmile 8.15. Laidvee ei jõudnud samuti ära kiita, kui hästi Teppani ettevalmistatud (minu) Fischerid liikusid – nagu lõikasid lumest läbi, ülistas ta.

Piirojal näis järgmise kolme, Viljandi Suusaklubi (nr 92), Saaremaa Maleva (nr 66) ja KL Võrumaa Maleva (nr 65) ees turvaline, kaheminutiline edumaa. Aga teatemaraton on korduvalt näidanud, et tegelikult on kaks, isegi kolm minutit sealsetel pikkadel etappidel tühine, kergesti tagasi sõidetav kaotus. Nii nägigi Piiroja kõigest 4,5 km järel, kuidas KL Võrumaa Maleva ankrumees Uku Vislapuu temast mööda tuiskas.

Kuid see oli ka kõik, mida vastastel oli meile vastu panna. Piiroja tõi meie meeskonna finišisse kaheteistkümnendana, palju-palju eespool, kui ükski meist enne starti prognoosida oskas. Ise pidanuksin kordaminekuks, kui lõpetanuksime kas või kolmanda kümne algul – rohkemat ei julgenud just enda tervise ja seisundi põhjal loota. Meie aeg 3:17.15, kaotust võitjaks tulnud SuusaAkadeemia endistele ja nüüdsetele suusaproffidele 26.53. Selja taha jäi terve rida spordi- ja suusameeste esindusi.

Kui läksime diplomeid välja võtma, oli Piiroja ühtäkki kadunud. Laidvee ütles, et võtame ankrumehe diplomi ka siiski enda kätte. Jah, olin nõus, ja lisasin, et saadame talle selle postiga järele, kirjutame peale «Raio Piiroja, Pärnu», et näis, kas läheb kohale. Laidveel oli aga veelgi parem soovitus: pangu ma diplomile juurde kiri «Priidult Raiole, mehele, kes ainsana andis kohti ära -:)». (Selle kõige mõistmiseks peab olema selle blogi stammlugeja; minu kui avavahetuse sõitja 19. koht siin ei loe, sest avavahetusest poleks ka keegi teine meist mingi valemiga esimesena tulnud.)

Vaid see, et Piiroja viimaks siiski välja ilmus ja ma diplomi osalemistänuga talle üle andsin, päästis ta n-ö tagasitegevast postisaadetisest.

Huvi pärast ja meeskonnasisese konkurentsi taganttorkimiseks arvutasin välja ka igaühe keskmise sõidukiiruse oma etapil:
Pullerits 19,6 km/h;
Teppo 19,3 km/h;
Laidvee 18,45 km/h;
Piiroja 19,4 km/h.

Tuleb ju matialaverilikult leida mingi tehe, mis kinnitab must valgel, mida kinnitada on vaja: et «tegelikult olen ikkagi mina Liivimaa parim ratsutaja».

12. koha üle võib loomulikult kolmekordset rõõmu tunda. Esiteks selle üle, et koht polnud 13. Teiseks selle üle, et lõpuks sai Piiroja tänu kolmele kaaslasele ka ühe korraliku suusatulemuse kirja (muidu ripneb Estoloppeti maratonidel pidevalt esisaja tagumises otsas). Ja kolmandaks selle üle, et me pjedestaalile ei jõudnud: oleksime pidanud autasustamist ootama tervelt tund ja kolmveerand – seda olnuks poole rohkem, kui kogu sõidule kulunud aeg.
******
A road descending into Elephant Canyon, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 27. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.) Leia pildilt jalgrattur!

Foto 1: Priit Pullerits (keskel nr 5, sinimustas võistlusvormis) Tartu teatemaratoni stardijoonel. Foto autor: Erki Täht
Foto 2: Priit Pullerits (keskel nr 5) lükkamas suusakepiga Tartu teatemaratoni stardijoonel suusasaabaste klambreid lumest puhtaks. Vasakul Cristian Anton (nr 3), paremal Allan Jaaska (nr 7). Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Priit Pullerits (keskel nr 5) lõpetamas Tartu teatemaratoni stardikiirenduse paaristõugetega lõiku. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Tartu teatemaratoni ja avatud raja sõitjad rühivad üles vana rolleriraja tõusust. Foto autor: Tarmo Haud, Scanpix
Foto 5: Tartu teatemaratoni ja avatud raja sõitjad rajal. Foto autor: Tarmo Haud, Scanpix
Foto 6: Priit Pullerits (nr 5) lähenemas Matu TP vahetusalasse, kannul Kaspar Songisepp (nr 137) ja Kaido Tiislär (nr 69). Foto autor: Signe Ivask, Postimees
Foto 7: Priit Pullerits (nr 5) vaevlemas Matu TP vahetusalas pärast etapi lõpetamist köhahoogude käes, tema taga Aivar Juhansi (nr 120). Foto autor: Kalev Saar, Postimees/Scanpix
Foto 8: Indrek Teppo lähenemas Oliver Mändla tuules Kuutse TP vahetusalale. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 8: Oliver Mändla (vasakul) ja Indrek Teppo pärast teise etapi lõpetamist Kuutse TP vahetusalas. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 9: Raio Piiroja (vasakul) ja Priit Pullerits Palu TPs teatemaratoni viimases vahetusalas. Foto autor: Indrek Teppo
Foto 10: Jaanus Laidvee Palu TPs pärast kolmanda etapi lõpetamist. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 11: Raio Piiroja kihutamas neliku PSJJ ankrumehena 12. kohal Tartu teatemaratoni finišisse. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 12: Teatemaratonil 12. koha saanud PSJJ nelik (vasakult, vastupidises teatejärjekorras) Raio Piiroja, Jaanus Laidvee, Indrek Teppo ja Priit Pullerits. Foto autor: tundmatu; pildistatud Priit Pulleritsu fotoaparaadiga
Foto 13: Vahur Teppan on toonud SuusaAkadeemia meeskonna võitjana Tartu teatemaratoni finišisse. Foto autor: Tarmo Haud, Scanpix

182 Kommentaarid:

At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Kui Martinile veelkord diliiti panna, siis keegi ei pahandaks.

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

kas Laidveel on must BMW?

 
At 13:20, Anonymous Raivo said...

Kõva sõit tervelt meeskonnalt. Pakkusin stardinimekirja põhjal ka ise siiski teile tagasihoidlikumat kohta. Üllatasite. Edukaid starte!

 
At 13:29, Anonymous Kägu said...

Mida arvavad Hr Pullerits ja ülejäänud Spetsialistid sellisest massaazist http://sport.delfi.ee/news/liikumine/spordimeditsiin/kas-ja-milleks-kasutada-lpg-spordimassaazi?id=70746807 ?
Põhimõtteliselt peaks siuke asi ka homofoobsematele inimestele sobima?

 
At 13:45, Anonymous Ma ei julge oma nime öelda said...

Viimase kirjutiste valguses on toimunud suurepärane areng Eesti ja ilmselt ka kogu maailma suusaspordis. Nimelt kuna Suur Pullerits olevat hakanud "memmerätti" kandma vabastab see "pehmo" staatusest ka ülejäänud rätikandjad. Ilmselt peab neil muidugi vähemalt esialgu olema arstitõend ette näidata.
Loodame , et peagi koidab see päev, kui hr Pullerits teeb oma esimesed sammud suuskade ettevalmistuse osas. No krt ei jaksa enam nii pehmo olla . Vähe sellest et ma oma suuski määrin, olen hakanud ka sõprade tuttavate suuski määrima. Võtsin kasutusele isegi rotoharjad, mustrirauad jms värgid. Ainult siin julgengi anonüümselt sellest rääkida. Hoidkui jumal kui asi avalikuks tuleks. Keegi blogi peremehele lähedane inimene peaks talle parafiini pulgakese kinkima, siis äkki...?

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Seltsimees Kägu, jälle sa oma massaažijutuga. Mis sind vaevab?

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Mida kurja see rätt teile teinud on, et te peate ta üle kõrvade venitama nagu kantossi?

 
At 14:04, Blogger Priit Pullerits said...

Mäletate, mõni aeg tagasi rääkisin siin teile, et ühe Eesti maratonijooksja Ilja ümber on kahtlased pilved. Kes mind kuulda tahtis? Suurt mitte keegi. Aga te nüüd oodake veel paar tundi, siis tuleb asi avalikuks, mis Iljaga lahti on. Ja äkki peate sedapuhku meeles, kust te Eesti spordi sensitiivset infot esmajärjekorras saate; ja et minu vahendatud komprat tasub enamasti uskuda küll. Roman K-l on ka nüüd seletamist (perekonnanime ei ava, sest ei hakka meinstriimmeediale palukesi suhu söötma), kui osatakse tema poole õigete küsimustega pöörduda.
Segased verenäidud.

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võiks siia ülesse panna kasvõi rongide sõiduplaani, Kägu jõuab varem või hiljem ikka augu ja pauguni.

teatemeeskonnana tegite väga hea sõidu - konkurents on muutunud meeletult. Varsti on United Bakersi mehed platsis, kui üritus sellises trendis jätkub.

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

ohoh või uus uudis tulekul. Vaata aga vaata. Hakkasidki eesti mehed ja tüdruknaised juba kõvasid aegu jooksma. Kas täna tuleb uudis meediasse?

 
At 14:13, Blogger Priit Pullerits said...

Kindlasti tuleb. Ei seda enam kinni hoita.

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Ole mureta Priit! Sinu vahendatud komprasse suhtusime alati täie tõsidusega. Me ju teame et sind peab usaldama. Kuidas aga nii kaua aega läks? See kompra-tilk tuli ju juba eelmise sügisel?

 
At 14:23, Anonymous Kägu , LPG massaazi huviline said...

To 13:57 ja 14:04 Tegelikult ma oma tagasihoidlikuses üldse ei tahtnud, et te hakkaks nüüd taas minu kohta arvamust avaldma. Lootsin, et äkki keegi poetab sõnakese selle masinmassaazi kohta pigem. Noh siin liigub ju intelligentseid ja avara silmaringiga inimesi ka. Mõelge parem sellele, et võibolla ma tegin enneolematu teene teie iidolile ja jumalusele, et tähelepanu sellisele asjale nagu masinmassaaz juhtisin? Võibolla on kõik mida hr Pullerits pärast sellist hiilgavat võistlust vajaks üks korralik LPG massaaz? Et taastada oma jõuvarud ja pääseda haiguste küüsist. Aga kohe on vaja poriga loopima hakata.

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Hoia Priit meid ikka kompraga kursis. Siis on tunne nagu hoiaks kätt sealsamas - elu pulsil. Juba ette tänades, Valdek

 
At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

Millal proov on võetud? Eelmisel aaastal?

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

Perekonnanimi sai eelmises IN ja RK postituses avatud, mäletame küll. Nime peale ilmusid kohe ka need, kes jagasid RK suure emamaa-poolsete kirjutiste lingid ning sapisooned. Prooviks seekord siin spordijutu lubatud ja keelatud ainetel hoida, siis võiks Ilja-asja arutada küll.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Kas on ka teada millist kemikaali kahtlustatakse?

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Njah, läks lahti. 4-aastane keeld. Tarmi Toomas saab seletada, Teigamägi oma tšinovniku seletuse juba andis.

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Ega verepildi muutuse alusel saab ainult spekuleerida. Midagi täpselt kuidas sa kahtlustad? Loodame et jääb see RK vahele.

 
At 14:58, Anonymous Toivo Totu said...



On lausa ilmselge et siin ei räägita Vene rahvakoolide inspektorist Ilja Nikolajevits Uljanovist, kes oli Lenini isa, aga ka mitte muistsest Vene vägimehest Ilja Murometsist. Miks selline salastatus ja konspiratsioon?

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Priidu kompral on 100% usaldusväärsus.

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

Ametlik teadaanne ei ütle suurt midagi. Ega peale Pordi keegi midagi täpsemalt tea. Või teab härra Pullerits, aga ei räägi?

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, miks kohe 4 aastat? " aastasest keelust ei piisa või? Karm ju kui siuliselt harrastussportlasi niimoodi liistule tõmmatakse. Hoidku jumal, et keegi Priitu või kedagi nende tiimist niimoodi kottima ei hakkaks. Kahtlaselt kõrgele kohale tulid ju mehed küll? Aga noh eks Priit oma tutvusi ja imidzit kasutades hoiab Pordi& co asjast eemal. Nagu Armstrong Ameerikas!

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Priidul on vakumatu immits. Ning küll ta oma tiimi mehed tule alt ära päästab. Silmavaatluse põhjal ütleks et härra Laidveel on laiemad õlad kui mullu. Millest see meile räägib?

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Härrad Port ja Pullerits teavad nii mõndagi, kuid nutikate meestena hoiavad nad tihid enda ihu ligi.

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Kiss mai äss 2.17,36?!! See on ju maailma tipust 100 valgusaasta kaugusel. Miks sellisel tasemel mingi dopinguga tegeleda. Sama nagu hakata dopsi pruukima, et Tartu maratonil tuhande hulka sõita!!

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

Asjalood on ikka väga murettekitavad. Oleks pidanud HL-i konsultatsiooni küsima. Oleks ehk praegu asjad korras.

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Oled ikka väga äss ise. 2:17 on valge mehe jaoks väga tubli aeg. Valge maailma tipp. Oled sa proovinud 2:30 joosta?

 
At 15:23, Anonymous spordi füsioloog said...

To 15:14 99,9% anaboolsed steroidid

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

Väga huvitav. Väga huvitav. Või lausa epot. Mis seal täpselt verepildis muutub? Hemoglobiin tõuseb taevasse?

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

To 15.19
Kahjuks ei peeta valgetele ja mustadele eraldi võistusi. Sa võid ju olla Norfolki saare parim kõndija, aga kui kaotad maailma eliidile kalendriga oled tippspordi mõttes ikkagi mõttetu

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Tõenäoliselt see ikka R Kohtov on. Kes muu? Loodame et asi hargneb edasi. Põhimõtteliselt on tegu süsteemivälise asjaga siis kui Tartu teadlased seekord välja jäävad?

 
At 15:36, Blogger Priit Pullerits said...

No nägite nüüd, mehed, nii nagu mina siin kirjutasin, nii ka inf Ilja Nikolajevi dopinguproovi kohta veidi aja pärast välja tuli!

Okei, meeldetuletuseks midagi huvitavat, et teataks edasi uurida. Kunagi, kui jooksu kammbäkki tegin, jooksin 400 m TÜ stadkal koos Roman Kohtoviga. Loomulikult kaotasin. Siis kadus Kohtov areenilt. Hiljuti ilmus vene keskkonnas taas välja. Olgu, see selleks.

Lühidalt, minu infoallikadavaldasid, et Iljad olla aidanud keegi Roman, kes, mainigem igaks juhuks selgelt ja kindlalt, ei pruugi absoluutselt olla see Roman, kellest eelmises lõigus juttu, aga samas ei saa vastupidist ka sajaprotsendiliselt välistada. Niisiis, keegi Roman olla kurtnud kahele Eestis tuntud jooksutreenerile, ühele N- ja teisele P-tähelisele (we are speaking about family names here), et näe, tüüp soetas epot - see lööbki verepildi sassi, mida nentisid ka dopingukontrollijad -, aga oli jätnud vaesele Romkale maksmata. Nii see info levibki ilma, et WADA sekkuma peaks.

Igaks juhuks lisan, et see ei ole kindlasti see Roman ja arvatavasti ei ole see ka see Ilja ja et üleüldse räägivad inimesed igasuguseid jutte, mida nad faktiliselt ei tõesta.

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Mis mõtet on taganeda? See et võeti ja vahele jäädi ei ole ju sõnumitoojate süü. Või on?

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Aga Priit, mis jutud Tartu peal käivad? Seekord on härrased teadlased süütud, kuid spetsialistidena oskavad kindlasti kommenteerida? Seda asja peaks oskama süüa nii, et vahele ei jää? Või on antidoping juba nii terav, et raske on mitte vahele jääda?

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

Aga miks maksmata jättis?

Majanduslik edu on siin üldse võtmeküsimus. Teatesõidu artiklis räägitakse peenetest saksa autodest, aga "vaesemad" inimesed peavad kaubikutega pere-elu ja asjatoimetused aetud saama! http://www.aripaev.ee/uudised/2015/02/09/porsche--ametnike-kiuste-kaubik

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

Kas epot süstitakse?

 
At 15:55, Anonymous Tõnu Tarkur said...

to 15:19
Võid spaatli või tikuotsaga ka määrida. Suuremate pragude täitmiselt kasuta pahtlilabidat

 
At 16:04, Anonymous Anonüümne said...

Maratonitiimi leht on internetist maas?
maratonitiim.ee

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

Blogist: "kui nägin, et tal passides külm hakkab, köitsin talle dressipluusi üle õlgade.."

Kas see pole mitte liiga gei olukirjeldus? Alla oma võimete kirjutatud.

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Kui nõu-hau on olemas, siis lase aga minna. Või mida kostavad spetsialistid. Kuidas manageerivad suurriikide koondised? Uued manipulatsioonid? Nagu venelastel mingi hapniku või heeliumi hingamine. Ma ei saa aru miks seda alpimaja Otepääl ei kasutata. Või pole see enam lubatud?

 
At 16:19, Blogger Priit Pullerits said...

16:06 - kriitikaga, et kuidas seda tõlgendada võib, olen nõus. Kuid palun mitte kõike näha läbi pedeprisma! See oli meeskonnakaaslase hoolitsus teise meeskonnakaaslase eest. Raiol olid kepid juba käes ja ta oleks pidanud pandlad lahti kiskuma ja siis jälle pandlad pärast dressipluusi selga ajamist kinni tõmbama, ja kui siis start tulnuks, siis kõik uuesti selle pika protseduuri läbi tegema. Seetõttu siis pakkusingi välja kiire ajutise lahenduse.

Aga hea, et keegi püsib ikka pea- ja positiivsel lainel ehk teatemaratoni teemas, mitte ei ole karanud koos kõigiga Eesti spordi järjekordsesse dopinguskandaali ehk negatiivsele lainele, mis ausaid spordimehi peaks nii tülgastama, et sellest isegi ei räägitaks.

 
At 16:22, Anonymous Kägu said...

To 16:06.
Kaks täiskasvanud inimest võivad teha mis iganes ju : saata teineteisele torsopilte ja numbreid ning võtta üksteisel hellalt ümber õlgade kinni. Ei mõista miks see sind segab või miks see sulle korda läheb? Alates eelmise aasta sügisest on pederastia meie riigis ametlikult legaliseeritud ja keegi ei peaks selle kohta midagi kobisema. Sellist Eestit me ju tahtsimegi!!

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits,
nüüd ei ole enam tagasi vaatamist. Kõik tuleb selgeks rääkida. Kui sama targalt edasi läheme, on taas mingeid halbu molekule oodata. Nagu filosoofid on maininud, ei ole sport enam noore põlvkonna seas populaarne ja justnimelt doopivarju pärast. Kas me tahame sellise olukorra jätkumist? Härra Pullerits, teie autoriteet lubaks Augeiase tallide puhastamisel esirinnas olla. Tuleviku Eesti nimel tuleb praegu vaeva näha. Pole midagi muud parata.

 
At 16:37, Anonymous Anonüümne said...

Kaugel seal menetlemisega ollakse? Kuulatakse IN ära ja siis otsustavad selle 4 aasta bänni?

 
At 17:05, Blogger Priit Pullerits said...

Loen peavoolumeediast Nikolajevi teema kajastust - väga leige vastuvõtt. Teema ei näi kedagi suurt morjendavat. Ühelt poolt hea ongi, sest miks peaks patustajatele liigset tähelepanu osutama. Teisalt jällegi käib metsik kobamine pimeduses, kuigi siin blogi kommentaariumis on mul kõik niidiotsad kätte juhatatud. Neid, muide, sai ka asjaomase instantsiga jagada, ja konkreetselt. Näis, mis järgneb.

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

Anna andeks Priit! See, et me pimeduses kobame, tuleneb meie vähesest taiplikkusest. Oleksime väga tänulikud, kui meile veidi rohkem vihjataks. Tahaks ju nagu kelgu peal olla.

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...


Kes on IN treener? Kas E.K või T.T?
Kes on manager?

http://www.jooksja.ee/eesti-esimaratoonar-ilja-nikolajev-ruhib-sihikindlalt-tipu-poole/

Miks Eesti Jooksu Kullafondi raamatust on IN välja on jäetud?

 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

Usutavasti oli Tarm sellest teadlik, sest mingil hetkel "poolte kokkuleppel" loobus Nikolajev Maratonitiimi rahastusest. Samas ei ole Tarmile selle info põhjalt midagi ette heita, olid ju vaid kuuldused, kellegi jutud. Ei ole hea tunne kellegi ränk töö laiaks litsuda. Kahju on ometi, et see vaikimise õhkkond siiski jooksuringkondades nii totralt kääris... Ja et Nikolajev selliste kahtlustuste põhjal EM-ile siiski lasti, oli viga. Aga usutavasti asjad veel selginevad ja ma väga loodan, et Nikolajev võtab nõuks loo südamelt puistata. Üks asi on kuulujutud-spekulatsioonid, kuid kui sellele lisanduvad vussitud verenäidud...
Nii eesti pikamaajooksu renomeel kui ka Iljal isiklikult oleks parem kui ei hakataks mingit märtripoosi võtma.

Raivo

 
At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

Kas asi tuli tõesti nii labaselt avalikuks kui RK hakkas maksmata jätmisest hädaldama? Kui nii, siis oli tegevus väga diletantlik küll.

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.err.ee/v/kergejoustik/1da586b2-9f9f-43bc-93c0-aad80fe1695d

Täna tuleb AK-d vaadata.

 
At 18:55, Anonymous Manitoba Ants said...

See uudis tuli väga halval ajal. Praegu oleksime Priidu ja tema tiimi sangarlikku sõitu kiitnud, aga selle asemel arutame häbiväärset dopijuttu ... Kurb ja piinlik, aga mis teed?

Karvajalg jäi Alutaguse dessandi meile võlgu?

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Karvajalale, et tüki sisse viskaks:)

http://www.sportfoto.com/ee-en/p/1351676%20ID:%201351676

 
At 19:49, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

19:02 Kodumaine ,,Ohhoota''on alati au sees olnud, teeb impordile pikalt ära. Saaks nüüd eest ka pildi.
Pakkusin PSJJ tiimile 11-ndat kohta, mehed oleksite pidanud rohkem pingutama.
Piiroja teeb suusas kõvat sõitu aga kuidas ta rattas paugutaks? Kas teeks varsti ka vanameistrile suhkamit?

 
At 19:54, Anonymous Jürgenson, rahvamees said...

Sekundeerin Karvajalale. Kodumaine ja naabrimaine. Too rus koondise värvides tüdruku toona oli väga hea. Sportlik a ja b pool. Kas skanpiksil vahepeal uusi pilte ei ole lisandunud? Härra Soonets on oma kohustused unarusse jätnud? Kogukond nõuab lisa ohhoota materjali ja kohe. Eriti nüüd, järjekordse dopingustressi künnisel.

 
At 20:04, Blogger AlarS said...

Tere Priit,
Kuna Sind rajal veidi sõimasin su sõidu ajal, tulin kaema ka blogisse.
Kirusin koheselt ja valjuhäälselt Sind nimelt selle pärast, et rolleriraja tõusul sõitsid hoo(le)ga klassikajälge maha, ma nimelt olin klassikat lükkamas. See oli mu sõnum - ära lõhu rada. Kui Sul jõudu on, lükka jäljes paaris teistest mööda - mitte, et mul endal jõudu palju oleks:(. 7 nädalat kipsis nov-dets ei jäta erilist jõudu alles (vähemalt mulle) ja TMi asemel otsustasin rahuliku(ma)lt avatud rajal lükata jalgu kasutamata. Seepärast oli mulle eriti tähtis korrektne klassikajälg. Muidugi hiljem sain aru, et tuli palju uisujäljes lükata, sest klassikajäljes oli nõnda palju värsket sadavat lund ning lisaks valesti vahetamata jäetud väikesed kulbid uppusid lumme. Enda treeni(ma)tuse taustal olid lõpuks mu käed, selg, kõht ja õlad nagu makaronid ning see ei olnud enam rahulik vaid pigem nagu ellujäämissõit raja teisel poolel.

 
At 20:35, Anonymous Peeter, ilueedi said...

Mehed! Võtke ennast kokku! Kõik ei ole veel kadunud! Kirjutage või mõni luuletus nagu intrigant Martin, läheb hing kohe kergemaks. Küll kevad ka varsti paistma hakkab. Pullerits ja tema grupetto-gäng on muidugi kõvast sõidust eufoorias, nemad vaevalt peatset kevadet ootavad. Aga olgu neilgi tervis tugev. Mis?

 
At 20:59, Anonymous Nikolai, algaja luuletaja said...

Peeter peeeter
Termomeeeter.....
Hm
No rohkem ei tule

 
At 21:19, Anonymous Anonüümne said...

Alariga päri. Iga jumala kord, kui ma suuskamas käin näen ma mitut, kes tõusudel klassikarada lõhuvad. Ja kui ma neilt küsin, et allalaskmiseks teile, lugupeetud uisutaja, klassikarada sobib, aga miks sa tõusul sedasama rada lõhud? Ma saan ju aru, et klassikamehed on madalama klassi mehed, kes rahmeldada ei armasta, aga äkki ikka teeks nii, et uisumehed klassikarada ei lõhuks. Seda enam, et neil rada palju laiemalt käes.

 
At 21:20, Anonymous Herman, algaja semiootik ja luuletaja. said...

pulleritsupriit.

Pulleritsupriit
Pikk ja vibalik kui niit
Kõigist kangem siin ta on
Ei saa ta vastu ükski konn
On meitele ta öpetajaks, teejuhiks
Lastel ,noortel suureks eeskujuks
Kui räägib meitel pikalt oma vägiteguteest
Me ahhetades imetledes kuulame
Kuni patrullib pargiteel
Ning osaleb grupetodees
On me rahval lootust veel
Teda selle eest nüüd kiidamee
Ojeeee!!

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

Te ju ise tunnistate,et olete madalama klassi mees. Vingu siis kui Härra käest suusakepiga üle küüru saad! Mida see siin halamine annab, kui isegi siinsed parimad pojad mõtlematult ja süüdimatult rada lõhuvad. Kellel jõud sellel õigus!

 
At 01:28, Anonymous M. said...

** "Võtan lähema vaatluse alla neli viimast läbitud maratoni, mis oma tingimustelt (raja profiil, raja libedus, ilmaolud) olid üksteisega vägagi võrreldavad:
Viimase Öö Unistus, 31.12.2014, aeg 4:34
Pääsküla 5. raba maraton, 17.01.2015, aeg 4:59
Doroga Zizni, 25.01.2015, aeg 4:46
Rakvere talvemaraton, 8.02.2015, aeg 4:29
Loetelule pilku heites jääb esmalt silma, et esimene ja viimane maraton sellest loetelust eristuvad kahest keskmisest lõpuaja poolest, olles ikka vaksajagu kiiremad. Seletus sellele on aga igapidi lihtne - just need maratonid said läbitud sada prossa joostes ja negatiivse splitiga, ehk maakeeli öeldes olin miskipärast nendel kahel maratonil tunduvalt paremas konditsioonis kui Pääsküla ja/või Piiteri jooksudel."


Nii kirjutab mees, kes veel vaid mõni talv tagasi (!) Pulleritsuga Tartu Maratonil 300-400 koha piirimail võitles. Enne käisid inimesed golfiturniiridel vaatamas kuidas Tiger Woods kõigile kotti annab, nüüd käidavat vaatamas kui madalale Tiger Woods võib veel langeda...

** Ususektantide laagrisse saabus järjekordne partii noori värvatuid: http://marathon100.com/est/uudised/SEB+Tallinna+Maraton.n/36-onnelikku

** TASS on volitatud teatama..
http://www.jooksuportaal.ee/2015/02/ilja-nikolajevile-on-esitatud-suudistus.html

 
At 08:04, Anonymous Anonüümne said...

Kaididele ja Siiridele:

https://www.youtube.com/watch?v=uJQ1WiOhZVc


Kõvad mehed pannakse laulu sisse.

 
At 09:01, Anonymous Siiri said...

Tänan, 08:04, Petter on paljude eesti naiste lemmik!
Ka laul on täitsa ok, aga Petter-mix on muidugi võrratu - torso ja pühendumine (alasse suhtumine) nagu Ares'el.

 
At 09:31, Anonymous Anonüümne said...

Tartu Maratoni peaproov möödus Raio Piirojal edukalt.


 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

To 21:29
Muidugi võin ma üle küüru saada. Aga võib ka vastupidi minna. Kunagi ei tea.
Priit on üldse viimasel ajal meheks muutunud. Lõhub kõike, mis ette jääb: suusakeppe, rada. Ma olen märganud, et ta lõhub suusatada kah nagu tõeline alfa kunagi.

 
At 10:24, Anonymous Kamratov, Kaitseliit said...

Lgp. AlarS ja teised eksinud/eksitatud! PP on kunn, mis tähendab seda, et teda ei kritiseerita. Või kui, siis peab ise väga autoriteetse kogukonna esimees olema.

 
At 10:30, Blogger Priit Pullerits said...

Tere, Alar! Pean tunnistama, et jäin sõimust ilma (smile) - ei tea, kas olin tõusul rassimisega nii ametis, et Sinu hoiatust ja manitsust ei kuulnudki. Või läks see lihtsalt kuidagi kõrvust mööda. See oli igal juhul minust väga inetu, kui ma klassikajälge lõhkusin, ent tunnistan, et ise ei saanud sellest aru ega märganud seda. Oleksin märganud, poleks seda mingil juhul teinud. Ilmselt oli asi selles, et sõitsin seal üles tempovarianti, mis nõuab suuskade pikemat libistamist kui tõusuvariant, mida kasutasid teised, aga ega sa ju näe, kui jälgid eessõitja rütmi, kui kaugele suusad külje peale välja sõidavad.

Aga hämmastas, kuidas mitmed pika maa mehed suutsid teatemaratoni sõitjatega kaasa tulla, sh Sina. Kas Sa tõesti kannatasid sellist tempot vähemalt poole maani edasi?

 
At 11:05, Blogger Priit Pullerits said...

Sellele, kes küsis Rootsi kunni osaluse kohta TM-l. Helistasin KTMi, seal ei teadnud pressiesindaja sellest küll mitte midagi. Nii et teemat pole. Ja ärge levitage igasugust jama!

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

Ja ongi hea. Suveräänne kunn TM-il on PP ja ükski isehakanu ei pääse ligilähedalegi.

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Hea 15:14.
Ikka jõusaalist ja paaristõukelisest klassikasõidust.

Aga Mariti õlgadeni on veel pikk arenemistee...
http://folk.uio.no/thomas/sterke-marit/maritbjorgen02.jpg

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Vihjatakse ka teisele jooksjale peale IN-i, kel samasugused mured. Noooh, teadjad mehed, kes see võiks olla?
Kas veel ei paista lõppu sel lool?

 
At 11:47, Blogger Priit Pullerits said...

Loen tänasest Postimehest, et info Nikolajevile dopingu vahendajate kohta pole Eesti kergejõustikuliiduni ega Eesti Antidopinguni jõudnud. Võib-olla selleks ajaks ei olnud, kui panin EAD-le info eile teele ja kui P. Pahv neid usutles - sain kinnituse info kohale jõudmise kohta täna hommikul -, ja täna just panin järgneva info teele ka EKJLi kahele juhile. Nii et nüüd on neil info käes - tegutsegu! Ma hoian silma peal.

Mis ma siis mõlemale instantsile edastasin (siin täisnimesid ei avalda, kuna tegemist on avaliku inforuumiga, aga küll asjaga kursis inimesed saavad aru, kellest jutt):

Minu infoallikad avaldasid, et Iljad on aidanud keelatud ainetega R. K. (sulgudes ka nime teine kirjapilt), kes kunagi jooksis 50-51 sekundi kanti 400 m. R. oli kurtnud kahele Eestis tuntud j****treenerile, A+4tähte-le ja E+4tähte-le, et Nikolajev soetas tema kaudu epot, aga oli jätnud talle selle eest maksmata.

Nüüd on see info neil olemas, tegutsegu!

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

kolleeg Tserp kirjutab:
Paraku jääb nüüd nagu varasemategi dopingustooride puhul õhku palju küsimust ja kuluaarivestlustes viidatakse veel vähemalt ühele jooksjale, kelle verenäidud olevat samamoodi ebanormaalsed.

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Tõenäoline.
Kas vist 2014 talvel jooksis Vedehhin poolmaratonis hirmsa aja 1:03.xx ja siis kadus kui vits vette? Ei olnud mehest enam ei kipuu ega kõppu.
Jooksis mees enne seda suurepäraselt keskmaad.

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

Maiken Caspersen Falla tsitaadist võiks välja lugeda, et nende varasem taust ei ole puhas olnud: "Norrast on saanud üks maailma puhtamaid suusariike"

Enne ei olnud puhas siis, jah?

 
At 12:12, Anonymous Anonüümne said...

Ah et Kolja Vedehhin? Väga huvitav.

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

https://www.spordiregister.ee/treeneriteregister/index.php?spordiala=9

 
At 12:42, Anonymous Martin said...

Vaata ajakirjanikku nii agarat!
Nagu oleks neeland purgi Viagrat.

Võtame nüüd hoogu maha, härra Pullerits!
RK ei ole taastusvahendite vahendamist kunagi eitanud.
Kes kellele maksmata jättis või ei jätnud, seda selgitavad aga teist laadi mehed. Kui palju pressite, võib RK ka mitteslaavi nimesid nimetama hakata. See aga seltsimeestele Selile ja Teigamäele kindlasti ei meeldi.
Elage oma aastatetagune "suhkam" 400 m-s üle. Te ei ole Seb Coe.

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

11:05 PP lisaks:

Tartu Maratoni osalejate nimekirjas on nimi varjatuna 1945 sündinud Rootsi esindaja. Kuningas Carl on sündinud 46ndal.
Nimi varjatuna on ka 1967 Vene Föderatsioon. Proua Välbe(1968) see ei saa olla. Aga kes siis?

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

12:28 ja mis me selle treenerite spiisokiga peale hakkame? Oi ma ei seedi tüüpe kes suvaliselt mingi lingi viskavad.

 
At 12:49, Anonymous Anonüümne said...

Aeg jälle loll-Martinit diliitida

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Vedehhinit pole ammu jooksmas olnud jah.

 
At 12:54, Blogger Priit Pullerits said...

EKJL-i kahele juhtivtegelasele saadetud e-kirjast on möödas tund ja veerand. Vastust veel ei mingit. Ootame veel. (EAD andis, nagu ütlesin, hommikul märku, et info kätte saadud.) Ja ma tean, muide, väga hästi, et EKJL jälgib mu blogi hoolega. Kuid nad eksivad, kui arvavad, et ajan kiusu. Ei, ma tahan, et Augeiase tallides tehtaks korralik puhastustöö. Mina seda teha ei saa, mina olen ainult ajakirjanik, talle saavad puhastada need, kes tallides töötavad, mina saan neid vaid tagant torkida, et nad seda teeks, ja anda infot, mis suunas tegutseda. On ju loogiline, S**** ja E****?

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

Kiidan heaks, et Postimees(Pahv ja Pullerits) asja avalikustamisele kaasa aitavad.
Või mätsitakse kõik jälle kinni?

 
At 13:03, Blogger Priit Pullerits said...

Ja ma tahan kõigile asjaosalistele tuletada meelde, et võitluses dopingu vastu tuleb liistuse tõmmata neid, kes keelatud aineid vahendavad, nagu jäi kõlama Bernadski kaasuse järel, nii et siin on oluline vaadata Nikolajevist kaugemale, ka Kaigase ja Romani otsa ja küllap paljastub seal veel tegelasi! Oli ju Bernadski kaasuse järel selline jutt, EKJL ja EAD? Või oli too tühi jutt? Jõudu tööle!

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

12:54 suurepärane sissekanne!

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

Kes on Kostja treener?

Kas ka E.K?

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

Jah, kes oli/on Vedehhini treener?

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Alustas jooksutreeningutega 2001 JT juhendamisel, a-st 2004 treeninud HL käe all.

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Harri? Jälle?

 
At 14:52, Anonymous Björk said...

Ma ei mõista, mida te taotlete hr Pullerits? Eesti pikamaajooksu mis oli varjusurmast tõusmas, lõpliku ja kindlat tapmist? Kes ja kuidas sellisest asjast võitma peaks? Milles need inimesed õieti süüdi on? Kas selles,et üritasid EPJ jalgele aidata ja maailma kaardile tuua või selles, et nad olid amatöörid ja oskamatud ning jäid vahele? Paraku see kõhnakese eelarve ja põlvepeal pusimise juures nii juhtub. Kui aus olla, siis asi pidi väga algeline olema, sest Nikolaevi sugune statist ja 4nda järgu jooksja ei peaks küll kedagi eriti kottima. Vastik ,et sellised asjad juhtuvad. Sport on laste ja noorte seas niigi ebapopulaarne. Sellised juhtumid, ei tule spordi populaarsusele kasuks.

 
At 15:11, Blogger Priit Pullerits said...

Björkile:
--Ma ei mõista, mida te taotlete hr Pullerits?
Taotlen seda, et ei tehtaks sohki, et sport oleks aus, ja et need, kes sohki teevad, saaks paljastatud, ja mitteainult nemad, vaid ka need, kes sellest kaasteadlikud on olnud ja sohile kaasa on aidanud. Ükski sportlane ei tegutse sellistel juhtudel ainuisikuliselt, alati on keegi veel, kes asju teab, aga nood ujuvad kõrvale.
--Eesti pikamaajooksu mis oli varjusurmast tõusmas, lõpliku ja kindlat tapmist?
Väga tore tõus küll dopingu abil...
--Kes ja kuidas sellisest asjast võitma peaks?
Eesti ausad sportlased ja Eesti sport tervikuna. Keda rõõmustavad sohiga teenitud medalid ja võidud ja püstitatud rekordid?
--Milles need inimesed õieti süüdi on? Kas selles,et üritasid EPJ jalgele aidata ja maailma kaardile tuua või selles, et nad olid amatöörid ja oskamatud ning jäid vahele?
Sohi tegemises ja sohile kaasa aitamises ja väheses võitluses sohki tegijate vastu. Tserp Õhtulehes kirjutab ju, et Nikolajevi tegudest teati juba üle aasta. Üle aasta!!!! Ja mitte keegi ei võtnud midagi ette, nii treenerile kui alajuhtidele tuli kõik üllatusena??? Johhaidii, sel juhul on need treenerid ja alajuhid täiesti mõttetud ja asjatundmatud ja asjadega mittekursis olevad mehed. Pigem ei tahtnud nad aga tõde tunnistada, eelistasid sellest mööda vaadata. Ja paradoksaalsel kombel pean nüüd mina siin tõde välja tooma nii Iljast kui Romanist kui Koljast ja tõdema taas, et ega see juhtidest eriti kedagi koti, kui neile niidiotsad suisa kätte viia. Ikka on huvi rohkem selle vastu, kust ma infot saan, mitte selle vastu, et kes, kurat, sokutab sportlastele keelatud aineid ja kes neid sohi tegemisel aitab.

Mis kuradi haiged küsimused, Björk!

 
At 15:29, Anonymous Karl Joakim said...

Meie toetus kuulub senjöör Pulleritsule. Peaks aru andma endale, et meie nõrkus ja viletsus on eelkõige rehepapi mentaliteedist tulenev. Selle peab välja rookima ja senjöör Pullerits ja tema kamraadid kes siin kaasa võitlevad on õige asja eest väljas.

 
At 15:35, Blogger snaperski said...

Üldiselt olen (tõenäoliselt) PP-ga eriarvamusel sellistes küsimustes, mis puudutavad spordi olemust ja selle tegemise viise. Kuid praeguses olukorras on väga kiiduväärt, et keegi ei karda käsi räpseks teha ja teatud ringkondade inertsuse kiuste mustas pesus sobrab.
Eesti pikamaajooksu maine saab kannatada just siis kui selliseid juhtumeid kas aktiivselt või passiivselt unustushõlma mätsitakse.

Nendele kiidusõnadele lisaks käib juurde ka kriitika, et just spordiajakirjanike (jah, sh Martinson, Pahv ja Pullerits), kommentaariumite ja sotsiaalmeedia survel on tippsportlased surutud skisofreenilisse olukorda, kus neid piitsutatakse neurootilisuseni olema alfa-eeskujud... kus medalijahile on omistatud selline irratsionaalne väärtus, et endal katuse lahti jooksnud sportlased ühel päevl eneselegi üllatuseks avastavad ennast epot nõelumas.

Seega - dopingule peabki olema nii avalikus arvamuses kui jooksuringkondades resoluutne EI, kuid ajakirjanikud võiksid oma ilkuvat keelt ka teinekord hammaste taga hoida kui säravad medalid saamata jäävad.

Raivo Alla

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole siin Martinsoni, Pahvi, Pulleritsu süüd küll kuskil. Kui keegi sportlastele meedias karuteene teinud, siis need on Roosna ja Säärits oma ajulageda retoorikaga.

 
At 15:52, Anonymous Kägu said...

To 15.11 No aga ei tule meil ju neid medaleid ju vastupidavus aladel eriti , ei sohiga, ega sohita Pealegi kus on piir kangelase ja kelmi vahel? Soome imejooksjad omalajal kasutasid veretopingut. Nad on siiamaani oma rahva suured pojad. Veerpalu? Mae? Šmigun?
Jääd vahele oled kelm, kui ei jää oled kangelane nii lihtne see ongi.
Võib ju jääda ka lihtsalt jobusportlaseks luuseriks. Turistid nagu meedia neid sõimab

 
At 15:56, Anonymous Rudolf, vana määrdemees said...

Seltsimees Kägu, hea arutlus. Tõelise analüütiku tunneb kaugelt. Seda ta on. 90-te Hispaania pikamaajooksu edu taga räägitakse oli kah epo.

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Pole just palju saanud Raivoga nõustuda, kuid tema kriitika spordiajakirjanike aadressil on täpne. Enne pea iga suurvõistlust klopitakse meediavahu saatel ootused nii kõrgele - enamasti põhjendamatult - ja kui siis sportlane teebki oma võimetekohase ära või isegi tiba üle, mis on aga maailma tasemega võrreldes keskpärane, siis tambitakse vaene sportlane armutult põhjamutta. Tegelikult oli aga atleet tubli, väikses riigis lihtsalt on superandekaid ülivähe.
Üks paremaid näiteid (negatiivse külje pealt) on kahtlemata Peep Pahv.

 
At 16:17, Anonymous Vihurid OÜ said...

Priit on õigeasja eest väljas. Meie, Valgamaa spordirahvas toetame! Rehepappidel ja peninukkidel ei ole meie seas kohta!

 
At 16:18, Anonymous Anonüümne said...

Tulebki olla halastamatu - uurida ja puurida, irriteerida ja ilkuda, sest vastaspoolel on ju eriti küünilised tõprad, kes ühelt poolt peavad ju kogu seda D-taristut ülal (D-tarne, med. nõustamine, sobituv treeningmetoodika oma peitelaagritega jne.), ja niipea, kui mõni spordimees jääb vahele, kaevub see kupatus mõneks ajaks, et siis uue hooga jooksmist (suusatamist) edasi "arendada". Nonde suust kõlabki õõnes resoluutne EI dopingule, ja samal ajal tegevusetus probleemi lahendamisel.

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Kas Vedehhin on vaikselt spordist kõrvale tõmbunud, või ravib vigastust?

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav kui JP-s kommid kännu taga kinni, kas JP rahvas käib siis siin kiibitsemas? Eriline fafaa küll, blogi on, aga mõttevahetust ei toimu mingisugust.

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Räägitakse aiast(D-teema) ja siis hoopis aiaaugust(15:35 ja 15:57).

IN katkestas "terviseprobleemide" tõttu mõlemad eelmise aasta tiitlivõistlused. Huvitav, palju ta meilt(riik+sponsorid) "ettevalmistuseks" toetusrahasid sai?

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Lihtsalt niisama:

http://jooksupartner.ee/meeskond

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Kõvadele meestele, et tüki sisse tõmbaks:

http://sport.postimees.ee/3086663/fotod-tennisekaunitari-bikiinifotod-toid-usas-kaasa-jarjekordse-seksismisuudistuse


Postimees Sport, kiidan heaks.

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Kas pühapäeval ka D-kontroll kohal on, mõnel äkki veab loosimisel?

 
At 17:08, Blogger snaperski said...

Ma ei rääkinud aiaaugust, vaid sellest, miks sellest aiast ikka ja jälle üle hüpatakse.

Kui Coubertaini olümpia-ideaalist (mis pole mitmeski punktis muidugi teabmis õilis, nt on sobiv sportlane selle järgi valgenahaline mees) on kaasaja sport ja sellega seonduv meelelahutustööstus nii põhjalikult eemaldunud, siis ei maksa imestada, et sellises ebanormaalses psüühilises kliimas väändkasvud tekivad.

Kordame veel üle ühe teise võimalikkuse - sport kui mäng, sport kui eesmärk iseeneses... vaba ümbritsevate ideoloogiate ahelatest. Siis ei ole sportlasel tarvis ei omaenese ego ega teiste vajadusi rahuldada. "Ideaal kui selline on saavutamatu, aga püüdlemist väärt".

Raivo

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

kuradi spämmijad!
Jätke see Postimehesse viitamine, Postimees on niigi lahti, kes on see pime kes neid PM haledaid bikiinipilte EI näe, ilma viitamata. No räägi mees mis sa seal siis nägid? Kas enne Postimeest ei ole trussikute väel naisterahvast enne näinud, või mis sind seal nii kangesti vaimustab, et pead tingimata meiega linki jagama?
Sellise pildi peale minestad üldse ära?
http://leotardandswimsuitfun.tumblr.com/image/102566795971

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Kubertääni ideaal sobib mulle (sport oleks lubatud vaid valgenahalistele meestele ja naistele). Vaadake mis korvpallist on saanud. NBA koss on 95% mustanahalised ja kas teile see mäng meeldib? Põrkavad ja kaklevad seal omavahel. Vaadata pole suurt midagi enam.

 
At 17:41, Anonymous Kägu said...

Pullerits võitleb tõe ja õiguse eest. Aga on selline asi üldse olemas? Noh siin ta on :
http://sport.delfi.ee/news/suusatamine/murdmaasuusatamine/marit-bjorgen-tunneb-end-fis-i-arsti-suudistustest-hairituna?id=70757439
On ta kangelane või hoopis kelm?
On ta üldse naine?

 
At 17:46, Anonymous Kuimet, vana treener said...

Kägu ja teised haiged!
See naine evib skandinaavia geene. Saage aru, sellele ei leidu naljalt võrdseid. Kui, siis ehk Siberist või suure Saksamaa lagendikelt. Mitte kunagi aga kuskilt postsovjeeto väikeriikidest. Viimane on välistatud. Või ida-euroopast. Nii et kõik on õige - lihased tulevad kangitrennist ja võhm tõusude jooksmisest. On veel küsimusi?

 
At 17:53, Blogger Priit Pullerits said...

Ma loodan tööpäeva lõpuks, et Erich Teigamägi ja Sirje Lippe EKJL-ist said mu informatiivse ja vajalikele jälgedele juhatava e-kirja kätte.

Nüüd on selle saatmise fakt siin laiali spordiüldsusele teada ning edasi jääb oodata vaid tegusid, kuidas Roman K. ja veel kaks tunnistajat üle kuulatakse. Ülekuulamiste tulemustest loodame lugeda ikka peavooluajakirjandusest, eks!

 
At 18:01, Anonymous Kägu said...

Lgp Kuimet Kas mitte Tammara ja Irina Pressil omal ajal ei olnud samasugused geenid? Nad evisid samasuguseid lihaseid ning tegid samuti kangitrenni. Kuigi nad polnud muidugi postsovjeeto väikeriigist vaid pigem suur riigist. Juba see annab lootust , et ka meil kunagi selline sportlane esile tuleb.
Pealegi on meie rahva geene aastasadade jooksul parendanud nii skandinaavlased kui ka postsovjeedid,mis peaks shansid üpris heaks tegema.

 
At 18:09, Anonymous Kuimet, vana treener said...

Pressid on kauge ajalugu. Miks te ei nimeta nimesid nagu Semenya, Williams, .... kes on tegelikult transud, kuid võistlevad mõnuga naiste klassis. Jah, Björgen on väga mehelik, kuid tegelikult on kõik tippspordis tegusid tegevad naised õige mehelikud. Füüsiline treening paneb meeshormoonid kasvama. Mõnel nagu björgen liigub neid õige palju keres. Vastake küsimusele mille abil teeb Johaug teinekord Björgenile ära? Kas ongi nii, või laseb Björgen vahel meelega sõbrantsil võitu maitsta?

 
At 18:38, Anonymous Anonüümne said...

Serena peaks ikka tüdruk olema.

http://sports.yahoo.com/highschool/blog/prep_rally/post/Youth-photo-of-Serena-may-speak-to-why-she-8217?urn=highschool-wp10791

 
At 18:47, Anonymous Anonüümne said...

Siin blogis ütleb härra PP kes on neeger ja kes transistor ja kes resistor.

 
At 18:52, Anonymous Kägu said...

Lgp Kuimet. On ilmselge , et mönel etapil Björgen tõesti on lasknud Johaugil ennast võita. Björgeni relvad on atleelik muskulatuur ja toores jõud ja sinna juurde ka üsna laitmatu suusatehnika. Tema probleemiks aga on see et võimas kulturisti lihas vajab palju, palju hapniku. Tavaline " õhu pealelaske süsteem " seda ära ei varustaks. Eks selleks ongi teda vaja igasugu keemiaga töödelda, et õhukanaleid ja veresoonkonda laiendada. Johaugi relv jällegi on üliväike hapniku vajadus ja kindlasti sealjuures hea hapniku omastamisvõime, mis laseb tal meeletu taktsagedusega liigutada. Tõusudel pääseb see maksvusele. Bjõrgen vaatamata rohtudele ei saa tõusudel ikkagi piisvalt hapniku.
PS Casper Semenya puhul pole sugu üheselt määratud. Serena Williamsi puhul jään ma teiega eriarvamusele. Minumeelst on ta naiselik. Tal olemas lopsakad rinnad, laiad puusad jne. Samuti puuduvad tal mehelikud soonilised lihased. Tugevaid naisi on ju teisigi, aga selline kulturisti lihas tekib enamasti vaid siis kui naisterahvale manustada kõvasti meessuguhormoone.

 
At 18:55, Anonymous A7K said...

Arvan, et sellest dopingujuhtumist ei räägita meie meedias enam suurt midagi. Pikamaajooksuga rohkem seotud inimestele on teema teada alates 2013 sügisest (muuseas Kristo Reinsalu oli vist esimene, kes sellest oma blogis kirjutas, aga siis ära kustutas) ja pikamaajooksuga vähem seotud inimestele ei ütle Ilja Nikolajevi nimi mitte midagi ega hakkagi ütlema.

Hoopis teine asi oleks kui tegemist oleks olnud, loodan et seda kunagi ei juhtu, kellegagi õdedest Luikedest.

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

Õed Luiged on toredad inimesed, ja ennast juba kõhnaks ja kuivetuks jooksnud, nagu staieritele kohane, kuid kardan, et 2:30 saavutamiseks jääb puudu kasvust ja atleetlikkusest. Kui nad oleks kujult sellised nagu lätlanna Prokopcuka, siis oleks lootust.

 
At 19:07, Anonymous Laane Jakup said...

Väikeset dopingusutsust valusam on järjekordne infosõjas saadud matakas. Ikka tossike see meie Eesti riik - ise EL-is ja Naatos.

http://www.jpost.com/Diaspora/Estonian-art-museum-asked-to-remove-exhibit-that-shamefully-parodies-the-Holocaust-390536

 
At 19:13, Anonymous Vana Itske said...

Jeestonia sai oma järjekordse sahmaka kuulsust - Estonia mocking at holokaust
Pange googlesse holokaust ja "news"

 
At 19:14, Anonymous Kägu said...

Lgp Kuimet Ma ei saa imetleda sellist sportlast Nagu Marit Björgen, kes sisuliselt võistleb aerupaadi klassis mootorpaadiga. Enamus ta vöite on saadud sohiga, st kasutades teistele keelatud ja kättesaamatut keemiat. Hetkel jah tõsi küll on see rohi mida Björgen väidetavalt kasutab lubatud ka teistele. Mingil põhjusel anti see rohi WADA poolt äkki kõigile vabaks. Ilmselt avastati hoopis tõhusam vahend Björgeni ja teiste "libaastmaatikute" hingamisteede ja veresoonkonna stimuleerimiseks. Muide, kas te mäletate ühte hooaega kui Björgenil tulid ridamisi kohad teises- kolmandas kümnes? Kas oskate vastata, miks see nii oli?

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Mis teil seal Tartus toimub, härra Pullerits?

It is not by accident that Polish artists speculatively giggling over Jews and other victims of Nazism found 'shelter and bread' in the Estonian city of Tartu; this is one of the centers of neo-Nazi sentiment in this country.

 
At 19:39, Anonymous Anonüümne said...

Olgem ausad- Nikolajevi dopsi-jama on pikas ahelas tagajärg. Nagu keegi juba hea hulk postitusi tagasi mainis, ootused on kõrgeks aetud, küll ajakirjanduse ent ka lihtsalt s..a pritsivate kommentaariumide poolt.
Mentaalselt nõrgem jorss annab seepeale alla ning loodab mitte vahele jääda. Ent nagu Fostigi õigustatult küsis: miks pidi nii tegema Nikolajev, kelle jaoks sport isegi mitte elatusallikas pole? Egolaks vist.

Aga TM-i rada pidavat suht ideaalses korras olema- saab siis näha.

Toits

 
At 19:42, Anonymous Anonüümne said...

Ei usu seda, et dopsi süüakse, kuna "ajakirjandsus on ootused kõrgeks ajanud"?

 
At 19:50, Anonymous Andres, Vana-Peeru said...

See Kristobaldo. Las tema käib ka dopingukontrollist läbi. Igaks juhuks. Ei väida midagi, aga mis kindel, see kindel.

 
At 20:04, Anonymous Kägu said...

Kui kõik pätid ja kaabakad hakkaksid äkki korralikuks, mis saab siis turvafirmadest ja politeist?
Mida hakkaksid tegema kõrgelt tasustatud WADA ametnikud ja ka spetsialistid, kui keegi enam dopingut ei kasutaks? Kujutlege et 5 aastat ei oleks ühtegi dopingujuhtu?
Kindlasti seaks selline asi WADA rahastamise ja harukontorite hulga sellises mahus kahtluse alla. Kuidas on võimalik , et ehki 60-90 aastatel pruugiti räigelt dopingut, aga paljusid neid "forseeritud" sportlaste poolt püstitatud rekordeid ületatakse praegu mängeldes ja väidetavalt dopingupuhaste sportlaste poolt? Kas WADA le on pigem kasulik dopingupuhas sport või hoopis see , et eksisteerivad mõned teistest kõrgemal asuvad nn ikoonsportlased kelle alistamiseks nn reasportlased vaatavad abiotsivalt keelatud vahendite suunas?
Kui WADA peaks hakkama otsi koomale tõmbama, mis saaks siis WADA investeeringutest: laborid, tütarfirmad jne?

 
At 20:13, Anonymous Kägu said...

Ajakirjaniku seisukohast ei ole vist vahet, kas keegi tuleb olümpiavõtjaks või jääb dopinguga vahele. Rohkem leiba lauale ja töörõõmu saab ilmselt, kui väikese viivitusega juhtuks mõlemad. Siis saaks üllitada oode ja ülistuslaule ning pärast põhjalikult pasaga üle valada. Kõik on söönud ja õnnelikud. Vähemasti mingil hetkel saanud oma killukese õnne kätte.

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

Ok, ehk mitte niivõrd ajakirjanduse poolt, kuivõrd üldse ootuste kõrgeks ajamine. Sportlastelt ju ikka oodatakse ja loodetakse igasugu imesid. No kurat- ma ei suuda oma tervisesportlase tasandilt ka ühtegi muud motivaatorit välja mõelda, miks peaks vaid Eesti mõistes tipp(ent selles vanuses ilmselt ka sellega piirduv) sportlane dopsiteele minema.

Toits

 
At 20:28, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin vahelduseks ühte teist blogi, mis peab end suurimaks pikamajooksu leheküljeks Eestis.
Tühjus, vaikus, ei ühtegi kommentaari. Masendav.

p.

 
At 20:33, Anonymous Arts, Kuremaa, Jõgeva mk. said...

Üle ootuste kõvaks ajada? Jätke nüüd. Isegi pehme porno pikkimine "Postimehe" lugude vahele ei aita. Ei lähe kõvaks ja kõik.

 
At 20:59, Anonymous Anonüümne said...

Söö rohkem sibulat ja kala. Kui see ei aita siis pead investeerima viagrasse.

 
At 21:06, Anonymous Arts, Jõgeva said...

Eh, peab vist, jah. Vaatad pool tundi "Postimeest", aga tolku pole.

 
At 21:33, Anonymous Martin said...

Mis meil siis on? Erektsioonihäirete all kannatav Jõgeva maamees, keda isegi Postimehe pooletunnine sirvimine ei suuda aidata. Eesti suurim jooksuportaal, kuhu keegi kunagi ühtki kommentaari ei kirjuta. Dopinguskandaal, mis skandaali tuure ei suudagi sisse võtta. Endine der Stadt der Ostseeprovinz, Tartu, kus õhus hõljub natsilõhna. Ja see ongi kõik? - nagu küsis aastate eest Hardi Volmer. Lame küll.

 
At 21:45, Anonymous Anonüümne said...

Martin mida teie,kui kogemustega semiootik ja tunnustatud poeet, arvate algaja luuletaja ja semiootiku Hermani luulest?

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

Hästi paned Martin!

 
At 21:49, Anonymous Anonüümne said...

Muide Martin, kas teie ka dopingut tarvitate/olete tarvitanud?

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

Vajadusel paneb meie semiootik Martin päris head irooniat.

 
At 22:19, Anonymous Kägu said...

Mulle meeldib,et meil on MEIE oma semiootik. Ma arvan et pole kaugel see päev kui hr Pullerits täiustab oma "kõvamehe test" i ja lisab sinna küsmuse: "kas teil on oma semiootik?".

 
At 22:26, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Tippsport on sama räpane, kui poliitika, Vatikani preestrid, pedevärk jne. Ei seda välja juuri olgu sul kas või kolm triipudega ülikonda, ameerika auto, auguga visserid jne. Mõtetu püssirohu raiskamine, las paugutavad hea vaadata. Meie lihtsad poisid lükkame Tartu Maratoni pudrupealt läbi.

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Tglt. võiks ikka ükskord lõpliku diagnoosi kah panna: tähelepanuvajadusest tingitud üliemotsioneeruv väljendusvorm, kusjuures ise seda ei tunnista!, ei tähenda muud kui et, pööningul pole kõik ikka korras.. Kahju muidugi..

 
At 23:09, Anonymous Talvepealinn said...

Hermaküla teeb seni PP tööd, kuni siin lahatakse dopinguteemat. http://sport.err.ee/v/tervisesport/4af6f8f5-6230-415a-b625-1397fd872f70

 
At 00:57, Anonymous Martin said...

22:45, ärge olge nii kriitiline. Siinses kommentaariumis on igaüks erakordselt talendikas isiksus.
A propos, aktuaalne teema algavaks päevaks. Idarinde kokkuvarisemine Debaltsewo all on kahetsusväärseks faktiks saamas. Kas olukorda päästaks totaalsõja väljakuulutamine (nagu Goebbelsi kõnes 18. veebruaril 1943 Berliini Sportpalast'is)?

 
At 01:10, Anonymous Roosi, Raplast said...

Martin mis tööd semiootikud muidu teevad ka? Ise arvan et kas seemendavad sigu või siis hoopis sorteerivad seemneid.

 
At 08:47, Anonymous Anonüümne said...

Väga austatud blogiomanik hr Pullerits
Tuleks veel hetkeks selle toonase 400 m jooksu juurde tagasi. Kas viimaste sündmuste valguses võib olla võimalik, et RK juba siis oli seotud - ütleme "farma" kulissidetaguse käibega? Kas RK võis ise olla noid aineid tarvitanud? Selle jooksu ajal?
Martin

 
At 08:48, Anonymous Anonüümne said...

Ei toimu siin mingit diskussiooni dopingu üle. Teadjad on vait ja poolteadjad analüüsiga ei hiilga. Vaid semiootik intelligent Martin kammib biiti.

 
At 09:32, Anonymous Svante said...

Doping sõbrad on tühiasi, eriti võrreldes Eesti juudikogukonna murega. Ma ei saa aru miks semiootik Martin ei ole veel sellele asjaolule tähelepanu pööranud. See teeb mind murelikuks.

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

Tartu Maraton viimaste aastakümnete lahjema osavõtuga tippude osas. Miks?

 
At 09:52, Anonymous Doonau jõe kallastel said...

eks ikka rahv olukorra tõttu. Läänlaste jaoks on Eesti peaaegu võrdne ukrainaga. Nende jaoks on see üks postsovjeeto kõik. Või vaidled vastu?

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Sa oled seal Doonau kallastel lolliks läinud. Kesise osavõtu vastus on siin: http://www.swixskiclassics.com/

 
At 10:15, Anonymous Kahetiste tunnetega said...

Ässad sõidavad Swix Ski Classic sarja maratone ja uisumeestel omad väljakutsed. Suur küsimus peitub aga kivi all, et miks TM enam SSC sarja ei kuulu?
Minu mälu järgi visati meid välja olematu telepildi tootmise võimekuse pärast viimasel selle sarja raames olnud TM-l. Aga seal võis lisaks olla ka muid puudujääke, mis viikingitele ei meeldinud.
Hr Kelk suvatseb ehk kõrgustest lihtrahva hulka laskuda ja tagamaid avada?

http://www.swixskiclassics.com

 
At 10:20, Anonymous Herman, algaja semiootik ja luuletaja. said...

Mis ajast Tartu maraton,enam ülal nimetatud sarja ei kuulu ja miks?

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Sel aastal võidab Kärp!

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Valitsus ja hr. Kelk varjavad tagamaid, miks.

 
At 10:30, Anonymous väike viiking said...

Monsenjöör Kelk ei lasku kuhugi, tema pea on täis palju suuremaid ja targemaid mõtteid ja lihtrahva muredele kaasatundmiseks seal vaevalt kohta jagub. Õige mees mõtleb ikka suuurelt!

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav missugune on senjöör Pulleritsu seisukoht? TM ja ssc asjas?

 
At 10:44, Anonymous teise ala spetsialist said...

Kuulaks ka huviga, mida valitsejad on teinud, et edumeelset väikevenda jälle suurte meestega ühte tuppa võetakse. Kas nüüd just vestluspartneriks, aga vähemalt põranda poleerijaks ja nõudekuivatajaks võiks ju lootust olla.
Kes meist siin oligi Liivimaa parim reporteritöö spetsialist?

 
At 11:03, Blogger Priit Pullerits said...

Miks te kibelete sinna SSC sarja? Mis see teile annab? Ärge lootkegi, et te seal telepilti mahute. Tundke rõõmu sellest, et mida vähem välismaa ässasid osaleb, seda kõrgema koha TMil saate.

 
At 11:07, Anonymous Martsipani Karamelli Poiss said...

Senjöör Pullerits? Aga kuhu jääb siis teema "integreerudes välismaa struktuuridega tagame endale ........... kõige hea, ilusa, kasuliku ja edumeelse"?

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

Vastupidi just, maailmatipud annavad võistluse värvi ja teevad selle kuulsaks, lisaks tavainimesele võrdlus palju ta maailma parimatest maha jääb. Esisajast võib praegu ca 20 ässa puudu jääda, lisaks ehk 10-20 tugevat välismaalast, st et maagilise esi100 piir on seekord odav.

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Kas meile kunagi siin kommentaariumis tõde ka räägitakse, või peame piirduma barankadega?

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

No see nüüd ju puhas pehmo jutt, et ei taha (julge?!) maailma tippudega koos sõita ja arendame ikka Suurt Külavõistlust.
Priit, selliselt elule lähenedes pole meil mitte mingitki lootust rahvana püsima jääda...
Kas me siis selliseks tulevikuks üheksakenddatel koori ja heina sõime!?

 
At 11:19, Blogger Ain Veemees said...

to 11:08
Kui maagiline 100 on odav, eks tee siis järgi. SSC sari nõuab väga suurt rahalist panust mida Tartumaratonil kahjuks pole, lisaks on TM oma nime poolest piisavalt kuulus, kas on vaja siis veel kuhugi sarja kuuluda? TM on eelkõige mõeldud kohalikele. Kas 80-90-ndatel olis siis tase kehva ca 8000 osavõtjaga. Eks eestalsel on ikka häda, kord tullakse ja võetakse aurahad võõraste poolt ära, kord pole jälle vastavat konkurentsi, miks ohkida, minge sõitke ja võitke.

 
At 11:25, Anonymous Klunker Paul said...

Tegelikult on senjööridel Pullerits ja Veemees õigus. Milleks meile see välismaa värviline traat? Me ise oleme suured, tugevad ja ägedad. Me ise oleme iseoma viikingid. Ning õigus see on. Sest vaadake, kellel on Läänemere kõige suurem karamboola? Õige! Eesti mehel.

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Neile kes tahavad võrdlust maailma paremikuga on lihtne retsept. Meie kohalikud ässad Kärp, Rehemaa jne kaotavad maailma paremikule ca 3 minutit. Ilmselt kaotaks rohkem, kui poleks neid taktika mängusid.

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/3087647/norra-mm-koondisest-valja-jaanud-neljakordne-maailmameister-tuleb-tartu-maratonile

 
At 11:48, Anonymous Spetsialist said...

TM trassil kaotavad ikka rohkem kui 3 min. Ei viitsi praegu täpselt järgi vaadata, aga kaotavad midagi 6-10 min, rusikareegel on vähemalt 1 min 10 km peale.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Kui vaatame SSC kalendrit, siis König Ludwig Lauf toimub 1.veebr ja Vasaloppet 8.märtsil. OK, sel aastal on Faluni MM tõttu lükatud Vasa tavapärasest nädala võrra hilisemaks, aga 1 kuu on seal auk alati sees.
Just seal keskel toimub TM, millest paremini ei saakski enam ükski võistlus sinna sobida, aga TM-i me sarjas ei näe. Huvitav, miks?

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi on kursis, millised on rajaolud Hellenurmest Elva poole? Peab see ikka tuhandete sõitjate valule vastu..

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pullerits omab piisavalt infot ning teab kelle autoriteet on Läänemere kõige suurem.

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu jäävad lubatud dopingujutud?

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

Vaid senjöör Pullerits omab küllaldaselt sensitiivset infot vallandamaks skandaali valitsuses ja suurkorporatsioonide peakorterites.

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

Suur Mõõduvõtmine läheneb. On ka neid kellel närv vastu ei pea. Aga see on juba oma mure.

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Väljamaa lehed kirjutavad, et Tartust on saanud uusnatside pesapaik? Kas on tõde selles vastikus väites? Või on tegemist venemaa salateenistuste suunatud propagandaga?

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Kompromiteerivaid uudiseid tuleb nagu küllusesarvest. Härra Allikmaa solvas oma alluvaid. Aga teisest küljest; järsku oli tal selleks põhjus? Kas härra Pullerits on solvanud oma alluvaid? Me ei tea, aga ega me vist ei peagi teadma.

 
At 13:49, Anonymous Valdek, finantsdirektor said...

Kunagi ei tohiks solvata oma alluvaid. Isegi kui selleks põhjus on.

 
At 14:05, Anonymous Tulikuumade poiste maa said...

Mis toimub? Eilse ajakirjanduse põhjal on Eestis tegu revolutsioonilise, erakordse dopingujuhtumiga, ja kogu sport mis PM-i lehekülgedel täna laiutab on luuserkamanda Rocki kaotus ja kellegi pesapalluri endise pruudi taggumik? Kas me sellise Eesti eest võitlesime higistel 80-tel?
http://sport.postimees.ee/3087441/pildid-tulikuum-tagumikumodell-voistleb-seksika-kaunitariga

 
At 14:35, Anonymous Carlos Barbarus Motsilla said...

Ülemus võib oma alluvate vastu vali olla, peaasi et veresauna ei korralda.

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Jah läheb andmiseks, tarvis punase kombega Rönningule tuulde võtta ja hoida kinni nii kaua kui vastu peab.

 
At 16:48, Blogger Priit Pullerits said...

Laske ma seletan teile seda Swix Ski Classicu teemat, mis teid nii väga huvitab. Uurisin teemat Indrek Kelgult (nagu ikka olen ainult mina see, kellel on telefon käes ja suu peas) ja kuulsin järgmist:

Klubil Tartu Maraton ei ole nii palju raha, et täita SSC sarja kuulumise nõudmisi. See summa, mida SSC omanikfirma sarja kuulumise eest KTMilt küsib, on 150-160 tuhat eurot. (PP poolt: arvestades TMi osalejate arvuks 8000, tähendaks see, et iga osaleja peaks juurde maksma 20 eurot, ehkki olgu rõhutatud, et Kelk ei pidanud seda mingil viisil õigustatuks, et seda raha küsida juurde osalejatelt.) Skandinaavias olevat küsitav hind aga lausa 300 000 eurot, teadis Kelk rääkida.

Kelk seletas, et SSC sarja kuulumine annaks suurema televäljundi, eeskätte Skandinaaviamaadesse, ning see aasta andnuks ka suurema eliitsuusatajate hulga TMil.

Kelk tunnistas, et tal käisid möödunud suvel SSC sarja esindajatega tulised läbirääkimised. Ta kinnitas, et kuna TM on üks paremini korraldatud maratone, tahaksid SSC sarja korraldajad TMi hea meelega oma nn portfellis näha. Kuid ühelt poolt, nagu öeldud, on asi selles, et KTMil ei ole võtta kuskilt 150-160 tuhat eurot ning teisalt, lisas Kelk, ei saa KTM jääda nõusse ka kõigi tingimustega, mida SSC esindajad esitavad, eriti mis puudutavad raha ja turundusõigusi.

TM kuulus SSC sarja 2010 ja 2012, kuid seejärel leidis KTM, et selle eest küsitav summa käib üle jõu, rääkis Kelk. Ta lisas, et oli pakkunud suvel SSC esindajaile, et tehku nood ise TMist ülekanne ning KTM ei soovi sellega seoses midagi, kuid SSC esindajad ei olnud sellega päri. Ta avaldas arvamust, et selline variant, et SSC katab ülekande oma kulu ja kirjadega, võiks kõne alla tulla Saksamaal, mis on suur riik, aga mitte Eestis, mis on väike ja mitte kõige rikkam ning kus reklaamipotentsiaali on vähe.

Loodetavasti saite nüüd piisavalt ammendava vastuse - ja oskate selle eest pisutki tänulikud olla ning leiate mõne uue teema, mida jahvatada.

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Lahjad mehed seal nn vägevas SSCs, kui nende jaoks sellise pisku raha taha jääb muidu apetiitse TM punti võtmine. Selliste pehmodega saab vaid karmilt ümber käia ja neid oma õuele sente kerjama mitte lubada.

 

Postita kommentaar

<< Esileht