esmaspäev, veebruar 23, 2015

Pullerits: Kellele näitame trääsa, keda kiidame?

Esmalt tähtsaimast: kes tahab, et võimuesindajad talle edaspidiga tünga teevad ehk võtavad vastu otsuseid, milleks nad rahvalt nõusolekut ja heakskiitu pole küsinud, andku riigikogu valimistel oma hääl Reformierakonna või sotsiaaldemokraatide kandidaatidele. Siin on need "rahvaesindajad" kirjas nimeliselt! Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatliku erakonna esindajad on mullu sügisel kooseluseadust menetledes tõestanud piisavalt, et rahva arvamus ei loe neile - ütlen otse - sittagi.

It's payback time!

Samal ajal on ilmunud Kristo Reinsalu ja Andrus Nilgi kirjutatud-koostatud 600-leheküljeline raamat "Eesti jooksjate lood", mille kohta avaldasin Postimehes ka arvustuse. See on kiiduväärne raamat. Siin aga küsimused Reinsalule.

Raamatus pole Ilja Nikolajevi lugu (küll on aga Roman Fosti, kelle mark on Nikolajevi omast nõrgem), kuigi maratonijooksu kõigi aegade kolmandana ta seda vääriks. Kas lugu oli olemas ja viskasite selle viimasel hetkel raamatust välja, kui tuli tema dopingu-uudis?

Valisime raamatusse 800 meetrist kuni maratonini Eesti paremikku kuulunud jooksjad, kelle hulgast pidime veel osa sportlasi välja jätma. Valiku tegemisel pidasime nõu Harry Lembergi ja teiste jooksutreeneritega. Nikolajev ei kuulunud kordagi kandidaatide hulka. 

Raamatus ei ole ka Eesti ilmselt kõigi aegade suurima jooksja, Enn Selliku lugu. Järelsõnas on vaid mainitud, et Sellik on loobunud koostööst kirjutava pressiga. Kas teda tõesti ümber veenda ei õnnestunud, ja kui ei õnnestunud, siis miks mitte kirjutada lugu tema kohta avalike materjalide ja teda tundvate inimeste mälestuste põhjal, nagu on raamatus Jüri Lossmani lugu?

Südamest on kahju, et kahekordne olümpialane Enn Sellik loobus koostööst. Selliku kogemusest oleks väga palju õppida. Kindlasti väärib ta oma raamatut. Soovisime kirjutamisel teha kõigi jooksjatega värsked intervjuud. Sellik polnud sellega päri, seetõttu ei olnud paslik koostada temast lugu ka varem ilmunud tekstide ja teiste inimeste mälestuste põhjal.

Kes olid valikus esimesed, kes raamatust välja jäid, ja miks?

Niimoodi ei saa nimeliselt kedagi välja tuua. Veel mitmest jooksjast saanuks kirjutada huvitava loo. Aga kuhugi tuli panna punkt - ikkagi oli juba üle 600 lehekülje koos. Valitud jooksjatest ei tahtnud aga kedagi välja jätta.

Mis oli raamatu tegemisel kõige raskem, keerulisem, vaevanõudvam?

Ilmselt kõige enam aega nõudis tulemuste kontrollimine. Tuli appi võtta kergejõustikuedetabelid, ajaleheartiklid, treeningupäevikud. Just päevikutega tutvudes jõudsime jälile mõnele veale, mis oli varasemates kirjutistes liikvele läinud. On võimalik, et mõnesse tulemusse lipsas ka meil viga, olen tänulik, kui sellele juhitakse tähelepanu.

Kelle lugu tundub raamatus kõige põnevam, kaasakiskuvam, dramaatilisem - ja mille poolest?

Autorile on kõik lood võrdselt armsad. Võib-olla kõige enam süvenesime Andrusega Toomas Turbi loo koostamisse. Toomas osales tööprotsessis aktiivselt, esitas küsimusi nii kirjutajatele kui ka endale ning koos otsisime vastuseid. Olen siiralt tänulik kõigile jooksjatele, kes olid valmis uuesti läbi elama ning mõtestama oma tegusid jooksurajal.

Mis innustas seda raamatut tegema, sest see oli ju ikka mahukas töö?
Mõtlesin, et meie jooksukuulsuste teadmisi ja kogemusi peaks edasi andma. Üks eesmärk oli ka see, et äkki tänu raamatule avastatakse taas möödunud aegade tipptegijad. Kõik nad väärivad rohkem tähelepanu. Kohtumised nendega olid minu jaoks äärmiselt põnevad. Kohati tekkis kiusatus igaühest veel pikemalt kirjutada - nii et ma ei tundnud kordagi, et töö olnuks liiga suur.

Alati tagantjärele näeb, mida oleks võinud teha teistmoodi, paremini. On midagi sellist juba välja koorunud?

Eks aeg annab arutust. Oleme avatud tagasisidele ja vastukajale.

Mis on see, mida jooksuhuvilised siit raamatust kõige rohkem peaks saama?

Soovin, et nii noorsportlased kui ka oma lõbuks jooksjad leiaksid raamatust inspireerivaid mõtteid, mis annavad sporti tehes uue hingamise. Võin kinnitada, et eeskujudele mõeldes muutub jooksusamm kergemaks.
Väga hea meel on, et Tartu Ülikooli emeriitprofessor, Eesti kõigi aegade paremaid pikamaajooksjaid Ants Nurmekivi kirjutas meie raamatukangelaste tegemistest tõukuvalt harivad lühianalüüsid. Ta oli raamatu teostamisel ka suur moraalne toetaja. Samuti tasub heita pilk treeningukavadele.
******
A jeep descending Elephant Hill, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 28. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Sõnum on selge: pange kooseluseadus põlema! Foto autor: Dmitri Kotjuh, Järva Teataja / Scanpix
Foto 2: Raamat "Eesti jooksjate lood". Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 3: Enn Sellik 2013. aasta suvel Rakveres. Foto autor: Arvet Mägi, Virumaa Teataja / Scanpix
Foto 4: Enn Sellik jooksmas 1975. aasta rahvaste spartakiaadil Moskvas Lužniki staadionil. Foto autor: Gunnar Vaidla / Eesti Spordimuuseum / SL Õhtuleht /Scanpix
Foto 5: Enn Sellik (nr 732) jooksmas 1980. aasta Moskva olümpial Lužniki staadionil. Foto autor: Gunnar Vaidla / Eesti Spordimuuseum / SL Õhtuleht /Scanpix
Foto 6: Enn Sellik jooksmas 1974. aastal läbi vihma. Foto autor: Gunnar Vaidla / Eesti Spordimuuseum / SL Õhtuleht /Scanpix
Foto 7: Kristo Reinsalu lõpetamas 2013. aasta oktoobris Tartus poolmaratoni 2. kohaga. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

129 Kommentaarid:

At 15:37, Anonymous Anonüümne said...

Mul jäi eile õhtukapil veel paar paragraafi läbi lugemata ja mõistus tahab veel mitu korda edasi-tagasi mööda lehti kerida, niiet kogu arvustust ei hakka andma, aga oluline artiklikogumik ja mõni artikkel väga kõrge lugemisväärtusega. Kes kergejõustikustaadionil käinud, need naudivad!

Mul on ka sportlasi meelel, keda tahaks raamatus selliste artiklite ja materjalide kogumiku osana näha. Osa II tulgu, kvalifikatsiooninorm on sel kuul avaldatuga täidetud ja lugejad nõus kirjutajaid trükikojafinaali saatma! Maksumaksja kiidab heaks!

Sellik pressiga suhtlemast loobunud ei ole, mitmeis paigus on värskeid materjale temaga/temalt - kas PP autori vastust ümber ei tahtnud lükata? Või mida oli küsimusega mõeldud?

--

Kooseluseaduse edendajatele jõudu, valimistel anname selle seaduse läbiviimise eest jõudu juurde ka järgnevateks asjadeks! Aitäh ka Erki Noolele toetuse eest, aga edu ka neile, kes usuvad Noole "vastumeelsust kooseluseadusele"!


 
At 15:44, Anonymous Petljuura said...

mis jutt? Misasja see maksumaksja sul heaks kiidab?
Eelneval kommentaaril ei ole otsa ega äärt. Mida see kooseluseadus sul kipitab, et sa sellele jõudu soovid? Nii vaimselt tasakaalutut meest tahaks kohe näha.

 
At 15:49, Anonymous Kalmer, Põlvamaa said...

Senjöör Reinsalu on suure töö ära teinud. Tubli mees. Kas võtame ta oma satsi?

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Viimaks päevapoliitiselt oluline teema, vähemalt esimeses lõigus. Keda siis valida?

Kesk - no ei!;

Reform - lapspoliitikud, sahistajad, kõrvaletõstjad, no ei!;

IRL - Parts peaministriks? ta juba oli, kas te enam ei mäleta?!?! Ei maksa unustada ka Noole trikki - kõva mees kuulutama, et on kooseluseaduse vastu, kuid hääletamise ajal viilis tööülesannete täitmisest (see, mille eest EV kodanikud talle palka maksavad).;

Sots - no ei, mitte lähima kümne aasta jooksul.

Seis enne valimisi on sitt, ütleme ausalt välja.

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

Aga rasket igapäeva tööd, mida senjöör Pullerits iga päev teeb, kes seda märkab? Ah?

 
At 16:14, Anonymous RippenTropp said...

Vaid härra Pulleritsul on piisavalt autoriteeti trääsa näidata - olgu või Brüsseli linna punaparunitele endile.

 
At 16:17, Anonymous Maanu, Kiviõli said...

Head küsimused. Julged küsimused. Nendes küsimustes on isegi provokatiivsust kohe.
- Miks ei ole raamatus Ilja Nikolajevi lugu? (Kellle tippmark on Roman Fosti omast kõrgem)
- Miks ei ole raamatus Enn Selliku lugu?

Üks tähtis küsimus on ajakirjanik Pulleritsul aga kahjuks jäänud küsimata. Miks? Ei jätkunud "mune"?
Blogi pikaaegsed lugejad teavad, millest (õigemini kellest) on jutt.

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Mina soovin senjööridele Pulleritsule ja Reinslule palju edu ja head vabariigi aastapäeva! Ning et nad vaba Eesti eest sama kangelt võitleksid nagu siiamaani teinud. Ülejäänud pedeseltskonnale aga et teile kala kurku kinni jääks!

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Ilma Lembit Kauna loota, tema saatuse ja spordis saavutatuta ei ole ükski Eesti jooksu ajaloo käsitlus täielik.

 
At 16:45, Anonymous Anonüümne said...

Sul on õigus, vana. Härra Kauna elu- ja spordimehesaatus on nagu peegelpilt Eesti rahva Suurest Kannatuste Rajast. Eesti rahvas vedas välja (hea ameerika rahvas tuli appi), aga härra Kauna elutee lõppes unustuses ja viletsus. Ning haljale oksale jõudnud kaasmaalased ei taha mäletada.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pullerits on pädev otsustama keda pidada vääriliseks esindama Eesti rahvast kõigi rahvaste pidulauas Los Angelesi Hollivuudi linnaosas.

 
At 18:24, Anonymous Kägu said...

Seis on stt jah enne valimisi. Martin Helme tundub üsna normaalne ja asjalik mees olema. Räägib asjadest nagu need on. Äkki leidub veel inimesi, kes on aru saanud ,et sellest korrupeerunud kambast ( reform, sotsid jne) tuleks lahti saada.

 
At 18:29, Anonymous Jefreitor Kägu said...

Näe krt läks meelest miks siis ronisin.Loe veel seda poliitilist bülletääni. Hr Pullerits on ju ikkagi Nõukogude armee vanemseersant. Eks siin ole ju vanu sõdureid veelgi.
Head nõukogude armee aastapäeva teile seltsimehed!! Teistele kõigile head meestepäeva!

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.delfi.ee/news/suusatamine/eesti/olid-ajad-jaak-mae-muus-soomlastele-viina-et-treeninglaagreid-rahastada?id=70861533.
Huvitav kas Jaak ikka kenasti riigile maksud ka ära maksis?
Priit uuriva ajakirjanikuna peaks selle teema ülesse võtma.

 
At 18:43, Anonymous Anonüümne said...

18:37 tead sa mees mine ka persse! Tahtsid vist naljakas olla? Naljakas on hoopis see, et ajal kui ühed viinapudelit müüsid, erastasid kavalad sellid rahva vara nii endale kui välisinvestorile, ning enamus meist on täna paljad kui püksinööbid eelkõige selle pärast. Oled sa küsinud kui palju ja kellele maade ja vabrikute "erastajad" makse maksid?

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

Mis sa praalid. maailm selline ongi, et need kes kõvasti varastasid ja varastanud on, saavad presidendilt teenetemärke ja neid saadetakse Brüsselisse eurosaadikuks jne. Pööbli funktsioon on riigile makse maksta.

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

Nõus hr Käguga, et Martin Helme on arukas mees, kellel on säilinud kriitiline meel ja kodanikujulgus. Lisaks haritud ja asjatundlik. Vana Helme seenior on ka tegija, ta mõistab Venemaa värki, ta ju Moskvas Eesti suursaadik olnud. Ma olen kindel, et te ei lõika näppu, kui Helmedele panustate. Kõigi teistega saate vähem või rohkem pügada. Või otse öeldes - üle kurgi.

 
At 19:11, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pulleritsul on piisavalt külma närvi, et mitte minna pingviinide paraadile lolli mängima. Meie hindame seda.

 
At 19:11, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Jooks on karm,seal pannakse ikka täie pasaga. Hetkel oleme brigaadiga Rootsis, võitsime oma brigaadiga hanke tunneli ehituseks. Taome siin kirkadega päevad ja ööd musta graniiti. Edeneb aga visalt raisk. Swenssonid vaatavad pealt, mokad töllakil snüüsid alt välja irvitamas, et on alles mehed. Seletasin siis neile, et oleme terve Harku valla käsitsi kaevikuid ja punkreid täis kaevanud, et see siin on lumme kusta.
Kuulge mehed Martin Helme ei oska metsas lõket ka põlema panna, mis mees ta üldse on?

 
At 19:15, Anonymous Anonüümne said...

Olete te mehed lugenud kunagise syndikaat.ee lugusid? TMS.
Noor Helme ei sobi juhiks. Vana veel sobib, kuigi on tunda edevuse esilekerkimist. EKRE pundist on parim mees Henn Põlluaas. Kes lugenud, see teab.

 
At 19:50, Anonymous Anonüümne said...

Priit peab Ennust raamatu kirjutama.

 
At 19:51, Anonymous Konkskäpp said...

Kägu sa oled hull mees, aga sellegipoolest, soovin sulle head vabariigi aastapäeva. Ära siis unusta viina võtta ja prouale musi anda.

 
At 19:58, Anonymous Volli Vigalast said...

19:15 Aga kes siis sobib juhiks? Poisike Rõiva Taavi, kes on õppinud pähe 10 ilusat hästi kõlavat lauset ja kasutab neid vaheldumisi kõnes? Sven Mikser, kes ajab mingit roosat lilla varjundiga mula? Edgar Savisaar, kes ei räägi iial asjast ja ei vasta ühelegi küsimusele? Populist ja kassipidaja Juhan Parts ? Äkki hoopis riigivaras Kallas?
Vat kui Pullerits kandideeriks, siis ma vahetaks või elukohjta, aga temale ma oma hääle annaks.

 
At 20:00, Anonymous Maano, spordiveteran said...

Olgem täpsed.
Foto 4 ja 5: Moskva V.I. Lenini nimeline Keskstaadion Lužnikis.

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, ärge sotside poolt küll hääletage! Saate vene trooja hobused ja pedeseaduse rakenduse ja muu totaalse jura, võlakoormast teie lastele rääkimata.

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Mina valiksin härra Putini poolt kui see võimalik oleks.

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pulleritsul on piisavalt terasest närvid, et hääletada selle poolt keda ise soovib.

 
At 20:29, Anonymous Kägu said...

To 20:25. See võimalus on sul täitsa olemas. Putin lubas ju kõigile endise NL kodanikele ja nende järglastele lihtsutatud korras vene kodakondsuse anda. Nii et külasta vene saatkonda ja vii oma unistused ellu. Mis sa niisama tühja käsikiimled.

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Austatud härra Kägu,
Endise raketiväelasena on Pulleritsule tähtis (või tähtsamgi) 19. november - raketivägede ja artilleerija päev.

С праздником, товарищи!

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Miks Pullerits siin anonüümselt kommimas käib. Kas tähelepanupuudus oln juba nii hull?

 
At 20:39, Anonymous Manivald, Kadila küla, Vinni vald, Lääne-Virumaa said...

Hr. Kägu, Teie olete vist FSB agent? Räägite inimestele, et Vene saatkonnast saab tasuta Vene Föderatsiooni kodakondsust. Ilus punane pass antakse ka, millega saab Venemaal tasuta pensioni ja pensionärieas tasuta elektrirongiga sõita. Eesti kodakondusest loobuma ei pea. Selle peale võivad väga paljud endale Vene kodakondsuse teha. Igaks juhuks. Kui tasuta saab.

 
At 20:54, Anonymous Anonüümne said...

ei usu et agent. Härra Kägu on näidanud end eesti patrioodina, kuigi vahest teeb nii mõnelegi säru.

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

20:31, äkki harid lugejaidki, et milline kommentaar on PP kirjutatud?

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

20:31 (esimene) võib küll olla Pulleritsu enda poolt kirjutatud.
Muide, ei olnud vist päris tavaline, et eestlane sattus raketivägedesse, tuumarelva ja "punase nupu" juurde.

 
At 21:02, Anonymous Kuiger said...

Senjöörid PP ja Reinsalu on nii austusväärsed härrad, et nemad anonüümsena ei kommentaari.

 
At 21:11, Anonymous Anonüümne said...

Too Kägu võib ka olla CIA agent. Kunagi ei tohi alahinnata.

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Täna on mehed pidupäev. Ei ole kena tänasel päeval avastada, et sinu hea sõber või kolleeg on hoopis välisriigi rott. See on vastik.

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Tõesti väga vastik!

 
At 21:19, Blogger Priit Pullerits said...

Fakte kah, muidu ainult spekuleerite:
Tartu maratoni žürii on lõpuks diskvalifitseerinud vale tehnika kasutamise pärast kolm meest. Arvake nüüd ära, kelle!

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Reinsalu vastust kumab solvumine. Väide, et Enn Sellik on lõpetanud kirjutava pressiga suhtlemise, ei vasta tõele. Vt Jooksuportaalile antud kaks sarja meenutusi. (Ja mis puutub kirjutav press raamatusse?) Sellikut kahekordseks olümpialaseks nimetada on nadi. Arvestades olümpiaturismi levikut.
Solvumine ei ole õigustatud. Enn Sellikul igal juhul oli targem sellest kahtlasest äri- (ja egoprojektist) eemale hoida. Raamat Enn Sellikust on ikka veel kirjutamata.

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et selle sakslase disklaffisid. See on vastik mees.

 
At 21:32, Anonymous Kamratov said...

Priit, ära pane meie kannatust proovile!

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

See, et valemängurid maha võeti, on kiiduväärt, aga miks me ei leia viteid sellele protokollis?
Varasematel aastatel on DNQ toodud ära kas tabeli päises või lõpus.
Mida häbeneme?

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

http://www.linnaleht.ee/663678/tartu-holokaustinaitus-sai-taiendatud-valjapaneku

..... näituse kuraator Rael Artel, kelle sõnul ei ole Eesti ühiskond veel valmis avalikkuse ees välja kannatama neid videoteoseid.
----------------------------------------------------------------------------
Braavo! Eesti ühiskond on süüdi!!! Mida oligi tarvis tõestada!

Aga tegelikult? Näituse eesmärk oli saada maailma avalikkusesse selliseid pealkirju nagu siin:
https://news.google.com/news/story?ncl=dBmVDDz-g8iaIbMskD1cDqAqF3VbM&q=holocaust+tartu&lr=English&hl=en&sa=X&ei=xoXrVJfdEcbkyAPYs4DADw&ved=0CCYQqgIwAA

Pange tähele neid peakirju: kuskil ei ole öeldud, et skandaalse teose autoriks on poola kunstnik.
vaid justnimelt "Estonia is mocking at Holocaust".

Palju õnne Eesti riik ja rahvas! Just teie olete süüdi juudi pühaduse mõnitamises!

 
At 22:25, Anonymous Holokausti ohver said...

Priit me ootame.

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

Poolakas ise ongi ilmselt ka juut ja irvitab pihku.

 
At 22:38, Anonymous Mõmmik said...

Nii on jah.
1) Poola juudid tootsid mõnitava video.
2) Eesti juudiplika kuraator pani video näitusele.
3) Eesti juudikogukond leidis selle "juhuslikult" üles ja saatis kuhu vaja signaali.
4) Maailma ajakirjanduses ilmusid kümned pealkirjad: "Laughing at the Holocaust in Estonia"
5) Eesti meedias ilmus koheselt mitmeid artikleid, mis muidugi rääkisid mitte aiast, vaid aia-august

.... ja nüüd kirjutab meedia et "Eesti ühiskond ei ole veel valmis avalikkuse ees välja kannatama ..."

Ühe raksuga sai Moskva ja Tallinna vahelises infosõjas seis 100:0 - ning me teeme näo nagu midagi poleks juhtunud. Noh, ega paljud eijaga matsu lahti ka.

 
At 22:40, Anonymous Meinhart, Valgamaa said...

Priit, kus on nimekiri? Kas nõnda suhtud sa oma ustavatesse kaasvõitlejatesse?

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

Njah, ainult nõrgad joovad trenni ajal.
http://sport.postimees.ee/3101777/argentina-tipprattur-suri-parast-voistlust-kurnatuse-tagajarjel

 
At 22:54, Anonymous Volli Vigalast said...

Tundub , et hr Pullerits om otsustanud meile unetu ja ootusäreva öö kinkida. Kardan küll , et mul ei tule öösel und, kui ma kohe ei saa teada, kes ikkagi Tartu maratonil maha võeti

 
At 23:02, Anonymous Anonüümne said...

Eestlastel on pisut õigust kohtlase juudirahva üle naerda küll, sest juudid on ise süüdi, et nad Suurt Tõllu appi ei kutsunud. Suur Tõll oleks koos Põhja Konnaga selle Holokausti jama otsemaid lõpetanud ehk ära hoidnud, aga juudid ise tahtsidki hukkuda ahjus kollektiivsel kokkuleppel.

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

Mõmmik ja too teine härra, te saate holocausti-näituse ümber toimuvast valesti aru. Vastupidi, seni on toimunud vähemalt kaks üdini positiivset sündmust:

1. Millal te viimati mõnda näitust külastasite, ja mida te seal nägite? Nii on - ammu ja näha oli peaasjalikult porri. Nüüd suutsid aktiivsed kodanikud kuraatoritele selgeks teha, mis on kaunis kunst. Võitsid kõik.

2. Millal viimati Simon Wiesenthali Keskus Eestit kiitnud on (kas varem seda üldse juhtunud ongi?). Aga palun, nüüd see ju juhtus tervitades Tartu kunstimuuseumi otsust video-esksponaatide eemaldamisest.

 
At 23:22, Anonymous Anonüümne said...

Järelikut tuleb uuesti juute mõnitada ja jälle see mõnitus eemaldada, siis saab taas kiita.

 
At 23:24, Anonymous Anonüümne said...

Hr. Pulleritsu poliitiliste avaldustega olen täiesti päri.

 
At 23:31, Anonymous Mõmmik said...

Asi pole ei holokaustis, ega Zuroffis ega meie ja teie isiklikus arengus erinevate näituste külastamise läbi. Vaid malenupud geopoliitilisel malelaual on veidi ümber mängitud. Meile kui sitases piiririigis elutsejate jaoks on tegemist kriitilise olukorraga. Mingeid rootslasi või hollandlasi see muidugi ei koti. Neil pole muret (ega tule).

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

PP küsib vale mehe käest, miks Selliku lugu raamatus pole. Reinsalu tõstab lauale mugava põhjenduse, et Sellik ei suhtle kirjutava pressiga, ja PP jääb rahule. Väga nõrk. PP küsigu otse Selliku käest. Kuid võib arvata, et PP tausta tõttu ei võta Enn tema pöördumist tõsiselt.

 
At 00:19, Anonymous Anonüümne said...

Raamatus on 33 nime. Teeme katse.
Eemaldame kõik nimed, kelle treeneri õpilastest keegi on dopinguga vahele jäänud.
Eemaldame Bernatski afääri plekkidega isikute õpilased.
Eemaldame nimed, kes on koostaja sõbrad.
Eemaldame sõprade abikaasad.
Palju järgi jääb?

 
At 05:31, Anonymous Anonüümne said...

ajal mil kogu euroopa paneb venele sanktsioone,irvitavad möned eesti mehed pihku ja teevad köik endast oleneva,et agressorriigi hümn saaks kölada euroopa suusastaadionitel, ka Falunis!lihtsalt vastik
kah priit

 
At 07:42, Anonymous Anonüümne said...

Sportlastelt asjalikud arutlused. Kuid kohati naljakas on siiski mõelda, miks rida kõvasid jooksjaid on välja jäänud. Eriti kui mõelda, et Pirksaar, Tarm jt. sees, Pärn, Apivala, Metsala, A.Tšernov, Tšepurko, Kriisa, Mõnjam jt. väljas. Mis sellest et viimased ei ole edetabelis 5 parema hulgas, ikkagi naljakas.

 
At 09:12, Anonymous Reino, endine määrdemees said...

Soovin härra Pulleritsule ja tema tiimile head vabariigi aastapäeva! Aga see et härra Pullerits on oma ustavatele kommentaatoritele sisuliselt trääsa näidanud ja nad kukele saatnud ei ole küll ilus tegu. Kas me oleme väärt sellist suhtumist?

 
At 09:35, Blogger Priit Pullerits said...

Üks diskvalifitseeritu oli 700. koha kandis lõpetanud venelane, kaks ülejäänut teises tuhandes lõpetanud eestlased. Head vabariigi aastapäeva!

 
At 09:42, Anonymous Eesti patrioot said...

Mõõgad on välja võetud ning meil tuleb seista vankumatuna, et eesti rahva huvidega vastandunud poliitikud meinstriimajakirjanduse toel meile taas sitakotti pähe ei tõmbaks!

Esmaspäeva õhtul Aktuaalse Kaamera eetris olnud uudislugu (sic!)
kooseluseaduse teemal
avaldas arvamust (sic!), nagu kujutaks SAPTK poolt inimestele kooseluseaduse läbisurujate nimede meeldetuletamine ja perekonnasõbralike kandidaatide esiletõstmine endast keelatud annetust.
Siit paistab taas kord, millisesse poliitilisse olukorda me oleme jõudnud: esmalt surub parlament meedia kaasakiitmise toel ja jõhkrate manipulatsioonide abil vastu rahva enamuse tahtmist läbi seadusi, mis on raskelt vastuolus meie kultuuri alusväärtustega, ja kui siis kodanikud püüavad seda enne valimisi inimestele meelde tuletada, hakatakse otsima võimalust neid karistada.

Sellist olukorda vaadates tekib vägisi küsimus, kas elamegi nüüd riigis, kus valitsusest sõltumatute kodanikeühenduste poolt info levitamist selle kohta, milliseid kandidaate võib pereväärtuste seisukohast usaldada, milliseid mitte, käsitletakse seaduserikkumisena?

Kui see tõesti nii peaks olema, siis näeme väga selgelt, mil moel meie ühiskonnas võtavad maad diktatuurilised suundumused, mis on omased riikidele, kus demokraatia ja kodanikuühiskonna ideaalidest ei taheta lugu pidada.

SAPTK on teinud teavitustööd omal algatusel SA-le oluliste maailmavaateliste põhimõtete kaitseks, mitte kellegi tellimusel ega ka kellegi juhistest lähtudes. Kellegi nime või pildi kasutamiseks pole SA luba, juhiseid ega nõu küsinud, sest peab vastavasisulise info levitamist põhiõiguseks, mis on tagatud Eesti põhiseadusega. Seega on täiesti arusaamatu, kuidas saab keegi SA teavituskampaaniat käsitleda keelatud annetusena.

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

Põhiseadus ju kehtib, selle alusel peaks olema võimalik kasvõi Ilves kohtusse kaevata. Miks seda ei tehta? Tahaks njäuugumist kuulda.

 
At 10:51, Anonymous Vanakoolimees said...

Olen võimalusel ikka korranud kantsler Konrad Adenaueri sõnu: „Kui valimised midagi muudaks, tuleb nad ära keelata“. Kuna nüüd on meil võimalik nädala pärast midagi muuta, siis terendab oht, et need on viimased valimised. Edaspidi toimuvad määramised (kohale, ametisse, valitsusse jne).

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

10:20-le. Milleks Ilves vaja kohtusse on kaevata?

Ent mingi varasema arutluskäigu juurde tagasi tulles, siis mõtteainet EKRE fännidele: kas teid ei tee ettevaatlikuks perekond Helme õilmitsemine Tallinna TV erinevates saadetes? Valid Helme, saad Keski äkki?

Toits

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Helmed on ennast tõesti maha müünud. Kuid samas, kui poleks müünud, poleks ka püünele pääsenud. Vaadake härjad, meie ühiskond on juba nii "küps" et ilma suure raha ja sidemeteta ei tee sa midagi.

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

Ilves kiidab Riigikogu otsused heaks, nii lihtne see ongi. Ta saaks panna lollustele veto. Miks peab ümbertnurga mõtlema? Ta otseselt vastutab.

 
At 12:30, Anonymous Mati, Jaanilinna kingsepp said...

Ilves on väga hale ja läbinähtav NWO müügimees Eesti provintsis. Ta isegi ei viitsi seda varjata.
Kahju, kui me eestlased korralikult keevaverelised ja normaalselt rahvuslikud oleksime, siis me oma rahvusriiki niimoodi labaselt laialitassida ei laseks. Praegu aga vaatame vaid töllakil mokaga pealt.
See on hea et härra Pullerits oma liberaalsotsialistlikest sõpradest lahti ütles. Temast kujuneb tubli rahvuslane.

 
At 12:42, Anonymous Kamratov, vastupanuvõitleja said...

Vaid härra Pullerits suudaks siia unisesse kommentaariumi sisse süstida positiivselt rahvuslikke meeleolusid. Muidu läheb pessimismiks kätte ja mehed lõpetavad piduliku õhtu veel lontipidi viinaklaasis. Kas me sellise Eesti eest võitlesime?
Eile oli Potimehes noor tütarlaps kelle nimi oli Carol-Aneth Vanatoa. Mõtlesin mina kaua et mis rahvusest võiks Carol-Aneth nimeline neiu olla?

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Mulle meeldiks samuti kui härra Pullerits igasugu liberastid siit kommentaarimist minema peksaks ja vaid aatelistel rahvuslastel siin möliseda lubaks. Kord oleks majas ja peded kapis. Noh, kui need tublid rahvuslased on, siis möllaku vaid.

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits juba näitas pededele trääsa. Mis sa veel tahad?

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pulleritsul on piisavalt autoriteeti, potentsi ja vaimset ning moraalset kapatsiteeti see täitanud ussipesa siin ühe sule tõmbega ära tiliitida.
(loodame etta seda varem või hiljem teeb)

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kustuta 13:42 ära, ta soovis enda „tiliitimist“ (sõnast „delete“???).

 
At 13:53, Anonymous Paavel said...

13:49 tule välja kui mees oled. Enne telli kiirabi ka kohale.

 
At 14:04, Anonymous Martin, semiootik said...

Kellele näitame trääsa, keda kiidame?
Kellele iseseisvus, kellele ike?
Ideoloogilisel teljel vastaspoolusel asetsemine ei takista härra ajakirjanik Pulleritsul Viktor Kingissepa troope ja figuratiivseid sõnaseadeid kasutamast.
Õige küll, keel on meil ju üks. Või kas on?
Ärge valige sotsiaaldemokraate! Sest sotsiaaldemokraate valides on tulemus, et noored eesti mehed saadetakse punapõselise salongiväejuhi Sven Mikseri poolt hollandi vanaraud-soomuskastides üle idapiiri - robotiseeritud uue põlvkonna tankide ja Siberi karastusega burjaatidest täpsuslaskurite (tabavad oravat silma) tule alla, vastu surmale.
Seda kõike mingite Eestile mitte mingit kasu toovate geopoliitiliste mängude tarvis.
Öelge, palun, härra ajakirjanik Pullerits, keda siis tuleks valida, et selline eesti rahvale ja Eestimaale hukatuslik stsenaarium ei realiseeruks.
Võtke ajaloolane Pärtel ka appi.
P.S.
Ah, et nii kaugele asi tõenäoliselt ei lähe?
Pole mingit alust arvata, et sõja vallapäästmisest huvitatud jõud ei ole suutelised ka Eestis terroriakte korraldama.

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Pole hullu. Tuleb valida õige pealik. Härra Putin näiteks. Tema kaitsva tiiva all lööks eesti rahvus õitsele. Riik mitte, aga nahker meile sea riiki vaja? Sotlastl pole ka oma riiki, aga vaata kui ülbed teised.

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Palju õnne Oleg Ragilole määrdevõidu puhul! Well done!

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

Lp 13.42, praktika ei toeta väidet, et härra Pulleritsul on piisavalt potentsi.

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Carol oleks nagu kuskilt Kesk-Euroopa kandist, Aneth pakuks Taani kanti või Norra või Rootsi, kõhutunde järgi pakutud. Ehk sisi isa võiks tal rumeenlane olla ja ema norrast, aga mis teda Eestiga seob, perekonnanimi ainult.

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

Kas ei juhtunud Sotshis sama lugu, mis täna naiste sõidus? Meeste 15km oli sompus ilmaga ka kõik norrakad kinni? Vaid Northug kes ei olnud koondise dopil sai normaalse koha? Teistes sõitudes oli vastupidi? Norrakate tropid + kraadidel ei toimi ???

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pulleritsul on piisavalt autoriteeti ja pauerit kogu see pissihaisune kommentaarium ühe viipega laiali peksta. Hoiame pöialt et see nii ka juhtub.

 
At 18:25, Anonymous Anonüümne said...

Ilvese kõne on haige

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Ilvese kõned on alati sitad olnud. Ei ole selles mehes soojust.

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

To 17.13 Ma ka loodan ,et Pullerits sinusuguse munadeta jobu siit minema peksaks

 
At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

Aga Riho Terrase kõne Narvas oli hea.

 
At 18:56, Anonymous Peeter, ilueedi said...

18:37 ole hooleta
Lendad sinagi nagu sitakera, sest sinu komm on tühi ja mõttetu

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

To Peeter,ilueedu, minu kommis oli rohkem mõtet kui sinu omas. Üle viskab juba see tegelane ,kes hommikust õhtuni siin Pulleritsu taldu ja tagumikku lakub, ning tänitab kuidas kõik peaks jalaga peesse saama Hr Pulleritsu käest. Kitjutagu siis selle mõtetu soigumise asemel midagi asjalikku.

 
At 19:10, Anonymous Anonüümne said...

Kui lund ei ole ja mehed trenni ei saa teha, siis IQ näitaja langeb kohe 60 punkti võrra. Nagu selgesti nähtub kommentaariumi pildist. Huvitav kuidas karmid mehed nagu Karvjalg või Pirita Kobras oma vaimset tervist säilitavad sellisel raskel ajal?

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

No kuulge, mehed, krt keda-mida me siin kommentaariumis peame nägema-lugema. Pole mingit korda enam. Iga mats kribib, mis purjus peaga pähe tuleb. Mingi austus peab ka ikka olema!

 
At 19:26, Anonymous Peeter, ilueedi said...

Aga miks mitte? Ma ei näe ühtegi põhjust miks härra Pullerits EI PEAKS jalaga peesse taguma (kõiki neid, kes siin mõttetuid komme kirjutavad). Sel lihtsal põhjusel, et see on odav, ning noh, lihtsalt profülaktika mõttes. Et seltsimehed veidi paremaid kommentaare kirjutama hakkaksid. Too tallalakkuja ju räägib asjalikku juttu mingis mõttes. Et kui Pullerits on siin peremees, siis keegi ei pahandaks kui ta töllidele sõitu teeks. Eriti sulle 19:07. Selmet kommentaariumi paremaks teha, hakkad sina hädaldama kui sitt kõik on. On sitt jah, aga tee paremaks.
Lisaks, miks sa solvad ausat meest 17:13. Jobu võib ta ju olla, aga munadeta kindlasti mitte. Millal andeks palud?

 
At 19:34, Anonymous Peeter, ilueedi said...

Hakkab juba tasapisi kooruma. Kord peab olema ja austus peab olema. Härra Pullerits ise, või mõni tema autoriteetne adjutant peaks korra majja lööma. See mis toimub, ei sobi mitte. Seda blogi loevad ka noored preilid ja soliidsed prouad eesti kodude tagatubades. Sirguv noorsugu koolides ja kasarmutes. Missuguse eeskuju me neile näitame sellise matsliku kõnepruugi ja rõlge tänitamisega?

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

Kätlemine on ju tegelikult käteldava orjastamine helduse läbi, sest ära õelda oleks liialt keeruline.

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

See on nagu avalik kabistamine.

 
At 19:42, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Krt siin kipub ka suisa delfiks kätte ära minema. Kas mehed on vabariigi aastapäeva puhul pisut rohkem va hundijalavett pruukinud, kui pea kannab? Lootsin, et arutletakse ikka teemadel nagu: Kas suusa hooaeg on selleks aastaks läbi? Või siis hoopis, mis juhtus norra naistega? Krt mina arvan, et see viimane teema on kuidagi poliitiline. Norralastele tehti teatavasti 2 hoiatust, äkki oli tingimuseks ,et asi hoiatusega piirdub see, et määrdemehed teevad täna norra naistele, kes on Kallale tegelt ainsad konkurendid kehvad suusad. Ühesõnaga , et Kalla peab võitma. No see on muidugi spekulatsioon ja fantaseerimine, aga 100% kindel, et lihtsalt Norra määrdetiim niimoodi mööda ei pane. See pole võimalik. Rootsis on samasugune lumestrukutuur ja ilmastikuolud nagu Norraski ja norralastel seda suusamäärimistehnikat, määret ja elavjõudu ikka jagub. Spordis on igasugu kokkuleppeid ju ennegi sõlmitud ja valuraha millegi eest pakutud. Pole see maailm selles mõttes muututund millegi poolest.Sport ja poliitika on tihedalt seotud ja see muudab kahjuks ka selle esimese räpaseks.
Vabandan , kui minu pisut väärastunud mõttemaailm, mõne roosa või lilla partei valijale depressioni või suisa psühhotrauma põhjustab.
Head vabariigi aastapäeva kõigile!

 
At 19:42, Anonymous Anonüümne said...

Mõni julgem härra võiks Evkat suudelda kah.

 
At 19:50, Anonymous Nospel said...

Kui härra Kägu pahaseks saab, siis kulda sealt tuleb.
Ka mina kahtlustan kokkumängu. See oli norrakate poolne vastutulek, et naiste suusatamise vastu ikka huvi säiliks. No ei kaota Björgen kehva suusa tõttu 10 km 2 ja poole minutiga. Ning see on uskumatu, et MM-il valmistataks ette vägakehva suusk. Nad ju testivad. Kuidas saab nii kapitaalselt eksida?

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

Johaug suusatab kui elektrijänes. Ka kehva suusaga. Täna oli aga näha, et viitis rajal aega.

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Karmide norra naiste normid kommentaarid - ei mingit pugejalikkust.

"See sitane lumi meid ei säästnud. Kui suusad alla panin, mõtlesin, et k***t, mul on liim suuskade all. Tundsin end muidu hästi, aga .." sõnas Weng Sportexpressenile.

http://www.ohtuleht.ee/663725/faluni-mm-norralased-ebaonnestumisest-see-oli-naeruvaarne

 
At 20:16, Anonymous Anonüümne said...

Seltsimees Kägu, mul on teile küsimus. Nõukogude (ilusal) ajal olid kehakultuurlased. Tänases peenes kapitalismuses nimetatakse neidsamuseid tervisenõudlejateks. Olete tubli mees et vanadest traditsioonidest kinni peate.

Keha peab kultuuriga rikastama, teil vist siiski õigus. Head vabariigi aastapäeva tublile mehele.

 
At 20:28, Anonymous Vootele said...

Õhtut kõigile!
Ilusat Vabariigi aastapäeva, mehed. Veedate õhtut, nagu ikka, jörisedes ja üksteisele molli andma tikkudes. Mingite norra ja rootsi naiste omavahelist libesuusatamist arutada- kas ikka on kõige isamaalisem teema? Tänasel õhtul.

 
At 20:29, Anonymous Kägu said...

to 19:55.
Mind väga ei veena need naiste kommentaarid. Jakobsen läks rajale numbri 43 all Johaug 63 ja Björgen suisa 65. Vahepaal olid veel 55 Haga ja 61 Weng. Kalla startis numbri 49 all. Kui oli näha et väga heas vormis Jakobsen kaotab teistele kalendriga, siis Johaugile ja Björgeni jaoks olnuks piisavalt aega ülikehva suusa asemele vähemalt keskpäranegi leida. Lisaks pidid naised neid suuski ka ise enne lumel testima. Viimase valiku ca 3 paari hulgast teeb ju sportlane ise!!
Esikümnes kaks sveitslannat, soomlanna, jaapanlanna, prantslanna ja kolm ameeriklannat. Ameeriklased oma suht olematu määrdetiimiga teevad supersuusa! ( minu lugupidamine hr Ragilole) Sveits teeb üle keskmise suusa ja ka Soome saab hakkama. Norra kelle määrdetiimi kogemused ja profesionaalsus on kordades suurem kui kõigil teistel, ei suuda teha isegi keskpärast suuska?!! Kes usub?

 
At 20:38, Anonymous Kägu said...

To 19:55
Tänan heade soovide eest ja soovin sama teilegi. Enne kehakultuurlaseks saamist tegelesin natuke rohkem tulemusele orienteeritud harrastusspordiga. Pulleritsuga võrreldes muidugi olin hale amatöör. Mingi hetk hakkas tervis tiba lonkama. Probleemid liigestega. Tõmbasin koormused vähemaks ja kuulan rohkem oma keha ja spordin mõõdukamalt. Sportlik vorm on küll tiba kehvem, aga tervis ja vastupanuvõime haigustele suurem. Kuna ma olen üles kasvanud sotsialismi viljastavates tingimustes, siis jäängi vana terminoloogia juurde.

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Härra Kägu kirjutab kulda:
Pulleritsuga võrreldes muidugi olin hale amatöör.

Seda ta on. Härra Pulleritsuga võrreldes oleme me kõik haledad amatöörid.

 
At 21:00, Blogger Priit Pullerits said...

Tunnistan, et olen vaadanud seda kätlemise tsirkust. Ja suur oli mu üllatus, mis nimesid seal riigikogus on, nagu mingi Etti Karaganov või Kagarov või mis iganes. Paar minutit vaatasin, kuus riigikogu liiget käis ekraanilt läbi, keda polnud kuulnudki - ja ma töötan ju infobisnises. Mida need inimesed seal teinud on, et pole ennast nelja aastaga nähtavaks ega tuntuks teinud? Täiesti mõttetud tüübid. Okei, see kõlab küll veidi nina püstiajavalt, aga kui mingid x-nimega tegelased saavad riigi asju korraldama, siis millised, öelge, võiks olla nt minu šansid?

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

Priit on tänase päeva ühe väga tähtsa sündmuse totaalselt maha maganud .Nimelt toimus järjekordne Staieri talvejooks,kus konkurent Piiroja tegi korraliku jooksu.Tugev võistlus aga teadagi mitme trenni eest.

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Jah, Priit! Ega me ei ole kunagi kahelnudki, et see iga hinna eest eneseupitamine kaugemat eesmärki teenib! Saaksid ka ventilatsioonitoru embusest Toompea koridoridesse kõrgema palga peale. Väärt plaan, aga kahjuks vist ikkagi läbikukkumisele määratud. Miks peaksid Samostist või Rauast teisem olema?!

 
At 21:18, Anonymous Martin said...

Kirjutage raport, tahan Riigikokku. Kõik on võimalik.
Aga tänage õnne, et meie Riigikogu pole nagu ukro Verhovnaja Rada. Etti Kagarov vm ta nimi oligi peaks teiega kultuurset debatti. Seal oleks aga reaalne oht - nagu siin kommentaariumis tavaks väljenduda - molli saada. Teie, härra Pullerits, pole vist aga säärastes spordialades kõige tugevam.

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Piiroja pole ju konkurent vaid tiimi kaaslane ja Priidu shansid riigikokku saada oleks väga head. Põhiline et ta ei teeks seda vale partei ridades. Olgem ausad Priidul on kõik olemas mis heale poliitikule vaja on. Põhiline ,et kui me ta riigikokku upitame,et ta siis kuulaks ikka ka meie arvamust ja arvestaks rahvaga,sest rahvas ei ole loll.

 
At 21:24, Anonymous Paul said...

Täna on pidupäev, vabariigi aastapäev, kuid Postimehe haiged moderaatorid lasevad näppudel vilkalt käia.
Keegi kirjutas pika ja südamliku kommentaari Eesti olukorrast 2.msõja järel. Ning sellest, et PM moderaatorid kustutavad tema komme. Nagu kättemaksuks, kadus ka see kommentaar mõne minuti pärast.

Ütelge siis, pärast meie presidendi "ilusaid pidupäeva" sõnu, kus on õiglus, kui mingi sitane moderaator kustutab inimese pika, armastusega kirjutatud kommentaari?
Kärnane Eesti meedia kiitleb ka aegajalt ajakirjandusvabaduse pingereas kõrgel olemisega. Ptüi! Ennustan, et kõrgil Eesti riigil ja külmal rahval pikka pidu enam ei ole. Kõngete kõik sõja tules.

 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

Seal te saaksite hr. Sooääre paremaks käeks ju. Milline hirmus tulevik!

 
At 21:36, Anonymous Martin said...

>> Keegi kirjutas pika ja südamliku kommentaari Eesti olukorrast 2.msõja järel. Ning sellest, et PM moderaatorid kustutavad tema komme. Nagu kättemaksuks, kadus ka see kommentaar mõne minuti pärast.

Kui see, millest kirjutate, on tõsi, siis on Eestiga lood halvad.
Kommentaaride kustutajad on armetud könnid.

 
At 21:39, Anonymous Peeter, ilueedi said...

Kui Priit suudaks sirge seljaga seista teravalt eesti rahva rahvuslike huvide eest (selles sisaldub ka sõprus vepsalase härra Putiniga) siis olgu tal roheline tee Riigikokku. Meie toetame!
Loodame siis, et Priit suudab seal vastu seista libedatele lubadustele ja kalamarjaga meelitamisele.

Lisaks sobiks Riigikokku meie kommuunist ka seltsimees Kägu. Kahekesi suudaksid nad soosaared kappi tagasi panna. Hoidke poisid kepp kõva!

 
At 21:45, Anonymous Volli Vigalast said...

Mind paneb imestema, et hr Pulleritsu pole "pingviinide paraadil". Kas on põhjus tema homofoobsetes välja ütlemistes või hoopis milleski muus?

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Õhtust. Loodetavasti mu mälu ei peta: Enn Sellikust kirjutati raamat, pehmekaaneline, NL ajal, Eestis

 
At 21:57, Anonymous Paul said...

Härra Martin.
Lugu oli niisugune. See inimene kirjutas, et tal oli kirjavahetus Soonvaldiga. Kuna ta protesteeris oma kommide kustutamise pärast. Soonvald olevat uhkelt vastanud, et delfis on tööl 5 moderaatorit, kes kustutavad hoolega, sest väljamaalt olevat ilmunud intelligentsed netitrollid, kes veavad Ukraina asjas inimeste tähelepanu kõrvale "õigetelt", ehk meie meinstriim-meedia seisukohast Ukraina küsimuses. Näete siis milline mäng käib.
Mina väidan, et pigem kustutavad need moderaatorid kommentaare, mis on ajendatud rahvuslikust murest Eesti pärast, ning kommentaare, mis ei mahu meie transatlantilisse kaanonisse (Putin on paha ja süüdi) Ukraina küsimuses.

Antud kommentaar mille pärast ma siin pahane olin kustutati küll Postimehest. Mees kirjutas võrdlevalt Eestist Lätist ja Leedust pärast 2.msõda.
Lätis ja Eestis tehti etnilist puhastust teatud tsoonides.Leedu pääses sellest. Oli veel juttu netitrollindusest jms. Inimene kirjutab pika ja huvitava kommentaari ja voila! moderaator kustutab, kuna tal on selle inimesega isiklik kana kitkuda.

Räägime selle järel siis demokraatiast, võrdsusest, väljendusvabadusest bla bla bla.
Minus tekitab see puhast viha. Inimene näeb vaeva, kirjutab pikalt ja hästi. Sisuliselt ta tegeleb teiste harimisega (President ju toonitas ka oma kõnes kui tähtis on HARIDUS (sic!)).

Kas mäletate hiljutist Postimehe promoetendust teemal "kõik on võimalik" Silmakirjalik Eesti on minu kokkuvõte sellele pornograafiale.

 
At 22:18, Anonymous AA, jooksuveteran said...

21:54,
väga huvitav.

Kas see raamat (brošüür?) anti välja Nõukogude perioodil? Mõne KEK-i või MEK-i rotaprindil? Samizdatis? Tegu võib olla tõelise bibliograafilise haruldusega.

ESBL toob Enn Selliku persooniartiklis ainult teose: Eesti kergejõustiku kullakamber. [Koostanud D. Tserp] Tln, 2010, lk 170–181.
Tuleks kontrollida ka vene bibliograafilisi andmebaase. Wikipedia (Селлик, Энн Эйнвальдович
) ei näita midagi.

Olen blogi lugejatele ette tänulik igasuguste teadete eest Enn Selliku väidetava pehmeköitelise raamatu kohta.

 
At 22:20, Anonymous AA, jooksuveteran said...

P.S. Poleks Andrus Nilki, oleks meil "kullakamber" ja (plagiaadimaiguline) kullafond.
Oh, miks pole enam Erlend Teemäe masti mehi meie jooksu ajalugu kirja panemas!

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...

PP poliitiline avaldus on vastuvõetamatu. Mõtle, mis on muutunud viimase 12 aastaga - viisavabadus, euro, e-riik, internet,jne, jne. Vaata fotoalbumit, meenuta aegu 15 aastat tagasi. Kas tõesti ei näe edasiminekut. No ei, aitähh, keskerakond ei vii meid helgesse tulevikku. Nende poolt lubatud 1000 eurone palk viib enamus eesti ettevõtteid pankrotti, see ju sulaselge vale.

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

See nn. edasiminek on juudi ilmaavarustest sisseahmitud hingeelu, mis loodud enese vajalikkuse tunnetamise tarbeks. Kahjuks ta põlistab selle.

 
At 01:05, Anonymous SK Pirita Purakas said...

Nagu ikka, tulen trennist hilja ja siin on kõva möll olnud! Nüüd vaikus. Vaikus on nüüd ka Pirita radadel, kuigi vaid pool tundi tagasi raius grupp kõvasti hingeldades lõike! Kurat, mehed, vajutage teravalt! Tõesti, Lembit Kauna lugu tahaks lugeda raamatust, muu on ju paras huinamuina.

 
At 08:35, Anonymous Anonüümne said...

Ei! Priit ei sobi sinna vargamäele (=Riigikogusse). Nii ausat inimest sinna keegi ei võta (krt! parteituna ei löö ka tema läbi…) ja ega tal seal kerge ka olla ei saaks. Ta võib seal kahestuda, kolmestuda, mitmestuda. Seni on Priit säilitanud mõtlemisvõime, seal tuleks see unustada (mäletate Hašekit: „Lõuad pidada ja edasi teenida!“). Tänane riigikogu saadik ei ole oma otsustes vaba, rahvalt saadud mandaadi on ta pidanud unustama. Priit esindab IV-ndat võimu ja selle võimu esindajana on temast Eesti rahvale rohkem kasu kui kohatäitjana Toompea lossis. Ka Ilves kiitis eile oma kõnes Priitu: „Sestap ongi äärmiselt tähtis, et meedia ei lõpetaks tõeotsinguid ja tugineks faktidele. Ja siin ma kiidan Eesti ajakirjandust.“.

 
At 08:55, Anonymous Anonüümne said...

Heh, kui ma Priidu võimalustest Riigikogu suunal siin kirjutasin, sain kohe mingilt jobult sõimu.
Osake asju ikka ette näha, aitab pimeduses tammumisest.

P.

 
At 08:55, Anonymous Karl Joakim Tillenbäk said...

8:35 väga õige postitus. Priitu on meil vaja kui ausat ja erapooletut Eesti konnatiigistuva elu kriitikut. Ning see, et tal on ameerikas ja suurbritaanias prominentsed sõbrad, seegi on suur pluss. Sest vajadusel tuleb kohalikule kupjale (salakavalale reetlikule reformile) korralik vihtlemine teha. Rahvuslikkus au sisse ja petmine põlu alla. Priit on meie kunn ja ükskord me võidame niikuinii.

 
At 08:56, Anonymous Anonüümne said...

Täiesti tundmatuid Riigikogu liikmeid oli tõesti palju.
Etti Kagarovit aga tundmatuks küll ei nimetaks. Tegemist on kauaaegse Kohtla vallavanemaga, kellel on ilmselt oma roll (ja mitte väike) Kukruse Polaarmõisa käesoleva sajandi arengu- ja eduloos.
http://www.kukrusemois.ee/mois

PS. Ei ole ise sealtkandi inimene.

 
At 09:10, Anonymous Anonüümne said...

väga vale kontseptsioon on kutsuda vastuvõtule RK liikmed. Mida on nad selle au eest teinud? Kus on võrdsus? Miks ei kutsuta trollijuhte, päästetöötajaid, seenekasvatajaid, maakuivendajaid, traktoriste ja teiste elualade esindajaid? Eesti seisaks homme püsti ka ilma riigikoguta. Ilma prügivedajateta aga ?

 
At 04:16, Blogger oakleyses said...

burberry, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, uggs on sale, ugg boots, louis vuitton outlet, nike air max, michael kors, prada outlet, ray ban sunglasses, louboutin outlet, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, nike air max, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, replica watches, longchamp outlet, ugg boots, chanel handbags, ugg boots, oakley sunglasses, tiffany jewelry, longchamp, jordan shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin shoes, kate spade outlet, oakley sunglasses, prada handbags, louboutin, ugg boots, christian louboutin outlet, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet

 
At 04:19, Blogger oakleyses said...

air jordan pas cher, kate spade handbags, coach outlet, nike roshe, nike air max, abercrombie and fitch, hermes, north face, louboutin pas cher, sac longchamp, true religion jeans, longchamp pas cher, oakley pas cher, nike air max, ray ban uk, sac guess, hollister, nike free run uk, hogan, true religion jeans, ray ban pas cher, nike free, timberland, michael kors, nike roshe run, lacoste pas cher, new balance pas cher, lululemon, michael kors, mulberry, vanessa bruno, nike blazer, coach outlet, michael kors, hollister pas cher, vans pas cher, burberry, coach factory outlet, true religion jeans, ralph lauren pas cher, tn pas cher, air force, ralph lauren uk, north face, coach purses, converse pas cher, michael kors, nike air max, air max, true religion outlet

 
At 04:21, Blogger oakleyses said...

iphone 5s cases, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti, ralph lauren, iphone 6s plus cases, wedding dresses, nfl jerseys, soccer jerseys, valentino shoes, asics running shoes, iphone 6s cases, herve leger, hollister, new balance, timberland boots, beats by dre, lululemon, ipad cases, reebok shoes, s5 cases, babyliss, mcm handbags, iphone 6 plus cases, oakley, mont blanc, iphone 6 cases, iphone cases, soccer shoes, north face outlet, ferragamo shoes, nike huarache, jimmy choo shoes, nike trainers, p90x workout, birkin bag, baseball bats, louboutin, hollister, vans shoes, instyler, longchamp, insanity workout, mac cosmetics, celine handbags, ghd, nike air max, bottega veneta, nike roshe, north face outlet, chi flat iron

 
At 02:54, Blogger Unknown said...

mbt shoes outlet
beats by dre
ed hardy clothing
longchamp outlet
ugg boots sale
nike air max uk
oakley outlet store
prada outlet online
coach outlet online
air jordan shoes for sale
fitflops sale
longchamp handbags
louis vuitton bags cheap
rolex uk
winter jackets
cyber monday deals
oakley sunglasses wholesale
ray ban,rayban,occhiali ray ban,ray-ban,ray ban occhiali,ray ban sunglasses
michael kors handbags sale
1205minko

 

Postita kommentaar

<< Esileht