reede, detsember 18, 2015

Pullerits: Millele panustada algaval talvel?

Parem kehv plaan kui plaanitus, eks ju? Sest kuidas sa saadki talveks häid plaane teha, kui puudub vähimgi selgus, mida lähinädalad toovad. Igatahes nii palju on selge, et järgmised päevad tõotavad küllaltki talutavat maanteerattasõiduilma.

Aga kust leida edasiste nädalate kavandamiseks pidepunkte? Äkki möödanikust. Vaatame huvitavaid tõsiasju, millal sain eelmistel hooaegadel regulaarsete suusatrennidega alustada ning kas Tartu maraton toimus või mitte, ja uurime, mis võib senistest andmetest järeldada.

2014/2015 hooaeg
Esimene suusatrenn 23. detsembril 2014.
Tartu maraton toimus, aga raja teisel poolel, mäletate, oli lumekate Elva lähistel võrdlemisi niru ja must.

2013/2014 hooaeg
Esimene suusatrenn 18. jaanuaril 2014.
Tartu maraton jäi ära. Veel 4. ja 5. jaanuaril sõitsin maanteel maastikurattaga.

2012/2013 hooaeg
Esimene suusatrenn 29. novembril 2012.
Tartu maraton toimus.

2011/2012 hooaeg
Esimene suusatrenn 10. jaanuaril 2012.
Tartu maraton toimus.

2010/2011 hooaeg
Esimene suusatrenn 15. detsembril 2010.
Tartu maraton toimus.

2009/2010 hooaeg
Esimene suusatrenn 17. detsembril 2009.
Tartu maraton toimus.

2008/2009 hooaeg
Esimene suusatrenn 23. novembril 2008.
Tartu maraton toimus.

2007/2008 hooaeg
Esimene suusatrenn 28. detsembril 2007 Otepääl, Tartus esimene suusatrenn 3. jaanuaril 2008.
Tartu maraton jäi ära.

Muster on võrdlemisi selge. Tartu maraton on toimunud neil aastail, kui olen hiljemalt jõulude eel suusatada saanud. Vaadeldud kaheksast hooajast on ses suhtes erandlik vaid 2011/2012 hooaeg, kui Tartu maraton toimus vaatamata sellele, et sain suusatama hakata alles jaanuari esimese dekaadi lõpus.

Järeldus on lihtne: arvestades lühiaja ilmaprognoosi on suurem, märksa suurem tõenäosus, et Tartu maraton jääb tänavu ära, kui et Tartu maraton toimub.

Nüüd on siis küsimus, kas tasub suusatrennidesse tõsiselt panustada. Ütlen otse ja keerutamata, et isiklikult panustan sel ja uuel aastal selle peale, et lund piisavalt ei tule ning Tartu maraton jääb ära.

Kellel on rohkem aega kui mul ja keda vaevab ebakindlus, kas tasub mind uskuda, võib enda rahustuseks vaadata hooaegade kaupa ka Estoloppeti maratonide toimumist. Täpsemalt, mil määral on talve jooksul peetud Estoloppeti maratonide arv korrelatsioonis regulaarsete suusatrennide alguskuupäevaga. Tunnistan ausalt, et lootus, et äkki üks-kaks Estoloppeti sõitu siiski toimub – te ju mäletate 2014. aasta jaanuari-veebruari, mil toimus vaid kaks maratoni, Viru ja Alutaguse, ning neilgi tuli sõita üle mullahunnikute ning metsaaluse risu –, ei ole piisav argument, et pidada suusatalve eriti tõsiseltvõetavaks.

Loomulikult võite vastu vaielda, et nii nagu aktsiaturul ei näita turu senine käitumine, mis moodi hakkab turg käituma edaspidi, ei saa ka möödunud talvede põhjal langetada vettpidavaid (sic!) järeldusi uue aasta jaanuari-veebruari kohta. Aga kui te olete jälginud viimase aja ilma käitumist, siis näete, juba alates suvest, et võivad küll esineda mõned ilusad päevad (talvel tähendaks see mõnda külmakraadi ning kena lumesadu), aga neile järgnevad peagi vastikud päevad, mil puhub vile tuul ja lendavad sademed. Rattasõitjana olen läbi selle aasta täheldanud, et nii tuulist ja heitlikku ilma, nagu on olnud tänavu, annab mäletada. Ka see sügis, vaadakem tõele näkku, on olnud vastikult märg ja tormine. Ilma senine loogika ei luba loota stabiilset talve, mis võimaldaks suusamaratone läbi viia.

Niisiis need, kes on ratta juba nurka tõstnud, tõstke see sealt välja. Isegi proff Rein Taaramäe, kel tervis hinnaline vara, istub homme, laupäeval ratta selga, osaledes Tartus Ropkas jõulukrossil.
******
Priit Pullerits hiking in the lower section of Little Wild Horse Canyon, San Rafael Swell, Utah, 1. mai 2012. Pildistanud Jaanus Laidvee. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Kelli Floreni suusaklubi teeb 16. detsembril 2015 trenni Rakvere lähedal Palermo metsa terviserajal. Foto autor: Marianne Loorents, Virumaa Teataja / Scanpix
Fotod 2 ja 3: Tänavune esimene lumekirme Pärnumaal Saarde vallas 24. novembril. Fotode autor: Urmas Luik, Pärnu Postimees / Scanpix
Foto 4: Rein Taaramäe 11. oktoobril Tallinnas Nõmmel Eesti meistrivõistlustel cyclokrossis, kus ta tuli teiseks. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix

71 Kommentaarid:

At 11:52, Anonymous Anonüümne said...

Lahedalt kokku pandud lugu ja väike empiiriline analüüski.
Aga, Priit, nagu teame, on TM toimumiseks vaja kõigest nädal enne maratoni sadama hakkavat lund ja kõik saab korraldatud, kõik saab peetud.
Mis tähendab, et olukord pole praegu tõesti kaugeltki talvine, ei tähenda see siiski seda, et spordimees (rull)suusad nurka viskaks.
Praegu, muide, on ka väga head rullsuusailmad, asfalt pole libe ja sellises pea 10 kraadises soojas kerge riietusega lükates saab väga mõnusad ja arendavad trennipäevad kirja!
Kindlasti tasub ka esistaarharrastussuusatajal järele proovimist. :)
Ülakeha jääb muidu kängu ja liha lahtub luudelt...
Või aitad keha jõusaalis järele?

 
At 12:01, Blogger Priit Pullerits said...

Lubatud tänane pauk, mis Eestis kütab juba kirgi:
http://tartu.postimees.ee/3439739/priit-pullerits-kelly-kiusamine

Ja selle lõpus ka ettepanek, mida samuti lubasin ja millele on EOKst hr Normaku suust ka eilne heakskiit olemas.

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

Et kui sama jama, mis blogis, lehte panna, muutub see pauguks?

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Miks ei saa valida Kellyt aasta naissportlaseks:
vt. perekonnaseadus
vt. alkoholi ja tubakaseadus
vt. valimisseadus
vt. liiklusseadus
vt. Alaealise mõjutusvahendite seadus

 
At 14:05, Blogger Priit Pullerits said...

... (to 12:52)
Esiteks see pole jama, vaid väga korralikult ja korrektselt argumenteeritud sõnavõtt.
Aga teiseks - pauguks muutub see sellegipoolest. Seal on sel juba üle 17 000 lugeja ning kommentaaregi rohkem kui siin blogis - seal juba 80 kanti.
Ehh, ei ole teist siin ikka asja...

 
At 14:37, Blogger Priit Pullerits said...

Tegelikult võiks tänasele Postimehe kolumnile kirjutada ka järje, nimelt: kas EOK aitab Kelly Sildarut tõrjudes teda tahtmatult rahvahääletusel esikohale?
Vastus on, et jah, vist aitab küll. Aivo Normak, EOK kommunikatsioonijuht tunnistas mulle eile, et pärast seda, kui nädala algul tulid üleskutsed, et hääletame Kelly Sildaru poolt, oli "liiklus" EOK küljel kümnekordistunud. Loomulikult ei olnud tal faktoloogilist kinnitust, mille tõttu, kuid ta möönis, et ilmselt võis see olla seotud sellega, et inimesed tormasid Sildaru poolt hääletama.

Kas Sina oled juba andnud oma hääle Kelly Sildaru poolt?

 
At 14:51, Anonymous Vagursuusataja said...

Kohe, kui EOK järjekordne käpardlikkus ja elujuhmus teatavaks sai, sai hääl antud.

 
At 15:06, Anonymous Ma ei ole robot said...

ei ole häält andnud ja ei kavatse anda ka.

 
At 15:13, Anonymous ma ei ole robotile said...

järelikult oled reetur ja EOK käsilane takkaotsa.

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

mida rohkem "feimi" Sildaru praegu saab,seda suurem on paraku töenäosus, et ta ei jöua tippu...kahjuks. Rahulik olemine oleks tema psüühikale parim.

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Küsin, et kas selline ühe sportlase haipimine ja nn reklaamkampaania on eetiline? Huvitav mida Sildarud lugupeetud leheneegrile sellise reklaamkampaania eest lubasid? Kas see aasta sportlase tiitel on nii oluline, et selle peab saama üks kõik mis viisil, kas või üle laipade? Vanasti oli asi demokraatlikum , aasta sportlaseks valiti tiitlivõistlustel kõrgeima koha saanud sportlane, Kuna ka maadlus on olümpia ala st ei ole nišiala siis hetkel on meil ette näidata naiste osas MM pronks, mis on igaljuhul kõva sõna. Mingil reklaam võistlusel 4-5 sportlasega konkureerimine ei saa kindlasti sellele ligilähedalegi. Ma usun, et rahval on piisavalt mõistust ja oma arvamus, et mitte minna kaasa sellise provokatiivse propagandaga. Igaljuhul tean paljusid, kes ütlesid, et pärast sellist jama, ei hääleta nad kindlat mitu aastat Sildaru poolt. Põhimõtteliselt teeb Pullerits tüdrukule hoopis karuteene, sest inimestele ei meeldi, kui ajakirjandus, neile ajudesse üritab ronida

 
At 16:07, Blogger Priit Pullerits said...

Juhin minu süüdistajate tähelepanu veel kord tõsiasjale, mida nad kas funktsionaalsest lugemisoskamatusest või sõgedusest järjepidevalt ignoreerivad. Ma ei ole viimastel päevadel, kui Sildaru teema muutus üle-eestiliseks, kellelgi käskinud ega soovitanud valida Sildarut aasta parimaks sportlaseks. Esitasin oma arvamuse, miks teda võiks valida parimaks, vaid korra, oma üle-eelmises sissekandes, kui teema üles tõmbasin, sest korra siiski on ju lubatud meil Eestis oma arvamust avaldada, eks ju? Seejärel olen järjepidevalt seisnud vaid selle eest, et EOK kohtleks Sildarut õiglaselt, võrdselt teiste tublide naissportlastega ning lülitaks ta nimelise kandidaadina aasta parimate sportlaste valikusse.

Veel kord, eriti suurtele põmmpeadele: ma ei tee Sildarule propagandat (propaganda, muide, ei ole ühekordne arvamusavaldus, vaid ühe arvamuse järjepidev haamerdamine tõsiasju ignoreerides), vaid võitlen selle eest, et EOK, kes peaks kaitsma ja toetama Eesti sportlasi, kohtleks Sildarut võrdselt kõigi teiste väljapaistvate naissportlastega.

Kas seda on mõne arvates tõesti liiga ülekohtune ja liiga palju tahta?

 
At 17:02, Anonymous LP said...

Priit, homme starti tuled? Rada on tähistatud ning kõvadele meestele kohane, ole ainult kohal ja vajuta.

 
At 18:50, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, kas te olete ahistaja/pervert, või olete siiski perekond Sildarult luba küsinud, et Kelly nimel internetis "võitlust" pidada ja tühja koha pealt skandaali tekitada üritada ?

 
At 19:34, Blogger Priit Pullerits said...

Lolliks olete läinud või, 18:50? Tulge mõistusele.

 
At 21:20, Anonymous Martin said...

So, we've arrived. Keerasite vindi üle, hr Pullerits. Kahetsege ja paluge vabandust - blogi lugejatelt, kommentaatoritelt, spordiavalikkuselt, keda solvasite. Sildarud aga jätke rahule.

 
At 21:21, Anonymous Anonüümne said...

PP vastake , kas olete Sildarudelt luba küsinud! Või nendega üldse seda teemat arutanud`?

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

On ikka neil kirjatsuradel jultumust- sekkuda teiste eraellu ja rikkuda noore inimese erale puutumatust et endale nn. klikke saada!

 
At 21:53, Anonymous Martin said...

Tallinnas on +8 C ja nädalavahetusel tõuseb temperatuur veelgi.
+8 C on rattasõiduks päris talutav.
Kui ajakirjanik võtaks ette külastada suurte kaubanduskeskuste spordipoode ja uurida, kellele need pikad suusarivid, jakkide jm rõivastuse, määrete ja keppide kogused, mis ilusti välja pandud, maha müüakse. Rademar, Sportland, seekord on meie spordikaupmehed tõeliselt well stocked. Fischer uued mudelid mitmest klassist, Crafti, Björn Dahlie ja Helly Hanseni uued suusajoped, eraldi püstikuna ostjate ootele väljapandud Vauhti suusamäärete line-up. Tõelise suusamehe silmad võtab vist põlema.

Tuleks reegel sisse võtta, et kes end 2016. a Tartu Maratonile ei rega, langevad järgmistel aastatel 400 koha võrra. Olenemata sellest, kas maraton toimub või mitte. Hr Kelk! Pange härra Pullerits, kes siin teie üritusele musta reklaami teeb, maksma!

 
At 22:04, Blogger Priit Pullerits said...

Kitsed kärneriks ehk päris lolliks olete keeranud või? Kas Kelly Sildarust olen kirjutanud midagi halba? Ei ole. Ja isegi sel juhul, pange tähele, lollpead, kui oleksin kirjutanud midagi kriitilist, et peaks ma ei temalt ega tema perelt selleks luba küsima. Olen kirjutanud kolumni spordiorganisatsioonist, EOKst, ja sellest, kuidas minu arvates on EOK ühele sportlasele, avaliku elu tegelasele, liiga teinud.

Avaliku elu tegelastest ja avalikest institutsioonidest kolumni kirjutades, olgu millist tahes, kiitvat või kriitilist, ei pea kelleltki mingit luba küsima. Ja see ei mängi siin mingit rolli, et tegemist on alaealise ehk lapsega, sest ma käsitlen 13-aastast tüdrukut tema professionaalses rolli, sportlasena.

Vaatame igaks juhuks ka Eesti ajakirjanike eetikakoodeksit, kuigi see ei käsitle kolumnistikat. Aga olgu pealegi, vaatame seda selleks, et lollidel suu kinni panna:
3.6. Lapsi tuleb üldjuhul intervjueerida või temast ülesvõtteid teha lapsevanema või lapse eest vastutava isiku juuresolekul või nõusolekul. Sellest reeglist võib teha erandeid, kui intervjuu kaitseb lapse huve või kui ta on niigi avalikkuse tähelepanu all.

Selgituseks: ma ei ole Kelly Sildarut intervjueerinud ega temast ülesvõtteid teinud. Žanr, milles ma teda käsitlen, arvamuslugu, ei eelda ega nõua seda. Ja isegi, ütleme, et kui oleks teda intervjueerinud, siis ei peaks ma selleks tema vanematelt luba küsima, sest ta on niigi avalikkuse tähelepanu all.

Jälle ma pean kulutama oma väärtuslikku aega lollpeadele elementaarsete asjade seletamiseks. Kuulge, saage ükskord aru, ma ei ole siin mingi haridusasutus, mis teie karjuvaid lünki kõige lihtsamates teadmistes täitma peaks.

Ma ei saa aru, milles teie probleem on. Otsige endale arst - vaimuarst! Te olete tõeliselt haiged ja väärastanud arusaamistega.

 
At 22:26, Anonymous -M- said...

Austatud hr Pullerits,
Vabandage, aga iga jurist laseb teie argumentatsiooni sõelapõhjaks.
Blogirahu - ja peatse jõulurahu - või on hr Savisaar selle juba välja kuulutanud? - säilitamise huvides ei tasu hakata arutama, kuidas.

Linnar Priimägiga ja Sergei Pareikoga võistlema hakata ei tasu ka kellelgi. Nemad on nii suured meistrid, et see oleks lootusetu üritus.

 
At 22:33, Anonymous Kägu,kehakultuurlane. said...

Martin,arvan Pulleritsul nüüd tartu maratonist pohlad, tema hakkab nüüd trikisuudatajaks.jooksmine jama, murdmasuusatamine jama, jalgrattasõit pehmodele ja homodele, tõelised alfaisased teevad suuskadel trikke

 
At 23:31, Anonymous Staažikas lugeja Võhmastest said...

Vanameister on jätkuvalt heas hoos ja lollpead saavad mis tuhiseb!
Kõik on ootustele vastavalt ja blogi stammkunded väga rahul.
Ilusat reede õhtut, vennad ja õed!

 
At 08:30, Anonymous Anonüümne said...

Oktoober ja november on olnud pigem sademetevaesed.

 
At 10:07, Blogger Priit Pullerits said...

Postimehes on mu arvamuslugu "Kelly kiusamine" kommenteeritavuse pingereas 112 kommentaariga teisel kohal. Nnii et näete, teema erutab rahvast. Ajakirjaniku asi ongi aru saada, mis inimestele korda läheb, ja ärgitada neid sel teemal kaasa mõtlema. Kahjuks tuleb teie taunimiseks tõdeda, et siinne oletatav spordiseltskond on letargiline ja nõrk, kui ei suuda diskussiooni poolest suvalise laia ehk läbilõikepublikuga võrdselt sammu pidada.

 
At 12:47, Anonymous Martin said...

Kas MTÜ Haanjareisid (Dr Holden) sel talvel suusareise ei korraldagi? Holdeni blogis pole ühtki väljas.
Konkureeriv reisikorraldaja MTÜ Team Haanja seevastu on suusaturismi hooaja juba avanud. Toblach, Rukka, ees on Tour de Ski ja hulk põnevaid WC sarja sihtrühmi.

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Kui Sa kellestki artiklit kirjutad ilma temalt nõusolekut küsimata, siis kas Sa mõtled ka selle peale, millised tagajärjed sellel artiklil sellele konkreetsele isikule on? Või Sa mõtled artiklit kirjutades ainult selle peale, kuidas klikke ja kuulsust saada? Nende 112 kommentaari hulgas on palju selliseid, mis on negatiivsed Sildarude suhtes (kuni selleni välja, et mõne arvates on Tõnis Sildaru ajakirjanikule maksnud, et tema tütar valitaks Eesti parimaks sportlaseks). Aga võib olla Sildarud ei oleks üldse soovinud sellist meediakampaaniat?

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin ka neid kommentaare ja eks neid ole seinast seina. Asjatundmatut kiitvat lalinat on rohkem,aga kuidagi ei saa nõustuda ,et tase kõrgem oleks kui siin. Seega kogu lugupidamise juures ei nõustu sellise kriitikaga. Samas tuleb möönda,et kuigi objektiivsete tulemuste poolest ei ole Kellyl hetkel siiski esikolmikusse asja,siis kanditeerida ta ju võiks kui reeglistik selle mingil viisil välja kannataks, sest kanditaatide hulgas on tõesti nii õelda "augutäidet". Ķindlasti lisab tiitlile kaalu nn spordmassilisus,ehk siis suurem kanditaatide hulk.

 
At 14:16, Anonymous Martin said...

Siit ka tänane kilvaküsimus.
800 m jooksja, olümpiatäht Caster Semenya abiellus paari nädala eest.
KÜSIMUS: Mis soost on Caster Semenya abikaasa?

 
At 14:18, Blogger Priit Pullerits said...

Täna viieses grupis rattaga maanteel 75 km (osa sellest siiski ihuüksinda) 2:43ga. Kolm meest olid Pelotoni klubistst, neljas, Velo klubi särgis, tegi muljetavaldava viiekilomeetrise tõmbe. Polnud šanssi järele saada, sest algul kiirendades tõmbasin ise paugust liiga kõvasti, ütlesid mehed pärast. Oleks pidanud rahulikumalt kiirust üles kerima. Aga siiski kolmas koht (sest kaks meest ei osalenud).

 
At 15:37, Anonymous Anonüümne said...

14:16, loogiliselt võttes peaks mees olema.

 
At 16:32, Anonymous Martin said...

Kahjuks vale vastus, 15:37!
Caster Semenya abiellus oma kauaaegse tüdruksõbraga, teatav LAV-i spordisait.

 
At 17:12, Anonymous LP said...

õiged mehed müttasid mudas, Jõulukrossil, üritusel, mida Sa Priit isegi siin promosid. selle asemel, et maanteel viie (kolme) mehe vahel paugutada, oleks võinud ikka tulla tõelisest võistlusest ja spordipeost osa saama.

 
At 18:47, Anonymous Anonüümne said...

14:18 miks maanteele ronite, kui spets teie jaoks oli tsüklistide jõulupidu ära korraldatud?

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

Kui loogiliselt võtta, siis ikka naine

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

Täna õiged Tartu rattamehed sõitsid võidu, mitte ei paugutanud tühja.

 
At 22:09, Anonymous LP said...

ehh Priit, Sa ei tea millisest äkshionist ja möllust sa ilma jäid... sel ajal kui Sa viie (kolme) mehega maanteel paugutasid, pidasid õiged mehed suurt rattapidu Ropkamõisa pargis, samal üritusel, mida Sa isegi siin promosid. oli lõbu, oli raskust, oli liiva, oli muda ning isegi jõuluvanasid olid; ning kujutad sa ette, starti tulid isegi U10 tüdrukud...

 
At 00:22, Anonymous Anonüümne said...

Priit ära veel maanteel üle pongesta..hooajaks peab ikka värskust hoidma..ega teil ju jaanuaris/ veebruaris tähtsaid starte pole?..või siiski on?

 
At 10:23, Blogger Priit Pullerits said...

Oehh, tunnistan, et olen juba tüdinud siin vaidlemast lollidega, kes esitavad a) arulagedaid väiteid, b) idiootseid küsimusi ja c) kes ei suuda lihtsatest asjadest aru saada. Nagu see tüüp (12:50), kes retooritseb, et kas ma mõtlesin, mis mõju mu kirjutisel Sildarule on. No ja mis mõju sellel peaks siis tema arvates olema? Et Sildaru luges minu argumenteeritud kirjutist, miks ta peaks kuuluma parimate sportlaste valikusse, ja langes stressi ja masendusse?... Kas ma olen kirjutanud midagi sellist, mis peaks Sildarut solvama, talle valu tegema jne. Palun viidata kas või üksainus selline koht. Ja kui sellist ei suuda välja tuua, siis shut your dirty mouth. Ma olen väsinud seletamast - aga mis teha, inimesed on lollid, ja ega kui loll aru saada ei taha, siis ta aru ei saa -, et see, mille eest ma olen seisnud, on see, et EOK käsitleks Sildarut võrdsena teiste sportlastega ning lülitaks ta kandidaatide nimistusse. Mis kuradi negatiivsest mõjust mõni tüüp räägib?!

Okei, olgem õiglased, tegelikult sellistel tüüpidel on ühes asjas õigus: nende enda kiun ja õiendamine on just see, mis õli tulle valab ja kui keegi peaks vait jääma, siis just nendesugused. Oleks EOK käitunud korrektselt ja lülitanud Sildaru valikusse, poleks kogu seda üleriiklikku ažiotaaži tekkinudki ning lollid kommentaariumides, kellele viitab 12:50, poleks saanud põhjust oma viha, sarkasmi, sappi jms negatiivset loopida. Süüdistada mind kui ebaõigluse vastu astunud korrektse, argumenteeritud kolumni kirjutajat selles, et mingid idioodid ei oska korralikult käituda ning teisi inimesi anonüümselt mustavad, on selgelt minu suhtes ülekohtune. Kui tahate kellelegi kraesse karata, 12:50, siis karake noile lollidele ja debiilikutele, kelle käitumine teile ei meeldi - vaadake ise oma sõnavõttu, kes teile tegelikult tuska tekitavad: nemad ju!! Aga muidugi, teiesugusel on lihtsam mulle kraesse karata, eriti anonüümselt, nagu seda teevad nood teised kurjad ja pahad inimesed, kes anonüümsust ära kasutavad ning Sildaru kallal keelt teritavad.

Keegi siin võttis sõna, et miks üldse Sildarust räägitakse, kui ta ise on öelnud, et tal on ükskõik aasta parimate naissportlaste valimise teemal. Too kommentaar oli iseenesest nii nõrk, et ei ületanud siinset standardit ega pääsenud seetõttu trükki. Kuid siiski tuleb veel ühele lollile seletada, et selliste valikute koostamisel ei küsita kelleltki nõusolekut, kas ta tahab seal valikus olla või mitte. Või mis, keegi arvab, et Kirpult küsiti? Mäelt küsiti? Alusalult küsiti? "Vabandage, Ingrid Puusta, helistan teile EOKst ja uurin, kas te olete nõus, et lülitame teid aasta parima naissportlase kandidaadiks?" Peast segi olete või, kui arvate, et tehakse sellist nõusoleku pärimist?!? Samamoodi ei pea tegema seda Sildaru puhul. EOK oleks pidanud ta koheselt kandidaatide hulka lülitama ning kogu see meelepaha, mis Eesti inimesi haaras, oleks olemata jäänud.

Kui nüüd otsida tõepoolest süüdlast, kes peaks vastutama Sildarule osaks saanud massiivse üleriikliku tähelepanu eest, siis on see EOK.

Aga muidugi, lollidel on lihtsam süüdistada ajakirjanikku, eriti, kui seda saab teha anonüümselt. Argpüksid. Ja tšainikud...

 
At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

Milleks toppida iga sündmuse vahele oma ajakirjandust, kes kellegi nõrga koha kallal kisub (kaal, vanus, hobi)? Dew Touri vahendas meieni Dew Touri enda veebileht, peaks piisama.

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed, kohe algab iidne eestlaste ala, 15km klassikat eraldistardist.
Erakordsete meeste poolt tuleb vist suuresti paaristõuke jõudemonstratsioon. Kes jääb peale?
Head kaasaelamist ja nautimist!

 
At 14:14, Blogger Priit Pullerits said...

Öelge, miks ma pean selliste lollidega vaidlema ja oma väärtuslikku aega neile raiskama, nagu see tüüp, kes kirjutas siin nii:
"Kellyt ei huvita EOK aasta sportlase valimised, Kelly ei võistle isegi Eesti eest ega Eesti värvides, vigursuusatamine ei kuulu ühegi alaliidu alla, mis oleks EOK liige."
No kas võib veel lollimat väidet olla kui see, et "vigursuusatamine ei kuulu ühegi alaliidu alla, mis oleks EOK liige"?!?? Sellise lolluse kuulutaja võiks endale esmalt selgeks teha, et vigursuusatamine kuulub Eestis Eesti Suusaliidu alla ja Eesti Suusaliit on EOK liige
Püha müristus, ja sellised lollid tulevad siin, suu paksu täis, sõna võtma!...
(Muidugi ei lasknud ma seda vigast ja vihkavat ning anonüümset kommentaari siin läbi, sest see ei ületanud lihtsalt kõige elementaarsematki standardit, vaid oli nõme, totter, mõttetu.)

 
At 16:45, Anonymous Elmo Kikk-Äss said...

Ma ei ole suurem asi sõnavõtja, aga see lollus, mis anonüümsete kommentaatorite poolt siin vastu on vaadanud, on isegi mulle jahmatav. Ma imetlen Priidu tahtmist selliste inimestega üldse midagi vaielda ja neile seletada. Mina tema asemel oleks nad kõik juba ammu p---se saatnud.

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Mina sain Tartus suusad esimest korda alla 23.11.2015 ja praktiliselt iga nädal on päev või kaks olnud, kui saab Visud alla panna. Palermos paistavad veel paremad olud.

 
At 21:10, Blogger Priit Pullerits said...

Täna, pühapäeval, taas viiese grupiga (ja jälle kolm meest Pelotonist) maanteel, kerges vihmas ja tugevas tuules, kokku 64 km. Esmalt läks ühel mehel umbes 48. kilomeetril rehv, ta jäi maha, kutsus abi järele, siis läks mul 56. kilomeetril tagarehv, tulin kätega keharaskust esirattale kandes siiski Tartusse ära, kiirust hoidsin ettevaatlikult 12-14 km/h, nii et viimasele kaheksale kilomeetrile kulus üle poole tunni. Kokku väljas rattal 2:34.

 
At 21:13, Blogger Priit Pullerits said...

17:08, ma ei ole oma ülevaates arvestanud nn mullasuusatamist, vaid ikka stabiilsetes talveoludes suusatamist. Te võite suusatada ka suvel rannaliival, ega see ole näitaja, et suusatalv on käes.

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mis põhjusel kummi ei vaheta? Ei oska või ei viitsi? Kummi vahetades oleksid ohutumalt ja ehk ka kiiremalt koju jõudnud. Ma ei usu, et sul kauem kui 5-7 minutit läheb?

Ja üks küsimus veel: miks sa ettepanekut Sildaru kandideerimiseks ei teinud enne võitu vaid allles peale seda?

Rain

 
At 21:35, Blogger Priit Pullerits said...

Polnud, mida vahetada. Ma ei käi sõitmas, igasugu varustus ja kila-kola kaasas.

Enne Dew Touri võitu ei olnud tal saavutust, millega ta väärinuks minu arvates kandideerima.

 
At 23:30, Anonymous Anonüümne said...

On vedanud, kui paar korda jääd teele, kodust kaugel külmetama, võtad järgmine kord kola kohe rõõmuga kaasa.

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

Ilma varurehvita sõitma minna? Millega sa mõtled, mees?

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

See ilm pole kõige tähtsam, palju hullem on mõisameeste kurjus ja kadedus.

 
At 02:44, Blogger 柯云 said...

2016-02-27keyun
cheap air jordans
oakley sunglasses
toms shoes
michael kors outlet store
canada goose coats
uggs for women
louis vuitton purses
nfl jerseys
mihchael kors outlet online sale
kate spade handbags
hollister jeans
true religion outlet
adidas superstar shoes
nike air max uk
michael kors outlet
ralph lauren outlet
ralph lauren
oakley store
christian louboutin shoes
louis vuitton
air max 90
michael kors outlet
nike roshe run mens
abercrombie & fitch
louis vuitton outlet online
pandora jewelry
michael kors outlet
nike trainers sale
coach outlet store
christian louboutin outlet
kate spade outlet
louis vuitton outlet
louis vuitton outlet
air max 95
cheap rolex watches
north face
michael kors outlet
chanel purses
jordan 11
oakkey sunglasses

 
At 06:07, Blogger Unknown said...

adidas tubular
chrome hearts
nike air max 90
adidas gazelle sale
huarache shoes
yeezy boost 350 v2
michael kors purses
yeezy boost
james harden shoes

 
At 22:07, Blogger Nadi said...

lda nts final merit list
lda nts final 2018 merit list
lda nts 2018 merit list

 
At 09:19, Anonymous Pengobatan Untuk Menyembuhkan Radang Ginjal said...

Nice Article ;)

Cara Mengatasi Penyumbatan Empedu

 
At 18:28, Blogger Nadi said...

lesco electricity bill calculator
lesco online duplicate bill

 
At 18:21, Blogger aiyush said...

KBC 2018 Question Today
GBJJ Today's Question
Ghar Baithe Jeeto Jackpot Question Today 2018
Watch KBC Live Today
KBC Gbjj Winner

 
At 08:53, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.7.13
kate spade
christian louboutin shoes
ugg boots
louboutin shoes
canada goose jackets
nike huarache
pandora jewelry
longchamp handbags
true religion outlet
moncler outlet

 
At 17:02, Blogger Ihsan said...

prize bond online check 750
prize bond of 100
prize bond of 200
prize bond of 750

 
At 18:38, Blogger Stephen said...

Trending Small Cap Stocks

 
At 04:24, Blogger Unknown said...

bise dera ghazi khan 10th class result 2019

 
At 01:47, Anonymous Anonüümne said...

You can check the all news of education so check the results all types of all Pakistan

sahiwal board 10 Class Result 2019

 
At 12:56, Blogger sunny said...

Here you can find the matric part 1 results online very soon.

sahiwal board 9th Class Result 2019

 
At 07:29, Blogger tech blogger said...

here you find all results



BISE Sargodha 12th Class Result 2019
BISE Lahore 12th Class Result 2019
BISE Sahiwal 12th Class Result 2019
12 result Rawalpindi board 2019

 
At 22:06, Blogger Unknown said...

Here check the sahiwal board Intermediate results online. Bise sahiwal Board 12th Class Result 2019

 
At 10:45, Blogger new news said...

christmas gift ideas for girlfriend 2019 there are number of website provided the details but here is the best one.

 
At 07:26, Blogger MOEID said...

Better a bad plan than a plan, right well said.
how to decorate a Christmas tree professionally with ribbon

 
At 07:19, Blogger Safeer said...

8th class result 2020 from this page you can get online results.

 
At 17:50, Blogger cloud accounting services vancouver said...

I am really happy to say it’s an interesting post to read. I learn new information from your article, you are doing a great job, Keep it up
tax accountant lower mainland

 
At 17:59, Blogger Vansky said...

Really very happy to say, your post is very interesting to read. I never stop myself to say something about it. You’re doing a great job. Keep it up.


Parents/ grandparents super visa Canada

 
At 18:33, Blogger Gochev said...

https://www.medespoir-tunisie-chirurgie-mammaire.fr

 

Postita kommentaar

<< Esileht