reede, juuli 29, 2016

Pullerits: Mis seisus on murdunud luud ja mis saab edasi?

Ja ongi nädal vasakpoolse rangluu ning kahe roide, neljanda ja viienda murrust möödas. Kuigi on esinetud koguni arvamustega, et käsi kaela ja rangluu mingite agregaatidega kinni ning tagasi sadulasse, nagu õiged profid teevad, siis selline soovitus eirab kindlasti tõsiasja, et roided on ju ka katki, mitte ainult rangluu. Hingata saan, vabalt. Aga päris täiskopsuga, niiviisi, nagu on vaja pingutades – seda küll mitte. Külje pealt on veidi valus.

Täna, reede hommikul käisin arsti juures, et saada seisundist ülevaade. Arst küsis, kas valutab ka. Ütlesin, et – kolm korda üle vasaku õla sülitades – suurt mitte. Möödunud ööl tekkis küll vasaku abaluu taha valu, aga võtsin kaks tabletti Paracetamoli sisse ja sättisin asendit ning sain taas uinuda. Arst oletas, et ilmselt tulenes valu sellest, et hoian alateadlikult keha harjumatus asendis ning küllap on ka mõned muidu rohkem jõude püsinud lihased saanud ootamatut koormust.

Igaks juhuks kuulas arst ka mu kopsud põhjalikult üle ning ütles, et mingit raginat vms-t, mis viitaks mingile probleemile, ta küll ei märganud. Oht olevat selles, et kui oled näiteks suitsetaja – täiesti idiootne ja debiilne tegevus –, siis võib röga kuskile tasapisi koguneda ning põletiku tekitada.

Olen ka kuulnud hoiatust, et murtud roided hakkavad valutama teisel nädalal. Kui nii, siis ilmselt varsti. Seni olen endale üllatuseks isegi enam-vähem korralikult magada saanud, ehkki öiste rituaalide hulka kuulub vähemalt kaks korda üles tõusmine. Esimene kord kella kahe-kolme paiku ning järgmine kord kahe-kolme tunni pärast. Pean nimelt magama nii, et ülakeha on kergelt tõstetud, ning lamama kas selili või ettevaatlikult tervel, st paremal külje. Aga minu tavaline magamisasend on vasakul küljel ning selili pole ma üldse magada saanud (siit ka põhjus, miks bussis või lennukis magamine on mulle võimatu). Selili või ainult paremal küljel olles – hoidudes seejuures igasugusest vähegi suuremast liigutamisest, et luude otsad ei nihkuks – jäävad aga selg ja külg mõne tunni möödudes paratamatult väga valusaks. Seetõttu, kui siis ärkan, peangi end voodist tasakesi välja ajama ja veidi ringi käima, et väsinud kohti puhata.

Täna, reede hommikupoolikul lasin röntgenikabinetis teha vigastatud kohtadest uued röntgenipildid. Need, nagu öeldud, on vajalikud selleks, et näha, ega luude otsad ole nihkunud. Sest kui on, on kuri karjas. Siis, nagu hoiatas juba nädal tagasi traumatoloog-ortopeed dr Leho Rips, pole operatsioonist tõenäoliselt pääsu. Ja operatsioon on alati risk, muudest kaasnevatest komplikatsioonidest rääkimata.

Röntgenikabineti töötaja keeldus pilte kommenteerimast, öeldes, et seda tehes ületaks ta oma kompetentsi ning tal pole selleks volitusi. Arusaadav. Küll aga polnud tal midagi selle vastu, et mulle pilte näidata. Kui püüdsin teda n-ö ära petta küsimusega, osutades pildile, et vaadake, kas need luud on kohakuti, kordas ta oma varasemat vastust.

Pärastlõunal helistas arst ja andis piltidele oma hinnangu. Aga eks tule mulgi siin olla professionaalne ja mitte öelda midagi avalikult enne, kui pildid on üle vaadanud ja nähtule oma hinnangu andnud ka dr Rips. Eks need lähimad tunnid seetõttu veidi närvilised ole.

Kui te samuti närvikõdi tahate, vaadake siit, millist teed mööda pidin kevadel alla sõitma, et jõuda kuulsale White Rim Drive’i rajale. Tegemist, nagu näete, on looduslikult väga võimsa kohaga. Ohtlikuks tegi laskumise peale selle, et puudusid igasugused piirded, esiteks see, et tegemist on tsivilisatsioonikauge kohaga, kus häda korral pole abi eriti loota, ja teiseks see, et kui tagasiteel peaks vähegi vihma sadama – ja vihma tõenäosus oli ilmaprognoosi järgi olemas, mida kinnitasid ka pärastlõunal kogunenud sünkjad pilved –, on seda teed pidi üles saamine sisuliselt võimatu, sest savisegune teekate muutub libedaks mülkaks.

Tookord läks mul närvipinge järel siiski hästi. Kes teab, kuidas läheb seekord? Fakt peaks olema see, et kui miski mu soliidset vanust arvestades - homme, laupäeval, lööb ikkagi ette 51 - peaks paranemist kiirendama, on need Veerpalu kaasusega tuntuks saanud kasvuhormoonid. Mul peaks ju olema nüüd nende saamiseks samasugune argumenteeritud põhjendus, isegi tugevamgi, kui Norra suusatajatel astmarohtude võtmiseks.

Foto 1: USA profirattur Lance Armstrong saabub 2009. aasta märtsis pärast kukkumist Hispaanias Valladolidi haiglasse. Arstid tuvastasid tal parema rangluu murru. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Profirattur Lance Armstrong valmistumas parema rangluu operatsiooniks 25. märtsil 2009 Austinis Texases. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 3: Suusahüppaja Jaan Jüris 2005. aasta algul Kuopio hüppemäel murtud vasaku rangluuga. Foto autor: Kalev Lilleorg, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Mineral Bottom / Horsethief Road. Foto autor: Priit Pullerits

38 Kommentaarid:

At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Mitte radioloog vaid radioloogiatehnik. Piltide tegemisega füüsiliselt ei tegele radioloog. Tema istub üldiselt teises toas ja vaatab pilte arvutist ning esitab selle kohta kirjaliku vastuse. Tema kompetents on hinnangu andmine. Tehnik tõesti ei tohi pilte hinnata.
Ka Valga haiglas peaks vist olema nii, et radioloog on tihti tegelikult Tartus ja vaatab pilte interneti vahendusel. Pildi teeb tehnik. Igatahes tõenäoliselt lihtsalt rindkere ja rangluu ülesvõttel ei tohiks küll radioloogi sellega segada.

 
At 17:50, Anonymous Martin said...

Raadiolainetega ega magnettomograafiga hr Pulleritsu siiski ei uuritud-puuritud. Tehti röntgenipilt - ja vastav tegevusala on ikka vana hea röntgenoloogia. Autoriteetne Vikipeedia ütleb, et radioloogia on hoopis laiem mõiste https://et.wikipedia.org/wiki/Radioloogia. Märgime, et vene keeles on röntgenoloogia täiesti olemas https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F
Mõisteline täpsus on iga teadusala alus, õpetab Linnar Priimägi. Ei ole mõtet kasutada laiemat mõistet, kui täpsem on eesti keeles olemas.

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

Kiiret ja täielikku tervenemist.
(Kasvuhormooni kasutamine luumurdude ravis ei ole näidustatud).

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

WADA on äkitselt, ühegi seletuseta, korrigeerinud oma veebilehel avaldatud "McLareni raportit. Eemaldatud on Grigori Rodchenkovi kiri, ainus ja peamine tõendusmaterjal Venemaa riiklikult aetud dopinguprogrammi kohta. Raport jäi kohe 8 lk võrra õhemaks.
(Aga keda see huvitab? See ei huvita isegi Jaan Martinsoni, kellele on antud "dobro" Päevalehes/Delfis norrakaid kottida. Internetiajastul on iga fakt tagantjärele redigeeritav.)

 
At 22:52, Anonymous Anonüümne said...

Julgemad vene spordiringkonnas tegutsejad poetavad vaikselt suud.
Et arvestades millise nn kõrgetasemelise jama oleme korraldanud pääsesime üllatavalt kergelt.


Tele-esilinastus! Aasta tagasi vallandas saksa dokumentaalfilm "Venemaa dopingusaladused“, mida ka Kanal 2 tollal näitas, rahvusvahelise skandaali. Just seal paljastati esmakordselt Venemaa sportlaste massiline dopingu kasutamine, mida on lausa riiklikul tasandil soositud ja organiseeritud. Samade teleajakirjanike värske uurimus toob päevavalgele uusi rabavaid fakte ja kummutab Venemaa spordijuhtide jultunud valed.

http://kanal2.postimees.ee/filmid/Paljastatud-Venemaa-dopingusaladused?view=info

 
At 23:25, Anonymous Anonüümne said...

Tasakaalustatud vaate andmiseks paneme siia juurde ROK-i presidendi Thomas Bachi eriesindaja kirja Vene spordiministrile (Lääne meedias demoniseeritav kurikuulus Mutko), kus Bach palub edasi öelda, et WADA (=USA organisatsiooni) kogutud G. Rodschenkovi, Stepanova jt materjali ROK suhtub suure reservatsiooniga ega võta seda kasutusse; aga selle materjaliga minnakse ARD-sse (see saksa telekanal, kus innukad teležurnalistid). Innuka žurnalistika vastu pole midagi, kuid asjadel on sageli ka teine pool. (Ah jaa, eelmist poleks mõtet olnud kirjutada, kuna T. Bach on Putleri käsikuks kuulutatud - selle kettaheitegorilla Hardingi poolt! Mees oskab hästi ketast heita.). Siia juurde võiks panna ka statistilise tabeli, kus riigid ilusasti reastatud: antud dopinguproovide arv, avastatud dopingujuhtumite %. Venemaa on seal kusagil teise kümne lõpus. (Ah jaa, FSB läbi seina äravahetatud proovid!) Ei sea kahtluse alla, et Venemaal on palju dopingut kasutatud. Riikliku programmini (mida see tähendab? Putini käsuliini?) on massiliselt dopingutarvitamisest siiski üksjagu maad minna. Aga kui meie meedia (mis seisab üpris täpselt New York Timesi editorial board-i parteilisel joonel) dogma on, et Putini korraldusel tapetakse Venemaal ajakirjanikke, opositsioonipoliitikuid, Putini valimistulemused on võltsing jne siis muidugi pole ülalesitatud kaalutlused olulised. Ainult Jaan Kaplinski taoline veidrik ja poolhull saab neid fantaasiad oma blogis - mida mitte keegi ei loe - arendada. -- Siit edasi, Jaan Kirsipuu kirjutab Delfis, et Eesti rattasõit võib Riost saada hea tulemuse. Jah, temposõidu noorte maailmameister ja TdF 2016 etapivõitja Ilnur Zakarin on Riost kollektiivse karistuse printsiibi abil kõrvaldatud (USA atleedid dopingumehed Gatlin ja Gay on platsis!). -- Miks venelased nii vähe selle peale karjuvad? Putinil tundub olevat Rio ja olümpia suhteliselt pohhui. Vaat ja see peaks olema juba muret tekitav.

 
At 23:36, Anonymous Anonüümne said...

Ilnur Zakarin: Girol ja TdF-l sõitma (ja etappe võitma) sobib, olümpiale ei sobi. Saatuse irooniana pole mees isegi mitte venelane, vaid tatarlane.

 
At 23:37, Anonymous Anonüümne said...

Eelmise juurde: prooflink

 
At 00:37, Anonymous Anonüümne said...

Tubli! Enamus Kremli jutupunkte ilusti kirja pandud. On vast alles vahva hobi teiste lõbustamiseks))
Super! Ja nii ongi vene sport puhas, kui prillikivi.

A kus see kiri on?

Kui Bach ei võta WADA kogutud tõendeid tõsiselt, siis mille alusel ja miks just Bach keelab üldse vahele jäänud vene sportlastel (Zakarin) Rios võistlemise?
Ja Mutko ja co on selle otsusega veel rahul.

 
At 01:34, Anonymous Anonüümne said...

Arvatavasti kujuneb Rio olümpia murrangulisemaks kui 1988 a Souli olümpiamängud, mil profisport dobroo sai ja amatöörspordi naeruväärseks tegi ning nurka surus. Seekordsed mängud legaliseerivad dopingu. See on realiteet - ROK oma puudelorganisatsioonidega pani vilepuhujale veto, publik ootab põnevuse ja poolehoiuga, et keemiliselt töödeldud (mitte lihtsalt kahtlustatav vaid juba konkreetselt vahele jäänud) sportlane võidaks, olgu ta või tatarlane või teivashüppaja. Seb Coe oli viimane tugipunkt, ta uhmerdatakse ROKi käsilaste poolt pulbriks.
Kaplinski kostis kunagi umbes nõnda: ainus õige poliitika on Realpolitik. Vähja Tiit on seletanud seda lihtsalt ja arusaadavalt - Nord Stream 2 tuleb, sest sakslased külmunud kala talvel süüa ei taha, vaid tahavad kala praadida. Ei, 23:25, 23:36, te ei ole lurjused, te olete reaalpoliitikud.

 
At 01:35, Anonymous Anonüümne said...

The IWF Executive Board decided today to ban the Russian Weightlifting Federation from recommending/entering/participating with athletes and Technical Official at Rio Olympic Games 2016

http://www.iwf.net/2016/07/29/iwf-eb-decision-on-russian-participation-at-the-rio-2016-og/

 
At 02:16, Anonymous Anonüümne said...

00:37, küsite kus see kiri on? Seda peaksime teilt küsima. Grigory Rodchenkovil on väga värvikas, kriminaalne minevik. Kas me peaksime seda siin hakkama üksipulgi arutama? On veel värvikamaid kujusid kriminaalne autoriteet Šakro molodoi näiteks. Lühidalt: Rodchenkov oli RUSADA ametnik, kes ettevõtliku mehena pani paralleelselt käima dopingu turustamise võrgustiku. Jäi vahele, kriminaalasi, põgenes USA-sse, seal andis oma "tunnistused" (mille WADA nüüd on McLareni raportist vaikselt kõrvaldanud - raport "kõhnenes" kohe 8 lk võrra). Siia kõrvale: samal ajal ei maganud ka ärisoonega IAAF-i juhtivametnikud. Positiivsest dopinguproovist võis end IAAF-ilt vabaks osta. Suurusjärgus $300,000-500,000. Te ei ole sellest kuulnud, 00:37? Te ei ole sellest kuulnud, kuna loeta ainult Eesti "peavoolu" meediat.

Mille alusel Bach... Back ei keelagi, jõuetu raugana ütleb föderatsioonidele: otsustage ise.

IWF otsust tuli, jah. David Rigert ("Spordilehest" noorukina väljalõikeid teinud Pullerits teab, kes oli David Rigert), Vene tõsteföderatsiooni juht ütleb, et IWF otsus on puhas banditism. (Asi omandab karikatuurseid jooni. Mart Seim - treeninud muide tuntud jõusaalis, mille peatreener ka dopinguga patustanud - Mart Seim iga päev loeb uudistest, kuidas jälle mõni konkurent trammi alla jäänud või kollektiivselt maha võetud. Ja tõstmise medaleid mängitakse ju tagantjärele kordades ümber - nagu ka olümpiamängude medaleid. Oleme Eesti patrioodid, aga see Seimi "medalimäng" hakkab natuke juba Dr Holdenit meelde tuletama).

 
At 02:19, Anonymous Anonüümne said...

P.S. Seimilt küsida, mis värvi ta medal on, ega ta ise ka tea, mis hetkel on. Peab ajalehest vaatama.

 
At 08:55, Blogger Priit Pullerits said...

Oeh, Kremli trollid siia ka jõudnud... Teisalt on see muidugi tunnustus mu blogile, et vaenlane sel teravalt silma peal hoiab - see ei ole siin mingi tühine foorum, mis kedagi ei koti.

Et miks venelased Rio osas vait on ja ei lõuga, imestab Kremli ööbik 23:25. Aga mida sa ülbad, kui oled trammi alt just üles tõusnud, mõned väärtuslikud ihuliikmed (kergejõustik, tõstmine, nt) kaotanud - siis vaatad muidugi, et õnn seegi, et hing üldse sees. Ja küllap venelased teavad, kui palju sitta veel peidus on ja eales ju ei tea, milline Stepanova või ARD sellega järgmisena välja tuleb.

Aga et Thomas Bach on maotu mämmerdis, see sai küll kõigile nädal tagasi selgeks. Liigitub samasse punti teiste selliste "suurepärast" sakslastega, nagu Schröder ja Merkel.

 
At 11:33, Anonymous Väino said...

Kõva spordimehe tunneb ikka armide ja vigastuste järgi ära (mitte lapsikute tattoode järgi). Siin, nagu öeldakse, hr. Pullerits, pretensioone teile pole. Head paranemist ja õnne sünnipäevaks!

Ja olgu meile teed näitamas väärikas ja vitaalne Alabama senaator Jeff Sessions, kelle esinemine vabariiklaste suurkogul (too teine oli ikkagi madalam liiga, et mitte öelda mudaliiga) oli minu hinnangul parim. Ilma publiku ülevoolava kaasaelamiseta ja ühe roosa sildiga protesteerija tegevusest hoolimata ajab mees kindlalt oma rida – tubli mees!

https://www.youtube.com/watch?v=kvbX3_x6j54

 
At 12:48, Blogger Madis said...

Priidule tänase päeva puhul õnnitlused ja head paranemist!

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

ARD film(id) kui tõe instants ja kriteerium
Haio Zeppelt on kohtus vande all tunnistanud, et tema ARD filmid on tehtud "probleemile tähelepanu tõmbamiseks" [hea moodus ka endale tähelepanu ja rahade tõmbamiseks], neis esitatakse Stepanova ja Rodchenkovi väiteid ilma mingi lisakontrollita. Venemaa spordiminister kuulutas täna muide, et juba septembris tuleb välja dokumentaalfilm "dopingust Vene spordis, kus peategelaseks Grigory Rodchenkov". Siis saab ehk WADA raportist kummaliselt kombel eile jäljetult kadunud FSB kusevahetusoperatsioonide jms kohta taas teavet.

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Nõrk, Pullerits. Nõrk ja mannetu.
Kui meil oleks vaba ajakirjandus, siis ilmuksid uudised Teie kohta pealkirjade "Tuntud Tartu liiklushuligaani teekond lõppes Valgas" all. Kas meie ajakirjandus on vaba? Selleks, et olla vaba, peab olema jõudu. Mannetu mees ei saa olla vaba. Ajakirjanike kaader, kes isegi Ahmed Abdul Qaderit ei suuda üles leida. Ometi "a tiny Baltic country"
http://www.nytimes.com/2016/07/30/world/europe/guantanamo-yemen-estonia-qader.html
Rääkimata siis muust. Ja teie olete õppejõuna asja juures.

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Vene eriteenistused olevat sisse murdnud Clintoni ja Demokraatliku partei valimisserveritesse., kirjutab New York Timesi "raskekahur" Eric Lichtblau. Harimatud vatijopedes vankad...?? Samas numbris on lugu eeskujuliku USA sprinteri Justin Gatlini "tagasitulekust".

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

"Mille alusel Bach... Back ei keelagi, jõuetu raugana ütleb föderatsioonidele: otsustage ise."

Ah soo. Kas see, et Ilnur Zakarin ei saa võistelda, pole just Thomas Bachi otsus?

"Venemaa spordiminister kuulutas täna muide, et juba septembris tuleb välja dokumentaalfilm "dopingust Vene spordis, kus peategelaseks Grigory Rodchenkov". Siis saab ehk WADA raportist kummaliselt kombel eile jäljetult kadunud FSB kusevahetusoperatsioonide jms kohta taas teavet."

No selge see, et tollest shedöövrist saab siinsetele trollidele uus tõekomisjon.
Lubage naerda)))

Kriminaalse minevikuga Grigory Rodchenkov on lausa autasu oma tegevuse eest saanud ja veel kellelt...ja ülim naiivsus oleks arvata, et ei teatud millega ta tegeleb.

Trollidele, mida rohkem siin püüate, seda totakamatena tundute. Samas olge ikka 24H valvel, sest vastama ju peab ja nalja peab ka saama)))

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

Mõtle kui nunnu, oma kehaga läks vene meest kaitsma!

 
At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

Были ли ошибки в нашей лаборатории, когда неправильно определяли анализы? Конечно», - сказал Мутко в эфире «Матч ТВ


http://matchtv.ru/rio2016/matchtvnews_NI645911_Vitalij_Mutko_v_efire_Match_TV_politicheskije_orijentiry_Maklarena_zvonki_Rodchenkova_i_vystuplenij

Nüüd Mutko kaebleb ja lubab Euroopa kohtusse pöörduda, samas ebasobivate kohtuotsuste peale vilistab ja süüdistab eiteamilles.

 
At 23:23, Blogger Priit Pullerits said...

Kremli trollid poevad siin või nahast välja, et oma peremehi puhtaks pesta. Asjatu vaev... ja loll jutt, et 8 lk kadunud. Ega te seda jama ometi usu, inimesed?

 
At 23:41, Anonymous Anonüümne said...

Aga nende töö ongi võimalikult palju kahtlusi ja segadusi tekitada, panna kõhklema, äkki...

 
At 00:29, Anonymous Anonüümne said...

Ronald Reagani endine nõunik Fritz Pettyjohn kirjutab USA konservatiivses ajakirjas "America Thinker" http://www.americanthinker.com/articles/2016/07/a_russianamerican_entente_cordiale.html et Ameerika sõdurid ei hakka Estonia eest surema. That's off the table. Enamgi veel, Pettyjohni arvates on USA sõdurite paigutamine Poolasse viga - GI-d piiratakse oma baasides lihtsalt ümber ja võetakse relvad ära. Aga ega meie ometi seda usu, et keegi - Reagani nõunik - Ameerikas nii kirjutab! Ei usu ju, eks ju?

 
At 01:06, Anonymous Anonüümne said...

)))))))

 
At 02:38, Anonymous Anonüümne said...

01:06,
jah, see on teataval määral amüsantne. Donald Trump tahab eelkõige, et American guys be safe, where ever in World.
Vene feldmarssal Suworov (ei kaotanud ühtki lahingut, üle 60 lahingu, enamus arvulises ülekaalus vastastega) kirjutas traktaadis "Võitmise teadus" (Nauka pobeždatj), et "kes venelastega käsitsivõitlust (rukopašnja) pole pidanud, see pole näinud, mis on sõda". Suworov teab, mida kirjutab, sest tema väed surusid muuhulgas maha ühe mitmetest Poola Venemaa vastastest ülestõusudest.
Trump ei näe erilist pointi kusagil Ida-Euroopas venelastega käsitsivõitlust pidama hakata. Kaitseks on ka paremaid meetodeid.

 
At 16:56, Anonymous Martin said...

1. Pandivere Rattaralli 2016 kukkumine
2. Tartu Rattaralli 2016 kukkumine
3. Võru Rattaralli 2015 lühike distants ja kukkumine
4. Tabasalu Rattaralli 2015 kukkumine
5. Kuusalu 19.Rattaralli (2012) ,kukkumine
6. EMV XCO Rakvere MJ kukkumine
7. Järvamaa rattakrossi seeriavõitluste 2015 avapauk Aravetel (kukkumine)
8. 2014 Jõulumäe Rattamaratoni 17. km kukkumine
9. TRM 2013 kukkumine
10. Mulgi Rattamaraton 2011 many,many crashes (mountain bike)

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Pandivere rattaralli luupurustamise ja siseorganitesse korduvalt sisse sõitmisele järgnev korisemine on päris.. eluline. Viimati tundsin midagi sellist vanaonu juures, kui nõukogude aja parimate meetoditega siga tapeti. Aga hobi on hobi, eks.

H*** Exp**** turundusosakonna Priit jagas kah hooaja parimaid kogemusi: https://3.bp.blogspot.com/-mWbqmB91nxg/V4dFQk3HrNI/AAAAAAAAGOM/PJpR_ACgB74dl4x1oRyqDJJ0ZSj_8055ACLcB/s1600/apotek.png (tasub tema bloggeri jutt ka läbi lugeda, seal on veidi verdtarretavat juttu juures)

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Ülalviidatud tekst (18+)
"Ma vist küll siiani ainus eestlane, kes oma lollusest maoli pannud. Tavaliselt ikka ju teised süüdi, keegi noor tõmbab pikali ja mõni algaja tsainik poogendab jne. Eelmisel hooajal Vändra rattarallil kaotasin hetkeks valvsuse, ees tõmmati küljetuulega punt ketti, vahed sees. [..]"

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Sündmused on jälle edasi arenenud, et USA presidendikandidaat Trump leiab, et Krimmi rahvas tahab olla Venemaa koosseisus, vahendab NBC http://www.nbc-2.com/story/32581329/the-latest-trump-says-us-should-accept-russia-in-crimea. Trumpi on juba kutsutud Krimmi. Putini Venemaa on leidmas endale teist Depardieu'd. Jättes geopoliitilised kaalutlused kõrvale, võib öelda, et Trumpi oskused annaksid Krimmi turismimajandusele tohutu arengutõuke. Kas siinpool (Paet & Co) ei olda tegemas ühte suurt valearvestust? Lõpuks oleme oma Venemaa ohu kaebelauluga nagu rumeenia kerjused Tallinna Vanalinnas...

 
At 22:42, Anonymous Anonüümne said...

Trumpist ju presidenti ei saa, milles küsimus?

Rahvusvahelise Olümpiakomitee viimane avaldus teeb Venemaa sportlaste Rio mängudel osalemise saaga veelgi keerukamaks. Kui eelmise pühapäeva otsusega anti venelaste olümpiale lubamine rahvusvaheliste alaliitude käsutusse, siis nüüd selgub, et lõpliku otsuse teeb ikkagi ROKi erikomisjon.

http://sport.delfi.ee/news/jalgpall/eesti/rok-venemaa-sportlaste-olumpiale-lubamise-otsustame-ikkagi-meie?id=75211119

 
At 23:19, Anonymous Anonüümne said...

Jah, kolmeliikmeline erikomisjon, üks neist olevat veel CAS-i esindaja. NKVD "troikadega" on eestlastel - ja ka venelastel - ajaloost kogemusi. https://en.wikipedia.org/wiki/NKVD_troika

Trumpist, nagu ka Allar Jõksist tõenäoliselt, jah, ei saa presidenti. Billile otsiti juuditarist m*nniimeja. Huvitav saab olema, mis Hillaryle otsitakse. Huvitav saab olema. Sh ka Eestis. Karta on ainult, et Euroopa hakkab selle Hillary-valitsemise ajal natike mässama.

 
At 00:26, Anonymous Anonüümne said...

Pandivere rattaralli 2013 kukkumine
Filter Tabasalu Rattaralli 2016 Lühike Distants maruline harrastajate sõit vihmaga 40+ kiirusel

 
At 01:26, Anonymous Anonüümne said...

2014: Intervjuus Prantsuse televisioonile teatas Putin, et naistega pole mõtet vaielda ja Hillary Clintoni sõnavõttudes puudub sära.
2016: D. Trump tWITTERis H. Clintoni kõne kohta demokraatide parteikonverentsil: "So average"
Kas maailmapoliitika vajab veel ühte Merkelit? Ei vaja, arvavad nii Putin kui ka Trump. Erinevus Gorbatšovist, kes Margaret Thatcheri tuhvialusena ja impeeriumi laialilagundajana ajalukku läks, on siis selles, et Trump ja Putin ei arva, et naine sobib juhiks.

 
At 03:05, Anonymous Anonüümne said...

Trump: These Estonians are like street beggars, moaning for protection. Send them away! I don't want to see them. My good friend Volodya will not harm them.

 
At 03:42, Anonymous Martin said...

Hr Pullerits!
Trump võib võimule saades teha Balti riikidega midagi sarnast nagu Nikita "Kukuruznik" Krimmiga 1954. aastal. Kirjutage sellest Postimehes. See on Eestile oluline.

Priit Salumäe (ülalviidatud tekstis, L'Etape du Tour rahvasõidult Prantsusmaa Alpides): "Edasi veits allamäge, nagu alati, paar selli ikka [serpentiinidelt kuristikku] välja ka sõitnud"

 
At 21:55, Anonymous MargusM said...

Lugenud läbi suurepärase "next ten" loo, siis how deep is your pain?
ja näiteid elust on palju, P.Salumäe on üks paljudest
How Safe Is Cycling? It’s Hard to Say
kas ratas lendab nurka kus ees on juba jooksutossud ja suusad-kepid?
natuke irooniline on situatsioon kus praegu asute- massirattaürituste "hakklihamasinas"saate ainult naha kriimuliseks ja üksi väikelinna tänaval sõites on kolme luu murd..
Kumb see siis turvalisem on?
..ja mis saab edasi?

 

Postita kommentaar

<< Esileht