kolmapäev, juuli 06, 2016

Pullerits: Sain kutse jalgratta MM-võistlustele. Mida vastata?

Eelmise nädala lõpus helistas mulle olümpiamängude pronksmedali- ja MM-võistluste hõbemedalimees Jaak Mae. (Kuulge, kas suurtel tiitlivõistlustel pjedestaalile jõudnud mehed teile ka aeg-ajalt helistavad?) Mõtlesin juba, et ohoo, väga huvitav, mis komprat nüüd tuleb – kas äkki sellest, et peagi tõrjutakse suusaakadeemik ja -professor Eesti murdmaasuusatamise tüüri juurest ametlikult eemale ning pannakse asemele Jaanus Teppan, kes on andnud mulle parimaid õpetusi, kuidas klassikatehnikas tõusu sõita? –, aga sedapuhku mitte. Mae rääkis küll Jõulumäe suvesprindist, mis toimub sel reedel eeldatavasti 500-meetrisel kunstlumeringil – arvasin algul, et see on mingi nali, aga tuli välja, et polegi – ja kus on osalejate seas kirjas ka kahekordne olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister Andrus Veerpalu. Kuid seegi polnud peamine.

See, miks Mae mulle helistas, puudutas konkreetselt mind. Mind kui jalgratturit. Tal oli edastada mulle kutse jalgratta MM-võistlustele.

See kutse tuli venelase Andrei Vladimirovitš Kondrašovi kaudu. Ja see on selline (järgnevast arusaamise võime eraldab uue aja mõttetud mehed vana kooli tõelistest tegijatest, kel pole kirillitsaga mingeid raskusi):

Здесь информация о медиа-чемпионате мира по велоспорту, который будет осенью в Греции. Уверен, что организаторы будут очень рады видеть впервые представителей Эстонии. Я вхожу в руководящий комитет этих соревнований и обещаю со своей стороны всяческую поддержку (организационную, техническую)  и помощь вашим участникам.   Если будут какие-то вопросы о подготовке и организации поездки в Грецию на остров Крит, то не стесняйтесь, спрашивайте. Я обязательно отвечу.

No nii. Ma nüüd ei teagi, mida teha ja mida vastata. Ajakirjanike tänavuste rattasõidu MM-võistlusteni on jäänud 84 päeva. See selleks. Aga distantsid tunduvad kuidagi liiga lühikesed. Kavas olevast neljast alast on ajasõidu pikkus veidi alla 7 km ja grupisõidu pikkus kõigest 31 km, see-eest enamik distantsist vastumäge. Kas nii lühikeste sutsakate pärast oleks mõtet üldse Kreekasse sõita?

Ja kas sellisest vastumäge ettevalmistusest rajal, millel jääks jänni isegi Caspar Austa, nagu ühes kohas sõnaselgelt nendin, oleks MM-võistlustel kasu?

Foto 1: Tinkoffi meeskond Tour de France'i neljandal etapil peagrupi ees tööd tegemas. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 2: Katjuša meeskonna rattur taanlane Michael Morkov on Tour de France'i neljandal etapil peagrupist maha jäänud. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 3: Sakslane Marcel Kittel (keskel9 võidab Tour de France'i neljanda etapi. Foto autor: AP/Scanpix

29 Kommentaarid:

At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Asi lihtne, panna on vaja ehk tuleb minna ja noile seal ära panna.

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

A) Kui arvad, et oled tugev, siis mine ja pane!
B) Kui ei ole endas kindel, siis saada kutse teistele ajakirjanikele edasi.

Kuid arvesta, et peale loobumist või kutse edastamist teistele muutub siinne blogi haledaks spordi paroodiaks - panna on vaja...(kellele?)

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

mmine,mine ,pärast on,millest talguitada .

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Muidugi minge. Kombineerige ka kohalikest pressitöötajatest koosnev mansa. Oleks huvitav näha, mitu nime sõelale jääks.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Vaata, et Pahv sinult kutset üle ei löö! Kuigi samas oleks natuke narr, kui Eestit esindaks tähtsal võistlusel paksude prillidega nohkari tüüpi kõrend, mitte korraliku jämeda kondiga karvajalg.

Austat aga ära tehniliste oskuste etaloniks pea, temast on oluliselt paremaid.

 
At 15:56, Blogger Priit Pullerits said...

Tõeline tase, eelmine! Hakata kinni kellegi silmanägemisest... Olete vist tüüpiline vasakpoolne, nood hiilgavad seesuguse personaalse inimvaenulikkusega, ehkki sõnades on sõjakalt selle vastu (ei tohi mainida nahavärvi, seksuaalset eelistust!), kuid ise libastuvad pidevalt (vt vasakpoolsete kriitika Donald Trumpi pihta: heledad puhvi aetud juuksed katmas hõrenevat pealage, väidetavalt lühikesed sõrmed... - tase!)
Aga ei ole mõtet pühendada moraalseile värdjaile rohkem tähelepanu.

Lp 14:34, mõtlesin ise ka, kes satsi mahuks, kuna seal on kavas ka team time trial:
esmalt ma ise; aga kas Art Soonets ka, Priit Vare Raadio Sky Plusist? (Peep Pahvi ärge alahinnake - ta on sõitnud Tartu rattarallil saja sisse, tulemus, milleni meil siin annab ikka küünitada.)

Kahtlane, sest: Who has the right to participate?
Journalists, editors, reporters of print media, radio and TV, internet and press agencies, photographers, with a valid press card of their country, national association or upon presentation of an imprint or confirmation of employing agency.

Kes vastu võivad tulla? Juan Antoni Flecha Eurospordist.

Võistlused toimuvad kolmes vanuseklassis:
Men M1: from age 21 to 44 (1995 -1972)
Men M2: from age 45 to 59 (1971 -1957)
Men M3: from age 60 and older (1956)

Nii et Fletchaga ma konkureerima ei pea.

 
At 16:26, Blogger Priit Pullerits said...

Siin on mulluste MM-võistluste stardinimekiri:
http://www.wpcc2015.be/
Kas tundub ka kõvasid rattanimesid nende hulgas?
Siin on üks tunamulluse MMi video:
https://www.youtube.com/watch?v=iK1FIzQxk9o

Kui keegi selle MMi ja sealse taseme kohta veel midagi huvitavat leiab, palun andke teada.

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

See ju omal riisikol lõbutsemise üritus. Venelased käivad seal tavaliselt oma agentidega sidet pidamas. Sama hästi võiks saapaparandajate tsunft rattavõistluse pidada. Nimetus juba ütleb ära, et tegu on variettevõtmisega muude eesmärkide saavutamiseks. Tõsiseks (rahva)spordiks seda küll ei saa nimetada.

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

Priit Jaanovitš!
Sikanov palub edasi anda tervituse. Peaksite mäletama - Vladislav Petrovitš, teie polgukaaslane väeteenistuse päevilt. Või kui ei mäleta, siis tuletate meelde, kuidas väljaõppel Kalašhnikov hammaste vahel takistusribal roomasite. On teie kohta internetist teavet kogunud ja tunnustab teie edusamme. Olete teinud uskumatu karjääri, töötades end üles Pribaltikumi edukaima vabariigi, iseseisva Estoonia Respublika prestiižseima päevalehe vanemtoimetajaks. Teil on usalduslikud sidemed Eesti poliitilise, majandusliku ja intellektuaalse elu tippudega. Võimuerakonna juhtpoliitikutega olete sinasõber. Tunnete hästi nende häid ja tugevaid omadusi, aga ka varjukülgi, nõrkusi ja kellel millised "luukered" kappides. Vladislav Petrovits palub teid tervitada ja arvab, et vahepealse aastate keerises kahetsusväärselt katkenud side teiega vajab taastamist. Temagi pole käed rüpes istunud. Teile olevat üks ettepanek. Selle osas võetakse teiega ühendust, Priit Jaanovitš.

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

16:59, a miks vahepeal ei tohiks ka lõbu ja fun'i olla?
Mis selles halba?

 
At 21:45, Blogger Priit Pullerits said...

Too Sikanov ajab mind kellegagi sassi, ma pole kuskilt otsast ega miskitki pidi mingi Jaanovitš.

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Aiaiai, 17:34, nõrk kodutöö, väga nõrk.
Käesoleval juhul on ikkagi tegemist Priit Reinovitšiga.
Peate edaspidi hoolsam olema, nii madalast latist peaks ikka suvalise õllekõhuga üle saama, kusjuures lõdvalt, ilma songa saamata.

 
At 22:28, Anonymous Litter jalgpallisõpradele, kolmas osa (lugemine omal riisikol) said...

Priit Pullerits: jubedad jalgpallurid

Kas asi on selles, et kuna paljud head korv- ja jalgpallurid tulevad getodest ja muudest tumedatest paikadest, toovad nad areenile kaasa ka sealse kultuuri?

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA on aastaid pingutanud, et veenda maailma: jalgpall on ütlemata sõbralik, tore ja vahva mäng. Selle kinnituseks on vändatud rohkelt reklaamklippe.

Aga pilt, mis klantskaadrite kõrval staadioneil avaneb, räägib pigem millestki muust: jalgpallist on saanud mäng, kus platsil jooksevad üksteist hirmuäratavusega ületrumpavad tüübid, kellest iga isa, kel vähegi kainet mõistust peas, püüab oma tütart hoida nii kaugele, kui vähegi saab.

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

17:55 - ikka tohib lõbutseda. Täitsa broo. Ainult male või kabe või pokker oleks nigu ajakirjanikele kohasem üritus. Mis järgmiseks, kas poks või tõstmine?

 
At 23:46, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits ei ole homo. Ja mis siis?

 
At 23:55, Anonymous Anonüümne said...

Aitüma, 22:20, hea inimene! Vabandage, Priit Reinovitš!
Soovitaks sellesse Venemaalt tulnud kirja suhtuda suure ettevaatusega.
Team time trial? Aga teil pole ju eraldistardi varustust? Ega kogemust. Ega eraldistardi ettevalmistust. Olete, kui rattameeste rahvusvahelise suhtlemise keelele elik lingua franca-le üle minna "skasotšnõi d******b" selles distsipliinis.
Kas teil on ikka asja meediategelaste jalgratta-MM-le?

 
At 01:09, Anonymous Anonüümne said...

Olen ka ise aeg-ajalt mõelnud, et miks ma ei suuda meie jalgpallist huvituda.
Aga põhjus peitub just nimelt selles, absoluutselt olematus tasemes.

KATASTROOF: FC Flora hävis Meistrite liigas Gibraltari klubile

Oma 22. hooaega Euroopas mänginud Flora jaoks on euromängud olnud ikka ja jälle komistuskiviks - 22 korrast on edasi pääsetud vaid ühel korral.

No comments...

 
At 02:29, Anonymous Полковник Сиканов said...

Добрыи 23:55, вы имели в виду - «сказочный долбоеб»?

Фраза вошла в широкое распространение после выхода фильма «Даун Хаус» (год 2001), в котором один из персонажей, генерал Епанчин, охарактеризовал князя Мышкина следующим образом: «Сказочный долбоёб. И зачем его только из больницы выпустили?».

В кароче, велосипедисты так не говарят. Так говорят наши!

 
At 10:18, Anonymous Anonüümne said...

http://www.postimees.ee/3756615/kiigult-ojja-kukkunud-tudruk-sai-tosiselt-viga

 
At 11:28, Blogger Priit Pullerits said...

Ma kirjutasin selle nädala algul, et jalgpallurid on kahtlased ja kuritegelikuna paistvad tüübid. Nende seas nimetasin ka Messit. Nii mõnedki imestasid, kuidas ma sain nunnu Messi panna pättidega ühte patta. Aga palun, täna tuli uudis:
Barcelona ründeäss Lionel Messi ja tema isa Jorge mõisteti täna süüdi maksupettuses ning neile määrati 21-kuuline tingimisi vangistus. Hispaania kohus leidis, et Messi on süüdi nelja miljoni euro suuruses maksupettuses. Kuigi Messi selgitas, et polnud maksupettusest teadlik, võrdles süüdistaja Messit kohaliku maffiabossiga.

Aga te, sõgadad jalgpallihaiged, muidugi ärge uskuge minu infot ja hinnanguid, raiuge ikka pimesi oma edasi.

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, siin te ruttate sündmustest ette, nunnu Messi otsus ei ole jõustunud, kaebab edasi. Vaat blogipoja kohta saate väita seda, mida väidate.

 
At 14:16, Blogger Priit Pullerits said...

Raio ütles, et tema ei saa ka aru, miks mõned jalgpallurid näevad välja sellised, nagu näevad (ja nagu olen osundanud). Et vanasti nii ei olnud. Ja et näiteks peatreener Rüütli oli kohe kehtestanud korra, et... küsimus teile: mida ei tohi Eesti koondise jalgpallur teha?

 
At 20:52, Anonymous MargusM said...

Tere jälle.
Pole jalgpallihull, saati siis sõge. Priidu 11:28 kandest loeme:
*Messit süüdistatakse 4milj maksupettuses.
*Messi selgitas et pole maksupettusest teadlik.
*Kohtunik võrdles Messit kohaliku maffiabossiga.

Ma peaksin olema sõge kui ma selle Priidu info ja hinnangu põhjal teda uskuma jään ja maailmale kuulutama hakkan et Messi on pätt ja kaabakas.
Muideks huvitab millel baseerus Messi ja maffiabossi võrdlus ning kumb siis ikkagi kõvem boss on? ..ja milles täpsemalt?

(meil Eestis 10miljoni "puhaspoiss", äkki saab ka juba kohaliku maffiabossi võrdluse kätte? Selle raha eest ju võiks? ..ehk saab hoopis karistuseks presidendiks?)

 
At 04:22, Blogger chenlili said...

oakley sunglasses
uggs sale
ugg boots
jordan femme pas cher
red bottom shoes
ugg boots
the north face outlet
polp ralph lauren
fit flops
uggs on sale
supra shoes
louis vuitton
timberland outlet
jordan 3 retro
lebron 11
canada goose outlet
air jordan shoes
oakley sunglasses
the north face outlet
michael kors outlet
cheap jerseys
canada goose sale
replica watches
uggs sale
ugg on sale
toms shoes uk
kate spade outlet
instyler max
hermes birkin bag
kevin durant shoes 7
montblanc
gucci outlet
canada goose jackets
cheap toms shoes
adidas boost
burberry handbags
canada goose jackets
oakley vault
michael kors outlet
chenlili20160829

 
At 03:32, Blogger chenlina said...

louis vuitton handbags
los angeles clippers jerseys
oakley sunglasses
adidas outlet
retro jordans
chaussures christian louboutin
timberland boots
ugg boots clearance
uggs outlet
michael kors outlet
chenlina20161007

 
At 07:59, Blogger Unknown said...

michael kors outlet
lululemon outlet
ray ban sunglasses wholesale
oakley sunglasses sale
michael kors handbags
louis vuitton outlet
mulberry handbags
ray ban sunglasses
ralph lauren
cartier watches
20170214lck

 
At 11:40, Blogger Unknown said...

salomon boots
north face
ecco
michael kors handbags
jacksonville jaguars jersey
steelers jerseys
versace shoes
ghd flat iron
omega watches for sale
vikings jerseys
20170317

 
At 10:24, Blogger raybanoutlet001 said...

mont blanc pens
jordan shoes
golden state warriors jerseys
michael kors handbags
ghd flat iron
michael kors handbags
los angeles clippers jerseys
under armour shoes
baltimore ravens jerseys
2017.3.29

 
At 06:04, Blogger raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.5.19
coach outlet
coach outlet online
vibram five fingers
coach outlet online
canada goose jackets
cheap jordans
kate spade handbags
coach outlet online
ralph lauren outlet
ralph lauren uk

 

Postita kommentaar

<< Esileht