neljapäev, september 22, 2016

Pullerits: Miks rattamaratoni võidutüdruk jäi auhinnata?

Ajakirjanik Jaan Olmaru kirjutab tänases Tartu Postimehes juhtumist, kuidas ja miks jäi Tartu rattamaratonil noorte neidude vanuseklassi võitja ilma oma auhinnast. Kuulsin sellest loost tegelikult enne, kui kolleeg Olmaru, kes seni kajastanud valdavalt Tartu korvpalli, seda uurima ja kirjutama hakkas.

Tüdruk oli saatnud esmaspäeva hommikul klubile Tartu Maraton kirja, kus ütles, et «[p]eale sõitu läksin kohe koju, kuna mul oli migreen, mille tõttu ei osalenud ma ka autasustamisel. Tahtsin teada, kas oleks võimalik auhind siiski kätte saada».

Veidi rohkem kui kaks tundi hiljem sai ta klubi Tartu Maraton sekretärilt vastuse, et «[v]astavalt võistluse juhendile kaotab autasustamisele mitteilmunud sportlane kahjuks õiguse auhindadele ja hilisemalt auhindu ei väljastata».

Kes ei oleks selle peale nördinud, kui oled omas vanuseklassis parim, kuid terviseprobleem ei võimalda pärast finišeerimist kauemaks võistluspaika jääda ning pärast saad teada, et seetõttu jäädki auhinnast ilma? Loomulikult hakkad uurima, kas see on ikka õiglane ja põhjendatud. Nii lähebki info liikvele ning jõuab varem või hiljem ka ajakirjanike kõrvu.

Kuidas seletas tekkinud olukorda klubi Tartu Maraton, seda saate lugeda tänase Tartu Postimehe loost. (Aga siit saate näha vahelduseks, kuidas peab üks lahe maastikusõidu singel välja nägema.)

Mina ei hakanud sellest juhtumist lugu tegema, kuigi kuulsin Eesti ajakirjanikest sellest loost ilmselt esimesena. Aga annan teile mõistatada, miks ma sellest intsidendist ei kirjutanud.

See võib osutuda teile keeruliseks küsimuseks. Nagu säärastel puhkudel tavaks, tuleb anda lohutuseks ka paar lihtsamat pähklit.

Neist esimene on: kuhu on kadunud uue Chrysler Pacifica salongis teise ja kolmanda rea istmed (fotol ülal paremal)? (Houdini-vääriline trikk, kas pole?)

Ja neist teine on: kes Eesti kuulsatest jalgpalluritest on sõitnud uue Chrysler Pacificaga (fotol vasakul)?

Ja kui mõni veel kolmandatki lisapähklit tahab, siis siin see on: kust ma tean, kes Eesti kuulsatest jalgpalluritest on sõitnud uue Chrysler Pacificaga?

Kõva loogikaga meestele, kes puusalt ei tulista, ei ole kaks viimast küsimust tegelikult üldse rasked. Näis, kui kaua teil aega läheb!

Fotod 1-3: Ratturid Tartu rattamaratonil 1 km enne Puka toitlustuspunkti. Fotode autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Fotod 4 ja 5: Uus Chrysler Pacifica. Fotode autor: Priit Pullerits

61 Kommentaarid:

At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Jutuke sellest, kuidas ma teadsin, aga sellest lugu ei teinud.
"Tegelikult sain mina ajakirjanikest selle esimesena teada."
Pane ikka kolmas kord veel kirja, äkki mõnel jäi kahe silma vahele. Lõppu näiteks. Või pealkirja kuidagi.

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

mäletan KTM jooksuüritust kui juhendi olemasolu tuli ka PP jaoks üllatusena. Kelk pangu juhendi lõpu eraldi punkt - "Juhend ei kehti ajakirjanikele ja migreenikutele".

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Loll saab kirikuski petta? Eks tuleb ikka juhend enne väntama hakkamist läbi lugeda ja siis selliseid lolle migreene enam peale ei tule. Moraal, ma tean, et Priit ei viitsi juhendeid lugeda ja neid järgida, kuid see on elementaarne näide, kuidas juhendi mittelugemine kätte maksab. Ajakirjanikud võivad juhtumi küll teistele juhendite ignoreerijatele hoiatuseks artikliks vormistada, kuid moraal on lihtne - vaja on lugeda, lugeda ja veelkord lugeda juhendeid!

 
At 09:57, Anonymous Anonüümne said...

Kas see, et autos on istunud jalgpallur, ei peaks mitte auto väärtust vähendama? Vähemalt PP seniste sõnavõttude järgi võiks see nii olla.

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Eelmise postituse all oli ju kommentaar, mis selgitas, et pressinõukogu menetluse osapooled on käskinud PPl lõuad hoida kuni käimas oleva menetluse lõpetamiseni..

Nende pressinõukogukate kogukatega on vist tõesti parem koostööd teha, vaadake, mis jama viimati kodulehele üles laeti:
"Kaebaja (Priit Pullerits) sõnul sisaldab artikkel tema kohta valefakti ja kahjustab tema mainet Eesti vastupidavusalade harrastajate silmis. Kaebaja kinnitusel ei ole ta kunagi võistelnud rulluisutamises ega ka Evelin Ilvesega ning seega ole talle ka rulluisurajal alla jäänud."
ja summa summaarum "Pressinõukogu hinnangul on avaldatu puhul tegemist satiirilises võtmes esitatud hinnangute kogumiga, mille kohta ei saa rakendada uudisteajakirjandusele omast faktide järgimise vajadust."

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

PP: "Ja kui mõni veel kolmandatki lisapähklit tahab, siis siin see on: kust ma tean, kes Eesti kuulsatest jalgpalluritest on sõitnud uue Chrysler Pacificaga?"

Võtsid Piiroja või Lindpere või mõlemad peale ja läksite teel Tartusse Chrysler Pacifica 2017 Limited'ga Saadjärvele kalale.

Ja nii huvipärast siia otsa, kes sai kõige suurema puraka?

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

Joel Lindpere
PP rääkis JL-ga Chrysleritest
(nad on vanad tuttavad,
PP auhinnatud lugu:
http://sport.postimees.ee/v2/1299608/me-koik-armastame-dzoeli)

 
At 11:28, Anonymous Kärna Ärni said...

Eelmise kommentaariumi kilvamehele:

kümnevõistleja Nool

21. koht kõigi aegade tulemuste tabelis
http://www.alltime-athletics.com/mdecaok.htm

Isiklike rekordite tabelis maailma kümne parima mehe seas.

Tsiteerides klassikuid:
Tehke järgi s***kotid!

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Kanter on ülikõva mees.

Kõigi aegade tabelis 3. koht

http://www.alltime-athletics.com/mdiscok.htm

Tehke järgi ...

 
At 11:41, Blogger Priit Pullerits said...

11:03 otsustamatus Piiroja ja Lindpere vahel viis selleni, et ses küsimuses noppis võidu 11:20. Tubli töö igal juhul, kiitus! (Tehke järgi, s...!)

Aga ma ei käinud Lindperega kalal ega ole temaga Pacificast ka rääkinud. Pange loogika tööle, uurige pilte ja mõelge, kust ma seda tean, et Lindpere on Pacificaga seotud olnud.

Ja ärge muid küsimusi ka unustage!

 
At 11:56, Anonymous Kilvamees said...

Nool on kõva kahtlemata, kõigi aegade 10. isiklik, aga täiesti super klass on muidugi Kanter.
Kõigi aegade tulemuste tabelis ainus kettamees, kes on Top10 esindatud neljal korral - 3. 4. 5. ja 9.!

No nii, tehke nüüd järgi, sitakotid!

 
At 12:45, Anonymous ibuprofenum sadulacottis casas said...

Priit, kas pingutusjärgsed migreenid, jõuetus, ebameeldivistunne ja kõik muu külgnev on luu- ja liigesevalude asemel hoopis palju koloriitsem teema, miks "panna on vaja" tuleks bensiini ja tikuga puuristile särama panna?

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Tagumised istmed on kokkuklapituna massina põhja peal.

 
At 15:54, Blogger Priit Pullerits said...

Peaaegu, 15.40. Mitte põhja peal, vaid põhja sees. Ja mitte ainult tagumised, vaid ka keskmised istmed. Aga preemiaks, et teised asjale üldse pihta ei saanud, läheb siin võidupunkt teile.

Mis meil siis veel on jäänud? Et kust ma tean, et Lindpere on sõitnud Pacificaga, ja miks ma ei kirjutanud võiduauhinnast ilma jäänud tüdruku juhtumist. Kas tõesti käivad need üle jõu? Muidu on siin küll justkui kõvad mehed koos, aga kui enam ei piisa pulli ajamisest, vaid tuleb ikka matsu jagada, siis on suu vett täis, nagu näha. Hale, öeldakse selle kohta.

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

Kas Priit siiralt usub, et need küsimused on vastamist või teadmist väärt? No inimestel on veel muudki teha kui huvituda lausmõttetusest.

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Kui käisid Lindperel Chicagos külas, siis ta sõitis Pacificaga ringi ja kiitis ajakirjanikuhärralegi, kui vinge riist tal on.

Tüdrukust ei kirjutanud sellepärast, et mitte veelgi suurendada kibestunud Kelgu kibestumist. Mine tea, mis kõik juhtuda võib, keerab muidu peast veel päris ära...

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin eelmise postituse all video, kus Northug posti tantsu tegi ja mõtlesin, et kui blogi peremees ennast trussikute väele võtaks ja sedaviisi oma lihaselist torsot demonstreeriks, siis kohalikud kaunitarid vist hulluks.

 
At 17:01, Blogger Priit Pullerits said...

16:12, üks vastus kahest on õige, teine mitte. Nüüd on küsimus, et kumb neist kahest. Mis te ise arvate?

 
At 17:29, Anonymous 16:12 said...

No võta nüüd kinni... Vast siis teine.

 
At 18:31, Anonymous Martin said...

hr Pullerits,
varem sõitsite kellegi ärimehe Mercedes bussiga maratonidele. Kas Chrysler Pascifica on ikka samaväärne?

 
At 18:56, Blogger Priit Pullerits said...

Just, 16:12. Igatahes tubli töö. Tehke järele, ...
Enamgi veel, 18:31.
Jäänud on veel Joeli küsimus. Kes paneb eduka punkti ja skoorib kogu päeva?

 
At 20:18, Anonymous Anonüümne said...

Aga mulle tundub, et täna ma ei skoori... Ja sellised istmed on tänapäeval juba kõigil mahtuniversaalidel, mingi üllatus see nüüd küll pole

 
At 20:38, Anonymous Anonüümne said...

Üks oletus, miks Joel võis sõita Pacifica, on sponsorlus/koostöö. Nimelt olen teda näinud teistegi Ameerika auto/US car masinatega ringi sõitmas. Võib isegi öelda, et tegemist on teatud sorti reklaamiga.

 
At 20:44, Anonymous Aldo, spordi- ja aumees said...

Mu arvamus asjast on järgmine: kuna hindan tegudemehi rohkem kui muidumehi, siis loodan, et Kelk saab Pressinõukogus võidu. Aga, rõhutan aga, see oleks mu silmis ja ma usun ka mitme teise võhmamehe silmis kasulik kaotus PP-le. Miks? Põhjendan: leian, et iga lugupeetud ja hinnatud ajakirjanik peab eksima vähemalt kord (siiski, rohekm pole parem) tolle kogu reeglite vastu - olulisim on piire kompida, mehed, ja kuidas sa kombid, kui ei eksi!
Võtame võrdluse. Kord pidi PP mu kommentaari kustutama, millegipärast ei sobiunud. Aastaid hiljem sain blogiperemehe käest kiita, kusjuures kommentaar polnud üldsegi klaköörlik. Mitu päeva oli helge tunne. Nii on lood, senjöörid!

 
At 21:17, Anonymous Peeter, Ilmandu küla said...

See Pacifica paistab väärt auto olema. Mulle igatahes meeldib. Tahan proovida. Müün Jeepi ära. Mul on 15 h rapsipõldu. Oktoobris, kui eurotoetused PRIA-lt jälle pangaarvele laekuvad, ostan Pacifica ära. Kiirustan kohe homme ja lasen Ameerika Autos ühe endale kinni panna!

 
At 22:01, Blogger Priit Pullerits said...

See, 20:38, võib ju nii olla, aga tõendeid meil pole. Kuid siit on igal juhul hea edasi minna. Mõelge, kust ma sain teada Joelist Pacificaga!

20:18, asi pole istmetes, vaid selles, kuhu need käivad - põranda alla peitu! Nii et jah, on küll väärt auto, 21:17.

Aldo, 20:44, mina teie asemel siiski ei söandaks panustada hr Kelgu võidule.

 
At 22:22, Anonymous Vello, Aravete kilvaklubi said...

Confucius, eesti keeles ka Konfutsius ja Kung Futse, 551 eKr – 479 eKr, Vana-Hiina filosoos on öelnud: - "Man who run in front of bus get ... man who run behind bus get ..."
Täitke lüngad!

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

20:18 jälle- seda ma mõtlesingi, et sellised põrandasse peitu käivad istmed on enamusel mahtuniversaalidel juba. ega ma istmete kuju või materjali mõelnud. kus nüüd avastas Ameerika.

 
At 23:08, Anonymous Aldo said...

Panustamisest ei ole juttugi, vaid Tammerkilt ja Hundimäelt saate "pöial alla", kuid ülejäänud vandekohtunikud pigem soosivad teid - ei kujuta küll ette, et Karnau ja Korv teile poialt valetpidi näitavad, ülejäänud soo paneb asja paika, nagu presidendi valimistelgi. Seis on väga segane. Muideks, kas otsused tehakse seal konsensuslikult?

 
At 23:50, Anonymous Anonüümne said...

Ameerika Auto esindaja ütles PP-le, et JL on ka selle autuga sõitnud.

 
At 23:55, Anonymous Anonüümne said...


Man who run in front of bus get tired man who run behind bus get exhausted Confucius says.

 
At 00:01, Anonymous Vello said...

Õige vastus, hea 23:55. Tõepoolest, Kong Fudzi ehk ladinapäraselt Confucius on nii öelnud. Temalt on pärit ka mõttetera "Why doesn't bike stand up? Because it's two-tired." Küsige, mehed! Teeme kilba!

 
At 07:09, Blogger Priit Pullerits said...

20:18, Opel Zafiral näiteks varvalt et põrandasse istmed sõidavad, Soonetsi suurel F-l ka mitte. Pacifical pakib aga tagumine istmerida end ise nupuvajutusest kokku ja lahti ka.
23:50, ei Ameerika Auto esindaja seda küll mulle ei öelnud. Aga kuskilt ma seda ikka teada sain. Ütlen ette, et isegi Pacificast väljumata. Mis see oli, mis ütles, et Joel Lindpere on siin olnud?

 
At 09:08, Anonymous Anonüümne said...

Mõni isiklik ese vaevalt, sest autosid puhastatakse suure tõenäosusega ka selles salongis.

Äkki siis mõni varasem rendipaber oli jäänud dokumendipataka vahele ripakile?

 
At 09:23, Anonymous Anonüümne said...

Minule meenutab teie auto kahe esiistme vaheline joogitopsihoidja naiste kehaosa, mis ameeriklaste puhul võib olla mingi mõttega sinna tehtud.

 
At 10:41, Anonymous Anonüümne said...

Siin on koos kõik suured staarid, kel Opel Zafiraga sõita ei kõlba.
Kui ikka istmed põrandasse ei sõida, siis on jama muidugi.

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

JL jättis autosse oma visiitkaardi või reklaami ühele hasartmängu firmale.

 
At 11:41, Anonymous Anonüümne said...

Oot-oot, kas patsifikal tõesti käivad istmed põranda ALLA?
Kas istmetele, kui nad on ennast kokku klappinud, tõmmatakse veel mingi põrand peale?
või on ikkagi tegemist lihtlabase põranda PEALE istmete kokkuklappimisega?

mp

 
At 12:32, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, põranda alla, just alla, mp 11:41. Fantastiline, kas pole?

Aga nüüd peate ütlema suure aitäh 09:08-le, kes on jõudnud tõele päris lähedale. Tõepoolest, seesugustel autodel käib kaasas n-ö logiraamat, kuhu oli uhkelt sisse märgitud enne mind Joel Lindpere. Tänu 09:08-le saame nüüd siit hästi edasi minna - ja järgmises sissekandes, mis juba eilsest ootab, on juba palju teravamat peamurdmist.

Kummaline, et spordiblogis erutas Chrysler Pacifica palju rohkem kui see, et tüdruk auhinnast ilma jäeti, kuna teda tabas väike terviseprobleem. Kuid nagu te Tartu PMist lugeda saite, siis korraldaja tunnistas oma viga ja pärast ajakirjaniku sekkumist sai tüdruk auhinnale siiski järele minna. öelge veel, et ajakirjandusest ei ole kasu!

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

Eirasite ju võiduratturi osas esitatud vastuseid. Kui ajakirjanduses häbistamise kohta peab "kasu"-kiidulaulu laulma, siis jah, miks üritustel üldse tehakse nägu, et juhendid olemas on. Palun esitage fakt selle kohta, kus "korraldaja tunnistas oma viga"!!!

 
At 17:44, Blogger Priit Pullerits said...

Lugege TPMis Olmaru lugu, seal on kõik kirjas, nagu juba eespool viitasin. Liigutage oma pakse sõrmi klaviatuuril.

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Paar täpsustust -
a) Confucius ei saanud selliseid asju öelda, sest tema eluajal busse ei olnud. Kah mul kilvar ...
b) Pacifica tutvustuses on selgelt kirjas - istmed on käsitsi kokkuklapitavad põrandasse - manual fold into floor. Põranda sisse ja põranda alla on ikka teps erinevad asjad.

 
At 00:56, Anonymous Anonüümne said...

Osalejate vähesuse ilmne põhjus võib olla ka selles, et paljude rattasõidu harrastajate soov oli mõõtu võtta Eesti ajakirjanikust esi-multisportlasega (mõeldud on selle blogi autorit). Nii palju on ju neid, kes võrdlevad end just PPga. Talle pole häbi ka kaotada. Kahjuks tuli varakult ilmsiks, et tõenäosusega selleks langes varakult nulli lähedale.

Teisest asjast veel. Palju on olnud juttu dr Ripsi abikäest. Minu tagasihoidlik silmaring, mis varasematel aastatel (4-5 a tagasi) täheldas ligi 10 traumatoloogi või ortopeedi nime Tartu ürituste protokollide soliidsemate tulemuste osas, ei leia enamusi viimase aasta omadest enam mitte. Ehk on võimalik roiete olukorda kontrollima minnes midagi siseringist teada saada? Leiab sealt abistavaid paralleele?

Ikka siiralt edu soovides
A.

 
At 08:33, Blogger Unknown said...

Cavaliers guard J.R. Smith showed he’s more than a sharpshooting, shirtless persona in a short video for Uninterrupted, where he described how he’s thankful for forgiveness this Thanksgiving.“If I had to chose the San Antonio Spurs Jerseys one thing I’m truly thankful for it’s the power of forgiveness,” he said. “I think a lot of people hold Stephen Curry Jerseys on to grudges and stuff that other people have done or said to them. “For me personally there’s been a Charlotte Hornets Jerseys lot of situations in my life where people have have said things or done things to me. And up until Warriors Team Store about a year ago I haven’t forgiven them for it.”Smith’s heaviest words revolved around a 2009 car accident in which Brooklyn Nets Jerseys Smith was driving and his friend Andre Bell was killed.“I had never really forgave myself,” Smith said. “The family has Cavalier Steam Shop and friends have, but I haven’t for myself. But now I can honestly say I can live and deal with Stephen Curry Shoes it through forgiveness.”Prior to serving 30 days jail time for the accident, Smith told the court “it’s been unbearable to Los Angeles Lakers Jerseys deal with.” Now, more than seven years removed from the incident, Smith seems to have grown and moved on.
Jrue Canada Goose Sale Holiday was back at practice for the Pelicans Thursday after he took a three-month leave of absence to care for Denver Nuggets Jerseys his wife, Lauren.In June, Lauren, a former USWNT soccer player, was diagnosed with a benign brain tumor on the right Ben Simmons Jerseys side of her brain. The diagnosis was announced in September, which is the same month she gave birth to a Oklahoma City Thunder Jerseys baby girl. In October, she had the tumor successfully removed.Now that she's recovered and the baby is healthy, Jrue Holiday Michael Carter-Williams Jerseys feels comfortable returning to play basketball. Speaking to reporters Thursday, he thanked everyone who supported him through the ordeal."Blessed, man," NBA Jerseys Jrue said, when asked how he's doing. "Blessed to have my family back and OK. Everybody' doing well.

 
At 09:47, Blogger raybanoutlet001 said...

ray ban sunglasses
the north face outlet
ecco shoes
kobe 9
ray ban sunglasses
kansas city chiefs jerseys
red valentino
birkenstock sandals
nike air force 1
michael kors handbags
2017.3.29

 
At 15:54, Blogger Unknown said...

This 12th Man Banner for the Seattle Seahawks measures 28x40 inches and provides a 2 inch top sleeve for insertion of a flagpole or banner pole. Our 12th Man Banner for the Seattle Seahawks hangs vertically, is made of 100% thick polyester, features permanent Screen Printed Number 12 logos, and is Viewable and Readable Correctly on Both Sides.This house flag is Officially Licensed by the NFL and Seattle Seahawks and is a high quality item for hanging from your porch or as an interior wall banner.Hang your 12th Man Banner for the Seattle Seahawks with our banner pole or fly it with our 5' or 6' flagpoles and adjustable flag brackets.
dallas cowboys american flag
cowboys stars and stripes flagsPittsburgh Steelers banners shop
cheap St.Louis Rams house divided flags

 
At 06:15, Blogger raybanoutlet001 said...

cheap jordan shoes
ugg boots
ugg outlet
ugg boots
ray ban sunglasses
valentino outlet
oakley sunglasses
redskins jerseys
ferragamo outlet
saics running shoes
2017.8.26

 
At 11:08, Blogger raybanoutlet001 said...

fitflops sale clearance
mont blanc pens outlet
air jordan
cheap oakley sunglasses
nike outlet
ralph lauren shirts
coach outlet online
green bay packers jerseys
michael kors outlet
oakley sunglasses

 
At 10:19, Blogger Unknown said...

Your work is very good and I appreciate you and hopping for some more informative posts. Thank you for sharing great information to us.
Rajnikanth

 
At 10:08, Blogger raybanoutlet001 said...

fitflops
true religion outlet store
dolphins jerseys
cheap basketball shoes
true religion outlet
converse shoes
snapbacks wholesale
coach factory outlet
ralph lauren outlet
michael kors outlet

 
At 05:32, Blogger Unknown said...

cheap nfl jerseys china
moncler jackets
adidas nmd r1
pandora bracelet
kate spade handbags
kobe basketball shoes
nike zoom
adidas nmd
michael kors factory outlet
ysl handbags

 
At 08:13, Blogger Unknown said...

armani outlet
oklahoma city thunder
polo ralph lauren
ugg outlet
instyler max
christian louboutin sale
ferragamo shoes
nike air max
coach outlet online
mbt shoes

 
At 07:21, Blogger Unknown said...

nike air max 90
jordan 11
yeezy boost 350
nike free
kobe 11
yeezy boost
nike air max
lebron 13 shoes
nike cortez men
jordan shoes

 
At 12:13, Blogger Unknown said...

qzz0419
air jordan shoes
coach outlet online
kate spade sale
ugg boots
polo ralph lauren
fitflop shoes
red bottom shoes for women
coach outlet store online
polo ralph lauren
michael kors outlet online

 
At 04:11, Blogger raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.4.27
christian louboutin outlet
canada goose outlet
ray ban eyeglasses
louboutin shoes
canada goose outlet
bears jerseys
prada handbags
christian louboutin outlet
minnesota vikings jerseys
coach factory outlet

 
At 05:32, Blogger Unknown said...

yeezys
michael kors outlet
golden goose
nike flyknit
nike running shoes
nfl jerseys
nike lebron soldier 10
goyard
zx flux
100% real jordans for cheap

 
At 04:33, Blogger Unknown said...

www0705
true religion jeans
nba jerseys
oakley sunglasses wholesale
oakley sunglasses
ubiq shoes
michael kors outlet
coach outlet
true religion jeans
oakley sunglasses
arcteryx jacket

 
At 07:49, Blogger Unknown said...

nike flyknit racer
prada eyeglasses
pandora jewelry
hermes handbags
off white hoodie
air max 270
michael kors outlet
michael kors
curry 5
westbrook shoes

 
At 05:14, Blogger jeje said...

basketball shoes
dsquared2
moncler jackets
cheap jordans
true religion outlet store
louboutin shoes
salomon
ugg boots clearance
polo ralph lauren
christian louboutin shoes

 
At 05:35, Blogger Unknown said...

adidas nmd
michael kors handbags
converse shoes
yeezy boost 350 v2
yeezy
golden goose
adidas stan smith men
michael kors outlet
adidas superstar
pandora bracelet

 
At 10:23, Blogger miki said...

0815jejeDes comprar tnis nike dynamo free infantil complications supplémentaires peuvent survenir en raison de la lenteur nike air jordan a talon pas cher des ordinateurs, des réseaux incompatibles asics gel lyte v rouge homme et du trafic autour du réseau chaussures de running homme internationalist nike (Mihhailova & Piiriste 2004).. Un type de baskets basses nike air max command leather traitement que les thérapeutes utilisent asics baskets est une marche nordique. Le musicien asics gel lyte v speckle sklep le plus largement utilisé Lily chaussure nike air max 95 ultra jacquard pour homme Allen a souvent vu prendre part à chaussures nike air max command leather des activités dans cette chaussure de fusion. asics gel stormhawk homme prix

 

Postita kommentaar

<< Esileht