esmaspäev, oktoober 17, 2016

Pullerits: Kuidas ma ühe käega olümpiaraamatu kirjutasin?

Ah et kuidas või? Ega see kerge olnud. Kujutage ise ette, kui üks käsi on rangluu murru tõttu liikumatuna kaelas ning sellest pole abi, aga Eesti traditsiooniline olümpiaraamat ootab sellegipoolest kirjutamist. See, nagu ilmselt mõistate, on sel juhul aeglane ja vaevaline töö. (See ei ole nagu Tartu kesklinnast mööda Roosi tänava promenaadi Eesti rahva muuseumi ette liikumine.) Kuid ma ei saanud toimetaja Gunnar Pressi, kolleege Peep Pahvist Jaan Martinsonini, Eesti olümpialasi Rasmus Mägist Mart Seimini ega kogu Eesti rahvast alt vedada. Ühe käe kahe sõrme ja pöidla abil tuli see asi ära teha. Ja tegingi. Vähe sellest. Olümpiaraamatu (fotol ülal vasakul) suuremahulistest kirjutajatest olin Pressi kinnitusel esimene, kes oma tööga valmis sai.

Tulemust võite nüüd näha raamatupoodides (fotol paremal; aga kes on pildil?).

Minu alad olid maahoki, kujundujumine, iluvõimlemine, batuudihüpped ja taekwondo. Lisaks kirjutasin raamatu ainsa portreeloo, Ameerika imeujujast Michael Phelpsist, pealkirjaks «Kas Phelps on tõesti alkohoolik?», ning Venemaa-kriitilise visiooni, pealkirjaks «Paras palk süsteemi orjadele».

Miks andis toimetaja Press (vasakpoolsel fotol vasakul) mulle kajastada alad, kus eestlased ei võistle ning mille vastu eestlaste huvi on marginaalne, küsite ilmselt, tundes hingepõhjas salvavat meelehead, et pidin leppima teise- ja kolmandajärguliste aladega.

Ärge rõõmustage enneaegu. Ise valisin need alad. Miks, imestate nüüd uuesti.

Aga sellepärast, et kirjutada sellest, mida kõik on nagunii telerist näinud ja millest olümpia jooksul kuulnud-lugenud, ei ole põrmugi huvitav. Rasmus Mägi (parempoolsel fotol vasakult teine) tegi Rios kõva jooksu, aga mida on olümpiaraamatusse lisada sellist, mida me juba ei tea ja mida ta pole rääkinud? Sellest kirjutamine, uskuge, ei ole sugugi põnev.

Palju põnevam on süüvida aladesse, millest keegi peaaegu midagi ei tea ja mida Eesti ajakirjandus ka suurt ei kajastanud.

Näiteks kas te teate, kuidas maahokis penaltisid lüüakse?

Kas te teate, kuidas ja miks iluvõimlemises favoriit Jana Kudrjavtseva olümpiakulla Margarita Mamunile kaotas? (Ja ärme unusta, et sel alal sai kolmanda koha siin blogis talvel Tartus käigu ajal meeste meeli erutanud ukrainlanna Anna Rizatdinova [fotol vasakul].)

Kas teate, kuidas batuudihüpete võitja Rosannagh MacLennan Kanadast sai üle nii kõvadest peatraumadest, mis ähvardasid tal olümpiale pääsu lörri ajada?

Kas teate, kuidas taekwondos viimasel sekundil olümpiakullast ilma võib jääda?

Kas teate, miks pikka aega kujundujumist valitsenud ameeriklannad on oma positsioonid viimasel kahel kümnendil Venemaale kaotanud (fotol paremal)? (Kujundujumise peatüki pealkiri: «Ameerika häving ja Venemaa hiilgus».)

Ja lõppude lõpuks, nagu juba mainisin, sai oma võimaluste piires – n-ö sulega ja paberil – ka Venemaale koht kätte näidatud.

Olümpiaraamatuga on üks hea asi: seda veebist ega internetist ei leia. Otsige, kui palju tahate. Kui tahate teada, mida ma kirjutasin, peate raamatu ostma. Ent olge mureta: mina teie ostust rikkamaks ei saa ega ostu tegemata jätmisest vaesemaks jää. Autorina on mul kindlaks määratud honorar.

Kokkuvõttes, mis seal salata, on suur au kuuluda Eesti olümpiaraamatu autorite hulka. Või vaidleb mõni mees sellele vastu?

Foto 1: Rio olümpiaraamat. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 2: Kas teate, kes sirvivad Rio olümpiaraamatut? Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 3: Kipsis käega spordiajakirjanik Gunnar Press ning sõudjad Tõnu Endrekson ja Allar Raja möödunud neljapäeval Rio olümpiaraamatu esitlusel Tallinnas Apollo raamatupoes Solarise keskuses. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 4: Allar Raja, Rasmus Mägi ning vehklejad Kristina Kuusk ja Erika Kirpu olümpialaste vastuvõtul Tallinnas Raekoja platsil. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix 
Foto 5: Rio olümpial iluvõimlemises pronksmedali võitnud ukrainlanna Anna Rizatdinova aasta alguses Tartus. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 6: Venemaa president Vladimir Putin Rios kujundujumises kaks olümpiakulda võitnud Svetlana Romašina (vasakul) ja Natalja Ištšenkoga Kremlis. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 7: Kujundujumise viiekordne olümpiavõitja venelanna Natalja Ištšenko. Foto autor: TASS/Scanpix

46 Kommentaarid:

At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Dopingust kah avameelselt nendes alimpiaraamatutest kirjutatakse? Mis suuremalt jaolt puudu olevast vene koondisest raamatus räägitakse?

Kas sellised sahkerdamised, nagu Juice alati välja toob, on nendes raamatutes avalikud? https://twitter.com/JuiceKowalczyk/status/786525291598471168

 
At 18:19, Anonymous Juhan Käbi said...

Selle peale ei mõistagi muud kosta, kui kuulutame nüüd välja konkursi Pulleritsule ratsamonumendi rajamisekst Tartu ovaalile, et Pullerits saaks ise välja valida õnneliku skulptori, kellele sähergune suur au osaks saaks.

 
At 18:30, Anonymous Anonüümne said...

Mis raamatu trükiarv on? Kui palju on see nõukogude aja hiilgusest alla tulnud?

18:19, mis konkurss!? Tartus teeb monumente hr Karmin.

 
At 20:13, Anonymous Märt, hobikorras riistvõimleja said...

Anna on väga nummi jah, kiidame peremees!
Lisaks mulle justkui hingesugulane, kuna ta on ju enam-vähem kolleeg ka. Ehh...

 
At 20:18, Anonymous Anonüümne said...

Pildil üks on Ingrid Puusta, teise kaunitariga jään aga praegu jänni.

 
At 21:49, Anonymous Vello, Aravete kilvaklubi juhatuse, "Tarvanpää kilb" 1986 6. koht meeskondlikus arvestuses said...

Õhtust, kilvamehed! Küsimus:
Mitu jooksu on rattal? Silmas peame siin tavalist, mitte mõnd spets ratast.

 
At 22:17, Anonymous Anonüümne said...

Vasakult lugedes Kaidi Kivioja ja Ingrid Puusta.

KK

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

Jalgrattal on tavaliselt kaks jooksu. Tandemil kolm.


Veel kilba:
OM raamatus on pooltühjad leheküljed 181. ja 230.
Kelle kirjutatud need on?

 
At 22:45, Anonymous Vello, Aravete kilb said...

22:41, kahjuks ei saa õigeks lugeda. Jalgrattal on kett, vändad, kaks jooksu. Ühel neist on vabajooks ehk tirr. Kokku kolm jooksu ja seda tavalisel ratta.

 
At 23:30, Anonymous Peeter Karulauk said...

Hr Pullerits, kas te oma venevastase paskvilli pärast ebameeldivusi ei karda?
Tegelikult tuleks aga küsida, mille alusel te oma olümpiaraamatu kirjutasite? Käisite Rios kohapeal? Ei käinud? Vestlesite Eesti olümplastega? Ei vestelnud? Te ei pista nina Tartust välja. Kuidas, mille alusel te siis kirjutate? Loete spordiuudistest ja luuletate "analüütika" ise juurde?

 
At 23:54, Anonymous Peeter said...

"USA-Venemaa tuumakonflikt näib olevat lähedal", kirjutab uudiste- ja arvamusteportaal Objektiiv. Hr Pullerits, kas te ei karda, et teie kirjutis Rio olümpiaraamatus võib ärgitada venelasi uuteks agressiivsusepuhanguteks Eesti vastu?

 
At 07:23, Blogger Priit Pullerits said...

Eelmised kaks, ma ei karda midagi. Argpüksid kardavad. Teie olete vist argpüksid, kui teil sellised küsimused pähe tulevad. Mehistuge.

 
At 09:02, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits mõtles olümpia süžee ise välja, keegi ju ei vaadanud ikka.

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Kas sõimasite lapsevankriga emal näo täis, et kaader eemaldatud?

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

Kas imik või pensionär, selles on küsimus? Kumma ajab isesõitev auto alla algoritmi järgi valikuolukorras. Igatahes Vikerraadios öeldi südamerahuga, pensionäri. Kuigi pensionär on palju rohkem väärt kui imik? Palju rohkem elus teinud-näinud, kogemustega.

 
At 11:02, Anonymous Vähemalt 2 võõrastele kingitud elu said...

Kui isesõitev auto suudab teha elu säästvaid otsuseid, siis on tegemist kõrgema taseme intelligentse olendiga. Seni juhtuvad õnnetused ja nende järelmid nii kiiresti, et roolis istujad ei jõua enam toimunud vigu parandada ja teha otsustavaid valikuid teemal kas imik või pensionär. Selline detail pole enam oluline. Sedasi targutavad inimesed, kes pole sattunud kas tapad või kingid elu valiku olukorda. Mitu elu on 10:32 targutaja kinkinud ullikestele?

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

Isesõitva auto omanikuna on iga omaniku soov, et auto tapaks penskari, sest kohtusüsteemis on pensionäri elu vähemhinnatud. Juhul kui valida on kas pensionär, imik ja autojuht või autoomanik kes on rooli taga istumise kohustuse andnud autojuhile ja ise istub tagumises reas, siis sooviks on ikkagi autoomaniku elu, tervise parim säästmine ning kõik teised elud ei oma tol hetkel mingit tähendust. Iga autoomaniku hukkumine mineerib iseseisvate autode programmi. Vähemalt keegi ei maksa auto eest, mis tapab selle eest maksnud inimesele tema elu röövimisega.

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Aga kui algoritm on, jalakäija või jalgrattur?

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

11:17 on selgeltnägija või, et teab rooli taga teha õiget valikut kontrolli alt väljunud olukorras. Reaalne seis on ju see, et kui asi on p-s siis jää seisma ja hoia rool otse. Iga muu treenimata liigutus mis teed võib olla ohuks juhi elule. Pole ju mõtet olukorral kus säästad ette astunud jalakäija ja kuna juhi pool on võimalik ainult rekkat rammida siis keerad paremal teeääres teeületamist ootavale ratturile kümnesse.

 
At 11:35, Blogger Priit Pullerits said...

Te jahute hämmastavalt mõttetult ja asjasse mittepuutuval teemal. Mina selle asemel rääkisin kahe Eestis väga tuntud vastupidavusalamehega, neilt oli ikka meeletult õppida. Meeletult! Ühte te teate, ta on mulle varemgi palju väärt nõu andnud, ta on Tartust, aga teisega, kes on Tallinnast ja oli hiljuti suurelt uudistes, rääkisin nii pikalt nagu nüüd elus esimest korda ega suuda varjata oma vaimustust - nii arukat ja sisukat ja analüüsivat juttu polnud ma juba pikka-pikka aega üheltki kõvalt spordimehelt kuulnud. Ülivõimas, mehed, ülivõimas - milline tarkus, milline oskus ennast tunnetada ja hinnata! Mega! Teate, kellest jutt? (Isesõitev auto - huu gives ö fakk...)

 
At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

Kui tihti on inimesel puru silmas ja kui tihti masinal?

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

Marko Albert
kah Priit

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas te tõesti toksite 3 näpuga? Kas käsi nii ära ei väsi? Või on terve käe ülejäänud näpud halvatud? Vaata, kui nii, siis AI mis peaks juhtima isesõitvat autot ja tegema otsuseid, suudab asendada ka neid mitteliigutavaid 2 näppu ja isegi mitteliigutavat kätt ning tõstab oluliselt paberipaki üllitamise produktiivsust. Teisisõnu, muudkui lobised ja näitad AI-le oma videoid ja tema muudkui kirjutab ning küljendab ja illustreerib. Sina aga saad teha oma päevatöö murdosa ajaga valmis ning pühenduda oma kehalise toonuse tõstmisele.

Aga küsimusele vastaks, et ei tea pealegi mida selle teadmine juurde annaks, see tuleb varsti leheveerul enivei välja.

 
At 12:16, Blogger Priit Pullerits said...

Priidud jagavad matsu. Nägite nüüd!

Täna hiilgab Eesti Päevaleht ajakirjandusliku pealispindsuse ja poliitilise küündimatusega. Keegi Marta Jaakson kirjutab, et PPA statistika relvaomanike kohta ei kinnita, et Eestis oleks 5. kolonn. See on sisuldasa sama lühinägelik ja lombakas, kui kuulutada, et näiteks 237 kinni püütud roolijoodikut näitab, et Eestis ongi 237 roolijoodikut ja ei ühtegi rohkem. Lugu ei viita sellele, kas Eestis võiks olla põrandaaluseid relvi, lugu ei viita isegi sellele, et ajakirjanik oleks püüdnud seda uurida. Ma ei väida, et neid relvi on palju, aga väidan seda, et ametlik statistika ei kajasta kohe kindlasti kõiki Eestis olevaid relvi. Miks EPL on teinud nii sinisilmse ja küündimatu loo? Aga seepärast, et neil oli vaja Mart Helme suvine avaldus n-ö paika panna, mille läbinähtavale taotlusele viitab see, et Helme on oma avaldusega kohe ära mainitud loo alapealkirjas ja samuti on talle pikalt pühendatud loo kolmas lõik.

Meeldetuletuseks: kindlasti ei olnud ka Ida-Ukrainas ametliku statistika järgi nii palju relvi, nagu me nüüd näeme, et seal tegelikult on. Jah, küllap on enamik neist sinna pärast sõja puhkemist Venemaalt sisse toodud, aga kas saab välistada, et enne seda ei olnud neid seal peaaegu ühtegi?

Ajakirjanduslik rumalus on lihtsalt küündimatus, aga poliitiline sinisilmsus - see on juba hukutav.

Eesti ajakirjandus vajab asjalikku meediakriitikat. Siit saab, kui anda viitsin.

 
At 12:47, Anonymous Kärna Ärni said...

Marko Albert on Spordimees ja Võhmamees. (suurte algustähtedega)

Härra on hingega asjas sees. Respekt.

http://sport.err.ee/v/triatlon/a06dd028-cf91-4cca-89e9-3c7d253703a5/marko-albert-ma-olen-oma-karjaari-palju-tervist-investeerinud

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Priidu sõber Pahv hakkas U18 liiga korvapalli platsil märatsema ja eemaldati treeneripingilt. Märatses edasi ja käsutas oma käsualused platsilt minema..vastasele loobumisvõit tabelisse.

Kas see on täiskavanulik ja tasakaaluka inimese käitumine? Jahh meil kõigil käib vahepeal kohtunik närvidele. Kuid meeskond platsilt ära tirida?..kordan tegu U18 meeskonnaga. Miks me kasvatame jälle sellise eeskujuga mehi kes pärast rattarajal selja taga hüüaks, et tra. anna teed mis töllad siin? Kes kehtestavad ennast liikluses ja nõrgemate peal? Kas see siis ongi "mees" mitte memmekas?

Tugitoolisportlane/treener on midagi muud kui platsil/ platsi ääres olla.

Ütle kes on su sõbrad ja ma ütlen kes sa ise oled.

 
At 13:30, Anonymous Anonüümne said...

Miks mitte isesõitev mootorratas?

 
At 13:39, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

To 13:19. Kiidan Pahvi käitumise selles osas heaks, mis puudutab poiste platsilt minema kamandamist. Märatsemist ja enesevalitsuse kaotamist taunin. Riigis kus nõmedus, bürokraatia ja tölplus ruulivad ei olegi vahel kodanikul muud võimalust kui lihtsalt allumatust näidata. Pahv andis poistele selles suhtes head eeskuju, et alati ei pea jobu ees pükse rebadele laskma ja vaikselt kannatades ootama kuni sulle taha pannakse vaid on võimalus ka jobule laias kaares pähe urineerida. Pahv on munadega mees ja teab mis ta teeb ja kelle pisikesed pedemunad selliseid mehetegusid välja ei kannata, see hoidku lihtsalt eemale.

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Võibolla Pahv ainult käratses, käratseja on armas, nunnu tegelane, kelle verbaalne kõne on selgesti arusaadav.

 
At 14:33, Blogger Priit Pullerits said...

Meie kahjuks ei saa treener Pahv seda teemat avalikult rohkem kommenteerida, kui ühe lause Delfile andis, nimelt korvpalliliidu reeglid ei luba. Kahju tõesti, sest olen kindel, et Peep ütleks muidu ausalt ja otse oma seisukoha välja.

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Isesõitvad motorrattad peaksid suutma sõita ainult tagarattal, nii me hoiaks kokku väärtuslikku linnaruumi.

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

"Tegi tsirkust. Kaks tehnilist"
"Seisis võistkonna eest."
"Keevalisust polnudki"

http://podcast.kuku.postimees.ee/2016/10/18/mehed-ei-nuta-2016-10-18/

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Kilba:

Kes kirjutas Peking 2008 olümpiaraamatus batuudihüpetest ja taekwondost?

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

18:12, Peep Pahv.

 
At 21:12, Blogger Priit Pullerits said...

See on tase... masendav... Kõik on sissekandes kirjas ja isegi sealt ei osata õiget vastust välja lugeda, 19.01. Kirjaoskamatud...

 
At 22:35, Anonymous Martin, TLÜ magistrant (sportoloogia) said...

Debiilõ?

 
At 22:49, Anonymous Anonüümne said...

Конечно дебилы, но и ситакотидь также!

 
At 23:20, Anonymous Martin said...

pidarasõ!

Muide, kilvahuvilised, kes punase okupatsiooniimpeeriumi NSVL juhtidest on teadaolevalt ülaltoodud väljendit avalikult kasutanud? Ja millele hinnangu andmiseks?

 
At 23:36, Anonymous M said...

Variandid ka (esimese küsimuse kohta):
1) Vladimir Iljits Lenin
2) Jossif Stalin
3) Nikita Hruštsov
4) Leonid Brežnev
5) Mikhail Gorbatchov

 
At 23:48, Anonymous Anonüümne said...

Martin ära aja jura, nende kõigi meeste puhul on avalikuks tulnud selle sõna kasutamise juhtumid. Siinkohal üks vene keele õppematerjal ka meelelahutuseks, et teaksite kuidas tuleb jänkide ja russidega kõnelda kõige kõrgemal tasemel. Meie president kindlasti seda tehnikat veel ei oma aga äkki satub ka siia õppima.

Тем временем Сталина соединили с Трумэном.
- Алло, мистер Трумэн?
- Мистер Сталин? Как здоровье, как погода?
- Вашими молитвами. Тут вот какое дело — самолетик наш один летел... над Японией...
- Ну так на здоровье.
- А тут ваш навстречу...
- Так война у нас с ними.
- А бомба зачем?
- Так война у нас с ними! У вас тем более тоже бомба.
Американцы-пидарасы Трумэну тоже позвонили, ясное дело.
- Так война у нас с ними, — сказал Сталин. — Сейчас бомбу на них и бросим.
- Так бросайте.
- Нет уж, вы первые!
- А вы обманете.
- Мы?! Хоть раз обманули?!
- Да до хуя.
- И вы до хуя.
- А вы коммунисты, коммунистам верить нельзя.
- А вы буржуи, буржуям верить тоже нельзя, еще Ленин так велел.
- Ваш Ленин мудак!
- А ваш Линкольн жид и пидарас, а Вашингтон гондон, а Джефферсон долбоеб, а своей конституцией жопу подотрите в день независимости. И вообще, пошел на хуй. Сейчас трубку положу, — мудро сказал Сталин.
На это Трумэн не нашелся что сказать и помолчал.
- Хорошо, мистер Сталин, — сказал он. — Мы бомбу бросим. Но и вы бросайте!
- Бросим-бросим, — заверил Сталин.

 
At 00:43, Anonymous MargusM said...

: ) ehtne meeste läbirääkimine (Ürgmees)

 
At 03:28, Blogger Theresa williams said...

Tere, olen Theresa Williams Pärast olles suhted Anderson juba aastaid, et ta mind maha jättis, tegin kõik, mis võimalik, et too teda tagasi, kuid kõik oli asjata, ma tahtsin teda tagasi nii palju, sest minu armastust tema jaoks ma palusin teda kõike, ma lubadusi, kuid ta keeldus. Ma selgitasin minu probleem, et minu sõber ja ta soovitas mul tuleks pigem pöörduda õigekirja ratas, mis võiks mind aidata võluge teda tagasi tooma, kuid Ma olen tüüp, mis kunagi uskunud õigekirja, ma ei olnud muud valikut kui seda proovida, ma postiga õigekirja ratas, ja ta ütles mulle ei olnud probleemi, et kõik saab korda, enne kolm päeva, et minu ex naaseb mulle enne kolme päeva, ta cast õigekirja ja üllatavalt teisel päeval oli umbes 04:00. Minu ex helistas mulle, ma olin nii üllatunud, ma kõnele vastanud ja kõik ta ütles oli, et ta oli nii kahju kõik, mis juhtus, et ta tahab mind tagasi tema juurde, et ta armastab mind nii palju. Ma olin nii õnnelik ja läksin talle, et oli, kuidas me hakkasime koos elama õnnelikult uuesti. Sellest ajast alates olen teinud lubaduse, et keegi ma tean, et on suhe probleemi, ma oleks abiks selline inimene, viidates tal ainuke reaalne ja võimas õigekirja Ratas, kes aitas mul minu enda probleem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com e-posti teda kui teil on vaja oma abi oma suhe või muu.

1) Love Loitsud
2) Kaotatud Love Loitsud
3) Lahutus Loitsud
4) Abielu Loitsud
5) Köitmine Spell.
6) väljasõit Loitsud
7) välja saata minevik Lover
8.) Sa tahad edendada oma kontoris
9) tahavad, et rahuldada oma väljavalitu
Võta see suur mees, kui sul on mingi probleem püsiva lahenduse
läbi drogunduspellcaster@gmail.com

 
At 03:19, Blogger Unknown said...

ugg outlet uk
miami heat
toms shoes
chaussure louboutin pas cher
nike huarache
canada goose outlet
cheap michael kors handbags
gucci sale
michael kors handbags
giants jersey

 
At 10:21, Blogger raybanoutlet001 said...

packers jerseys
coach outlet store
michael kors uk
fitflops sale clearance
broncos jerseys
tennessee titans jersey
ravens jerseys
cheap nhl jerseys
cheap oakley sunglasses
michael kors handbags wholesale
2017.3.29

 
At 12:39, Blogger drones said...

Adoro i manifesti Pubblicitari in 3D per una Comunicazione Innovativa. Chiedi Info! Assistenza Tecnica · Qualità Professionale · Primi in Italia · Alta Velocità Tipi: Manifesti e Poster 3D, Locandine 3D, Espositori 3D, stampante 3d e Scenografie 3D, Render 3D. La tecnologia di stampa 3d permette modelli in pla e abs e molti altri materiali. Anche i droni li adoro, i droni professionali sono perfetti per le ispezioni e la termografia con drone. Best drones gimbal.

 
At 20:54, Blogger Drone said...

Accuracy, reliability, easy-to-use experience and material flexibility are the four fundamental motivations behind Raise3D. Since their first generation 3D printers and zortrax 3d printer too

 

Postita kommentaar

<< Esileht