reede, november 18, 2016

Pullerits: Kuraditosin kaelamurdvat küsimust. Kes teab vastuseid?

Innukad lugejad on arvet pidanud ja välja arvutanud, et olen seda blogi pidanud juba kümme aastat. Niisiis arvate ilmselt, et tunnete minu sportlikke tegemisi läbi ja lõhki. Kas tõesti? Nüüd saate oma teadmised ja enesekindluse proovile panna. Mõned, nagu kommentaariumist saab tõdeda, on siin suured kilvasõbrad. Palun väga: allpool on kuraditosin küsimust – pange end proovile, kui julgust jagub!

Motivatsiooniks: kui teate kas või ühte vastust, võib oletada, et teate tegelikult kõiki.

Vaatame, kes kõige kiiremini õiged vastused letti laob!

1. Millise kohaga lõppes PP debüüt Tartu maratonil?
a.    684.
b.    1084.
c.    1684.
d.    katkestas 

2. Kust ostis PP 1984. aastal sinised jooksupüksid (fotol paremal)?
a.    Peterburist
b.    Moskvast
c.    Ungarist
d.    Soomest

3. Kelle maastikurattaga ei ole PP sõitnud Tartu rattamaratoni?
a.    Baruto alias Masteri alias Raul Soome rattaga
b.    võistluste kommenteerija Riho Järveläineni rattaga
c.    Euroopa meistri Allan Orase rattaga
d.    Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja rattaga

4. Kus käis PP Eesti paremate noorjooksjatega 1984. aasta kevadel laagris?
a.    Kislovodskis
b.    Podolskis
c.    Sotšis
d.    Novogorskis 

5. Kust ostis PP omale maastikuratta (fotol paremal)?
a.    A&T Spordist
b.    Moabist
c.    Salt Lake Cityst
d.    Hawaii Expressist

6. Kelle suuskadega lisaks Vahur Teppani omadele on PP võistelnud maratonil?
a.    Jaak Mae suuskadega
b.    Andrus Veerpalu suuskadega
c.    Margus Aderi suuskadega
d.    mitte kellegi teise suuskadega

7. Mis firma naelikutega jooksis PP oma parimad tulemused?
a.    Adidas
b.    New Balance
c.    Karhu
d.    firmamärgita vene naelikud 

8. Mitu korda on opereeritud PP jalgu (fotol ülal paremal)?
a.    ei kordagi
b.    üks kord
c.    kaks korda
d.    ta ei tea ise ka täpselt

9. Mitmenda koha saavutas PP 1986. aastal Murmanskis Leningradi sõjaväeringkonna (fotol paremal 1985. aastal Alakurttis) meistrivõistlustel 20 km meeskondlikus laskesuusatamises?
a.    teise koha
b.    kolmanda koha
c.    neljanda koha
d.    püss tõrkus ja tulemust ei tulnudki

10. Kelle eluloost ei ole PP avaldanud Spordilehes eesti keelde tõlgituna nn joonealust järjelugu?
a.    Steve Ovett
b.    Sebastian Coe (parempoolsel fotol vasakul)
c.    Steve Cram
d.    Said Aouita

11. Mis staadionil jooksis PP oma 800 meetri rekordi 1.55,9?
a.    Tartu Ülikooli
b.    Tamme
c.    Kadrioru
d.    Komsomoli 

12. Milline spordiajakiri on avaldanud PPst nelja lehekülje pikkuse portreeloo?
a.    Sporditäht
b.    Jooksja
c.    Sport
d.    Kehakultuur

13. Kui palju maksis võrreldes dr Holdeni kevadeks välja müüdud Hispaania laagriga PP maasturi ja majakese rent kevadel Ameerikas kaheks ja pooleks nädalaks (fotol ülal paremal)?
a.    sama palju
b.    kaks korda vähem
c.    kaks korda rohkem
d.    ei maksnud midagi, sai tasuta

Foto 1: Priit Pullerits suusatamas 2004. aastal Käärikul. Foto autor: Art Soonets, Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits vedamas 1980. aastate teisel poolel Tartu Ülikooli staadionil ajakirjanike kümnevõistluse 1500 meetri jooksu Donatas Narmonti (vasakul) ja Andrus Nilgi ees (paremal). Foto Priit Pulleritsu kogust
Foto 3: Priit Pulleritsu Treki maastikuratas Moabi lähedal Killer B raja tapva laskumise ülaserval. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Rein Taaramäe (vasakul) ja Priit Pullerits tänavu suvel Tartus enne ühistreeningule siirdumist. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 5: Priit Pullerits 1985. aastal Nõukogude armee nooremseersandina Alakurttis ajateenistuses. Foto Priit Pulleritsu kogust
Foto 6: Priit Pullerits vestlemas kolm aastat tagasi Tallinnas Sebastian Coe'ga. Foto autor: Toomas Huik, Postimees/Scanpix
Foto 7: Priit Pulleritsu rendiauto GMC Terrain ja majake tänavu kevadel Moabis Utah osariigi kaguosas. Foto autor: Priit Pullerits

72 Kommentaarid:

At 19:15, Anonymous Vello said...

Küsimused on väga head... ainult kuidagi palju on Pulleritsu isikuga seotud.
ENSV ajal, kui siinmail, tollal veel Aravete sovhoosi kultuurimajas mälumängu ja hiljem juba kilba tegime, siis, mäletan, et igas mängus pidi ikka üks küsimus Maksim Gorki või Tihhon Hrennikovi kohta olema.
Siin aga on kõik küsimused Maksim Gorki kohta!

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

Räägite endale vastu, vassite ja keerutate. Varem olete väitnud, et olite Nõukogude Liidu (okupatsiooni)armees väeteenistuses vanemseersandi auastmes. Mis on ebaloogiline - raketiseadeldise ülema abi ametikoht ei nõua vanemseersandi auastet. Samuti ei ole pildil teie isik. Kas üldse viibisite, nagu väidate, Murmanski oblastis või kus te viibisite?

 
At 19:34, Anonymous Anonüümne said...

Mees nagu orkester, kuulus nii kullas kui pasas: https://www.facebook.com/simplesession/videos/10154752370382206/

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

Mis auhinnaks on? Eratreening suusatehnikas PP-lt? Koos PP-ga Kekkose rajast juutuubi video tegemine? Photoshoot koos PP Ameerika maasturiga? Varsti ilmuv Utah reisiraamat?

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

Miks mitte lugeda õigeks vastused d?

 
At 22:59, Anonymous Anonüümne said...

Kõik d-d pole kindlasti õiged vastused, selle peale võib ka pea rahulikult panti panna.

Kuid, Priit, löö või maha, aga selle vormis juntsu pildi peal sina küll ei ole.
Kõige loogilisem seletus: arhiivis on pildiallkiri vahetusse läinud ja toodud fotol on üks teine tore kamraad noist aegust.
Miks mitte näiteks lätlane Gintars.

 
At 23:03, Anonymous Martin, Kalamaja, Tallinn said...

Hr Pullerits, nüüd kui teie sõbrad Reformierakonnast on ajaloo prügikasti heidetud, Ameerika on saanud endale venesõbraliku presidendi ja Keskerakond sammub Eestis võimule, ei leia teie blogist äkki enam USA pilte.
Postitate hoopis fotosid oma Nõuk. Armee demblialbumist.

 
At 23:41, Anonymous Anonüümne said...

Vormis juntsu pole Pullerits ja järelikult on ka nooremseersandi (vanemseersandi) pagunid, teenistus raketiväes, Luna-M raketiseadeldise ülema abi jne... kõik üks ilus väljamõeldis. 1.55,9 on ikka tõsi?

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas esimesel pildil on uisu või kombi saabas? :)
Ja suusk ikka plastik juba, Visu Touring?

 
At 00:15, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, stammkommarid peaks teadma, et temblis oli PP kõvasti kosunud. Enam ta õppustel labidaga ei vehkinud auto liiva kaevamiseks ja seetõttu ka pehmemad näovormid. Algavast lühinägelikkusest annab aimu kissis silmapaar. Vene ajal oli korralikke prille raske saada ja seetõttu tuli kissitamisele rohkem rõhku panna. Seega jah pildil on Priit. Pange mõttes sellele onklil prillid ninale ja siis on 100% sama mees.

 
At 00:15, Anonymous Anonüümne said...

22:59, millise vastuse peale võib pea rahulikult panti panna? Ega ma pole järjepidev lugeja olnud. Vihje lihtsalt tundus ahvatlev, ilmselt tüssu värk.

 
At 00:25, Anonymous 22:59 said...

Selle peale, et KÕIK d-d on õiged vastused. Kindlasti mitte.

 
At 08:29, Anonymous Anonüümne said...

President Pulleritsu nimelisel ovaalil

http://reporter.postimees.ee/3915649/president-kaljulaid-alustas-tartu-visiiti-hommikujooksuga?_ga=1.55952427.1840390504.1476255210

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed, head meestepäeva!

http://1.bp.blogspot.com/-X5rhE3RTL60/U9vBtyyR8OI/AAAAAAAATYQ/Ze5r0frlziM/s1600/J09154T5.jpg

 
At 11:19, Blogger Priit Pullerits said...

00:03, mis tähtsust neil saapail? Täiesti tühiasi aastal 2004. Suusad olid vist mingid Visud, aga mis tähtsus sellelgi?

Peep Pahv pole tänases PMi kolumnis TH ja ESLi teemal arvestanud ühte olulist aspekti, millest ma talle nädala algul rääkisin: TH loomine on puhas MA kättemaks ESLile. Vt nädalatagune sissekanne "Kes on süüdi Eesti suusatamise lõhestamises?". Kuna Peep seda tõsiasja ei arvesta, on ta käsitlus vildakas, kuna üks otsustav asjaolu on arvesse jäänud võtmata.

 
At 11:38, Anonymous Martin said...

Kahtlane vaikus. Veneviha peavoolumeedias on vaibunud. Ajakirjanikud riputavad üles pilte oma väeteenistuses NL okupatsiooniarmees (kellel on).
Kõigilt maksimaalne tähelepanu! Trenni tegemist mitte katkestada!

Hr Pullerits - treener Jaanus Kriisk kirjutab Õhtulehes, et EKJL rahaasjad ei ole läbipaistvad. Mille peale Erich Teigamägi kirjutab, et Kriiski jutt on jamps - nendele, kes peavad nägema, on läbipaistev. EKJL raamatupidamist teeb Rödl ja Partner firma. Mida teie sellest arvate?

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Seda on, jah, märgata, et teid on infovoost kõrvale puksitud. Loogiline, et teie arvamusega ei arvestata, kui see põhineb vaid emotsionaalsel kraaksatusel ja isiklikul vimmal. Pahvilt taaskord asjalik ja tasakaalustatud lugu, juhtkiri.

 
At 11:58, Blogger Priit Pullerits said...

See pole Pahvilt mingi juhtkiri, see on kolumn, 11:49. Ja nende vahel on oi kui suur vahe. Tehke endale esmalt mõisted selgeks, siis tulge minu blogis sõna võtma, muidu kisute kommentaariumi taset alla.

Aga EKJLis on asjad tumedad, 11:38, seda on mind infovoos hoidvad mehed mulle ka korduvalt rääkinud. Olin ise üks ET pukki aitajaid, õigemini mina tema nime pärast Mikseri allakäiku esile tõingi (vt PM arhiiv), aga see ei tähenda, et tal oleks tegutsemiseks valge leht - aru tuleb ikka anda, ja avalikult.

PS: kas kilvamäng on käinud üle jõu ja mõistuse?

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

Juhtkirja vääriline kolumn, mitte mingi jabur kuukommentaar kuskil müügi- ja surmakuulutuste vahel.

Vello kilb on etem.

 
At 14:19, Anonymous Helju said...

post scriptumi järel on koolon?

 
At 14:22, Anonymous Gelmut, Ida-Euroopa parim suusaanalüütik said...

Priit (11:19), sa võid nimetada seda kättemaksuks, aga sisuliselt on tegemist klassikalise võimu mittekäestandmise sooviga (vt ka T.Rõivas, Reformierakond, H.Tomberg jne).
Erinevus eelnimetatutega on aga see, et Alaveril on jätkuvalt autoriteeti oma valdkonnas (ega peaaegu kõik meie tipud ja ka maailma absoluutne tipp(!) treeniks MA otseste näpunäidete järgi, kui neil temasse usku poleks) ning manageri võimekus ka oma tegemistele finantstugi leida.
Selline asjade käik (oma tiimi loomine) võib mitte meeldida, kuid kõik on seaduslik ja büroo funktsionäärid on talle sportlastele vajalike tingimuste loomisel selgelt alla jäänud.

Küsida võiks endalt ka niiviisi:
kui büroo palkas sportlastele uue peatreeneri ja alaliidu juhi n-ö orgunni peale, aga sportlased nende teenusest ja oskustest eriti midagi ei pea ja sellesse ei usu, kuid on kui üks mees MA seljataga, siis kummal poolel on SPORDI koha pealt suurem õigus oma tegevuse jätkamisele?

 
At 14:54, Blogger Priit Pullerits said...

Gelmut, veel kord: MA tegevus on oportunistlik ja egoistlik. TH ei ole ju klassikaline klubi, mis hoolitseks ka järelkasvu eest. TH on enda alla koondanud hetke parimad ja "ratsutab" nende seljas. Ei ole kuulnud, et TH mõtleks Eesti suusatamisele tervikuna ja selle homsele päevale ehk järelkasvule; selle eest peab hea seisma ESL. Või on TH-l ka noorte- ja lastetreenerid, kuskil 9-11-aastased juntusid harjutamas? Palun tutvustage mind ka sellega! Aga ei ole ju. Mitte TH, vaid ESL seisab selle eest, et suusatamine elaks, et oleks ala kui terviku arengut -- ja kas see on õige, kui siis tuleb MA jälle 5-6 aasta pärast ja võtab sealt järgmised oma THsse ja kogu nonde raha ka, mille kasvatamisse on andnud panuse ESL, ja hakkab ütlema, et ESL on mõttetu?!

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

14:54, arvate, et TH ei võiks plaane pidada suuremalt, st kaasata ka noori? Siis te saaksite ju totaalse kreepsu. Leppige sellega (saage üle), et murdmaad veab visa ja võimekas mees. MA on treeninud maailma parimaid klassikuid, ilmselt ka hetke parimat. Tammsaareliku tõe ja õiguse otsingutel loonud meeskonna juristidest, ülikooli teadlastest ja teistest; seljatanud FISi, dopinguagentuurid; suusaliidust heidetuna tegi TH, kuhu, tahate või ei taha, koonduvad meie teravamad suusamehed, selleks kaasab erakapitali...Oleks taolisi oma ala eestvedajaid rohkem.

 
At 16:30, Anonymous Martin said...

Nõrk argumentatsioon, Pullerits.
Noortetöö - muud argumenti teil pole. Reformierakonna suuvooder nagu te olete, peaksite küll olema viimane, kes noortetööst ja jätkusuutlikkusest võiks rääkida. Reformierakonna valitsemisaastatel on Eesti rahvastik vähenenud kolmandiku võrra. Noored inimesed on Soomes ja igal pool mujal välismaal tööl. Eestlastel ei ole rahvusena tulevikku. Seda ütlevad meie vaenlased ja kahjuks on see objektiivselt võttes tõsi. Oleme Euroopa kolme kõige kiiremini kahaneva rahvaarvuga riigi hulgas (Läti, Bulgaaria). Ahjaa, ma ei jää ju tühjaks. Reformierakond toob sisse - keda? Pakisid, afgaane, ukrainlasi? Neegrinoortele suuskamist õpetada pole vist aga erilist mõtet?
Ja kui mõni noor tahab, siis ta võib AR-d telekast vaadata. Kas see pole siis noortetöö?

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

- Peaminister Jüri Ratas
- Majandus- ja taristuminister Kadri Simson
- Haridus- ja teadusminister Mailis Reps
- Maaeluminister Martin Repinski
- Regionaalminister Mihhail Korb

Nüüd pöörab ehk Eesti rahvaarv kasvule? Lootust on. Teie, hr Pullerits, aga kraamige veel NL pilte välja.

 
At 17:46, Anonymous Kärna Ärni said...

Pulleritsu nimelise kilva vastused, pooled puusalt tulistatud.

1.d
2.b
3.c
4.c
5.a
6.c
7.d
8.d
9.d
10.d
11.c
12.b
13.c ja d

Kilvamees Vello Aravetelt, ootame Teie vastuseid.

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

MTÜ Team Polto sai eila 3. koha.

Täna TH mehi stardis polnudki.

http://www.inarinyritys.net/images/files/tulokset_files/2016/Sprint_karsinta.pdf

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Kui TH-d poleks, kes siis neid sportlasi üleval peaks, Suusaliidul raha pole, kas PP?

Aga fakt on see, et MA ja TH on kurjast ja PP pole vähimatki kibestumist.

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

http://arvamus.postimees.ee/3916149/peep-pahv-pilk-peeglisse-ja-koos-edasi?_ga=1.76990485.1840390504.1476255210

 
At 19:37, Blogger Priit Pullerits said...

Kärna Ärnil neli õiget vastust. Alguse kohta kärab küll. Ta vähemalt üritas. Teistel pole sellekski võimu. Kardavad eksida, paaniliselt.

 
At 19:39, Anonymous Anonüümne said...

Väited, et TH ei tegele H-s või O-l järelvasvuga, on alusetud! Pistke pea oma pimedast Tähtverest välja ja ärge tegelege kunstlikult fabritseeritud argumentidega selle J-ile pugemisega. Okse.

 
At 20:54, Anonymous Henrich, läti matemaatik said...

vastustes on kindlasti muster, kes mustri läbi näeb, paneb puusalt ära vastused.

 
At 21:10, Anonymous Kärna Ärni said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 21:15, Anonymous Ärni said...


Et lõpuks pihta saada, tuleb mööda paugutada.
Kilvamehed jätan õige tähe ütlemise Teile. (D nagu Dimaga pandi mööda)

 
At 22:25, Anonymous Anonüümne said...

Teised mitte ei karda eksida, vaid neil on sellest küsimustikust, kus peremees iseennast imetleb, poogen. Teadmised Pulleritsust ei ole see, millega oma mälu koormata ja, olgem ausad, nende teadmistega klassikokkutulekul ei hiilga kah. Pole põhjust. Nii nagu Pulleritsu ei huvita minu jalanumber, niisamuti ei huvita mind Pulleritsu tossude saamislugu. Normaalne mees käib siin lihtsalt ennast üles keeramas enne, kui linna õlut jooma läheb. Või teatrisse. Mitmekesise maailmapildi mõttes on Delfi naistekas või Nelli Teataja üksjagu mõistlikum lektüür.

 
At 23:26, Anonymous Anonüümne said...

Martin - nõrk.
Väide et " Reformierakonna valitsemisaastatel on Eesti rahvastik vähenenud kolmandiku võrra." võib ju isegi tõene olla (ei hakanud statistikas kaevama), kuid sellest järeldada, et teise valitsusparteiga oleks teisti (kas rohkem või vähem vähenenud) baseerub spekulatsioonil, kuna meil puuduvad kontrollvalimid.

 
At 00:00, Anonymous Vello said...

c - a - c - c - b - a - c - b - c - b - b - a - b

 
At 00:25, Anonymous Anonüümne said...

Vello, 5 õiget, proovi uuesti. Vt. 21:10

 
At 07:18, Anonymous Anonüümne said...

a-d-c-a-a-a-d-d-c-b-c-b-d

 
At 10:15, Blogger Priit Pullerits said...

Vello läks Kärna Ärnist mööda - tal on viis õiget vastust.

Anonüümne 07:18 läheb kolme õige vastusega kolmandale kohale.

Lp Kärna Ärni, 21:10, ma kustutasin teie kirje ära, sest - ei midagi pahatahtlikku: kirje oli terane, aga ei ole ju ilus teistele ette öelda. Las nad pingutavad oma peaga. Igatahes saab tolle kirje järgi järeldada, et teist keegi mööda ei lähe. Vaatame nüüd koos, kas teised muugivad õiged vastused lahti.

 
At 10:52, Blogger Siin said...

Küsin veelkord . Miks peab sponsoritel põhinev klubi eestis järelkasvu kasvatama.

 
At 11:40, Anonymous Kärna Ärni said...

Peremees, jälgin mängu.
Kilvamehed, teritage pliiatsid.

 
At 12:24, Anonymous Vello, Aravete kilvaklubi said...

Ohhoohoo! Olukord meenutab kangesti "Tarvanpää kilb" lõppvooru võistlust 1987. a (vist Vinnis, kui õigesti mäletan. Või oli Haljalas?). Veebruarikuus, kuratlikult külm oli, kui oma sovhoosi meestega läksime. Kohale jõudes leidsin, et nina oli täitsa valge. Õnneks oli kultuurimajas baar. Tookord õnnestus meil Gustav Ernesaksa küsimusega konkurentidest ette tõmmata. Lõpus panime Michelangelo küsimusega lõplikult kõigile ära.

 
At 12:54, Anonymous Martin said...

Nüüd hakkab toimuma. Mailis Reps, Mihhail Korb, Jüri Ratas, Urve Palo - pööravad Eesti kasvule! Lõpuks ometi! Reformierakonna poolt tühjaks jäänud külad ja alevid täidame inimestega. Eesti inimestega. Ainult IRL-le tuleb anda jalaga. Mida varem seda parem..

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

9B. Mitu korda Murmanskis aasta jooksul tuli tunnistada dedovšina, varastamise, räiguste ja korruptsiooninähtusi? Iga lahti kirjutatud näide annab lisapunkti.

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Meie poiste seis hooaega ja MMi silmas pidades pole vast siiski veel lootusetu.
Näiteks kaugel Norramaal olid esimese stardi tulemused selised:
15 km classic, Beitostolen.
1. Didrik Tønseth 37.31,6
2. Tord Asle Gjerdalen 37.47,6
3. Morten Eide Pedersen 37.56,4
4. Sjur Røthe 38.05,3
5. Andrew Musgrave 38.11,9
...........
74. Petter Northug 41.27,9 (umbes +4 min)

Selle peale polnud Suur Meister sugugi muserdatud meeleolus ja lubas päeva tähistada suure tordisöömisega.

 
At 16:18, Anonymous Anonüümne said...

Jäägem ikka kahe jalaga maa peale. Tõehetk on järgmisel nädalavahetusel.
See on selge, et TH distantsimehed on ka sel hooajal statistid ja suusaturistid.

 
At 16:57, Anonymous Statka rõõm said...

Mulle tundub, et Priit ülbitseb oma küsimustega. Tasakaalu mõttes esitaks kontraküsimuse, et miks staadionil on parem ringe teha kui unikaalsel ja kordumatul marsruudil? Kui hea vastus ei tule löö kohe pähe siis inspi leiab nimest. "

 
At 21:56, Anonymous skankhunt42 said...

Kuule, Statka rõõm, kas sa videot vaatasid? Mehed (nagu näiteks Priit Pullerits) jooksevad (jooksis, kui veel terve oli) staadionil (või suusatavad superellipsikujulisel väidetavalt Priit Pulleritsu nimelisel [olen seda terminit kasutamas näinud/kuulnud vaid Priit Pulleritsu] staadionisarnasel ringil). Naine võib metsas teha mida tahes, Priit Pulleritsust ta parem olla ei saa, kuna Priit Pullerits naiste alaga ei tegele. Väita nüüd, et Sander Vaher on Kõva Mees, ei saa, kuna videos ju selgelt näha, et metsas jookseb naine.
Seetõttu pole ta ka kunagi Evelin Ilvesele rulluisutamises kaotanud. Või ka nõusid pesnud või triikinud.

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Statkal jooksevad need kes tahavad mediteerida oma mõtetega, et kuidas jälle mingi jamaga hakkama saada. Metsas silkavad need kes tahavad meediapasasast vabaneda metsakohina abil.

 
At 23:31, Anonymous Vello said...

Pullerits oli 1.55,9 joostes tõenäoliselt "stuffi" kurguni täis. Eks Tamme statka tollastel ässadel oli kraami vabalt käes, anti nalja pärast ka Pulleritsule. Et vaadata, kuidas jookseb. Jooksiski. Nagu jänes. See oli üldse imeline aeg. Arenenud sotsialismi majandusnäitajad kasvasid mühinal, raadios kõlas "Apelsin" ja Ivo Linna. Spordis tehti kõvasid tulemusi. Ka rajooni ja sovhoosi tasandil. Ma ei olnud ise suur spordimees. Kaalu natuke palju. Siis hakkas kilb huvitama.

 
At 23:44, Anonymous Anonüümne said...

Selge, Vello, aga blogiperemehe küsimustikust jõud ikkagi üle ei käi. Kõigest hädised 5 õiget vastust...
Kasutasite sovhoosis ajutreeningul ikka vist vähe valesid meetodeid ja panite ka rohkem "stuffile" - kangemale vedelamale kraamile - rõhku?

 
At 00:33, Anonymous Vello said...

Mina, kes ma Paide rajoonis mälumängu meistrivõistlustel 1986. aastal, kui meie Aravete meeskonnal tuli väga tugevate konkurentidega rinda pista tuli (Rahva Võit, Estonia ja teised), vastasin otsustavas lisaküsimuses ära kõigi liiduvabariikide kommunistlike parteide peasekretärid - kõik 14 tükki! - ei ole vaja siin kellelegi midagi tõestada. Ainumäe Alar, kes oli meie esimees, andis mulle isiklikult selles eest aukirja. Sain ka preemiat, oli vist 25 rubla.

 
At 09:18, Blogger Priit Pullerits said...

1.55,9 tuli ilma igasuguste aineteta. Kuna sain aru, et sealt edasi minu võimed tänu hilisele alustamisele, alles TÜs, ei küüni, siis tegin jooksuga lõpu, liiati hakkas iseseisev tööelu otsa vaatama - prioriteedid tuli paika panna. Oleks ma juba kooliajal jooksutrenni alustanud, võinuks ilmselt 1.52 sisse joosta, kiiremini eriti mitte - kiiruslikest võimetest jäi vajaka. Ja vastupidavust oli veel vähem, 1500 m hädise 4.10ga. Kuigi kättesaamatu aeg siin enamikule jooksjaile seegi. Panin puhtalt kannatamisvõime pealt.

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Ilma igasuguste aineteta? Isegi naatriumkarbonaadi unustasite sisse võtmata?

Läks alles puhtalt, treeneril oli vist väga kiire!

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

Uut ja kallist suusavarustust enam küll mõtet soetada ei ole, lumi on meie laiuskraadil kaduv nähtus! Kasutage need vanad asjad ära mis teil on ja selleks ajaks kui need mõne aasta pärast läbi on, pole Eestis enam lumiseid talvi olla.

 
At 10:03, Anonymous Ärni Uduverest said...

Kas esmaspäeval, puhanud peaga, on siin kilvahuvilisi, kes õige vastuse ära paneks.

 
At 11:38, Anonymous Kilvamees said...

Süvaanalüüsi ja andmesünteesi tulemus viis selleni, et õiged vastused on C-d.

 
At 11:52, Blogger Priit Pullerits said...

Tubli! Võttis aega, mis võttis, aga saite viimaks jaole. Kärna Ärni (21:10) muidugi edestas kõiki, nii et võit läks talle. Palju õnne!

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Lisaküsimused on jällekord mitte ainult vastamata, vaid taaskord lausa puudutamata.

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

No mida on PP-l vastata? Ajakirjanik ju ei mõtle, ta ütleb mida vaja. Kui on ise vaja mõelda, siis ei tule piuksugi. Nii lihtne see ongi. Pealegi näitab ringrajal tiirutamine eesmärgile pühendumist ja järjekindlust. Ringrajal tiirutajale pole tegevus mitte lõbu vaid ettevalmistus kõrgema eesmärgi nimel. No austusest oma lugejate vastu võiks ju öelda, et mis see eesmärk siis on? Pakun, et vene vägede üle piiri kalpsamise puhul on eesmärgiks talvisel ajal suuskadega põrutada Tartust mere äärde või suvel sama tee rattaga. Noh aga vaevalt autoliiklus katkeb. Pigem on probleem siis kui katsetatakse relva, mis viib välja kogu elektroonika ja elektriseadmestiku ning siis tuleb saada tõesti ise hakkama, juhul kui eluvaim veel sees. Siis on vaja küll mitte kiiresti kuid siiski jõuda tsivilisatsiooni enne kui probleemid tekivad. Noh aga sellekspole jälle niipalju trenni vaja teha nagu PP seda teeb. Seega jääb ikkagi küsimuseks, et mis see tegelik eesmärk sellel tiirutamisel on?

 
At 15:04, Anonymous Põhja-statistik said...

c a d a c d d d a c c d b
teadsin 5nda küsimuse vastust, edasi panin kogu jada paika kasutades randbetweeni, pakkus sellise välja, kuidas tundub Priit.

 
At 15:25, Blogger Priit Pullerits said...

Halb tundub, ainult neli pihta, muud mööda.

 
At 18:04, Anonymous Arno said...

Meil Nõmmküla sovhoosis (Rakvere rajoon, Saksi külanõukogu) oli kah oma kilvaaktiiv, mõnel korral sai isegi mõnda meest asendatud. Paremate sekka meil siiski asja polnud, nagu ka sotsialistlikus võistluses. Ei saa öelda, et keskpärasus edasi ei vii. Seevastu tollase eliitkolhoosi Energia mehed keerasid vindi tsipa üle. Organid lendasid peale, legendaarne esimees G.Suurmets pandi plate peale.
Ma noore mehena hoidsin siiski suusaradade ligi, kuidas siis teisiti kui Saksi, Pariisi ja Neeruti suusarajad ju külje all. Olingi lootustandev suusamees, siis lendasin ühe naise orki, kukkusin jooma, käisin ravil, sain uuesti suuskadele. Nüüd olen mitme rahvusliku organisatsiooni liige. Lühidalt selline lugu.

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

Tubli, Arno. Teie kohta vist öeldaksegi, et tõeline maa sool.
Ma ise olin muidu kõva taidluskunsti mees, kilb jäi kuidagi vaateväljast välja.

 
At 20:36, Anonymous Risto said...

http://elu24.postimees.ee/3837525/video-oled-sa-20-voi-60-sinust-voib-saada-aastaga-bikiinifitness-staar

 
At 10:00, Anonymous Martin said...

Eestlased, kui midagi ei meeldinud, ei saatnud
a) väga kaugele (куда подальше)
b) Siberisse
c) ega seenele,
vaid ütlesid ..................
Täida punktid.

Linnar Priimägi on eesti avalikku kõnekeelde toonud väljendi
a) kes minevikku ei mäleta, see elab tulevikuta
b) Ich bin schwul
c) Eesti saab vabaks
d) ....................
Täida punktid

Ajakirjanik Pullerits, kui oma blogis vihastab
a) noomib kommentaatoreid
b) ei kirjuta pikka aega
c) paneb hullu juttu
d) keerab kommenteerimise kinni ja ............
Täida punktid

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

To 10:00.
1. Mine perse.
2. No mida m*nni!
3. Paneb needuse peale.

 
At 22:06, Anonymous Rene said...

Miks ei julgenud Priit Pullerits nimetada laupäevase Postimehe kolimise loos Mart Kadastiku nime?
1. Sest ta on lodipüks
2. Sest ta kartis tööst ilma jääda
3. variant 1
4. variant 2

 
At 03:20, Blogger 姚嘉 said...

cheap oakley sunglasses
north face outlet
jimmy choo
nike blazer
bears jerseys
canada goose outlet
michael kors uk
toms shoes
michael kors handbags wholesale
cheap jordans free shipping

 
At 09:03, Blogger raybanoutlet001 said...

michael kors handbags
cheap nfl jerseys wholesale
abercrombie and fitch kids
nike trainers
nike store uk
ralph lauren outlet
new balance outlet
jacksonville jaguars jersey
michael kors handbags
new england patriots jerseys

 
At 05:05, Blogger liyunyun liyunyun said...

jordan shoes
michael kors factory outlet
michael kors handbags
yeezy boost 350
cheap jordans
michael kors
nike polo
timberland outlet
adidas tubular runner
lacoste polo shirts
320

 

Postita kommentaar

<< Esileht