esmaspäev, oktoober 31, 2016

Pullerits: Veerpalu versus Johaug - kumba pitsitab ajakirjandus rohkem?


Postimehe pikaajaline peatoimetaja ja väljaandja Mart Kadastik kirjutab oma elutööraamatus «Nüüd ma siis kirjutan» ka Andrus Veerpalu dopingujuhtumist (lisaks sellele, et ta kirjutab, kuidas Veerpalu minuga Tartu raeplatsil suvel suuskadega võidu sõitis). Aga ta keskendub sellele, mismoodi ta otsustas sekkuda, et Postimehe ja Veerpalu suhteid siluda. Nagu mäletate, siis oli Postimees tookord väljaanne, mille käes oli kõige kindlam infojupp, et Veerpalu on andnud positiivse dopinguproovi, mida Eesti Suusaliit küll visalt viimase minutini eitas – rahvale näkku valetades. Ja siis, kui vale lühikesed jalad enam ei kandnud, oli ootuspärane, et ajakirjandus lõi hambad valelikele jalgadele säärde. Niiviisi, nagu seletab raamatus Kadastik, oli kerge tekkima tunne, et Veerpalu ei saa enam rahulikult poodigi minna, ilma et peaks end maa põhja häbenema (minu sõnadega antud iseloomustus Kadastiku edastatud sõnumile) ja tundma end ühiskonnast äratõugatuna. Seda meediakajastuse tagajärjel tekkinud suusamehe võimalikku tunnet läkski Kadastik siluma, kui tegi temaga Postimehes pika intervjuu.

Aga see, kuidas Eesti ajakirjandus pitsitas Veerpalu (fotol vasakul), kahvatub selle kõrval, kuidas Norra ajakirjandus pitsitab Therese Johaugi (fotol ülal paremal). Kes on vähegi uudiste voogu jälginud, see teab, kuidas Norra – rahumeelse ja poliitkorrektse Norra! – ajakirjanikud on Johaugi liistule tõmmanud, ajanud taga tema kurikuulsa kreemi müüjat ja ostutšekke ning uurinud, millal Johaug ja koondise arst omavahel rääkisid jne. Johaug, nagu teate, on käinud vähemalt kaks korda ajakirjanike ees aru andmas, ja keegi ei tee, erinevalt Veerpalu juhtumist, numbrit sellest, et Johaug on pidanud pisaraid valama (tõsi vähemalt esimesel pressikonverentsil nuttis ta kuivalt; huvitav, küsides nüüd veidi pahatahtlikult, kas kreem paikas lisaks katkistele huultele ka pisaranäärme otsad ära). Ajakirjandus tahab jõuda tõeni, ja selleni jõudmiseks tuleb mõistagi kõik kahtlused päevavalgele tirida, sest ainult kahtlustele näkku vaadates ja neid asjaosalisel kummutada paludes saab tõele võimalikult lähedale jõuda.

Sedasi eksivad kõik need, viimse kui üheni, kes väidavad, et ajakirjandus käitub dopingusüüdistuse saanud sportlastega vastutustundetult ja halastamatult, kui neid küsimustega üle kallab ja pitsitab. Vastupidi! Kui need teravad ja ebameeldivad küsimused jäävad esitamata – ja vastamata! –, annab see üksnes hoogu igasuguste vandenõuteooriate ja kuulujuttude levikule. Eks seda mõistab erinevalt mõnest teisest küllap ka Johaug (parempoolsel fotol paremal), et tal on kujunenud täbaras olukorras emotsioonide virvarrist hoolimata mõistlik anda avalikult vastuseid, sest ainult nii, mis küll parata, saab ta loota, et inimesed teda usuksid, mitte jätkuvalt ei kahtlustaks.

Just selles peitub Johaugi käitumise positiivne ja kasulik õppetund kõigile, kes on sattunud või satuvad temaga samasugusesse olukorda.

Ja Norra ajakirjanike õppetund seisneb selles, kuidas ebameeldivates ja rasketes olukordades tuleb liikuda kompromissitult tõeni, ükskõik kui karmiks too teekond ka ei kujune. Kui keegi veel jätkuvalt heidab Eesti ajakirjandusele ette pahatahtlikku vms käitumist, siis teeb ta selle etteheitega liiga. Vaadaku, kuidas käitub rahumeelse Norra ajakirjandus!

(Kel närv eelnevast arutelust mustaks läks, tehku rahustuseks ring Tähtvere spordi- ja dendropargis. Või kesklinnast Eesti rahva muuseumini.)

Foto 1: Therese Johaug 27. oktoobril ajakirjanike ees silmi pühkimas. Foto autor: AFP/Scanpix
Fotod 2 ja 4: Andrus Veerpalu tänavu septembri lõpus Tartus Tähtvere spordipargis jooksu- ja rullsuusavõistlusel. Fotode autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 3: Therese Johaug 27. oktoobril ajakirjanike ees koos peigmehe Nils Jakob Hoffiga. Foto autor: AFP/Scanpix

75 Kommentaarid:

At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Vana alatu (juudilik?) võte, võrrelda inimest inimesega.

 
At 11:56, Blogger Priit Pullerits said...

Kellega viis võrdlema peab, koeraga või?
Einoh, et te sõnasabast kinni ei võtaks: mul ei ole koerte vastu midagi, väga nutikad ja hakkajad tegelased, alati lojaalsed ja valmis sind ülekeevalt tervitama.

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Homme toimub Mati Karlovitši nimelise suusakoondise
pressikonverents "ühe ehitusfirma metsas",
kas Pulleritsu nimelise endise suusablogi peremees on kohal?

Kes istuvad homme pika laua taga?

Jääme reportaazi ootama, kui autoriks pole Pulleritsu Priit, siis vähemalt Kuuse Lemps.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

12:15 jätkuks...
...ja kas peatreener tuleb ütleb ka toetavad, inspireerivad sõnad hooajale kaasa?
Aga oodata pole enam kaua.

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Oi kui oivaliselt sobiks spordiblogi 10. aastapäevaks terav lugu Mati Karlovitši koonduse hooajaeelsest promoüritusest. Nüüd, kui Edasi-mees on lahkunud, ei pea enam kartma sanktsioone, nagu härra Pahvil tuli omal ajal kibedalt pisaratega (jälle pisarad!) võideldes peljata (Nüüd ma siis kirjutan: 323).

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Mida oligi arvata, Pullerits peab isegi koera Andrus Veerpalust paremaks. Mida järgmiseks? Lähme pillume Veerpalu, oma kangelase, kividega surnuks. Kas nii või?

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Aasta siis oli kaks tuhast kuus.

http://suusk.blogspot.com.ee/2006_10_01_archive.html

 
At 13:47, Blogger Priit Pullerits said...

Briljantselt funktsionaalne lugemisoskus, 13:10, ja hiilgav loogika! Braavo!

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

pushi mis sa pushid, aga endiselt on juutuubis 5 tellijat. piinlik on, lõpeta parem ära.

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

"mida Eesti Suusaliit küll visalt viimase minutini eitas – rahvale näkku valetades."

Meeldetuletuseks,ehk enne kui kohaliku alaliidu kallale minna küsi miks FIS sulle laia suuga udu ajas..

http://suusk.blogspot.com.ee/search?q=sandra+spitz

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Häbi, häbi, varganägu, püksis kägu

 
At 15:11, Anonymous stalini armee salaluleikum said...

Oo Tähtvere sunniidid,
kivipildumine juba agendas,
ainult üks küsimus persepinnas
mošee me teeme

kas Dendroparki, TiirlemisOvaali või
koduakna-alusesse kivilinna?

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Kas homme pressikonverentsi andev MTÜ ongi
meie murdmaakoondis?

https://www.instagram.com/p/BMHDoYPjOTp/?taken-by=teamhaanja

Millal Seil&Co pressikonverents toimub? Või on oht, et keegi teeb jälle "pormeisterit"?

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Autori esimesest lõigust enam "objektiivsemat" käsitlust teha ei saa. Sihuke meistriteos avab raudselt ukse Tallinna TVsse - "Meedia Keskpunktis" on koht laua taga reserveeritud (vähemalt kuni 5. oktoobrini).

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

Briljantsest funktsionaalsest lugemisoskusest on veel kõrgemaid ja peenemaid tasandeid härra 13:47.

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas me siis teeme mehed, võhmamehed, kas koguneme aastapäeva tähistama Pulleritsu ovaalile, et teha üks mehine Ура! Ура! Ура! või peame piduliku õhtu sektsiooniti oma spordiaktiivis?

 
At 16:18, Anonymous Anonüümne said...

Johaug&Co tegi kahtlemata olulise ja andestamatu, aga samas tegelikult pisikese vea. Nimelt mindi lihtsalt doseerimisega natuke alt ja sel ajal kui manuali järgi oleksid pidanud jäljed olema lahtunud, nad seda siiski veel polnud. Võiksime seda nimetada ka mõõtmisveaks või apsuks.

Kui me püüaksime nüüd aga juhtunut näitlikustada, siis samasuguse vea (pisikese, kuid olulise) tegi ühel tõusul Suure Meistri väiksem veli, kes küll varsti sai oma teekonda jätkata, kuid aega kulus siiski omajagu ning sellest tõusust ja ringist enam asja ei saanudki.
Saatan peitub detailides...

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

Kiidame pildivaliku heaks.

1. pildil poetab TJ pisara.

4. pildil kannab AV kotti, millel kirjas Mati.

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Peremees jätka ikka videoreportaazide tegemist.

Pulleritsu nimelise ovaali lugu on mõne päevaga 100 vaatamist kogunud.

https://www.youtube.com/watch?v=nqdaqBQHmQM&feature=youtu.be

 
At 18:04, Anonymous Anonüümne said...

Ma ootan kirjeldamatu õhinaga Toomemäe videot. Võiks olla tehtud päikeselise ilmaga ja sellisel ajal, kus rahvast kõvasti on - inimesed vabaõhu jõusaalis, lasteväljakul, patzieergangil nagu eelmised kolm sajandit kombeks on õlnd, treppidel spordigrupid, muusikakoolis kontsert, professorite alleel õhku ahmivad karvajalakasvutud-martinsiimud, maksimumkiirusel laskumine kassitoome pommiauku.. ilus!

 
At 20:43, Anonymous Martin, spordigeopoliitika ja imagoloogia tudeng said...

Austatud hr Pulleritsu blogi kommentaatorid! Austatud hr Priit Pullerits! Austatud hr Rein Valdmaa!

Semiootika üliõpilasena, lotmanoloogi Linnar Priimägi kursuseid kuulanuna, mind hakkas asi huvitama (vt eelmise blogikande viimane kommentaar). Pöördusin Eesti Keele Instituudi keelenõu poole: kuidas on eesti õigekeele kirjakeele normi seisukohalt õigem - "Mine perse!" või "Mine persse!"
Mind teenindas vanemkeelekorraldaja pr X.
Ja teate, mis ta mulle vastas? Kas oskate ära arvata?

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

Tohman, oleksite võinud õkva Linnari poole pöörduda.

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Veel huvitavam on, et kui minna perse/persse, siis kas oled siis pede? Kuidas aga hääldada seda? Kas rõhk on p-l või e-l. Kui öelda rõhuga p-l siis kõlab nagu vihakõne aga kui e-l siis kõlab nagu sõbralik peede, mis aitab kaasa peededega sõbralike suhete pidamiseks. Mida ütleb keelevalvur Mirjam?

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

To 12.15. Lekkinud on pressika mustand...

Avasõna on Pltaraaninil - zdrastvuite druzja, rad vass videt! Lootustandev talent Nuudel ja universaalina maailma tippu rühkida ihkav Raitz annavad ülevaate kinnisvarasektorist - kuidas nende majad kerkivad. Kärbo räägib viimaseid uudiseid loomariigist ning elust pärast rõngastamist. Tamjärvelt kuuleme kogemusest, kuidas pikad välisreisid ja laagrid motiveerivad teda suusatamise juurde jääma aastani 2034. Ühtlasi annab ta ülevaate tiimi autopargist - põhjalik värvi ning lisavarustuse valiku analüüs, millele järgneb ülevaade sellest, millised talverehvid autodele alla kruvitakse, et ikka paremini libiseks. Kilpsi ülesandeks on anda ülevaade elust vaesuse (ESL) ja külluse (TH) tingimustes. Kes seal siis veel on? Ainus naisäss teatab nagunii, et ta jätab hooaja või kaks või kolm või neli vahele, kuna ainus motivaator Tereese ei saa nüüd võistelda ja mott on madal. Noorliikmed sellel korral sõna ei saa, nad veel kogenematud ja võivad midagi olulist välja lobiseda. Keegi sponsoritest teeb lõppsõna kogemusest, kuivõrd vabastav on kümnete ja sadade tuhandete eurikute kaupa raha mati alla panna. Kirsiks tordil kirjutab iga MTÜ liige tahvlile selle arvu, mitu medalit ta arvab Lahtist koju toovat. Üllatusesinejana on ESL poolt kohale saadetud peatreener, kes siis medalisaagi prognoosi kinnitab ja auhinnarahade veksleid välja jagab. Kui publiku hulgast rohkem küsimusi ei ole, saabki šõu läbi.

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

21:53, eks siis homme näeb, kui täpselt skripti jälgitakse ja palju viljeletakse omaloomingut. :)

 
At 22:29, Blogger Priit Pullerits said...

Väga hea, 21:53! Lahe skript.

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

21:20, Mirjam seletas teile juba ära, kuidas asjad tegelikult on. Vaadake eelmist kommentaariumi.

 
At 23:26, Anonymous Anonüümne said...

Kas Lobamokk kah midagi pidulikul hetkel kostab? Või ehk lubab kataloogist mõne ohhoota pildi?

 
At 23:30, Anonymous Anonüümne said...

Kas ma saan õigesti aru, et 10 tegevusaasta täitumiseni on jäänud 30 minutit?
Kui nii, siis teen võhmameestele (aga võivad ka mehed kaasa lüüa) ettepaneku lugeda viimane kuuskümmend sekundit kooris kõva häälega nulli.

 
At 23:49, Anonymous M said...

"Mine õige perse". Nii öeldi mulle EKI-st.

 
At 23:49, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjandus nüüd küll 1.1'selt tõe väljauurimis mogul ei ole.
Ajakirjandus peab müüma (kahjuks..palju meil Sirpe ikka olla saab) müüb see mis on populaarne. Laeva järjekord pikk..väntame seda lugudeks nädalate kaupa. Veerpalu jäi vahele..šaakalid kohal. Et tõde teada saada? Et müüa!! Edgar Savisaar oma seniilsuses laamendamas..müüb hästi . Kõik kohale..ja vana saab seda mida meedialt tahab..win-win. Kas seal kasvõi 10% tõde vahel pole..ei huvita kedagi. Kahjuks ka mitte lugejat.

Priit te oskate väga hästi ju ka positiivseid lugusid/ intekaid teha. Miks te neid ei afišeeri? Vaid pigem oma lärmakaid..Panin raiska paika lugusid (mille paika panemise tulem tihti pigem subjektiivne)

 
At 00:34, Anonymous Martin said...

Suurkodanluse lakei ja suuvooder Pullerits, vastake!

 
At 01:03, Anonymous Martin said...

Muide, see FBI uus boss Comey on quite a nice guy. Teie kui professionaali arvamus, hr Pullerits?

 
At 08:10, Anonymous Anonüümne said...

Keelekilba kah- Kes oli see eesti tuntud tegelane kes kasutas vormi

PERSESSE

 
At 09:18, Anonymous Anonüümne said...

Tänasel, kodumaa murdmaasuusatamises jaoks murrangulisel päeval kleebime siia eelmise kommentaariumi lõpust:

Anonüümne Anonüümne ütles ...
Naised saunas rääkisid, et
Team Haanja on Mati Karlovitši nimeline suusaliit.

11:21

Anonüümne Gelmut, Ida-Euroopa parim suusaanalüütik ütles ...
Tundub, et suusaliidu sees on teine suusaliit, mis on suurem kui esimene.
Paradoks, ütlete?
Siiski mitte, frau Merkel ütleks lihtsalt - realpolitik.

11:39

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

Kas Postimees pressikonvenerentsil otseülekande teeb? Pahv on kohal või kükitab raadios?

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Pahv jõuab 12ks Kukust kohale lõdvalt, Merko ju seal kohe kõrval.
Ootame huviga otseülekannet, hr Pahv!

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Kas Mirjam kogub mõtteid?

Eks ta ole keeruline teema tõesti, et kuidas ugrimugri keeles väänata perse minejat.

Vanasti kui see oli kriminaalne teema, siis öeldi konkreetselt pede rõhuga p-l. Samas kui kedagi lipitsevalt perse saadeti siis öeldi peeede, rõhuga e-l. Tänapäeval on juba raske aru saada, kui perse minemine on isegi seadustatud, siis kas perse saadetu on kõnes peede, peeede või peeeede (kirjaviis on ikka pede) või ähmastab see liigselt sellele sooritusele pühendunu tegevust ja on vastupidi hoopis erit solvava varjundiga, mistõttu tuleks jääda pigem lipitsemise ja neutraalse väljendi puhul suuliselt bede häälduse juurde? Mirjam Avita, kindlasti on see oluline teema ka ajakirjanikele, et nad teaksid, kuidas seda sõna õiges tähenduses kasutada! Keegi ei hakka ju ütlema homo, mis kõlab samatähenduslikult nagu hull või rohmakas samasooline, mis ei pruugi olla jälle tõsi, sest ka mees-naine suhtes võib nii juhtuda.

 
At 10:08, Blogger Priit Pullerits said...

Vaatan, et meestel siin juba varakult närv ja loom sees. Laske lõdvaks! Kui juba hooaja eel nii strammis ja ootuspinevil olete, siis olete juba jõuludeks läbi kärsanud. Mida erilist te seal meediaüritusel kuulda ja näha loodate? Et mehed on elu parimas vormis ja lähevad lõpuks ometi realiseerima aastatega tehtud ränka tööd, tooma stabiilselt kohti esikümnes ja küünitama paar-kolm korda hooaja jooksul pjedestaalile? Alla selle ei ole mõtet lokku lüüa.
Pigem las Team Haanja, kes millegipärast peab vajalikuks koogutada suurmeedia ees ja tuleb päälinna ennast presenteerima selle asemel, et kutsuda meedia Haanja lumistele nõlvadele, näitab hooaja esimestel etappidel, ilmselt Soomes ja Norras, milleks nad tegelikult siiski suutelised on. Sest juba aastaid oleme näinud seda ilusat ja paljulubavat esitlust, aga mida ei ole - need on tulemused, mis pakuks heas mõttes kõneainet.
I pass.

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

10:06, ära enam peale võta, nii lolli juttu ei ole ammu kuulnud.
Mine jaluta ja hinga õues värsket õhku, ehk tõmbab pea klaariks.

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

10:22 oled pede või? Mine siis p...

 
At 12:58, Blogger Priit Pullerits said...

Teate ju seda reklaamlauset, et "aga mida teie pakuksite ootamatule külalisele"?

Sain täna noore naislugeja kirja. Lugeja kirjutas:

Kirjutan, et küsida Teie artikli ,,Miks üliinimesed pillivad nagu plikad?'', mis ilmus 22. oktoobril Arteris, pealkirja kohta. Leian, et see pealkiri on seksistlik ning sooviksin teada, kas Teil on selle artikli pealkirja valikul mingi kindel põhjus?

Mida teie, mehed, vastaksite noorele naislugejale? Paremad vastused lähevad käiku.

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

Ega siin midagi tarka polegi vastata...

"Kuna sõna plika viitab pigem naissoost isikutele vanuses <12 ning empiirilised vaatlused on kinnitanud, et antud vanusegrupis olevad tüdrukud kipuvad sagedamini jonnima ning nutma kui samavanad poisid, siis on antud võrdluse kasutamine asjakohane."

Selline idee siis. Redigeerimine jääb PP kanda.

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

Alustama peab ilmtingimata nii:

"Tere kallis noor naislugeja!

Vastan vana meeskirjaniku positsioonilt, sündinud ja kasvanud Suure Emamaa okupatsioonirüpes."

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

13:07 on ilmselt töölisrahva hulgas, pole teadusuuringuid lugenud, eelpuberteedikutel pole vahet: "[A]dult women have serum prolactin levels almost sixty percent above the average male. This difference may help to explain why women as a whole cry more frequently … . Before puberty, the serum prolactin levels are the same in both sexes, and studies have found that the crying level of boys and girls is much more similar before puberty."

 
At 13:17, Blogger Priit Pullerits said...

Tolle loo tarvis reporteritöö tegemisest mäletan, et mu asjatundlikud allikad viitasid mitmetele teadusuurimistele, mis kinnitavad, et naissoost isikud nutavad 5-10 korda sagedamini kui meessoost isikud. Igatahes nutavad nad palju rohkem, vrd Johaug versus Veerpalu!

 
At 14:19, Anonymous Anonüümne said...

Soovitaksin jätkata valitud stiilis ning vastata: "Mida sa halad nagu eit" või jürgenligilikult "Ära kaaguta".

Samas kui tahad avalikust, peatselt algavast materdamisest pääseda lange põlvili, hakka nutma ja palu härdalt armu. Ehk siis pääsed verbaalsest peksust. Hülga oma senine kõlvatu elu ning asu meeleparanduse raskele sooneutraalsele teele.

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

Mida vastata pedofiilile sest ainult pedofiil peab sõna plika seksistlikuks!?

Tsiteerime EKSS artiklit: "plika ‹6› ‹s›(kõnekeele varjundiga:) tüdruk, tütarlaps."

Tüdruk ja tütarlaps viitavad selgelt alaealisele ning isegi eelteismelise eale. teismelisi nimetatakse seksistliku varjundiga juba neiudeks.

Seega soovitan Priidul edastada saabunud kiri pedofiilide andmebaasi kontrollimiseks, et tagada halvale teele läinud nais- või meespedofiili, kes kasutab naise nime, arvele võtmine ja tema tegevuse 24/7 igapäevase kontrolli allhoidmine. Tehniline aparatuur on ju meie jälgimisorganitel selleks olemas.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Nood noored tidrikud on tüütud - kõrge enesehinnanguga ja järjekindlad. Seega, ärge viisakale vastamisele aega raisake, sest siis tulevad üha uued ja uued küsimused pillimise kohta. Nagu mehed siin soovitavad, pange ründavas ja konkreetses toonis selge vastus. Priimäge ärge tsiteerige, meie kohta käivat "s......!" ärge kah kasutage - too ikka rohkem stabiilse närvikava ja kogenud meestele paslik. Aga proovige toda juristiga ähvardamise võtet, mõne noka on see nipp siin kenasti ära vaigistanud.

 
At 15:03, Blogger Priit Pullerits said...

Vaat nüüd ma tunnen teid juba ära, võitluskaaslased! Ühine vaenlane ühendab, nagu näha. Teilt tuleb nii palju väärt nõuandeid, et kui nood adressaadile saata, siis ma juba pelgan, et ta kapitaalselt murdub. Aga kas me seda mitte ei tahagi?

Veel ettepanekuid, palun!

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

Mida ma loen: "Veel ettepanekuid, palun". Ikka nii - "Veel ettepanekuid, sitakotid". Nõnda tuleb öelda ja käskida.

Vastata pole muidugi, nii nagu ka 14:47 viitas, mingit mõtet. Saadetud küsimusele pole võimalik õigesti vastata. Ükskõik mida vastad, on see vaid alus täiendavateks küsimusteks ja süüdistusteks.

Kolm põhimõttelist lähenemist:
- mõistad kõik oma eelnevalt väljaöeldu karmilt, kuid õiglaselt hukka;
- kasutad juriidilist häma;
- paned alfa-isast edasi ja ei hooli ka tulevikus feministide arvamusest.

Variant üks langeb arusaadavalt kohe ära. Variant kaks oleks küll mugav, kuid jäägu see lahendus kohtusaalide ja Avaliku sõna Nõukogu tarbeks. Seega loogiline järeldus on, et panna on vaja. Ikka mehe moodi.

 
At 15:34, Blogger Priit Pullerits said...

Õige, 15:26, olen sama meelt.

Vaadake, mehed, milles paljude häda on sellistes olukordades. Häda on selles, et lüüakse põlvist nõtkuma, hakatakse vabandust paluma jne. Reegel number 1: mitte kunagi ei tohi selliste ees nõrkust näidata ega taanduda, sest - reegel number 2: mida rohkem taandud, seda rohkem nood teised sulle kallale tulevad, sest ega nad rahuldu sellega, mille kätte said. Teisisõnu: kui täna vabandada, siis juba homme võitled selle eest, et sind üldse ellu jäetaks.

Teada ju on, et parim kaitse on rünnak. Aga milline on parim rünnakuplaan, mehed?

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Soovita tal tagasi kööki minna ja jätta tähtsamad asjad meeste arutada.

 
At 17:46, Anonymous Risto M. said...



http://sport.postimees.ee/3894077/eesti-tippsuusatajate-tiim-solmis-130-000-euro-suuruse-lepingu

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Põlvitada ei ole vaja, solvumiskultuuris on õige vastata: "Lugupeetud noor neiu! Minu vanuse inimese jaoks on selline pöördumine diskrimineeriv! Astuge kohe tagasi!"

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

Kilba: Kes ütles nii?

"....Loodetavasti saab selle aja jooksul Eesti Suusaliit jalad alla ning asub ise Eesti suusatajaid toetama."

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Kas see võis olla suurinvestor Annus?

 
At 20:54, Anonymous Anonüümne said...

Tubli! Jah, see oli suusametseen onu Tom.

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

Pahv on jälle täielikku haltuurat teinud. Mis me siin videopildist räägime, kui isegi kohale ei suudetud ennast lohistada... Sama ulmeline oleks sel juhul ka pildimaterjali või midagi vahetust kontaktist loota.

Seekord pani seega Delfi Pahvi kontorile pika puuga ja mittesaamatu kajastus on siin:
Suusatajate endi loodud Team Haanja sai Toomas Annuselt ja Merkolt piraka toetussumma.

 
At 20:59, Anonymous Anonüümne said...

Lembit ikka jaksab.
Ja Aivar muidugi ka.

https://www.instagram.com/p/BMRU907DEnr/?taken-by=teamhaanja



 
At 22:23, Anonymous Anonüümne said...

Jah, ilus ja positiivne spordiuudis riigitelevisioonis - kaunid looduspildid, sportlikud lapsed kaasa löömas, meie hästitreenitud suusatuusad treeningharjutusi ette näitamas, sponsori helde toetus, rahulolevad treenerid, Kuuse Lempsi optimistlik rahustava tämbriga reportaaž. Kokkuvõttes oligi nii, nagu hää sulega 21:53 eile kirjutas. Aga kõik oleks võinud olla hoopis teisiti, kui hooaja suurimat spordisündmust oleks kajastanud Ida-Euroopa parim spordiblogi. Oi mida oleks võinud näidata ja kõnelda päevi näinud suusamütsi külge kinnitatud GoPro kaamera.

 
At 23:34, Anonymous Anonüümne said...

Jah, küllaltki veenev avapauk on tehtud ja loodame hooajast parimat.
Aga kilba ikka ka, võhmamehed! Kes on pildil?
Pilt.

 
At 08:59, Anonymous Anonüümne said...

Vaenlast tuleb rünnata tema enda relvaga.

Küsi noore naislugeja käest, et mis konkreetselt pelkirjas ja loos endas seksistlikku on. Las ta saadab oma seisukohad, sest muidu sa ju ei oskaks vastata, ja sealt leiad kindlast midagi, mille alusel hoopis teda ennast seksismis süüdistada ning lõpuks on ta ise sunnitud asuma tõestama, et pole kallutatud ja seksistlik. Mida pikema vastuse suudad välja meelitada, seda tõenäolisemalt langeb ta ise enda kaevatud lõksu.
Hea moodus muuta vastaspoole jut mõtetuks lobaks on ka küsida, et millistele teadusuuringutele te toetute, väites ühte või teist.

Mis pealkirja ennast puudutab, siis eks ta selline Õhtulehe stiilis pealkiri ole. Hea maitse piiridest pisut väljas. Kuigi oma eesmärgi, klikke koguda, täidab.

 
At 09:20, Blogger Priit Pullerits said...

Väga hea nõuanne, 08:59. Üleüldse, mehed, olete sedapuhku olnud väga konstruktiivsed ja andnud tõesti väärtusliku panuse vaenlase rünnaku tõrjumisse. Suur aitäh!

Võimalikele uutele ründajaile: täna on ajakirjanikevastase vägivalla lõpetamise päev, nii et võtke hästi vaikselt.

Täna, 2. novembril kutsutakse kõikjal maailmas üles mõistma hukka ajakirjanike ja meediatöötajate vastu suunatud vägivalda.

Vägivald, nagu me nüüd tänapäeval selgeks oleme saanud, võib olla ka verbaalne ja tulla füüsiliselt palju nõrgemate poolt, sh lapseohtu tidrikuilt.

 
At 09:28, Anonymous Anonüümne said...

Team Haanjas on ju näha "dopingumehi"(-meest). Kuuse-Lemps on täitsa ära pööranud? Ega see, kui pilv peale sõidab, ei muuda päikest olematuks.

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

"Veerpalu jäi vahele..šaakalid kohal"
Kuidas te ikka aru ei saa, et teised ei ole šaakalid sellepärast, et keegi dopinduvend on.

 
At 10:14, Blogger Priit Pullerits said...

Vaat, mis juhtub, kui rõnnaku all põlvist nõtkuma lüüa:
Islamiusku mõnitanud Suurbritannia tippsportlasele määrati võistluskeeld
Lõik uudisest: Smith on hiljem on teguviisi pärast vabandanud ning on külastanud ka mitut mošeed, et õppida rohkem islami kohta.
http://sport.postimees.ee/v2/3894267/islamiusku-monitanud-suurbritannia-tippsportlasele-maeaerati-voistluskeeld?_ga=1.153238712.1011412794.1458239514

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
sina kui tark inimene oskad kindlasti öelda, et millal on ajakirjanike ja meediatöötajate poolse vägivalla vastane päev?

Pean eelkõige silmas neid tingivas kõneviisis õhku-visatavaid kahtlustusi ja süüdistusi, mis tuginevad nn. "tundmatuks jääda soovivatele allikatele" ning osutuvad hiljem manipuleeritud infoks (näiteks valikuline ja osaline info, mis on küll ise on õige, kuid eraldatuna üldpildist annab selgelt kallutatud mõttesuuna).

Razumejež?

 
At 10:58, Anonymous Anonüümne said...

Kes on pildil, kas see ongi Moabis nähtud jännu?
https://www.upload.ee/image/6309379/Jannu.jpg

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Ohh, no miks küll Tereese ei oleks võinud olla ilus väike eesti tüdruk.., ohkab hr Pilv.
Norra Suusaliit kulutab miljoneid...

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Ohh, no miks küll Tereese ei oleks võinud olla ilus väike eesti tüdruk.., ohkab hr Pilv.
Norra Suusaliit kulutab miljoneid...

 
At 08:17, Blogger Unknown said...

michael kors handbags
polo ralph lauren
beats by dre
cheap ray bans
gucci bags
longchamp outlet
hollister clothing
tiffany jewellery
nike free run
oakley sunglasses
20170214lck

 
At 10:22, Blogger raybanoutlet001 said...

packers jerseys
coach outlet store
michael kors uk
fitflops sale clearance
broncos jerseys
tennessee titans jersey
ravens jerseys
cheap nhl jerseys
cheap oakley sunglasses
michael kors handbags wholesale
2017.3.29

 
At 04:37, Blogger Unknown said...

jinyi921
christian louboutin
north face
ray ban sunglasses
moncler outlet
canada goose outlet
christian louboutin outlet
air max 90
ralph lauren
off white clothing
clarks shoes

 
At 08:27, Blogger thulannguyen said...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

 

Postita kommentaar

<< Esileht